USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 756 172
  • 6 909

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toivottavasti jostain löytyy John McCainin hengenheimolainen siihen hommaan. Uskoisin joka tapauksessa Trumpin lumouksen olevan ohi.
Toivon myös republikaanien löytävän mojonsa takaisin, jo yksin Yhdysvaltain tulevaisuuden kannalta. Mutta onko trumpismin näyttämä tie heille ainoa tapa pysyä kiinni liberalisoituvan Amerikan politiikassa? Toivottavasti palattaisiin tylsään järkipolitiikkaan ja Trump voi jatkaa diilejään television puolella, jos ei päädy tosi-tv-hahmoksi kaltereiden taakse.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Mielenkiintoinen ajatus. Onkohan koskaan presidentinvaalit hävinnyt istuva presidentti pyrkinyt uudelleen virkaan? Ei varmaankaan, koska tämä taitaa olla vasta neljäs tai viides kerta, kun istuva häviää.

Kaksi on ja toinen onnistui palaamaan valtaan:
Grover Cleveland (Dem) oli sekä Yhdysvaltojen 22. (1885-89) että 24. presidentti (1893-97). Välissä hävisi vaalit Benjamin Harrisonille.

Martin Van Buren (tuolloin Dem), 8. presidentti (1837-41) hävisi istuvana vaalit William H. Harrisonille. 1848 presidentin vaaleissa hän oli mukana FSP:n eli Free Soil Partyn ehdokkaana. FSP siis koaliitiopuolue, joka myöhemmin liittyi republikaaneihin.

10 istuvaa presidenttiä on aiemmin hävinnyt vaalit.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Trumpin kampanja haastamassa myös Nevadan oikeuteen. Ihan helvetin turhauttavaa, että ratkaisu kaikkeen on haastaa joku oikeuteen. Ihan sama, onko aihetta vai ei, käräjillä nähdään. Oikein amerikkalaista kyllä.

Kukahan lakimiesten palkkiot maksaa? Trumpilla ei välttämättä ole massia hoitaa. Onko republikaanit puolueena haastamassa noita.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Trump laittoi caps lockilla virallisen tiedotteen, varmaan hyvä tapa kiertää Twitterin blokkeja.

Edit. Axios-toimittaja poisti twiitin. En tiedä oliko fake s.posti vai päätti olla jakamatta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos nyt jotain Pennsylvaniasta täytyy sanoa, on se, että hienosti ovat rebutkin hoitaneet asiansa. Trump on jo nyt saanut yli 200K lisää ääntä viime vaaleihin nähden. Rebut saivat näihin vaaleihin rekisteröityä 200K äänestäjiä lisää, yhteensä heillä 3,5M. Osavaltion tärkeys tiedostettiin kummallakin puolella ja onneksi tällä kertaa myös demokraatit olivat hereillä. Voiton pitäisi olla selvä, mutta se täytyy myös ottaa. Kun jo 60,5% riittäisi niukasti, niin 74,5% on suorastaan runsasta. Mutta kaikki äänet tarvitaan, jotta turhat puheet saataisiin loppumaan. Silti tämä odotus syö miestä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nevadassa homma on startannut sillä tavalla, että Biden on hieman kasvattanut johtoaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikä sovi unohtaa, että neljän vuoden kuluttua DT on vasta 78v. Eli, siis varsin nuori varsa vielä. Tai yhtä vanha kuin Biden nyt, joka on toki ikänsä puolesta jo seniilismiehiä, jos Donaldia on uskominen. Mutta, kuten hyvin tiedämme, Donald on vähän erilainen, joten häneen ei myöskään ikävuodet negatiivisesti vaikuta. And that my (FOX and) friends is a gift.

Mutta ehkäpä neljän vuoden kuluttua virkaan hakeekin Ivanka Trump, puolisonaan Donald J. Trump (Sr.). Varmaan rebut voi vähän joustaa periaatteistaan hyvän asian vuoksi.

Kamala painajainen.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Juu, tiedän tämän. Putin, niin vastenmielinen kuin onkin, on sentään taitava puhuja ja poliitikko. Ei Putin twitterissä riehu, vaan pitää matalaa profiilia tietyistä asioista.

Trump on paskaa viskova simpanssi (Copyright @Ilmari Ahde ).
Onpa tullut sanottua rumasti, ohhoh! Ehkä kännissä ja läpällä, ehkä ei.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Kukahan lakimiesten palkkiot maksaa? Trumpilla ei välttämättä ole massia hoitaa. Onko republikaanit puolueena haastamassa noita.
Eikös nuo kampanjarahastosta mene? Sinnehän voivat nuo hänen opetuslapsensa lahjoittaa rahansa suuren messiiaan hyväksi.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Trump on ilmeisesti pidättäytynyt kehoittamasta kannattajiansa ottamaan maatansa takaisin, ainakin toistaiseksi. Mikä mahtaa olla Bidenin pelikirja mikäli Trump alkaa tosiaan twiittailla että nyt pitää otta järjestys omin käsiin, vaikka sitten perustuslain toisen lisäyksen hengen mukaan.

Seuraako Biden vaan vierestä tapahtumia? Vai muistuttaako hän että kapinoitsioita tullaan rankaisemaan lain mukaan ja linna kutsuu kunhan homma saadaan rauhoitettua? Vai lähdetäänkö ampumaan kovilla takaisin?

Kyllähän Trumpilla on kaikki mahdollisuudet kirjoittaa nimensä historiaan kansalaistensa verellä.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Jaha, Georgiassa saatiin taas yksi ääni laskettua. Bidenille meni.
100% äänimäärästä siis Bidenille! Tämä on hirittävää äänestystulosten ryöstöä! STOP THE COUNT!
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Last scrape -saitilla on pitkälti samaa dataa, mutta se ei latista intoani päivittää omaa listaani, jonka numerot nytimes.comista. Pohjois-Carolina taitaa mennä Bidenille, mutta sikäli kun trendi jatkuu odotetunlaisena, niin Georgia mennee varmasti Bidenille. Hyvin mahdollisesti myös Pennsylvania.

Olisi tavallaan pirun kiehtova skenaario, jos Trump klaaraisi Georgian, Pennsylvanian, Pohjois-Carolinan ja Alaskan Bidenin hoitaessa Arizonassa ja Nevadan. Tällöin valitsijamiehet menisivät tiukimman mahdollisen mukaan 270-268. Täytyy toivoa minulle ei niin kovin rakkaiden Yhdysvaltojen puolesta, ettei tämä missään tapauksessa toteutuisi, vaan Biden voittaisi niin kiistattomasti, että jopa Trump lannistuisi luopumaan kaikista haastoistaan. Lienee turha toivo kyllä.
 

Liitteet

  • Snip-snap.png
    Snip-snap.png
    54,4 KB · kertaa luettu: 60

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös nuo kampanjarahastosta mene? Sinnehän voivat nuo hänen opetuslapsensa lahjoittaa rahansa suuren messiiaan hyväksi.

Onhan noita tukijoita varmasti. Luultavasti pelkästään yhden osavaltion tuloksen haastamiseen tarvitaan kuitenkin useampia lakihenkilöitä. Ja tunteja kulunee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös