Osmo Soininvaara: ”Alkoholi ei sovi urheilusponsoriksi”

  • 10 644
  • 58

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kysyisin Osmolta, että luuleeko hän kiekkofanien olevan Pavlovin koiria, jotka olutmerkin nimen nähdessään ryntäävät juomaan sitä? Poistetaan olutmainokset ja katsotaan kuinka se vaikuttaa juomiseen? Eipä taida vaikuttaa mitenkään. Minä juon ne pari olutta ottelun aikana, vaikka mainoksia ei olisi. En minä juomaan ryhtynyt sen takia, että joku arvostamani henkilö niin tekee. Henkilöt jotka juovat, tulevat juomaan joka tapauksessa. Suomesta puuttuu juomakulttuuri, joka on muissa euroopan maissa. Liian moni suomalainen juo vain päihtyäkseen. Eikä täyskiellolla poisteta sitä päinvastoin, kiekko jää pois ja se menee nurkissa ryypiskelyksi. Kiekossa on saatu jo vähän tapoja muuttumaan siihen suuntaan erätauolla otetaan olut ja pitsapalanen eikä pyritä suurempiin humalatiloihin. Eikö se ole sitten hyvä juttu, että nuoret huomaavat ettei täydy juoda täyskännejä aina?

Eli Osmo hyvä. Humaltaako valta holhoamiseen, niin ettei tarvitse muiden mielipiteistä välittää? Oletko sinä muitten yläpuolella, että voit sanoa mitä me muut ei muka saataisi tehdä ottelun aikana?
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Yhteen lihavaan naiseen mahtuu monta Koffin tarraa

Tämä kirjoitus sisältää poliittisia kannanottoja, eikä siten sovellu kenellekään jääkiekkoaiheisia kirjoituksia etsivälle. Sen värittämä ideologia ei pyri hyökkäämään yhtäkään ihmisryhmää vastaan. Yhteys olemassa olevaan henkilöön on silti ilmeinen.

**********************************************************

Osmo Soininvaara valitti alkoholin tuonnin vapautumisen myötä myös, kuinka hänen laskuoppinsa mukaan viitisensataa suomalaista tulee kuolemaan vuosittain kasvavan viinankäytön myötä.

Kun Osmo huomasi, ettei hän eikä hänen puita rakastavia kulttuuriperseitä pursuava puolueensa pysty estämään alkoholin hinnan laskua, hän päätti yrittää kieltää alkoholin myymisen, mainostamisen - ja siten lopulta juomisen - kokonaan. Osmo näytti alkoholipoliittisilla vikinöillään sisäistäneensä täysin ikikansallisen poliittisen kulttuurin, jossa liberalismille ei ole eikä tule sijaa, ja jossa jokaisen poliitikon märkänä haavekuvana on saada valta päättää, yksilön oikeuksista välittämättä, jokaisen suomalaisen ihmisen puolesta, mikä heille on parhaaksi.

Alkoholin hinnan laskun järkevyydestä eduskunnassa syntyneen
keskustelun ehdoton helmi on jo mainittujen konservatiivien väittämä suomalaisten "kännigeenistä". Suomalainen juo, koska suomalaisella on sukuvika. Geeniperimä estää lopettamasta juomista ennen kuin henki on pois. Siksi alkoholia ei saa tässä maassa koskaan vapauttaa holhouksesta. Ehdotankin, että jokainen, joka sukututkimuksen myötä pystyy todistamaan juurensa olevan maan rajojen ulkopuolella, vapautetaan alkoholin haittaverosta kokonaan. Näitä ulkosuomalaisia saattaisikin löytyä yhtä paljon kuin muutama vuosi sitten Inkerin paluumuuttajia; minunkin mummoni on oikeasti saksalainen aatelinen. Sen verran dementikko vain, että väittää olevansa savolainen.

Sitkeästi valtansa säilyttävä konservativismi viinan käytön rajoittamiseksi ei ole muuta kuin jeesustelua. Jeesustelua, koska jos maassamme on kerran niin toimiva ja edistyksellinen alkoholipolitiikka, ettei anniskelun ja myynnin vapauttaminen - viinihän kuuluu ruokakauppaan, koska se on ruokajuoma - tai hinnan lasku ole kannattavaa, miksi maassamme on niin paljon alkoholisteja. Miksi tenavat vetävät perjantaikänninsä alkon pulloista, vaikka yhden kyltin monopolin ja hurjan veroasteen tärkein tehtävä on ollut tämä estää? Miksi suomalainen ei yleensäkään osaa pitää juomistaan kurissa, jos tiukalla säännöstelyllä ollaan saavutettu ideaalitila alkoholin myynnin ja käytön hallinnassa?

Jeesustelua on pakottaa panimot pullottamaan sivutuotteena ykkösolutta, jotta pelipaidoissa voivat jatkossakin kirmata karhut ja virrata lapin kulta. Jeesustelua on sulkea silmät ongelmilta, jotka tulevat koloistaan esiin vasta sen jälkeen, kun haavemaailmassaan päiväsaikaankin elävillä on jo ollut nukkumaan menoaika, ja puuttua alkoholin käyttöön paikoissa, jossa juominen on sentään valvottua, ja jotka paikat pääsevät Osmoa useammin Ilta-Sanomien sivuille.

Jeesustelua on väittää puhuvansa kansan edun puolesta, kun todellinen tarkoitus on tehdä suvilindenit ja vedota äänestäjäryhmään, joka haluaa kieltää jääkiekon saaman mediahuomion, koska he eivät ole kiinnostuneet urheilusta; saattoivat liikuntatunneilla jopa jäädä muiden jalkoihin, kun näitä rääpäleitä innostuttiin vähän taklaamaan. Jääkiekko on ja tulee olemaan suosiostaan huolimatta ikuinen punainen vaate elitisteille, jotka haluavat nähdä teoissaan pesäeron massakulttuurin typeryyteen.

Jääkiekko on suomalaisittain harvinainen kulttuurin alalaji - valtaosa sen tuloista tulee maksavilta asiakkailta. Lajin saaman valtionavun osuus on pienempi kuin jääkiekon avulla tuotetut veikkausvarat, joilla rahoitetaan niitä kulttuurin muotoja, jotka eivät voi tulla toimeen omillaan. Jääkiekko on taloudellisesti omavarainen, ja sen sponsorituloihin puuttuminen on - tiedätte kyllä mitä.

Jeesustelua on tehdä pesäero oikean kulttuurin ja urheilun välille, kustantaa toisen lapsensa hienostoelämä ja tuomita toinen siitä, että tämän on käytävä työväenluokan töissä. Jos jääkiekko olisi verovaroin rahoitettua, kuten Ooppera, Kansallisbaletti ja joka helvetin kaupunkiin haihatellut musiikkitalot, joiden tasoa yleisesti pidetään kansakunnan sivistyksen mittareina ovat, ei tarvitsisi käydä keskustelua alkoholimainonnasta. Eipä tarvitsisi seurajoukkueidenkaan välittää vuotuisista miljoonatappioista eikä haalia sponsoreita. Kapea raja kiekkoilun ja oopperan lihavien leidien välissä on taiteellinen vapaus, täysin hypoteettinen ajatus siitä, miksi toista asiaa olisi pidettävä toista arvokkaampana.

Peruspalveluministeri Soininvaara osoittelee sormellaan lieveilmiöitä, koska muutoin huomio saattaisi kiinnittyä siihen ikävään tosiasiaan, että maailman korkeimman veroasteen maassa on Eurooppalaisen mittapuun tulorajojen ja ostovoiman mukaan laskettuna kaksi miljoonaa köyhyyden koskettamaa ihmistä, ja hänen sarkansa - peruspalvelut - kansainvälisiin mittauksiin perustuen yhdet Euroopan heikkotasoisimmista.

Koskaan ei valtapuolueissa väriin katsomatta olla edes pohdittu sitä, voisiko vanhoilliselle holhouspolitiikalle olla olemassa vaihtoehtoja. Faktat unohtuvat politiikan tekijöiltä, vaikka heidän jos kenen pitäisi tuntea talous, tilastotiede ja historia. Suomessa ei koskaan ole juotu niin paljon viinaa kuin kieltolain aikana juotiin. Alkoholilainsäädännön vapautumisen seurauksena ei kulutus ole tähänkään saakka kasvanut, ei Suomessa eikä muuallakaan.
 
K

kangaroo

Viestin lähetti Monte-Cristo

-Olepas hiljaa äläkä arvostele Civilization kakkosta, kaikkien aikojen parasta PC-peliä. (Jossa ei muuten rakenneta historiallista ihanneyhteiskuntaa, vaan valloitetaan mualima sotimalla... Historiaa tosin sivutaan koko ajan, mikä ei koskaan ole paha asia.) [/B]

Enhän minä sitä peliä arvostelekaan, varmaan hieno peli, pitäisi kokeilla itsekin kun ehtisi. Mutta herra peruspalveluministeri olisi uskottavampi, jos keskittyisi peruspalveluiden parantamiseen eikä kertoilisi toimittajille työpaikan peliharrasteistaan eikä urheilua koskevista tietämättömyyteen perustuvista mielipiteistään.

Ja enpäs ole hiljaa, vaikka arvon moderaattori niin käskeekin...kjäh :D
 

Rehtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa / Ilves
Hyvä!!!

Aivan h***etin hyvää tekstiä Pitkä! Lähetä tuo vaikka hesariin, niin ehkä Osmokin saa ajattelimista.
 

juntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: jaahas

Viestin lähetti Noose


eli turhaan tässä rehviä sormella osoitellaan. Oli sitten pilke silmäkulmassa eli ei, niin on jäänyt sellanen kuva, että teillä on käsitys vain therefin jakavan tuomioita.

Mä en ole ketään yksittäisesti osisttanut sormella enkä millään muullakaan. reffi nyt vaan sattui olemaan se joka minun sananvapauttani rajoitti.

Voin minä sanoa teille kaikille muillekin, että niiden kirjoitusoikeuksien poisto oli täysin älytöntä, sen perusteella, että kesällä levittää huhuja. Ei voi käsittää. Tosin tätä juttua nyt ei kannata ainakaan tämän otsikon alla jatkaa...

Good day to you sir.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Jos tarkoitat nimimerkkiä saipaviltsu, niin luota minuun, kirjoitusoikeuksien lopullinen menetys oli täysin ansaittu.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Osmo on oikeasti hemmetin fiksu mies. Olen jopa äänestänyt häntä eduskuntavaaleissa. Tässä otsikon asiassakin on monet puolensa; tavallaan Osmo on oikeassa, tavallaan väärässä. Eiköhän pyörä ole kuitenkin pyörinyt jo liian pitkälle, että sitä enää saataisiin pysäytettyä. Paluu KOFF I aikoihin tuntuu mahdottomalta.

Mitä oluen kulutukseen tulee omalta osaltani; kyllä IFK:n sponssaus on saattanut ostopäätöksiä muuttaa yhä enemmän Koffin suuntaan. Olen tosin kyseisestä juomasta muutenkin aina pitänyt. Oluen juontiani tuo sponssaus ei kuitenkaan ole lisännyt. Jos Koff ei IFK:ta sponssaisi, ostaisin ehkä jotain muuta olutta. En kuitenkaan sen enempää enkä vähempää.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
<b>designer:</b>
Saattoipa olla, en ole varma. (Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiseikkaa, että nimenomaan CIV II on Se Peli.)

kangaroo:
<i>"Enhän minä sitä peliä arvostelekaan, varmaan hieno peli, pitäisi kokeilla itsekin kun ehtisi. Mutta herra peruspalveluministeri olisi uskottavampi, jos keskittyisi peruspalveluiden parantamiseen eikä kertoilisi toimittajille työpaikan peliharrasteistaan eikä urheilua koskevista tietämättömyyteen perustuvista mielipiteistään."</i>
-Poliitikkokin on ihminen, jolla on politikoinnin ohella ihan tavallisen ihmisen harrastuksia. Ja vikahan on toimittajan, joka niistä peleistä kyseli. ;)

"Ja enpäs ole hiljaa, vaikka arvon moderaattori niin käskeekin...kjäh :D"
-Saat minun puolestani mesota täällä liigapuolella niin paljon kuin haluat, minun valtuuteni rajoittuvat tuonne NHL:ään. ;)

Edit: lisätty sana "ohella" kohtaan, jossa se on.
 
Viimeksi muokattu:

Jip Pii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Herran jestas; se on Soininvaaran tehtävä

Kylläpä on mennyt herne nenään porukalla yhdestä ministerin lausunnosta. Siinä nähdään yleistä jääkiekon vastaisuutta, politiikkojen tyhjäpäisyyttä ja ties mitä puiden rakastamisesta johtuvaa sekopäisyyttä. Joidenkin mielestä Soininvaaran pitäisi keskittyä niiden "peruspalveluiden" järjestämiseen jokaiselle (jopa suuressa armossa pakolaisille ja siirtolaisillekin, jos erästä kirjoittajaa oikein tulkitsin), eikä hänellä ole oikeutta sanoa yhtään mitään, ennen kuin meillä kaikilla on ne kuuluisat "peruspalvelut".

Herran jestas, äijät (ja akat kans)! Aika laajentaa maailmankuvaa.!Se mies on ministeri, peruspalveluministeri hienolta titteliltään, mutta oikeastaan se perinteinen II sosiaali- ja terveysministeri. Jos vilkaisette tasavallan hallituksen ministerien tehtäviä ja ministerien keskinäistä vastuunjakoa (vn.fi), huomaatte, että Soininvaara vastaa nimenomaan ehkäisevästä sosiaali- ja terveyspolitiikasta hallituksessa ja siten myös tässä maassa. Tällaiset lausunnot kuuluvat sen työhön.

Onhan se hyvä, että joku näitä asioita miettii ja tarjoaa vähän muitakin ajatuksia keskustelun pohjaksi kuin sen "että kaljaa vaan kaikille ja joka paikassa ja se on jokaisen oma asia eikä kaljasta sitä paitsi mitään seuraa eli jahdatkoon ensin huumeiden käyttäjiä" ja sitä rataa. Eikä keskustelun avaus tietenkään tarkoita sitä, että kyseinen O. Soininvaara on syksyllä henkilökohtaisesti vääntämässä hanoja kiinni jokaisessa Suomenniemen hallissa ja jääladossa. Kyllä sitä Koffia ja Karjalaa siellä vielä valuu tulevillakin kausilla. Kun kuitenkin välillä joku puhuu hieman tähänkin malliin, niin saadaan tämä kaljabisneskin pysymään urheilun ympärillä järkevissä rajoissa. Olisiko tämä yksi puheenvuoron tavoitteista? Nykyinen keskustelu ja mieliala nimittäin tuntuu siltä, että kohta jo vaaditaan kaljan ostamista pakolliseksi jokaiselle hallissa kävijälle.

PS. Kyllä Osmo varmasti tietää kansan syvien rivien mielipiteen asiassa, vaikka hän ei saisikaan raivon puuskassa väsättyjä nimettömiä viestejä koko sähköpostilaatikkonsa täydeltä.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Jip Pii
Tällaiset lausunnot kuuluvat sen työhön.

Onhan se hyvä, että joku näitä asioita miettii ja tarjoaa vähän muitakin ajatuksia keskustelun pohjaksi kuin sen "että kaljaa vaan kaikille ja joka paikassa ja se on jokaisen oma asia eikä kaljasta sitä paitsi mitään seuraa eli jahdatkoon ensin huumeiden käyttäjiä" ja sitä rataa.

Poliittinen keskustelu Suomessa on kuihtunut todella latteaksi arvailuksi yksittäisten aatteiden häilyvästä sijoittumisesta vasemmisto - oikeisto -akselille. Pohditaan eri puolueiden ja henkilöiden värittyneisyyttä, vaikka valtaoikeiston ja -vasemmiston aate-erot poikkeavat toisistaan tässä maassa hyvin vähän, välillä jopa sekoittuvat keskenään.

On pakko kärjistää, jos haluaa johdattaa keskustelun pois sormiväreillä leikkimisestä. Suomessa vallitsee kautta linjan niin voimakas konservatiivinen ajattelu, että on alettu pitää lähes itsestään selvyytenä, ettei muita vaihtoehtoja muka olisi.

Siihen ajatteluun kuuluu, että ihmisten elämää on rajusti säänneltävä ja rajoitettava, ja valtaeliitti säilytettävä voimakkaana. Siihen ajatteluun kuuluu myös yhden aatteen viljeleminen totuutena; sen aatteen, että yksilölle ei voi antaa itsenäistä päätäntävaltaa eikä siirtää vastuuta, tai seuraa tuho.

Tiedotusvälineissä ei ole nähty, eikä tällä menolla tulla näkemäänkään vastakkainasettelua, jossa Soininvaaran alkoholipoliittisen lausunnon kaltaisia mielipiteitä asetettaisiin kyseenalaisiksi. Olisi toivonut edes YLEn uutistoimituksella olevan sen verran objektiivisuutta, että olisivat etsineet Osmon väittämän sadoista tulevista alkoholikuolemista tueksi tai sen kumoamiseksi edes toisen asiantuntijalausunnon asiasta.

Seruraavana päivänä uutisissa puhui toinen konservatiiviministeri Niinistö, jonka mukaan alkoholiverotuksen pakollinen keventäminen maassamme aiheuttaa suuren loven valtion verotuloihin, eikä kaavailtuja tuloveron alennuksia voida toteuttaa. Toimittaja ei vain älynnyt kysyä, miten verotulot voivat kuihtua, jos peruspalveluministeri on laskenut kulutuksen kasvavan hintauudistuksen myötä rajusti. Kyse ei tietenkään ole hallituksen sisäisestä näkemyserosta, vaan siitä, että alkoholia ei haluta vapauttaa, eikä verotusta laskea, koska se heikentäisi valtaa pitävien asemaa. Ministerit vuoron perään esittävät tiedostusvälineissä kovia väittämiä, jotka uutisissa lasketaan läpi ilman mitään suotimia.

Jääkiekon mukaan keskusteluun vetäminen oli Soininvaaralta taktinen veto. Hän ratsastaa jääkiekon herättämillä tunteilla ja sen suosiolla pitääkseen mielipiteensä alkoholin verotuksesta esillä tiedostusvälineissä. Kyse on silti vain yhdestä mielipiteestä siitä, miten alkoholin käyttöä tulisi valvoa, vaikka puhujana onkin ministeri. Mielipiteeni eroaa Soininvaaran näkemyksestä siinä, etten todellakaan näe nykyisessä holhoamisessa mitään hyvää, koska sillä ei ole saavutettu niitä tavoitteita, jotka alkoholin sääntelylle pitäisi asettaa.

Soininvaara todella huolestui alkoholin tulevista verohelpotuksista, ja se on varmasti myös hänen työnsä. Herää vain kysymys, montako vuotta Suomi on ollut EU:ssa? Yhtä pitkän ajan on ollut selvää, että rajat tulevat kaatumaan, ja kauppa vapautumaan. Tuskin viinaongelmaan herättiin vasta nyt, tuntuu pikemminkin siltä, että aina kun puhutaan alkoholista, uutiskynnys ylittyy heti. Joku raapaisi kipinän, ja taas liekit loimuavat valtoimenaan. Hermostuin, koska jääkiekkoyleisö raahattiin tähän kesäteatteriin mukaan taas kerran esittämään konnaa. Koskahan tästä maneerista päästäisiin irti?

Se, että Soininvaara on eri mieltä kuin minä, ei suinkaan tee hänestä tyhmää miestä. Päin vastoin, hänellä on joukko hyviä ajatuksia monien yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuiksi. Ne ajatukset vain ovat osin melko liberaaleja, eivätkä siksi juurikaan saa niille kuuluvaa arvoa. Tiedä sitten, paljonko Soininvaaran tekemisissä painaa edessä oleva ratkaisu viidennestä ydinreaktorista. Ainakin tämän takia kannattaa tänään esiintyä kansan turvallisuudesta syvästi huolissaan olevana päättäjänä. Peruspalveluministerin osa kun ei tällä hetkellä ole Suomessa se kaikkein puoleensa vetävin rooli.
 
K

kangaroo

Viestin lähetti Monte-Cristo:

"-Saat minun puolestani mesota täällä liigapuolella niin paljon kuin haluat, minun valtuuteni rajoittuvat tuonne NHL:ään. ;)"

Ohoh..jopas nyt.. täytyypä sitten varoa "mesoamasta" :confused: siellä änäripuolella, ettei tule penalttia.
 

ipaz

Jäsen
Toisaalta ymmärrän Osmon kommentin koska alkoholihan on haittajuoma ja jos nuoret sitä alkavat kittaamaan (niin kuin jo tekevät liiankin kanssa) niin ei hyvin käy. Toisaalta taas Suomessa on vapaus mainostaa alle 21% (?) alkoholituotteita, joten jos MTV3 saa haalia Sinebrychoffin rahat Koffin keskaria esitellessään, niin miksi vain Suomen urheilulajien joukkueet joutuisivat luopumaan noista panimoiden rahoista.

Paluu vanhaan ykkösolut mainontaan ei enää uskoakseni ole mahdollista. Ja koska suurin osa katsojista ei pidä alkoholin mainostamista taikka ottelutapahtumissa myymistä pahana, niin miksi puuttua tällaiseen?

Euroopassa (jossa "osataan" juoda oikein) olutta saa jouda jopa omalla istuinpaikallaan katsomossa. Suomessa olut myydään ovien sisäpuolella ravintolassa, josta sitä ei saa viedä pois. Ja kun Suomi on nyt kovasti menossa yleiseurooppalaiseen suuntaan, niin tuonkaltainen alkoholin mainonta urheilussa olisi piiitkä takapakki tällä saralla. Ehkä jopa EU-lakien vastainen?

Ja eikös MM-kisojen pääsponsori ole ollut jo vuosia eräs Warsteiner niminen panimotuote...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Yhteen lihavaan naiseen mahtuu monta Koffin tarraa

Viestin lähetti Pitkä

.........maailman korkeimman veroasteen maassa on Eurooppalaisen mittapuun tulorajojen ja ostovoiman mukaan laskettuna kaksi miljoonaa köyhyyden koskettamaa ihmistä, ja hänen sarkansa - peruspalvelut - kansainvälisiin mittauksiin perustuen yhdet Euroopan heikkotasoisimmista.

Koskaan ei valtapuolueissa väriin katsomatta olla edes pohdittu sitä, voisiko vanhoilliselle holhouspolitiikalle olla olemassa vaihtoehtoja. Faktat unohtuvat politiikan tekijöiltä, vaikka heidän jos kenen pitäisi tuntea talous, tilastotiede ja historia.


Loistokirjoitus!!! Miksi tuota yllä olevan lainauksen asiaa ei saada ihmesten päähän. Suomessa aina hoetaan "lottovoitto syntyä .." , vaikka siihen ei ole mitään perustetta. Itse asiassa Suomalaisten ostovoima on samaa tasoa Portugalilaisten kanssa. Heillä sentään säät suosii......eivät tosin pärjää jääkiekossa.


Oletko Pitkä ehdolla joissain vaaleissa? Pistä heti numerosi esille.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti ipaz
jos MTV3 saa haalia Sinebrychoffin rahat Koffin keskaria esitellessään, niin miksi vain Suomen urheilulajien joukkueet joutuisivat luopumaan noista panimoiden rahoista.

Hyvä pointti, varsinkin kun maikkarin ja Nelosen nuorten suosimien ohjelmien mainoskatkoilla hellyyttävä koira etsii isännälleen kaljapulloa.

Erona urheilun kaljamainoksiin on se, että Olvin tv-mainosta vastaan asettuva leimautuisi heti ansaitusti huumorintajuttomaksi nipottajaksi. Miten saman firman mainoksesta saa huonoja vaikutteita vasta, kun se painetaan jääkiekkoilijan pelipaitaan?

Lain mukaan mainos ei saa luoda mielikuvaa, joka yhdistyy väkivaltaiseen käytökseen. Kun Kentin pojat särkivät Koffin mainoksessa Landolansa, mainoksen esittäminen kiellettiin. DNA:n hieno jalkapallohuligaanipätkä siivottiin pois televisiosta, koska tarkastajilta ei löytynyt kykyä nähdä asioita uudella tavalla. Olvin mainostakaan ei varmasti esitettäisi, jos mainoksen koira olisi jotakin toista, kiellon verukkeeksi sopivaa, maineensa takia luonteeltaan väkivaltaiseksi leimattua rotua.
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Re: Yhteen lihavaan naiseen mahtuu monta Koffin tarraa

Viestin lähetti jussi_j
Oletko Pitkä ehdolla joissain vaaleissa? Pistä heti numerosi esille.

Olen valitettavasti jopa poliitikoksi liian populisti:D
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Ensiksi täytyy myöntää juntille: sinä voitit - on mahdoton kommentoida minulle osoitettua kirjoitustasi, kun en tunne sinua tarpeeksi hyvin arvatakseni, mikä siinä on sarkasmia ja mikä ei.

Olen Jip Piin kanssa hyvin paljon samaa mieltä, Pitkän viestikin herätti ajatuksia:

>Siihen ajatteluun kuuluu, että ihmisten elämää on rajusti säänneltävä ja rajoitettava, ja valtaeliitti säilytettävä voimakkaana. Siihen ajatteluun kuuluu myös yhden aatteen viljeleminen totuutena; sen aatteen, että yksilölle ei voi antaa itsenäistä päätäntävaltaa eikä siirtää vastuuta, tai seuraa tuho.

Tämä varovaisuus on minusta aika ymmärrettävää. Jos alkoholin täydellisellä vapautuksella olisi jotain vakavia, esimerkiksi kansanterveydellisiä seurauksia, kohdistuisi syyttävä sormi tietysti poliitikkoihin. Oman vallan pönkittämistä ehkä, mutta ennen kaikkea varovaisuutta - ehkä myös ihmisten etua ajatellen. Eri asia sitten, onko se järkevää.

Tanska on tässä asiassa aika mielenkiintoinen vertailukohde. Maassa on hyvin vapaa alkoholipolitiikka (myydään muistaakseni ilman ikärajoja) - ja valtavat terveydenhuoltomenot (kuten Suomessakin) sekä ihmisillä muita pohjoismaita selvästi lyhyempi keskimääräinen elinikä. Toki siihen vaikuttaa se, että tanskalaiset elävät muutenkin keskimäärin aika epäterveellisesti. Ja toki kunkin maan alkoholikulttuuri ratkaisee paljon.

>Tiedotusvälineissä ei ole nähty, eikä tällä menolla tulla näkemäänkään vastakkainasettelua, jossa Soininvaaran alkoholipoliittisen lausunnon kaltaisia mielipiteitä asetettaisiin kyseenalaisiksi.

Olen eri mieltä. Alkoholipolitiikkahan on vuosien mittaan vapautunut huomattavasti. Eihän siitä kauaakaan ole (1970-luvulla?), kun keskiolutta sai vain Alkosta ja junan ravintolavaunuista sai olutta vain jos osti samalla ruokaa. Kyllä liberaalimpaan suuntaan ollaan menossa koko ajan, jos tarkastellaan useiden vuosien mittaista ajanjaksoa.

>Kyse ei tietenkään ole hallituksen sisäisestä näkemyserosta, vaan siitä, että alkoholia ei haluta vapauttaa, eikä verotusta laskea, koska se heikentäisi valtaa pitävien asemaa.

Tämä on kiinnostava kohta. Miten heikentäisi?

>Mielipiteeni eroaa Soininvaaran näkemyksestä siinä, etten todellakaan näe nykyisessä holhoamisessa mitään hyvää, koska sillä ei ole saavutettu niitä tavoitteita, jotka alkoholin sääntelylle pitäisi asettaa.

Tästä olen osittain samaa mieltä. Nykyinen holhouspolitiikka ei tosiaankaan ole onnistunut, vaikka kyllä siinä minusta jotain hyvääkin on. Joka tapauksessa politiikka tulee ennemmin tai myöhemmin muuttumaan. Lopullisen vapauttamisen suhteen käydään vain viivytystaistelua, jonka aikana yritetään opettaa kansa juomatavoille.

Paitsi että kieltolain aikaan Suomessa juotiin enemmän viinaa kuin koskaan, juotiin ennen kieltolakia vähemmän kuin koskaan. Ehkä vapautus ei sitten olekaan mikään katastrofi? En tiedä.

>Tuskin viinaongelmaan herättiin vasta nyt, tuntuu pikemminkin siltä, että aina kun puhutaan alkoholista, uutiskynnys ylittyy heti.

Tämä on totta. Alkoholi, seksi, rikokset, formulat - löytääkö joku iltapäivälehden lööpin, jossa jokin näistä EI esiinny?
 

Pitkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Viikate
Tanska on tässä asiassa aika mielenkiintoinen vertailukohde. Maassa on hyvin vapaa alkoholipolitiikka (myydään muistaakseni ilman ikärajoja) - ja valtavat terveydenhuoltomenot (kuten Suomessakin) sekä ihmisillä muita pohjoismaita selvästi lyhyempi keskimääräinen elinikä.

Tanskassa alkoholin kulutus lisääntyi myynnin vapauduttua piikinomaisesti, minkä jälkeen se palautui nopeasti ennalleen. Ei voida osoittaa yhteyttä alkoholin hinnan ja sen kulutuksen - ja sitä myötä haittojen - välillä. Juomiskulttuurin ja alkoholin haittojen välillä taas voidaan tuo syy-seuraus -yhteys osoittaa.

Tiedotusvälineissä ei ole nähty, eikä tällä menolla tulla näkemäänkään vastakkainasettelua, jossa Soininvaaran alkoholipoliittisen lausunnon kaltaisia mielipiteitä asetettaisiin kyseenalaisiksi.

Takoitin tällä kommentilla nimen omaan tapaa uutisoida vanhoillinen näkemys kritiikittä totuunena - vain uudistusmieliset ajatukset otetaan vastaan kriittisesti. Mikäli ongelmiin halutaan löytää todellisia korjauksia, on myös konservatiivisia ajatuksia ruodittava julkisuudessa yhtä kriittisesti kuin liberaalejakin, sen paremmin kommentoimatta aatteiden sisältöä tai oikeellisuutta.

Tietenkin esimerkiksi Yleisradion rooli on toimia hallinnon jatkeena, koska sen hallintoneuvoston paikat täytetään poliittisin nimityksin. Olutmainoksen aatteellinen tausta taas ei jääne kenellekään epäselväksi.

alkoholia ei haluta vapauttaa, eikä verotusta laskea, koska se heikentäisi valtaa pitävien asemaa.

Tämä on kiinnostava kohta. Miten heikentäisi?

Mitä tehokkaammin keinoin kansaa hallitaan, sitä enemmän on valtaa. Verotus ja tiukat säädökset, joilla rajoitetaan ihmisten jokapäiväistä elämää, ovat tehokkaimpia vallan välineitä, joita demokraattisessa valtiossa voidaan toteuttaa.

Mitä muuta konservatiivisuus on kuin totutusta luopumisen vaikeutta?
 

Petofani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Anaheim, Raahe-Kiekko, PattU, Lippo
Löysin hakusanalla alkoholi tämmöisen ketjun. Nostan ketjun vajaan 19 vuoden tauon jälkeen pohjamudista pinnalle ja sanon:

Kyllä alkoholimainonta sopii nykymuodossaan jääkiekkoon. Minun mielestä.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tähän olemassa joku perustelukin?
Tasapuolisen kilpailun, seurahistorioiden ylläpitämisen ja kannattajien kunnioittamisen saralla ei ole kovinkaan moni sponsori epäonnistunut sillä tavalla, kuin Red Bull Keski-Euroopassa jalkapallon puolella. Saa nähdä, mihin yhä tiivistyvä yhteistyö Liigan kanssa ajan myötä johtaa.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Mites tupakkatuotteita mainostava verkkokauppa, sopiikohan se?

Viittaan tällä siis nuuskakairaan.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tasapuolisen kilpailun, seurahistorioiden ylläpitämisen ja kannattajien kunnioittamisen saralla ei ole kovinkaan moni sponsori epäonnistunut sillä tavalla, kuin Red Bull Keski-Euroopassa jalkapallon puolella. Saa nähdä, mihin yhä tiivistyvä yhteistyö Liigan kanssa ajan myötä johtaa.
Näissä tapauksissa ei ole enää menty tavanomaisen sponsoroinnin puolella, vaan puhutaan pitkälti koko seuran ostamisesta. Red Bull on tehnyt virheitä, mutta vielä enemmän on tehty virheitä ko. seurojen johdossa.

Mutta kuten todettua, kyseiset tapaukset eivät mielestäni oikein tähän keskusteluun liity.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös