La 24.10.2020 Ässät - Lukko

  • 19 589
  • 296
Oho. Nimimerkillä @Arnold on näköjään palannut käpy totaalisesti. Kannattaa varmaan mennä nukkumaan.

Ei Ässät mielestäni huono ollut. Rauman pojat vaan, kun rankaisevat armotta kun tarjotaan tilaisuuksia. Useampi pelaaja Lukon riveistä pelaa täysin väärässä sarjassa. Hymyilyttää, kun myös Ari-Pekka "itku" Selinillä paloi totaalisesti käpy. Kausi on kuitenkin vasta nuori, joten ei hätää ystävät.

Hyvää yötä kaikille.
 

Pukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, hohhoijaa mikä peli. Lukko meni menojaan eikä voittajasta ollut alun jälkeen mitään epäselvyyttä. Kukkosen taklaus lopussa aiheutti vielä kunnon hämmingin. Nyt ei auta provosoitua vaan tästä mennään eteenpäin. Marraskuussa on jo uusi mahdollisuus...
 

nikke21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kotkaniemi on NHL:ssä jopa ihan kova tekijä, Saarela taas väliinputoaja. Tällä hetkellä molemmat tahkoavat liigaa ja tänään Saarela oli selvästi parempi. Jatkossa Kotkaniemi varmasti parantaa, mutta on myös käytännössä varmasti ulkona, kun (jos) tosipelit alkavat. Saarelan suhteen asia ei ole ollenkaan varma.

Mitä merkitystä tuolla sitten oli. No ei kaiketi yhtään mitään.

Lukko oli tänään parempi, muttei ihan niin selkeästi kuin numerot kertovat. Joka tapauksessa oleellisilla osa-alueilla ero oli tänään aika selkeä.
Kaikesta muusta täysin samaa mieltä, paitsi siitä että Saarela ei jää Liigaan, jos NHL alkaa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Aloin seurata nyt tänä syksynä Liigaa pitkästä aikaa. Innostuminen johtuu tietysti Lukosta, jota olen seurannut pikkupojasta saakka. Oikeampi syy lienee se, että lokakuu ilman NHL:ää tuntuu tyhjältä ja Viaplayn vaihtaminen Cmoreen hämmentävältä.

Mutta, hämmentävintä on lukea näitä kommentteja. On kyllä ihan käsittämätöntä miten aikuiset(?) tai vähintään nuoret(?) ihmiset keskustelevat jääkiekosta, kuin pikkulapset. Taidankin pyhittää Jatkoajan jatkossakin NHL-osioon ja nautin aika viihdyttävistäkin Liiga-otteluista ihan ilman tätä suippoilua.

Lukko on ollut kyllä vahva ja pidän erityisesti Tammelan, Revon, Koivistoisen, Pospisilin, Pressin, Saarijärven ja Setäsen otteista. Heinolan sekä Saarelan otteet toki kiinnostaa kovasti.

Ässät oli hyvä niin kauan kuin oli pelissä vielä mukana. Setänen, ohisutaisut ja tolpat ym. pelastivat Lukon huomattavasti tiukemmasta pelistä. Ässien ykkönen on kova.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kaikesta muusta täysin samaa mieltä, paitsi siitä että Saarela ei jää Liigaan, jos NHL alkaa.

Joo en minäkään usko, että jää, mutta tilanne eroaa silti aika paljon Kotkaniemestä. Eiköhän NHL-joukkueilla ole kuitenkin käyttöä hyville pelimiehille, joilla on myös pelituntumaa kauden joskus alkaessa.
 

Strongbow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko Rauma
Jäädäänkö nyt paitsi Selinistä lehdistötilaisuudessa kun se lensi ulos? Kyynel. Varmaan fani-Mattila maakuntalehteen jotain kyselee siltä jos vitutukseltaan kykenee. Pientä harmitusta toimittajalta oli havaittavissa Twitterissä jo kesken ottelun. Siis toimittajalta.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lopputulos on aika tyly, mutta niin sen oli tänään ilmeisesti oltava. Lukko oli hyvä ja Ässät karkeita virheitä lukuunottamatta myös sitä 5 VS 5 -pelissä. Pelillisesti ehkä oikeammat lukemat olisi olleet 2-4, mutta paremmasta joukkueestä ei jäänyt epäselvyyttä ja oikeastaan nämä toteutuneet lukemat on siinä mielessä mielekkäämmät pelin analysointiin, ettei unohdu voimasuhteet jossittelun alle.

Pelillisesti Lukon otteista kyllä näkee hyvin, että siellä on runko pysynyt pitkään samana ja valmennusjohto on vienyt Rauman ylpeyden peliä oikeaan suuntaan. Suurimman eron rungon säilymisessä näkee erikoistilannepelaamisessa. Siinä missä Ässillä AV ja YV on vielä pahasti hakemista, niin Lukolla on selvät sävelet niiden osalta. 5 VS 5 pelissä onneksi näin porilaisittain ero ei ollut niin valtava. Toki siinäkin Lukko oli Ässiä parempi tänään.

Suurin yllätys ottelussa oli silti Oskari Setäsen huippuotteet. Olen tähän asti ajatellut, että Setäsen alkukauden huikeat tilastot ovat johtuneet Lukon tiiviistä viisikkopuolustamisesta. Tänään kuitenkin Setänen piti itse huolen hyvistä tilastoistaan, sillä ajoittain Ässät onnistui luomaan todella vaarallisia maalipaikkoja.

Onnittelut Raumalle! Tällä kaudella on kyllä vahvaa tekemistä ollut siellä suunnalla.

Ässien kannattajana olen sitä mieltä, että lukemista huolimatta tänään ottelussa oli myös paljon hyvää. Tällä viikolla kahta liigan TOP3-jengiä vastaan 5 VS 5 -pelissä ei jääty missään vaiheessa jalkoihin ja Lukkoa vastaan kyettiin luomaan paljon maalipaikkojakin. Tästä kaudesta tulee vielä hyvä ja eteenpäin on viime kauden kilpikonnaotteista menty.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lukemat rumat, parempi taisi voittaa. Ei silti aihetta häpeään. Erittäin hyvin luotiin avopaikkoja sarjakärkeä vastaan, tuuri ja taito maalipaikoissa meni raumalaisille 100-0. Veskaripeli sama juttu.

Maalivahtiosaston vuoksi vähäsen ns. harmittaa juuri nyt. Matsi on helppo unohtaa, mutta maku lähti hommasta, jos tuo jäätävän kova veskari on yhtäkkiä, varoittamatta, historiaa.

Perkele. Se kyllä vähän harmittaa.

Joka vuosi tällä puolella annetaan hirveästi tasoitusta. Miksi? Tämän illan vastustajalla taitaa olla edelleen kaikki miehet pelikuntoisia. Olispa meilläkin... huoh.
 

PäätyynAsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Satakunta on pelistä huolimatta sinikeltainen.. vain joku onneton juhana on yrittänyt sekoittaa värejä .. kauhea itku muutën jos kiko tai joku muu ajaa junnun nurin.. ainut paikka missä pitää pelataan junnulätkäää ja remmit on auki faneista pelureihin..
Tyly 1-6 ja suht perinteinen.
Keskuudessamme on ennustajia!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: L4E

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Näköjään legendaarinen 1-6 veikkauskin piti kutinsa.
Huutele nyt täällä, kun et kuitenkaan tuota rahalla pelannut.

Mitä ihmettä on tapahtunut Setäselle? Viikon kysymys on että koska palaa omalle tasolleen?
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Huutele nyt täällä, kun et kuitenkaan tuota rahalla pelannut.

Mitä ihmettä on tapahtunut Setäselle? Viikon kysymys on että koska palaa omalle tasolleen?

Olihan tuo jo viime kaudella todella hyvä. Itse asiassa Lukon päähän ei viime kaudellakaan juurikaan helppoja maaleja tehty.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juuri näin. Lukon maalivahtipeli on kyllä sataprosenttisesti kunnossa, ei ole väliä pelaako Setänen vai Lehtinen. Taso ei heittele.

Lehtisen potentiaali ja osaaminen on koko ajan ollutkin tiedossa, mutta Setänen on vähän niin ja näin ollut ja ainakin minä nautin suunnattomasti juuri Setäsen onnistumisista. Sen verran paljon häntä viime kaudellakin haukuttiin ja ilmeisesti pelkästään kauden 2018-19 perusteella, joka ei mikään erikoinen ollutkaan. Ja kai siinä haukkumisessa, joka kylläkin kauden edetessä onneksi loppui, oli kaukalon ulkopuolisiakin asioita vaikuttamassa.

Mikael Vuorion hyvä maalivahtivalmennus on sen taustalla että Setänen pelaa hyvin. Ja kuten todettu, pelasi jo viime kaudella, ei tämä kausi oikeastaan viime kaudesta poikkea. Ainahan tietysti maalivahdilta voi odottaa että yhtään maalia ei mene ja jokaisesta päästetystä voi haukkua. Tällä kaudella vaan koko porukan startti on ollut jatkoa sille mihin viime kausi yhtäkkiä loppui kuin navetan seinään.

Vuorio osaa hommansa, vaikkei paljon päivänvalossa paistattele.
 

OnVainRauma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tiivolan dream teamillä hyvää tekemistä. Valmennus ja mv osasto kuntoon niin suora po paikka mahdollinen.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
VarjotauLukon ykkösen ja yhdennentoista ero on vaan tämä.
Ykkönen ja yhdeksäs.

Mielestäni aika tyypillinen satakuntalaisten sähellys. Lukko on ollut jo pidempään kovin tehokas kun maalipaikan saa, ja näin oli tässäkin pelissä.

Kuten on jo mainittu useassa viestissä, niin maalivahtipelissä oli kyllä iso ero. Hidas ja kankea Aittokallio ei ole mikään voittava veskari, mutta ei kait Porissa sitten parempaakaan tervettä maalivahtia ole pistää tolppien väliin.

Lukko oli siis tehokas, mutta myös huolimaton ja puolusti huonosti. Ässillä oli aivan liikaa tekopaikkoja näin sinikeltaisin silmin katsottuna.

Ja se lopun Kukkosen taklaus ei nyt ollut ihan mikään pahin töötti laidan vieressä, mutta ei olisi sitäkään tarvinnut antaa. Peli oli jo ohi, niin kulutetaan vaan aika pois kellosta ja lähdetään kotiin. Sitä en toki tiedä, oliko se muistutus jostain aiemmin pelissä tapahtuneesta tilanteesta, mutta ohi silmien se meni jos sellainen on ollut.

Ja Selinin käytös ei ollut mitenkään edustavaa. Päävalmentaja seisoo joukkojensa edessä hamaan tappiin saakka, eikä puhu itseään tahallaan pukukopin puolelle kesken pelin. Päävalmentajaa saa myös vituttaa, mutta se on vaan nieltävä. Tuollainen rintamakarkuruus ei ole merkki hyvästä johtajasta.
 

IVXIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja Selinin käytös ei ollut mitenkään edustavaa. Päävalmentaja seisoo joukkojensa edessä hamaan tappiin saakka, eikä puhu itseään tahallaan pukukopin puolelle kesken pelin. Päävalmentajaa saa myös vituttaa, mutta se on vaan nieltävä. Tuollainen rintamakarkuruus ei ole merkki hyvästä johtajasta.
Samaa mieltä koko tekstin kanssa, mutta tuohon lainaamaani osaan otan vielä vähän kiinni. Jo aikaisemmin kommentoin, että minusta Selinillä itsellään lähtee homma laukalle Lukkoa vastaan. Viime kauden viimeisessä kohtaamisessa ei ollut mitään ammattivalmentajan toimintaa näköpiirissäkään ja oli vähintäänkin edesauttamassa sitä, että pelaajilla keittää yli. Ja suoritus lehdistötilaisuudessa on tietysti suorastaan historiaa.

Eilen pelaajat sentään pystyivät pitämään päänsä kylmänä, mutta vähän ylilatautuneelta se homma näytti. Voi olla, että Selin puhui itsensä pihalle ihan harkitenkin, mutta minusta hänellä ei vain pysy tunteet kurissa. Eikös Selin ole porilainen? Ei tietty liity yhtään mihinkään varsinaisesti, mutta ajattelin vain, että olisiko tuohon hommaan liian patasydän.

Virran kommenttina pelistä L-S:ssa oli: – ”Olen ylpeä siitä, että rupeamme kasvamaan urheilijoina tuohon mittaan, että ympärillä oleva hälinä ei pilaa kaikkea. Läpi illan oli keskittynyt ote, lukuun ottamatta tuota yhtä tilannetta, Virta summasi.”

Onhan se selvä, että liian tunteellisesti, fanipoikatasolla ei peleihin pidä lähteä, vaan keskittyminen pitää olla pelissä. Ja tuossa osuudessa Selin on epäonnistunut Lukkoa vastaan ihan täysin, ainakin nämä kaksi viimeisintä kertaa. Monestihan pelaajat voivat olla ylilatautuneita paikallispeleissä ja valmentajan tehtävä on saada pidettyä latausta kurissa, mutta mahtoikohan Ässien kopissa homma mennä eilen toisin päin...
 

metsäläinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katsoin nyt hetki sitten tuota eilistä ottelua. Selin oli kuvan perusteella rauhallinen, ei huutamista. Selin sanoi jotakin ja samalla tuomari näytti ulos. Kävikö tuomari ylikierroksilla vai oliko Selinin kommentti asiaton? Harmi kun en osaa lukea huulilta.
 

IVXIII

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Joo, voihan se niinkin olla, että tuomari ylireagoi, mutta oma veikkaukseni oli ja on, että teksti Selinin suusta oli asiatonta. Mutta pelkkä veikkaus, kun ei ole tuota huuliltalukutaitoa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ykkönen ja yhdeksäs.
En ole nähnyt kuin yhden version tuosta varjosarjataulukosta ja siinä Ässät 11. P/O:ssa Ässät 10. tai 9. (Liigan sivujen normaalisarjataulukossa Hifki edellä, mutta kun ottaa P/O:n Ässät edellä?)
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitä ihmettä on tapahtunut Setäselle? Viikon kysymys on että koska palaa omalle tasolleen?

Varmasti tuuriakin osassa torjunnoista, mutta kokonaisuudessaan Setäsen tekniikka on parantunut huomattavasti. Paljon levollisempi olo näin Lukon kannattajanakin katsoa pelejä, kun ei ole sellaista ylimääräistä paraatitorjunnan hakemista tai muuta erikoisen näköistä touhua. Tottakai taso voi tuosta laskeakin, jos itseluottamus menee, mutta teknisesti tuskin nähdään entistä Setästä.
 

Pukki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmasti tuuriakin osassa torjunnoista, mutta kokonaisuudessaan Setäsen tekniikka on parantunut huomattavasti. Paljon levollisempi olo näin Lukon kannattajanakin katsoa pelejä, kun ei ole sellaista ylimääräistä paraatitorjunnan hakemista tai muuta erikoisen näköistä touhua. Tottakai taso voi tuosta laskeakin, jos itseluottamus menee, mutta teknisesti tuskin nähdään entistä Setästä.
On pistänyt silmään kun usein Setänen yrittää puskea korkeat kiekot yli maalin. En ole nähnyt kenenkään muun tekevän tällaista jatkuvasti. Mikäs siinä jos osaa mutta voihan se joskus lipsahtaa maaliin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On pistänyt silmään kun usein Setänen yrittää puskea korkeat kiekot yli maalin. En ole nähnyt kenenkään muun tekevän tällaista jatkuvasti. Mikäs siinä jos osaa mutta voihan se joskus lipsahtaa maaliin.

Joku muukin veskari tuota aikanaan liigassa tykkäsi harrastaa, nimeä en saa mieleen.

Pieni aivotärähdysriski tuossakin on.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös