Koronakausi 2020–2021 – otteet kaukalossa

  • 494 891
  • 7 395

Tuamas

Jäsen
Koko kausi ollut täysin samaa. Vähän vanha tekosyy tuo äijiä telakalla. Kyllä tuolla rosterilla pitäisi voitosta kamppailla. Nyt ei olla edes lähellä voittoa.

Kahden ensimmäisen kentän sentterit ja kaksi ensimmäistä maalivahtia telakalla, tähän päälle vielä kentällinen muita.

Toki pitäisi nousta uusia ratkaisijoita, mutta hyvä esimerkki on katsoa miten Ipalla meni kaksi peliä siitä kun Dostal lähti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Nyt toki hyökkäyspäässä oli turhaa puristamista ja etenkin syötöistä puuttui tietty juonikkuus ja terävyys, ei oikein askelmerkit sopineet muutenkaan. Hippasen kädetöntä menoa.

Turhaa puristamista ja puskemista se on ollut koko kauden. Vaarattoman näköistä peli on kokonaisuudessaan. Tietty meneehän peli tukkoon aina jos pitkään ollaan hakattu päätä seinää, mutta voittavat joukkueet kasvaa näistä ulos ja löytää keinot voittaa. Ässistä en näe mitään sellaista.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Minusta peli on parantunut viime peleissä huomattavasti. Vielä tulee tyhmyyksiä kentällä, kuten Jukureita vastaan eilen. Tänään oli nuorella pojalla kova paikka, kun ensimmäinen lipsahti. Joukkue heräsi ihan hyvin, vaan ylivoima on liian staattista, tosin siinä näkyvissä jo hiukan aihiota nopeammasta pelistä. Maalivahteja pitää nyt sparrata ja tsempata jotenkin, kaikilla lipsuu liikaa otteet. Tuliko sille Aittokalliolle jotakin, vai eikö uskalleta vielä peluuttaa?
Ei Ässillä hätää ole, kunhan saadaan pidettyä tuo parantunut puolustuspeli, varsinkin alivoimapeli kasassa. Atun pitää saada yv-peli nopeammaksi niin hyvä.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tämän pelin olivat kiekkojumalat päättäneet lahjoittaa Tepsille. Ottaen tuon alun huomioon en nyt lähtisi syyttelemään ketään sen kummemmin tästä pelistä. Yksi piste kuitenkin vain unelmoidusta kuudesta.

Pelissä on elementtejä, joilla voitaisiin voittaakin, mutta ei vaan voiteta. Maalivahtikysymys vaatisi pikaista selvennystä. Luotetaanko oikleasti siihen, että Södeström hoitaa huippukuntoisena kevätkauden?
 

Jore12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien ehdottomasti pitäisi hankkia vahva pelaaja joka on kunnon maalintekijä. Wännström ailahtelee aivan liikaa ja Meyer on hukassa kokoajan ja omaan päähän ei napostele / ei osaa.

Maalivahtia ei ole.. Eiköhän sieltä kohta joku Mestis herkku tule. Vaikka laatua olisi vaikka kuinka tarjolla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Oikeasti, näistä peleistä tykkäsin ennemmin tästä, shokkialun jälkeen palattiin peliin ja tehtiin töitä, maalin tappiolla ja pari ylivoimaa tasoittaa, minusta se on ihan voitosta pelaamista. Jos tämän päiväinen ilme olisi saatu siirrettyä eiliseen vaikka 4-2 kavennuksen jälkeiseen tilanteeseen, niin pisteet olisi jääneet Poriin. Nyt toki hyökkäyspäässä oli turhaa puristamista ja etenkin syötöistä puuttui tietty juonikkuus ja terävyys, ei oikein askelmerkit sopineet muutenkaan. Hippasen kädetöntä menoa.

So you're telling me there's a chance?

Ai niin. Taisin luvata olla heittämättä kirvestä kaivoon ennen tapaninpäivän Lukko-matsia. Siihenhän on sopivasti tasan neljä viikkoa ja kuusi ottelua.

Ens viikolla KooKoo, JYP, SaiPa. Joukkueita tuosta välittömästä sarjataulukollisesta läheisyydestä. Yhdistetään Jukurit-pelin tehokkuus ja TPS-ottelun sitkeys niin kyllä tuo viikko voi vielä voitolliseksi kääntyä. Pelissä ollut kuitenkin merkkejä paremmasta, esim. just tuo av-peli ja PAPP. Lindsten, Ikonen tuoneet pöytään osaamista. Niemeläisen paluu. Appelgrenin kolmoskentän päätymyllyt.

Mistään top-6 on näillä askelmerkeillä kuitenkin turha haaveilla. Säälien kautta puolivälieriin ja haastamaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
- Uskottava ja luotettava veska täytyy olla maalin suulla
- Borgman huikea yksilötaito, mutta tyylinsä ja kyvyttömyys helppoon syöttöön ei palvele Ässia isossa kuvassa. Kiitos ja näkemiin
- Meyer kohtuullinen yksilötaito, mutta luokaton kyky kaksinkamppailla/suojata ei palvele Ässiä isossa kuvassa. Kiitos ja näkemiin
- Kivenmäki voisi pitää vähintään keskiviikon KooKoo-matsin verran harjoittelutaukoa
- Niemi kuntoon, kiitos

lisäyksenä vielä:

- yv kuntoon. Oli siinä toki tänäänkin hetkensä. Mutta alkaen liikkeestä, syötöistä, ratkaisuista...laitaväännöistä. Ei voi ylivoimalla pelaava joukkue hävitä laitavääntöä kiekosta niin helposti. Koska siinä pitäs olla ylivoima tai minimissään tasamiehitys. Joku on nukahtanut sinne paikalleen eikä älyä reagoida.

Loukkien taakse ei jonkun mielestä sais mennä, ja totta onkin, että vois se pelin rakenne niistä huolimattakin olla ehyempi. Mutta kyllä sillä vaan iso merkitys on, että pelipaikoilla on kavereita jotka pelaa joko kykyjensä ylärajoilla tai on harjottelemassa. Sellanen aikuisten ammattipelaajien kilpaurheilu ja tason ulosmittaus laahaa koko ajan huipustaan.
 

Juhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool, Bayern Munchen,
Valmistautuminen peliin ei taaskaan onnistunut. Vieraspeleihin pitää aina lähteä pelaan nollanollaa. Kotijoukkue tulee kovaa päälle.
Korhosta on turha syyttää. Nurmen veto oli loistava, sopivan kokoinen ja ihan tolpan viereen.
Toises taas pakki ei pitäny miestä, niin lähellä maalia, et vaikea torjua.
Joukkueena puolustetaan ja se alkaa jo keskialueella. Vaikka Porimän oli selvästi kentän paras pelaaja, niin yhteispelin hän rikkoo sooluillaan. Tiivolaa, Niemeä, Killistä ja Södeä odotellessa...
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Kautta ei tulla missään tapauksessa keskeyttämään. Kausi pelataan loppuun

Epäilen. Kassat ovat monella jo niin tyhjiä että ei edes hotelleja varaa maksaa. Tilanne pahempi mitä annetaan ymmärtää. Ensin kausi keskeytyy "hetkeksi", mutta ei ikinä palaa kokonaisuudessaan takaisin. Tietty jollain naurettavalla systeemillä kausi pelataan loppuun, että saadaan mestari kruunattua ja tv-rahat taskuun.
 

Tuamas

Jäsen
Kautta ei tulla missään tapauksessa keskeyttämään. Kausi pelataan loppuun.

Ei niin, koska yhteistyösoppareista ja tv-sopimuksesta tulee enemmän fyrkkaa kuin lipputuloista.

Osa joukkueista voi joutua lomauttamaan porukkaa, jos tulee isompia rajoituksia katsojamääriin, mutta isompi katastrofi käytännössä on, jos joudutaan palauttamaan tv-sopimuksen rahoja, saati yhteistyökumppaneille.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Tekstitv:stä nämä.

Alivoima kehittynyt huikeasti ja tänäänkin kaikessa tepsiä edellä paitsi maalivahtipelissä.

Liikaa äijiä telakalla.
Tänään tepsiä kaikessa edellä?? TPS:n kiekonhallinta oli muistaakseni toisen erän lopussa 67%, Ässien 33%. TPS:n viisikon puolustuspelaaminen oli valovuoden Ässien vastaava edellä. TPS painoi 95% Ässien hyökkäyksistä kulmiin ja kaksinkamppailuissa TPS vei Ässiä 10-0. Pakkien avaukset tulevat seisoville jaloille ja ne on helppoa sumputtaa, koska viisikon porrastukset, syöttölinjat ja ajoitukset ovat heikon liikkumisen ansiosta pielessä. Ainostaan nopeissa oman pään katkoissa on riittävä jalkanopeus. Ässät on hyökkäysalueella liian passiivinen eikä tule tarpeeksi kiekonriistoja. Jos tulee, kieko lyödään rännin kautta maalin taakse ja 99% hyökkääjä on myöhässä ja kiekko päätyy vastustajan pakille. Ne joukkueet, jotka ovat tällä hetkellä liigan top-6 joukkueita, heidän hyökkäyspään pelaamisessa on pitkiä, välillä minuutin kestäviä syöttömyllyjä, joissa on mielikuvitusta ja kiekko liikkuu jatkuvasti paineettomalle puolelle. Ässien hyökkäyspään pelaaminen on liigan huonointa.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
"Jasseri" Rautakalliota haukuttiin - osin ehkä aiheestakin - mitäänsanomattomaksi valmentajaksi, mutta kyllähän tää Seniili ja sekundanttinsa ovat osoittaneet ettei hommat ole kintaassa sielläkään. Tätä on nyt puolitoista kautta seurattu eikä minkäänlaista merkkiäkään pelin paranemisesta ole nähtävissä. A-junnuillakin menee tänä vuonna sen verran kelvollisesti, ettei Seniiliä voi passittaa edes sinne joukkueen peliä sotkemaan.
 

apkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT , Leijonat, Liverpool, Real Madrid
OMA mielipide tämän kauden pelaamisesta:

- Viisikkopelaamisen ongelmat, joka johtaa omiin jäähyihin ja alivoimaan
-AV pelaaminen toki parantunut, mutta miksi ollaan usein av;lla, koska viisikkopelaaminen ei toimi.
-YV pelaaminen hidasta, ja välillä pysähtyy tiettyjen pelaajien kikkailuihin.
-oma luotto valmennukseen on aikas pieni, toki sillä ei ole mitään merkitystä.

Toivottavasti joku viinipullo keissi tulee tälläkin kaudella ettei tarvi kauden jälkeen olla ihan maissa. (enkä tarkoita että ollaan finaalissa, vaikka kyllähän se kelpais.)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Ei tuohon taida viinipullot auttaa, jotain vähän tiukempaa ainetta ja sen kaveriksi valmentajan vaihto... Kattelin tuossa et Znaroksilla on hyvä duuni Moskovassa, joten hän ei ole käytettävissä, mutta Andrei Nazarov olisi ja entisenä NHL-pelaajana olisi varmaan riittävän kielitaitoinenkin.
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Alkaa vituttaa pikkuhiljaa toi Atun ainainen onnittelu ihanku Ässiä vastaan ois aina synttärit kun saa mennää lehdistötilaisuuteen onnittelemaan. Kuvastaa tilannetta.
Kaikki Raid sarjan nähneet ymmärtävät mikä vaivaa Ässiä

Komisario Jansson- "ei toimi".
Lääkäri-" Ei toimi mikä"?
Komisario Jansson- "Penis"

Ässät-" ei toimi"
Fanit- "mikä ei toimi"?
Ässät- "mikään"
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Alkaa vituttaa pikkuhiljaa toi Atun ainainen onnittelu ihanku Ässiä vastaan ois aina synttärit kun saa mennää lehdistötilaisuuteen onnittelemaan. Kuvastaa tilannetta.

Mua ei ärsytä sinänsä, vielä...mutta kummastuttaa.

Kävin scouttaamassa, että millähän ilmeellä valmentaja on liikkeellä (eihän näissä monasti sisältöarvoa ole, joskus sitäkin kuten viime aikoina), ja ennakoin jatkaako tuolla linjallaan. Eli onnitellaan vastustajaa pisteistä ja mainitaan perään vielä päävalmentaja, kollega erikseen.

Jännä tapa. Toisaalta, ehkä se on ihan ok omata jargoni-automaatio.
 

Jore12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sport tuli juuri Ässien ohi.

Tääl on kyl isolla porukalla kauheat patalasit päässä. TPS hallitsi peliä ja Ässät vikisi, kun pikkupojat. Kukaan ei pelaa joukkueena. Valmennus säveltää ottelun valmistautumisen lähes joka peliin. Selin maksaa Ässille tällä hetkellä 3-4 huippupelaajan sopimuksen verran ja alkaa tuntua, että kokenut koutsi on jo eläkkeelle siirtymässä näytöillään. Vapaamatkustajia on 90% joukkueesta jotka ei pelaa logolle. Ässät on tällä hetkellä liigan selvästi heikoin joukkue siitä ei pääse yli eikä ympäri.
 

Teela

Jäsen
Sport tuli juuri Ässien ohi.

Tääl on kyl isolla porukalla kauheat patalasit päässä. TPS hallitsi peliä ja Ässät vikisi, kun pikkupojat. Kukaan ei pelaa joukkueena. Valmennus säveltää ottelun valmistautumisen lähes joka peliin. Selin maksaa Ässille tällä hetkellä 3-4 huippupelaajan sopimuksen verran ja alkaa tuntua, että kokenut koutsi on jo eläkkeelle siirtymässä näytöillään. Vapaamatkustajia on 90% joukkueesta jotka ei pelaa logolle. Ässät on tällä hetkellä liigan selvästi heikoin joukkue siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Täh? Sportilla on ottelun jälkeen pisteitä joko 18 tai 19, Ässillä 24. Vai lasketko, että Sport voittaa kaikki rästiottelunsa?
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
"Jasseri" Rautakalliota haukuttiin - osin ehkä aiheestakin - mitäänsanomattomaksi valmentajaksi, mutta kyllähän tää Seniili ja sekundanttinsa ovat osoittaneet ettei hommat ole kintaassa sielläkään. Tätä on nyt puolitoista kautta seurattu eikä minkäänlaista merkkiäkään pelin paranemisesta ole nähtävissä. A-junnuillakin menee tänä vuonna sen verran kelvollisesti, ettei Seniiliä voi passittaa edes sinne joukkueen peliä sotkemaan.
Rautakallion Ässissä pelattiin 2000-luvun parasta jääkiekkoa, mitä Porissa on nähty. Tarkoitan kautta, jolloin Ässät oli runkosarjan toinen kaudella 2010-2011. Ässät voitti suoraan 30 ottelua ja keräsi runkosarjassa yhteensä 119 pistettä. Se on yksi kovimmista suorituksista, mitä on tehty Porin Ässien historiassa. Ja vaikka Rocky lähtö Ässistä oli perseestä kaikin puolin, toivoisin edes vähän kunnioitusta tuolle edellä mainitulle teolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös