Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 982 578
  • 47 171

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hmm, tällä hetkellä on käytössä Soneran hyvin pelittänyt laajakaista paketti hässäkkä nyt on kolme vuotta tullut täyteen ja kun Soneralla ei ole enään tätä paketti hommaa niin onkohan joillain muilla tälläisiä laajakaista paketti tarjoiluja tarjolla?

Elisalla on mutta pelkästään paketti koostuu kannettavista koneista jotka ovat aika onnettomia.

Muita en sitten tiedä.

Laajakaista paketti hässäköitä myyvät varmaan mielellään kaikki teleoperaattorit. Pakettiin pannaankin sitten laajasti kaikenlaisia lisämaksullisia hässäköitä hyvin mielellään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jukka Alkula voitti sekä Jääkiekkokirjan, että Tapparan kotisivujen mukaan Vuoden tulokas-palkinnon vuonna 1973.


1966-67 Hermes 22.3+3=6 (= kaikki ottelut)
1967-68 alasarjat
1968-69 alasarjat
1969-70 alasarjat
1970-71 Tappara 32.12+4=16 (=kaikki ottelut)
1971-72 Tappara 32.18+13=31 (=kaikki ottelut)
1972-73 Tappara 30.27+16=43 *


Miten on mahdollista, että mies on voinut olla 25-vuotiaana kolmen kauden ja 86 pääsarjaottelun veteraanina vielä tulokaskelpoinen? Ajattelin, että kriteerit olisivat olleet toiset, mutta kaikki muut samoihin aikoihin (ja toki myöhemminkin) valitut vuoden tulokkaat (1972 Ahokainen, 1974 Hagman, 1975 Mattsson, 1976 Makkonen, 1977 Siltanen, 1978 Kiimalainen, 1979 Jalonen, 1980 Arbelius, 1981 Skriko, 1982 Virta, 1983 Tammi) Olivat tulokaskaudellaan untuvikkoja 0-15 pääsarjaottelua vyöllään. Luulisi, että jos 100 pelillä ja useammalla pelikaudella tulokkaaksi tuolloin yleisesti pääsi, niin edes joku näistä untuvikoista olisi jäänyt valinnassa kokeneemman körmyn jalkoihin.


Oliko kyseessä vain vuoden mittainen kokeilu näiden kriteerien suhteen vai pidempi? Ja millä norjalaislogiikalla kolme täyttä kautta sarjassa pelannut, ja 25-vuotias ukkeli alunperinkään luokiteltiin tulokkaaksi? (Sitäpaitsi, jo edellisellä kaudella, siis vasta 2 kauden veteraanina, hän takoi 5 pistettä enemmän kuin Vuoden Tulokkaaksi valittu Seppo Ahokainen)

Tämä on kyllä oikeasti varsin mielenkiintoinen mysteeri. Onneksi tiedän tältä palstalta erään kovan kiekkotietäjän :-) Eli olisitko @Mane saanut itse selvyyden tähän erikoisuuteen?

Jos olet, niin ainakin minä kuulisin mielelläni asiasta lisää. Ekana tuli mieleen, että onko SM-liigan aloittaminen vaikuttanut tulokas-statukseen, mutta ei siitäkään voi olla kyse, koska SM-sarjaahan pelattiin vielä pari kautta tuon jälkeenkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Osaako joku italiaa?

Torinon reissun möröt vainoavat vieläkin, nyt tuli sakkolappu kotio. Käännöskoneita koittelin, mutta ei niistä mitään käteen oikein jäänyt. Nyt italiantaitoiset, virtuaalipullakahvia tarjolla! Penättävä summa lienee 68+11 euroa. Ja tietty Aviksen serviisi 9 Euroa päälle, joka ystävällisesti suoraan kortilta laskuteltiin.

http://img204.imageshack.us/img204/498/polizia1fg3.png
http://img220.imageshack.us/img220/7540/polizia2uc0.png

PS. jonkun Cosa Nostran edustajan tilinumero tuossa on jo, joten älä yritä tarjota omaasi!

PPS. Tämähän siis vain silkasta mielenkiinnosta, maksuaikeita ei ole kyllä lainkaan. Eiku odottakaas...joo, ei ole.

Italiaa puhuu äidinkielenään noin 85 miljoonaa ihmistä, eli kyllä joku osaa italiaa.

Valitettavasti linkkisi eivät enää toimi.

Veikkaan kuitenkin, että lapuissa uhattiin heittää sinut Välimereen 18.5.2018 betonisaapikkaissa, jos liiroja ei ala kuulua ennen sitä.

Toivottavasti sinulla on kuitenkin kaikki hyvin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Big Macissa pienempi sämpylä Ruotsissa kuin ennen?

Voi olla, mutta voi olla myös että pihvi on aiempaa isompi. Tai sitten kummankaan koko ei ole muuttunut.

Tässä kuitenkin mielenkiintoista luettavaa Big Maceista maailmalla:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voiko joku - joka omistaa Somnia-runokirjan- kirjoittaa A.W. Yrjänän pirun huvittavan "täsäkö se oli?"-runon, jossa hän kritisoi nykyistä maailmanmenoa roskatositeeveineen?

Kyllä voi. Kirjoitin sen juuri äsken lyijykynällä ruutupaperille.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä täytyy antaa kymmenen pistettä ja papukaijamerkki tästä tinke80:n vastauksesta.

Etenkin myyjän taikinoinnitkin olivat hyvin hallussa. Lienee joku R-kioskimyyjien ammattitauti,kun eivät heti ymmärrä jättää FIN-alkua pois kokonaan koodista.

Minunkin tapauksessa myyjä taikinoi koodin kanssa hetken verran,kunnes ymmärsi ottaa FIN-alun pois. Oli lähellä etten kassalla alkanut yksinään nauramaan muistellessani Tinke 80:n loistavia ohjeita.

Seuraa jatkokysymys:

Olinkohan ensimmäinen ihminen maan päällä, kuka lunasti HPK:n kotipeliin lippunsa Kauhajoen R-kioskilta?

Saatoitpa olla, mutta saatoitpa olla olemattakin. Nythän on nimittäin niin, että myös Kauhajoella on paljon perunantuottajia. Joku heistä voi olla hyvinkin lähtöisin Turengista tai ainakin henkinen kantahämäläinen.

Tosin yleisesti ottaen jääkiekko ei ole kovin suosittua Kauhajoella, liekö Kauhajoella koskaan pelattu lätkää edes kakkosdivarissa? Koululiikunnassakin on ainakin kaverini kertoman mukaan aikoinaan menty hyvin vahvasti paini ja pesäpallo -linjalla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä Hel[SENSUROITU]ti on kyseessä!

Aina kaikki muut pystybaarin kantadeekut saavat lähtiessään kuppilasta viinakassit mukaan. Jotkut perhanat totaalisen sievästi kiliseviä, kauniita, pullistelevia alkon kasseja.

Mitä vi[SENSUROITU]un touhua tämä nyt sitten on? Tähän jämerä vi[SENSUROITU]u!

Olen ottanut momentin mukaista tutkimustyölomaa (Lue: työterveysaseman määräämää palkatonta toipumislomaa!) ja katsellut tapahtuvaa toimintaa. Jotkut saavat lähtiessään kammottavan määrän viinaksia ja minä en - mistä johtuu!

Kysyessäni iltamyöhällä tapahtunutta baarimikolta, saan yleensä vastaukseksi, että haluaako sekundaspurgu taas porttikiellon.

Mistä tulevat ne ruokakassit ja tolvanat, jotka tietyt asiakkaat saavat lähtiessään ja jotkut eivät ikinä!

Kuka kertoi, että elämme tasa-arvoisessa yhtäläisessä maassa? Bollox!

Etpä ole katsellut tarpeeksi tarkkaan. Selityshän tälle on, että heillä on mukanaan esim. pitkäripaisesta noudetut omat eväät, jotka jätetään sitten kapakkikäynnin ajaksi narikkaan. Tokihan sitten narikasta saa lähtiessä oman omaisuutensa mukaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kenelle Adultan kiintiöpaikat on merkattu? Ja ei kiitos mitään veikkauksia, itsekin osaan veikata että suurin osa kiintiöpaikoista on korvamerkitty työttömille.

- tinke.80

Adulta sössi tukirahoituksensa ja meni nurin 2010, eli siellä ei ole enää mitään paikkoja tarjolla kenellekään. Mutta uskoisin sinun olevan aiheesta oikeassa: yksi aikuiskoulutuksen rooli on toimia työvoimapoliittisena koulutuksena. Työ- ja elinkeinotoimisto voi ohjata sinne asiakkaitaan. Työttömien lisäksi uskoisin että ainakin joillekin linjoille tulee eri instanssien kautta opiskelijoiksi mm. maahanmuuttajia tai kuntoutujia, jotka joutuvat vaikkapa sairauden tai tapaturman johdosta kouluttautumaan uuteen ammattiin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä Jere Karalahden selän tatuoinnissa lukikaan? Entä onko jossain päin nettiä kuvaa tatuoinnista. Itse en moista löytänyt.

No onpas erikoista, että tämmöinenkin kysymys on jäänyt vaille vastausta. Tosin: aika huonosti Google löytää, mutta Instagram-sivuillaan Jere on esitellyt ihoaan.

Tässä kuva selästä, mutta on sen verran huono, että en saa itse tekstistä selvää.

Bonuksena muutama kuva uudemmista tatskoista:
1
2
3
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä voi ostaa laadukkaita Darts -tikkatauluja ja välineitä pääkaupunkiseudulta tai sen lähistöltä?

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä johtuu, että klikatessa esim. tuossa vapaa keskustelu -osiossa jonkun viestiketjun viimeistä sivua, niin joissain tapauksissa aukeava sivu hypähtää automaattisesti viimeisen viestin kohdalle, joissain tapauksissa taas sivun yläosaan? Mitään logiikkaa en ole tälle keksinyt.

Sovitaanko vaikka niin, että pistetään se välimuistin syyksi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Miten se kuva nyt lisättiinkään tänne Jatkoajan keskustelupalstalle?

Tulee vain lukemaan että tiedoston koko on liian suuri kun yritän lisätä kuvan tänne...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten se kuva nyt lisättiinkään tänne Jatkoajan keskustelupalstalle?

Tulee vain lukemaan että tiedoston koko on liian suuri kun yritän lisätä kuvan tänne...

Kyllä se tuosta klemmaria painamalla pitäisi onnistua. En muista mikä on raja tiedoston koolle, mutta tässä tapauksessa sinun on siis joko pienennettävä kuvaa tai sen laatua.
 

Liitteet

  • ok.jpg
    ok.jpg
    4 KB · kertaa luettu: 122

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lippupalvelu

Kuinka voi olla mahdollista, että lippupalvelun e-lipun toimituskulut ovat 3.20€ ja lippukaupasta noudetun 1.2€ ( + palvelumaksut, usein 0.5€/ lippu ) ?
Eikö hemmetti kuvittelisi, että e-lippu on edullisempi vaihtoehto, etenkään kun se ei vaadi lippupalvelun hlökunnalta mitään vrt lippukaupassa asioitaessa? Vai olenko vain tyhmä enkä tajua ?

Niinhän sitä luulisi. Ehkäpä vuonna 2006 e-lippujen menekki on kuitenkin vielä ollut pientä ja ovat koittaneet kuolettaa tuon järjestelmän aiheuttamia investointeja. Tai sitten on ollut kalliit diilit, missä maksupalvelunvälittäjä/pankki tai muut ovat vieneet välistä parin euron siivun. Maailma on joka tapauksessa muuttunut tässäkin, olkoonkin että en ymmärrä itsekään, miksi pitää maksaa yhtään mitään palvelumaksua jos tilaa nykyään lipun vaikka kännykkään tai sähköpostiinsa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1. Kuinka paljon maksoi Ylelle jalkapallon MM-kisat? Muutakin tietoa asiasta olisi kiva saada.

2. Salaisten kansioiden 4. kaudessa (juuri meneillään subbarilla) Mulder ampui itseään aseellaan päähän, kun kukaan ei uskonut hänen selittelyjään ufoista. Miten siinä sitten lopulta kävi? Entä sarjan lopussa, kun Mulder kaapattiin? Meni tuo sarja vähän ohi, mutta olen nyt yrittänyt sitä aika ajoin tiirailla.

3. Opiskelijana kysyisin, mitä kaikkia eroja on soluasuntoloilla ja tavallisilla asuntoloilla vai lienevätkö olevan peräti sama asia?

4. Olen tätä joskus aikaisemminkin kysynyt, mutta mistä kaikista Suomen jäähalleista saa opiskelija-alennusta? Rinkelinmäeltä saa ainakin, mutta ei se varmaankaan ainoa halli ole.

Kiitos jo etukäteen!!!

Neloskysymykseen sait vastauksen ajallaan, mutta tässä muihinkin.

1. Tarkkaa tietoa ei ole saatavilla, mutta joka tapauksessa puhutaan miljoonaluokasta. Tarkan summan määrittäminen on hankalaa, koska myynti on todennäköisesti paketoitu niin, että MM-kisojen lähetysoikeuksien ostaja ostaa samalla oikeudet esim. nuorten ja naisten kisojen näyttämiseen. Pari vuotta sitten oli jossain lehtijutussa puhetta, että olympialaisten oikeudet maksoivat Ylelle yli 10 miljoonaa euroa. Samassa artikkelissa todettiin, että jalkapallon MM-kisojen oikeudet ovat selvästi halvemmat, mutta niissäkin puhutaan miljoonista.

2. Wikipediasta löytyy jaksokuvaukset: The X-Files (season 4) - Wikipedia

3. Soluasunto on yleensä esim. tavallinen kolmio, jossa on omat huoneet asukkaille ja yhteinen keittiö ja vessa. Asuntola on sen sijaan tälläinen isompi kokonaisuus, eli vaikkapa kokonainen talo, jossa on erilliset huoneet asukkaille ja sitten yhteiset tilat ruokailuun, peseytymiseen jne.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinka monimutkaisia koodauksia pesäpallon pelinjohtajat käyttävät viuhkassaan kun antavat merkkejä lyöjälle ja etenijöille? Kuinka usein merkkiä vaihdetaan, joka peliin?

Varmaankin sen verran hankalia ja usein vaihdettavia, ettei kaikenmaailman kyttääjät pääsisi käräyttämään sopupeleistä enää uudestaan...

Tässä kuitenkin pari linkkiä, missä on perustietoa aiheesta:


 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tietääkö kukaan mistä saisi Motorola L6:seen alkuperäisen ohjelmiston, kun ne vahingossa poistin? Saako sen ladattua jostain tai onko jollain koneella? Apua tarvitseva...

"Motorola Phone Tools is most used software for Motorola device. It is official software for most types but it is also commercial, so you must buy it. You cannot download this legally from internet."
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itseäni kiinnostaa, mitä näiden pelaajien kohtalot ovat jotka eivät ole tehneet vielä sopimusta minkään joukkueen kanssa? Ovatko kenties lopettaneet uransa?

Pari tällaista mielenkiintoista nimeä, jotka ovat merkittyinä Jatkoajan sivuilla ilman sopimusta oleviksi ovat ainakin Mika Pietilä ja Joni Lius.

Mika Pietilä ja Joni Lius lopettivat uransa kauteen 2005-2006. Pietilä oli tuolloin 33-vuotias ja Lius 35-vuotias.

Joni Lius omistaa toisen ex-pelaaja Kimmo Salmisen kanssa henkilövuokrausyrityksen Go On Yhtiöt ja on avittanut myös nykyisiä pelaajia opinnoissaan.

Mika Pietilän nykykuulumisista en löytänyt tietoa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Kouvolassa aseman läheisyydessä jotain mukavaa ruokapaikkaa joka olisi lauantaina aamupäivällä auki?

Vallitsevasta tilanteesta johtuen vaihtoehdot taitavat juuri nyt olla take away jostain pizza/kebab-paikasta tai Hesburgerista, tai sitten Anttilan grilli.

Normaalisti vaihtoehtoja olisi perusketjupaikkojen (Amarillo, Rosso, Huviretki...) lisäksi noin puolenkymmentä muuta ravintolaa. Kouvolan keskustan alueellahan kaikki on muutaman minuutin kävelyetäisyydellä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Tapio Rautavaaran Sininen Uni- kappaletta käännetty englanninkielelle? Ja jos on niin olisin kiitollinen jos jostain löytyisi lyriikat.

Sininen Uni lyrics - Tapio Rautavaara - Album: other songs

Kappaletta ei ole tietääkseni levytetty koskaan englanniksi. Sen sijaan kappaleesta on versiot saameksi (Eero Magga: Idjastallu) ja ruotsiksi (Vreeswijk Cornelis: Den båa drömmen).

Tapio Rautavaara sävelsi kappaleen P. Mustapään (Martti Haavio) runoon ”Laulu Nukkumatista".
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko modeeminopeuksilla mahonta katsella noita otteluvideoita, joita mm. KiekkoKansasta löytyy? Oon joskus maltillisesti lataillut isompiakin tiedostoja, mutta näyttäs ettei noita videoita pysty tallentamaan koneelle. Ja vaikka antaisi videon puskuroitua loppuun niin siitä ei ole juurikaan apuja. Ääniraitaa kuuluu mutta kuva ei liiku. Olenko ajastani jäljessä? No asia korjaantunee pian, muttei vielä ensi viikolla.

Suosittelen kyllä hankkimaan jonkinlaisen laajakaista tai mobiiliyhteyden viimeistään nyt. Modeemin nostalgista ääntä voi tulla välillä vähän ikävä, mutta helpottaa kyllä huomattavasti netin käyttöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös