Joukkueen rakennus kaudelle 2021–2022

  • 157 262
  • 593

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Ensi kautta ajatellen KalPan tilanne on sikäli mainio, että lähes kaikki kalliit sopimukset olivat katkolla tähän kauteen. Ensi kaudella rajoitukset ovat toivottavasti poissa heti kauden alkaessa, mutta silti koronan vaikutukset näkyvät vielä ainakin seuraavan kauden ajan. Palkkaleikkauksia ei toivottavasti tarvitsisi enää tehdä, mutta on selvä, että tämän kauden aikana neuvotelluissa sopimuksissa koronan vaikutukset on otettu huomioon.

Toistaiseksi tiedossa olevat tulijat ovat kaikki nuoria. Eivät he tietenkään millään junnusopimuksella KalPaan tule, mutta ensi kauden palkka on varmasti tuntuvasti pienempi kuin lähtijöillä tällä kaudella. Ilmeisesti pelaajabudjetti putoaa jonkin verran, mutta kaiken järjen mukaan siellä on vielä hyvin pelimerkkejä jäljellä.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihana muistio tappion hetkellä. Silloin Pönttövuoren herruus oli oikealla mallilla. Kuten toki tänäkin vuonna.
Ahaa, tämä onkin hyvä muistaa. Yllättävä yhtäläisyys vuosien 2017 ja 2021 välillä on siis KalPan niskalenkki isoveljestä.

No jaa, ehkä tässä voisi ensin seurata pääseekö Pekka Virta mestaruuteen asti Lukon kanssa, ja keskittyä sen jälkeen katsomaan tulevaisuuteen. Tulee uusia jokisia ja uusia tarinoita.
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaipaisin sellaista täysin uudistuneen joukkueen tuoksua, kuten oli vaikka ennen kauden 2014-15 alkua. Sisään tuli Virta päävalmentajaksi, Kilpeläinen, Rissanen, Keränen, Ruohomaa, Ilomäki, Birner jne. Tulosyksikköä vaan reilusti uusiksi ja pakkaa sekaisin. Nykyisen kärkikaartin rajoitukset on nähty.

Samaa mieltä. Tuntuu että nyt jos koskaan olis taas vaihteeksi aika rakentaa uutta eli uudistaa kunnolla kokoonpanoa!
 

Uncle Ben

Jäsen
Jos ja todennäköisesti kun loppui, tosi harmi, että ei saanut tehdä kaunista kunniakierrostaan yleisön edessä. Oma kasvatti, joka saanut kantaa "C" rinnassa on aina iso juttu. Kiitos Jokinen! (Ja jos jatkat, kiitos tähänastisesta!)
Se on kyllä juuri näin. Oli harmittavaa ja suorastaan surullisen näköistä, kun kapteeni joutui kiittelemään tyhjää hallia. Isot kiitokset täältäkin, jos KalPa-ura on tulossa päätökseensä!
 

AriL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No jos aloitetaan Laineen värväyksistä valmennukseen ensi kaudelle KalPaan niin A junnujen koutsi Karjalainen on erittäin hyvä haku. Toman apuvalmentajaksi tulevasta Tervosesta on Vaasan suunnalta kuulunut lähinnä että on ollut kiekon kerääjän roolissa RD:n alaisuudessa, mutta toivottavasti rooli KalPassa kasvaa. Mikä sitten yhdistää näitä Laineen hakuja? No molemmat on tuttuja liiton ajoilta. Mikä sitten yhdistää mv valmentaja Kauhasta, Lainetta ja Tomaa? No ovat toistensa lasten kummeja. Korostan että pidän Tomaa erittäin hyvänä valmentajana ja toivottavasti se Laine olisi myös hyvä uj, mutta tälläisessa kombossa varmasti kaikki toimii silloin peli kulkee, mutta miten on sitten jos tulee jostain syystä vaikeuksia, niin onko perhetutuille helppo sanoa että tuossa on ovi? No toivottavasti peli kulkee niin ei tarvitse kenenkään miettiä mitään muuta.Tälläkin palstalla on monesti puhuttu siitä kuinka Leevi Aaltonen oli hyvä junnuissa, mutta Simontaival oli vielä luokkaa parempi ja onkin kiva nähdä tekeekö hän läpimurron Kuopiossa. Muutenkaan ei yllätä että Laine on sattumoisin hommannut ja hommaa ensi kaudelle 02 syntyneitä pelaajia. Sitten toinen mikä Laineen värväyksiin paljon vaikuttaa näyttää olevan änäri varaus. No sekin on tietysti viisasta jos seura saa myös tulevaisuudessa korvauksia änäri seuroilta, mutta sanottakoon että tuskinpa Tikkanen ja Hjorth olisi KalPan miehiä ilman änäri varauksia. No ensi kauden mv kaksikko Kilpeläinen Tikkanen on kyllä mielenkiintoinen ja kiva nähdä kuinka Tikkanen kauden aikana pystyy haastamaan Kilpeläisen. Korona vaikuttaa myös ensi kaudella jokaiseen joukkueeseen, mutta ainakin nyt näyttää siltä että KalPalla on jopa parempi joukkue suhteessa muihin kuin mitä nyt oli joten josko sitten ensi kaudella ei tulisi Tappara vastaan heti kättelyssä niin paikka mitalipeleihin olisi kenties mahdollinen.
Itse kun en junnu- ja pipolätkää sekä seurafanitusta jäykempää jääkiekkoa ole koskaan harrastanut, joten syvälliseen ja analyyttiseen jääkiekon identiteettikeskusteluun en kykene, mutta komppaan kollega Pande30 tässä asiassa. Kalpa on näemmä profiloitunut ja profiloituu jatkossakin enemmän kasvualustaksi, kuin seuraksi, johon hakeutuu ja jossa pysyy kokeneet taidokkaat kiekkoilijat. Edellä mainittuja saadaan rahalla, mutta ei Kalpan maineella ja oletuksilla menestyksestä per kausi. Noita maailmalla olevia ex-kalpalaisia huhuilee useampi meistä, joista takuuseen ei ilmeisesti mennä kenestäkään muusta, kuin Hartikaisesta. Muilla alkaa olemaan enemmän ja vähemmän se has-been aika edessä ainakin nykyisessä seurassaan ja sarjassa. Edelleen voi uusi nousu alkaa SM-liigassa ja Kalpassa, mutta pahimmillaan massii palaa ja tulosta ei näy. Parhaimmillaan kasvualusta ja kokeneet maailmanmatkaajat tuottavat tulosta, mutta vaatii myös taitoa ja kokemusta niiden yhdistämisestä valmennukselta. Mitä nyt on huhuiltu noista kasvajista ja palaajista, alkaa minun mielestäni olemaan se suhde kunnossa. Nyt on vaan enää kysymys, että löytyykö tulevasta rosterista pari, mielellään muutama vastuunkantaja, jotka viikosta toiseen jaksavat nostella joukkueen reppuselkään ja hitaasti, mutta varmasti ratkovat pelejä. Jokisella oli/on todennäköisesti avut muualla, kuin kaukalossa, mutta kyllä herra kapteenin pitää olla sellainen, jota kunnoittaa kaukalossa omat, vastustaja ja kannattajat. Pari-kolme maalia ja jokunen syöttöpiste kapteeni-hyökkääjälle kaudessa ei ole meriitti, ikävä kyllä. Varsinkaan, kun se muu kiekollinen peli ei ole ollut priimaa.

Tällä märinällä haen siis tulevaan kauteen samaa vauhtia, taitoa, tehokkuutta, johtajuutta. Joista tärkeimpänä näen johtajuuden, koska sen kautta moni muu ratkeaa. Eihän tuossa paljoa vaadittukaan..
 

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Eräänlainen aikakausi on varmastikin tullut päätökseen, kun joukkueesta poistunee iso liuta pitkäaikaisiä kilpisydämiä. Tulevan kauden runko on mitä luultavammin melko nuori ja samalla seurassa alkaa uusi tarina. Ensi kauden joukkue tulee sisältämään paljon mielenkiintoisia lupauksia.

Tällä hetkellä tulevan joukkueen rakennus näyttää jotakuinkin seuraavalta, kun ynnätään voimassa olevat sopimukset ja "varmat" huhut.

VL1-Rissanen-OL1
Klemetti-Räsänen-Simontaival
Könönen-Pytlik-OL3
Korhonen-Immonen-Vartiainen
+Mäenpää/Kapanen

P1-Lappalainen
Nousiainen-P2
Mattila-Puutio
Riekkinen-Hjorth

Vielä on Laineella tehtävää joukkueen kasauksessa ja varmasti onkin jo tehnyt myös sellaisia sopimuksia, jotka eivät ole päätyneet huhuina suuren yleisön tietoon. Kovin montaa jatkosopimusta ei varmastikaan ole enää tulossa. Tavernierin ja Galletin optiot sekä Kilpeläisen jatkopahvi lienevät ne todennäköisimmät.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kovin montaa jatkosopimusta ei varmastikaan ole enää tulossa. Tavernierin ja Galletin optiot sekä Kilpeläisen jatkopahvi lienevät ne todennäköisimmät.
Tavernierin optio kannattaisi käyttää (toki riippuu hinnasta, mutta tuskin kovin kallis mies on) ja lisäksi mielestäni Knuutinen kannattaisi pitää, tuomaan hieman särmää alakenttiin.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Tällä hetkellä tulevan joukkueen rakennus näyttää jotakuinkin seuraavalta, kun ynnätään voimassa olevat sopimukset ja "varmat" huhut.

VL1-Rissanen-OL1
Klemetti-Räsänen-Simontaival
Könönen-Pytlik-OL3
Korhonen-Immonen-Vartiainen
+Mäenpää/Kapanen

P1-Lappalainen
Nousiainen-P2
Mattila-Puutio
Riekkinen-Hjorth

Vielä on Laineella tehtävää joukkueen kasauksessa ja varmasti onkin jo tehnyt myös sellaisia sopimuksia, jotka eivät ole päätyneet huhuina suuren yleisön tietoon. Kovin montaa jatkosopimusta ei varmastikaan ole enää tulossa. Tavernierin ja Galletin optiot sekä Kilpeläisen jatkopahvi lienevät ne todennäköisimmät.
Hyökkäyksen rakentamisessa eletään mielenkiintoisia aikoja. Tämän hetkinen tilanne antaisi pitkästä aikaa mahdollisuuden hankkia KalPaan tuloksen tekoon kykenevän kärkiketjun. Rissanen lienee sopimuksensa mukaisesti tulossa takaisin, mutta millaisia pelaajia hän saa rinnalleen?

Uskon, että toinen noista pelaajista saattaisi hyvinkin olla Tuomas Kiiskinen. Tälläkin palstalla useat kirjoittajat ovat jo leimanneet hänet kehäraakiksi, mutta uskallan olla asiasta eri mieltä. Tuomaksen viimeisimmät kaudet SHL:ssä eivät toki ole menneet putkeen, mutta kannattaa muistaa, että SHL on pari napsua Liigaa kovempi sarja. Sen vuoksi esimerkiksi SHL:ssä tehdyistä tehopisteistä ei voida vetää suoria johtopäätöksiä tai yhtäläisyysmerkkejä Liigassa pärjäämiseen. Liiga on nykytasoltaan lähempänä Allsvenskania kuin SHL:ää. Kiiskinen osoitti toissa kauden lyhyellä Liiga-visiitillään olevansa yhä pelimies kotimaan kaukaloissa, joten uskon, että hän olisi KalPaan palatessaan selkeä vahvistus.

Ykkösketjun oikea laita onkin sitten vaikeampi kysymys. Sen paikan täyttämiseksi on useita mahdollisuuksia. Yksi vaihtoehto on, että Kantolaa kaavaillaan tälle tontille. Pidän tätä kuitenkin epätodennäköisenä, koska Kantolalta alkaa ikävä kyllä potku hiipua. Toinen vaihtoehto on, että Simontaival istutetaan ykkösketjuun. Pidän tätä skenaariota mahdollisena, mutta uskon, että Simontaivalta ja Räsästä ollaan jo yhteisen historiansakin vuoksi sovittelemassa samaan ketjuun. Kolmas vaihtoehto voisi olla Braccon jatkosopimus. Luulen, että kertoimet tälle ovat aika suuret, mutta olisihan tämä toteutuessaan aivan huikea uutinen. Kiiskinen-Rissanen-Bracco olisi KalPan mittapuulla todellinen superketju. Neljäs vaihtoehto on, ettei mikään näistä edellisistä vaihtoehdoista toteudu, vaan Laineella on takataskussaan tarkkaan varjeltu kortti. Toki viides vaihtoehto on, että rahat loppuvat tässä kohdassa kesken, eikä ketään ole tulossa, jolloin Vartiainen ottaa Miettisen suosikkipelaajana tämän paikan.

Uskon, että KalPa lunastaa optionsa Tavernieriin. Lisäksi luulen, että Knuutisen kanssa tehdään jatkosopimus. Näin ollen hyökkäys ensi kauden osalta näyttäisi kutakuinkin tältä:

Kiiskinen - Rissanen - OL1
Klemetti - Räsänen - Simontaival
Könönen - Pytlik - Tavenier
Korhonen - Immonen - Knuutinen
+ Vartiainen, Mäenpää, Kapanen

Pakiston osalta sen sijaan uskon, että kun tuohon Puttepossun hahmotelmaan lisätään Galletin ja Laavaisen nimet, ollaan aika lähellä totuutta. Lisäksi hankitaan varmaankin vielä yksi syvyyspuolustaja, mutten usko kärkipuolustajia tulevan. Eli siis puolustus näyttäisi tältä:

Nousiainen - Lappalainen
Mattila - Gallet
Riekkinen - Puutio
Laavainen - P1/Hjorth

Maalivahtiosasto lienee tällainen:

Kilpeläinen
Tikkanen
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Mietin että jos ei olis ehditty Tikkasen kohtaloa jo lähes sinetöimään ennen Tomekin lainaa niin olisko siinä ollut miten todennäköinen kakkosveska? Kilpeläinen pelaa vielä hyvällä tasolla mutta viime kausina ollu rikki useammin joten tartteis hyvän ja varman kakkosen joka pystyy pelaamaan tarvittaessa paljonkin. Tikkanen esiintyi hyvin ja osittain siihen varmaan syynä tuo tämän kauden pakisto. No ensi kaudella se on eri. Sama toki Tomekin kohdalla. En tiiä mut vähän olis kiinnostellu nähdä tuokin kortti jos se vaan olis ollut mahdollista.
 

Dicehero

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, IPK ja Philadelphia Flyers
SS näytti jo kertoilevan Puution siirtymisen varmana tietona, näytti juttu olevan maksumuurin takana, joten en päässyt lukemaan alkua pidemmälle.



Liigajoukkue KalPa on kiinnittänyt ensi kauden joukkueeseen Kasper Puution. Puolustajalahjakkuus siirtyy Kuopioon Oulun Kärpistä.

Puutio on 18-vuotias pelaaja, jolla on NHL-varaus. Florida Panthers varasi Puution kesällä 2020 viidennellä kierroksella numerolla 153.

Vaasassa syntynyt Kärppien kasvatti on saavuttanut 16-vuotiaiden maajoukkueessa World Hockey Challenge -turnauksen hopeaa ja alle 20-vuotiaiden MM-pronssia.

Puutio pelasi tällä kaudella Kärpissä 29 Liigan runkosarjan peliä tehoilla 2+1. Pudotuspeleissä hänelle kertyi yksi ottelu.

Puutio on hyvin peliä lukeva puolustaja ja eduksi luetaan myös se, että hän pelaa oikea käsi alhaalla. Hän on pelannut Kärppien lisäksi Pohjois-Amerikan WHL-juniorisarjassa kauden 2019–20.

KalPasta ei vielä vahvisteta siirtoa, mutta sopimusuutinen on tiettävästi tulossa lähiaikoina.

Puutio on toinen NHL-varaus, johon KalPa on päässyt sopimukseen tämän kevään aikana. Aiemmin on uutisoitu, että Kasper Simontaival siirtyy Kuopioon Tampereen Tapparasta.

Jaakko Rissanen palaa KalPaan, Tapparasta tulee Kuopioon nuorten maajoukkuehyökkääjä

Simontaival on 19-vuotias laitahyökkääjä, joka sai NHL-varauksensa myöskin kesällä 2020. Los Angeles Kings huusi Oriveden Fortunan kasvatin nimen kolmannella kierroksella numerolla 66.

Simontaival on pelaaja, jolta KalPa odottaa tehoja. Potentiaalinsa hän näytti viime kaudella U20-sarjassa, jossa hän teki 48 pelissä tehot 25+32=57.

Sekä Puutio että Simontaival ovat olleet vakiopelaajia nuorten maajoukkueissa.

KalPalle huippulupausten nappaaminen suurseuroista Kärpistä ja Tapparasta on kova temppu. Siirtojen taustalla on se, että Anssi Laine tuntee pelaajat maajoukkueista.

KalPan urheilujohtaja ja entinen nuorten maajoukkuevalmentaja Laine on valmentanut molempia kavereita useammalla kaudella ikäluokan 2002 syntyneiden ryhmässä. Puutio oli Laineen valmentamassa joukkueessa kapteenistossa.

Sekä Puution että Simontaipaleen sopimukset KalPan kanssa ovat monivuotisia.





EDIT: Jatkoa tuosta Jaakko Rissasen linkistä SS:sta:


Kaksi kautta Ruotsi pääsarjassa pelannut keskushyökkääjä Jaakko Rissanen palaa ensi kaudeksi Kuopioon.

Kaudeksi 2018–2019 KalPaan viisivuotisella sopimuksella palannut Rissanen on käyttänyt sopimukseen sisältyneen mahdollisuuden pelata kaksi vuotta ulkomailla. Rissanen pelasi Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä Linköpingin joukkueessa.

Rissasen sopimus KalPan kanssa ulottuu kevääseen 2023.
MTV3:n tietojen mukaan KalPa hankkii ensi kaudeksi Tapparasta alle 20-vuotiaiden maajoukkuehyökkääjän Kasperi Simontaipaleen ja KalPan kasvatin Jarkko Malisen. Savon Sanomien tietojen mukaan Malinen ei ole tulossa KalPaan.

Simontaival puolestaan on jäänyt kasvattajaseurassaan Tapparassa tällä kaudella pieneen rooliin ja hakenut vauhtia Mestiksen TuTostakin.

Pelaajaliikenne neljän vuoden takaisen finaaliparin välillä on vilkasta, sillä MTV3:n tietojen mukaan KalPan kapteenistoon kuuluva 27-vuotias puolustaja Mikael Seppälä vaihtaa ensi kaudeksi Tapparan peliasuun.
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Henrik Tikkanen. Änärivaraus joo, hyvät otteet liigapeleissä joo. Kääntöpuoli: pelasi vielä viime kaudella IFK:n A-junnuissa ja tippui IPK:ssakin avaamaan luukkua nyt kevään peleissä. High risk, high reward.

Juuri tämä tässä onkin. Laittaisin melkein Tikkasen vielä kaudeski IPK:hon keräämään enemmän vastuuta ja sitä kautta kattoisin miten kausi siellä sujuu.
Toinen vaihtoehto olisi antaa hänelle KalPassa 2 veskarin tontti! Tämä tarkoittaisi että pitäisi hankkia jostain ykkösvahti jolla ei olisi pitkää loukkaantumishistoriaa ja pystyisi pelaamaan paljon ja hyvällä tasolla. Siinä vieressä saisi Tikkanen myöskin välillä vastuuta ja voisi kehittyä paremmaksi maalivahdiksi.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Juuri tämä tässä onkin. Laittaisin melkein Tikkasen vielä kaudeski IPK:hon keräämään enemmän vastuuta ja sitä kautta kattoisin miten kausi siellä sujuu.
Toinen vaihtoehto olisi antaa hänelle KalPassa 2 veskarin tontti! Tämä tarkoittaisi että pitäisi hankkia jostain ykkösvahti jolla ei olisi pitkää loukkaantumishistoriaa ja pystyisi pelaamaan paljon ja hyvällä tasolla. Siinä vieressä saisi Tikkanen myöskin välillä vastuuta ja voisi kehittyä paremmaksi maalivahdiksi.
Ei Tikkasta kannata ottaa kakkoseksi jos ei saa pelata vähintään 20 peliä. Muuten se kehitys kuolee täysin kun pelejä ei tule. Eli silloin se IPK on ainut vaihtoehto.

Sinänsä Tomekin pitäminen voisi olla fiksua mutta luulenpa, että lompakon perusteella tehdään nyt ratkaisut.
 

KalPamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei Tikkasta kannata ottaa kakkoseksi jos ei saa pelata vähintään 20 peliä. Muuten se kehitys kuolee täysin kun pelejä ei tule. Eli silloin se IPK on ainut vaihtoehto.

Sinänsä Tomekin pitäminen voisi olla fiksua mutta luulenpa, että lompakon perusteella tehdään nyt ratkaisut.

Niin Tomek pelasi todellisen huippukauden jos ei SaiPan visiittiä lasketa. Ihmettelen edelleen miksei hänät peluutettu edes yhden ottelun verran playoffseissa Kilpeläisen playoff-kokemuksesta huolimatta..

En kuitenkaan luulisi Tomekin olevan liian kallis pelaaja KalPan hankkimiseksi ensi kaudeksi. Siinä voisi todella olla ratkaisu ykkösveskarin suhteen?!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Täällä tuntuu aika moni pitävän Kilpeläisen jatkoa lähes varmana. Onko tästä ollut oikeasti missään mitään konkreettista uutisointia ? Hyvinhän mies loukilta palattuaan torjui, mutta ikää tulee vuosi vuodelta enemmän, ja aika monella kaudellahan noita loukkaantumisiakin on tainnut tulla. Jos Kilpi on edelleen se ykkönen, tulisi kakkosmoken olla kuitenkin mielestäni varmempi kortti kuin Tikkanen, koska hyvin todennäköistä, että Eerolle tulee taas pakollinen breikki jossain vaiheessa kautta. Tuossa vaiheessa olisi hyvä olla heittää ”varma kakkosmaalivahti” maalille ja kaivaa Tikkanen sitten luukkua aukomaan. Kilpeläisellä ja Tomekilla uskaltaisi kyllä lähteä kauteen, ja pelikuormaa jakaen. Jos vaan Tomekin hinta on järkevällä tasolla. Voihan se olla, että Tomekilla on jo sopimus ensi kaudesta muualle, sen verran hyvin KalPan maalilla torjui.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No ei varmaan ole vielä uutisointia ollut Kilpeläisen jatkosta, mutta muutama viikko sitten on Kilpeläiselle jatkosopimus tehty.
Tikkanen on toinen KalPan kiinnittämä maalivahti, mutta onko Tikkanen oikeasti valmis liigaan? No varmaan Laineen mielestä kyllä, mutta puutteita on ja on siinä Kauhasella ja Kaartisella tekemistä ennen ensi kauden alkua.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Täällä tuntuu aika moni pitävän Kilpeläisen jatkoa lähes varmana. Onko tästä ollut oikeasti missään mitään konkreettista uutisointia ? Hyvinhän mies loukilta palattuaan torjui, mutta ikää tulee vuosi vuodelta enemmän, ja aika monella kaudellahan noita loukkaantumisiakin on tainnut tulla. Jos Kilpi on edelleen se ykkönen, tulisi kakkosmoken olla kuitenkin mielestäni varmempi kortti kuin Tikkanen, koska hyvin todennäköistä, että Eerolle tulee taas pakollinen breikki jossain vaiheessa kautta. Tuossa vaiheessa olisi hyvä olla heittää ”varma kakkosmaalivahti” maalille ja kaivaa Tikkanen sitten luukkua aukomaan. Kilpeläisellä ja Tomekilla uskaltaisi kyllä lähteä kauteen, ja pelikuormaa jakaen. Jos vaan Tomekin hinta on järkevällä tasolla. Voihan se olla, että Tomekilla on jo sopimus ensi kaudesta muualle, sen verran hyvin KalPan maalilla torjui.
Kilpeläinen on pelannut kahdella edellisellä kaudella 31 ja 43 ottelua. Toisin sanoen kakkosmaalivahdin pitää olla sellainen, jota pystyy huoletta peluuttamaan vähintään sen 20 ottelua. Tikkanen on tässä suhteessa riskihankinta, mutta voi toki nuo saappaat hyvällä valmennuksella täyttääkin. Matej Tomek olisi varmasti riskittömämpi valinta, mutta mikä on miehen palkkapyyntö ja tyytyykö hän kakkosmaalivahdin rooliin.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kilpeläinen näytti kevätkaudella, että pärjää kyllä hyvin edelleen tällä tasolla. Jos tosiaan Tikkanen on kiinnitetty kakkoseksi, niin syksyllä vaan näytönpaikkaa hänelle. Silloin on vielä hyvin aikaa reagoida jos näyttää siltä, että tuo kaksikko ei riitä.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Onko se käytännön tasolla mahdollista että Tikkanen pelaisi Iisalmessa säännöllisesti mutta tulisi sitten esimerkiksi kerran pari kuussa antamaan sen lepotauon Kilpeläiselle, mutta edustuksen mukana kulkisi esimerkiksi A junnujen veskarit varalla mutta he laitettas maaliin vaan loukkaantumistilanteessa ja seuraavaan matsiin Tikkanen taas
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko se käytännön tasolla mahdollista että Tikkanen pelaisi Iisalmessa säännöllisesti mutta tulisi sitten esimerkiksi kerran pari kuussa antamaan sen lepotauon Kilpeläiselle, mutta edustuksen mukana kulkisi esimerkiksi A junnujen veskarit varalla mutta he laitettas maaliin vaan loukkaantumistilanteessa ja seuraavaan matsiin Tikkanen taas
Taloudellisesti tyhmää maksaa penkillä istuvalle A-junnulle ottelukohtaisesti palkkaa ja samaan aikaan Tikkaselle, joka pelaa Iisalmessa. Kyseessä lienee koti- tai vieraspelistä riippuen noin 200-400e mitä tulee per peli. Oletuksella, että kyseinen A-junnu ei muuten saisi palkkaa KalPalta. Ja sen lisäksi tämä pitäisi ehdottomasti toteuttaa niin, että se kakkosveskari vaihtuisi pelistä toiseen eikä uhrattaisi ainoastaan yhden juniorin koko kautta edustuksen penkillä istumiseen. Aikaa A-junnupelien pelaamiselle ei olisi. Toki lukiolaispojalle nuo irtosataset kelvannee.

Kokonaisuutena ajatus ok, toteutus ei.
 

Uncle Ben

Jäsen
Uskon, että toinen noista pelaajista saattaisi hyvinkin olla Tuomas Kiiskinen. Tälläkin palstalla useat kirjoittajat ovat jo leimanneet hänet kehäraakiksi, mutta uskallan olla asiasta eri mieltä. Tuomaksen viimeisimmät kaudet SHL:ssä eivät toki ole menneet putkeen, mutta kannattaa muistaa, että SHL on pari napsua Liigaa kovempi sarja. Sen vuoksi esimerkiksi SHL:ssä tehdyistä tehopisteistä ei voida vetää suoria johtopäätöksiä tai yhtäläisyysmerkkejä Liigassa pärjäämiseen. Liiga on nykytasoltaan lähempänä Allsvenskania kuin SHL:ää. Kiiskinen osoitti toissa kauden lyhyellä Liiga-visiitillään olevansa yhä pelimies kotimaan kaukaloissa, joten uskon, että hän olisi KalPaan palatessaan selkeä vahvistus.

Kattelin tuossa vähän Röglen ja Skellefteån välieräpeliä ja Kiiskisen otteita siellä. Skellefteå hävisi pelin 2-1, Kiiskinen oli merkattu kolmosketjun laitaan ja lyhyesti sanottuna pelasi minusta sellaista rivimiehen roolia, peliaikaa tuli alle 14 minuuttia. Minusta Kiiskinen oli vähän, miten nyt kuvaisi, ei nyt ehkä pelin ulkopuolella, mutta oli kuitenkin aika vähän kiekossa ja sellainen kiekottomana kurvailu ei ehkä ole ihan sitä Kiiskisen ominta peliä. Oli myös kentällä Röglen avausmaalin aikana, törmäili siinä vähän oman pelaajan kanssa.

Varmaankaan juuri tuossa joukkueessa Kiiskisen otteet eivät tuon isompaan rooliin riitä, ja voisi kuvitella, että se on myös syynä noihin vaatimattomiin tehoihin runkosarjassa. Tietysti tuossa nyt oli jo kysymys vähän kotimaista liigaa kovemman sarjan välierävaiheesta, eli kohtalaisen kovista peleistä siis. En tiedä, olisiko Kiiskisen rooli sitten jossakin toisessa SHL-seurassa jo erilainen. Kuten taisin aikaisemminkin mainita, niin Tyler Morley oli myös tehopisteiden valossa vaikeuksissa Skellefteåssa, mutta siirryttyään kesken kauden Linköpingiin tehoja tuli jo ihan eri tahtiin.

KalPassa Kiiskisen rooli olisi epäilemättä isompi ja kiekollisempi ja sitä myötä tehojakin voisi odottaa enemmän. Mihin asti se sitten riittäisi, sitä on vaikea sanoa, mutta uskoisin, että hän edelleen kävisi vahvistuksesta KalPalle. Toki menneistä meriiteistä ei pitäisi liikaa maksaa. Toisaalta onko näissä koronan jälkimainingeissa muutkaan seurat kovin halukkaita laittamaan mitään isoa rahaa kiinni pelaajaan, jonka ura vaikuttaa olevan kääntymässä ehtoopuolelle. Miksi joku muu seura maksaisi merkittävästi enemmän, kuin mitä KalPan on järkevää maksaa. Että voihan se olla niinkin, että Kiiskisen tyylisen pelaajan on tosiaan pakko tinkiä palkastaan merkittävästi, jos meinaa pelaajauraansa ylipäänsä jatkaa.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Sikäli jos ensi kauden maalivahdit on Kilpeläinen-Tikkanen, niin pystyn hyvin elämään sen kanssa. Tikkanen antoi aika kelvolliset näytöt Liigan puolella, ja vaikkeikaan mestiksessä peli ole kulkenut, eikä siellä vissiin enempiä pelaillut sen jälkeen kun teki nimeänsä Liigakartalle, niin ihan luottavaisin mielin lähtisin kauteen tuolla kaksikolla.
Jokseenkin sellanen tunne, että KolomenmetrinTikkanen on vaan yksinkertaisesti valmis ottamaan seuraavaa askeltaan niihin kuuluisiin kirkkaisiin valoihin, eikä täten enään suuremmin kiinnostele Iisalmen tahi muiden Mestis pitäjien hämärät ehtoot.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onko se käytännön tasolla mahdollista että Tikkanen pelaisi Iisalmessa säännöllisesti mutta tulisi sitten esimerkiksi kerran pari kuussa antamaan sen lepotauon Kilpeläiselle, mutta edustuksen mukana kulkisi esimerkiksi A junnujen veskarit varalla mutta he laitettas maaliin vaan loukkaantumistilanteessa ja seuraavaan matsiin Tikkanen taas
Jatkolalla on sopimus KalPan kanssa ensi kaudesta ja voisi hyvinkin olla mahdollista että välillä Jatkola olisi luukulla ja Tikkanen hakisi pelejä Iisalmesta. Voisi kuvitella että varsinkin alkukaudesta tämä voisi olla jopa aika todennäköistä. Kun on kyse nuorista veskareista niin eihän sitä tiedä miten isoja steppejä Jatkola tai Tikkanen ottaa ja sen jälkeen vasta näkee missä se oikea pelipaikka itse kullekkin on. Mutta eiköhän pääsääntöisesti asiaa ole ajateltu niin että Kilpeläinen pelaa suurimman osan ja Tikkanen sen 10 - 20 peliä, mutta jos koppi tarttuu niin miksipä ei pelaisi enemmänkin. Tikkanen on vaan fyysisesti täysi raakile vielä ja Kauhasen lisäksi myös Kaartisella on paljon hommia Tikkasen kanssa ennen ensi kauden alkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös