Kärpät pudotuspeleissä 2018–2019

  • 142 342
  • 895
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Todella huonolla pelillä kuitenkin voitettiin. Samaa ihmeellistä vikaa kuin Ilvesmatseissa. Mikähän on ?
Puolustuksessa kyllä huolettaa kapteeni Ohtamaan otteet.
Näyttää ettei osaa enää luistella ja hukkaa kiekon tai vastustajan jatkuvasti. Liekkö vammaa ?
Samoin Lasse alkaa olla ikävä kyllä aika hidas otteissaan...
Lopussa rosterin laatu riitti kuitenkin voittoon, mutta tällä tyylillä ei päätyyn mennä.
 

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Hieno nousu, mutta muutama pointti vähän huolestuttaa.
1. Olisi mukava nähdä kärppien pelaavan playoffeissakin ensimmäisestä kiekon pudotuksesta alkaen täysiä. Jotenkin en jaksa uskoa, että Ilves sarja (sekä tämän välieräsarjan ensimmäinen peli) pelattiin ihan tietoisesti ”siinä rajoilla” ja tehtiin tarkoituksella vain se tarvittava.
2. Veini ei missään nimessä ole vielä näissä playoffeissa ollut oma varma itsensä. Pompottelee kiekkoja yllättävän paljon eteensä ja vaikuttaa muutenkin epävarmalta tehden mm. sijoittumisvirheitä joista Ilves pääsi rankomaan parikin kertaa. Myös tänään oli epävarman oloinen.
3. Ylivoima takkuilee edelleen. Olen yllättynyt, että valmennus ei keksi tähän mitään järkevää ja kätisyydetkin on miten sattuu.

Lisääkin kysymysmerkkejä varmaan löytyy, mutta tässä muutama juttu mitkä pitäisi kyllä saada kuntoon, jos kannua meinaa nostella.

Hepokatilta apina pois niskasta oli toivottavasti vapauttava tekijä, joka herättää koko ketjun tekemään tulosta.
Metsävainio ja Anttila olivat myös pirteitä ja ansaitsisivat jatkaa perjantaina. Olisikohan niin, että Lindsten tippuu Osalan edestä huilivuoroon? Oli tänään kyllä näkymätön jäällä ja kiekko poltti lavassa lähes koko pelin ajan. kolmannen lopussa ja jatkoajalla vähän piristyi, mutta siitä huolimatta laittaisin lepovuoroon Lindstenin ja lauantaina sitten katsotaan uudestaan.
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
Jusan hitaus on ongelma, on kiekollisena todella heikko keskialueella ja avoimella jäällä. Paikkaa kulmapelaamisella ja hienoilla siiroilla hyökkäyskolmanneksella toiseen ja kolmanteen aaltoon.
Tuo on kyllä aivan totta. Jokisen ensimmäisissä otteluissa Kärpät yritti useita kertoja tuota "finnish breakawayta", mutta Jokinen ei kerennyt ikinä pakeista karkuun ja läpi. Sen jälkeen pelaamista on jouduttu muuttamaan niin ettei Jokinen tuo kiekkoa käytännössä koskaan alueelle, koska ei vain ehdi. Kuten sanoit, nuo seuraaviin aaltoihin pelaamiset ovat olleet toisaalta hienoja: kuinkahan monta kertaa on nähty tuo kuvio, jossa Jussi on puna- ja siniviivan välissä laidassa kiinni ja antaa millintarkan syötön toisella puolella kenttää viipottavalle puolustajalle täyteen vauhtiin. Ei tuollaisia syöttöjä anna tuossa jengissä kyllä kukaan muu.

Muutenkin ykkösketjun pelaaminen Koblizek -> Jokinen -vaihdossa ehkä hidastui hieman, mutta toisaalta Koblin peli oli usein tehotonta koohottamista.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien pelaamisessa on kosolti parannettavaa, mutta onneksi siinä on kenties vieläkin enemmän sitkeyttä, voittavan jääkiekon elementtejä ja sopivalla tavalla vastustajan tasoon mukautumista. Jännä kuriositeetti että Kärpät on tehnyt ainoastaan kerran viidessä pudotuspeliottelussa avausmaalin mutta siltikin onnistunut kampeamaan jokaisessa voittoon.

Yleinen viisaus on, että se joukkue voittaa mestaruuden, joka pystyy pudotuspeleissä eniten parantamaan peliä. Mielestäni Kärpillä on enemmän parannettavaa kuin IFK:lla.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Parannettavaa löytyy, mutta kyllä tämä joukkue aina vaan jotenkin pelit tuntuu kääntävän. Vähän samanlaiset fiilikset kuin viime keväänä - ei se todellakaan näytä samanlaiselta tykitykseltä kuin runkosarjassa, mutta tuntuu riittävän. Luonnetta löytyy ja asenteesta ei jää kiinni kenellekään. Peruskivet on siis kunnossa.

Kiekollinen pelaaminen on nyt jotenkin heikkoa ja sitä kautta hyökkääminen vähän tuskaista. Kauhean monella tuntuu kiekko polttelevan ja paljoa sen ei tarvikaan pomppia, jotta vastustaja pääsee iholle. Monta kertaa on lupaavalta näyttänyt hyökkäys katkennut tällaiseen. Kiekottomien tuki näyttää myös vähän puutteelliselta, ainakin hyökkäysalueella. Syöttöjen laatukin voisi olla parempi.

Mannerin ideanahan olisi, ettei peli juurikaan pysähtyisi ja pelaajat olisivat jatkuvasti liikkessä, mutta nyt sitä ei oikein pääse näiden asioiden vuoksi tapahtumaan. Parhaimmillaan Kärpät on niin maagisen hyvä tässä ja silloin näyttää, ettei vastustajalla ole mitään palaa. Tuollaista kun on päässyt ajoittain näkemään, niin uskaltaa toivoa, että parantamisen varaa on paljonkin.

Joku jo mainitsikin, mutta tosiaan, Veini pomputtelee todella paljon ja antaa pahojakin ripareita. Ihme ettei näistä ole päästy rankaisemaan vielä. Onneksi meillä on aika kovat jätkät putsaamassa maalinedustaa. Veiniin löytyy kyllä silti luottoa, enkä jaksa uskoa, että häneen kaaduttaisiin.

Olen aina ollut sitä mieltä, että alivoima on tärkeämpää kuin ylivoima ja ilman hyvää ylivoimaakin voi pärjätä. Kyllä tuohon ylivoimaan siltikin kannattaisi jotakin muutoksia tehdä alkaen vaikka kätisyyksistä. Todella vaaraton ja helppo puolustaa tällä hetkellä. Voisi ehkä miettiä sitäkin, että lyötäisiin ns. kaikki parhaat yhteen ja mentäisiin yhden ylivoiman varassa. Esimerkiksi Heponiemelle ei oikein siunaannu tarpeeksi hyviä tilaisuuksia tuossa kakkosylivoimassa, vaikka pidän häntä Kärppien vaarallisimpana ylivoimapelaajana. Osala-Jokinen-Leskinen-Heponiemi-Heshka kuulostaisi hyvältä.

On se vaan hienoa, että periaatteessa reservistä löytyy näinkin hyviä pelaajia kuin Anttila ja Metsävainio. Kivihalme on liigan paras puolustaja, piste.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielestäni koko ykkösketju on ollut vaikeuksissa pelinopeuden kanssa sekä Ilves-sarjassa että tässä matsissa. Jokinenhan sieltä pistää eniten silmään, mutta ei tahdo Leskiselläkään tilannenopeus riittää. Jatkuvasti aikailee liikaa. Lasu siellä parhaiten rimpuilee, mutta aika heikkoa on nyt ykkösketjun peli kaiken kaikkiaan tasakentällisin.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Vituttaa mm. se puolueellisuus mikä loistaa joka suunalta jopa Telia studion "puolueetomista" ammattilaisista, osalla vähemmän ja osalla räikeästi.

Tämä on pistänyt kyllä korvaan. Nyholm (aisaparinsa Rantasen kanssa) toki on tunnetusti vähän antikärppä ollut aina ja se selviää esimerkiksi kuuntelemalla herrojen THF-podcastia. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat kun Kärpistä on edes sivulauseessa mainittu mitään. Ika Lehkonen on HIFK:n fanipoika mutta häneltä on muihin sarjoihin liittyen tullut ihan hyvää juttua. Muutenkin viihdyttävä persoona. Tomi Kallio jatkaa näemmä jo pelaajauraltaan kovin tuttua itkua vielä asiantuntijanakin. Hieno ura ja taitava pelaaja kiistatta mutta en osaa arvostaa. Muutenkin ihmeellisen harmaa mikkiin puuskuttaja.

E. Seksi Saravo on erinomainen ja puolueeton kommentaattori. Tykkään!
 
Viimeksi muokattu:

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Mielestäni koko ykkösketju on ollut vaikeuksissa pelinopeuden kanssa sekä Ilves-sarjassa että tässä matsissa. Jokinenhan sieltä pistää eniten silmään, mutta ei tahdo Leskiselläkään tilannenopeus riittää. Jatkuvasti aikailee liikaa. Lasu siellä parhaiten rimpuilee, mutta aika heikkoa on nyt ykkösketjun peli kaiken kaikkiaan tasakentällisin.

Mielestäni Leskisen vauhti ja kiekonkäsittely on ihan riittävää tässä sarjassa. Paljonhan hän on kiekossa kiinni ja isolla ajalla tulee myös kiekonmenetyksiä. Aika hyvillä mielin aina sai katsella Leskisen suoritusta hyökkäyskolmanneksella. Hankki kiekkoa ja rakenteli paikkoja. Jokisen hitaudesta olen samaa mieltä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Hallin fasiliteetit ja palvelut ovat mitä ovat tietysti, mutta soisi silti oululaisten alkavan herätä kevääseen - ihan jo taistelevan ja kaikkensa antavan joukkueen vuoksi. Yleisömäärä oli suoraan sanoen illan pelissä luokaton.

Tänä keväänä jalkeilla on kuitenkin poikkeuksellisen laaja, laadukas ja kallis kokoonpano. Saattaa mennä hetki ennen kuin saamme kokea vastaavaa.
 
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Mulla on joitain eriäviä mielipiteitä esim. Kuparin, Leskisen ja vaikkapa Lindstenin pelaamiseen, mutta yksi asia, jota olen tässä miettinyt tuosta Kärppien pelaamisesta. Jotenkin tuntuu siltä, että aika iso osa vastustajista on todennut, että Kärppiä vastaan pitää karvata korkealta, jottei Kärpät saa rakennettua hyökkäyksiään. Nyt jotenkin tuntuu siltä, että monet vastustajista todellakin aloittavat pelin tuolla korkealla karvauksella, mutta se on pelityylinä sellainen, että kuntopohjan täytyisi olla kertaluokkaa Kärppiä suurempi, jotta sitä voisi Kärppiä vastaan tehdä 60 minuuttia. Tämän päivän pelissä ainakin itselle näytti siltä, että mitä pidemmälle peli eteni, sen korkeammalta Kärpät alkoi kääntää peliä, kun vastustaja ei enää vain yksinkertaisesti jaksanut ottaa korkealta kiinni. Varsinkin kolmannen erän lopussa ja jatkoajalla näytti useasti siltä, että Kärpät kääntää jo punaviivan ja oman siniviivan välistä paineen takaisin, kun ensimmäisessä erässä HIFK tuntui painavan aloittamisen lähes koko ajan Kärppien omalle puolustusalueelle.

Ehkä pelin huonot ensimmäiset erät ovat vain seurausta vastustajien valitsemasta pelitavasta?

Itse mietin myös sitä, että sekä Ilves että nyt HIFK myös turvautuu pelien alussa onnistuneesti trappiin jos kiekko menetetään hyökkäysalueella, mutta sitten myöhemmin pelissä Kärpät purkaa vastustajan trappia todella suurella prosentilla.

Mutta tällaista nyt mietin tällä hetkellä. Onko Mannerin julkiset lausumat pelien huonoista aluista kuitenkin vain henkistä psyykkaamista vastustajille, jotta nämä väsyttäisivät itsensä jo heti ensimmäiseen erään?
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Hallin fasiliteetit ja palvelut ovat mitä ovat tietysti, mutta soisi silti oululaisten alkavan herätä kevääseen - ihan jo taistelevan ja kaikkensa antavan joukkueen vuoksi. Yleisömäärä oli suoraan sanoen illan pelissä luokaton. Tänä keväänä jalkeilla on kuitenkin poikkeuksellisen laaja, laadukas ja kallis kokoonpano. Saattaa mennä hetki ennen kuin vastaavaa saamme kokoa.

Vika ei kyllä ole matsin jännityksessä, eikä liioin vastustajassa. Ilmeisesti tuo "elämys" ei kiinnosta Oululaista yleisöä. Veikkaan kylläkin että taas Game 3, joka on lauantaina, vetää hallin täyteen.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Yleisömäärä oli suoraan sanoen illan pelissä luokaton.

Espoossa telkkarista katsottuna hallissa oli mun mielestä enemmän porukkaa kuin mitä ilmoitettu katsojamäärä kertoi. Toki kulmat olivat vielä täyttämättä, ja voi olla, ettei niihin saada porukkaa, jos matsi tulee telkkarista ilmaiseksi keskellä viikkoa. Päädyt ja laidat oli kyllä ihan täynnä.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Sellainen havainto ykköskentästä, että HIFK:n pelaajat selvästi tiedostaa että se on aika pitkälti kuljetusliikeLese. Useammankin miehen voimin prässäävät kun kiekko on Leskisellä, saivat yhden huipputontinkin tästä ensimmäisessä erässä.

Leskisen pitäisi tajuta luopua siitä kiekosta aikaisemmin. Eipä siinä, vaikea on pelata kun Jokinen on niin helvetin hidas. Ihan rehellisesti sanottuna Jusa oli eilen ehkä joukkueen paskin. Surkea oikeestaan kaikessa, myös ylivoimassa. Peiliin katsomisen paikka, noin surkeasti Jokinen ei enää vain voi ja saa pelata.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vika ei kyllä ole matsin jännityksessä, eikä liioin vastustajassa. Ilmeisesti tuo "elämys" ei kiinnosta Oululaista yleisöä. Veikkaan kylläkin että taas Game 3, joka on lauantaina, vetää hallin täyteen.
Tosiaankaan eilen ei ollut kyseessä epäkiinnostava vastus, panoksettomuus tai muutoinkaan huonolaatuinen tuote. Liput ovat liian kalliita. Vuodesta toiseen isketään päätä seinään saman asia kanssa. En ymmärrä, kuinka monta kymmentä vuotta Liigan pitää myydä välieriin ylikalliita lippuja saaden lopputuloksena vajaita halleja. No, onneksi lauantaina halli tulee todennäköisesti täyteen ja oheismyynti sataa Kärppien laariin.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Älkää veljet huoliko. Taktinen supertietokone Mamba raksuttaa ja jätkät antaa tarkoituksella kuvan huonosta pelaamisesta, mutta kappas, viidestä playoff-pelistä ollaan voitettu nyt viisi. Ilveksen kärkijannuilta vietiin energiat parissa eka pelissä antamalla heidän kaahata ja kouhottaa niin paljon kuin sielu sietää, samalla itse kuitenkin tehden ne tärkeimmät osumat. Nyt sama trendi jatkuu stadilaisia vastaan. Sattumaako? Enpä usko.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ronkainen sai eilen peliaikaa reilun minuutin. En huomioinut pelasiko hän yhden vai kaksi vaihtoa. Kärpät veti siis ottelun kuudella pakilla. Ilvestä vastaan taidettiin mennä koko ajan seitsemällä, samoin viime kauden pudotuspelit aina siihen asti, kun Hakanpää loukkaantui. Aika mielenkiintoinen muutos Mannerilta. Miksiköhän näin? Huomenna varmaan peluutetaan seitsemää puolustajaa, koska back to back?
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hallin fasiliteetit ja palvelut ovat mitä ovat tietysti, mutta soisi silti oululaisten alkavan herätä kevääseen - ihan jo taistelevan ja kaikkensa antavan joukkueen vuoksi. Yleisömäärä oli suoraan sanoen illan pelissä luokaton.

Tänä keväänä jalkeilla on kuitenkin poikkeuksellisen laaja, laadukas ja kallis kokoonpano. Saattaa mennä hetki ennen kuin saamme kokea vastaavaa.

Sama kävi mielessä, kun yleisömäärä kuulutettiin pelissä. Ymmärrän, että esim. vierasjoukkueen kotikaupungin sijainti vaikuttaa siihen, lähteekö toisen joukkueen fanit arkipäivänä peliin vai ei (vertaa esim. Lahti - Helsinki etäisyys). Varmasti lauantaina on myös punapaitoja Raksilassa kannustamassa omiaan.

Sen verran on tunteita herättävä välierävastustaja myös, että luulisi tämän sarjan kiinnostavan porukkaa. Olihan siellä mukavasti meteliä, mutta lisääkin olisi mahtunut.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänään Kärpät voisi olla se avausmaalin tekevä joukkue. Yhdessä pelissä on siinä onnistuttu, Ilves joutui avaamaan peliään -> 4-0 Kärpille. Aivan turhaan joudutaan käyttämään energiaa takaa-ajoon kun vihulainen lyö luukut kiinni avausmaalin tehtyään. Nyt Manner psyykkaa ne äijät hereille heti ottelun alkuun, kiitos!
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oon tätä koko kauden hokenut ja hoen taas. Miksei Kivihalme pelaa 2. ylivoimassa? Kivihalme tällä hetkellä todella kuuma pelaaja (Liigan playoffien pistepörssin 3 ja pakkien 1). Mutta ei annetaan mielummin ylivoimavastuuta - tiedätte kyllä kenelle.. Tuo 2.ylivoima on tällä hetkellä aika surkuhupaisa ja Atte ei vain ole tällä hetkellä vireessä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mutta ei annetaan mielummin ylivoimavastuuta - tiedätte kyllä kenelle.. Tuo 2.ylivoima on tällä hetkellä aika surkuhupaisa ja Atte ei vain ole tällä hetkellä vireessä.
Kausikortti on kausikortti. Laukaus joko ensimmäiseen mieheen tai ohi.

Ohtamaan peluutusta enemmän harmittaa se, että kakkosylivoimassa Ohtamaalle pelataan vetopaikkoja enemmän kuin Heshkalle ykkösylivoimassa. Miksi?
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Oon tätä koko kauden hokenut ja hoen taas. Miksei Kivihalme pelaa 2. ylivoimassa? Kivihalme tällä hetkellä todella kuuma pelaaja (Liigan playoffien pistepörssin 3 ja pakkien 1). Mutta ei annetaan mielummin ylivoimavastuuta - tiedätte kyllä kenelle.. Tuo 2.ylivoima on tällä hetkellä aika surkuhupaisa ja Atte ei vain ole tällä hetkellä vireessä.
Kivihalmehan kävi yrittämässä ylivoimassa Aten loukin aikana mutta oli lopulta jopa downgrade Atteen. Kivihalme on parhaimmillaan suorissa hyökkäyksissä missä pääsee käyttään vahvuuksiaan.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
JUSSI RYNNÄS, JUSSI RYNNÄS, sinua odotellaan maalin suulle, voitteko saapua välittömästi paikalle?
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tällä hetkellä nopea vahva luotettava on vaihtunut: hidas munaton epävarma. Toivottovasti viimeisessä erässä on vanha slogan teemana.
 
Karvisellekin olisi tosiaan tänään ollut käyttöä. Melko erikoinen katsomokomennus, vai katsooko Manner että huomenna parempi tuoreilla jaloilla, eikä esim. Otto jaksa kahta peliä putkeen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös