Yleisurheilukausi 2021

  • 269 314
  • 2 156

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Milloinkohan nuo uudet ”vieteripiikkarit” kielletään. Onkohan niiden laillisuus selvitetty ihan loppuun asti? Onhan ne tietysti saaneet WA:n hyväksynnän, mutta silti. Huippu-urheilu alkaa olla kuitenkin myös melkoista välineurheilua, kun taistellaan sekunnin kymmenyksistä ja sadasosista. Melko eriarvoisessa asemassa ovat urheilijat ihan jo sponsorisopimusten ja välineidenkin puolesta.


Itseä kiinnostaa lähinnä, että onko se Lakka oikeasti vaan tosi kovassa kunnossa vai lähes samassa kunnossa kuin viime vuonnakin, mutta uusista superkengistä hyötyy vaan noin paljon. No tuskin niistä kengistä voi niin paljon olla hyötyä?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Miesten moukarissa on mielenkiintoista nähdä tänään, että saako Aaron lekan jo lentämään kunnolla. Muistaakseni hän tuolla mukana on. Finaali alkaa ihan kohta kuitenkin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Voi miksi Yle ei ota häntä selostamaan Olympialaisiin yleisurheilua?
Suominen ei ole Ylen palkoilla. Olisi todellinen perseennäyttö pitkää päivää tekeville Hannulalle ja Porttilalle, jos Suominen ohittaisi heidät. Lisäksi Suomisen sairaskertomus on valitettavan tuttu, ei hänen varaansa kannata laskea olympialähetysten tärkeintä osaa.

Pienemmän profiilin selostus- ja kuulutuskeikat lienevät hänen tilanteessaan paras vaihtoehto. Saa rauhassa elää elämäänsä (nyt kaiketi menee ihan hyvin?) ja tehdä työtä, josta nauttii ja jossa on hyvä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ylöstalo on vakuuttava kommentaattorina, vaikka alkuun ulkoisen habituksensa puolesta voisin luulla brittiläisen double deckerin kuskiksi. Näissä ns. asiantuntijoissa näyttää olevan tärkeä piirre se, että heillä on joku jatkuvasti kytkös/kontakti jatkuvasti nk. nykyhetken ruohonjuuritason toimintaan joko valmentajana/konsulttina tai seurapäällikkönä ym.

Lehtimäellä oli sellainen, Finnillä oli sellainen, Ylöstalolla on sellainen, Rajallakin jonkinlainen. Keskitalon juttelu on enemmän semmoista pidemmän aikaa etäällä olleen laji-ihmisen ympäri pyöreää jaarittelua, jota tarinoisi 9/10 katsomon puolelta. Se näkyy heti puutteina niissä täsmätiedoissa, joka tekee roolista sen minkä sen kuuluukin olla.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Keskitalon juttelu on enemmän semmoista pidemmän aikaa etäällä olleen laji-ihmisen ympäri pyöreää jaarittelua, jota tarinoisi 9/10 katsomon puolelta. Se näkyy heti puutteina niissä täsmätiedoissa, joka tekee roolista sen minkä sen kuuluukin olla.

Samaa mieltä, ja mikä hämmentävintä, äärimmäisen vähän tuntuu olevan teknistä sanottavaa siihen nähden, että herra on noista lajeista tosi isoa osaa työstänyt ihan kv-tasolle. Tuntuu, että olisin monesti itse saanut suusta järkevämmät sanat avaamaan mikä meni vikaan jossain mönkään menneessä suorituksessa esim. heittolajeissa, vaikka tässä lajissa tulee itse mentyä täysin penkkiurheilupohjalta ilman mitään omaa taustaa.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Sifan Hassan rykäisi vajaa viikko sitten kymppitonnin vähän reiluun 29 minuuttiin ja nyt Firenzessä 1 500m aikaan 3:53,63

K-ä-s-i-t-t-ä-m-ä-t-ö-n urheilija! On niin rautaisessa tikissä, että huhheijaa!

Camacho-Quinn juoksi 100 m aidat vahvasti 12.38. Vastatuulta oli 0,8 m/s. Puerto Ricon nainen on hurjassa iskussa.
Oli todella vakuuttava veto. Aidat mentiin sen verran nuollen ja aitojen väli tikattiiin niin tiuhaan ja nopeasti, että muut näyttivät ihan statisteilta. Rytmi oli kunnossa, ellen sanoisi
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jakob Ingebrigtsen vetää 5 000m aikaan 12:48,45 ja se on uusi Euroopan ennätys!

Näin ikkästeen. Melekosta.

Uskomatonta, ei tähän oikein muuta voi todeta. Eikös tuo alle 13 minuuttia ollut aiemmin muille kuin afrikkalaisille ns. haamuraja, ja nyt Norjan poika alittaa sen reilulla 11,5 sekunnilla. Onko tässä nyt harrastettu vilunkipeliä, vai pitääkö vain luottaa veljesten ja isäukon harjoitusmetodeihin?
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Firenzen Timanttiliiga käynnissä ja Femke Bol juoksi heti 400m aidat 53,44 NR. Vahvaa tekemistä Viivi Lehikoisen uuden valmentajan toiselta suojatilta.

Kova on Femke Bolin aika. Tuskin Viivi Lehikoinen tulee alittamaan 54 sekuntia, mutta alle 55 sekunnin alitus on häneltä hyvin mahdollista. Mielelläni olen tässä asiassa väärässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Gust

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onko tässä nyt harrastettu vilunkipeliä, vai pitääkö vain luottaa veljesten ja isäukon harjoitusmetodeihin?
Tietenkin on harrastettu, nuorten urheilijoiden maksimaalinen ja häiriintymätön dopinginkäyttö on Norjassa ihan valtiojohtoisesti turvattu.
 

vitozzius

Jäsen
Voihan se olla näinkin, mutta vielä vaikeampaa on todistaa afrikkalaisten puhtaus. Joka tapauksessa Jakob on 10-vuotiaasta asti juossut koko elämänsä ja kussut purkkiin aina kun on ulkomailla voittanut. Nyt nähtiin kuinka pehmoisia keinotekoiset ME-miehet ovat tosikisassa. Vähänkään yleisurheilun historiasta ymmärtävä tajuaa, että tämä vetää vertoja jopa Paavo Nurmen suorituksille.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Naisten kympin ME- ja miesten vitosen EE-juoksujen piikkarit menevät tarkempaan syyniin. Joku tolkkuhan tähän on saatava.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Tunteeko joku tarkemmin Viivi Lehikoisen tarinaa? Lupaavan junioriajan jälkeen pari heikkoa kautta ja nyt lähtee taas todella hienosti ja aika painunut jo alle 56 sekunnin. Mitä taustalla onnistuneeseen kauden alkuun?
 

Hexa

Jäsen
Viivi Lehikoiselta voi odottaa lisää kovia suorituksia. On yksi suomalaisen yleisurheilun kirkkaimpia tähtiä tällä hetkellä. Tietysti Senni Salminen teki jo nyt ehkä koko yleisurheilukesän kovimman tempun loikillaan ja saattaa vielä parantaa tuostakin tänä kesänä.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tunteeko joku tarkemmin Viivi Lehikoisen tarinaa? Lupaavan junioriajan jälkeen pari heikkoa kautta ja nyt lähtee taas todella hienosti ja aika painunut jo alle 56 sekunnin. Mitä taustalla onnistuneeseen kauden alkuun?

Mitä nyt muistelen näistä yleisurheilu-lähetyksissä Viivi Lehikoisen nykyisestä tilanteesta, niin ainakin on mainittu panostaminen nopeuden saamiseen ja uusi valmentaja Laurent Meuwly, joka valmentaa myös hollantilaista Femke Bolia. Myös Lehikoisen seurana harjoituksissa on Mikael Ylöstalo, kun ennen Lehikoinen oli pelkästään yksin harjoituksissa.

Tämä ylen tekemä artikkeli on viime joulukuulta, mutta tuossa nyt mainitaan noita Lehikoisen tilannetta, mitkä nyt ovat selvästi nähtävissä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kyllä keihäänheitossa on Suomessa edelleen leveyttä. Jarmo Marttila heitti Kankaanpäässä juuri 82,04 ja Teemu Narvi myös ennätyksensä 79,77. Kilpailu on vielä kesken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös