Pesiskausi 2020

  • 304 483
  • 1 975

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Videolla näkyvänä ajankohtana 9.9.1990 klo 14.21 Sotkamon Jymyllä oli tasan yksi Suomen mestaruus. Päivälleen 30 vuotta myöhemmin sillä on 18 Suomen mestaruutta, seitsemän hopeaa ja kolme pronssia.

Hattu päästä noille ihmisille, jotka tuon ovat saaneet aikaan. Meillä kannattajillahan on helpoin rooli.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Videolla näkyvänä ajankohtana 9.9.1990 klo 14.21 Sotkamon Jymyllä oli tasan yksi Suomen mestaruus. Päivälleen 30 vuotta myöhemmin sillä on 18 Suomen mestaruutta, seitsemän hopeaa ja kolme pronssia.

Hattu päästä noille ihmisille, jotka tuon ovat saaneet aikaan. Meillä kannattajillahan on helpoin rooli.

Ja sivustahuutelijoilla vielä helpompi.

Mutta kyllä pitää hattua nostaa Itä-Suomen dominoinnille tässä lajissa. Tuon vuoden 1990 jälkeen kansallispelin mestaruudet ovat menneet paria poikkeuksetta lukuunottamatta kaikki Itään, Jymylle ihan omana lukunaan valtaosa mutta sinne mahtuu hienosti myös Kiteetä, Imatraa ja Joensuutakin. Kaikella kunnioituksella, mykistävää ylikävelyä Länttä (Pohjanmaata) kohtaan.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Helpolla ei Kitee nahkaansa Kouvolalle myynyt, mutta kokemus kovista peleistä ratkaisi tänään Kouvolalle. Juoksukoosteen perusteella Kitee teki kyllä voittavia suorituksia, mutta Kouvola teki juoksut lyömällä. Toki Päivistä rokotettiin kunnollla, mutta sellaista se tällä tasolla on.

Ei tarvitse Kiteen kuitenkaan päätä painaa alaspäin. Tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Elmeri Purmonen nousi tällä kaudella kaikkien tietoisuuteen, ollen tärkeä palanen etenemisvoimallaan. Mikkolanaho pelasi yli odotusten ja toivon mukaan on löytänyt nyt jyvän tuleville vuosille. Eskelinen kasvanee tulevaisuudessa kärkilukkareiden joukkoon. Pekkinen, Varonen ja Ikonen suorittivat odotusten mukaisesti. Toki heikkoja hetkiä sattui kaikille. Lehikoinenkin väläytti loppukaudesta mukavasti. Pieni yllätys oli kuitenkin vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt Tommi Päivinen. Näppi tippui ruutuun kovalla prosentilla koko kauden ajan. Harmittavasti loukkaantuminen vähän sotki kuvioita. Mutta toivottavasti vielä on motivaatiota pelata superia. Lisäksi vielä muut nuoret taustalla. Kunnia myös Petri Tuuvalle miten sai joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen.

Nyt sitten keskittymään olennaiseen. Eli JoMan mestaruuden metsästykseen. Pitää varmaan nyt nauttia näistä hetkistä, jos nuo huhut pitävät edes 75 prosenttisesti paikkansa. 4 suurta jatkaa edelleen. Paras voittakoon! Eli me.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Nythän Koplalla on tilaisuus tehdä jotakin suurta. JoMa lähtee sarjaan suosikkina ja vaikka Koplassa on laatupelaajia tyyliin Hacklin ja Lammila, on päästy vaiheeseen jonka lopuksi todetaan "ei vaan riittänyt".

Koplan eduksi voidaan laskea se että omalla kotikentällään joukkue pääsee dominoimaan pomppupelin turvin ja vastustajan kentällä voi kyetä tasaväkiseen matsiin. Eihän tarvita muuta kuin voittaa kotonaan aina ja vieraissa kerran. Tämän lisäksi joku voi muistuttaa että Kopla osaa oikein mainiosti myös pomputtoman pelin. Silti itse ennakoin sarjaa niin että JoMa sen vie ja jos tuolla vierasvoitto nähdään niin se tapahtuu Kouvolassa. Mutta Koplalla on mitä mainioin tilaisuus näyttää hauista ennakoinnilleni.
 
JoMa-KPL sarja kulminoituu pitkälle tuohon ensimmäiseen peliin: Jos jollain ilveellä ja tuurilla KPL pystyisi voiton hakemaan Joensuusta, olisi sarja kovasti uudenlainen. JoMa ei kahta pudotuspeliä peräkkäin taida hävitä. Toki KPL välieräjoukkueista eniten hyötyy kotikentästään, mutta Joensuu on sieltä viimevuosina kotijoukkuetta useammin pisteet ja mitalit kaulassa lähteä. Mitään hävittävää ei Kouvolalla tässä sarjassa ole, joten suhteellisen rennosti voi lähteä palloa lyömään.

Joensuu tekee tilannetta Mehtimäellä ja Sumulaaksossa varmasti samaan tahtiin. Sielläkin näitä erinomaisia pomputtajia löytyy Hartikaisen ja Kivisen muodossa. KPL voisi yhden voiton sarjassa ottaa, jos esim. Rautiaiselle sattuisi hieman huonompi päivä ja KPL:n keskipalkki taas kotiuttaisi kuten se parhaimmillaan tekee.

Jalathan KPL:llä edelleen loistaa poissaolollaan ja Saukon onnistuminen numerolla 2 olisi elintärkeää Koplalle. Mielellään siten, että siellä 85% kerroista etupesiä täyttää molemmat jalat, Mäentausta ja Saukko, kun numero 3 tulee lyömään.

Saa nähdä mitä Mikko Korhonen aseenkantajineen keksii, mutta Saukon pelaamiseen tuo kulminoituu. Siihen JoMa varmasti iskee, vaikkakin Saukko on hyvin pomputonta peliä pelannut. Toivoisin Haimilta selkeää ohjeistusta, että ainekin Iiro Kuosa jätetään vaihtotilanteissa työttömäksi.

KPL yrittää varmasti laittaa nollatilanteesta lähtien kapuloita rattaisiin, ettei Vainikainen, Piiroinen tai Tirkkonen paljoa kärkilyöntipisteitä sarjassa saa. Hurskaista mahdollisimman paljon lyömään tyhjään kenttään.

Kävi miten kävi, niin onnellinen voi olla sen puolesta, että välieriä ollaan päästy pelaamaan myös miehissä. Näiden pelien takiahan sitä pesäpalloa loppuviimein seuraa.

Haminalle tsemppiä ykköspesiksen finaaleihin!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
B-poikien ensimmäinen finaali tulee muuten tänään Ruudusta fanikameralähetyksenä klo 16:25 alkaen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta ei ole oikein reilua todeta että "Kuopio suli" kun kyse on siitä että hävisivät itseään paremmalle pesäpallojoukkueelle. Sarjan kolmas peli oli vielä tiukka mutta Lippo onnistui kairaamaan ottelusta voiton supervuoroparissa. Kuitenkin kolmannen pelin jälkeen Lippo ei ollut voittanut jaksoakaan koko ottelusarjassa mutta kahdessa viimeisessä ottelussa voittikin jo kaikki jaksot.

Oululaisittain positiivinen huomio siitä että tässä sarjan katkaisupelissä yleisöä oli enemmän kuin samaan aikaan pelatussa toisessa katkaisupelissä Kouvolassa. Koko ajan olen sanonut niin että Lipolla otteluiden voitto ei voi eikä saa olla kiinni siitä jos joku pelaaja on sivussa kokoonpanosta, esimerkiksi Tapani Piri. Päivän ottelun statistiikka puolestaan toteaa että olen väärässä.

Samaa mieltä tuosta, ettei Kuopio sulanut. Saivat hyvän startin sarjaan ja käyttivät ne mahdollisuudet mitkä saivat ensimmäisissä peleissä. Sarjan katkaisukin jäi pienestä kiinni. Tämän jälkeen Lippo ei yksinkertaisesti antanut hirveästi mahdollisuuksia.

Haminan joukkueeseen ei ole vielä ehtinyt perehtyä, mutta muutaman pelin perusteella Haminan kärki on kohtuullisen kova ja Leskinen lyö ihan hyvällä prosentilla miestä kotiin. Uskon, että sarja ratkeaa siihen, miten joukkueiden ulkokenttä kestää takatilanteissa. Kärjet on molemmilla sen verran laadukkaat, että takatilanteita tulee.

Lipon kannalta tuo Pirin kunnossa pysyminen on todella tärkeä. Isoketo on parantanut huimasti ja on tällä hetkellä sillä tasolla millä hänen pitääkin olla. Samoin Oskari Salmela on selvästi sisäistänyt, että hänen tehtävänsä on viedä Isoketoa eteenpäin, eikä vain lyödä läpäreitä.

Mielellään kuulisi miten HP:n peli on toiminut. Mitkä on heikkoudet ja vahvuudet?
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
B-poikien ensimmäinen finaali tulee muuten tänään Ruudusta fanikameralähetyksenä klo 16:25 alkaen.

Tämä B-pojista puhuminen kyllä vähän hämää, kun ennen B-pojat olivat korkeintaan 18-vuotiaita. Poikien superia pelaa ikäluokka, joka jääkiekossa olisi U20. Ymmärtääkseni jääkiekossa on virallisesti luovuttu kokonaan näistä kirjaimista ja siirrytty Uxx merkintään ja vanhassa A-nuorten SM-sarjassa, nykyisessä U20 SM-sarjassa, saa tulevalla kaudella pelata 1.1.2001 tai myöhemmin syntyneet samoin kuin pesäpallossa. Vastaavasti jalkapallossa vanha A-junnujen SM-sarja on nykyään P20, jossa kuitenkin saa pelata vuotta vanhemmat eli 1.1.2000 syntyneet.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kieltämättä, mutta b-junnuja nuo nykyään virallisesti ovat. Toki esimerkiksi Pesislive puhuu a-pojista, mutta itse kirjoitin mitä liiton sivuilla lukee.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivon todella, että nuo pelaajahuhut Tampereen kohdalla pitävät paikkansa. Mielestäni pesis kaipaa pientä sytykettä ja Mansesta voisi tulla joukkue, joka vetää vieraissa lehtereille hyviä katsojamääriä, kun lantapuntit ovat löytäneet joukkueen, jota voivat yhdessä vihata :D Kassa kilisemään.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Piti oikein tarkastaa, liiton sivuilla puhutaan vaan poikien ja tyttöjen Superpesiksestä ilman mitään kirjaimia. Eli virallisesti ne eivät enää ole mitään kirjainta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Piti oikein tarkastaa, liiton sivuilla puhutaan vaan poikien ja tyttöjen Superpesiksestä ilman mitään kirjaimia. Eli virallisesti ne eivät enää ole mitään kirjainta.

Virallisesti ovat b-poikia, kuten jo sanoin. Suora lainaus Pesäpalloliiton sivuilta:

"Joensuun Maila on jo varmistanut seurahistoriansa ensimmäisen B-poikien SM-mitalin yltämällä poikien Superpesiksen loppuotteluun. Mitalin värin ratkaisee loppuottelusarja, jossa asettuu vastaan hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy."

Siinä myös uutinen aiheesta:

 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Väliaho mahdollisesti siirtymässä Joensuuhun.
Suht odotettu siirto olisi. Pätevät lukkarit on vähissä ja Seeti Surakalla kauteen lähteminen liian iso riski. Onhan Väliaholla huikeita puutteita, mutta lukkaroihan hän Jymynkin finaaliin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Pätevät lukkarit on vähissä ja Seeti Surakalla kauteen lähteminen liian iso riski.

Surakka ollut kyllä iso pettymys tuossa ylempänä kiistellyssä b-poikien avausfinaalissa. Komulainen vienyt satanolla.

En kyllä keksi yhtään syytä miksi Jymy päästäisi Väliahon JoMaan, kun kysyntää on varmasti muuallakin. Sopimusta ei missään nimessä kannata purkaa siten, että Väliaho saa siirtyä ihan minne tahansa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En keksi minäkään oikein yhtään hyvää syytä, miksi Sotkamo tekisi tieten tahtoen sellaisen palveluksen Joensuulle, että lahjoittaisi heille Väliahon. No yksi syy toki: Joensuu laittaa täysin mottipäisen pinkan Sotkamon pöydälle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Keki vahvistuu ensi kaudella kun Ossi Meriläinen ei jatka Keki-paidassa ja Aki Hanhela lopettaa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos huhuja on uskominen, niin Meriläinen menee Kouvolaan. Koplalla taitaa rosteri jonkin verran heikentyä, kun ilmeisesti Laakso, Kohonen, Dahlström ja Toikka eivät jatka seurassa ja Lammilakin pohtii lopettamista. Tulopuolella olisivat sitten Meriläinen, Arttu Ruuska, Valtteri Hämäläinen ja Jasperi Luoma.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Keki vahvistuu ensi kaudella kun Ossi Meriläinen ei jatka Keki-paidassa ja Aki Hanhela lopettaa.
Minkä verran katsoit esimerkiksi viime kaudella Kekin pelejä? Kyllä voidaan sanoa, että Ossin lukemat ovat hyvät ns. kakkoslyöjäjokerille. Arvoa nostaa vielä sekin, että kaikki taisivat olla yksittäisiä lyötyjä pinnoja, läpilyöntejä ei muistaakseni Ossin kesään 2020 montaa kuulunut. Tietenkin jos saadaan Pelkonen jatkamaan jokerina, ja ulkokentälle nimet T. Korhonen ja A. Korhonen niin voidaan puhua vahvistumisesta.

Mitä taas Hanhelaan tulee, on ollut sellainen perussoturi KeKissä vuosia. Ei ole loistanut sisällä eikä ulkona, eikä varsinaisesti pettänytkään. Täytyy kuitenki sanoa, että kyllä Akilla tällä kaudella meno näytti jo siltä, että räpylän lyöminen naulaan on oikea ratkaisu. Se vahvistuuko Keki, riippuu edelleen kuka saadaan häntä korvaamaan. Jos tilalle lyödään oma kokematon juniori, voi olla että häntäkin kaivataan vielä. Huomaamaton seikka Hanhelassa oli myös se, että tilkitsi etenkin Kempeleessä vaarallista kolmospuolta polttoheittojen kiinniottajana. En muista tältä kaudelta yhtään palloa, jota olisi vaihtotilanteissa Akin takia haettu 3-puolen mäestä.

Lisättäköön vielä, että en henkilökohtaisesti usko Kekin naaraavan Sotkamon Korhosia, vaikka toki toivon niin. Eiköhän sieltä joku nuorempi Savikoski irtoa (Hanhelan paikkaaja?) ja sitten jälleen haihatellaan paikasta pudotuspeleissä, kunnes syksyllä karsitaan taas sarjapaikasta.

Tulipa kerralla hieman laajempi katsaus Kekiin. No, pessimisti ei kuitenkaan pety.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Minkä verran katsoit esimerkiksi viime kaudella Kekin pelejä? Kyllä voidaan sanoa, että Ossin lukemat ovat hyvät ns. kakkoslyöjäjokerille. Arvoa nostaa vielä sekin, että kaikki taisivat olla yksittäisiä lyötyjä pinnoja, läpilyöntejä ei muistaakseni Ossin kesään 2020 montaa kuulunut. Tietenkin jos saadaan Pelkonen jatkamaan jokerina, ja ulkokentälle nimet T. Korhonen ja A. Korhonen niin voidaan puhua vahvistumisesta.

Mitä taas Hanhelaan tulee, on ollut sellainen perussoturi KeKissä vuosia. Ei ole loistanut sisällä eikä ulkona, eikä varsinaisesti pettänytkään. Täytyy kuitenki sanoa, että kyllä Akilla tällä kaudella meno näytti jo siltä, että räpylän lyöminen naulaan on oikea ratkaisu. Se vahvistuuko Keki, riippuu edelleen kuka saadaan häntä korvaamaan. Jos tilalle lyödään oma kokematon juniori, voi olla että häntäkin kaivataan vielä. Huomaamaton seikka Hanhelassa oli myös se, että tilkitsi etenkin Kempeleessä vaarallista kolmospuolta polttoheittojen kiinniottajana. En muista tältä kaudelta yhtään palloa, jota olisi vaihtotilanteissa Akin takia haettu 3-puolen mäestä.

Lisättäköön vielä, että en henkilökohtaisesti usko Kekin naaraavan Sotkamon Korhosia, vaikka toki toivon niin. Eiköhän sieltä joku nuorempi Savikoski irtoa (Hanhelan paikkaaja?) ja sitten jälleen haihatellaan paikasta pudotuspeleissä, kunnes syksyllä karsitaan taas sarjapaikasta.

Tulipa kerralla hieman laajempi katsaus Kekiin. No, pessimisti ei kuitenkaan pety.
Näin arviolta 6-7 peliä Kekiltä. Vaimo on Lipon naisia ja tätä kautta tulee Kekin pelejä seurattua erityisellä mielenkiinnolla. Näissä peleissä mitä näin Ossi tyhjensi kentän monen monta kertaa... koppilyönnillä. Oli siellä useita kahden palon lyöntivuorojakin. Lyötyjä juoksuja ei kovin montaa ollut.

Täytyy kyllä nyt ihmetellä mitä Matti Korhoselle kävi kun katsomissani peleissä oli huomattavasti Ossia parempi ja tehokkaampi, mutta näyttävät lyöntitilastoissa tosiaan aika samoissa lukemissa olevan. Ehkä onnistuin katsomaan oikeat/väärät pelit ja Ossi sitten dominoi muut pelit.

Pelkonen toki näistä kolmesta pelaajasta se vaarallisin ja tasaisin, mutta numerolla pelatessa rooliksi jää vaihtaminen, jossa toki läpilyöntiuhan takia on ihan huippua kun eivät etumiehet uskalla tulla lähelle.

Hanhela on perussoturi kyllä, mutta kakkoskärjen etenijäksi oli kyllä liian hidas. Loppukauden Koivisto/Lassila kärkietenijäyhdistelmä vaikutti järkevältä. Etenijämiehistä Savikoski taitaa olla kuitenkin paras. Harmi ettei häntä mielestäni ratkaisutilanteissa haluttu hyödyntää, vaan ainakin parissa katsomassani pelissä Pelkonen vaihdettiin vikaan vuoroon jokeriksi Heikin tilalle. Taktisesti hölmöä lähteä kolmella lyöjäjokerilla kun Keki nimenomaan niitä jalkoja tarvitsee.

Kekille annan myös kredittiä siitä, että on mahdollisesti superin viihdyttävin jengi. Peleissä tapahtuu aina, on kyse sitten upeasta läpilyönnistä tai helposta virheestä. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi.
 

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Näin arviolta 6-7 peliä Kekiltä. Vaimo on Lipon naisia ja tätä kautta tulee Kekin pelejä seurattua erityisellä mielenkiinnolla. Näissä peleissä mitä näin Ossi tyhjensi kentän monen monta kertaa... koppilyönnillä. Oli siellä useita kahden palon lyöntivuorojakin. Lyötyjä juoksuja ei kovin montaa ollut.

Täytyy kyllä nyt ihmetellä mitä Matti Korhoselle kävi kun katsomissani peleissä oli huomattavasti Ossia parempi ja tehokkaampi, mutta näyttävät lyöntitilastoissa tosiaan aika samoissa lukemissa olevan. Ehkä onnistuin katsomaan oikeat/väärät pelit ja Ossi sitten dominoi muut pelit.

Pelkonen toki näistä kolmesta pelaajasta se vaarallisin ja tasaisin, mutta numerolla pelatessa rooliksi jää vaihtaminen, jossa toki läpilyöntiuhan takia on ihan huippua kun eivät etumiehet uskalla tulla lähelle.

Hanhela on perussoturi kyllä, mutta kakkoskärjen etenijäksi oli kyllä liian hidas. Loppukauden Koivisto/Lassila kärkietenijäyhdistelmä vaikutti järkevältä. Etenijämiehistä Savikoski taitaa olla kuitenkin paras. Harmi ettei häntä mielestäni ratkaisutilanteissa haluttu hyödyntää, vaan ainakin parissa katsomassani pelissä Pelkonen vaihdettiin vikaan vuoroon jokeriksi Heikin tilalle. Taktisesti hölmöä lähteä kolmella lyöjäjokerilla kun Keki nimenomaan niitä jalkoja tarvitsee.
Ehkä tuossa on pointtia, että Ossille niitä ohipelejä tulee useammin, toki roolikin kakkosjokerina saattoi vaikuttaa tähän. Mutta kun numeroita katsotaan, oli kulunut kausi mielestäni hänelle eräänlainen kasvojenpesu huonompien kausien jälkeen. Koplassa tulee saamaan paljon enemmän tilannetta todennäköisesti, joten lyötyjenkin määrä kasvanee. Toki tuskin Koplassakaan tulee ensimmäisenä tai edes toisena ajolähtöön lyömään.

Hanhela taasen oli auttamattoman hidas kakkoskärjeksi tällä kaudella kyllä. Ei ehtinyt mies pesälle muulla kuin välilyönneillä. Eli voidaan sanoa, ettei Hanhelalla enää ollut mitä antaa Kekille, meni toki joukon jatkona. Kyllähän hänen rystyään esimerkiksi rokotettiin armotta kotiutuksissa.

Savikoski on silmämääräisesti katsottuna Määtän ohella (mikähän miehen tilanne lienee, teki keväällä/kesällä 2v jatkopahvin, ja nyt ilmeisesti haluaisi lähteä Koplaan. Onneksi Sami ilmoittanut, että sopimuksia tulee kunnioittaa, ja pelaa Kekissä tai ei pelaa missään. Oikein.) Kekin nopein etenijä. Tuolla viimeisen vuoron vaihdolla haettiin varmaan sitä, että nopeimmat jalat lyövät numeroilla 1-4, ja kunhan joku heistä pääsee kentälle, ja sen jälkeen tehdään tilanne jokereilla. Heikki kuitenkin kovalyöntisenä miehenä pystyy myös kotiuttamaan, jos tilanne olisi hänelle asti jatkunut. Sekä varmasti haluttiin tuolla vaihdolla varmistaa se, ettei Pelkonen tulisi lyömään tyhjään kenttään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Surakka ollut kyllä iso pettymys tuossa ylempänä kiistellyssä b-poikien avausfinaalissa. Komulainen vienyt satanolla.

En kyllä keksi yhtään syytä miksi Jymy päästäisi Väliahon JoMaan, kun kysyntää on varmasti muuallakin. Sopimusta ei missään nimessä kannata purkaa siten, että Väliaho saa siirtyä ihan minne tahansa.
Ainoa syy voisi olla inhimillisyys? Sotkamossa tiedostetaan että ei ole nappiin mennyt tämä homma ja puretaan sopimus ilman ehtoja.
 

Histo

Jäsen
Piti oikein tarkastaa, liiton sivuilla puhutaan vaan poikien ja tyttöjen Superpesiksestä ilman mitään kirjaimia. Eli virallisesti ne eivät enää ole mitään kirjainta.
Tässä on selkeää häivytystä havaittavissa. Minua kiinnostaa tämä tilastojatkumoiden näkökantilta.

Omasta mielestäni asia meni niin, että A-poikien sarja lopetettiin ja B-poikien SM-sarja muuttui Poikien Superpesikseksi.

Nyt kuitenkin liiton tulospalvelussa nimitykset on vaihdettu retroaktiivisesti A-poikien tilalle Poikien Superpesis A ja B-poikien SM-sarjan tilalle Poikien Superpesis B. Viimeksi mainittu on kakkosjoukkueilla pelattava sarja eikä missään tapauksessa saa olla niin, että tilastollisesti sitä aletaan yhdistämään vuodesta 1966 alkaen pelattuun B-poikien SM-sarjaan. Mielestäni ei myöskään ole oikein, että nykyisten B-poikien tilastoja yhdistetään vuosina 1926-2019 pelattuun A-poikien sarjaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ehkä tuossa on pointtia, että Ossille niitä ohipelejä tulee useammin, toki roolikin kakkosjokerina saattoi vaikuttaa tähän. Mutta kun numeroita katsotaan, oli kulunut kausi mielestäni hänelle eräänlainen kasvojenpesu huonompien kausien jälkeen. Koplassa tulee saamaan paljon enemmän tilannetta todennäköisesti, joten lyötyjenkin määrä kasvanee. Toki tuskin Koplassakaan tulee ensimmäisenä tai edes toisena ajolähtöön lyömään.

Hanhela taasen oli auttamattoman hidas kakkoskärjeksi tällä kaudella kyllä. Ei ehtinyt mies pesälle muulla kuin välilyönneillä. Eli voidaan sanoa, ettei Hanhelalla enää ollut mitä antaa Kekille, meni toki joukon jatkona. Kyllähän hänen rystyään esimerkiksi rokotettiin armotta kotiutuksissa.

Savikoski on silmämääräisesti katsottuna Määtän ohella (mikähän miehen tilanne lienee, teki keväällä/kesällä 2v jatkopahvin, ja nyt ilmeisesti haluaisi lähteä Koplaan. Onneksi Sami ilmoittanut, että sopimuksia tulee kunnioittaa, ja pelaa Kekissä tai ei pelaa missään. Oikein.) Kekin nopein etenijä. Tuolla viimeisen vuoron vaihdolla haettiin varmaan sitä, että nopeimmat jalat lyövät numeroilla 1-4, ja kunhan joku heistä pääsee kentälle, ja sen jälkeen tehdään tilanne jokereilla. Heikki kuitenkin kovalyöntisenä miehenä pystyy myös kotiuttamaan, jos tilanne olisi hänelle asti jatkunut. Sekä varmasti haluttiin tuolla vaihdolla varmistaa se, ettei Pelkonen tulisi lyömään tyhjään kenttään.
Muistaakseni nuo Savikoski-Pelkonen vaihdot tehtiin kun lyöntijärjestys jäi vitoseen tai kutoseen. Ymmärrän kyllä, että Pelkosta halutaan hyödyntää, mutta nopeimman etenijän vaihto viimeiseksi numerolla lyöväksi on mielestäni huono ratkaisu. Toki kuten sanoit, Savikoski osaa kyllä lyödäkin. Itse olisin ehkä vaihtanut Pelkosen Ossiin tai Mattiin, mutta ehkä tämä olisi käynyt jonkun ylpeyden päälle... :)

En ollut tuota Määttä-kopla kuviota kuullutkaan. Mielenkiintoista. Mielestäni Määttä ei ihan edellisen kauden tasolla ollut, mutta se voi johtua loukkaantumisestakin.
 
En keksi minäkään oikein yhtään hyvää syytä, miksi Sotkamo tekisi tieten tahtoen sellaisen palveluksen Joensuulle, että lahjoittaisi heille Väliahon. No yksi syy toki: Joensuu laittaa täysin mottipäisen pinkan Sotkamon pöydälle.
Joensuulla ja Sotkamolla näiden pelaajasiirtojen hiekottajana on vahva trackrecord.
Esimerkiksi Juha Niemellä oli viittä vaille sopimus Kouvolaan, työpaikat hommattuna ja sopimus nimeä vaille tehty. Joensuu kuitenkin hiekotti siirtoa, JoMan kontakteilla hankittiin Niemelle työpaikka Tampereelta jne.
Sotkamosta samanlaisia kokemuksia.

Ihan järkeväähän se on estää päävastustajaa vahvistumasta, joten tässä valossa Väliaho ja JoMa tuntuu hieman erikoiselta. Ilmeisesti Villen ja violetin välit ovat hieman tulehtuneet, jos siirto tapahtuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös