Columbus Blue Jackets 2020–2021 – ei tulta ilman savua

  • 426 212
  • 1 697

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
HF Boardsin Columbus-fanien keskustelua luettuani, tuli selviteltyä vähän noita hyökkäyskolmikoita, jotka ovat toimineet ideaalisimmin tämän kauden joukkueessa. Kovasti Torotorella oli siellä saanut paikallisilta kritiikkiä, ettei ole kokeillut esim. Domia kunnolla keskellä, vaikka se keskelle hankittiin ja sentteripula on ilmeinen.

Joten lähdin siitä lähtökohdasta, että Top9 -sentterikolmikko pitäisi olla Roslovic-Domi-Texier, ja Riley Nash nelossetteri.

Tämän asetelman jälkeen lähdin etsimään parhaita mahdollisia tutkapareja. Ensimmäinen huomio oli, että Laine on toiminut huonosti kaikkien kanssa. Mutta koska joukkueen parasta etsitään, vähiten huonoiten oli mennyt Texierin kanssa. Domi+Bjorkstrand on taasen toiminut erittäinkin hyvin yhteen, samoin Roslovic+Atkinson. Tästä se runko alkaa hahmottua.

X - Roslovic - Atkinson
Laine - Texier - X
X - Domi - Bjorkstrand
X - Nash - X

Seuraavaksi tuli sitten etittyä sitä kolmatta lenkkiä näiden kaksikoiden täydentäjiksi. Jenner on toiminut hyvin Domin ja Bjorkstrandin, sekä Roslovicin ja Atkinsonin kanssa. Myös Eric Robinson on toiminut hyvin Roslovicin ja Atkinsonin kanssa. Domin ja Bjorkstrandin kanssa oli toiminut hyvin myös Texier ja Foudy. Koska Texier sentteröisi tässä tilanteessa omaa ketjuaan, Foudy olisi kolmas lenkki tähän Domin ketjuun. Jenner taasen menisi Roslovocin ketjuun, joka on samalla tuo kokonaisuutena laadukkain ja kovia peluutuksia kestävä kärkikenttä.

Laineen ja Texierin kolmanneksi lenkiksi ei löytynyt oikein ketään. Nick Foligno se varmaankin olisi, mutta Tortorella ei ole kokeillut tätä kolmikkoa yhdessä käytännössä ollenkaan. Yhden vaihdon ovat yhdessä pelanneet, koska kokonaisaikaa on kertynyt 31 sekuntia. Muutenkin sellaiset pelaajat, joidenka kanssa yhdessä kokeilua olisi toivonut enemmän, ei ole edes kokeiltu.

Foligno on ollut myös kauppa-huhuissa, joten jos mies lähtee, niin kokeilisin sitten tähän Laine+Texier -ketjuun Gustav Nyquistia, kunhan palaa saikulta. Totaalinen jokerikortti, joka ainakin teoriassa voisi sopia kolmikon kiekolliseksi johtajaksi.

Nashin kenttään jää sitten Robinson ja RW:lla voi nyt kiertää kuka tahansa leveästä materiaalista. Stenlund, Bemströmit, Grigorenkot jne. Mitään selkeätä hyvää nelosen yhdistelmää ei löytynyt.

Jenner - Roslovic - Atkinson
Laine - Texier - Nyquist (Texier korona-protokollassa vielä, Nyquist LTIR, mutta kunhan palaavat)
Foudy - Domi - Bjorkstrand
Robinson - Nash - "Foligno"

Nämä voisi joku lähettää Tortsille sähköpostilla. Vai keskittyykö jo tankkaamiseen?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ai siksi, koska sinä sanot niin ja haluat niin olevan? Kyllä se on selväksi tullut, että vaikka Laineen sanomisista voi sinänsä monta mieltä olla, niin ei hän kyllä ihan perättömien puhumiseen ja joutavien lässyttämiseen ole syyllistynyt, vaan nimenomaan on suoraviivainen, eikä kainostele sanoa asioita juuri niin kuin ne ovat. Se, onko se ainakaan joka tilanteessa hyväksi ja järkevää on toki sitten toinen juttu.
No miten paljon agentilla oli sanomista Doughtyn tai Bäckströmin sopimuksiin?

NHLPAn rooli taas on enemmän valistava. Jokaiselle pelaajalle kyllä tehdään selväksi, että näiden tekemät sopimukset vaikuttavat muihinkin, mutta en usko, että siellä olisi edes ay-liikkeen perinteisiä turpaanvetoja rivistä lipsujille. Ja jos olisikin, se ei edelleenkään estä pelaajaa laittamasta nimeään alle mihin paskapaperiin hyvänsä.

Lähinnä salaliittohörhöilyä, että NHLPAlla olisi sanomista yksittisten pelaajien tekemiin sopimuksiin.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Nämä voisi joku lähettää Tortsille sähköpostilla. Vai keskittyykö jo tankkaamiseen?
Foudy palasi jälleen elävien kirjoihin viiden viikon saigonin jälkeen, hakenee ensin muutaman pelin vauhtia AHL:ssa.
"Neloskenttä" on ainoa hyvin, jopa erittäin hyvin, toimiva kokonaisuus joten en usko tätä rikottavan. Tosin vielä ei olla nähty erääkään ilman ketjurallia. Mutta pitäisin silti itsepintaisesti Matteau-MacInnis-Robinsonin yhdessä ja Foudyn palatessa Taxiin päätyisi Stenlund.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
On tää Torts kyllä melkoinen hupiukko ei voi muuta sanoa. Tietääköhän kukaan (nuori) pelaaja enää miten se haluaa että siellä pelataan? Myönnettäköön etten ole paljoa Texierin peliin kiinnittänyt huomiota, kun on pelannut, mutta samat mantrat tuntuvat toistuvan koko ajan milloin kenenkin kanssa. Miten ihmeessä ne kuvittelee saavansa jotain hyviä vapaita agentteja tonne houkuteltua niin kauan kun Tortorella on valmentajana?


 
Tarasov on saapunut clevelandiin. Mielenkiintoista alkaa seuraamaan miten alkaa asettua ja sopeutua pohjois-amerikkalaiseen ja onko sitten se tulevaisuuden maalivahti joukkueelle.
 

rpeez

Jäsen
Onpa vaikeaa löytää tietoa milloin Lehtonen pelaa, mutta sen verran onnistuin kaivamaan että Lehtonen on liittynyt joukkueen mukaan Detroitissa, nimi oli taxi squadissa ja pelinumero olisi 43.
 

Wire

Jäsen
Eikö suomalaisilla jääkiekkotoimittajilla riitä kantti kritisoida Kekäläistä millään tasolla? Buffaloa kyllä jaksetaan haukkua isoon ääneen.

Homma on nyt niin solmussa että vaatii tuuletuksen ja pitkän rebuildin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eikö suomalaisilla jääkiekkotoimittajilla riitä kantti kritisoida Kekäläistä millään tasolla? Buffaloa kyllä jaksetaan haukkua isoon ääneen.

Sen kun näkisi joskus, että Vesa Rantanen kritisoi Kekäläistä... :D nooh Rautakorpi on tälle nuoleskelijalle paljon helpompi kohde. Jukkahan on syynä ihan kaikkeen pahaan maailmassa, ilmastonmuutokseen yms.

Minun mielestäni Jarmo kyllä tekee jakuvasti hyvää pitkäjänteistä työtä, ja uskalsi panna munat pöydällekin silloin kun panosti 2019 dediksellä. Ei se huono yritys ollut. Mutta tämä että kärkisentteri karkaa kahdesti pois seurasta (ja se venäläinen tähtilaiturikin teki samat), alkaa olla ongelmallista. Jos seuran imu ei kerran riitä pitääkseen edes RFAt omissa, niin jotain on pikkuhiljaa tehtävä. Hyvän draftaamisen merkitys muuttuu merkityksettömäksi, jos ne pelaajat, jotka kiven alta kaivat ja joihin investoit vuosia, eivät halua jäädä seuraan. Jossain kohtaa menee munat pölkylle.

Tortorellaa on nyt kateltu 6 vuotta ja vaikkei menestystä tulisikaan, niin uskon kuitenkin, että hänen jäljiltään on rakennettu hyvä organisaatiokulttuuri. Jossain vaiheessa tällainenkin täytyy tehdä, kun ajatellaan vuosikymmentasolla ja nykyinen kulttuuri on todennäköisesti parempi, mitä siellä koskaan on ollut. Ne Tortsin arvot ovat hyvät, vaikka siellä ehkä on liian pitkälle mentykin. Mutta nyt tilalle pitää tuoda erilainen valmentaja, joka inspiroi eri tavalla tuota joukkuetta. Sitten ne Tortorellan luomat hyvät pohjatkin tulee kantamaan vielä, kyllä siellä on jotain tuolle corelle tarttunut. Nämä pohjat ovat juurikin sellaiset, mitä Buffalosta puuttuu. Mutta seuraavalle tasolle nousu vaatii jotain muuta.

Nyt olisi myös aika gämblätä se suomalainen valmentaja. Keklun vain pitää tehdä se, jos kukaan muu GM sitä ei uskalla tehdä. En usko Jukka Jalosen epäonnistuvan mitenkään NHL:ssä, jos siellä saa jannut sisäistämään jonkun ihan perus suomalaisen pelitavan. Jos siis jonkun pätevän päävalkun assistantiksi tulee. En usko Jukan saavan mitenkään suoraa päävalkun paikkaa, mutta assarina tulee tekemään tuhoa. Menestys siinä seurassa alkaa samantien, mihin Jalonen menee.
 
Viimeksi muokattu:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Toisella korvalla tuli seurattua eilistä RedWings-peliä, olipa karmeeta... Puutteet pelaajistossa näkyy isosti, ennen kaikkea keskikaistalla, mutta vielä isommin näkyy joku takalukko tossa pelaamisessa, pelaajat kun eivät saa paineen alla mitään tukea joukkueen pelitavasta (onko sitä??) ja koutsi heittää bussin alle joka virheestä.

Mitä tuo jengi kaipaisi ei ole Torts vaan ”Trotz”...
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Sen kun näkisi joskus, että Vesa Rantanen kritisoi Kekäläistä... :D nooh Rautakorpi on tälle nuoleskelijalle paljon helpompi kohde.

Nyt olisi myös aika gämblätä se suomalainen valmentaja. Keklun vain pitää tehdä se, jos kukaan muu GM sitä ei uskalla tehdä. En usko Jukka Jalosen epäonnistuvan mitenkään NHL:ssä, jos siellä saa jannut sisäistämään jonkun ihan perus suomalaisen pelitavan. Jos siis jonkun pätevän päävalkun assistantiksi tulee. En usko Jukan saavan mitenkään suoraa päävalkun paikkaa, mutta assarina tulee tekemään tuhoa. Menestys siinä seurassa alkaa samantien, mihin Jalonen menee.

Löytyykö sieltä jenkeistä joku joojoomies, joka antaisi eurooppalaisen assarin sanella, miten hommat pitää hoitaa? En siis oikeasti tiedä, mutta kuulostaa optimistiselta ajatukselta.

Ihan aiheestahan se viimeisimmässä THF:ssä suolasi Rautakorpea. Olen minä joskus kuullut lähetyksen, missä Rautakorpea kehuttiin aika paljonkin. Yleensä se kritiikki on ollut ihan aiheesta näin sivusta katsottuna.
 

Ogilthorpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
On tämä aikamoista. Silloin kun siirto tapahtui, kaikki oli sitä miletä, että columbus oli voittaja tässä ja että nyt alkaa tapahtua kun Laine pääsi pois paskan valmentajan joukkueesta ja saa vihdoin olla ykköstähti. Kerrottiin että on parempi kuin fedorov aikanaan jne jne.
Nyt kaikki on taas jonkun muun syytä, Laineesta ei vikaa ollenkaan. Tuskin kekäläinen tuollaista Lainetta halusi, joka on täysin riippuvainen ketjukavereistaan.
Tämä oli kekäläiseltä totaalinen rimanalitus ja kritiikki pitäisi kyllä olla sen mukainen.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Minun mielestäni Jarmo kyllä tekee jakuvasti hyvää pitkäjänteistä työtä, ja uskalsi panna munat pöydällekin silloin kun panosti 2019 dediksellä. Ei se huono yritys ollut. Mutta tämä että kärkisentteri karkaa kahdesti pois seurasta (ja se venäläinen tähtilaiturikin teki samat), alkaa olla ongelmallista. Jos seuran imu ei kerran riitä pitääkseen edes RFAt omissa, niin jotain on pikkuhiljaa tehtävä. Hyvän draftaamisen merkitys muuttuu merkityksettömäksi, jos ne pelaajat, jotka kiven alta kaivat ja joihin investoit vuosia, eivät halua jäädä seuraan. Jossain kohtaa menee munat pölkylle.
Monesta asiasta ollaan samaa mieltä, myös siitä että aika olisi räjäyttää pakka sillä 2019 oli ja meni.
Kärkisenttereistä vain sen verran että Duchenea ei ollut tarkoitus pitää sillä tiedettiin lapun iso hinta ja peliesitykset eivät kohdanneet. Toki tässä kohtaa tekisi melkein mitä vain että Duchene tuolla olisi, mutta 8M/6v on niin kauhea hinta pelaajasta joka ei lopulta pöytään paljoa tuo.
Panarin (ja Bob) ollaankin täällä jo moneen kertaan käsitelty. Artemia oli mahdotonta pitää vaikka viimeiseen saakka ovikelloa painettiin. Ohio ei ole New York, saman valinnan olisin itsekin tehnyt kun maailmaa on mahdollista nähdä vain kerran.

PLD:n tapauksesta saadaan toivottavasti joskus vielä tietää kaikki vaiheet. Oli franchise-pelaaja, olisi pitänyt vaan väkisin rangaista kiukutteluista ja etsiä parempi vastine mutta menneeseen ei voi vaikuttaa.

Rebuild vol.8 ja senkin voisi jo joku muu kuin Kekäläinen hoitaa.
 

KiHi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara ja Chicago Blackhawks
Eilen katsoin Columbus Detroit pelistä kaksi erää. Miten voi noin surkea joukkue kuin Detroit viedä Columbusta mielin määrin! Täällä syytetään yhtä pelaajaa siitä, ettei tee maaleja tai muuten pelaa hyvin? Kenenkään on yksin hyvin hankala mitään tehdä.
 

Ralph

Jäsen
Eikö suomalaisilla jääkiekkotoimittajilla riitä kantti kritisoida Kekäläistä millään tasolla? Buffaloa kyllä jaksetaan haukkua isoon ääneen.
Miksi Kekäläistä tai Blue Jacketsia pitäisi kritisoida? Keskinkertaisella materiaalilla neljä vuotta putkeen pudotuspeleissä ja nyt kolmen pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Vertaaminen Sabresiin on aika huono, kun Sabresin viime vuosien historia näyttää vähän erilaiselta ja tällä hetkellä joukkueella on yli tuplasti vähemmän pisteitä kuin Blue Jacketsilla.
 

ipaz

Jäsen
Eikö suomalaisilla jääkiekkotoimittajilla riitä kantti kritisoida Kekäläistä millään tasolla? Buffaloa kyllä jaksetaan haukkua isoon ääneen.

Homma on nyt niin solmussa että vaatii tuuletuksen ja pitkän rebuildin.

Miksi Kekäläistä nyt pitäisi kauheasti arvostella, varsinkaan negatiivisesti? Siitäkö että oli pakotettu myymään joukkueensa ykkössentteri ja sai sillä kaupalla hankittua sekä Laineen että Roslovicin. Katsokaa miten Duboisilla menee Winnipegissä. Oliko se Kekäläisen syy, että Koivu lopetti kesken kauden kun totesi ettei pysy enää vauhdissa mukana?

Eikä CBJ mitään pitkää rebuildia kaipaa, vaan pari täsmähankintaa (varsinkin siihen keskelle) ja nuoren kaverin kasvamisen potentiaalinsa saappaisiin, kuten esim. vasta 21-vuotiaat Texier ja Bemström. Columbuksella on kyllä suht lupaavaa nuorta porukkaa, jonka pitäisi vaan alkaa toimittamaan. Lisäksi farmista löytyy mm. Liam Foudy ja ammattilaisuransa tehokkaasti aloittaneet Tyler Angle ja Carson Mayer, jotka ovat parin vuoden päästä ihan kelpoja NHL-pelaajia.

Eikä tämäkään kausi vielä ole menetetty. Chicago on kolmen pisteen päässä viimeisenä playoff-viivalla. Nashville tosin pelaa tällä hetkellä sellaisessa hurmoksessa, että näiden kahden ohittaminen tulee olemaan helvetin vaikeaa. Columbuksen kahdeksasta viime pelistä kuusi on mennyt jatkoajalle. Niistä kolme voittoa ja kolme tappiota. Eilen kuokkaan Detroitilta ja tänä iltana sitten nähdään prime time onko siellä suututtu tästä tappiosta.

Seuraavat kaksi viikkoa, kahdeksan peliä ennen trade dead-linea näyttävät toiminnan suunnan. Siellä on toimistolla aivan varmasti suunnitelma siitä, treidataanko kaikki mahdollinen (eli tulevat UFA:t Foligno, Savard, Nash...) varausvuoroihin vai laitetaanko vielä kerran kaikki peliin tällä kokoonpanolla kevättä varten. Kapteeni Foligno on ilmeisesti halukas jatkamaan seurassa.

Aiempien vuosien "all-in" päätösten myötä (jota muistaakseni tälläkin palstalla ylistettiin maasta taivaaseen Kekäläisen rohkeutena) takia CBJ:ltä puuttuu ensi Draftin 2. kierroksen varaus. Jos Foligno ja Savard laitetaan lihoiksi, niin näistä molemmista voi saada sellaisen. Mutta koska ne varausvuorot eivät tee autuaaksi, niin mieluummin sieltä ottaisi vastaan jo NHL:ssä pelanneen nuoren pelaajan.

Tortorellan sopimus päättyy tähän kauteen ja itse uskon että uutta ei tule. Torts on saanut kuuden vuoden aikana keskinkertaisen (hyökkäyksen) rosterin pelaamaan ylärajoillaan, mutta nyt taitaa alkaa tulemaan mitta täyteen. Pelaajat eivät enää toteuta ja turhautuminen on molemminpuolista. On aika uuden äänen kopissa, vaikka sieltä pelaajilta kuinka tulee valmentajaa kehuvaa kommenttia toiminnan avoimuudesta ja rehellisyydestä.

Laine tarvitsee uuden sopimuksen ja kuten nuoret pelaajat nykyään, tuskin tulee 23-vuotiaana kirjoittamaan mitään 7-8 vuoden jatkoa, vaan lyhimmän mahdollisen jolla pääsee sitten heti UFA:ksi kun se mahdollista on. Tämän kauden tulokset eivät ole Laineen puolella, että sieltä mitään valtavaa rahakasaa hänelle tuputettaisiin. Saattaa jopa tulla taas uusi ja ehkä vain yhden vuoden siltasopimus. Hankalat neuvotteluista tulevat joka tapauksessa.

Tällä poikkeuksellisella kaudella ei pidä alkaa tekemään mitään liian hätäisiä päätöksiä. Pelaajien treidaaminen on vaikeampaa kuin koskaan, kun lähes kaikki joukkueet ovat palkkakaton yläpäässä. 18:lla joukkeella on alle miljoona tilaa kattoon CapFriendlyn mukaan. Varmoista playoff-joukkueista Florida ja Carolina ovat ainoat joilla on edes muutaman miljoona pelivaraa hankkia vahvistuksia kevättä varten. Ronkosarjan jälkeenhän caphit ei enää merkkaa mitään ja Tampa lisää Kuchin rosteriin. Enkä yllättyisi jos Toews tekee ihmepaluun Chicagoon.

NHL:n joukkueen menestyminen on kiinni miljoonasta pienestä palasesta. Dallas paineli viime kaudella finaaliin, mutta nyt ei tule pääsemään edes pleijareihin. Miksi Miro ei suorita? Mites Vancouverilla menee? Missä on Elias Pettersson? Tai miten viime kaudella kovaa kritiikkiä palstalla saanut Florida ja sen valmentaja Quenneville (josta aika oli ajanut ohitse) onkin nyt yksi liigan kärkijoukkueista?
 

ipaz

Jäsen
Tämä oli kekäläiseltä totaalinen rimanalitus ja kritiikki pitäisi kyllä olla sen mukainen.

No eipä sillä Duboisillakaan Winnipegissä helppoa ole. Pelipaikka vaihtuu vähän väliä ykkösen laidasta kakkosen keskelle ja välillä kolmoskenttään. Ykkösylivoimaan ei ole asiaa, jossa Wheeler-Scheifele-parivaljakko pelaa lähes poikkeuksetta ainakin ottelut ensimmäiset ylivoimat kokonaisuudessaan. "Supertähti" Duboisin tehot 24 peliä, 6+8=14. Peliaika noin 15min per ottelu.

Kyllä Kekäläinen siitä sai irti ihan oikean hinnan ja vähän enemmänkin vielä. Mä kohdista kritiikkini Laineen alavireestä Pateen itseensä. Onko niin ettei se pysty tekemään jäällä yhtään mitään, ellei joku oikeasti tarjoa kiekkoa suoraan lapaan kun Paten on parhaassa vetopaikassaan?
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On tämä aikamoista. Silloin kun siirto tapahtui, kaikki oli sitä miletä, että columbus oli voittaja tässä ja että nyt alkaa tapahtua kun Laine pääsi pois paskan valmentajan joukkueesta ja saa vihdoin olla ykköstähti. Kerrottiin että on parempi kuin fedorov aikanaan jne jne.
Nyt kaikki on taas jonkun muun syytä, Laineesta ei vikaa ollenkaan. Tuskin kekäläinen tuollaista Lainetta halusi, joka on täysin riippuvainen ketjukavereistaan.
Tämä oli kekäläiseltä totaalinen rimanalitus ja kritiikki pitäisi kyllä olla sen mukainen.
Olisiko vielä hieman vahvempaa olkiukkoilua?

Eivät pitäneet kaikki Columbusta kaupan selkeänä voittajana, eivät pidä vieläkään. "Kolikonheittoahan" tuo kauppa oli. Maiseman vaihtoa pyytäneet nuoret päästettiin muualle. Kaupan "voittaja" nähdään sitten aikanaan, vielä on liian varhaista. Lainetta on suvereenina vapahtajana pitänyt pieni, mutta äänekäs marginaali. Realismia kuitenkin on, että Duboisn kanssa tie kuljettiin loppuun. Jotain piti tehdä. Roslovic + Laine ei ole lainkaan huono vastine tilanteessa, jossa kaikki tiesivät Duboisn haluavan pois. Ei ole aivan optimaalinen lähtökohta kaupankäynnille, kun kaikki muut seurat tiesivät, että Kekäläisen on myytävä Dubois. Ei Dubois ole Jetsille ollut sen enempää sateentekijä kuin Laine Columbukselle. Aika näyttää, saako kumpikaan huudeltua potentiaalia täysin realisoitua.

***
Mutta jotain suurempaa muutosta Columbus kuitenkin tarvitsisi. Ei tämä oikein hyvä signaali ole, että pelaaja toisensa jälkeen tahtoo pois seurasta. Dubois ei ollut mitenkään korvaamaton, mutta eipä Columbuksessa suoraa korvaajaakaan ole. Laadukkaan sentterin tarve on ilmeinen. Jos sellainen saadaan draftista hankittua, niin olisi hyvä saada hänet myös joukkueessa pidettyä. Ei se kärkisentterin hankkiminen pelaajakaupalla tai UFA-markkinoilta kuitenkaan yleensä onnistu.

Tortorella on saanut paljon hyvää aikaiseksi Columbuksessa. Joukkue on pelaajamateriaaliin ja odotukseen nähden suorittanut hyvin. Mutta enää peli ei oikein kulje, eikä herra liene se pelaajien suuntaan helpoin persoona valmentajista. Valmentajilla on aikansa seurassa, kunnes naama tuppaa vääjämättä kulumaan joukkueen edessä. Tortorellan visiitti on ollut jo pitkähkö, joten ehkä nyt alkaa olla se luonnollinen hetki siirtyä eteenpäin tämän kauden jälkeen. Hyökkäyksen re-tool ja uuden valmentajan kanssa kohti uusia haasteita. Toki Tortorella ei liene ainoa syy, miksi Columbuksella on vaikeuksia pelaajien pitämisessä ollut, joten siihen pitää vastauksia etsiä syvemmältäkin.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Täältä varmaan löytyy joltain jotain käsitystä aiheesta: Mitään havaintoa mikä on Lehtosen tilanne? Mennyt ohi mikä tilanne hänellä on. Onko vielä karanteenia jäljellä vai vieläkö se on ajomatkalla Ohioon? Arviota milloin nähtäisiin kokoonpanossa?
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Ei ole valitettavasti tarkempaa tietoa, mutta eiköhän tuo korona/paperisota ole aiheuttanut ongelmia itse kullekin. Toivottavasti Lehtonen pääsee askiin nopeasti. Ei ole kausi mennyt putkeen Lehtosen kannalta tuolla rapakon takana.
 

ipaz

Jäsen
Täältä varmaan löytyy joltain jotain käsitystä aiheesta: Mitään havaintoa mikä on Lehtosen tilanne? Mennyt ohi mikä tilanne hänellä on. Onko vielä karanteenia jäljellä vai vieläkö se on ajomatkalla Ohioon? Arviota milloin nähtäisiin kokoonpanossa?

Eikös Lehtonen ollut Detroitissa eilen ensimmäistä kertaa joukkueen mukana. Pelitauko on ollut nyt kuukauden mittainen (viimeksi 24.2. Calgarya vastaan vähän alle 10min), joten askiin hyppääminen on taas iso askel varsinkin uudessa joukkueessa. Kun joukkueessa on kaikesta huolimatta melko tasokas puolustus, niin ei sieltä ihan tuosta vain paikkaa napata. Roolitus edellä kuitenkin mennään.
 

Wire

Jäsen
Miksi Kekäläistä nyt pitäisi kauheasti arvostella, varsinkaan negatiivisesti? Siitäkö että oli pakotettu myymään joukkueensa ykkössentteri ja sai sillä kaupalla hankittua sekä Laineen että Roslovicin. Katsokaa miten Duboisilla menee Winnipegissä. Oliko se Kekäläisen syy, että Koivu lopetti kesken kauden kun totesi ettei pysy enää vauhdissa mukana?

Eikä CBJ mitään pitkää rebuildia kaipaa, vaan pari täsmähankintaa (varsinkin siihen keskelle) ja nuoren kaverin kasvamisen potentiaalinsa saappaisiin, kuten esim. vasta 21-vuotiaat Texier ja Bemström. Columbuksella on kyllä suht lupaavaa nuorta porukkaa, jonka pitäisi vaan alkaa toimittamaan. Lisäksi farmista löytyy mm. Liam Foudy ja ammattilaisuransa tehokkaasti aloittaneet Tyler Angle ja Carson Mayer, jotka ovat parin vuoden päästä ihan kelpoja NHL-pelaajia.

Eikä tämäkään kausi vielä ole menetetty. Chicago on kolmen pisteen päässä viimeisenä playoff-viivalla. Nashville tosin pelaa tällä hetkellä sellaisessa hurmoksessa, että näiden kahden ohittaminen tulee olemaan helvetin vaikeaa. Columbuksen kahdeksasta viime pelistä kuusi on mennyt jatkoajalle. Niistä kolme voittoa ja kolme tappiota. Eilen kuokkaan Detroitilta ja tänä iltana sitten nähdään prime time onko siellä suututtu tästä tappiosta.

Seuraavat kaksi viikkoa, kahdeksan peliä ennen trade dead-linea näyttävät toiminnan suunnan. Siellä on toimistolla aivan varmasti suunnitelma siitä, treidataanko kaikki mahdollinen (eli tulevat UFA:t Foligno, Savard, Nash...) varausvuoroihin vai laitetaanko vielä kerran kaikki peliin tällä kokoonpanolla kevättä varten. Kapteeni Foligno on ilmeisesti halukas jatkamaan seurassa.

Aiempien vuosien "all-in" päätösten myötä (jota muistaakseni tälläkin palstalla ylistettiin maasta taivaaseen Kekäläisen rohkeutena) takia CBJ:ltä puuttuu ensi Draftin 2. kierroksen varaus. Jos Foligno ja Savard laitetaan lihoiksi, niin näistä molemmista voi saada sellaisen. Mutta koska ne varausvuorot eivät tee autuaaksi, niin mieluummin sieltä ottaisi vastaan jo NHL:ssä pelanneen nuoren pelaajan.

Tortorellan sopimus päättyy tähän kauteen ja itse uskon että uutta ei tule. Torts on saanut kuuden vuoden aikana keskinkertaisen (hyökkäyksen) rosterin pelaamaan ylärajoillaan, mutta nyt taitaa alkaa tulemaan mitta täyteen. Pelaajat eivät enää toteuta ja turhautuminen on molemminpuolista. On aika uuden äänen kopissa, vaikka sieltä pelaajilta kuinka tulee valmentajaa kehuvaa kommenttia toiminnan avoimuudesta ja rehellisyydestä.

Laine tarvitsee uuden sopimuksen ja kuten nuoret pelaajat nykyään, tuskin tulee 23-vuotiaana kirjoittamaan mitään 7-8 vuoden jatkoa, vaan lyhimmän mahdollisen jolla pääsee sitten heti UFA:ksi kun se mahdollista on. Tämän kauden tulokset eivät ole Laineen puolella, että sieltä mitään valtavaa rahakasaa hänelle tuputettaisiin. Saattaa jopa tulla taas uusi ja ehkä vain yhden vuoden siltasopimus. Hankalat neuvotteluista tulevat joka tapauksessa.

Tällä poikkeuksellisella kaudella ei pidä alkaa tekemään mitään liian hätäisiä päätöksiä. Pelaajien treidaaminen on vaikeampaa kuin koskaan, kun lähes kaikki joukkueet ovat palkkakaton yläpäässä. 18:lla joukkeella on alle miljoona tilaa kattoon CapFriendlyn mukaan. Varmoista playoff-joukkueista Florida ja Carolina ovat ainoat joilla on edes muutaman miljoona pelivaraa hankkia vahvistuksia kevättä varten. Ronkosarjan jälkeenhän caphit ei enää merkkaa mitään ja Tampa lisää Kuchin rosteriin. Enkä yllättyisi jos Toews tekee ihmepaluun Chicagoon.

NHL:n joukkueen menestyminen on kiinni miljoonasta pienestä palasesta. Dallas paineli viime kaudella finaaliin, mutta nyt ei tule pääsemään edes pleijareihin. Miksi Miro ei suorita? Mites Vancouverilla menee? Missä on Elias Pettersson? Tai miten viime kaudella kovaa kritiikkiä palstalla saanut Florida ja sen valmentaja Quenneville (josta aika oli ajanut ohitse) onkin nyt yksi liigan kärkijoukkueista?

Sinusta ihan ok kun sokea Riittakin näkee että homma on levällään. Case Dupois oli vain jäävuoren huippu ja mitä Koivun lopetukseen tulee niin viralliset syyt on ihan höpö höpöä. Ei Koivun tasoinen kaveri laita 15 kauden jälkeen nimeä sopimukseen ja totea 2kk päästä että ei mun vauhti tähän enää riittänytkään.

Kekäläisen vastuu on siinä että joukkueessa on sellainen ilmapiiri että pelaajat ei lähde ulos ja nykyiset pelaa omalla tasollaan. Nyt tämä ei toteudu lähellekään mutta kotimainen media ei sano halaistua sanaa. Manthat ja Eichelit kyllä haukutaan pystyyn ilta toisensa jälkeen mutta ei ei Kolumbus on pyhä lehmä.

@rinne Laine vs Dupois kaupan voittaja nähdään vasta 2 vuoden päästä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tämä ei toteudu lähellekään mutta kotimainen media ei sano halaistua sanaa. Manthat ja Eichelit kyllä haukutaan pystyyn ilta toisensa jälkeen mutta ei ei Kolumbus on pyhä lehmä.
No mihin sinä sitä kotimaisen median kritiikkiä kaipaat, muuttaako se jotain?

Jos näet ja tiedät, että Columbuksessa pakka on täysin sekaisin niin kai se tärkeintä on että seurassa tilanne tiedetään ja jotain tehdään ja hyvä sinulle että sen tiedostat, mutta mitä se tuossa yhtälössä määrittelee mikä on suomalaismedian kritiikin taso?

Buffalo nyt on aiheesta tikunnokassa täällä ja muuallakin, kaikki varmaan näemme viime vuosien menestyksissä ja esim. tämänkin kauden meneillään olevasta tappioputkesta eron Blue Jacketsin tilanteeseen.

Mutta siis, nyt joku Vesa Rantasen tai Petteri Sihvosen armoton lokakampanja Blue Jacketsin suuntaan ja kaikille Kekäläisestä lähtien lehtien palstalla spekuloitua kenkää, ja olet tyytyväinen? Sitten homma lähtee eteenpäin ja vyyhti purkautumaan Columbuksessa?

Siinä on sellainen homma että Kekäläinen varmaan on huomannut, että neljästi perättäin pudotuspeleihin ja toissa kaudella supersuosikki Tampan laulukuoroon pyyhkäissyt seuransa on tällä hetkellä huonommassa jamassa kuin mikä on ollut viime aikoina se pidemmän tähtäimen tila seurassa. Se, että korjaavat toimenpiteet 30-40 pelatun pelin jälkeen olisivat koko ajan niin näkyviä, että kaikki sen koko ajan huomaa että nyt siellä ollaan tosissaan ja otettu härkää sarvista kiinni, ei välttämättä ole todellisuutta. Eiköhän siellä duunia tehdä tavoitteena saada meno taas raiteilleen, mutta esim. se GM:n osuus tuosta päivittäisestä tekemisestä ei välttämättä koko ajan realisoidu fanien silmiin.

Sehän ei kuitenkaan tarkoita, etteikö siellä olisi päätöksiä tehty ja hommia mietitty ja visioitu ja toimintasuunnitelmia piirrelty kesäksi, draftin ja vapaiden agenttien markkinoiden ympärille jne, notkahduksen syiden analysoiminen ja sen korjaaminen lienee kuitenkin monimutkaisempaa ja aikaavievempää kuin asian näkeminen ja palstalle tai iltasanomiin kirjoittaminen. Pitkällä tähtäimellä Keklukin noita tekee joidenkin paketin räjäytystoimien sijasta ja jos käy kuten nyt, että ykkössentteri lähtee ja pakka on treidien ja tiedä minkä muiden syiden jäljiltä sekaisin, on yksi puoli kautta aika lyhyt aika reagoida kun noita valtamerilaivoja aletaan uudelleenrakentaa tai käännellä.

Helppohan se olisi, jos syöksysuhdanteen saisi tuosta vaan korjattua voittoputkeksi, kunhan vaan gm ja koutsi lyö kerran viisaat päänsä yhteen.

Toki Tortsin kenkiminen olisi yksi pikaratkaisu, mutta kai sitäkin on mietitty ja kuka siitäkään tietää onko se avain ja ratkaisu tilanteeseen. Just kaikkea tällaista siellä varmaan paljon mietitään ja käydään läpi.
 

ipaz

Jäsen
Sinusta ihan ok kun sokea Riittakin näkee että homma on levällään. Case Dupois oli vain jäävuoren huippu ja mitä Koivun lopetukseen tulee niin viralliset syyt on ihan höpö höpöä. Ei Koivun tasoinen kaveri laita 15 kauden jälkeen nimeä sopimukseen ja totea 2kk päästä että ei mun vauhti tähän enää riittänytkään.

Ai että salaliittoteoriaa syyksi Koivun lopettamiseen. Mielestäni hän aika kattavasti kertoi kaiken siinä haastattelussaan lopettamispäivänä - vai seuraavana. Pitkä pelitauko, uusi joukkue, motivaation menettäminen johtuen mm. siitä ettei pystynyt enää suorittamaan itselleen vaatimalla tasolla. No mutta jokainen uskokoon mitä lystää. Minä itse uskon kapteeni Koivun sanaan.

Se on totta, että siellä on haasteita pelillisen toteutuksen kanssa. Tässä suhteessa maailman muuttuu koko ajan. Vielä toissa keväänä ja viime kesänä joukkue kuitenkin pelasi varsinkin pleijareissa erittäin hyvin. Pudotti Toronton kuplan sääleissä kolmella voitolla, kunnes ekalla oikealla playoff-kierroksella tuleva mestari, NHL:n paras joukkue Tampa, oli liian kova voitoin 4-1. Miten joukkue pystyi pelaamaan niin hyvin? Ja vieläpä Tortorellan alaisuudessa. Tuolla kokoonpanolla.

Mitä tulee Duboisin lähtöön, niin perimmäisiä syitä ei tiedä kukaan. Tässäkin ketjussa niistä on jauhettu kyllästymiseen saakka. Bobrovsky lähti koska Florida maksoi sille enemmän palkkaa kuin kukaan muu olisi ollut valmis. Panarinin tiedettiin olevan halukas muuttamaan New Yorkiin heti kun mahdollisuus tulee. Ei hän olisi tehnyt tuossa tilanteessa sopimusta mihinkään muualle. Nämä asiat tiedettiin jo dead linella 2019, mutta silloin päätettiin mennä all-in, eikä realisoida näitä kahta tähtipelaajaa. Keitäs muita sieltä nyt sitten on "halunnut lähteä" pois? Wennberg mm. ostettiin ulos koska häneen ei enää uskottu - ja koska ulos osto oli erittäin halpa toimenpide. Tätäkin Kekäläisen päätöstä kehuttiin.

Ja mitä tulee koko joukkueen menestysodotuksiin ennen kauden alkua, niin uskon noiden kahden aiemman vuoden playoffs-menestyksen hämänneen ihmisiä. Ei joukkue rosterin perusteella ole mikään NHL:n kärkiryhmä. Katsokaa nyt tuota hyökkäystä. Joukkueen toiseksi paras maalintekijä viime kaudella oli Zach Werenski pakille huikealla 20 maalilla. Bjorkstrand teki yhden enemmän. Tällä kaudella on sitten kokonaisuus yskinyt aiempia kausia pahemmin ja se näkyy välittömästi sarjataulukossa.

Suomessa itketään Laineen kohtaloa, mutta hän on toiseksi eniten peliaikaa saanut hyökkääjä, sekä eniten yv:llä jäällä ollut Columbus-pelaaja. Ei ole jäänyt näytönpaikoista kiinni Paten suorittaminen. Jostain muusta nyt tökkii ja itse epäilen jonkin sortin vaivaa. Sen verran vaikeaa ja varovaista toiminta jäällä ajoittain on. Se on huolestuttavaa että Pate ei lauo. Vasta kuudes joukkueen hyökkääjistä 50:lla laukauksellaan - tuolla laukauksella!

Jackets on pelannut koko kauden melko vakiintuneella rosterilla, mitä nyt kentälliset ovat vaihtuneet. Pakistossa on kuusi vakiopelaajaa, jossa Carlsson on viime aikoin ottanut Kukanin paikan. Harrington ja Peeke ovat sitten paikanneet loukkaantumisia yksittäisissä otteluissa. Hyökkäyksessä 11 pelaajaa on pelannut 70% otteluista. Grigorenko oli loukkaantuneena ja nyt Bemström on IR-listalla. Liam Foudy (21v) laitettiin kuukauden jälkeen farmiin opettelemaan ammattikiekon saloja. Viime kauden toiseksi paras pistemies Nyquist on ollut sivussa koko kauden.

Ei Columbus edes ole play off-joukkue tällä hetkellä kun paperille katsoo.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Löytyykö sieltä jenkeistä joku joojoomies, joka antaisi eurooppalaisen assarin sanella, miten hommat pitää hoitaa? En siis oikeasti tiedä, mutta kuulostaa optimistiselta ajatukselta.

Vaikea yhtälöhän tuo on varmasti toteuttaa. Mutta jos nyt voitetaan vaikka helmikuussa olympiakulta, niin ehkä siellä Pohjois-Amerikan silmät lopulta aukee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös