Posiketju 2020–2021

  • 175 508
  • 1 064

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Kurun maaaaali ja tuuletukset Mutkaan lämmittivät mieltä oikein erityisesti. Hyvä voitto, yhdeksän pinnan viikkoa pukkaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Raipen baarissa nostellaan jotkut viime kauden komeetat pöydän alle nyt ja jatkossakin vai joko riittää?
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
- Karejev hyvä
- Vainionpäältä paras peli TPS-paidassa. Ostettiin sentteri, saatiin laituri?
- Anttalaisen jatko sekä melko hävytön taklaus
- Viro parantaa jatkuvasti pienin askelin
- Kestner. Huikea seppä!
- Iskhakov oli ihan hyvä vaikka puolet pelistä onkin polvillaan. Aloitusprosentti 50.
- Ivarssonille näyttää dirlandaa uppoavan.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
- Tepsin peli ilme oli tänään sellainen, kun sen pitäisi ollakin eli kovaa taistelua ja työntekoa. Tilanteet pelattiin loppuun asti, eikä yhtään annettu periksi. Taklauksia sateli välillä kuin sieniä sateella. Karvauspelaaminen oli ajoittain oikein hyvää ja nyt oli taas sellaista hyvää tekemisen meininkiä.

-Kareev oli tänään hyvä ja hienoa, että sai nyt onnistuneen pelin alle. Tästä on hänen hyvä jatkaa ja toivottavasti sai nyt itseluottamusta. Yksi laukaus meinasi lirahtaa, mutta onneksi Pärssinen otti roolia ja totesi, että minä hoidan, minä hoidan!

- Kyllä tässä kohta pitää laittaa Kessun paita tilaukseen. Maalintekijää on Tepsiin on toivottu ja kaivattu vuosikaudet ja tässä se nyt on. Ladies and Gentlemen Josh Kestner. Nyt Kallio sinulla on yksi ainoa työtehtävä huomiselle. Sopimuspaperi valmiiksi aamu yhdeksään mennessä, sen jälkeen kynän kanssa Kessun luokse ja ilmoitat, että allekirjoitus tuohon kohtaan. Jos verrataan Pajuniemeä ja Kessua, niin Kessu on kyllä paljon monipuolisempi pelaajana. Kessu pystyy luomaan omin avuin itselleen maalipaikkoja ja hän pystyy luomaan niitä myös kavereille. Hän puolustaa paremmin ja pystyy tekemään hyviä riistoja ja pelaa muutenkin tosi fiksusti. Pari kertaa nytkin kiinnitin huomiota, kuinka Kestner toi kiekon yksinään turvallisemmille vesille. Hän tietää, milloin pitää itse kuljettaa kiekkoa ja milloin pitää syöttää. Vielä kerran pitää todeta, että onhan tuo Kessun veto ihan älytön pommi ja lähtee tosi nopeasti. Kessu voisi pitää välillä laukaisukoulua Tepsin junnuille.

- Pajuniemelle on nyt tullut tärkeitä onnistumisia ja ehkä tämänkin iltainen maali antaa hänelle tarvittavaa itseluottamusta. Tämä oli sellainen maalintekijän maali. Hyvin haisteltu tilanne ja röyhkeästi maalille ja kliininen viimeistely. Tosin voi vähän ihmetellä Bonskaksenin jäätymistä tilanteessa.

- Ennen Lajusen maalia näytti oikeastaan todella pahalta Tepsin kannalta. Siinä kohtaa hiipi pelko puseroon, että mitenköhän tässä käy ja rupesi miettimään, että sulaako Tepsi taas jälleen kerran. Mutta sitten saatiin kaksi tärkeää maalia ja homma oli sitä myöten selvä. Tämä oli tärkeä voitto ja toivottavasti koko joukkue sai nyt tarvittavaa itseluottamusta ja pystyy jatkossa pitämään johtoasemansa pelin loppuun saakka. Olisikohan tämä nyt sellainen ottelu, jonka jälkeen Tepsi pystyisi hoitamaan pelit loppuun asti kunnialla ja sulamiset olisivat historiaa.

- Kyllä Anttalaisesta on kasvamassa meille hyvä ja arvokas pelaaja. Liikkuu mainiosti, raataa, repii, taklaa, riistää ja tekee kovasti hommia. Ihan hyvää kiekollista pelaamista, vaikka on siinä kehitettävääkin. Jätkä on 175cm, mutta pelaa fyysisemmin ja kovemmin kaksinkamppailutilanteissa, kuin jotkut itseään 20 senttiä pidemmät pelaajat. On myös kiva katsoa, kun laidat ryskyvät Anttalaisen taklatessa. Hienoa, että Anttalainen pelaa meillä seuraavat pari kautta.

- Vainionpää pelasi tänään parhaan pelinsä Tepsin paidassa ja mietin, että olisiko laiturin tontti hänelle kuitenkin parempi pelipaikka. Tuli myös mieleeni, että ensi kauden 4.ketjua voisi rakentaa niin, että siinä pelaa Jasu ja Vainionpää. Sitten toiselle laidalle vielä joku sopiva pelaaja.

- Viro on pikkuhiljaa parantanut peliesityksiään kauden edetessä. Pulli pelasi tänään ihan hyvin. Ivarsson oli myös mainio ja oikeataan koko puolustus oli tänään melko hyvä. Rafkin pelasi parhaan pelinsä aikoihin, vaikka KooKoon maalissa olisi ehkä voinut pelata vähän toisellakin tapaa.

- Monet kerrat olen tuonut epäilykseni Raipen päävalmentajan kyvyistä esille, mutta yhdestä asiasta hänelle täytyy antaa täydet pisteet. Kaskisen aikakaudella ketjukoostumukset tuntuivat olevan lukittuja, eikä niitä muuteltu. Pelaaja sai pelata, vaikka kuinka huonosti, mutta pelipaikka pysyi, eikä ketjukoostumuksia muutenkaan vaihdeltu. Raipe on valmis tekemään muutoksia ketjuihin ja pelaajia kierrätetään. Toki kyllä sekin vähän jostain jotain kertoo, että ketjut elävät vieläkin näin paljon, mutta tunnustusta täytyy antaa, että ketjuja muokataan ja muutoksia tehdään, jos homma ei toimi. Minä pidin kaikista tämän illan ketjukoostumuksista ja niillä voisi nyt ainakin vielä seuraavan pelin pelata. En lähtisi nyt muuttamaan. Vähän hirvitti ennen peliä 3.ketju, kun kukaan kolmikosta Ibragimov, Iskhakov ja Ortega ole mitenkään puolustussuunaan loistanut. Hyökkäyssuuntaan 3.ketju esitti välillä ihan lupaavia otteita hyökkäyssuuntaan. Ortega voisi tosin viimeistellä tehokkaammin ja Iskhakov voisi joskus luopua siitä kiekosta nopeammin. Parissa tilanteessa myös totesin, että joskus saisi myös itse laukoa. Hänellä oli hyvä laukaisupaikka ja jäi kikkailemaan ja muutenkin yrittää välillä turhan vaikeita ratkaisuja. Ei tuo 3.ketjun peli tänään ihan toivottomalta näyttänyt ja muut ketjut toimivat minusta oikein hyvin tänään.

- Täytyy nyt vähän Pärssistä kehua. Pelasi minusta tänään hyvän pelin Korpikosken ja Kestnerin kanssa. Pitäisi nyt tämän ketjun ehdottomasti kasassa. Voi olla, että Kestner pystyy myös omalla pelaamisellaan auttamaan Pärssistä paremmin, kuin Pajuniemi.

- Minusta tämän iltaisessa esityksessä oli paljon hyvää, vaikka ei tuo toki täydellistä ollut. Suoritustaso ja peli ilme kun pidettäisiin tällä tasolla, niin kyllä Tepsi pärjää. Nyt oli taas sellaista tekemisen meininkiä, vaikka kyllä huomasi kolmannessa erässä ennen Lajusen maalia, ettei itseluottamus ihan parhaalla mahdollisella tasolla ole.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Omaan silmään tämäniltainen oli selvästi kauden ehjin 60min. Avauspelaaminenkin oli hiukan parempaa, viisikkopuolustaminen oli melko ehjää koko kentän pituudella ja kamppailupelaaminen oli tänään hyvää.

Illan erityismaininnat:
- Pärssinen: mielestäni häneltä kauden ehjin esitys
- Anttalainen: parantanut kauden edetessä paljon, tällä hetkellä jäällä on kiekolla ja kiekotta melko suoritusvarma peruspuolustaja. Kun pelaa fiksusti vahvuuksillaan, niin taso riittää runkopelaajaksi liigaan
- Päivitetyt ketjut: omaan silmään kärkiketjut olivat paremmin tasapainossa. Vaikea tietysti sanoa mikä oli syy ja mikä seuraus hyvän illan ja ketjumuutosten välillä.

Lisäksi todettakoon, että Kestner on suoritusvarma ja mainettaan monipuolisempi kärkiprofiilin äijä tähän liigaan. Jonkun kärkiseuran kärkikentässä takoisi noilla ominaisuuksilla ihan järkyttävän määrän pisteitä. Toivotaan, että nämä ehdot vielä täyttyvät palloseurassa ja tekee tuon siis mustavalkoisissa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Ibragimov antoi myös muutaman näytteen osaamisestaan ja ennen kaikkea fysiikastaan. Olenko aivan pihalla väittäessäni tässä olevan samaa vikaa kuin Barkov nuoremmassa?

Molemmat Venäjän pojat ovat todella lupaavia aihioita, täysin eri tyylisiä toki. Heille tekisi varmasti hyvää viettää toinenkin kausi Turussa ja kaivella Ahokkaan kanssa niitä vahvuuksia esiin. Jos rapakon taakse lähtevät ensi vuonna niin ongelmia on luvassa.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kukaan ei ole sitä vielä sanonut niin nostetaan itse sitten esille.

Viime viikkojen kenties suurin onnistuja, ainoastaan hyviä ratkaisuja kentällä.

#13 Petteri Wirtanen

Olen itse äänekkäämmin toivonut PW:lle matkalippua kouraan, mutta nyt kolmen pelin ajan on saatu sitä mitä Wirtasesta haettiin. Kunnon shut it-sentteri jonka kenttä saa nykyään luotua painettakin. Upea syöttö Kurun maaliin kiva bonus.
 
Kukaan ei ole sitä vielä sanonut niin nostetaan itse sitten esille.

Viime viikkojen kenties suurin onnistuja, ainoastaan hyviä ratkaisuja kentällä.

#13 Petteri Wirtanen

Olen itse äänekkäämmin toivonut PW:lle matkalippua kouraan, mutta nyt kolmen pelin ajan on saatu sitä mitä Wirtasesta haettiin. Kunnon shut it-sentteri jonka kenttä saa nykyään luotua painettakin. Upea syöttö Kurun maaliin kiva bonus.

Samaa mieltä. Hiukan kun olisi vielä vittumaisempi, niin Pera olisi meidän Tim Taylor. Sinänsä täysin järjetön kaveri oletettuine tilipusseineen "välikauden" alaketjuihin, mutta mestaruustaisteluissa Wirtanen nelosessa on oikeastaan parasta mitä rahalla saa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Lisätään sekin posilistalle, että TPS on onnistunut alkukaudella sekä koti- että vierasotteluissa tismalleen yhtä hyvin pistekeskiarvolla mitaten, kotona 9/14 ja vieraissa 7/11. Muistan hyvin ne ajat kun oltiin kotona todellinen pisteautomaatti ja jakorasia.

Lisäksi erikoistilanteet ovat alkaneet hiljalleen sujua: ylivoimassa olemme tällä hetkellä 6. parhaita ja alivoimalla peräti 3. parhaita.

Nyt kun muutamat jengit menettävät syömähampaitaan rapakon taakse niin Tepsillä on ilman muuta hyvää mahdollisuudet hilata itsensä kuuden joukkoon.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
PW:n eilinen tarjoilu Kurulle takatolpille on nukutun yön jälkeenkin sellaista, että Harlamov kääntyy haudassaan. Laitonta suorastaan!
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitkästä aikaa en ehtinyt peliä katsoa kuin jakson toisesta erästä. Siinä kohtaa Tepsi oli ihan lirissä.

Eli jätän jatkossakin katsomatta, jos vaikuttaa tulokseen näin. Pitkästä aikaa melko varauksettomia kehuja täällä, hienoa! Oletettavasti siis satuin näkemään sen ainoan vaikean hetken matsissa kun KooKoo kavensi ja hallitsi tapahtumia?


Nyt kun muutamat jengit menettävät syömähampaitaan rapakon taakse niin Tepsillä on ilman muuta hyvää mahdollisuudet hilata itsensä kuuden joukkoon.

Tuossa juuri piilee mielestäni tämän kauden paras sauma Tepsille, jota jo aiemmin pohdiskelin.

JOS me pystytään välttämään lomautukset ja muut rankat toimenpiteet, niin ollaan jo edellä muita. Työympäristö on rauhallisempi kuin muilla ja voidaan keskittyä lätkään.

Lähes kaikilla muilla joukkueilla kovaa turbulenssia pelaajistossa, valmentajistossa jne. Osa jo selkeästi vetänyt homman lekkeriksi ja alkavat jäämään kelkasta.

Lisäksi vielä koronasulkuja halleissa yms.

Pitkä kauden aikana nämä voivat pelata todella vahvasti meidän pussiin. Eli hartaasti toivon, että TPS pystyy rauhoittamaan tuota joukkueen tekemistä ympärillä vellovalta tilanteelta.

Hiukan tietysti laskee mahdollisen menestyksen arvoa, jos se tulee muiden sekoilun seurauksena, mutta tässä kohtaa TPS-kannattajana otan mitä saatavilla. Johan se ois aika, shaatana!

Lisäksi todettakoon, että Kestner on suoritusvarma ja mainettaan monipuolisempi kärkiprofiilin äijä tähän liigaan. Jonkun kärkiseuran kärkikentässä takoisi noilla ominaisuuksilla ihan järkyttävän määrän pisteitä. Toivotaan, että nämä ehdot vielä täyttyvät palloseurassa ja tekee tuon siis mustavalkoisissa.

Kestnerin jatko olisi kyllä aivan maagista. Esityksillään alkaa olemaan jo liian hyvä Liigaan.

Ensi kaudella kun tohon rinnalle saisi jonkun kovan sentterin (tai vaikka Pärssisen nousukiidossa) niin alkaa olemaan murhaavat tehot.
 
Viimeksi muokattu:

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Huomionarvoinen tilastotieto: Tepsillä on suoria tappioita vähiten koko liigassa yhdessä Ipan ja Lukon kanssa (4kpl). Joten hyvin ne rimpuilee!
Väärässä olet. Tepsillä vain käynyt tuuri kun vastustajat ovat olleet niin huonoja ja sattunut yksilötaidolla osumaan kohdilleen....
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Minkä takia palstalla vastakkainasettelut pitää aina olla mustaa ja valkoista (muuallakin kuin TPS-osiossa, heh), kun harvemmin totuus kuitenkaan on aivan täysin mustavalkoista.
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Eli sun mielestä Tepsi on pelannut todella hyvin ja keväällä nostellaan kannua?
Melko pitkään saat etsiä viestiäni missä näin olen sanonut.
Tepsi on lähtökohtaisesti ja odotuksiin nähden pelannut mielestäni ok. Pisteitä ei ole saatu eikä pitkässä juoksussa saada vain yksilötaidon avulla. Kannun nostelusta voidaan alkaa keskustelemaan sitten vaikka helmikuussa jos sarjaa vielä silloin pelataan. Pelaaminen on nousujohteista ja näyttää jo siltä että suora pof paikka on saavutettavissa.
Kaikki paitsi kusi on paskaa (tällä palstalla tiettyjen nimimerkkien mukaan sekin) on täysin hedelmätöntä ja turhaa länkytystä.
En tiedä minkälaista dominointia pelin pitäisi olla jotta ei voitettaisi vain yksilöiden vahinko onnistumisilla. No jos sillä tavalla on menetetty vain neljä peliä tällä kaudella niin pakko myöntää että on turkuun onnekas jengi kasattu.
Kohti seuraavaa vahinko pistettä. Mulle käy kaikki.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös