Su 6.6.2021 Suomi - Kanada (finaali)

  • 11 780
  • 89

MegaForce

Jäsen
En tähän avausviestiin laita nyt historiaa aiemmista kotaamisista, mikäli joku haluaa sen tehdä, niin olkaa hyvä. Itse olen edelleen häkeltynyt tämän turnauksen suorituksesta. Voiko (tänään) illalla Kanada kaatua uudestaan ja neljäs (4) jääkiekon maailmanmestaruus tulla Suomeen. Kanada on (ehkä) hienoinen ennakkosuosikki, mutta en toisaalta tiedä, sillä tämä Jukka Jalosen ryhmä pystyy varmasti venymään. Aikaisemmin Kanada kaatui rankkareilla. Nyt finaalissa ei pelata rankkareja vaan jatkoerää, kunnes peli ratkaistaan.

Hieno finaaliottelu tulossa ja uskon että huomenna kirjoitetaan taas suomalaista jääkiekkohistoriaa!
 
Pelataankos se muuten kolmella kolmea vastaan? Ehkä jopa rankkareita paskempi viritelmä.

Yllättävintä on, että myös 20 minuutin jatkoaika pelataan kolmella kenttäpelaajalla kolmea vastaan. Useissa liigoissa on jo pitkään pelattu viiden minuutin jatkoaikoja kolmella kolmea vastaan, mutta MM-kisojen historiassa ei koskaan ennen pitkää jatkoerää kolmella kolmea vastaan.

(Tämä siis tuosta MegaForcen linkistä)
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Mitä nyt on tässä tätä euforista, eteeristä voitontunnetta ehtinyt makustella, ja ylipäänsä sulatella turneeta sen kliimaksia edeltäviin hetkiin asti, ei voi todeta kuin että tässä sitä vittu ollaan taas. Siis perkele, Suomi pelaa jälleen kultamitalista, ja mikä parasta, tämä ei ole edes sattumaa tai onnen voittokertoimen lunastus, vaan odotettu, oikeutettu tulos. Jukka Jalonen on jo nyt aivan kiistattomasti kaikkien aikojen paras suomalainen valmentaja, joka MM-multia on ikinä astellut. Tai ylipäänsä, joka on kotimaamme kamaralla kävellyt.

Mitä odottaa finaalilta? Mihin Jalosen lähes pelottavalta tuntuva magia yltää tällä kertaa? Leijonilla ei ole edes niin "nimivahva" joukkue, mitä vuoden 2019 miehistö oli. Toki tähän asti ei ole sellaista tarvittukaan. Tshekki ja Saksa olivat äärimmäisen kovia, mutta voittamaan tottumattomia. Kanada jätti jatkopaikkansa muiden käsiin, ja on nyt loppuottelussa. Milloin tahansa tuo haiskahtaisi ennennäkemättömältä tuhkimotarinalta, mutta eipä tällä kertaa. Siellä on aika raakalaismaisen julma Jellona vastassa jälleen kerran.
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuinkahan moni taas tulee kirjoittamaan tänne että pelottaa, juuri Kanada on se pahin peikko tai että vittuako ne lehdissä hehkuttaa että Suomi saattaa hei voittaa. Tsekkiä pelättiin koska en ees oikein ymmärtänyt miksi, ja sitä ei saanut edes ajatella että Saksan saaminen vastustajaksi olisi yhtään hyvä juttu. Nyt Jalosen ja kumppaneiden kliinisen tylyksi tappokoneeksi jalostaman Suomen kanssa finaalissa on sitten vastassa helvetisti kisojen läpi ailahdellut Kanada, jolla ei ole mitään perinteisiä supertähtiä riveissään. Suomi on voittanut kertaalleen Kanadan jo, joo, ei se nyt enää paina finaalissa tosin juuri mitenkään, mutta vaarallisen hyvältä tää nyt näyttää sen suhteen että Suomi jatkaa hallitsevan maailmanmestarin uraansa, vuodesta 2019 tuo alkoi, ja voi nyt ihan hyvin jatkua aina vuoteen 2022 asti. Ainakin.

Tosin nyt kyllä itse näen että on ehkä isoin mahis Suomelle myös hävitä, jos vertaa Tsekki- ja Saksa-peleihin. Kanada on aina Kanada, ja siellä on nyt hampaankolossa asioita Suomea vastaan. Sikailua ja pelikatkojen aikana rottailua on tiedossa, ehkä jopa normaali-Kanadaa enemmän. Kunpa peliä vaan ei pilattaisi paskalla tuomaroinnilla, vaan tuomarit uskaltaisi puuttua mahdollisiin ylilyönteihin ja eivät keinotekoisesti olisi ottamatta roolia jos siihen on aihetta.

Veikkaan, että 2-2 tilanteessa mennään jatkoille. Siellä ratkaisee Suomi, ja poika nimeltä Anton Lundell.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Tosin nyt kyllä itse näen että on ehkä isoin mahis Suomelle myös hävitä, jos vertaa Tsekki- ja Saksa-peleihin. Kanada on aina Kanada, ja siellä on nyt hampaankolossa asioita Suomea vastaan.
On, on, ja on. Kanada ihan varmasti haluaa maksattaa Suomelle kahden vuoden takaisen ikävän tappion, kun ikään kuin kautta rantain pääsivät tähän tilanteeseen. Joku irvileuka voisi todeta heikon Saksa-ottelun jälkeen, että nyt tarjotaan leijonankyljystä kultatarjottimella, mutta tuskin se on kovin rauhallinen grrrmee-illallinen.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
En tähän avausviestiin laita nyt historiaa aiemmista kotaamisista, mikäli joku haluaa sen tehdä, niin olkaa hyvä. Itse olen edelleen häkeltynyt tämän turnauksen suorituksesta.

Hieno finaaliottelu tulossa ja uskon että huomenna kirjoitetaan taas suomalaista jääkiekkohistoriaa!

Pakko kysyä oletko kattonu Leijonia? Ainakin Jalosen kanssa nämä menee näin. Suomella on periaattessa ihan sama kuka siellä pelaa niin ainakin itse uskon viime vuosilta. 15 vuotta sitten oli eri asia, mutta tän päivän pelissä ainoa yllätys oli miten paljon joukkue oli alakynnessä mutta Suomi harvoin päästää paljon maaleja.

Mielestäni Suomi on täysi ennakkosuosikki finaaliin ja jotain (maalinteko) menee pieleen jos ei voittoa tule. Avaus maali ratkasee paljon. Jos sitä ei Suomi saa niin tulee vaikeeta.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Mielenkiintoista että Suomi nähdään tässä kertoimien perusteella ennakkosuosikkina. Näin varmaan on turnauksen perusteella, mutta Kanada on silti maailman suurin kiekkomaa ja aina vaikea ylitettävä
 

Buster

Jäsen
Tässä sitä taas ollaan. Kanada oli aika pelottavan kliininen semifinaalissa ja härski maalinedustalla, nyt on viides kerta kuuteen viimeiseen vuoteen kun vaahteralehdet ovat finaalissa. Lukemattomia kertoja aikaisemmin paljon lahjakkaampi ja pelottavampi Kanada on saapunut turnaukseen, jossa heillä on ollut vain hävittävää. Nyt siellä on nimettömämpi ja nälkäisempi Joukkue, joka alkusarjan vaikeuksien jälkeen uskoo voiton tänään olevan kohtalo.

Siellä on Mangiapane kolme ekaa peliä missattuaan riuhtonut lähes 2 pisteen tahtia ja sitä myöten Henriquen vitja on herännyt johtamaan joukkoja, sekä pistepörssin kärkiukot löytyvät nyt Kanadalta. Ei näytä Owen Powerkaan enää pelkältä isolta tolpalta luistimet jalassa ja melko vihreä puolustus on parantanut turnauksen edetessä.

Tuo Kanadan ykkösvitja Mangiapane-Henrique-Brown on tehnyt 34 pistettä kolmeen pekkaan ja Suomelta kun kahdeksan parasta pisteseppoa kerää, niin sitten vasta nokitetaan 36:lla pisteellä.

Toivottavasti puolustus kestää, Olkinuoran vire jatkuu, pomput pysyvät suotuisina ja vielä kiekollinen peli alkaisi vähän paremmin toimimaan. Mikään peli turnauksessa ei ole ollut liian helppo ja vielä pitäisi repiä yksi huippuesitys koneesta.

Olisihan se nyt hienoa olla ainakin kolme vuotta putkeen hallitseva mestari.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kanada tulee tietysti päälle vauhdilla ja aggressiolla - mikä tyyli sopii meille paljon paremmin kuin Saksan organisoitu ja tiivis "Unser Spiel". Toki ihan 50-50 -peli, ehkä Kanada on lievä suosikkikin, mutta en mitenkään erityisesti pelkää tämän vuoden joukkuetta. Toki kykenee meidät voittamaan.
 

Hexa

Jäsen
Kanadan ykkösvitja pitää saada pimentoon. Siinä onkin hommaa Anttilan ketjulle. Välierien perusteella voisi jopa sanoa, että Kanada lähtee ennakkosuosikkina otteluun, vaikka viralliset vedonlyöntikertoimet ovatkin alhaisempia Suomelle, mutta siinä on kyllä otettu huomioon koko turnaus. Kanada on pelannut nousujohteisesti ja sillä on paha tapa olla parhaimmillaan tärkeimmissä peleissä. Kyllä Kanada silti on voitettavissa, mutta Suomen täytyy pysyä koko ottelun ajan täysin pelisuunnitelmassa. Kanadaa vastaan omalla alueella tulee olla niin vähän kuin mahdollista. Kiekko täytyy pystyä pitämään liikkeellä koko ajan ja Kanadan puolustusalueella niin paljon kuin mahdollista. Jos passivoituu liikaa, niin Kanada rankoo armottomalla prosentilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jaahans, täytynee nyt viritellä jostain ottelu näkyville. Tähän saakka olen mennyt vain koosteilla, mutta finaali olisi kiva nähdä.

Sinänsä sama, mitä illalla tapahtuu, Jalonen on näyttönsä antanut ja ihan tajuton seppä se kyllä on. Eihän tuolla joukkueella jälleen kerran pitäisi kullasta pelata, mutta 2019 jälkeen ei kyllä yllätä enää mikään. Mutta tietenkin toivon kultaa pelaajille ja Jaloselle uutta sulkaa hattuun.
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jaa-a, saas nähdä kui tässä käy. Lähtökohdat on kyllä ihan fifty-fifty. Pikku poika minussa uskoo, että Suomen tiivis viisikko (ja huikea maalivahtipeli) riittää toiseen perättäiseen kultaan, mutta P-Amerikkalaisilla valmentajilla on ollut (ainakin näin perstuntumalta) tapana kurmuttaa Suomea toisessa pelissä, jos on kahdesti pelattu vastakkain.

Pelin alku ratkaisee taas paljon. Jos Suomi ei ekan kympin jälkeen ole enempää kuin kahden maalin takaa-ajo asemassa, uskon pelin kääntyvän Suomelle. Pilkut on sitten asia erikseen. Jos sinne asti mennään, on melkeenpä sama, että peli ratkaistaisiin KPS-menetelmällä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Aika lailla piirtynyt kuva kuinka Suomi pelaa. Paljon raastamista ja kärsivällistä puolustustaistelua. Sitten siellä on omat vivahteet ja iskun paikat hyökkäyssuuntaan. Karvauspeli, kiekonriistot ja vastaiskut.

Tshekki-peli fiksua kiekolla, vahva kamppailupelaamiseen ja ulospuolustamisen voitto. Saksa-peli pikkasen pisti kyllä mietityttämään sen suhteen kuinka vaikeeks tuo kiekollinen rakentaminen meni ja kuinka paketti romahti hieman omiinkin päin.

Toki voi ajatella mentaalipuolta, että Suomi oli pienoinen ennakkosuosikki nälkäistä Saksaa vastaan, joka sitten kuitenkaan ei ole juurikaan heikompi nippu. Totesko Jalonen jotain jalkavuudesta? Kuitenkin, tuossa Videotuomiossa nostettiin esiin kuinka joillakin se viimenen irtonaisuus ja terävyys on hieman tylsistynyt. Tää nyt Suomella 10 peli 16 päivään. Toki, esim. Björnistä huilautettiin fiksusti yks peli.

Suomella on vahva turnauspelaamisen identiteetti ja historia. Niin on toisaalta Kanadallakin, omanlaisensa. Pidän kyllä tavasta kuinka Suomi repii tulosta rajallisella materialla, taas ollaan finaalissa, mutta en kyllä osaa Leijonia nostaa ennakkosuosikiksi Kanadaa vastaan tällä rosterilla.

Jännä nähdä. Yv-maali olis kiva, jos jäähyjä nyt ylipäänsä vihelletään. Ajoitellen pyörinyt ok, mutta viivakudit ei oo löytäneet perille tai Innala ei ole oikealla uhka. Pitäskö hänenkin vaan kiskasta silmät kii joku kerta kun kiekko tulee siihen tontilleen. Toki, voi yrittää hakea pakille viivaan, mutta sais siinä silti olla laukausuhka.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tshekki-peli fiksua kiekolla, vahva kamppailupelaamiseen ja ulospuolustamisen voitto. Saksa-peli pikkasen pisti kyllä mietityttämään sen suhteen kuinka vaikeeks tuo kiekollinen rakentaminen meni ja kuinka paketti romahti hieman omiinkin päin.

Saksaa vastaan vaikkapa tilanteet kun piti purkaa paineen alta kiekottelemalla tukitoimin, tai siivota alue rännikiekolla ja sillä puolella joku ohjaamassa ulos niin aika monta kertaa hävittiin tilanne ja jäätiin pyörimään omiin. Ei ollu niin vahvaa ja laadukasta mitä Tshekkiä vastaan.

Lisäks menetykset kriittisillä aluieilla kuten hyökkäyssinisen tuntumassa. Saksa pääs kääntämään ja sitten olikin kiirus omiin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Saksaa vastaan vaikkapa tilanteet kun piti purkaa paineen alta kiekottelemalla tukitoimin, tai siivota alue rännikiekolla ja sillä puolella joku ohjaamassa ulos niin aika monta kertaa hävittiin tilanne ja jäätiin pyörimään omiin. Ei ollu niin vahvaa ja laadukasta mitä Tshekkiä vastaan.

Lisäks menetykset kriittisillä aluieilla kuten hyökkäyssinisen tuntumassa. Saksa pääs kääntämään ja sitten olikin kiirus omiin.
Oli myös epätyypillinen tilanne viime vuosien Suomelle - eli uusi kuolemanpeli, mutta käytännössä kaikki arviot pitivät Suomea joko lievänä tai jopa selkeänä ennakkosuosikkina (eikä edes kauhean perustellusti, joukkueet olivat materiaaliltaan vähintään samalla tasolla, ellei Saksa hieman parempikin). Ja meitä vastaan pelattiin täsmälleen omaa peliämme: kurinalaista, motivoitunutta, erittäin tiivistä ja lähes täydellisesti ajoitettua kiekkokontrollia. Ei tullut niitä tyypillisiä mahdollisuuksia rokottaa virheistä, minkä lisäksi Suomi oli pelin alussa selkeästi jäässä ja epätyypillisesti kiekkoa pompotteleva. Tänään tulee onneksi meille paljon sopivammalla pelitavalla pelaava ajoittain hajanainen Kanada. Hyvin tasainen peli tulossa, mutta eipä ainakaan tarvitse iskeä päätä jatkuvasti preussilaisen tarkasti organisoituun puolustusmuuriin.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Suomi pelasi aika heikon pelin välierissä. Saksa oli toki hyvä myös, mutta silti ei mikään häävi esitys. Maalivahtipeli ja suotuisa fortuna kuitenkin riittivät. Paljon pitää parantaa, mutta se parantaminen on aivan mahdollista. Turnauksen paras peli vaadittanee jos voittoa halajaa.

Kanadalla on pari kovaa päänahkaa nyt alla ja meno on väkevää. Toivotaan, että puolustus pitää tiiviimmin kuin Saksaa vastaan ja kiekolla saadaan vähän enemmän painetta ja luotuja maalipaikkoja.

Kaikki on auki, mutta eiköhän siitä tiukka ja vähämaalinen peli tule kuten käytännössä kaikki Suomen pelit.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Jännä nähdä pysyykö Jalosen nivoma paketti kasassa loppuun saakka. Eilen natisi jo liitoksissaan mutta kesti nipinnapin, ja olettaisin että tänään on luvassa vielä isompaa moukarointia koska Kanada on kohentanut tasoaan merkittävästi sitten alkusarjan kompurointien. Joku 2-0 heti alkuun Kanadalle voisi olla melkoinen katastrofi, koska tällöin Leijonat joutuisi muuttamaan taktiikkansa merkittävästi, joka voisi meinata sitä että padot omaan päähän aukeasivat ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Saa nähdä, kiintoisa peli tulossa kaikenkaikkiaan vaikka jotenkin näistä kisoista ei ole jaksanut innostua missään vaiheessa isommin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Leijonat tekevät 2-3 maalia, vastustaja enintään 2 maalia. Viime kisoissa leijonille tehtiin jopa 4 maalia, muttei tehdä enää. Onhan Suomi selvä ennakkosuosikki.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Saksa-välierästä ei voida liiemmin vetää johtopäätöksiä finaaliin liittyen; kyseessä on ihan eri peli. Saksa voitti maalipaikat ja hallitsi kenttätapahtumia erityisesti kolmannessa erässä ja 1. erän ensimmäisellä puoliskolla osaltaan Suomen omilla aseilla eli kiekkoa kontrolloimalla ja puolustamalla tiiviisti. Suomen onneksi tällä kertaa riitti finaalipaikkaan heikompi suoritus ja onneksi Kanada onkin Suomelle tässä turnauksessa sopivampi vastustaja. Kanadan peli ei ole läheskään niin hyvin organisoitua kuin Suomen, mutta transitiopelaamisessa se on vaarallinen ja hyödyntää paikkansa kovalla prosentilla. Tämän vuoksi Suomen puolustuspelivalmiuden tulee olla kovalla tasolla ja en näe syytä sille, miksei olisi.

Historian perusteella on ihan turhaa panikoitua jo etukäteen illan ottelusta. Tänään Suomi tulee olemaan timanttinen (tai ainakin selvästi parempi kuin eilen) ja illan päätteeksi Mörkö nostaa pokaalin ilmaan.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Joku 2-0 heti alkuun Kanadalle voisi olla melkoinen katastrofi

Voisi olla tai sitten ei. Ei sitä turhaan sanota 2 maalia vaarallisimmaksi johdoksi, kuten Saksa eilen sai kavennuksesta hyvän hengen päälle, mutta ei onneksi riittänyt.

Suomi on pelannut erinomaisen turnauksen ja suurin huoli minulla on jaksaako kärkiäijät vielä yhden pelin täysillä. Ruohomaita ei kentälle saisi päästää kuin lopussa, kuten eilen, kun virtaa riitti hyvin. Pokkakin voisi ottaa hieman nöyryyttä taas peliin, ettei Määtän tarvitse koko peliä pelata. No, luotto on kova, että tämä vielä kairataan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös