Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 674
  • 3 412

PasiAnssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Wycombe Wanderers
Ei sootana. Kun viikko sitten tänne tulin tänne spekuloimaan Virtaselle, ei ollut kyllä hajuakaan että se voisi toteutua :D

Omasta mielestä erittäin aliarvostettu valmentaja varsinkin Jyväskylässä. Toi kuitenkin parit pronssit ja CHL:n. Ei osattu arvostaa miehen tuomaa jatkumoa vaan vaadittiin välitöntä menestystä
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Ja nyt siis Kaskinen pitäisi kärrätä jollain kultatuolilla takaisin kotia kun on paha mieli. On vittu aikoihin eletty.

No ei tietenkään pitäisi, mutta onhan tämä nyt helvetti vieköön aivan naurettavaa puuhastelua TPS:ltä taas kerran. Tilanne olisi pitänyt joko hoitaa ennen joukkueen lähtöä Jyväskylään tai odottaa valmentajan vaihtoa huomiseen. Se, että valmentajan annetaan lähteä joukkueen mukana vieraspeliin, vetää siellä päivän treenit, antaa lehdistölle pressit ja sitten puolitoista tuntia ennen pelin alkua annetaan potkut on aivan naurettavan tökeröä perseilyä.

Jos Kallesta piti hinnalla millä hyvänsä päästä eroon ennen tätä peliä ja Virtasen nimeä ei ollut papereissa, niin oltaisiin sitten tehty se, mitä ~kaikki muut seurat ~kaikissa muissa urheilulajeissa olisivat tehneet: ilmoitettu suoraan sen päätöksen jälkeen keskiviikkona, että Kaskinen on sanottu irti ja apuvalmentaja vetää treenit ja pelin siihen asti, että uusi äijä saadaan sisään.

Siis: Kaskisen potkut = hyvä ja oikea asia.
Tapa jolla asia hoidettiin = tää on mun Tepsi.
 
Milloin tuolla on tyylipisteitä jaeltu? Miksi Kallen ois pitäny antaa valmentaa vielä JYP:a vastaan? Ai siksi ettei sille tule paha mieli? Voi ny vittu oikeesti. Se ken leikkiin lähtee niin se sen kestäköön.

Ei vaan siksi, että seura olisi jättänyt itsestään edes aavistuksen ammattimaisen kuvan kaiken tämän sekoilun keskellä. Vaan mitäpä sitä ammattimaisuuden perään huutelemaan kun johto on täynnä amatöörejä.

Nimimerkki @mission16W tuossa upeasti tiivisti yllä omatkin ajatukseni tästä farssista.
 
Kalle saa joka tapauksessa palkkaa kauden loppuun, ehti varmaan sopivaan paluujunaan ja Tepsi varmasti korvaa junalipun. Jos Kallelta kysyttäisiin, olisitko halunnut jatkaa vielä yhden ottelun ennen jo päätettyjä potkuja, tuskin olisi halunnut.

Jos Kallelta oikeasti olisi kysytty, että haluatko lähteä Jyväskylään nöyryytettäväksi, niin tuskin olisi lähtenyt. Ihminen hänkin on.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaskinen irtisanotaan kun TPS johto näkee että Jyskälästä on parempi mahdollisuus saada pisteitä Virtasen kanssa.

Ja nyt siis Kaskinen pitäisi kärrätä jollain kultatuolilla takaisin kotia kun on paha mieli. On vittu aikoihin eletty.
Miten paljon luulet Marko Virtasen pystyvän vaikuttamaan joukkueen peliin illan matsissa? Kaveri on ollut Tepsin valmentajana noin kaksi tuntia ennen matsia.

Ei kukaan ole ollut kärräämässä Kaskista kultatuolissa Turkuun, mutta kyllä nämä asiat pitäisi hoitaa ammattimaisesti.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Onhan tämä omituista, että potkuja annetaan näin. Elomo ja Kaskinen, molemmat vähän samalla tavalka. Eikös Pekka Virtakin aikanaan tiennyt, että kenkää tulee, mutta joutui valmentamaan vielä illan matsin, muistanko väärin?

Nyt olisi voinut kenkiä torstaina ja antaa apuvalmentajille väliaikainen vastuu.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun tulin töistä kotiin ja rupesin selailemaan uutisia ja huomasin Kaskisen saaneen potkut, niin ensimmäinen fiilis oli, että ihmeiden aika ei ole ohitse. Sen jälkeen fiilis oli vähän vastaavanlainen, kuin Leijonien voittaessa MM-kultaa viime keväänä. En enää uskonut tämän päivän tulevan, että Kaskinen saa potkut. Oli jo mennyt vähän maku Tepsin touhusta ja tännekään ei huvittanut kirjoitella. Ilveksellä on mielenkiintoinen joukkue ja olin laittanut kalenteriin, että koska Ilves tulee Tepsin vieraaksi, jotta voisi mennä katsomaan peliä. Vielä eilen ajattelin, että ei huvita mennä, mutta ehkä nyt pitäisi kuitenkin mennä katsomaan!

Ei Tepsin ongelmat tällä ratkea ja pitkä tie on kuljettavana, mutta tämä ratkaisu oli pieni askel oikeaan suuntaan. Ei Tepsi tällä kaudella mestaruutta voita, mutta kyllä tämän kauden pystyy vielä jotenkin kunnialla hoitamaan loppuun. Aika kovaan tahtiin saa pisteitä tulla, jotta edes säälipleijareihin päästään, mutta ei se mahdotonta ole. Minusta on tärkeintä, että pelataan tämä kausi kunniallisesti pois alta ja tietenkin yritetään saada paras mahdollinen lopputulos.

Mielenkiintoista olisi tietää, että kuka tämän päätöksen Kallen potkuista lopulta teki? Olisi kyllä kiva päästä kärpäsenä katossa seuraamaan, mitä siellä Tepsin johdon palavereissa on puhuttu. Sekin on jännää, että Niittymäki ei saanut erottaa Kaskista, vaan Niittymäki pistettiin lankulle. Minusta Niittymäki oli syytä vaihtaa, mutta mikä nyt parissa viikossa mielen muutti? Tepsin johdossa oltiin kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että Kaskinen on paras valmentaja, mitä maapallolta löytyy. Kuukauden verran on ollut päivänselvää, ettei Kaskisen alaisuudessa hommasta tule yhtään mitään. Ehkä siellä Tepsin johdossa on vihdoinkin herätty todellisuuteen, kun lokaa on tullut joka suunnasta ja vielä keskiviikkona oli fanien protesti. Saattaa olla, että johtoportaassa on iskenyt paniikki, kun on mietitty tulevia taloudellisia tappioita, kun yleisökato on ollut tosiasia jo tovin ja kotipelejä on kuitenkin jonkin verran jäljellä. Mutta Kallelle kiitos ja näkemiin. Tämä päävalmentajan tehtävä ei nyt vaan ollut sinun juttusi.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Eikö se aika kivasti kuitenkin mennyt CHL:n osalta...?

Meni toki, mutta kun JYPin tavoite on joka vuosi neljän parhaan joukossa niin sitten kun meillä oli aika unelma kokoonpano (Suomela, Puustinen, Nättinen yms.) niin nälkä kasvoi syödessä ja koko joukkue tavoitteli kahta kannua yhdeltä kaudelta. Yksi kannu saavutettiin ja kun keväällä pelit päättyivät välierissä IFK:ta vastaan ja JYP hävisi pelin kotona johdettuaan sitä jo 5-0, niin silloin oltiin tilanteessa että JYP, tai siis Marko Virtanen oli taas hukannut mahdollisuuden pelata mitaleista. Tuolla kaudella olisi voitu mennä päätyyn asti mutta Veltsun kirous iski jälleen.

Siksi heti seuraavana arkipäivänä veltsulle ilmoitettiin että työt eivät jatku JYPissä, oli toki jo aavistanut mitä tuleman pitää ja tyhjentänyt työpöytänsä ennen kuin Seppänen asteli ovesta sisään. Tämä kertoo mielestäni kaiken olennaisen tilanteesta: Marko Virtaselle kasattiin aivan valtavat paineet ja olihan JYP ollut vuosia keikkumassa top nelosessa ja organisaatio kuten fanitkin janosivat isompaa menestystä kuin pelkkä pronssi. Veltsu ei kyennyt valmentamaan joukkuetta voittamaan kauden tärkeimpiä pelejä, se tuli selväksi useana vuonna.

CHL -mestaruus oli jättipommi, juhlin sitä kuin suomen mestaruutta ja olen ylpeä että JYP on edelleen ainoa Suomalainen seura, joka on pystynyt sen "euroopan mestaruuden" voittamaan, kahdesti, Veltsun alaisuudessa. Mutta enempäänkin oli paikkoja.

Kaikki kunnia Marko Virtaselle, hän ei ole missään nimessä huono valmentaja, hän sai JYPin pelaamaan parhaimillaan häikäisevää lätkää ja jotkut 10 ottelun voittoputket olivat aika normaaleja, tappioputket olivat lyhyitä, pudotuspeleissä mentiin yhtä lukuunottamatta joka kerta välieriin ja kolmesti pronssille, ihan kelpo CV valmentajalle mutta se suomen mestaruus jota häneltä odotettiin jäi saavuttamatta. Se lopulta osaltaan päätti Veltsun ajan JYPin peräsimessä.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Erottaminen ehdottomasti oikea teko, ajoitus on hiukan kummallinen kun suoraan peliin pitää mennä. Ja huomenna heti toinen peli edessä. Aloittaa siis suoraan pelistä ilman mitään yhteistä aikaa joukkueen kanssa.
Aika vähäiseksi jää uuden valmentajan valmistautumisaika ja joukkueeseen tutustuminen. Ja toisinpäin. Olisi nyt edes pari päivää ollut aikaa ennen peliä.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kovasti tässä on itsekin huutanut potkuja Kaskiselle, mutta yhtä saamaton olen ollut kuin palloseuran päättäjät. Telian TPS-passi on roikkunut suolapatsaana nurkissa, vaikka sisältö on ollut täyttä kuraa. Vihdoin ryhdistäydyin ja irtisanoin tämän luokattoman diilin. Palataan asiaan, kun Kallen naamaa ei vaihtoaitiossa enää näy, toivottavasti mahdollisimman pian.
Jaa, eipä tässä pitkään tarvinnutkaan olla ilman Teliaa.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Potkuthan oli aivan oikea ratkaisu, mutt a tapa millä nämä tehtiin ei kyllä jätä TPS:n organisaatiosta kovin ammattimaista kuvaa. Onhan tuo niinkuin viimeinen vittuilu laittaa kaveri matkustamaan Jyväskylään joukkueen kanssa ja sitten kerrotaan pari tuntia ennen pelin alkua potkuista. Jokainen voi itse miettiä omalle kohdalleen tämä tilanteen.
 

Smirnoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS #26
Potkuthan oli aivan oikea ratkaisu, mutt a tapa millä nämä tehtiin ei kyllä jätä TPS:n organisaatiosta kovin ammattimaista kuvaa. Onhan tuo niinkuin viimeinen vittuilu laittaa kaveri matkustamaan Jyväskylään joukkueen kanssa ja sitten kerrotaan pari tuntia ennen pelin alkua potkuista. Jokainen voi itse miettiä omalle kohdalleen tämä tilanteen.

Siinähän kävi niin, että Virtasen palkattua hallituksen pojat antoivat sienen käteen ja käskivät miehen pesuhommiin. Saunaseuran iltamat olivat näes aluillaan. Virtanen ilmoitti terävästi, notta minähän en mitään saatanan selkiä pese! Johon hallituksen pojat olivat ihmetelleet, että kukas ne nyt sitten pesee? Marin teräväpäisenä tokaisi soitetaan Calle Turkuun heti ja lähetetään Marko vaihdossa. Hyvin ehtii vielä!
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kaskisen tapaus osoittaa vääjäämättömästi, ettei Suomessa liigajoukkueen valmentajaksi voi ilmoittautua, vaan ammattilaiseksi kasvetaan pikku hiljaa. Kaskinen ei tätä halunnut tehdä vaan yritti oikotietä päästä huipulle siksi, että tunsi oikeita henkilöitä TPS:n omistajista.
Koska omistajilla ei ollut riittävää omaa osaamista jääkiekkovalmennuksesta, he uskoivat Kallen vakuutteluihin, että hän on juuri oikea mies TPS:n päävalmentajaksi. Kuten jo heti Kallen ensimmäisen haastattelun jälkeen totesinkin, niin TPS teki järkyttävän suuren virheen, kun ei käyttänyt Selinin optiota kolmannesta kaudesta. Kalle oli haastattelun perusteella aivan vastaavanlainen kuin joitakin vuosia aikaisemmin päävalmentajana ollut Heikki Leime. Kummallakaan ei ollut minkäänlaista omaa pelikirjaa, jolle rakentaa oma valmennuksensa. Kun sellaista ei päävalmentajalla ollut ja lisäksi apuvalmentajiksi palkattiin täysi osaamattomat suolapatsaat, farssi oli valmis, vaikkei moni TPS-fani sitä silloin vieuskonutkaan.
Kirjoitin myös jo ennen kauden alkua, että joka vuosi yksi perinteinen organisaatio sakkaa pahasti ja ennustin, että tällä kaudella se tulee olemaan TPS. Valitettavasti sekin ennustus meni napakymppiin.
Tarkoitus ei ole kehua itseäni, vaan kertoa, että tällainen jääkiekon tavallinen seuraajakin pystyy näkemään, kun organisaatiossa ei tehdä ammattimaisella otteella töitä vaan puhutaan suuria ja tehdään pieniä. Silloin tällaista jälkeä tulee eikä sen ennustamiseen tarvita mitään ihmeellisyyksiä.
TPS voi nousta nykyisestä ahdingosta vain ja ainoastaan nöyrällä ja pitkäjänteisellä työllä sekä vain ammattilaisten palkkaamisella avainpaikoille. Mitään oikotieta ei valitettavasti ole ja kiire tulee jos organisaation uskottavuus aiotaan saada ennen satavuotisjuhlakautta sille tasolle, mille se perinteiden mukaan kuuluisi.
Toivottavasti TPS:n hallitus olisi nyt jotain oppinut. Jos ei ole, niin mikään muu ei silloin ole muuttunut kuin päävalmentajan nimi. Se ei kyllä alkuunkaan riitä, vaan on korkeintaan ensimmäinen pieni askel oikeaan suuntaan pitkään aikaan.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieno homma että tälle surulliselle saagalle saatiin viimein sinetti. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Tämä kausi nyt on melkeinpä taputeltu ja välikausi teemalla jatketaan. Mutta toivottavasti nyt organisaatio oppi että puhumalla ei näissä hommissa pärjää vaan ammattimiehet tarvitaan oikeille paikoille ja heille on myös taattava työrauha tehdä homma omalla tavallaan.

Kuten moni jo totesi, harmi että tässä opin ottamisessa meni ihan liian kauan. Eka virhe tehtiin jo kun Selin vaihdettiin Kaskiseen ja suolapatsaisiin. Mutta vielä pahempi virhe viime keväänä kun ei reagoitu mitenkään ja omahyväisesti jatkettiin samalla paketilla jonka eväät oli jo täysin syöty. Tämä syksy olikin sitten todella erikoista vääjäämättömän odottelua, jossa matkalla hukattiin pelaajia, kannattajia, sposoreita, urheilutoimenjohtaja ja uskottavuus.

Mutta vaikka olin jo täysin menettänyt toivoni, niin lupaan nyt antaa (taas) uuden mahdollisuuden näyttää että homma saadaan toimivaksi.

Valmentajan vaihto tässä kohtaa on vain kasvojen pesu ja osoitus että siellä toimistolla ei ole täysin menetetty viimeistä järjen valoa. Näyttö sidosryhmille että siellä on kuin onkin pulssi. Tärkeämpää on kuitenkin UTJ:n rekry ja tuo edellä mainittu oppi organisaatiolle eli annetaan tuon UTJ:n sekä tulevan valmennuksen tehdä hommiaan. Roolijaot ja vastuut kuntoon. Samalla toki asetetaan rima korkealle ja vaatimustaso kohdalleen.

Nyt yksi askelmerkki kerrallaan kohti uskottavaa tekemistä ja palautetaan tekeminen siihen pisteeseen mihin Selinin kauden jälkeen jäätiin. Sen jälkeen vihdoinkin kohti sitä asemaa missä tämän seuran kuuluu olla.

Nyt sitä rohkeaa rytminvaihtoa tekemiseen, hehe.
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Hyvä päätös toteutus hanurista. Erottamispäätöksen jälkeen olisi ollut suoraselkäistä kertoa valmentajalle siitä heti ja vetää apuvalmentajille kunnes uudelta valmentajalta on saatu puumerkki paperiin.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Anteeksi huutelu vieraista pöydistä, mutta aika pitkän linjan IFK-kannattajana tunnistan kyllä tuskan. Meillä tuo hiuksista vittuun on aina ensimmäinen reaktio, kun hiemankin tökkii. Sen seurauksena seurasta tehtiin aikoinaan naurettava kenkimällä milloin kukakin ja palkkaamalla tilalle ihan ketä tahansa. Tuo kusi ei lämmittänyt kenenkään lahjetta kovinkaan pitkään. Urheiluseuroihin pätee sama kuin yrityksiin ja yksityiselämiinkin; ei kannata tehdä yhtään mitään, ennen kuin ollaan varmoja, että tehdään jotain paremmin. Seuran johto voi panikoida fanien mökää, mutta se on silloin huono johto. Hyvä seurajohto tutkii, mikä meni munilleen, millä tilanne korjataan, ja tekee vasta sitten ratkaisunsa.

Meillä meni alkukausi vihkoon, jolloin alle 10 pelin jälkeen vaadittiin valmentajalle ja urheilujohtajalle potkuja. Nyt kymmenen peliä siitä myöhemmin ollaankin sitä mieltä, että pelitavat ja vahvistukset on ok, mutta kyllä ainakin Lennun pitäs saada kenkää. Fani ei ole vastuussa seuralle kuin omasta räyhäämisestään. Miljoonilla operoivilla urheiluseuroilla on varaa palkata oikeita ammattilaisia tekemään oikeita asioita. Ei tepsi ole maailman ensimmäinen dyykannut urheiluseura, ja nousee samalla tavalla kuin ne muutkin, pitkäjänteisellä hyvällä duunilla.

Hyvin te vedätte...
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tehtiinpä tuo valmentajanvaihdos taas todella tyylikkäästi. Hävettää TPS johdon puolesta. Potkut oli aiheelliset mutta toteutus perseestä.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvin te vedätte...

Ihan oikeita havaintoja sulla tuossa aiemmassa viestissäs.

"Hyvä seurajohto tutkii, mikä meni munilleen, millä tilanne korjataan, ja tekee vasta sitten ratkaisunsa." Juurikin tämä on se ydin mitä Tepsissä ei ole tehty kunnolla.

Mutta Kaskisen potkut oli oikea ratkaisu. Se vain tuli ihan väärässä kohtaa, siis järjettömän myöhään. Tuon mainitsemasi analyysin paikka oli viimeistään viime kauden jälkeen ja sitä ei tehty. Lopputulos tässä. Kaikki meni ihan vituralleen.

Fanit huutelivat juu, ja siihen paineeseen ei saa sortua. Tällä kertaa kuitenkin tarkimmat kannattajat olivat oikeassa jo muutama vuosi takaperin.

Se mitä tässä saa vieläkin pelätä on että läksyjä ei ole edelleenkään tehty vaan on vain reagoitu pakon edessä. Tässä kohtaa on pakko turvautua nyky-TPS:n kannattajan mantraan: toivotaan-toivotaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tehtiinpä tuo valmentajanvaihdos taas todella tyylikkäästi. Hävettää TPS johdon puolesta. Potkut oli aiheelliset mutta toteutus perseestä.

Mitä ihmeen perseestä??

Kun johto päätti, että kenkää annetaan niin silloin sitä annetaan, vaikka Kaskinen olisi ollut missä vaan. Ja ilmeisesti ratkaisu päätettiin tehdä vasta kun osaava kaveri oltiin varmasti saatu tilalle. Näin se pitää mennäkin.

Ei mitään sääliä kenellekään, vaan suoraviivaista toimintaa silloin kun ratkaisu on päätetty tehdä.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä päätös toteutus hanurista. Erottamispäätöksen jälkeen olisi ollut suoraselkäistä kertoa valmentajalle siitä heti ja vetää apuvalmentajille kunnes uudelta valmentajalta on saatu puumerkki paperiin.
Niinpä eipä tuosta enää olisi haettu vaihto aitiosta pois Virtasen alta. Tosin tuo ei olisi mahdollista kun ottelun pöytäkirjaan pitää ilmoittaa valmennus pelaajien ohella.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä ihmeen perseestä??

Kun johto päätti, että kenkää annetaan niin silloin sitä annetaan, vaikka Kaskinen olisi ollut missä vaan. Ja ilmeisesti ratkaisu päätettiin tehdä vasta kun osaava kaveri oltiin varmasti saatu tilalle. Näin se pitää mennäkin.

Ei mitään sääliä kenellekään, vaan suoraviivaista toimintaa silloin kun ratkaisu on päätetty tehdä.
Tiesikö pelaajat tuosta valmentajan vaihdosta? Empä usko. Luuletko että tuolla ei ollut vaikutusta pelaajien valmistautumiseen kun puskista ilmoitetaan että peliin teille tulee uusi koutsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös