RIP-ketju

  • 2 889 995
  • 11 656

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jep en todellakaan meinannut että olisi ollut mulkku. Ja kaikki mitä tuossa sanot on justiinsa niin.

Joillekin Jörkka saattoi kyllä näyttäytyä mulkkuna, kun ei ollut yhtään sovinnainen tai säästellyt mielipiteitään. Jörkan tapana ei ollut hyssytellä. Mutta Jörkka oli tosiaan aina rehellinen ja silti humaani. Hän oli pirun fiksu ja lahjakas mies, joka näki ja ymmärsi yhteiskuntaa ihan poikkeuksellisella tavalla. Esimerkiksi juuri sen takia tykkään Jörkan 60- ja 70-lukujen vaihteen elokuvista. Niissä oli sellaista sen ajan pintakiiltoa ja seksiäkin, josta tuli tietysti hirveä meteli, mutta monilta jäi pointti huomaamatta. Niissähän oli todella paljon yhteiskunnallista kritiikkiä. Myöhemmin tämä on kyllä tajuttu.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nasan Spitzer Space Telescope. Yksi Nasan suurista avaruusobservatorioista. Havaitsi infrapunasäteilyä avaruudesta, lähiasteroideista kaukaisimpiin kohteisiin. Itse asiassa yksi Spitzerin suurista saavutuksista oli maailmankaikkeuden kaukaisimman yksittäisen kohteen (punasiirtymä 11.09) etäisyyden määrittämiseen auttaneet havainnot. Samoin Spitzer sai kunnian olla ensimmäinen teleskooppi, joka havaitsi eksoplaneetalta tulevaa säteilyä, ei erotuskyvyn ansiosta, mutta tähti+planeetta - tähti (kun planeetta oli tähden takana) havaintoyhdistelmän ansiosta. Spitzer löysi myös Saturnuksen ympäriltä jättimäisen suuren uuden renkaan. Sekä tuotti satoja muita merkittäviä tieteellisiä tuloksia.

Spitzerille annettiin armokuolema ja se vaivutettiin "ikiuneen" (se pyörii lyhyen akselinsa ympäri pitäen aurinkopaneelit suunnattuna kohti aurinkoa). Vuoden 2051 paikkeilla Spitzer tulee aurinkoa kiertävällä radallaan taas maan lähelle, mutta etääntyy sitten taas hevosenkenkäradallaan kauemmaksi, kunnes lähestyy taas toiselta puolelta maapalloa jne. Kiitos Spitzer!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kirjailija Mary Higgins Clark on kuollut 92-vuotiaana. Täytyy sanoa että kaikki hänen kirjoittamat kirjat on tullutta luettua ja osa jopa pariin kertaan. Taitaa olla vielä yksi kirja suomentamattakin.

 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Tämä on mielenkiintoista tämä tuntemattoman kuoleman kosketus, joku osuu toinen ei. Tuosta Koben kuolemasta kun ollut osaltaan ymmärrettävästi iso kohina nyt niin aloin miettimään tätä asiaa enemmän.

Tosiaan harvinainen Legenda isolla Ällällä kyseessä, muttei omalta kohdalta "tuntunut juuri missään". Tietenkään en ilakoi kenenkään kuolemalla eli kyllähän oli harmillinen juttu mutta enemmän minua harmittaa tyttärensä meneminen, nuori elämä on kuitenkin jotenkin monesti arvokkaampi. Ei mene kohtuudella. Monelle taas tuntunut osuneen ja kovaa vaikka ihan täysin samalla viivalla minun kanssa, eli jostain täältä perähörölästä vaan seuraillut pelaamistaan jne. Toki varmasti joillakin on mukana tätä lammaslauma efektiä, mutta ketään en ala syytellä sen enempää kuka mitenkin, se vaan nykyään on harmittavan isolla mukana tässä some aikakaudella.

Mutta sitten mikä itseeni osui ja todella kovaa oli tämä nuoren miehen kuolema Lappeenrannan ilmailupäivillä joku aika sitten. Eli auto ympäri reilussa 300+ vauhdista ja henki pois. Sinänsä sama tilanne, täysin tuntematon mies, tosin vielä enemmän tavallaan ettei koskaan ollut edes moisesta taviksesta kuullut ennen tuota, mutta kun asiasta lueskelin ja törmäsin tietoon/huhuun, että olisi ollut pienet lapsensa / puoliso tuolla kentällä myös mukana lähtöpaikalla katsomassa, niin voin sanoa, että voin fyysisesti pahoin pari päivää, ja varmaan viikon ajan unet oli mitä oli. Sain niin kuvottavan olon kun kuvittelin sitä miten varsinkin pienet tytöt tulee isänsä mukana kentälle (JOS siis pitää paikkansa) kesäpäivänä iskän harrastuksen pariin hauskaa pitämään, ja sitten käytännössä näkee lähes tulkoon miten siellä kaukana auto ympäri ja kohta tieto että..

Hyi helvetti.

Asiasta on sanottu varmaan kaikki mahdollinen, riepoteltu joka palstalla ja on moitittu ajajaa vaikka ja mistä ja miten, mutta itse en osannut muutakuin pahoittaa mieleni kun ajattelin tuota perhettä. Onnettomuus tapahtui, ihminen menetettiin, mikään haukku tai moite ei muuta enää mitään tekee vaan pahaa läheisille..
Tosiaan, ei voi ymmärtää miksi osui niin kovin, mutta todellakin harvinaisen pahaa teki. Toiset taas esim. juuri tuo Koben juttu ei sinänsä tavallaan ns. hetkauta sen enempää kuin muidenkaan tuntemattomien kuolemat. Ihmisiä kuolee ihan koko ajan ja vaikka miten, itselleni pahinta tekee juuri tuollainen jossa jonkun/joidenkin "syyttömien" ikuinen kurimus vasta alkaa..

Ja loppuun laitan, kun en missään muualla ole vielä laittanut; jos tämä sattuu ko. perheen piiriin silmiin menemään edes mutkan kautta, niin vilpittömästi suuri osanotto, toivottavasti hyvien muistojen myötä aurinko vielä nousee joskus.
 
Kärpissä divisioona aikana pelannut Neuvostoliiton maajoukkuekiekkoilija ja olympiavoittaja Aleksander Skvortsov on kuollut. Tästä kaverista on Oulussa monenlaista legendaa liikkunut. Miehen reidet olivat niin vankat että niitä ihailtiin valmentaja "Pökö" Karjalan johdolla pukukopissa koko joukkueen voimin. Sami Mettovaaran mukaan oli myös suuri Dronningholm-hillojen ystävä.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Nyt lähti absoluuttinen legenda. Kova äijä joka sinnitteli vielä melkein nejännesvuosisadan (jo silloin) iäkkäänä kärsityn aivoinfarktin jälkeen. WW2 veteraani, Hollywoodin kultakausi, hyväntekijä, Hollywoodin mustan listan vastustaja... Tämä mies sai paljon aikaan ja ehti silti nauttia vielä pitkät eläkepäivätkin.

edit. Ja tämän herran kohdalla ei sovi unohtaa myöskään saavutuksiaan naisrintamalla. Vaikkei uskottomuus sinällään saavutus olekkaan, niin (varsinkin tuon ajan) Hollywoodissa normi, ei poikkeus. Linkki NY Post: A look back at Kirk Douglas’ most famous sexual conquests

RIP Kirk Douglas
 
Viimeksi muokattu:

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach
Ihan aiheellinen korjaus toki. Palkintohan tosiaan on paras vieraskielinen elokuva, eikä suinkaan parhaan vieraskielisen elokuvan ohjaaja. Tosin kaiketi yleistä on se että ohjaaja käy sen pystin hakemassa, mutta kun Igge ei ollut paikalla niin Jörkka kävi dominoimassa Hollywoodia.

Virallisesti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin saaja on maa.

"The winner is Sweden", kuuluu/näkyy tässäkin:


 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Legendaa heitetään vähän jokaisen niskaan nykyään mutta Kirk Douglasia ei voi mitenkään muutenkaan kuvailla.

Nopeasti muisteltuna en ole mieheltä nähnyt kuin ne ilmeisimmät eli Spatacuksen ja Kunnian Polut. Levätköön rauhassa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
R.I.P Kirk Douglas. Äijä ja Hollywoodin kultakauden viimeinen mohikaani.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Muistin että Kirk Douglas olisi näytellyt vielä Space Cowboys -leffassa, mutta sehän olikin Donald Sutherland joka siinä oli. Meni vissiin sekaisin sen vuoksi kun molemmilla on kohtalaisen tunnettu poika näyttelijänä. Ja eipä siinä, Kirk toki voisi olla ikänsä puolesta Donaldin isä, joten vähän nolo sekaannus.

Mutta kevyet mullat, kova ukko. Ei nyt ehkä varsinaisesti voi sanoa että mikään shokeeraava kuolema oli koska ikää alkoi olla jo ns. kohtalaisesti, mutta toisaalta kun puhutaan kirjaimellisesti lähes kuolemattomasta ihimisestä (selvisi sota-ajan pommeista, helikopterionnettomuudesta ja aivoinfarktista), niin kyllähän tuossa vähän sellainen "oho" fiilis kuitenkin tuli.

Eipä tuo Michael Douglaskaan enää ihan juniori ole, ikää hänelläkin jo 75 vuotta. Toki jos isäänsä tulee niin vielä melkein 30 vuotta on edessä ja olihan tuo hänen äitinsäkin yli 90-vuotias kun kuoli, eli geenit on ainakin sen suhteen kunnossa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hieno ja ytimekäs muistelo IMDB:ltä

Meillä katsottiin himassa kasarilla paljon Kirk Douglasin leffoja ja ennen kaikkea mieleen jäi Burt Lancasterin kanssa tehdyt, niissä oli hienoa kemiaa ja kasarin nuorikin sai vielä nähdä papat vedossa Kovat Kaverit leffassa jonka ostin(kopsasin) VHS:lle heti kun oli mahdollisuus.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Olen sen verran nuori että Kirk on ollut minulle aina infarktin saanut vanha stara, jolla oli vaikeuksia puheen kanssa. Pää pysyi kuitenkin terävänä loppuun asti. Michael Douglas puhuu sen verran usein isästään, että hänen haastatteluja katsomalla on pysynyt jokseenkin kärryillä molempien menosta. Kirk kirjoitti kirjoja ja piti seminaareja ihan viimeisiin vuosiin asti. Huumori kukki ihan samaan tapaan kuin nuorenakin. Hänhän laukoi julkisesti että jos Michael kuolee syöpäänsä, niin Kirk voi uhrautua ja naida Zeta-Jonesin! Samansuuntaista juttua oli myös 100v synttärien jälkeen, kun Kirk oli opetellut käyttämään tablettia ja soittelemaan videopuheluita. Michaelin tarinat uusista rooleista yms eivät juurikaan kiinnostaneet, vaan aika nopeasti tuli keskeytys: "Kylläkyllä, pyydäpäs nyt jo se vaimosi paikalle!"

98v haastattelu:




Paljon hienoja leffoja! Alkuperäinen Spartacus, Viikinki, paljon laadukkaita länkkäreitä + komediawestern Cactus Jack Schwarzeneggerin ja vanhojen miesten Tough Guys Burt Lancasterin kanssa. Vuosikymmeniä ennen Rocky Balboaa oli myös Douglasin Nyrkkeilymestari.






Elviksen tyttöystävä tanssija-näyttelijä Ann Margret esiintyi siinä länkkärikomediassa Kirkin kanssa, ja nyt 40 vuotta myöhemmin hän työskentelee Michaelin kanssa hyvässä komediasarjassa Kominsky Method. Naisella voi olla Mikelle tarinoita isukista yksi jos toinenkin..

 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

MegaForce

Jäsen
Kiistelty persoona. Missään nimessä en ollut samaa mieltä juuri mistään Iljan kanssa, mutta ei tälläistä loppua silti kenellekään toivoisi, kun suhteellisen nuorena vielä lähti. Levätköön rauhassa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jupe

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Kai se oli joku vasemmiston ja juutalaisten ja ties minkä humanoidien salajuoni Iljan poistumisen syynä. Kepeitä maalitteluja sinne kuumemmalle osastolle.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiistelty persoona mediassa ja syystäkin. Iljan kanssa joskus pari kuppia naukkaileena Janitskinista jäi kuitenkin täysin erilainen kuva, mitä pelkällä median lukemisella voisi odottaa. R.I.P
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Jos olisin Erkki Tuomioja niin sanoisin että tuskin kukaan jää kaipaamaan. Ja sitten kun joku sanoo vähän soosoo niin korjaan että kai jokaista joku jää kaipaamaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jos olisin Erkki Tuomioja niin sanoisin että tuskin kukaan jää kaipaamaan. Ja sitten kun joku sanoo vähän soosoo niin korjaan että kai jokaista joku jää kaipaamaan.

joo, ei tässä viitsi kuolleita haukkua, mutta sen sanon, että toivottavasti liekki sammuu myös MV-lehdeltä. Janitskinia ihmisenä jää varmaan jotkut kaipaamaan mutta lehteä tuskin kukaan.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Itse en jää kaipaamaan, eikä mies myöskään omasta mielestäni kuulu RIP-ketjuun. Tämä täysin perustuen kuvaan jonka julkisuudessa itsestään antoi ja mitä mies paskalehden perusteella oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös