Ti 16.3.2021 Tappara - TPS

  • 2 049
  • 18

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
67 Jiri Smejkal - 42 Otto Rauhala - 9 Charles Bertrand
76 Anton Levtchi - 11 Patrik Virta - 27 Kristian Tanus
81 Jukka Peltola - 28 Jarkko Malinen - 38 Kasper Simontaival
74 Jere Henriksson - 96 Sami Moilanen - 91 Petteri Puhakka
93 Lassi Vanhatalo

73 Michal Moravcik - 72 Santtu Kinnunen
4 Teemu Suhonen - 55 Blake Parlett
15 Toni Utunen - 5 Jere Rouhiainen

30 Christian Heljanko
(49 Dominik Hrachovina)

Matushkin siis seuraava potilas pakkiosastolla. Ei muutaku eteenpäin ja toivotaan, että joskus vielä olisi paras tai edes lähellä paras kokoonpano tällä kaudella mukana.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#51 Markus Nurmi - #46 Juuso Pärssinen - #48 Lauri Pajuniemi
#63 Joel Janatuinen - #34 Ruslan Ishakov - #62 Josh Kestner
#27 Mikael Pyyhtiä - #61 Juhani Jasu - #90 Timur Ibragimov
#60 Eetu Liukas - #13 Petteri Wirtanen - #56 Hannu Kuru

# 5 Eemil Viro - #47 Ville Lajunen
# 4 Aleksi Anttalainen - #33 Oliver Bohm
# 7 Johan Ivarsson - # 6 Ruben Rafkin
#55 Alen Bibic

# 1 Andrei Karejev
(#31 Karri Rämö)

Loukkaantuneet: #26 Lauri Korpikoski
Rotaatio: #19 Valtteri Pulli, #35 Emil Vuorio, #40 Elias Laitamäki, #41 Aarne Intonen, #50 Samuli Vainionpää, #54 Leevi Teissala, #77 Topias Haapanen, #94 Henrik Larsson

Jokunen muutos edelliseen lauantain 13.03.2021 ILV-TPS -matsin nähden. Hyökkäykseen paluun tekevät Eetu Liukas ja Timur Ibragimov. Rotaatioon joutuvat Aarne Intonen sekä Samuli Vainionpää. Puolustuksessa Johan Ivarsson ottaa Henrik Larssonin paikan. Andrei Karejev jatkaa TPS:n maalilla.

Edellinen - ja toistaiseksi joukkueiden ainoa - kohtaaminen pelattiin joulukuussa Turussa. Perjantaina 18.12.2020 pelatussa ottelussa TPS oli pahasti vajaamiehinen. Matsi oli TPS:n ensimmäinen kotimatsi tyhjille katsomoille. Tappara pelasi ensimmäisen ottelunsa akvaariot päässä, kun taas TPS oli jo pari päivää aiemmin keskiviikkona 16.12.2020 totutellut Lahdessa Pelicansin vieraana. Ottelu oli yllättävän maalirikas - peräti yhdeksän maalia. Tappara voitti ottelun lopulta 6-3.

Kyseisessä TPS-TAP -matsissa Palloseuralla oli neljä pelaajaa - Mikael Pyyhtiä, Juuso Pärssinen, Ruben Rafkin, Eemil Viro - U20-kisoissa. Kaksi kokenutta sotaratsua - Lauri Korpikoski, Ville Lajunen - olivat joulukuun YT-neuvotteluiden jälkeen mystisesti "loukkaantuneina" tai ainakin poissa kokoonpanosta. Näiden lisäksi Hannu Kurulla oli ihan oikea käsivamma. Tuolloin myös pääasiassa A-junnujen mukana pelannut, mutta kevään koittaessa vähintään rotaatiopelaajana paikkansa lunastanut Eetu Liukas oli pitkään loukkaantuneena. Kaiken kukkuraksi yhdelle turhakkeelle - Evan Weinger - oli juuri päivää ennen matsia laitettu postimerkki perseeseen ja lähetetty Jenkkeihin. A-junnuista edustukseen siirryttäessä vaadittiin viiden (?) päivän karanteeni, joten junnupuoleltakaan ei saatu apuja. On edelleen täysin käsittämätöntä, että tähän ei osattu varautua. Näin ollen Palloseura sai raavittua kasaan kaksi maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja yksitoista hyökkääjää.

Joulukuun matsin pelaajista lisäksi maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen lähti rapakon taakse, hyökkääjä Austin Ortega jatkaa Euroopan valloitustaan Itävallassa sekä puolustajat Elias Laitamäki ja Valtteri Pulli palasivat A-junioreihin. Kaikkiaan joulukuisen kohtaamisen 20 pelaajasta vain 13 on tänään laatikossa. Voitaneen siis sanoa, että tänään askissa on aivan eri TPS kuin joulukuussa. Ehkä paras esimerkki löytyy sentteriosastolta? Joulukuisen matsin ykkös- ja kakkossentterit pelaavat tänään kolmos- ja nelossenttereinä. Tänään pelataan siis kauden ensimmäinen kohtaaminen, johon molemmat joukkueet pääsevät lähes parhailla miehistöillään. Ilmeisesti Tapparan puolellakin on jonkinlaista poissaoloa?

Illan matsissa on kaikki eväät sellaiseen tiukkaan 1-1 -nyhjäykseen, joita TPS:n puolelta on nähty viime aikoina hieman vastaavissa paikoissa. Tiistaina 16.02.2021 Oulussa - KÄR-TPS 1-1 ja perjantaina 26.02.2021 Raumalla - LUK-TPS 1-1. Ilmeisesti Tapparan ylivoimapeli on ollut viime peleissä murhaavan tehokasta? Vastaavasti TPS ei tunnu omilla ylivoimillaan saavan kiekkoa edes alueelle. Surkean ylivoimapelin vastineeksi TPS:n alivoima on ollut todella tappavaa eikä Tapparakaan vissiin liiemmälti ole yv-maaleja päästänyt?

Toisaalta TPS:n 5vs5-peli toimii. Tietysti viime aikaisten vastustajien taso on ollut aivan eri luokkaa kuin tänä iltana, mutta viiteen viimeiseen otteluun TPS:n maaliero varsinaisella peliajalla on 16-6. Palloseuran maaleista vain kolme on syntynyt ylivoimilla ja yksi siirretyn rangaistuksen aikana. Peräti kaksitoista maalia 5vs5-pelissä! Alivoimalla pelatessaan TPS on päästänyt vain yhden maalin. 5vs5-pelissä TPS:n vastustajat ovat onnistuneet viidesti.

Vastaavasti Tapparan maaliero viidessä viimeisessä on 14-13. Tappara on tehnyt 14 maalistaan tasan puolet - seitsemän - ylivoimilla ja tietysti toiset puolet - myös seitsemän - 5vs5-pelissä. Myös Tapparan vastustajat ovat pystyneet omilla ylivoimillaan vain kerran maalintekoon varsinaisella peliajalla sekä kerran siirretyn rangaistuksen aikana. Tapparan rysään on tehty kymmenen maalia 5vs5-pelissä + yksi tyhiin.

Kuten sanoin: kaikki merkit viittaavat tasaiseen 1-1 -nyhjäykseen ja lisäpisteen ratkeamiseen jollain kullinvatkauksella. Toisaalta jostain syystä mulla on ollut jo pidempään sellainen tunne, että tänä iltana vietetään maalikarkeloita. Ehkä ne joulukuun matsissa tehdyt yhdeksän yhteismaalia eivät sittenkään olleet sattumaa? Näyttää siltä, että Tappara naulaa aina ylivoimillaan, ja TPS kuittaa tasakentällisin - tai toisinpäin? Molempien valmentajien painajaisena joukkueet painavat menemään coast-to-coast Havaiji-lätkää täydet 60min aina viimeiseen summerin pärähdykseen saakka, jonka jälkeen lasketaan loppulukemat. Uskon ja luotan siihen, että TPS onnistuu tasakentällisin useammin kuin Tappara ylivoimillaan!

"...jo vastustajan reppu repeää!"
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaa-a, Tappara tekee tänään varmaan hirvittävän määrän ylivoimamaaleja. Ykkös-yv on hieman vajaamiehinen, kun ennen EHT:ta jyränneestä viisikosta ovat poissa Kuusela, Kemiläinen ja Matushkin. Kakkosylivoimassa (ellei ole saanut ylennystä ykköseen poissaolojen vuoksi) ratkaisijanvastuuta kantaa Teemu "ekat polkkarit" Suhonen ja toisessa viisikossa piiskaa heiluttanee Santtu "uralla 4 maalia" Kinnunen. Ykkösylivoimassa kaarelta löytyy Charles "ruutiläpimärkää" Bertrand ja kakkosessa leftinmies Kristian "ihan hyvä poika" Taunus. Kuvaavaa on, että vasemmalle puolelle laukojaksi kaikki ottaisivat varmasti mieluummin Taunuksen kuin Bertrandin, vaikka kätisyys voisi vihjata jotain muuta. Maalin edessä kontaktia veskareihin ottavat Virta ja Vanhatalo. Oikealta peliä tekevät Levtchi ja Peltola, joista jälkimmäinen ei välttämättä ole omalla vahvimmalla alueellaan.

No, Moilanen ja Rauhala iskevät sitten alivoimalla maalit mieheen, niin taistellaan edes jatkoille. Kuinkahan meidän kolmosparimme suoriutuu? Jos Utunen jatkaa viime pelien otteitaan ja Rouhiainen ei nouse yli hyökkäysalueen B-pisteiden, niin kai ne pärjäävät. Mutta jos Rouhiainen vyöryttää ränniä hyökkäysmaalin taakse, niin Utunen nähdään kyllä uimassa rintaa ylivoimahyökkäyksen alla.

Joo-o, Tepsillä karmea voittoputki (?) ja meillä kokoonpano Monty Pythonista, odotusarvo aika alhaalla. Mutta ehkä nyt jinx osuu?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tapparan ysipakki Utuselle TPS:n taso on valitettavasti liikaa.
 
Tapparan ysipakki Utuselle TPS:n taso on valitettavasti liikaa.

Luin ekana, että Utusen taso oli TPS:lle liikaa. Mutta ei siinä niin sanottukaan.

TPS pelasi kyllä hyvää kiekkoa, niinkuin Tapparaa vastaan Hakametsässä about joka kerta. Varmaan on jotain sanottavaa pleijareissakin ja sinne huipullehan tuokin perinneseura kuuluu.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Taitaa olla liian monta voittoa putkeen, kun mustavalkoiset veljet ja sisaret keskittyy arvokkaan kuuden pisteen päänahan jälkeen vttuiluun ja vastustajan haukkumisen eri topiceissa.

Tapolalta hyvä peliliike ottaa kassari veks, huonommalla viisikkopuolustuksella TPS ois voinu vielä sössiä pisteet.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harvoin näkee näin järkyttävää peliä molemmilta osapuolilta! Enkä halua ottaa mitää pois TPS:n voitolta - se oli selvästi parempi kahdesta sähläristä...

Koko ottelua kuvaa hyvin tilanne reilut 4 minuuttia ennen loppua, kun Tapparan pakki (Suhonen?) lahjoitti kiekon hyökkäyssinisellä, ja Tepsille aukesi mahdollisuus kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen. TPS:n läpiajopelaajien ensimmäinen syöttö lipsahti etummaisen lavasta suoraan Hrachovinalle, jolla olisi ollut helppo työ siirtää kiekko turvallisille vesille, mutta purku osui suoraan Tepsin kärkipelaajan lapaan, joka puolestaan sössi oman mahdollisuutensa paikata aiempi virheensä - ja lopulta koko tilanne kuivui kokoon...

Ja tuo ei ollut suinkaan ainoa tilanne, jossa molemminpuoliset virheet seurasivat toisiaan. Vain räikein - ja tapahtui pelin lopulla, jolloin se jäi helposti mieleen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Alba

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Taitaa olla liian monta voittoa putkeen, kun mustavalkoiset veljet ja sisaret keskittyy arvokkaan kuuden pisteen päänahan jälkeen vttuiluun ja vastustajan haukkumisen eri topiceissa.

Tapolalta hyvä peliliike ottaa kassari veks, huonommalla viisikkopuolustuksella TPS ois voinu vielä sössiä pisteet.
Kuinka monta vittuiluun ja vastustajan haukkumiseen keskittyvää mustavalkoista veljeä ja sisarta pystyt nimeämään? Turhanpäivästä yleistystä muutaman nimimerkin tähden.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
Kuinka monta vittuiluun ja vastustajan haukkumiseen keskittyvää mustavalkoista veljeä ja sisarta pystyt nimeämään? Turhanpäivästä yleistystä muutaman nimimerkin tähden.
Eihän tuossa ollut mitään yleistystä. En maininnut että KAIKKI niin tekisivät. Liian monta, että ehtisin nyt laskea.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Eihän tuossa ollut mitään yleistystä. En maininnut että KAIKKI niin tekisivät. Liian monta, että ehtisin nyt laskea.
No sitten ei ehkä kannata täällä inistä, jos ei ole valmis puheitaan perustelemaan. Sano edes, missä ketjussa niin voi mennä itse ihmettelemään.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Voin helpottaa vinkkaamalla yksittäisen vaikka teuvolomanin Tapparan kausiketjusta. Tyyli.
No voi morjes. Kiitos vinkistä, osaan laittaa ko. pellen estoon. Ei se meno tepsin palstalla ole tuollaista hänelläkään ollut. Suht tuore nimimerkki ja välillä menee kyllä trollailun puolelle. Noista ilmiantoo vaan samantien menemään.
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
No sitten ei ehkä kannata täällä inistä, jos ei ole valmis puheitaan perustelemaan. Sano edes, missä ketjussa niin voi mennä itse ihmettelemään.
En "inise" täällä sen vuoksi että se mitään kannattaisi :) Voin laittaa illemmalla perusteluja jos vain mitenkään nyt maltat odotella. Edit: jos viestit ei ehdi poistua ennen sitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös