TPS kaudella 2021–2022

  • 533 022
  • 2 686

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Kun U20 MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa TPS:sta saattavat mukana olla: Rafkin, Viro, Knazko, Suomi, Väisänen, Slafkovsky ja Liukas. Aika reilu edustus. Pelaajat siis missaavat kymmenisen Liigapeliä.
Vai pärjättäisiinköhän tänä vuonna kuuden ottelun missauksella, jos ei enää tarvitse pitää pitkiä karanteeneja? Jos lähtevät la 11.12. SaiPa-matsin jälkeen leiritykseen: missaisivat 15.12. KooKoo-pelin ja 17.12. Lukko-pelin. Varsinaiset kisat pelataan 26.12.-5.1. Tuona aikana Tepsillä on kolme peliä (26.12. Ässät, 28.12. Ilves ja 30.12. Ässät.) + 7.1. SaiPa-matsiin tuskin ehtivät vielä mukaan. Siitä seuraava matsi on 12.1. Pelicansia vastaan, jossa kaiken järjen mukaan ovat taas mukana.
 

Ikuri

Jäsen
Tänään on lokakuun 12. päivä ja tällä hetkellä näyttää siltä, että TPS on mestaruusjunan veturi, veturinkuljettaja, konduktööri sekä ravintolavaunu. TPS on lyömätön yhdistelmä konemaisuutta, äijää, rosoa, johtajuutta, vimmaa, asennetta ja taitoa. Mitä tänään on tapahtunut? Lauri Korpikoski on palannut tontilleen. Ihanaa, saa**na!

Maalivahdit pitävät, koska joukkue luottaa heihin ja tekeminen on vakaata. Puolustuspelaaminen on sarjan ehdotonta kärkeä ja tänään hyökkäyskalusto sai eturiviinsä aimo annoksen lisää rintakarvaa. Miettikää nyt - yhden seurajoukkueen hyokkääjistössä pelaavat Nurmi, Pärssinen, Korpikoski, Rodewald, Tammela ja Liukas. Mitä sitten? Tuo tilannekovuuden, suoraviivaisuuden ja suojaamistaidon määrä jättää jopa skalickyt ja pospisilit varjoonsa. TPS:n joukkue näyttää kerrassaan houkuttelevan makoisan ihanasti kasatulta kokonaisuudelta. Saa suorittaa, minä katselen.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maalivahdit pitävät, koska joukkue luottaa heihin ja tekeminen on vakaata. Puolustuspelaaminen on sarjan ehdotonta kärkeä ja tänään hyökkäyskalusto sai eturiviinsä aimo annoksen lisää rintakarvaa. Miettikää nyt - yhden seurajoukkueen hyokkääjistössä pelaavat Nurmi, Pärssinen, Korpikoski, Rodewald, Tammela ja Liukas. Mitä sitten? Tuo tilannekovuuden, suoraviivaisuuden ja suojaamistaidon määrä jättää jopa skalickyt ja pospisilit varjoonsa. TPS:n joukkue näyttää kerrassaan houkuttelevan makoisan ihanasti kasatulta kokonaisuudelta. Saa suorittaa, minä katselen.

Pelaako Tammela? No toivottavasti vielä jossain vaiheessa tätä kautta.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
TPS voittaa päivästä toiseen paskalla pelillä. Tauon jälkeen soisi jo tuon pelinkin parantuvan.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sanoisin että on voittavan joukkueen merkki mikäli vähän heikommallakin pelaamisella pystyy ottelun voittamaan.
Eilisessä ottelussa KalPa oli erittäinkin aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue ja ihmetellä täytyykin etteivät ole sarjataulukossa ylempänä. Tepsillä oli omat hetkittäiset hetkensä ottelussa Kalpan kuitenkin pääasiassa ollessa kuskin paikalla hienokseltaan mutta niin vain Tepsi tuonkin pelin hoiti itselleen.

Muutamia seikkoja eilisestä ja ylipäätään kauden tähän astisista otteluista
- Koska viimeksi Tepsillä olisi ollut näin selkeää pelitapaa ja jota pelaajat noudattaisivat kuin mitä Ahokas on Tepsiin tuonut. Uskaltaisin väittää että Tepsillä on tällä hetkellä Liigan selkeästi kovin valmennus päävalmentaja Ahokkaan, maalivahtikoutsi Moisasen ja fysiikkavalmentaja Rosendahlin johdolla. Turussa on vuosien saatossa nähty melkoista luomu -ja Havaijikiekkoa mutta nyt nähdään tiivistä viisikkopelaamista jossa silti yksilöiltäkin nähdään taitavia ja luovia ratkaisuja.
- maalivahti osasto on Liigan parhaimmistoa ja mikä hienointa niin pitkästä aikaa seuran oma kasvatti on nousemassa tolppien välissä parrasvaloihin.
- Puolustus on myöskin tällä hetkellä hyvää tasoa vaikka alkukauden Tepsin paras pakki Anttalainen joutuikin pidemmälle saikulle. Eronen parantaa otteitaan peli peliltä ja monet ovat olleet huutamassa miehen tehopisteiden perään. Täytyy muistaa että Kerhossa hän oli pitkälti ainut selkeä kiekollinen pakki joka pelasi ison osan yv minuuteista ja jossa vierellä oli yv spesialisti Kontiola ja maaleja latonut Innala. Tepsistä löytyy muitakin vastuunkantajia ja näinollen myöskin tehopisteitä ei ihan niin paljon ole odetettavissa kuin mitä Kerhon paidassa niitä tuli.
Arell on ainakin itseni kohdalla ollut jopa selkeästi parempi ja kovempi vahvistus kuin mitä häneltä ennen kautta odotti. Toivottavasti Kallio saisi jo nyt mahdollisimman pian sorvattua hänen kanssaan jatkopahvin sillä hänen kaltaisen puolustajan varaan olisi hyvä rakentaa ensikaudenkin joukkuetta.
Nuorista on kasvamassa kovaa vauhtia lisää vastuunkantajia. Jokereista tullut Jimi Suomi on jo nyt näyttänyt että kyseessä on melkoinen timantti kasvamassa Suomikiekolle. Knazko omaa myöskin valtavan potentiaalin ja jonka tulevaisuus on NHL:ssä. Valtteri Pulli sai viime kaudella lokaa niskaansa mutta on ollut erittäinkin hyvä pelaamissaan Liiga -ja CHL otteluissa. Hänestä on kasvamassa myöskin kovaa vauhtia ainakin hyvän tason Liigapakki. Lisäksi Liiga portteja kolkuttelee nuorista vielä Eemeli Saari.
- Hyökkäys on ollut ainakin tähän asti Tepsin ehkäpä isoin heikkous. Maalipaikkoja on onnistuttu joka ottelussa luomaan mutta viimeistely on sakannut pahasti.
Eilisessä ottelussa Pärssinen oli kentän selvä ykköstähti ja todennäköisesti tahti tuosta tulee vielä vain paranemaan mitä pidemmälle kausi etenee. Markus Nurmi tekee todella kovasti töitä joukkueen eteen ja pakko uskoa että vastustajan maaliverkkokin alkaa heilumaan selvästi useammin Pärssisen tarjoiluista. Nurmella on kaikki eväät nousta maajoukkueemme vakiokasvoiksi ja ensikaudeksi jopa NHL:ään asti mutta sitä ennen se vaatii kovaa työtä. Pyyhtiä on erittäin lupaava kiekkoilija josta tulee olemaan vielä paljon iloa mutta ehkäpä tuossa Pärssisen ja Nurmen ketjussa voisi kokeilla myöskin Sandbergia ja Tammelaa kunhan ensin on päässyt pelikuntoon sekä myöskin Slafkovskya.
Eetu Liukas on pelaaja joka antaa jäällä ollessaan aina kaiken ja onkin näin noussut yhdeksi mustavalkokansan suosikiksi samoin kuin Juhani Jasu jota ei ikinä pysty liikaa kehumaan. Toivottavasti Kalliolla on jo sopimus hänen kanssaan tehtynä seuraaviksi kausiksi tai ainakin paperi jo valmiina laatikossa odottamassa vain Jasun nimmaria.
Aarne Intonen on pelaaja jonka kukkaan puhkeaminen on vain ajasta kiinni. Eilinenkin hänen Filppulamainen syöttö yvllä Pärssiselle oli kiekkotaidetta parhaimmillaan.
Rodewald tekee todella kovasti kanssa töitä joukkueen eteen ja siksi erittäinkin arvokas pelaaja Tepsille. Mutta miksikään selkeäksi tulosketjujen maalintekijäksi hänestä ei näytä olevan. Tyypillisesti rapakon takaa tulevat pelaajat laukovat kun on vähänkin paikka mutta Rodewald on päässyt joka ottelusta irtaantumaan laidasta ja laukauksen sijaan lähtee yhdellä kädellä kiekkoa suojaten ajamaan maalin taakse jossa liian usein on tullut seinä vastaan. Tähän ainakin itse jos olisin valmentajana Tepsissä niin puuttuisin ja keskustelisin hänen kanssaan.
Steenbergen on ihan väkkärä luistelija mutta ei mitenkään edistä joukkueensa saatika ketjunsa peliä. Häneltä odotettiin selvästi nähtyä kovempaa jälkeä tehopisteiden muodossa ja nyt 13 ottelun jälkeen koossa on vasta tehot 1+1. Viimekaudella Ortega lähti 16 ottelun jälkeen kun koossa oli tehot 3+3 ja hänet hankittiin myöskin tänne selkeäksi tulosketjun pelaajaksi tuomaan tehoja. Joten luulisi että nykyvalmennuskin olisi tähän jo reagoinut Kallion ja Uraman johdolla ja kaverin kanssa tästä olisi keskusteltu ja mietitty jopa jo vaihtoehtoa että etsittäisiin hänelle uutta joukkuetta. Steenbergen ei tuo joukkueeseen mitään sellaista mitä nämä meidän nuoretkaan eivät toisi eli vie täysin turhaan yhden nuoren paikan kuten Slafkovskyn. Viimeistään siinä kohtaa kun Tammela palaa niin luulisi hänen jo tippuvan pois kokoonpanosta.
Pitkässä juoksussa viimeistään ennen siirtorajan umpeutumista luulisi kuitenkin että Tepsikin olisi aktiivinen hakiessaan loppukaudeksi ainakin selkeää maalintekijää mutta jopa sentteriäkin. Näkisin että Rodewald on parhaimmillaan laiturina joten en siirtäisi häntä sentteriksi loukkaantumisten tai muiden poissaolojen kohdalla. Intonen on osoittanut kuuluvansa kokoonpanoon mutta loukkaantumisia sentterien kohdalla joukkue ei mitalipelejä ajatellen kestä. Hakkarainen ei tule kysymykseen ja olisikin kiva tietää mitä Kallio mietti ja miksi hän tuon Hakkaraisen tänne palkkasi jonka kyvyt ei ainakaan Liigaan riitä.

Kokonaisvaltaisesti Tepsin pelit Liigassa lähteneet hyvin käyntiin ja vaikea uskoa miksi se tästä kamalasti ainakaan heikkenisi vaan ennemminkin päinvastoin ja niinkuin edellä tuli kirjoitettua niin tuohon vielä 1-2 selkeää tulosketjun vahvistusta niin hyvillä mielin sitä voi odottaa kauden loppuja pelejä edellyttäen tietysti ettei joukkue tule kärsimään mistään useamman pelaajan loukkaantumisista.
Luulisi mikäli Tepsin otteet ja tulokset jatkuvat nähdyn kaltaisina niin yleisöäkin alkaisi runsaammin valumaan kohti Gatoradea.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
TPS:lla on nyt 7 ottelua jäljellä ennen 13 päivän maaottelutaukoa. Tuolloin on pelattu runkosarjasta tasan kolmannes eli 20 peliä. Mahdetaankohan Steenbergenille antaa esimerkiksi tuohon asti aikaa näyttää? Toisaalta voidaan sanoa, että kenenkään ei ole tarvinnut pelata yhtään sen paremmin kuin nyt, koska TPS johtaa sarjaa. Selvää kuitenkin on, että tasonnostoa vaaditaan moniltakin, sillä onhan TPS hieman säkälläkin kerännyt näin paljon pisteitä. Paljon saadaan kiittää myös maalivahteja. Jos mietitään uusia pelaajia, niin ainakaan tässä vaiheessa ei ketään sitten napattu NHL-joukkuiden pudottamista pelureista tai AHL-joukkueista. Ibragimovkin vaikutti vuosi sitten todelliselta löydöltä, muttei sitten saanutkaan lupaavan alun jälkeen mitään aikaan. Toivottavasti Steamburgerin kanssa kävisi päinvastoin. Saisi nyt edes tuurilla jonkun maalin tehtyä. Ilmeisestikään ei edes voittava kotijoukkue saa nyt ainakaan vielä minkäännäköistä yleisövirtausta Gatoradeen, sillä hyvin moni on havainnut kotisohvan houkuttavan. Mitenköhän joku koronapassi toimisi tuossa?
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Samuel Knazkon lainasopimus on purettu ja pelaaja lähtee WHL:ään. Ei tullut yllätyksenä kun ottaa huomioon kuinka vähän pelaajalle on annettu luottoa.

 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Samuel Knazkon lainasopimus on purettu ja pelaaja lähtee WHL:ään. Ei tullut yllätyksenä kun ottaa huomioon kuinka vähän pelaajalle on annettu luottoa.


Hyvä ratkaisu. Knazkolla ei riittänyt loppujenlopuksi kuitenkaan ihan taso miesten peleihin. Suomi, jopa Pulli ajaneet ohi.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Samuel Knazkon lainasopimus on purettu ja pelaaja lähtee WHL:ään. Ei tullut yllätyksenä kun ottaa huomioon kuinka vähän pelaajalle on annettu luottoa.

Tämäkin vielä. Kyllä on vähissä positiiviset asiat Seuraan liittyen tällä hetkellä...
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hyvä ratkaisu. Knazkolla ei riittänyt loppujenlopuksi kuitenkaan ihan taso miesten peleihin. Suomi, jopa Pulli ajaneet ohi.

Miten se on voitu huomata kun kaveri ei päässyt juuri edes pelaamaan ylhäällä?

Vituttaa. Mää niin tiesin tämän.
Jos jotain hyvää, niin ei sentään siirtynyt liigan sisällä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Miten se on voitu huomata kun kaveri ei päässyt juuri edes pelaamaan ylhäällä?

Vituttaa. Mää niin tiesin tämän.
Jos jotain hyvää, niin ei sentään siirtynyt liigan sisällä.

Onhan Knazko päässyt kokeilemaan harjoituspeleissä, CHL:ssä sekä Pitsissä. Olen jo sanonut kauan, että Knazkolla ei ainakaan tällähetkellä riitä taso. Nyt mitä ilmeisemmin sen totesi myös TPS ja Knazko itse.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Hyvin riitti taso viime keväänä skoda-cupissa kun Slovakian maajoukkueen pakistossa kovilla peliminuutilla pellaili.
Eiköhän Columbus ole kaverin halunnut siirtyvän muualle kun ei täällä vastuuta herunut nähtyä enempää.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Hyvin riitti taso viime keväänä skoda-cupissa kun Slovakian maajoukkueen pakistossa kovilla peliminuutilla pellaili.
Eiköhän Columbus ole kaverin halunnut siirtyvän muualle kun ei täällä vastuuta herunut nähtyä enempää.

Nimenomaan tätä tarkoitin! Kaikesta huolimatta annan enemmän painoarvoa Skoda- cupille kuin Pitsille ja muillekin harkkapeleille..

Olen varma että Knazko lyö itsensä läpi vähintään AHL:ssä viimeistään ensi kaudella. Siis 2022-23.

MUTTA. Kyseinen talentti on nyt historiaa Tepsin osalta ja siihen on tyytyminen. Joukkue tulee kuitenkin aina ennen yksilöjä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: JJN

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Hyvin riitti taso viime keväänä skoda-cupissa kun Slovakian maajoukkueen pakistossa kovilla peliminuutilla pellaili.
Eiköhän Columbus ole kaverin halunnut siirtyvän muualle kun ei täällä vastuuta herunut nähtyä enempää.

Niin riitti Slafkovskyllakin, mutta yllättäen Liigassa ollut todella hiljaista. Juraj on todella kinkkisessä paikassa. Aivan liian hyvä A-junnuihin, mutta sitten kuitenkaan se taso ei ole vielä ihan Liigassa. Mestis tuskin näyttää scouteille hyvältä tässä kohtaa. Jostain pitäisi löytyä nyt hänenkin tekemiseen napsu tai pari lisää.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Nimenomaan tätä tarkoitin! Kaikesta huolimatta annan enemmän painoarvoa Skoda- cupille kuin Pitsille ja muillekin harkkapeleille..

Olen varma että Knazko lyö itsensä läpi vähintään AHL:ssä viimeistään ensi kaudella. Siis 2022-23.

MUTTA. Kyseinen talentti on nyt historiaa Tepsin osalta ja siihen on tyytyminen. Joukkue tulee kuitenkin aina ennen yksilöjä.

Varmasti on mahdollista, että Knazko lyö läpi ensikaudella. Se ei kuitenkaan tässä tilanteessa paljoa lohduta. Tällähetkellä hänen edelleen olivat ajaneet jo Suomi sekä Pulli.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Olisikohan tämä myös mahdollinen signaali, että pakkikaupoille on verkot vesillä?
Varsinkin Pullin loukin myötä luulisi olevan jotain peliaikaa luvassa ja kun tepsin pelikin on myös tuloksellisesti jumissa. Seura ilmoittanut, ettei Knazkolla ole vieläkään mitään asiaa kentälle ja kokoonpanoon on katseltu muualta paikkaajia?

Tälläistä itse mutuilin, kun mietin Knazkon tilannetta ja samalla pieni toive, että tuo skenaario olisi totta. Siinä ei ole mitään hauskaa, jos päästettiin Knazko menemään, eikä uutta pakkia tule muualta sisään.
 
Tarkoittanee, että lähiaikoina joku tulee sisään, kun muuten siellä on Kiviharju ja Suomi kärkipareissa seuraavissa peleissä.

Eikai nyt sentään Knazkoa ole tarpeen uudella hankinnalla korvata kun ei tuo mahtunut nytkään pelaamaan.

Täysin ymmärrettävä ratkaisu kaikille osapuolille, että siirtyy vastuun perässä muualle. Uskon, että hänestä kehittyy vielä hyvän tason pelaaja hyviin Euroopan sarjoihin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hyvin riitti taso viime keväänä skoda-cupissa kun Slovakian maajoukkueen pakistossa kovilla peliminuutilla pellaili.
Eiköhän Columbus ole kaverin halunnut siirtyvän muualle kun ei täällä vastuuta herunut nähtyä enempää.

Eikä TPS:lle enää mitään väliä miten kaveri kehittyy muualla. Rahat tästä NHL-varauksesta on saatu. Sehän se ollut kaiken idea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös