Huuhkajien uusin mahdollisuus arvokisoihin – karsinnat EM-kisoihin 2020

  • 226 630
  • 1 425

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Onneksi sentään ennen Viroa tämä saavutus.
Jos vuoden 2012 EM-kisat olisivat olleet 24 joukkueen eikä 16 joukkueen, niin Viro olisi itse asiassa päässyt jo niihin. Armeniakin olisi ollut lähellä kisapaikkaa tuolloin, jos oltaisiin karsittu EM-kisat 2016 vuoden tyylillä.

Mutta aika jännä fiilis. Ei sitä vieläkään usko, että Suomi pelaa 2020 vuoden EM-kisoissa. Sitä kai on tottunut siihen, että Suomi ei arvokisoissa pelaa, niin sympataan sitten muita maita.

Mutta ensi vuonna pelaa. Kaiken tämä onnen keskellä on hyvä muistaa kuinka paljon tuuria Suomella näissä karsinnoissa on ollut. Ristiinpelaamiset on satanut täydellisesti Suomen pussiin. Loppujen lopuksi oli hyvä, että lohkon paras joukkue oli Italia eikä esimerkiksi Sveitsi, joka olisi voinut antaa pisteitä Bosnialle. Suomen kannalta oli hyvä, että lohkon paras on huippujoukkue ja muut sitten tasaväkisiä. Armenia, Kreikka ja Bosnia ovat jokainen pudotelleet Suomen kannalta loistavasti pisteitä toisilleen. Perspektiiviä antaa se, että kuuden joukkueen lohkoista Armenia on surkein lohkokolmonen vaivaisella 10 pisteellä. Helppo lohko tämä oli siis Suomelle loppujen lopuksi, vaikka aluksi rankkasin tämän lohkon Suomelle keskivertolohkoksi.

Varmuudella kisapaikan ovat sinetöineet siis Ukraina, Puola, Belgia, Venäjä sekä Italia. Lähes 100% varmuudella myös Suomi, Turkki, Ranska, Itävalta, Espanja, Hollanti, Saksa sekä Englanti. Todennäköisesti loput EM-karsinnoista paikkansa saavat ovat Tshekki, Portugali, Kroatia, Unkari ja Ruotsi. Irlanti, Tanska ja Sveitsi -kolmikosta kaksi pääsee, ja tuo lohko D on niin kimurantti etten siitä uskalla sanoa vielä mitään.

Vielä siis neljä joukkuetta pääsee NL:n kautta. Suomelle tuo olisi ollut takaportti. Skotlanti ei varmuudella pääse karsintojen kautta kisoihin, ja Norja sekä Serbia eivät todennäköisesti pääse. Suomi on siis todennäköisesti ainut C-tason joukkue joka pääsee karsintojen kautta kisoihin.

E: Täsmennetään vielä tuohon viimeiseen kappaleeseen, että Suomi on ainut C-tason lohkovoittaja, joka pääsee karsintojen kautta kisoihin. Todennäköisesti C-tason joukkueista Unkari pääsee myös karsintojen kautta kisoihin. Myös Serbialla ja Romanialla vielä realistiset mahdollisuudet, vaikka en itse usko että pääsivät karsintojen kautta kisoihin.
 
Viimeksi muokattu:

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan tämä nyt melkomoinen tilanne. Vuosikymmenten kärsimys takana - sangen paljonkin kuten oli jääkiekossa aiemmin - uskaltaisiko uskoa?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sanokaas muita merkittävän kokoisia eurooppalaisia maita jotka eivät ole aiemmin pelanneet futiksen arvokisoissa.

Wikipedista napattuna: Andorra, Armenia, Azerbaijan, Valko-Venäjä, Bosnia ja Herzegovina, Kypros, Itä-Saksa, Viro, Färsaaret, Suomi, Georgia, Gibraltar, Israel, Kazakhstan, Kosovo, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Moldova, Montenegro, Makedonia, San Marino.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos tästä tilanteesta ei mennä jatkoon, niin ei sitten mistään. Periaatteessa pisteittäkin voidaan mennä kisoihin, kolmella mennään varmasti ja vastassa on seuraavaksi futiksen suurmaa Liechtenstein meidän kotikentällä. Jos näistä lähtökohdista kisapaikka jää saavumatta, niin mistään sitä ei saada. Tämän parempaa paikka ei vain voi tulla varmistaa paikkaa. Ja ennen kuin joku vetää esille jonkin kortin, niin muistutan pysymisestä realismissa. Voidaanhan me olla joskus vaikka pisteen päässä ja hävitä sitten kahdesti Vatikaanille ja kerran San Marinolle, mutta... Noh, ei mennä siihen.

Aika epäuskoinen fiilis. Lordin euroviisuvoiton jälkeen oli vain yksi sellainen asia, jonka piti olla mahdoton. Näiden arvontatulosten jälkeen oli sellainen fiilis, että ei tämä nyt tästäkään. Mutta nyt tässä vaiheessa on sellainen fiilis, että sitä paikkaa suorastaan tarjotaan kultaisella tarjottimella, eikä edes ole välttämätöntä itse tehdä mitään kisalipun saamiseksi. Ja mikä parasta, tämä ei tunnu miltään "lahjakortilta" kisojen laajennuttua.

Ei nuolaista ennen tipahtamista, mutta jos tämän jälkeen Suomi ei kisoissa pelaa, seuraavan kerran katson Suomen futismatsin meidän porukan pelatessa MM-finaalissa. Niin katkeralta se tuntuisi jäädä kaiken tämän jälkeen ulos. Enkä usko tuohon mahdollisuuteen, vaikka paperilla se onkin täysin mahdollinen.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Wikipedista napattuna: Andorra, Armenia, Azerbaijan, Valko-Venäjä, Bosnia ja Herzegovina, Kypros, Itä-Saksa, Viro, Färsaaret, Suomi, Georgia, Gibraltar, Israel, Kazakhstan, Kosovo, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Moldova, Montenegro, Makedonia, San Marino.
Bosnia ja Herzegovina on pelannut MM-kisoissa, joten se on pelannut arvokisoissa. Sen sijaan EM-kisoissa ei ole vielä kertaakaan pelannut. Ja Bosnialla on vielä Kansojen Liigan kautta mahdollisuus päästä kisoihin. Vielä vähän hankala määritellä, keitä vastaan se taistelee Kansojen Liiga -kamppailussa, kun Ukraina menee kisoihin, sekä Ruotsi ja Tanska ovat todennäköisesti kisoissa.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomi menee kisoihin, vaikka häviäisi kaksi viimeistä peliään 10-0. Italia ei tule häviämään B&H:lle, vaikka se saapasvaltiolle panokseton peli onkin.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Nyt kun tuli katsottua noita Kansojen Liiga -karsintoja EM-kisoihin niin tällä hetkellä Bulgariassa rukoillaan että Suomi pääsisi EM-kisoihin. Bulgaria ei tule karsintojen kautta kisoihin pääsemään, joten sen ainut toivo on Kansojen Liiga. Jos Serbia, Norja ja Skotlanti eivät pääse karsintojen kautta ja Suomi pääsee, niin Bulgaria saa Suomen kisapaikan Kansojen Liigassa. Tulkaa siis bulgarialaiset Kreikkaan kannustamaan Suomea voittoon.

Mutta tällä hetkellä tämän hetkisen taulukon pudotuspeliparit Kansojen Liigan kautta olisi seuraavat: (mikäli olen oikein ymmärtänyt, saa korjata jos olen väärässä.)

A: Sveitsi - Romania sekä Islanti - Israel
B: Bosnia - Pohjois-Irlanti sekä Wales - Slovakia
C: Skotlanti - Bulgaria sekä Norja - Serbia
D: Georgia - Valko-Venäjä sekä Pohjois-Makedonia - Kosovo

Jos näin kävisi, niin veikkaan että Sveitsi, Bosnia, Serbia ja Kosovo pääsisivät jatkoon Kansojen Liigan kautta jatkoon. Bosnia siis pelaa nuo ottelunsa kotona, jossa se on hyvä.

Eli siis EM-kisoissa pelaisivat minun spekulaatioiden mukaan Sveitsi, Portugali, Englanti, Hollanti, Belgia, Ranska, Espanja, Italia, Kroatia, Puola, Saksa, Bosnia, Ukraina, Tanska, Ruotsi, Venäjä, Itävalta, Tshekki, Turkki, Irlanti, Serbia, Suomi, Unkari ja Kosovo. Saa nähdä miten käy, meneekö kuinka moni väärin.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko nyt niin, että mikäli Suomi, Armenia sekä Bosnia ja Hertsegovina päätyvät tasapisteisiin, eli tässä tapauksessa kukin 16 pisteeseen, niin silloin huomioidaan näiden kolmen maan väliset keskinäiset ottelut? Mikäli näin on, niin Suomihan on tällöin tuosta kolmikosta se vahvin 9 pisteellä. Siten kisapaikkaan riittäisi se, että otetaan olevasta jäljellä olevista otteluista yksi piste!

Paitsi että ei riitäkään, siinä tapauksessa jos Suomi ja Bosnia-Hertsegovina jäävät kahdestaan 16 pisteeseen, aivan!
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harmi, että tuo ratkaiseva peli pelataan Töölön ministadionilla. Olympiastadionkin (jos olisi käytössä) olisi myyty hetkessä loppuun.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Italia ei tule häviämään B&H:lle, vaikka se saapasvaltiolle panokseton peli onkin.

Tästä ihan sama kutina. Bosnia-H on sellainen joukkue joka kyllä provosoi italialaiset pelaamaan mahdollisimman isonumeroisesta voitosta.

Huh...Ei osaa Suomesta juuri mitään sanoa nyt, kun tuntuu epätodelliselta tämä tilanne. Mutta kerrankin Huuhkajien peli myös näyttää kansainväliset mitat täyttävältä futikselta. On juoksuvoimaa ja pallollista taitoa. Pukin maalien ohella oli kyllä tuo Jensenin ulkosyrjä kerrassaan upea!
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Kuka olisi uskonut, että Mixun joulukuusien ja Hans Bäcken jälkeen ollaan tässä. Se oli hirveetä aikaa suomalaisen jalkapalloystävän elämässä. Todella hirveätä. Se että nyt päästään kisoihin olen valmis antamaan anteeksi sen että Mixu sai valmentaa NELJÄ vuotta ja joku idiootti oli päättänyt palkata ruotsalaisen tv-kommentaattorin. Kaiken olen valmis antamaan anteeksi. Tuntuu oudolta kyllä Suomi arvokisoissa. On tottunut vain katsomaan ja iloitsemaan jalkapallosta, mutta nyt kannustaa Suomea.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Wikipedista napattuna: Andorra, Armenia, Azerbaijan, Valko-Venäjä, Bosnia ja Herzegovina, Kypros, Itä-Saksa, Viro, Färsaaret, Suomi, Georgia, Gibraltar, Israel, Kazakhstan, Kosovo, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Moldova, Montenegro, Makedonia, San Marino.

Israel, Bosnia ja Itä-Saksa toki MM-kisoissa, tämä oli nyt EM-listaus.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Olin Zenicassa paikan päällä katsomassa matsia. Sen matsin jälkeen pelotti, että taasko näin.

Mitä sen jälkeen kävi. Armenia 2 ottelua ja 1 piste. Suomi 3 pistettä. Bosnia 0 pistettä.

Nyt oikeasti tilanne on se, että 2 peliä ja kotona "lilliputti". Ja vaikka molemmat pelit itse hävittäisi, silti yli 50% saumat kisoihin.

Ei nuolaista, mutta 15.11. varaan Kauppatorin bileille - just in case.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Kunhan ei käy kuten Pasilan jalkapallojaksossa joskus kymmenisen vuotta sitten, mitä ollaankin jo huomioitu sosiaalisessa mediassa. Pasilan katsominen on ollut viimeisen 1,5 vuoden aikana vähäistä ja tuli ihan ällikällä lyödyksi, kun tajusi kyseisen jakson hahmottelevan nykytilannetta pelottavan tarkasti. Sama vastustaja, kotikenttä, nyt se debyytti tulee... pitäkää huoli ettei stadionilla huiskentele pöllöjä, kun peli alkaa, heh.
Ajattelinkin, etten voinut olla ainoa, jolle tuli oitis mieleen operaatio Brasilian pojat tästä nykytilanteesta. Toivottavasti Pasilan poliisissa ei ole Repomiehen Rauno työvuorossa kuukauden päästä.

Kai sen jo uskaltaa itselleen myöntää, että kisoissa ollaan!
 

rasmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pool, Konalan Pallo
Onhan tämä huikeeta, kun miettii missä Suomi-futis oli Mixun ja Backen aikoina. Olen sen verran vanha jo, että myönnän kuuluneeni aikoinaan potkupallo-arvostelijoihin. Silti olen aina toivonut niitä kirkkaampia vuosia ja nyt ne näyttää koittaneen. Hemmetin hienoa, vielä ei onnitella jätkiä, mutta eihän tätä enää voi tyriä.
 

Jara76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Olisihan se aika legendaarista jos tämä vielä mokattaisiin.

Vaikka kiekkokansaa ollaankin, niin eihän sille suoritukselle vetäisi vertoja edes 2003 puolivälierä, Sakun katkennut maila tai Mietaan sadasosatappio. Puhumattakaan siitä kuuluisasta Unkari-pelistä.

Sääli, ettei Olympiastadion ollut vielä kondiksessa. Nyt jää aika monta, kenties kymmentäkin tuhatta fania katsomaan muutoin kuin livenä ottelua. Jännä nähdä minkälaisilla hinnoilla trokarit yrittävät myydä lippuja netissä. Muutenkin pikkujoulusesonki on kuumimmillaan tuolloin, joten sieltä voi toki kyllä ihan siedettävään hintaankin vapautua lippuja kenties vielä.
 

Barney

Jäsen
Yö on nukuttu ja fiilis on vieläkin yhtä hyvä. Me ollaan saatana kisoissa! Yksi EM-kisareissu on jo suunniteltuna ja Suomen myötä ainakin toinen on vielä tulossa. Kaikkien aikojen karsinnat alkavat olemaan takana ja kaikkien aikojen arvokisat ovat edessä. Mihin se Riven patsas muuten tulee?
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Forkalta löytyi ylittämätön kommentti maajoukkueesta: "Kanerva tuhoaa pelillisen identiteettimme viemällä meidät kisoihin".

Suomi on osallistunut arvokisojen karsintoihin vuodesta 1938, vailla sen kummempaa menestystä. Meidän ohitsemme ovat kiilanneet sellaiset futiksen jättiläiset kuin Norja, Albania, Islanti ja Latvia.

Vihdoinkin Suomi pääsee jalkapallomaiden joukkoon. Tätä en olisi uskonut vielä tammikuussa 2019, vaikka varovaista toiveikkuutta herätti sekä NL:n lohkovoitto sekä lohkoarvonta. Suomi on kuitenkin kunnostautunut monin eri variaatioin kisapaikan tuhraamisessa, joten minään helppona nakkina ei tätäkään lohkoa voinut pitää.

Menestyksen salaisuudet ovat yksinkertaiset: hankittiin ammattivalmentaja näiden TE-keskuksesta lähetettyjen harjoittelijoiden sijaan. Valmentaja, joka tietää, miten voitetaan matseja ja kerätään pisteitä karsinnoista. Mentiin joukkueena eteenpäin, yksittäisiä tähtiä on jäänyt matkan varrelle, mutta sekään ei ole tahtia haitannut. Ja kun saatiin huippuluokan viimeistelijä kuin huomenlahjana maajoukkueelle, ollaan tässä missä ollaan.

Rivefutis on varmaan vakiinnuttanut asemansa pelillisenä ideana. Nyt pitää jokaisen uuden päävalmentajan suorittaa vähintään laudaturin opinnot rivelogiassa, joka pitää sisällään niin joukkueen kokoamisen hienoudet kuin taktisen osaamisenkin. Ja hyvä näin, on aina kivempaa, kun pelataan tavalla, jolla yleensä keskinkertaisen materiaalinkin joukkue voi päästä kisoihin.

Sitten kun jokainen maajoukkuepelaaja pelaa säännöllisesti Valioliigassa, Bundesliigassa, La Ligassa tai vastaavassa, sopii vähän hullutellakin pelaamisessa. Tai toisaalta ei, sillä Italiakin pelaa edelleen erittäin varmaa puolustuspeliä.

Eilinen matsi oli taas tunteisiin menevää: koneen käynnistäminen vei kauan ja tietty hermostuneisuus valtasi alaa. Mutta kun Jensen teki maalin, voittajasta ei enää ollut epäselvyyttä. Pakko kai ne liechtensteiniläisetkin on vielä voittaa, mutta Kreikalle voitaisiin antaa tyylikäs lahja: lähetetään sinne kokeilujoukkue ja annetaan helleeneille vähän lohtua pommiin menneistä karsinnoista ja kiitokseksi myös. Kiitos Kreikka, käydään joukolla turistimatkoilla sielläkin ja nostetaan osaltaan Kreikan taloutta suosta!
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Pakko kai ne liechstensteiniläisetkin on vielä voittaa, mutta Kreikalle voitaisiin antaa tyylikäs lahja: lähetetään sinne kokeilujoukkue ja annetaan helleeneille vähän lohtua pommiin menneistä karsinnoista ja kiitokseksi myös. Kiitos Kreikka, käydään joukolla turistimatkoilla sielläkin ja nostetaan osaltaan Kreikan taloutta suosta!
Toisaalta Kreikan voittamalla Suomi varmistaisi paikkansa kolmoskorissa lohkoarvonnassa, kun taas tappiolla edessä voisi olla putoaminen neloskoriin. Tietenkään tuo kolmoskori ei automaattisesti takaa helpompaa lohkoa, sillä esimerkiksi Portugali on tällä hetkellä tuolla neloskorissa. Toisaalta kolmoskorin joukkueena voisi saada hyvällä tuurilla lohkoonsa tuon Nations League lohko D:n voittajan, jonka pitäisi olla lähtökohtaisesti suupala Suomelle.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Varmuudella kisapaikan ovat sinetöineet siis Ukraina, Puola, Belgia, Venäjä sekä Italia. Lähes 100% varmuudella myös Suomi, Turkki, Ranska, Itävalta, Espanja, Hollanti, Saksa sekä Englanti.
Englanti on 100% varmasti kisoissa. Lohkon kakkonen ja kolmonen, Tsekki ja Kosovo, pelaavat vielä keskinäisen eli jompikumpi menettää pisteitä. Lohkovoitto ei sen sijaan ole vielä varma.

No niin, mitä tähän nyt sanoisi. Nyt ollaan tosiaan kisoissa jo niin paljon, että enää on sormet kisaoven ulkopuolella. Italia haluaa varmasti kunnon kasvojen pesun niiden mönkään menneen mm-karsinnan takia, joten tulevat taatusti taistelemaan voitosta Bosniaa ja Armeniaa vastaan ilman sen kummempaa säästelyä. Tämähän jo sinällään riittäisi.

Mutta pelataan nyt varman päälle ja hoidetaan homma kotiin ensi kuussa!!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onhan kisapaikka nyt kirkossa kuuluttamista vaille, mutta ihan mahdottomana en pitäisi jomman kumman kilpailijan täyttä pottia kuitenkaan, kun Italialla ei mitään panosta peleissä enää ole. Ei se helposti silti kaadu.

On tämä kyllä hienoa,vaikka kisojen laajennus toki suurin yksittäinen syy siihen, että kisoihin kammetaan. Hienosti silti joukkue nyt korjannut pisteet näiltä heikommilta ja tasoisiltaan.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko paikka varma yhdellä pisteellä? Hesarin sivulla on laskuri, millä voi valita 1X2 tyyliin otteluiden tulokset, mutta se ei huomioi maalieroja ja siinä kaikilla tuloksilla missä suomi saa yhden pisteen, suomi on jatkossa. Mutta onko oikeasti?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, onhan tämä tällaiselle 1981 syntyneelle ja ikuisesti arvokisatoiveet haudanneelle futisjätkälle oikeastaan käsittämätön tilanne edelleen, että kisoihin ollaan menossa.

Ei tässä sen enempää jaksa alkaa vuosia läpikäymään, Rive ja jengi ovat tehneet sen mihin aiemmat sukupolvet eivät ole kyenneet ja saaneet jalkeille pelkäämättömän ja ennen kaikkea voittavan joukkueen.

Kulttuuri on muutettu ja tästä vaan eteenpäin, ei sitä oikein meinaa uskoa että tulevan kesän arvokisat ovat sellaiset, jossa ihan oikeasti on Suomikin mukana.

Ja joo, ei ole varma tuo paikka mutta minä lähden siitä että se hiljalleen sitä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös