Otto Kivenmäki – Fakiiri toisessa polvessa

  • 138 054
  • 654

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Sinänsä ironista, että nämä hermannit jotka ovat vuosia kitisseet Huhtalan taklauksesta kovaseen, juoksevat täällä nyt kertomassa kuinka tiukassa kypärän remmin pitäisi olla
Lähtikö Kovaselta tilanteessa kypärä päästä? No, tämä tästä.

Ja koska väärinymmärryksien vaara näyttää olevan erittäin suuri, toivon Kivenmäelle kaikkea hyvää. Ikävä juttu kokonaisuudessaan.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On siinä hieman eroa, kun verrataan Huhtalan ja Nemecekin taklausta. Huhtalala vetää selin laitaa päin olevaan Kovasta päähän laitaa vasten. Nemecek vetää avojäällä rintaan kohdistuvan taklauksen ja Kivenmäki lyö epäonnisesti pään jäähän.

Kivenmäelle pikaista paranemista.
Voisiko @Moderaattorit vähän hillitä näitä raumalaisten provoamisia tässä ketjussa?
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Tää keskustelu tuosta kypärän remmistä on kyllä ihan järjetöntä. Tuo voima mikä tuon tyylisessä törmäyksessä tulee, irrottaa kyllä kypärän kuin kypärän, ellei sitten ole tyyliin moottoripyöräkypärä.

Sen verran huojentavaa tietoa itse kuulin että on ainakin kotiin jo päässyt. Nyt ei kannata alkaa hötkyilemään, vaan rauhassa poika kuntoon ja sen jälkeen takaisin kentälle pelailemaan.

Ps. Ite nähnyt netin ihmeellisessä paljon kaikkea kuvottavaa, mutta kyökkäysrefleksi pääsi eilen kun pää jäästä nousi ja verta tippui.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ei välttämättä. Riippuu ihan siitä millainen on potilaan yleinen vointi. Jos ei ole selkeitä aivotärähdyksen oireita, niin tikataan haava umpeen ja perjantaipipo päähän ja kotiin toipumaan. Saikkua perään viikko ja tarvittaessa lisää. Mutta jos vähänkin on sekavuutta tms. niin jää tarkkailuun.
Ei päästetä kotiin ellei siellä joku valvo ja herätä yölläkin parin tunnin välein.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Tämä keskustelu jostain remmistä kuvastaa näiden muutamien lukkofanien ajatuksen juoksua. Kyllä ne jaksaa olla idiootteja joten olkoot, älkää lähtekö mukaan tuohon. Väsyneitä trolleja niinkuin koko lukkokin, naureskellaan sitten keväällä kun ovat jälleen tippuneet. #jokonyt#eiohimenitaas
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Tsemppiä ja voimia Otolle ja hänen lähipiirilleen; muuta ei yksittäinen ihminen tässä tapauksessa voi tehdä.
Keskustelin muutama vuosi sitten yleisellä tasolla erään pään vammoihin erikoistuneen neurologin kanssa liittyen toiseen vastaavaan loukkaantumiseen(silloin ei tullut avohaavaa).
Kyseinen alan spesialisti vastasi: "SM-liigassa ei tiedetä, miten vakavien asioiden kanssa ollaan tekemisissä." Vastaus oli tyhjentävä ja jäi hyvin mieleen.

Nyt on SM-liigan kurinpidon ja johtoportaan viimeinen hetki herätä todellisuuteen. Jäämme odottamaan.

Hyvä kirjoitus. En ota seuraavassa mietnekään kantaa case Kivenmäki-Nmencek, mutta em. lääkärin sanomaankin viitaten haluaisin että Liigan sääntöjä noudatettaisiin kaikkien toimijoiden keskuudessa.

Sääntökohta 34:
"Kenttäpelaajan on pidettävä kypärää päässään siten, että kypärän etuosan alareuna ei ole enempää kuin yhtä sormen leveyttä kulmakarvojen yläpuolella. Lisäksi leukanauhan ollessa kiinnitettynä ei leukanauhan ja leuan välissä saa olla tilaa enempää kuin yhden sormen paksuuden verran."

Sääntökohta 128:
VAARALLINEN VARUSTE / VARUSTEEN VAARALLINEN KÄYTTÄMINEN MÄÄRITELMÄ: Mistä tahansa materiaalista valmistetut pehmusteet ja suojukset, jotka saattavat aiheuttaa loukkaantumisia, tulkitaan vaarallisiksi ja niiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä. i. Päätuomari voi kieltää minkä tahansa varusteen käytön, jos se hänen mielestään saattaa aiheuttaa loukkaantumisen. ii. Päätuomari varoittaa joukkuetta ensimmäisellä kerralla, kun sen pelaaja osallistuu pelitilanteeseen sääntöjenvastaisella varusteella. Jos joukkueen pelaaja ei noudata päätuomarin joukkueelle antamaa varoitusta säätää, vaihtaa tai kiinnittää mikä tahansa varuste päätuomarin ohjeiden mukaisesti, tuomitaan käytösrangaistus joukkueen seuraavalle pelaajalle, joka rikkoo vaarallisen varusteen sääntöä. iii. Jos päätuomarin mielestä kenttäpelaajan maila on vaarallinen, maila täytyy poistaa ottelusta eikä rangaistusta tuomita. Jos kenttäpelaaja käyttää mailaa uudelleen, hänelle tuomitaan käytösrangaistus. iv. Päätuomari voi vaatia pelaajaa poistamaan minkä tahansa vaarallisena pitämänsä pelaajan henkilökohtaisen esineen. Jos tällaiset esineet ovat vaikeita poistaa, pelaajan on teipattava ne tai pidettävä ne peliasun alla siten, etteivät ne enää ole vaaraksi. Toimenpiteen ajaksi pelaajan on poistuttava jäältä ja hänen joukkuettaan varoitetaan. Jos joukkueen pelaaja ei noudata päätuomarin joukkueelle antamaa varoitusta henkilökohtaisista esineistä, tuomitaan käytösrangaistus joukkueen seuraavalle pelaajalle, joka rikkoo henkilökohtaisen varusteen sääntöä.


Näitä sääntökohtia eivät noudata nykyisin minkään joukkueen pelaajat, valmentajat, huoltajat eivätkä ottelun tuomarit eikä tuomaritarkkailijat.

Ja vileä kerran: Tämä EI ole kannanotto eiliseen tilanteeseen muuten kuin erillisenä ja yleisenä toteamuksena.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kenttäpelaajan on pidettävä kypärää päässään siten, että kypärän etuosan alareuna ei ole enempää kuin yhtä sormen leveyttä kulmakarvojen yläpuolella. Lisäksi leukanauhan ollessa kiinnitettynä ei leukanauhan ja leuan välissä saa olla tilaa enempää kuin yhden sormen paksuuden verran."
Tästä tuli taas mieleen, että Puljulla leukanauha on sinänsä kireällä, mutta kypärä muuten aiva liian pieni, eikä ole lähellekään täyttää tuota yhden sormen sääntöä. Kypärä paitsi suojaa huonommin, myös lähtee päästä helpommin. Katastrofi vain odottaa tapahtumista.

Voisiko jopa vastustajajoukkueen tarkastusoikeuden ulottaa kypärään? Luulisi että se saisi asiat kuntoon automaattisesti, eikä itse mittauksia tarvitsisi tehdä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Sen verran huojentavaa tietoa itse kuulin että on ainakin kotiin jo päässyt

No hyvä. Näin maallikkonakin uskaltanee arvailla, että mitään oikeasti vakavaa (kallonmurtuma, sisäinen verenvuoto, painetta kallon sisällä) ei kait sitten ole. Jos mitään olisi, niin ei olisi kotiutettu..

EDIT: no niin, ja taaskaan kukaan ei tiedä mistään mitään, eli sairaalassa on yhä..
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Nemecek vetää avojäällä rintaan kohdistuvan taklauksen ja Kivenmäki lyö epäonnisesti pään jäähän.

Nämä spekulaatiot siitä mihin tuo taklaus osuu alkavat kyllä olla jo melko eeppisiä. On esitetty lukuisia kuvakaappauksia missä taklaus osuu miloin mihinkin. Yksi kaveri tuolla kyseenalaisten taklausten ketjussa esittää kuvansa perusteella varmana, että taklaus osuu olkapäähän, vaikka juuri hänen kuvansa perusteella osuma päähän on helpoiten todettavissa. Nyt on esitetty että osuu rintaan. Totta on sekin, että varmasti tuossa kontakstissa taklaus osuu myös lonkan seudulle ja jopa reiteen. Mutta vahingossakaan se ei tietenkään osu päähän.

En lähde ollenkaan spekuloimaan mihin taklaus osuu, enkä arvioimaan mikä on mahdollinen kurinpidollinen seuraus tapahtuneesta. Luotan täysin siihen, että Liigan kurinpitoelin perkaa tilanteen sen ansaitsemalla vakavuudella ja toimii sen mukaan. Raportista saamme sitten lukea molempien osapuolien kannan, päätelmän ja tuomion. Sen jälkeen pulinat pois.

Kyseessä on yksi valitettavimmista tapahtumasarjoista mitä olen kaukalossa nähnyt. Mielenkiinto ottelua kohden muuttui lamaantuneisuudeksi tuon tilanteen jälkeen. Saman reaktion koki myös koko Ässien joukkue, enkä yhtään ihmettele, saati arvostele heitä siitä.
 

Kafrom

Jäsen
Jotenkin en jaksa olla edes yllättynyt, että monet raumalaisista ovat osoittaneet täydellistä empatiakyvyn puutetta tämän tapauksen osalta, keskustelu pyörii lähinnä kypärän remmissä ja taklattavan vastuussa.

Oli kyllä aivan järkyttävän näköinen tilanne, toivottavasti Kivenmäki paranee pikkuhiljaa.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Olen seurannut sivusta tätä keskustelua tuosta tilanteesta tähän asti.
Tärkeimmät ensin, Otolle ja koko Kivenmäen perheelle isot tsempit.
Taklauksesta on varmaan jo sanottu kaikki olennainen ja epäolennainen, joten ei siitäkään sen enempää.

Olisi mielenkiintoista kuulla tämän Nemen kanta asiaan ja myös kanta siihen, että miten helvetissä miehen ensimmäinen reaktio oli mennä itkemään tuomarille käden noususta. Puuttuuko mieheltä täysin empatiakyky? Näytti todella ääliömäiseltä katsomoon.
Mulla olisi mennyt kyllä täysin pakka sekaisin mikäli olisin omalla toiminnallani aiheuttanut tuollaista jälkeä vastustajalle.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olisi mielenkiintoista kuulla tämän Nemen kanta asiaan ja myös kanta siihen, että miten helvetissä miehen ensimmäinen reaktio oli mennä itkemään tuomarille käden noususta. Puuttuuko mieheltä täysin empatiakyky? Näytti todella ääliömäiseltä katsomoon.
Mulla olisi mennyt kyllä täysin pakka sekaisin mikäli olisin omalla toiminnallani aiheuttanut tuollaista jälkeä vastustajalle.
Samaa itsekin ihmettelin. Ja myös sitä, että Lukon pelaajat tuulettivat jotain 7-0 maalia vielä ihan täysillä, vaikka varmasti huomasivat että Ässien pelaajilta lakkasi mielenkiinto pelin tulosta kohtaan tuohon Kivenmäen loukkaantumiseen. Urheilussa ylipäätään ei ole tapana tuuletella juurikaan silloin, kun kyseessä on murskajaiset ja vielä vähemmän silloin kun ottelussa on tapahtunut jotain noinkin ikävää.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Samaa itsekin ihmettelin. Ja myös sitä, että Lukon pelaajat tuulettivat jotain 7-0 maalia vielä ihan täysillä, vaikka varmasti huomasivat että Ässien pelaajilta lakkasi mielenkiinto pelin tulosta kohtaan tuohon Kivenmäen loukkaantumiseen. Urheilussa ylipäätään ei ole tapana tuuletella juurikaan silloin, kun kyseessä on murskajaiset ja vielä vähemmän silloin kun ottelussa on tapahtunut jotain noinkin ikävää.

Se on vähän niin, että joko sitä tyylitajua on tai sitä ei ole.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Samaa itsekin ihmettelin. Ja myös sitä, että Lukon pelaajat tuulettivat jotain 7-0 maalia vielä ihan täysillä, vaikka varmasti huomasivat että Ässien pelaajilta lakkasi mielenkiinto pelin tulosta kohtaan tuohon Kivenmäen loukkaantumiseen. Urheilussa ylipäätään ei ole tapana tuuletella juurikaan silloin, kun kyseessä on murskajaiset ja vielä vähemmän silloin kun ottelussa on tapahtunut jotain noinkin ikävää.
Ässätkin tuuletti maaliaan. Miksi? Peli oli jo ratkennut ja sitten tuuletellaan maalia. Eikö ollut loukkaantumiset näillä mielessä enää, kun kehtasivat vielä hymyillä.

Niimpä. Kannattaisiko nyt ihan oikeasti lopettaa kaikkien ilmeiden ja twiittien tulkitseminen.

Ja sitä paitsi, Repo sentään tuuletti omille, joilla oli karnevaalimeininki päällä. Ilmeisesti olisi pitänyt tehdä Tiivolat ja tuuletella vastustajan faneille.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Samaa itsekin ihmettelin. Ja myös sitä, että Lukon pelaajat tuulettivat jotain 7-0 maalia vielä ihan täysillä, vaikka varmasti huomasivat että Ässien pelaajilta lakkasi mielenkiinto pelin tulosta kohtaan tuohon Kivenmäen loukkaantumiseen. Urheilussa ylipäätään ei ole tapana tuuletella juurikaan silloin, kun kyseessä on murskajaiset ja vielä vähemmän silloin kun ottelussa on tapahtunut jotain noinkin ikävää.
NHL:ssa (ainakin takavuosina) "liian" suurinumeroinen voitto koettiin epäkunnioittavana ja sellaisesta - saati sitten ylenpalttisesta 7-0 maalin tuulettelusta alkoi hyvin herkästi ns. läskit tummumaan.
 

Holkkipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Viesti on johtanut pelikieltoon
Samaa itsekin ihmettelin. Ja myös sitä, että Lukon pelaajat tuulettivat jotain 7-0 maalia vielä ihan täysillä, vaikka varmasti huomasivat että Ässien pelaajilta lakkasi mielenkiinto pelin tulosta kohtaan tuohon Kivenmäen loukkaantumiseen. Urheilussa ylipäätään ei ole tapana tuuletella juurikaan silloin, kun kyseessä on murskajaiset ja vielä vähemmän silloin kun ottelussa on tapahtunut jotain noinkin ikävää.

Saivat mitä tilasivat. Eihän tuollaista kyrpänippua vastaan voi rauhallisempikaan kaveri kovin herrasmiesmäisesti pelata. Kummeli-selin ei pystynyt käsittelemään tilannetta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässätkin tuuletti maaliaan. Miksi? Peli oli jo ratkennut ja sitten tuuletellaan maalia.

En tiedä mutta luulen, että johtui siitä kun maalintekijä oli Varttinen, joka pelasi todella pitkästä aikaa Ässissä eikä ole maaleilla juhlinut. Ja joutui vielä kesken pelin pakin paikalta hyökkääjäksi, kun Hirvonen sekä Kivenmäki olivat tippuneet sivuun. Jos maalin olisi tehnyt vaikkapa Spink niin en usko että olisi paljoa tuuleteltu tuossa tilanteessa.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisi mielenkiintoista kuulla tämän Nemen kanta asiaan ja myös kanta siihen, että miten helvetissä miehen ensimmäinen reaktio oli mennä itkemään tuomarille käden noususta. Puuttuuko mieheltä täysin empatiakyky? Näytti todella ääliömäiseltä katsomoon.
Mulla olisi mennyt kyllä täysin pakka sekaisin mikäli olisin omalla toiminnallani aiheuttanut tuollaista jälkeä vastustajalle.
Veikkaan, että kun tuosta adrenaliinit on tippunut niin aika pahalta tuntuu. En millään jaksa uskoa, että kukaan haluaisi toista tahallaan sairaalaan lähettää. Voin toki myös olla väärässä ja Nemecek on täysi psykopaatti, mutta pidän sitä melko epätodennäköisenä. Siitä toki samaa mieltä että käsien levittely oli tökeröä. Toisaalta nyt kun Nemecek (aiheesta) sekä Virta ja Heikkinen (mielestäni vähemmän aiheesta) ovat saaneet käytöksestään kritiikkiä, niin nostetaan nyt raumalaisnäkökulmasta positiivisessa mielessä esille Danforth ja Setänen, jotka olivat välittömästi viittomassa apua jäälle.

No, kaikki tämä lässytys on toki toisarvoista sen ainoan oikeasti merkitsevän asian rinnalla, eli sen, että Kivenmäki toipuu tuosta täyteen kuntoon. Otolle valtavasti tsemppiä toipumiseen ja Nemecek katselkoon loput runkosarjan matsit katsomosta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ässätkin tuuletti maaliaan. Miksi? Peli oli jo ratkennut ja sitten tuuletellaan maalia. Eikö ollut loukkaantumiset näillä mielessä enää, kun kehtasivat vielä hymyillä.

Niimpä. Kannattaisiko nyt ihan oikeasti lopettaa kaikkien ilmeiden ja twiittien tulkitseminen.

Ja sitä paitsi, Repo sentään tuuletti omille, joilla oli karnevaalimeininki päällä. Ilmeisesti olisi pitänyt tehdä Tiivolat ja tuuletella vastustajan faneille.

Kyllä tuo Repo nyt vaan oli nolo. Ja tyylitön.

Mutta sellanen hän on ollut aina. Pyrkii ihon alle, pääsee ihon alle. Kuten allekirjoittaneenkin kohdalla. Sama pätee Pospisiliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös