Nyrkkeilyketju

  • 756 832
  • 3 665
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Joshua vs. Ruiz 7.12 Saudi-Arabiassa...... Voi moro..
Rahalla saa ja kamelilla pääsee... Ruizille luvattu uusintaottelupykälän mukainen 7,5m£ ja AJ vetää vissiin tuplat tai triplat tuosta. Oikein Ali vs. Frazier (Thrilla in Manila) ja Ali vs. Foreman (Rumble in the jungle) tyylisesti nimettykin iltama, Clash on the dunes. Matsaavatkohan tosiaan jossain dyyneillä kun ottelun kerrotaan käytävän Diriyahissa. Sehän on siis entinen Arabian pääkaupunki ja muinainen rauniokaupunki aavikolla... Vai onko siellä mennyt toimituksissa Diriyah ja Riyadh sekasin...

Linkki Metro.co.uk juttuun.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Daniel DuBois. Viimeksi mainittu varsinkin aika mielenkiintoinen nimi: vasta 21v, 11-0 (10KO) ja tyrmäsi MM-ottelussakin käyneen Razvan Cojanun

Dubois oli eilen ehtoolla taas tositoimissa ja oli kyllä vakuuttava. Pisti niinikään voittamattoman Ebenezer Tettehin pariin kertaan persiilleen ja pihalle 1. erässä. Vastus nyt ei recordistaan huolimatta vaikuttanut hääppöiseltä ja ukon koko olemus kieli kuin olisi teuraalle tuotu. Otteli ensimmäistä kertaa kotikaupunkinsa, Ghanan Accran, ulkopuolella. Accrassa on tunnetusti kova taso nyrkkeilyssä ja kaupunki on tuottanut monia huippuja vuosien varrella (Azumah Nelson, Ike Quartey, Joseph Agbeko, Joshua Clottey, Richard Commey, Ben Tackie jne.) mutta raskassarjalaiset loistavat poissaolollaan. Varsinkin kädet käy kyllä Duoboisilla todella vikkelään ja ikääkin vasta nyt 22v. Tästä voi tulla kova luu hewariin.

Ensi yönä taas tupla mm-iltamat Staples Centerissä Losissa kun välisarjan IBF sekä WBC -vöistä matsaavat Erroll Spence ja Shawn Porter sekä WBC:n ylemmän keskisarjan vyöstä Anthony Dirrell vs. David Benavidez. Vaikka tuolla kvartetilla ihan mukavat KO prosentit on kaikilla, niin itse haistelisin tässä selkeitä pistevoittoja ennakkosuosikeille, eli siis Spencelle ja Benavidezille.
 
Oli kyllä Derevyanchenko juuri niin hankala vastustaja Triple G:lle kuin ounastelinkin. Kaveri on liukas, hyvä puolustamaan ja osaa iskeä. Vaikka GGG:n sairasteluista onkin ollut juttua, tekosyitähän löytyy aina. Ei siis otellut omastakaan mielestäni Golovkin normaalilla tasollaan, mutta olet juuri niin hyvä kuin mitä sinä päivänä kehässä olet, siinä ei selittelyt auta. En pisteyttänyt matsia ja mielestäni mestarilta pitää tittelit aina "ottaa" pois, eikä tuollaisen tasaisen väännön jälkeen olisi oikein vaihtaa vöitä. Oikein siis kaikesta huolimatta meni.

Potkonenkin vain porskuttaa menemään ja tänään on vastassa Kiinan tyttö Cong, minkä jälkeen onkin mitalimatsi jäljellä - toivottavasti se kirkkaampi.

Usyk tekee tänään debyyttinsä raskaassa sarjassa, kun vastaan asettuu Chazz Witherspoon, joka siis astui epäpuhtaan dopingtestin antaneen Tyrone Spongin tilalle, joka olisi ollut huomattavasti kovempi vastus. Usyk voittanee tämän helposti ennen täyttä aikaa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Usyk tekee tänään debyyttinsä raskaassa sarjassa, kun vastaan asettuu Chazz Witherspoon, joka siis astui epäpuhtaan dopingtestin antaneen Tyrone Spongin tilalle, joka olisi ollut huomattavasti kovempi vastus. Usyk voittanee tämän helposti ennen täyttä aikaa.
Juu, ekat kolmisen erää Witherspoon pysyi jotenkin kyydissä mutta sitten kun Usyk pisti koneet käyntiin niin käytännössä osui joka kerta kun ojensi kätensä. Tuolilleen jäi sitten Witherspoon ja ihan oikeaan aikaan. Chazz on muuten toisen Phillyfighter Witherspoonin, WBA ja WBC -liitottojen ex-mestarin, "Terrible" Tim Witherspoonin pikkuserkku.

Toisessa pääottelussa Dimitri Bivol säilytti suvereenisti vyönsä WBA:n raskaan keskisarjan titteliottelussa Dominikaanisen Tasavallan Lenin Castilloa vastaan. Ei tarvinnut pistää Bivolin edes parastaan ja hölkkäili pistevoittoon. En ikinään suostu moittimaan nyrkkeilijää siitä että ottelee järkevästi, mutta olis Bivol nyt voida pistää edes yhden pykälän lisää silmään sen jälkeen kuin käytti Castilloa lattiassa. Pykäliä olisi varmaan arsenaalissa ollut vielä monen monta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ensi yönä sitten yksi vuoden odotetuimpia matseja kun WBO:n LHW -vyöstä matsaavat Sergei Kovalev ja Canelo Alvarez. Ihmeen vähän muuten hypeä ollut maailmalla tästä matsista mielestäni. Jos jotain veikkauksia pitäisi laittaa niin lasken kyllä Canelon ennakkosuosikiksi. Nopeudessa ja kestävyydessä vie kyllä Krusheria selkeästi mutta iskuvoimassa Kovalev lienee edellä, joskaan ei Alvarezkaan mikään kevytkintainen ole. Yksi kysymysmerkki on se että tämä on Canelon ensimmäinen ottelu raskaassa keskisarjassa ja ylemmässä keskisarjassakin on vain yksi aiempi ottelu kun kävi vetämässä viimeistä edellisessä matsissaan britti Rocky Fieldingin pihalle 3.erässä. Viime ottelussaan otteli taas keskisarjassa, eli viimematsista tähän matsiin on otettu 15lbs lisää massaa ja heti tulee vastaan divisioonan TOP-3 äijä. Tästä päästään myös siihen että onko koolla väliä. Canelo on vain 173cm kun taas Kovalev 183cm. Canelon ulottuvuus on 179cm kun taas Kovaleville merkitty 184cm, eli "vain" 5cm etu. Uskonkin että Alvarez huipputeknisenä pystyy kyllä tuon ulottuvuusedun eliminoimaan. Canelolla on myös mehikaanina vähän tapana innostua dogfighteihin ja yleensä niissa hyvin pärjännytkin, mutta Kovalevia vastaan sanosin Saulille että "älä lähre shinne."

Mutta joka tapauksessa, aivan ves kiälellä tässä jo ootellaan matsia. En edelleenkään ole vedonlyöjiä mutta olisin niin pistäisin Canelolle UD12.
 

Linc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Ensi yönä sitten yksi vuoden odotetuimpia matseja kun WBO:n LHW -vyöstä matsaavat Sergei Kovalev ja Canelo Alvarez. Ihmeen vähän muuten hypeä ollut maailmalla tästä matsista mielestäni.

Vähemmän nyrkkeilyä seuraavana MMA-fanina oletin kyseessä olevan taas Canelolle joku helppo matsi. Täytyykin UFC:n jälkeen katsoa matsi, kiitoksia tästä. UFC ja DAZNhan tosiaan ovat sopineet että tämä Canelon ottelu alkaa vasta sen jälkeen kun Masvidal vs Nate Diaz on ohi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Wow! Olipa matsi. Ei menny niin kuin aattelin vaikkakin voittajan sain oikein. Omissa papereissani Kovalev johti matsia parilla, kolmella pojolla ennen 11.erää. Käytti kokoeroa todella hyvin edukseen ja venäläisen jabi takoi kun singeri, joskin melko tehottomasti. Itse pidän aina jabia ns. setup punchina jolla tehdään tilaa sille isolle moukarille mutta vaikka se Sergein jabi takoi kuin tikka, niin sitä ei koskaan seurannu kunnon pommi. Tota vähän ihmettelin. Canelo parani matsin kestäessä kuin vanha viini, mikä oli kyllä odotettavissakin. En silti kyennyt ennustamaan tota 11. erän pommisarjaa mikä pisti Krusherin totaalisen pihalle. Canelon tyylikin oli varmaan vähän outo Kovaleville. Tuli eteenpäin vasen jalka edellä ja silti heitteli vasurilla voimalyöntejä. Molemmat aika-ajoin tulivat olkapää edellä lähelle, ja ihme ettei tullut vahingollisia kolareita tämän takia. Yhden varoituksen Kovalev sai tästä tosin. Hieno matsi kuitenkin. Seuraavaksi sitten Beterbieviä ja Bivolia Meksikon veljelle vastaan. Hyvältä näyttää kyllä LHW kärki, enkä suostu vielä sanomaan että Kovalev olisi valmis eläkkeelle. Tosiaan, johti omalla kortilla matsia keskeytykseen asti.
Pisteet muuten Canelolle siitä että ei ruvennut revittelemään ja tuulettelemaan kun vastustaja oli vielä maassa. Vasta kun näki että Kovalev on kunnossa niin kädet ylös. Hieno mies. Kunnioitti koodistoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kovalev vs. Canelo:
Oli kyllä hienot hippaset. Kovalev johti myös täällä selkeästi pisteillä ja vaikka Canelo selkeästi kiristikin ruuvia loppua kohti, onneksi pisteille ei menty. @Johnny B. Goode kanssasi lähes kaikesta samaa mieltä ja omaan silmään Kovalev oli selkeästi "valmiimpi" matsiin. Ei sillä, että Canelo olisi jännittänyt, mutta epäilen että painavampi kroppa aiheuttaa kokeneemmallekin kehäketulle uusia tilanteita ja eihän Alvarez ole koskaan tämän painoisena otellut. Lyönnit olivat miehellä yhtä teräviä kuin aiemminkin, mutta oletan että kondis oli osin arvoitus ja sen takia ottelun alku otettiin hitaammin. Ei myöskään mitään Kovalevilta pois, jabi toimi kuitenkin hienosti läpi ottelun. Tällaisia shakkimatseja katsoisi mieluiten lisää, harmi vain että jotenkin tuntuu mielenkiintoisten matsien määrän olevan allekirjoittaneelle laskusuunnassa.

Ruiz vs. Joshua 2:
Tästä saadaankin aasinsilta Ruiz vs. Joshua kakkoseen, mihin on kuukauden päivät aikaa. Mielenkiintoista nähdä minkälaisella taktiikalla miehet otteluun lähtevät. En pidä kumpaakaan ottelijaa mitenkään mielenkiintoisena, mutta ensimmäisen matsin aiheuttaman kiiman takia tämä on luonnollisesti pakko kytätä.

Inoue vs. Donaire:
Mielenkiintoisiakin matseja on kuitenkin luvassa ylihuomenna molempien Inouen veljeksten otellessa titteliotteluissa, kun Naoya Inoue kohtaa Nonito Donairen ja Naoyan pikkuveli Takuma Nordine Oubaalin. Pidän Donairea Inouen ylivoimaisesti kovakätisimpänä ja myös hankalimpana vastuksena tähän mennessä, joten on hienoa nähdä miten matsi etenee. Vaikka Inoue on yksi lempiottelijoistani, olen seurannut huomattavasti enemmän Donairea. Hänen tyylinsä otella on todella miellyttävä. Miehellä on hyvä silmä ja hän osaa lyödä hyvin vastaan, mutta käsinopeus ja voima riittää kolaamaan vastustajat ilman mitään ristiinlyöntitilanteita. Varsinkin Donairen vasenta koukkua voidaan pitää tämän hetken nyrkkeilymaailman aivan yhtenä parhaista lyönneistä, sen verran ruutia siinä on takana. Sitä vastaan Inoue lienee myös treenannut todella kovaa. Donaire on kompakti ja klassinen atleetti, jota harvoin löytää huonosta asennosta, kun taas Inoue on enemmän kylki edellä otteleva joustava ja omaan silmäänsä luottava hanskaaja, kenen tyyli on lyödessä hieman avoimempi, peek-a-boo:sta huolimatta. Molempien lyöntivoima on poikkeuksellisen kova tähän sarjaan ja ei voi kun toivoa, ettei homma ei pääty nopeaan tyrmäykseen, vaan saamme nähdä pitkän ja hyvän matsin. Tässä on eittämättä klassikon aineksia. JOS Inoue hoitaa homman selkeästi himaan, voidaan oikeasti alkaa puhumaan pound for pound top-3 ottelijasta.

Oma veikkaus voittajasta on täysi arvaus: Donaire lyö Inouen lattiaan 7. erässä.
 
Jatketaan monologia.

Olipahan hieno matsi! Kyllä on Inoue tämän ottelun jälkeen taas metrin pidempi matsaaja. Joutui ottamaan kovia koppeja vastaan ja leukakin oli koetuksella, mutta niin vain lopulta japanilainen näytti olevan tiukoila hetkillä kokeneemman näköinen, vaikka kokemusedun piti olla Donairen puolella. Mielestäni Inoue olisi ollut lyötävissä pihalle, mutta Donaire jostain syystä kymmenennessä erässä mahdollisuuden saatuaan ei saanut matsia lopetettua. On eri tavalla hienoa katsoa nyrkkeilyä, missä molemmat ottelijat joutuvat toista ulos lyödessään varomaan kaverin vastalyöntejä viimeiseen asti. Molemmat kyllä kunnioittivat toistensa iskuvoimaa.

Vaikka olisi voinut käydä miten vain, parempi ottelija tämän voitti. Inoue liikkui paremmin ja oli osuvampi läpi ottelun. Inouen hieman pidempi lyöntityyli auttoi etäisyyden hallinnassa ja Donaire päätyi usein huitomaan ilmaa, kun Inoue sai osuman perille. Hatunnosto vielä japanilaiselle yleisölle, joka eli odotetusti hienosti mukana ottelussa.

Kenestä Monsterille haastajaksi? Lomachenkohan ilmoitti jo aiemmin, että on valmis matsaamaan Inouea vastaan ylemmässä höyhensarjassa, eli 59 kiloisissa, mihin Naoyalla on kärpässarjasta 5,5 kilon matka. En näe tuossa mitään järkeä. Lopputulos on sama kuin vaikkapa Mikey Garcian ja Errol Spencen ottelussa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ens yänä olis Wilder vs. Ortiz II. Niin paljon kun Ortizin toivoisinkin voittavan niin en kyllä näe sedällä palaa tässä enää. Wilder näytti todella tiukkakuntoiselta niinkun aina, Ortiz vähän plösöltä. Niinkun aina. Ei muuten kauheen usein kaksmetrinen kaveri tänäpäivänä kellota vaakaan alta 100kg (Wilder 219,5lb). Pahaa pelkään ettei tule ykkösen kaltasta spektaakkelia vaan Wilder ottaa voiton huomattavasti helpommin. Toivotaan että oon väärässä.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Ens yänä olis Wilder vs. Ortiz II. Niin paljon kun Ortizin toivoisinkin voittavan niin en kyllä näe sedällä palaa tässä enää. Wilder näytti todella tiukkakuntoiselta niinkun aina, Ortiz vähän plösöltä. Niinkun aina. Ei muuten kauheen usein kaksmetrinen kaveri tänäpäivänä kellota vaakaan alta 100kg (Wilder 219,5lb). Pahaa pelkään ettei tule ykkösen kaltasta spektaakkelia vaan Wilder ottaa voiton huomattavasti helpommin. Toivotaan että oon väärässä.

Kyllä se Ortiz vaan hankala vastus Deontaylle näytti jälleen olevan. Kahdella tuomareista oli Ortiz edellä 5-1 ja yhdellä 4-2 tuohon ratkaisevaan seiskaerään mentäessä. Siinäkin Ortiz osui pahemmin ennen tuota Wilderin järkyttävää oikeaa pommia ihan erän loppuun. Hirveä voima kyllä tuossa oikeassa suorassa, jälleen kerran. Pahaa pelkään, että Gypsy king naputtelee helpohkon voiton, jos vain maltti pitää loppuun asti. Toki Wilderin lyöntivoima on sellainen, että yksikin riittää, niinkuin taas nähtiin...
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Tuo Robert Heleniuksen ensi viikonlopun vastus alittaa kyllä villeimmätkin paskuustaso-odotukseni. Matsihan otellaan Narvassa.

Miten alas voi vajota.



"Voitettuani tämän ottelun minua odottaa matsi Yhdysvalloissa. Tämä ottelu on väliottelu, jonka avulla pääsen takaisin Amerikkaan. Totta kai kulunut vuosi näytti suunnitelmissani erilaiselta, ja haluan edelleen otella MM-matsin, mutta juuri nyt keskityn yhteen matsiin kerrallaan, sanoo Helenius sponsorinsa sivuilla."

Kuulostaa niin kovin tutulta Heleniuksen suusta. Jotenkin tuntuu, että realistisesti jo tuosta Chisora-matsista lähtien on tajuttu se kärjen saavuttamaton taso, mutta uho siitä MM-ottelusta on pidetty hengissä ottelumyyntien takia. Näitä mätisäkkejä on nyt otettu hakattavaksi jo sen verran paljon, että tuskimpa suomalaisetkaan jaksaa enää innostua. Sääli, hieno ja aikanaan todella potentiaalinen ottelija.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuo Robert Heleniuksen ensi viikonlopun vastus alittaa kyllä villeimmätkin paskuustaso-odotukseni. Matsihan otellaan Narvassa.

Miten alas voi vajota.

Virossa tapahtumat voivat saada erillistä EU-tukea, joten tilipussi saattaa olla muhkeahko vastustajan taso huomioiden. Kun nyrkkeilee elääkseen, olisi typerää kieltäytyä tuurauksesta kohtuullista korvausta vastaan.

Tietääkseni Heleniuksella on Virossa oma yritys, joka saattaa hoitaa osan tämänkin tapahtuman järjestelyistä. Ja jos siihen saadaan taloudellista tukea Viron kautta EU:lta, tilipussi saattaa olla kovakin. Voisi olla kuusinumeroinen.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuollaiset match upit ovat häpeäksi koko lajille. Se sama Basile joka oli kooltaan puoli Heleniusta (valehdelluista mitoista viis) ja joka vaipui kanveesiin suurinpiirtein Robben katseesta, on tyrmännyt tämän uuden ilmeisesti jo uransa lopettaneen "vastustajan" kolmessa erässä. Eihän kehään toki ketään pakoteta mutta nämä ovat jo turvallisuusmielessä arveluttavia matseja.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se sama Basile joka oli kooltaan puoli Heleniusta (valehdelluista mitoista viis) ja joka vaipui kanveesiin suurinpiirtein Robben katseesta, on tyrmännyt tämän uuden ilmeisesti jo uransa lopettaneen "vastustajan" kolmessa erässä.

Niin, helvettiäkö näitä tänne jostain Brasiliasta asti lennättää, kun samantasoisia varmaan löytyisi jostain suomalaisesta Pubistakin. No, odotellaan nyt sitten sitä tulevaa USA:n matsia. Näkisköhän tämän jostain PAFin sivuilta ilmaiseksi taas, koska ei tästä nyt ainakaan voi mitään rahaakaan pyytää. Ei sillä, ei tässä mitään näkemistäkään tule olemaan.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Puolitoista erää, ja melkeinpä kaksi päätä lyhyempi brasilialainen taksikuski luovutti. Robbe tuuletti kuin olisi kovankin vastustajan kohdannut. Jos Robbe olisi yhtä kova jätkä, mitä Anthony Joshua, Tyson Fury tai Deontay Wilder niin tuo taksikuski olisi nukutettu kymmenessä sekunnissa. Käsittämätöntä, että tuostakin joku maksoi rahaa. Vielä käsittämättömämpää on, jos joku tuon huolii jenkkeihin "ottelemaan".
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Puolitoista erää, ja melkeinpä kaksi päätä lyhyempi brasilialainen taksikuski luovutti. Robbe tuuletti kuin olisi kovankin vastustajan kohdannut. Jos Robbe olisi yhtä kova jätkä, mitä Anthony Joshua, Tyson Fury tai Deontay Wilder niin tuo taksikuski olisi nukutettu kymmenessä sekunnissa. Käsittämätöntä, että tuostakin joku maksoi rahaa. Vielä käsittämättömämpää on, jos joku tuon huolii jenkkeihin "ottelemaan".

No joo. Nää on näitä ja niin edelleen. Tuossa sarjassa taksikuski virostakin voi tyrmätä sekunnissa, ellet ole täysin valmiina ja tottakai hieno voitto Robbelle tämäkin.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Vastukseen en ota kantaa, mutta kyllä siellä matsissa rapakon takana varmaan sellainen raha liikkuu, että se ihan työstä käy...

Yllättävän sutjakassa kunnossa Helenius on.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yllättävän sutjakassa kunnossa Helenius on.

Tähän kiinnitin kanssa huomiota, kun ei tuossa nyt paljon muutakaan nähtävää ollut. En tiedä sitten onko siellä vieläkin nyt koitettu sitä kuntopuolta saada kovemmaksi, kun on tuntunut, että siitä se on eniten jäänyt tähän asti kiinni.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Ylipaino on ylivoimaa!

Ruiz heittäny sitten meksikolaisittain ihan lekkeriksi. On vähän tankattu tacoja viime matsin palkintorahoilla. Joshua timmissä kondiksessa, niinkun toki aina. Ei tuu pitkä matsi tästä.

On muuten kyllä ihan mielenkiintonen HW kattaus tossa illassa pääottelun lisäksi:

Povetkin vs. Hunter
Whyte vs. Wach
Hrgovic vs. Molina

Muutenkin herkkua kun ilta alkaa jo juuri hyvään aikaan kun ei otella Ameriikoissa vaan tuolla päänkatkojien mestoilla. Kaliaa, poppareita ja Ruizin kunniaksi pari tortillaa. Näillä eväillä.

e. Linkki muuten fightnewsin sivulle punnitustilaisuudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös