Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 7 010 277
  • 47 206

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SHAIBU

Piruuttani pistän saman sekalaisen kysymykseni uudelleen, kun ensijulkaisulla se ohitettiin aivan tyystin.

Siispä:
Jääkiekkolehti siteeraa toisinaan "neuvostokiekon puolivirallista äänenkannattajaa", Shaibu-lehteä. Mistä pirusta asiassa on kyse; oikeasti olemassa olevasta lehdestä vai pelkästä pilasta? Shaibulla on kyllä nettisivut (www.shaibu.cc/cp/), mutta ilmestyykö lehti paperimuodossa?

Nytpä vaan jännätään, että kuinka monta kertaa olet ehtinyt tätä kysyä viimeisten 15 vuoden aikana. Sekä lisäksi sitä, että oliko joku jo vastannutkin kysymykseeni ennen eilistä vastaustani.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis mikä toukkakausi nyt oikein on? Asun kerrostalossa, ihan tavallisessa talossa melko lähellä metsikköä. Nyt illalla, joskus yhdentoista aikaan ulko-oven kynnys ja oven edusta oli täynnä toukkia! Siis talon ulkopuolella. Toukat olivat mustia, noin sentin pituisia ja niitä oli oven edessä satoja, silleen mattomaisesti. Toukat liikkuivat ja kiemurtelivat, ja joukossa oli myös muutama perhonen. Nämä öklöttävät toukat olivat siinä vielä kymmenen minuuttia sittenkin. Mitä ne oikein ovat ja mistä ne ovat oven eteen tulleet tähän aikaan vuodesta? Ja ennekaikkea, eivät kai ne voi mitenkään luikerella tänne neljänteen kerrokseen? Hyi hitto.

Veikkaan lähtöpisteeksi jonkun naapurisi roskista.

Tuntomerkit sopisivat hyvin esimerkiksi rohmukuoriaisen toukkaan, joka on tyypillisesti noin 10mm pitkä ja väriltään tumma tai kellertävä.

Rohmukuoriaisella on muuten melko jämäkkä latinankielinen nimi: Tribolium destructor. Kuulostaa joukkotuhoaseelta, Transformersilta tai show-painijalta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vastaus kysymykseen nro 1: en tiedä. Punainen on kyllä kiva väri.
Vastaus kysymykseen nro 2: no siksi, että kaikki polkaisuketjut, kännikyselyt ym on siirretty Kierrätyskeskukseen, ja kukaan ei jaksa / muista hyppiä kahden palstan välillä koko ajan. Ja siksi, että täällä tulee penaa joka helvetin asiasta.

Mullakin on kysymys: onko kissoilla äänenmurros, vai miten toi rääkyy noin pahasti? Se on 6 kk. Murrosikä? Kiima? (Joo, olen tarkistanut että kissa ei ole oven välissä tms.)

En pidä näitä välttämättä kaikkein luotettavimpia lähteinä, mutta kissan äänenmurroksesta on ollut puhetta niin Suomi24:ssa kuin Deminkin keskustelupalstalla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, joten...

Mitataanko historian pääsykokeissa luetun ymmärtämistä vai lähinnä luetun muistamista?

Kannattaa kurkata netissä olevia vanhoja pääsykoekysymyksiä. Niistä saattaa saada hyviä vinkkejä siitä millaisia tehtäviä on luvassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuinka monta IFK:n pelaajaa on syntynyt pohjoisempana kuin Lahti? Ja ei saa käydä IFK:n kotisivuilla:)

Nykyjengistä ainakin:
  1. Atte Engren (Rauma)
  2. Aleksi Laakso (Seinäjoki)
  3. Juho Keränen (Keitele)
  4. Ville Leskinen (Oulu)
  5. Antti Tyrväinen (Seinäjoki)
En käynyt IFK:n kotisivuilla. Tsekkasin syntymäpaikat eliteprospectista ja varmistin Rauma-Lahti sekä Karlskoga-Lahti -kaksikkojen järjestyksen perinteisestä karttakirjasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä helvetti mun päätä vaivaa? Aamusta lähtien oikea puoli ollut kuin puutunut ja sen puolen korvassa kuuluu semmoinen " nopeasti hakkaava painepulssi" jonka taajuus on joku ~500Hz. Siis korviahuumaava tunne, ihan kuin lähistöllä joku vetelisi täryporalla (tunnen jopa tärinän :) tai kun nykyautossa autossa avattattaisiin takaikkuna 150 km/h nopeudesta. Tä on nyt aamusta asti vaivannut ja pahenee selkeästi melussa.

Flunssa oli justiin ja lekuri ilmoitti että sen puolen poskiontelossa on paskaa ja määräsi tropit. Ihmetteli kuitenkin tuota "täryääntä" ja pyysi tarkkailemaan sekä palaamaan tarvittaessa. Buranat ei kyllä auta.

No, ainakin olet edelleen elossa ja toivottavasti kyseiset ikävät oireetkin menivät ohi. Lääkäri olisi varmaan huomannut tulehdukset tai muut vastaavat, mutta ei ehkä osannut ajatella tätä:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hienosti näyttelit yllättynyttä sekä närkästynyttä samaan aikaan.

On mulla asiaakin.
Mitä aktiivihiilisuodattimessa tarkoittaa 'aktiivi'?

Tässähän oppii itsekin. Olen aina hahmottanut että tuo sana tarkoittaisi "aktiivista hiilisuodatinta" mutta se onkin "aktiivihiilinen suodatin". Aktiivihiili on paljon huokoisempaa kuin tavallinen hiili, joten se suodattaa paremmin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Divarissa toki ainakin. Peter Åslin Kärpissä aikoinaan ja Peter Hamrén KooKoossa kolme kautta sitten. Liigavahdeista Miika Wiikmanilla on Ruotsin kansalaisuus, mutta miten miekkosen sitten haluaa laskea.

Kuka muuten tietää sellaisen SM-liigassa esiintyneen maalivahdin, vaikkakin vain muutamassa ottelussa, joka on syntynyt brasiliassa?

Tämä taisi olla vähän kysymysketjun idean vastainen kysymys, veikkaisin.

Mutta vastataan nyt joka tapauksessa. Aikoinaan muutaman pelin espoolaisten penkillä istunut Markus Vasarainen on syntynyt Rio de Janeirossa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En vain osaa, joten kysyn teiltä. Onko olemassa jotain kohtuuhintaista, langatonta kotiteatteripakettia? Tai onko ylipäätään langattomia settejä?

Kyllä on. Hyviä uutisia myös sen suhteen, että hinnat ovar varmasti tulleet rutkasti alaspäin näiden vuosien aikana. Toivottavasti olet siis malttanut odotella vastausta kysymykseesi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Löytyyköhän mistään klippiä siitä kun Ville Nieminen oli Juuson ja Peltsin joulushow:ssa? Nimo lauloi Tipe-tipe-tip-tapin aivan loistavasti.

Löytyy. Villen osuus alkaen noin kahden ja puolen minuutin kohdalta:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä kumma on "pakollinen tulosveikkaus"?

Syy koko viestin kirjoittamiseen. Siihen on sitten ensin väkisin väännetty kaikkea puutaheinää, ettei vaan modet pääsisi syyttämään onelinerista tai pelkästä tulosveikkaus-viestistä. Sitten se vielä naamioidaan tuolleen hauskan ironiseksi loppuheitoksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pat Quin pandana

Onko Quin yrittänyt ottaa erää Domin kanssa vai miksi ihmeessä miehellä on molemmat silmät mustana?

Sai kiekkoja naamaansa. Voi toki olla, että Domi olisi ne laukonut, mutta sitä ei tarina kerro.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelataanko Pietarissa Venäjän pääsarjatason jääkiekkoa 31.10 - 3.11.? Olen tuolloin siellä ja olisi mukava nähdä minkälaista kiekkoa naapurissa pelataan.

SKA:lla ei ainakaan ollut tuolloin kotimatsia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun Tjäreborg ilmoittaa Helsingin Sanomissa äkkilähdöistä, että esim 8paikkaa vapaana niin onko ne paikat yksittäisiä vai voiko olla esim kaksio johon voi mennä kaksi? Vai onko ne aina yksittäin myytäviä?

Kyllä voi olla muitakin kuin yksittäisiä. Tai ainakin kannattaa kysyä. Mielellään ne varmaan myy yhdellä kertaa useamman lipun, jos niitä vaan on jäljellä.
 

redpecka

Jäsen
Normaaliin mahalaukkuun mahtuu noin 1,5 litraa tavaraa. Kilpasyömärit ovat puolestaan treenamalla venynneet pötsinsä vetämään jopa 10 litraa. Tästä voisi siis päätellä, että joko "kaverillasi" on harvinaisen kehittynyt vatsalaukku, 5-10 litraa ykää on liioiteltua tai sitten kaikki oksennettava ei tule vatsalaukusta, vaan tavaraa on jemmassa jossain muuallakin.
Nyt on kyllä kovan luokan tekemistä Evertonilta. Siis vastata sataan kysymykseen peräkkäin...

Tähän kaverini ihmettelyyn tuli kyllä pieni tolkku nyt kun se tajusi, että sen toimituksen aikana hana oli ollut päällä, joten suurin osa lavuaarin nesteestä on tullut ihan kraanasta ja pötsistä sitten vain se väriaine ja nakin puolikkaat.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö elämässä riitä mikään?

Sori jos oli jo kysytty.
Ei riitä. Elämässä pitää olla tavoitteita. Kun joku tavoite on saavutettu, niin täytyy asettaa uusi tai elmämä käy tylsäksi. Tästähän voi sivustakatsojalle jäädä mielikuva, että mikään ei riitä ja näin tavallaan onkin.

Toinen kysymys on sitten se, että eikö mihinkään voi olla tyytyväinen. Kyllä voi olla tyytyväinen, vaikka kaikkia tavoitteita ei ollakaan saavutettu, eikä varsinkaan niitä seuraavia tavoitteita.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Bookworm bitches on pornojuttu, jossa miesopettajat hässii nuoria naisoppilaita, koska naisoppilaat haluavat useimmiten parannuksen arvosanoihinsa. Joskus näin puolen tunnin videon sellaisesta neitsyestä, joka halusi tehdä vaikutuksen poikaystäväänsä, joten pyysi viiksekästä miesopettajaa hässimään häntä. Mikä tämän tytön nimi oli? Yritän katsos etsiä tätä videota dc ++:sta, mutta en muista sitä nimeä.

Kantsii ehkä laittaa yv:tä käyttäjälle @Jomppa_Koo tai jollekin muulle tämän kyseisen kontaktilajin asiantuntijalle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paljonko ihmisen käsi(olkapäästä sormenpäihin) keskimäärin painaa? Viime yönä tuli taas kerran herättyä siihen, ettei oikeassa kädessä ollut mitään tuntoa ja sitä piti siirrellä vasemmalla kädellä. Helvetin painavalta tuo puutunut käsi tuntui, erittäin epämiellyttävä tunne...

Eri lähteiden perusteella keskimäärin noin 5-7% normaalin ihmisen kokonaispainosta. Tähän vaikuttaa tosin hyvin vahvasti ruumiinrakenne ja jonkun verran myös sukupuoli.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muistanko ihan omiani, mutta yhdistikö Heidi Hautala jokin aika sitten julkisuudessa Tarja Halosen ja DDR:n epämukavin vihjailuin? Tsekkasin jo Hautalan kotisivut, mutten löytänyt mitään muistikuvaani varsinaisesti tukevaa.

Hyvinkin mahdollista, että muistat oikein. Ainakin asia on ollut tuolloin ns. framilla:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nightwish

Ehkä kaikkien aikojen erikoisin pyyntö : )

Olisko joku Nightwish asiantuntija niin ystävällinen, että kirjoittais bändin top 10 hockey biisit, eli 10 sellaista kunnon tykitystä, jotka sopis hyvin kiekon "rajuun" maailmaan...

Kiitos! Voi pistää myös yv'nä jos haluaa.

Sinulla taisi olla joku veto täällä palstalla maksamatta, joten et kyllä taida sen johdosta ansaita vastauksiakaan kysymyksiisi.

Henkilökohtaisena mielipiteenä kuitenkin, että tuskin Nightwishiltä löytyy edes yhtä "kunnon tykitystä". Paremmin jäähallitunnelmaan voisi sopia vaikka Rammstein tai Remu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Digikanavillani näkyy täysin surrealistinen kanava Harju & Pöntinen, joka soittaa Suomi-iskelmää (tekstiviestitoive viisi euroa!), ja visuaalisena antina ovat pääasiassa muutaman sekunnin välein vaihtuvat, lähinnä epäonnistuneet lomakuvat mieleen tuovat fotostaatit. Tänään juutuin tuijottamaan sitä epäuskoisena lähes vartiksi, mikä oli oikeastaan aika pelottava kokemus. Mikä tämä kanava oikein on ja kuka sitä pyörittää?

Tämä tulee nyt vähän myöhässä, sillä kyseinen kanava lopetti toimintansa vuodenvaihteessa tarjottuuaan laatuviihdettään tv-katsojille jo viidentoista vuoden ajan. Tässä kuitenkin hyvä artikkeli, joka vastannee useimpiin kysymyksiisi:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös