Mestis-kausi 2020–2021

  • 130 536
  • 647

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vähän oudolta tuntuu tuo joustokaukaloasia. Olisin valmis sulattamaan poikkeuksen yhden tai maksimissaan kahden kauden siirtymäajalle, mutta nythän Forssassa ei ole mitään lupauksia joustokaukalosta. FPS:llä ei ole siihen varaa nyt, joten tuskin vuoden päästäkään. Kaupunki toki voi sen tehdä jos poliittista tahtoa löytyy. Sehän on priorisointiasia. Mitenhän Mestis suhtautuu Forssan vaihtopenkkiin, joka on sanalla sanoen erikoinen. Katsomoahan hallissa riittää hyvin Mestiksen mittapuulla. Videotaulu puuttuu, mutta sen suhteen voidaan ihan hyvin antaa siimaa muutaman kauden ajan.

Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen miksei kaupunki tyrmännyt suoralta kädeltä kaukaloa, vaan on yllättäen varovaisen positiivisella kannalla.

Joustokaukalo ja muut Mestis- tasolle vaadittavat kilkkeet nyt ei pitäisi olla suuri ongelma, mutta sen jälkeen ei olekaan muuta kuin isoja ongelmia;
- Raha. Miten yhteistyö- kumppaneilta pystytään keräämään vaadittava budjetti? Kumppanit muodostuu lähes kokonaan
yrityksistä, joilla varsinkin näinä aikoina on muitakin rahareikiä kuin sponsorointi. Vai onko johtoportaalla jotain isompia virityksiä, mistä ei ole julkisuuteen kerrottu? Muuten kyllä heppoisin eväin tunnutaan lähtevän retkelle.

- Pelaajat. Mistäs nämä hommataan? Kokoonpano pitäisi oikeastaan deletoida, ja hankkia tilalle Mestis- kokoonpano. Varmasti yhteistyöseuroja löytyy Liigasta useampikin läheltä, joten hyviä A- poikia pitäisi olla runsaasti tarjolla. Se on eri asia, onko niistä
Kärkimiehiksi. Sitten pitää ostaa kärkiukot, ja nehän ei Mestis- tasolla kilometri- korvauksilla pelaa. Omia kasvatteja todennäköisesti ei nähdä yhtäkään. Eikä niitä ole omista junnuista tulossakaan pitkään aikaan.

- Jatkuvuus. Jos ei heti pudota takaisin ss-tasolle, on jatko kyllä melkoista piehtarointia. Kokoonpano pelkkiä muukalaisia, rahoitus aina hämärän peitossa ja kuten yllämainittua, alati pienenevät jääkiekon harrastajamäärät eivät takaa pelaajia edustukseen.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
On tämä Mestiksen täydennyspyrkimys kyllä huikeaa show'ta:

Naurettavaa. Tällaista syntyy, kun tulosvastuuta ei ole. Todella säälittävää toimintaa ja sääliksi käy Aroa, kun joutuu näiden paviaanien kanssa työskentelemään.

Harmillista Forssan kannalta. Toivottavasti talous kuitenkin koheni tämän mahdollisuuden johdosta, vaikkei se olekaan mahdollista.

Nyt on sitten viikko aikaa märehtiä yhtä hakemusta. Kuinkahan monta ammattitaidottoman työtuntia vaaditaan päätökseen, jota vielä muutetaan pariin otteeseen.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Ja saaga jatkuu. Mestiksen päätös laajentaa sarjaa alkaa saamaan jo tragiikoomisia käänteitä. Piti viikonloppuna olla iloinen saunailta kahden uuden joukkueen kunniaksi, mutta perkeleen lisenssiehdot tuli esteeksi. Suosittelen kaikkia hakemaan poppareilta sillä niitä tarvitaan seuraavan parin viikon aikana, kun tätä saagaa jatketaan eteenpäin.

Olen joskus Liigaa arvostellut erinäisistä suhmuroinneista, mutta eipä tämä liiton ja Mestiksen pesäkään ole puhdas.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Joku voisi vähän näin ulkopuoliselle avata miksi Mestiksellä oli noin kova kiima saada FPS mukaan ensi kaudeksi? K-Espoon ymmärrän, puitteet ovat kunnossa ja talous kai ok, mutta jos FPS:llä on jo Suomi-sarjassa ollut talous perseellään ja puitteet eivät ole olleet Mestis-tasoiset, niin onko FPS:n taustalla vain sitten niin kovia saunamiehiä?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Joku voisi vähän näin ulkopuoliselle avata miksi Mestiksellä oli noin kova kiima saada FPS mukaan ensi kaudeksi?

Itse en keksi yhtään syytä normaalilla järjellä ajatellen. Jos foliopaperia käy hakemassa niin löytyi äkkiä kolmekin syytä.

1) Saadaan Mestikseen parillinen määrä joukkueita niin voidaan pelata täysiä kierroksia eikä olla otteluohjelman laatimisen kanssa niin isoissa ongelmissa kuin parittomalla määrällä.

2) Liigan painostuksesta Kiekko-Espoon nosto ei näytä niin pahalta, kun toinenkin seura nousee samalla.

3) Saadaan uusi farmi Liigalle. Itse en tuosta mitään uutista löytänyt, mutta kaipa alkuperäinen viestintuoja lähteen laittaa.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Kiitos mielipiteistäsi Mauri-Antero, tosin et tainnut mainita lainkaan verkkoa jonka takia lopetit peleissä käymisen muutama kausi sitten..

Raha, jokaisella lisenssin hakijalla pitää olla osoittaa uskottava budjetti. Lähes kaikki Mestis-seurat ovat osakeyhtiöitä joten niiden tuloksen voi hakea etsimällä verkosta. Pahimmillaan siellä tehtiin lähes 100000€ tappiot. Hassua oli moni mestis seura oli tehnyt tappiota 80000-100000 ja vastaavasti muutama seura voittoa 4000-5000€ . Näiden välillä ei ollut oikeastaan ketään. Silti lisenssi myönnetään vaikka tekisi kaudesta toiseen tappiota. Palloseuralla ei ole verovelkaa ja muista veloistahan on suunnitelmat. Tuskin täysin velattomia seuroja onkaan!

Palloseuran pelaajat: Kaudella 21-22 kukaan ei Mestiksestä putoa ainakaan pelillisen suorituksen takia. Eli viime kauden joukkueesta voi suurin osa pelata ensi kaudella mestistä. Kavereista tosi moni on pelannut nuorten liigaa ja osa mestistä eli eiköhän ne ihan hyvin vauhtiin pääse. Omia kasvatteja oli kymmenkunta. Yhteistyöseuralta sitten muutama vahvistus. Suomi-sarjasta ei ole nousu mahdollisuutta pelaamalla eli karsintoja ei järjestetä mahdollisesti syksyllä alkavana kaudella.

Jatkuvuus, tosi on että FoPS Junioreiden A-junnut olivat aluesarjassa, mukana oli paljon B-junnuja. Silti siellä oli pari-kolme pelaajaa jotka voivat nousta edustukseen. Nyt jo pelasivat suomen-cupissa. Kuitenkin mahdollinen Mestis-paikka taas voi hyvinkin nostaa junioreiden harrastaja määriä. Ja jos edustus on mestiksessä ei välttämättä lähdetä niin helposti toisille paikkakunnille pelaamaan kovin nuorina. Esim 07 joukkue kaatoi kauden aikana esim Lukon, Tepsin ja Ässien parhaat joukkueet ja 08 junnut ovat voittaneet länsirannikon lohkon joukkueiden lisäksi Tapparan ja Ilveksen parhaat joukkueet. Nämä ovat tietty pikkupoikia vielä mutta ehkä edustuksen korkeammalla tasolla pelaaminen pitäisi myös juniorijoukkueet pitempään koossa.
 
Viimeksi muokattu:

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Muistat tämän väärin. Keuruulle hankittiin joustokaukalo kesällä 2015, kun säännöt vaativat joustokaukalon jokaiselle Mestis-paikkakunnalle vuoden 2018 loppuun mennessä.

Keuruun jäähallin puutteet oli liian matala lämpötila sekä liian vähäinen määrä istumapaikkoja. Nämä asiat saatiin viime kesän remontissa vaaditulle tasolle.
Joo, taisi olla Lekillä nuo joustokaukalo ja led tulostaulu jota tehtiin remontin yhteydessä 2018

Muistelin väärin. Kiitos tarkennuksesta. Tarkoittiko tuo Soron lausunto että kaukalo asiassa on aikaisemminkin annettu ylimääräinen kausi aikaa hoitaa asia sitten Lekin tapausta?

Mitä siellä Lempäälässä on tosiaan sitten tapahtunut ylipäätään jos kokoajan on tiedetty milloin pitää kaukalo vaihtaa viimeistään. Sitten on saatu armon aikaa vielä yksi kausi lisää ja kyseisen kauden jälkeen kupit nurin ja rautaliigaan. No jos jotain positiivista haetaan niin harrastelijat ja juniorit saavat nyt nauttia turvallisemmasta kaukalosta Lempäälässä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Jatkoa vielä edelliseen. Pelaajayhdistyksen toiminanjohtaja Jarmo Saarela sanoo Jatkoajan uutisessa että hän pitää joustokaukaloa osana lisenssijärjestelmän perustuslakia ja että se on ollut Mestis-lisenssin myötämiskriteeri jo vuosia.

Eli onko uusien Mestikseen liittyneiden seurojen pitänyt hommata joustokaukalot jo aikasemmin kuin tuo 2018 millon ilmeisesti loppujen Mestis seurojen on myös pitänyt siirtyä joustokaukalo aikaan? Kaksi kautta ollut pakollisena kaikilla joten en sanoisi sitä että on ollut kriteerinä vuosia.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kajaaniin tuli joustokaukalo mestispaikan myötä eli kilpahallissa suomisarja pelattiin loppuun vanhalla kaukalolla mutta kun mestispaikka tuli, samalla tuli joustokaukalo, koska se oli nousuehdoissa. Samaan aikaan rakennettiin harjoitushallia johon oli joustokaukalo tulossa ja samalla laitettiin suunnitelman ulkopuolelta samanlainen myös kilpahalliin, vaikka ei alunperin ollut käsittääkseni suunnitelmissa. Siirtymä ajoista ei ainakaan julkisuudessa ollut puhetta.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tämähän alkaa olla yhtä selkeätä viestintää kuin nykyhallituksella. Molempien suurin vaikutin on igeologia faktojen, logiikan tai yleisen edun sijaan. En ihmettelisi vaikka Kiekko-Espoolle myönnettäisiin lisenssi Allsvenskaniin.
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
On taas säätämistä ai pyhä yksinkertaisuus. Pitää olla joustokaukalo, ei pidä olla...pitää...ei...pitää...ei...Koittakaa nyt päättää jotain. Minusta se PITÄÄ OLLA. Pelaajien turvallisuus ajaa edellä.

FoPS voisi pistää kaikki rahaliikenne pientä siivua lukuunottamatta halliin + joustokaukaloon ja pelaavat jollain harrasteporukalla ensi kauden. Pelaajapalkkiomenot alas ja sitä rataa.Näin voi tehdä koska putoamisesta ei ole pelkoa. Jotenkin musta on tärkeintä että lätkä jatkuu Mestispaikkakunnilla ja Suomisarjassa. Jos näin ei käy alkaa olla Suomikiekko kusessa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Minä en mistään mitään tiedä enkä ole edes jaksanut liieemmin lueskella mitään juttuja, mutta en epäile etteikö tuolla laajemmalla parillisella määrällä tavoiteltaisi kahta selkeää lohkoa joiden sisällä pelataan isompi määrä keskinäisiä pelejä.

Näin pelimäärät saadaan pysymään samoissa mutta matkakuluissa voittaisi mahdollisesti aika paljonkin. Ja vaikka kuinka pidän itse esimerkiksi SaPKon ja Jokipoikien välisistä otteluista niin viime talvena niitä oli sen verran että jäi ihan pienestä kiinni puun maku suupielissä.
Seuraillaan, en jaksa itse nyt tästä asiasta stressata. Pääasia että kausi saataisiin suunniteltuun aikaan käynnistettyä.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
FoPS voisi pistää kaikki rahaliikenne pientä siivua lukuunottamatta halliin + joustokaukaloon ja pelaavat jollain harrasteporukalla ensi kauden. Pelaajapalkkiomenot alas ja sitä rataa.Näin voi tehdä koska putoamisesta ei ole pelkoa. Jotenkin musta on tärkeintä että lätkä jatkuu Mestispaikkakunnilla ja Suomisarjassa. Jos näin ei käy alkaa olla Suomikiekko kusessa.

Eiköhän FPS idea mestiksestä peluusta juuri tule tuosta että voisivat käytännössä samoilla pelaajakuluilla kun Suomisarjassa, mutta ottaa sitten mestiksestä peluusta kaikki muun hyödyn irti. Jos saavat "farmisopimuksen" vaikka HPK kanssa ja sieltä kärkipelaajia ja pidettyä viimekauden rungon kasassa niin tiedä vaikka ei automaattinen jumbokaan olisi automaattisesti. Ensikausi tulee mestiksessäkin olemaan hieman poikkeuksellinen monessa joukkueessa. Palkkakatto/palkkasäästöt, junnusäänöt ja liigajoukkueiden omat vaikeudet tekee sen ettei välttämättä niin kovatasoisia liigalainoja muillakaan joukkueilla.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Tämähän alkaa olla yhtä selkeätä viestintää kuin nykyhallituksella. Molempien suurin vaikutin on igeologia faktojen, logiikan tai yleisen edun sijaan. En ihmettelisi vaikka Kiekko-Espoolle myönnettäisiin lisenssi Allsvenskaniin.
Mikä olisi itse asiassa loistava tilanne niiden kausien ajan, kun suomikiekko harhailee omilla kinttupoluillaan. Siis ainakin jos sattuu arvostamaan kilpaurheilun perinteisempiä, kilpailullisuuteen liittyviä arvoja seuraamansa lajin sarjatoiminnassa.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
"Päähän kohdistuneet taklaukset" ovat puhuttaneet koko talven. Joskus puhe siitä on mennyt överiksi, samoin rangaistukset, joskus se on ollut paikallaan. Yhtään lisää kielteistä huomiota jääkiekkoilu ei tarvitse - ainakaan sen laatuista, että tavallinen laitataklaus muuttuisi "päähän kohdistuneeksi" ja/tai vaaralliseksi. Näin saattaa käydä, mikäli taklaus tapahtuu päin joustamatonta seinää. Siksi mielestäni joustokaukalon pitää olla ehdoton vaatimus Mestis-halleille. Forssalaisten on käännyttävä kaupungin puoleen turvallisuusnäkökohdat edellä. Pelaajien turvallisuus on etusijalla.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joustokaukalon vaatimus on erittäin hyvä ja hienoa, että siitä pidetään kiinni. Jos Forssaan halutaan Mestis-joukkue niin nyt olisi once in a lifetime sauma saada sellainen. Toivottavasti 100k löytyy nopeasti! Yksi iso sponsori ja vain yksi mainos laidoille ja jäähän niin samalla heillä olisi Mestiksen tyylikkäin pelikenttä! Q7 maksaa enemmän kuin se kaukalo joten nyt hereillä Forssa!
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Forssalaisten on käännyttävä kaupungin puoleen turvallisuusnäkökohdat edellä. Pelaajien turvallisuus on etusijalla.

Joustokaukalon vaatimus on erittäin hyvä ja hienoa, että siitä pidetään kiinni. Jos Forssaan halutaan Mestis-joukkue niin nyt olisi once in a lifetime sauma saada sellainen. Toivottavasti 100k löytyy nopeasti! Yksi iso sponsori ja vain yksi mainos laidoille ja jäähän niin samalla heillä olisi Mestiksen tyylikkäin pelikenttä! Q7 maksaa enemmän kuin se kaukalo joten nyt hereillä Forssa!

Se on kyllä jännä, miten Mestiksen johdon puolelta ihan puoliväkisin näemmä halutaan FPS mukaan Mestikseen.. seura on tosiaan nyt jo 200k velkaa kaupungille, ja edelleen tietysti nimenomaan kaupungin puolelta pitäisi vain lykätä lisää pätäkkää. Mutta onko nyt sitten niin, että joustokaukalon puute on ainoa tekijä mikä estää FPS:n Mestis-paikan, siihen ei tietenkään pysty sanomaan..

Olin vuosien 2011-2014 aikana noin 2,5 vuotta töissä Forssassa ja siinä seudulla, joten edes hiukan olen alueen asioista tietoinen. Jotka eivät ole käyneet, niin kyseessä on todella kliseinen pikkukaupunki (taitaa olla 17 000 asukasta) johon vanhan teollisuuden karkaamisen myötä on rakennemuutos iskenyt vakavasti. Forssa on sellainen sosiaalis-taloudellisten ongelmien pesäke, että tukka lähtee.. huono-osaisuus on todellakin ylisukupolvista. Ja nämä asiat vielä korostuvat, kun kyseessä on pikkukaupunki. Eli kovaa panostusta ja tasapainottelua vaatii kaupungiltakin, jos se edelleen lähtee tukemaan paikallista (ja velallista) kiekkoseuraa, jotta pääsisi taas Mestis-paikkakunnaksi. Lisäksi kaupungin ylivoimainen ykköslaji on kauan ollut koripallo, ja siinä lajissa kaupungissa on pitkät perinteet (harva muuten varmaan edes tietää, että esimerkiksi Suomen kokenein maajoukkuepelaaja Tuukka Kotti on nimenomaan forssalainen). Mutta nykyään FoKoPo on pelannut jo lähemmäs kymmenen vuotta koriksen divarissa, eli josko tuossa valossa sitten myös jääkiekolla oltaisiin valmiina antamaan rahaa..

Mielenkiinnolla seuraan FPS:n taivalta kohti Mestistä
 
Harmi, ettei Porvoon Huntersilla ollut eväitä yrittää Mestikseen. Vaikka Porvoossa on aika alkeelliset olosuhteet, niin löytyy Kokonnniemestä kaksikin joustokaukaloa. Ja kyllä joustokaukalo on erittäin tarpeellinen varuste halliin. Sen huomaa kun katsoo lähempää, millä voimalla taklauksia tulee ja miten kaukalo ottaa vastaan voimat. Ei tarvitse pään tai kropan olla se, joka on joustavana elementtinä.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Joustokaukalon vaatimus on erittäin hyvä ja hienoa, että siitä pidetään kiinni. Jos Forssaan halutaan Mestis-joukkue niin nyt olisi once in a lifetime sauma saada sellainen. Toivottavasti 100k löytyy nopeasti!

Jääkiekkoliitto on antanut rahallista avustusta Mestis-seuroille joustokaukalon hankitaan ainakin menneinä vuosina. Mm. KeuPa sai 2015 20k ja IPK vuotta myöhemmin saman rahan kaukalon uusimiseen.
Luulisi liiton nyt Forssalaisiakin sponsoroivan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tätä Ylen juttua kun lukee, niin tulee kyllä sellainen fiilis, ettei se jääkiekkokausi välttämättä ala ensi syksynä ollenkaan

Jos Suomi ei pysäytä koronavirusta, suomalaistutkijoiden uusi epidemiamalli ennustaa synkkää loppuvuotta: "Tauti ryöstäytyy käsistä"

Toi on joidenkin tutkijoiden visio, joka ei ole lähelläkään sitä mitä THL ja muut tahot ovat ennustaneet. On äärimmäisen epätodennäköistä, että noihin skenaarioihin joudutaan.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Huoli pois.

Korona tulee toki tappaamaan ihmisiä. Tähän mennessä kuolleita on 75. Verrannon vuoksi, Suomessa kuolee 150 ihmistä päivässä normaalioloissa. Näin ollen vaikka, tuo luku kymmenkertaistuisi, puhutaan vasta yhden arkiviikon normaalimäärästä. Lisäksi kuolleista 50/75 ovat olleet hoivakodeissa. Näiden ihmisten elämä ei ole yhtään sen vähempiarvoinen kuin muidenkaan, mutta olivat jo toki elämänsä ehtoopuolella. Inhimillinen tragedia tämä on, mutta yhteiskunnallisesti tragedia tulee olemaan taloudellinen. Se mikä taloudessa nyt otetaan turpaan pitäisi käyttää tehokkaaseen testaamiseen ja kohdennettuun eristämiseen, jotta yhteiskunta saadaa taas käyntiin. Valitettavasti nykyhallitus vaan elää kiintöiden kautta, joten toimet ovat ylimalkaisia ja kalliita, mutta kyllä ne urheilusarjat syksyllä alkavat.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jottei vääntäminen lopu pelkästään nousukriteereihin ja joustokaukalo asiaan niin nyt aletaan taistelemaan säästötoimista. Bergenheimillä ainakin riittää töitä.
Työntekijäpuoli saa siis määritellä palkkaukseen liittyviä asioita yleisellä tasolla, mutta työnantajat eivät. Oikeusvaltio, missä pelaa? Vain Suomessa tästä saadaan riita aikaiseksi. Enpä olisi uskonut, että Bergenheim on noin typerä.

Toki tätä on helppo kiertää, kun vaan seurat yksilötasolla päättävät laskea pelaajabudjettejaan. Yleisvaatimus oli sinällään hölmö ja aiheuttikin napinaa, mutta näissä organisaatiossa johtamisen taso ja talousosaaminen ovat sillä tasolla, että taisi olla pakkorako.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös