Real Madrid C.F. 2018–2019

  • 111 799
  • 568

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Zidanen tuloa on nyt mutusteltu jo tovin ajan ja fiilikset ovat tästä edelleenkin posin puolella. Nyt on ns. Zidanen näytönpaikka, koska viimeksi käsissä oli yksi kaikkien aikojen pelaajarungoista, jossa moni pelaaja pelasi uransa parasta futista. Toiselle stintille ei lähdetä ihan nollasta, mutta muutosta on toki oletettavissa.

Realin siirtokassan suuruudesta nyt ei oikeastaan kenelläkään muulla ole varmaa tietoa kuin Perezillä ja Zidanella, joskin mennään nyt sillä tiedolla, että se on medioissa pyörinyt 300 miljoonaa puntaa eli ~350 miljoonaa euroa. En tiedä sitten, että miten mahdolliset myynnit vaikuttavat tuohon summaan eli saako Zidane mällätä vaikka miljardilla ensi kesänä, jos myyntejä tulee 700 miljoonan edestä edestä vai onko se 300 miljoonaa puntaa se summa ja myynneistä tulleet rahat laitetaan Perezin kirstuun.

Ihan hyvää pöhinää tässä on taas ollut joidenkin nimien osalta. Kyllä ne suupielet nousevat ylös kun kesän ykköskohteina on väläytelty niin Hazardia, Eriksenia, Mbappea ja Milinkovic-Savicia. Juuri sitä, mitä lääkäri olisi määrännyt jo viime kesällä.

Hazard ja Eriksen ovat siitä mielenkiintoisia pelaajia, että molemmilla loppuu sopimus kesällä 2020. Molemmat aikalailla futaajia parhaassa iässä, molemmilla vielä hyvät ~viisi vuotta edessä huipputasolla. Molemmista täytynee kuitenkin maksaa se ~100 miljoonaa euroa vaikka sopparia olisi se vuosi jäljellä. Hazardin hankintaa saattaa toki vaikeuttaa Chelsealle mahdollisesti lätkäistävä siirtokielto. Noin muutenkin näistä kahdesta nimestä ottaisin vain toisen ja vaikka Hazardilla on suurempi maalintekopotentiaali niin kääntyisin itse ehkä Eriksenin hankintaan. Ihan vain sen takia, että meillä on vasemmalle laidalle heittää jo Junnu sekä Asensio, joista voi kasvaa vaikka mitä vielä. Toki Asension kohdalla on odoteltu jo sitä läpimurtoa muutaman kauden ajan, mutta ainakin vielä se seuraavan stepin ottaminen on tyssännyt. Alkukausi näytti siltä, että siinä on se uusi vapahtaja, mutta sitten alkoi se alamäki koko joukkueen osalta. Viime kesällä erinäisten lähteiden mukaan faksilla tulleet pari 150 miljoonan euron tarjousta Asensiosta menivät suoraan Perezin roskakoriin, onko tilanne nyt muuttunut Junnun "läpimurron" jälkeen?

Mbappe on taas nimenä luokkaa, että en usko ennen kuin näen. Perez kovasti toki vihjaili, että Zidane ranskalaisena jalkapallolegendana voisi soittaa Mbappelle ja yrittäää edesauttaa siirtoa. Toisaalta niin kauan kun PSG saa vetää omilla säännöillä UEFA:n katsoessa samalla toiseen suuntaan niin ei PSG:n tarvitse huolehtia nykytilanteesta. Mutta olisihan se Mbappen naaraaminen PSG:stä mieletön temppu.

Sergej Milinkovic-Savic (jatkossa ihan tuttavallisemmin SMS) olisi taas aikamoinen täsmähankinta keskikentälle. Sopimus on kesälle 2023, mutta Lazio saattaa jäädä tällä kaudella jopa ilman europaikkaa, joka on toki noin taloudellisestikin lovi seuralle. SMS on toki Laziolla elintärkeä pelaaja, tällä kaudella kenttäpelaajista kolmanneksi eniten otteluita vaikka on joutunut muutaman ottelun huilaamaan loukkaantumisten takia. Noin itse pelaajan kannalta hyppy isompaan ympäristöön voisi olla ihan urheilullisessa mielessä hyvä haaste ja vaikka mies hyppäisi tällä sekunnilla Realiin niin ei SMS:lle ole tarjota ihan suoraa avauksen paikkaa.

Menopuolta kun mietitään niin Navas lienee selvä, ellei mies sitten voita nyt Zidanen silmissä ykkösvahdin paikkaa takaisin. Puolustuksessa heittäisin Vallejon ainakin pois, ei minkäänlaista käyttöä. Marcelo on vähän niin ja näin, jos niissä huhuissa Juventuksen siirtymisessä on minkäänlaista perää ja siirtosumma olisi se ~40 miljoonaa niin joukkueen jälleenrakentamisen kannalta tuo voisi olla ihan hyvä veto.

Tilalle sitten Hermoso ja Militao. Molemmat ovat parhaimmillaan toppareina, mutta Hermoso pystyy pelaamaan myös vasemmalla laidalla ja Militao oikealla laidalla sekä keskikentän pohjalla. Näistä Hermoso olisi hyvin edullinen Realille, Militaon hintalappu taisi pompata sinne 70-80 miljoonan euron tietämille tammikuun siirtoikkunan jälkeen.

Varane on itselle vähän ristiriitainen pelaaja. Muodostaa parhaimmillaan edelleenkin ihan huikean toppariparin Ramosin kanssa. Ilman Ramosia sen sijaan Varane on hukassa, joka on oikeastaan jopa mysteeri. Ranskan maajoukkueessa ja MM-kisoissa Varane oli puolustuksen johtaja ja ihan niitä joukkueen avainpelaajia. Onko Realissa sitten se tilanne, että Ramosin varjossa on ihan hyvä pelata ja tehdä parhaansa, mutta ilman Ramosia ne paineet nousevat liian suureksi? Ramosin kohdalla puhutaan kuitenkin pelaajasta, jonka ura alkaa olemaan jo ehtoopuolella, Varane sen sijaan on parhaassa peli-iässä tai jopa lähestymässä sitä. Varanesta saa toki maksaa sen puolustajien ME-summan, jotta mies liikahtaisi Madridista mihinkään, koska siinä olisi lähes joukkueelle kuin joukkueelle ykköstoppari seuraavaksi kuudeksi-seitsemäksi vuodeksi.

Carvajal on kanssa itselle vähän sellainen, että mitäpä Danin kanssa nyt tehtäisiin. Varmaan joukkueen tasaisin suorittaja, mutta ei ole Carvajalilta nähty ihan vastaavanlaista pelaamista kuin muutama kausi taaksepäin. Dani on myös ihan avoimesti puhunut siitä, että haluaisi joskus pelata Valioliigassa. Varanen tavoin sellainen pelaaja, jota en kyllä myisi, mutta jos Real hankkii vaikka vielä Militaon ja Hakimi on tulossa myös lainalta takaisin (saattaa tosin jatkaa ihan Dortmundissa) niin laitapuolustajien osalta alkaa olemaan ylitarjontaa.

No, Carvajal ja Varane ovat toki sellaisia pelaajia, joita ei ole pakko myydä, mutta kyllä itse ainakin olisin näistä hiukan huolestunut. Ramos voisi toki pitää Varanelle pienen PP-esityksen siitä, että miten johdetaan Real Madridia (jättää vain ne punaiset kortit mainitsematta siitä esityksestä sitten..)

Keskikentällä on myös tukku pelaajia, joita ei olisi pakko myydä, mutta ottajia löytyisi varmasti. Kroos on ollut jotenkin todella vaisu tällä kaudella. Casemirokaan ei ole ollut tällä kaudella parhaimmillaan. Modric on parantanut läpi kauden ja oikeastaan Modric olisi ainoa, josta en olisi valmis luopumaan (ellei nyt joku tarjoa vastaavanlaista summaa kuin Rollesta). SMS toisi kovaa kilpailua ihan avauksen paikasta ja on hyvin monipuolinen pelaaja. Ceballosille jatkoa myös, samoin Llorentelle. Lisäksi kun Vazquez, Asensio ja Isco pystyvät pelaamaan keskikentällä niin sitä osastoa ei tarvitse hirveästi myllertää.

Niin, se Isco. Zidanen aikakaudella Isco nousi ihan avauksen pelaajaksi tai oli ainakin Balea useammin avauksessa. Eriksen/Hazard olisi kuitenkin ihan suora kilpailija Iscolle. Iscon kohdalla kannattaa ehkä katsoa loppukausi ja tehdä sen jälkeen ratkaisu.

Vazquez on hyvä, luotettava ratsu, mutta ei missään nimessä avauksen pelaaja pudotuspelivaiheessa. Zidane tykkäsi Vazquezista ja löytää miehelle varmasti taas oikean roolin joukkueesta.

Balelle kiitos ja näkemiin. Piti olla Balen vuosi, mutta tämän kauden jälkeen muistetaan vain se, että 18-vuotias poika nappasi avauksen paikan mieheltä. Lisäksi yhteinen historia Zidanen kanssa puoltaa lähtöä Realista. Benzema on osoittanut tällä kaudella olevansa edelleenkin kelpo pelaaja ja teoriassa Karimilla on mahdollisuus jopa tehdä vielä se oma yhden kauden maaliennätys. Näkisin kuitenkin, että Karimille sopiva paikka olisi kakkoshyökkääjä. Mariano on vähän niin ja näin, todella vaikea kausi takana. Olisi myös ihan ihanteellinen kakkoshyökkääjä. Tiedä sitten, että jos Benzeman kausikorttiin leimataan uusi jatkovuosi niin Karim jatkaa kärjessä ja Mariano olisi kakkosvaihtoehto. Ei ihan ihanteellisin ratkaisu, mutta toisaalta en olisi yllättynyt tästä ratkaisusta. Karim ei kuitenkaan ole ihan sieltä joukkueen nuorimmasta päästä ja kyllä sitä aikaa Karimin jälkeen täytyy alkaa jo miettimään ja tekemään asian eteen jotain.

No, Zidane nämä päätökset tekee loppupeleissä. Odotukset ensi kautta kohtaan kasvavat kuitenkin koko ajan vaikka siellä ne tosipelit ovat vielä käynnissä. Vaikka on se aika tuskaa katsoa noita pelejä kun kahdeksan vuotta putkeen välierissä ollut ja neljä mestaruutta voittanut oma joukkue ei siellä ole niin huippufutista on aina kiva katsoa!
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ensimmäinen hankinta tehty, Eder Militao saapuu kesällä Realiin Portosta. Kuusi vuotinen sopimus.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Perez lukee taas Jatkoaikaa jne...

Lämpimästi tervetuloa, Militao! Ei suotta puhuta ihan oman ikäluokkansa parhaista pelaajista kaikki pelipaikat mukaan lukien. Monipuolinen pelaaja, jolle löytyy selkeä tarve ja ehdottomana plussana myös se, että kehityksen jatkuessa vastaavanlaisena, Militaosta saadaan tärkeä avauksen pelaaja seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Topparin paikka tosiaankin se paras paikka, tässäkö Ramosin manttelinperijä sitten tulevaisuudessa?

Siirtosumma ilmeisesti kuitenkin se 50 milliä eli onkohan Real lyönyt kaupat lukkoon jo tammikuussa? Sinänsä jännä ajankohta tiedottaa siirrosta, koska Portolla on kausi vielä pahasti kesken ihan Portugalin liigan mestaruuskamppailuakin ajatellen.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Zizou palauttanut vanhat valtaan näin kärjistetysti. Isco keskikentällä, Marcelo puolustuksessa, Navas aloittaa ja Bale kentällä. Toki hyökkäyksessä on kaikki klesana niin pakko laittaa balea ja asensiota. Katsotaan miten Zidane on saanut pumpattua iloa jätkiin tämän iltaiseen peliin.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Tässä kun nyt rullannut siirtohuhuissa varmaan jokainen nykyäijä ja sisään on huhuttu varmaan kaikkia mitä voi huhuta, niin on mukava seurata mikä on zizoun vaikutus asiaan. Isco, Marcelo, Bale, Asensio pelasivat omaan silmään kauden parhaan pelinsä. Jos jatkavat samaan malliin, en usko ainakaan marcelon tai iscon siirtyvän minnekkään.

Ihanteellisista siirroista voidaan jutella sitten kesällä kun siirtoikkuna taas aukeaa, mutta yksi mielenkiintoinen kysymys on maalivahtitilanne: Navas vai Courtois? Myydäänkö toinen vai jatketaanko samalla tavalla kuin tällä kaudella? Jossain jonkun paska-aviisin lähteen mukaan Realin ratkaisu olisi myydä molemmat ja ostaa De Gea tilalle, tuo kuulosti jo niin kaukaa haetulta kuviolta, että oli jo pakko vain naureskella. Noh veikkaan silti Courtoisia mvksi ensi kaudelle, vaikka zizou Navasista pitääkin.
 

Gemondo

Jäsen
Muista nyt kuitenkin se, että Zidane on toiminut pääsarjatasolla valmentajana neljä kautta: 2013-2014 apuvalmentajana ja 2016-2018 päävalmentajana. Noilta kausilta hänellä on saavutettuna neljä mestareiden liigan voittoa, Espanjan mestaruus, pari Super Cupia ja pari seurajoukkueiden maailmanmestaruutta. Nimeä toinen valmentaja, jolta löytyy vastaavalla tiheydellä saavutettuja pyttyjä. I'll wait.

No esimerkiksi se Guardiola. Alle listattuna molempien päävalmentajien pokaalit ensimmäisiltä kolmelta kaudelta.

Zidane
3x CL
2x Uefa SC
1x La Liga
1x Espanjan SC
2x MM

Guardiola
2x CL
2x Uefa SC
3x La Liga
3x Espanjan SC
1x Copa del Rey
2x MM

Kyllä, jätin Zidanen apuvalmentajakauden pois laskuista, aivan kuten sinäkin jätit Zidanen Castilla-ajan* pois laskuista. Joten yllä siis kyseisen kaksikon kolmen ensimmäisen pääsarjakauden päävalmentajana voitetut pokaalit.
*Ja tietysti myös Guardiolan ajan Barca B:ssä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
No esimerkiksi se Guardiola. Alle listattuna molempien päävalmentajien pokaalit ensimmäisiltä kolmelta kaudelta.
Pepin lista on komea, mutta ei se ole yhtä komea kuin Zidanella. Ja en suoraan hiffaa, miksi tässä katsannossa pitäisi ottaa pois se apuvalmentajakausi - alasarjakokemus toki. Fakta on kuitenkin se, että Zidane ei ole koskaan ollut pääsarjatasolla valmennusvastuussa voittamatta mestareiden liigaa. Nythän voisi hassutella sellaisen tulevan, mutta ensi kaudella nähdään taas Zizoun kynnet, jos nähdään.

Ja sanotaan se ihan suoraan, että Pepin ajan Barcelona oli suorastaan vittumaisen ylivoimainen, mitä tulee espanjalaiseen jalkapalloiluun. Kuitenkin sanoisin, että La Ligaa isompia mestaruuksia seurajoukkuefutiksessa ovat Valioliiga ja Mestareiden liiga, joten siinä katsannossa Zidanen täysin järjetön aloitus valmentajana hakee vertaistaan.
 

Gemondo

Jäsen
Pepin lista on komea, mutta ei se ole yhtä komea kuin Zidanella. Ja en suoraan hiffaa, miksi tässä katsannossa pitäisi ottaa pois se apuvalmentajakausi - alasarjakokemus toki. Fakta on kuitenkin se, että Zidane ei ole koskaan ollut pääsarjatasolla valmennusvastuussa voittamatta mestareiden liigaa. Nythän voisi hassutella sellaisen tulevan, mutta ensi kaudella nähdään taas Zizoun kynnet, jos nähdään.

Ja sanotaan se ihan suoraan, että Pepin ajan Barcelona oli suorastaan vittumaisen ylivoimainen, mitä tulee espanjalaiseen jalkapalloiluun. Kuitenkin sanoisin, että La Ligaa isompia mestaruuksia seurajoukkuefutiksessa ovat Valioliiga ja Mestareiden liiga, joten siinä katsannossa Zidanen täysin järjetön aloitus valmentajana hakee vertaistaan.

No, otetaan Zidanen apuvalmentajakausi mukaan ja lisätään Guardiolan listaan myös hänen 4. kausi pääsarjatasolla;

Zidane
4x CL
2x Uefa SC
1x La Liga
1x Espanjan SC
1x Copa del Rey
2x MM

Guardiola
2x CL
2x Uefa SC
3x La Liga
3x Espanjan SC
2x Copa del Rey
2x MM

Alunperinhän "väitteesi" kuului seuraavasti...
Nimeä toinen valmentaja, jolta löytyy vastaavalla tiheydellä saavutettuja pyttyjä. I'll wait.
...jonka ainakin minä ymmärin niin, että Zidanen tahti olisi poikkeuksellisen kova, mutta todellisuudessa Guardiola pesee Zidanen voitettujen pyttyjen määrässä. Zidanella on toki tuplasti enemmän CL-mestaruuksia, mutta kaikkia muita pyttyjä Guardiola voitti vähintään saman määrän.

Zidanen poikkeuksellisen kovaa menestystä juuri Champions Leaguessa ei tietenkään kiistä kukaan.



Lisäys.
Ja en suoraan hiffaa, miksi tässä katsannossa pitäisi ottaa pois se apuvalmentajakausi - alasarjakokemus toki.

Siitä syystä sen otin alunperin pois, että jos tässä vertaillaan valmentajien voittamia pokaaleja, niin mielestäni tuo isokorvainen menee Ancelotin nimiin. Mutta eipä sillä väliä, tottakai myös Zidane ansaitsee tuosta(kin) pokaalista oman kunniansa.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
mutta todellisuudessa Guardiola pesee Zidanen voitettujen pyttyjen määrässä.
Näin on. En totta puhuakseni edes muistanut että Pepin Barca pärjäsi noina vuosina oikeastaan kaikessa mihin osallistui, eli sikäli huonosti asettelin sanani. Nuo copadelreyt ym. MMt ovat kylläkin vähän ynnämuut-osastoa, sillä todellisuudessa merkitsevää on CL-, La Liga- ja Cup-menestyksellä ja nimenomaan siinä järjestyksessä.
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Nuo copadelreyt ym. MMt ovat kylläkin vähän ynnämuut-osastoa, sillä todellisuudessa merkitsevää on CL-, La Liga- ja Cup-menestyksellä ja nimenomaan siinä järjestyksessä.
Totta. On myös hyvä muistaa, että Zidanen Real Madrid oli 2016 lähellä voittaa myös La Ligan, vaikka lähti isolta pistetakamatkalta kirimään Barcelonan eroa kiinni. Zidanen Real Madrid olisi siis voittanut ylivoimaisesti La Ligan, jos Zidane olisi ollut alusta lähtien puikoissa ja jos oletetaan että pistekeskiarvo olisi säilynyt koko kauden.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Aika zidanemainen paluu Bernabeulla. Hienosti otti yleisö kyllä Zidanen paluussaan huomioon, standing ovation, kuten odottaa saattoikin.

Myös vanhat luottoratsut, Isco, Marcelo, Asensio ja Keylor avauksessa. Toki Zidane sanoi heti, että hänellä on käytössä loistavia pelaajia ja jokainen tulee saamaan vastuuta loppukaudella. Isco kiitti vastuusta heti iskemällä ottelun voittomaalin.

Loppukauden osalta jännäillään sitä, että päästäänkö jopa Ticon ohi, joka on nyt kahden pisteen päässä. En oikein jaksa uskoa, että Real nyt kovinkaan montaa pistemestystä kärsii enää tällä kaudella, koska jokainen pelaaja kamppailee nyt ensi kauden pelipaikastaan. Solarin jatkaessa löysäily olisi voinut ihan hyvinkin jatkua vielä loppukauden ajan, nyt jokaisella pelillä on tietyllä tapaa merkitystä ensi kautta ajatellen.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Täytyy muistaa, että Ticolla on paljon vaikeampi loppukauden ohjelma. Barca ja Sevilla muunmuassa vastassa. Komppaan edellistä, että Real tuskin montaa enää kusee niin kova näyttöhalu siellä on ensi kautta ajatellen.

Jos pitäisi veikkailla niin loppukauden runkosarjasijoitus on kaksi. Tico ei nykyvireellä pysy tuossa paikalla ja ero Barcaan on 12 pistettä, joten en jaksa uskoa että Barcelonakaan nuin montaa konttaa loppukaudesta. Toki kaikki on mahdollista niin suuntaan kuin toiseenkin.

Kesällä katsotaan sitten kuinka suuriin muutoksiin Real on alkamassa, siirtohuhuissa poispäin on ollu niin Iscot, Marcelot, Navasit, Kroosit, Modricit kuin Baletkin. Nyt on ilmaantunut myös Varanen nimi listoille. Katsotaan kuinka moni tästä pumpusta sitten loppuviimein häviää muille maille ja mikä tärkeämpää kuinka moni ja millä nimillä ne pystytään paikkaamaan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Hienoa lukea tervepäisen nuorukaisen eli Juniorin puheita siitä, että valitsi Real Madridin Barcelonan suuremman rahasumman sijaan, koska Madridin projekti vaikuttaa uskottavammalta. Näkeehän sen toki kummassa on parempi mahdollisuus hallita sitä suurinta eli Mestarien liigaa.

Mahtava juttu, ettei nuori mies myynyt sieluaan paholaiselle, vaan valitsi puhtaanvalkoisen.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Hienoa lukea tervepäisen nuorukaisen eli Juniorin puheita siitä, että valitsi Real Madridin Barcelonan suuremman rahasumman sijaan, koska Madridin projekti vaikuttaa uskottavammalta. Näkeehän sen toki kummassa on parempi mahdollisuus hallita sitä suurinta eli Mestarien liigaa.

Mahtava juttu, ettei nuori mies myynyt sieluaan paholaiselle, vaan valitsi puhtaanvalkoisen.

Ai jaa? Tippumalla mestarien liigasta on mahdollista hallita mestarien liigaa? Kivaa sarkasmia toki ja arvostan kykyä nauraa itselleen rivien välistä.

Totuuden nimissä Los Blancos tarvitsee aika paljon ostoksia kesän aikana jotta mikään projekti on uskottava. ZZ-mies toki auttaa, mutta eihän hänkään kykene taikoja tekemään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ai jaa? Tippumalla mestarien liigasta on mahdollista hallita mestarien liigaa?

Aina silloin tällöin tulee noita välivuosia. Hallinnalla tarkoitin sitä, että kyseessä kuitenkin ainoa seura Mestarien liigan historiassa, joka on kyennyt ottamaan kaksi putkeen. Ja varmuuden vakuudeksi vielä kolmas siihen kylkeen. Eiköhän noita tule lähivuosina lisää, koska se vain on Real Madridin dnassa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Aina silloin tällöin tulee noita välivuosia. Hallinnalla tarkoitin sitä, että kyseessä kuitenkin ainoa seura Mestarien liigan historiassa, joka on kyennyt ottamaan kaksi putkeen. Ja varmuuden vakuudeksi vielä kolmas siihen kylkeen. Eiköhän noita tule lähivuosina lisää, koska se vain on Real Madridin dnassa.

Aivan totta - kaikille joukkueille tulee välillä heikompia kausia. Onhan se tietenkin myönnettävä, että Realilla on todella kovat saavutukset CL:ssä. Eihän se miksikään siitä muutu.

Mielenkiintoista kyllä nähdä miten ZZ saa projektin kesän jälkeen liikenteeseen. Toki loppukaudeksi sanoi kaikkien pelien voiton olevan tavoitteena, mutta hankintojen jälkeen nähdään sitten vähän paremmin tulevaisuuden suuntaa. Eiköhän siellä Perezdentillä ole lompakko levällään.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toki loppukaudeksi sanoi kaikkien pelien voiton olevan tavoitteena

Toisaalta tuon täytyy olla kauden alussakin Real Madridin tavoitteena. Näin ei tietenkään koskaan käy, mutta ei siellä yhdestäkään ottelusta lähdetä tasapeliä hakemaan.

Tämä loppukausi nyt menee läpsytellessä, mutta kesä tulee olemaan mielenkiintoinen.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Jos/kun Real kokoonpanoaan kesällä uudistaa, uskoisin, että uudella joukkueella on taas uutta intoa voittaa asioita sillä tällä kaudella sitä ei näkynyt.

Espanjalaislehdistö uutisoi että ideana kesällä on hommata 2 topparia (Militao toinen), Vasen laitapakki, 2 keskikenttäpelaajaa ja sitten lyödä pommilla kunnolla uusiksi hyökkäyskalusto. On siinä taas hommaamista jos meinaavat kaikki nuo saada hommattua.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa lukea tervepäisen nuorukaisen eli Juniorin puheita siitä, että valitsi Real Madridin Barcelonan suuremman rahasumman sijaan, koska Madridin projekti vaikuttaa uskottavammalta. Näkeehän sen toki kummassa on parempi mahdollisuus hallita sitä suurinta eli Mestarien liigaa.

Mahtava juttu, ettei nuori mies myynyt sieluaan paholaiselle, vaan valitsi puhtaanvalkoisen.

Aina silloin tällöin tulee noita välivuosia. Hallinnalla tarkoitin sitä, että kyseessä kuitenkin ainoa seura Mestarien liigan historiassa, joka on kyennyt ottamaan kaksi putkeen. Ja varmuuden vakuudeksi vielä kolmas siihen kylkeen. Eiköhän noita tule lähivuosina lisää, koska se vain on Real Madridin dnassa.

Ensinnäkin surullista huomata, kuinka ennen niin laadukkaan kirjoittajan (näin muistelen) kirjoittelut alkavat olla villeleinon tasolla. Ilmeisesti trolli on päässyt ihon alle.

Ennen kaikkea nämä kirjoitukset ovat kuitenkin hyvä osoitus siitä, mikä Realissa mättää: yltäkylläisyys, ylimielisyys, näköalattomuus, historiaan katsominen tulevaisuuden sijaan ja pään tunkeminen syvälle pensaaseen (tai tässä tapauksessa kaiketi CL-pystiin).

Realin saavutuksia ei kukaan kiistä. Eikä niitä kukaan täällä unohda, koska @Grainger muistuttaa niistä lähes jokaisessa viestissä. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että paljoa muusta hyvästä ei ole ollut viime aikoina kirjoittaa. Huolestuttavaa on, että seuran hyvyyttä joudutaan perustelemaan menneillä saavutuksilla eikä nykyisen tekemisen tasolla.

Kyllä, Real on voittanut CL:ssa paljon viime vuosina. Se on tehnyt huikeaa urheiluhistoriaa. Menneisyyden saavutukset eivät kuitenkaan takaa yhtään mitään tulevina vuosina. Ei ole mitään automaatiota, joka tuottaa Realin kaltaisellekaan suurseuralle menestystä vuodesta toiseen. Koko ajan täytyy tehdä töitä ihan hemmetisti, että pysyy terävimmällä huipulla. Koko ajan on rakennettava joukkuetta ja oltava valmis yllättäviin käänteisiin. Näissä asioissa Real ei ollut ajantasalla. Se oli kusessa, kun Rolle ja Zizou lähtivät. Toki jokainen seura olisi ollut, mutta näköalattomuuden takia sillä ei ollut selkeää visiota, mihin suuntaan halutaan lähteä. Joukkueen jälleenrakentaminen oli jäänyt liian vähäiselle huomiolle. Oli tehty huonoja ja lyhytaikaisia ratkaisuja, minkä jälkeen palattiin tuttuun ja turvalliseen. Zizou voi olla hyvä ratkaisu.

On ylimielistä ja sokeaa väittää, että Realin projekti olisi uskottavampi kuin vaikka Barcan. Ei ole, Real on sekaisin. Uskottavassa projektissa ei ole esimerkiksi saman kauden aikana kolmea päävalmentajaa. Realissa on käynnistynyt uudelleenrakennus, minkä myötä se voi olla uskottava ehkä jo taas ensi kaudella. Runko on edelleen hyvä ja viime kesänä tehtiin myös hyviä ratkaisuja. Silti nyt kannattaa olla nöyrä virheiden edessä. Real on joukkue, jolla ei pidä olla välikausia, ainakaan tällaisia floppeja. Sille ei pidä riittää vain euromenestys vaan sen pitää olla menestyksekäs myös kotimaassa. Näin varmasti tai ainakin toivottavasti ajatellaan myös seurajohdossa.
 
Viimeksi muokattu:

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Espanjalaislehdistö uutisoi että ideana kesällä on hommata 2 topparia (Militao toinen), Vasen laitapakki, 2 keskikenttäpelaajaa ja sitten lyödä pommilla kunnolla uusiksi hyökkäyskalusto. On siinä taas hommaamista jos meinaavat kaikki nuo saada hommattua.

Nooh, eipä tuo nyt sinänsä ole temppu eikä mikään, toki se vaatii myös aika paljon liikennettä ulospäin. Korostetaan myös sitä, että jos Zidane soittaa niin se on siirtoneuvottelujakin ajatellen aikamoinen valtti. Zidane on kuitenkin sitä voittajatyyppiä ja vaikka otanta valmentajana on vielä varsin lyhyt niin silti, Zidane on voittava valmentaja.

Tässä kun ollaan puhuttu siitä jälleenrakentamisesta niin kyllä, Realilla alkaa olemaan jo aika vanha runko. Muutama pelaaja on juuri parhaassa iässä, mutta toki siellä on muutama erittäin tärkeä avainpelaaja jo päälle 30 vuoden ja niin Bale kuin Kroos lähestyvät sitä lukemaa myös. Paljon on pyörinyt huhuissa näitä nuoria pelaajia ja samoin myös niitä pelaajia parhaassa iässä (Eriksen/Hazard), mutta olisin valmis katsomaan myös ihan sellaisen kortin, että kun puhutaan näistä rotaatiohankinnoista niin sinne voisi naarata vähän kokeneempaa nimeä myös tuomaan sitä tasaisuutta ja tietynlaista rutiinia.

Tällä kaudella törmäsin ainakin Matan nimeen, joka voisi olla oikeastaan ihan hyvä hankinta, jos Mata tyytyisi pienempään vastuuseen. Ikää 30 vuotta, kokemusta on monesta eri huippuseurasta ja Mata voisi olla hyvä mentori näille nuoremmille pelaajille. Ei Mata nyt varmaan kovinkaan moneen seuran siirtohankintoihin kuulu ja avauksen paikka on etenkin aika kiven alla. Realilta on ikään kuin puuttunut niin keskikentän kuin hyökkäyksen osalta tällainen mentori nuoremmille pelaajille (eli siis tällainen vähän vanhempi vaihtopelaaja, avauksessa toki näitä vanhempia nimiä on edelleenkin). Hyökkäyksen mentoria kun ajatellaan niin Karim voisi toimia ihan hyvin tässä roolissa, koska ainakin tämä kausi osoitti sen, että ei se Karim täysin menetetty tapaus ole, mutta ei kuitenkaan riittävän hyvä olemaan se tulosta tekevä hyökkääjä Realissa. Kyllä Karimille rooli löytyy myös jatkossa ainakin mun Realista.

Nuoria lupauksia Realissa riittää edelleenkin ja niitä on tulossa myös lisää. Etenkin Brahim Diazin tilanne on mielenkiintoinen, ei Brahimista nyt varmaan mitään sateentekijää odotettu heti, mutta vastuu on ollut kuitenkin hyvin olematonta. Loukkaantumistilanteen takia laidalle ei ole hirveästi vaihtoehtoja, joten kyllä Brahimia voisi peluuttaa ihan avauksessa lähiviikkoina. Muuten ne Zidanen puheet vastuun jakamisesta ja kaikkien pelaajien peluuttamisesta, voidaan heittää aikalailla romukoppaan, jos Brahim ei avauksen paikkaa saa lähiviikkoina.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ikää 30 vuotta, kokemusta on monesta eri huippuseurasta ja Mata voisi olla hyvä mentori näille nuoremmille pelaajille.

Lähtökohtaisesti näkisin, että Madridissa kyllä noita mentoreita riittää ilman Mataakin, mutta ei mies huono hankinta olisi. On kuitenkin maailmanluokan pelaaja ja puolittain omia poikia, joskin Real Oviedon kasvatti. Viimeisen sinetin junnuvuosilleen haki kuitenkin Real Madridista. Rotaatiomielessä enemmän kuin tervetullut hankinta, mutta näkisin, ettei Matan varaan kovin menestyvää joukkuetta rakenneta.

Joukkueesta alkaa puuttua ne parhaassa iässä olevat supertähdet. Kuilu kaiken voittaneiden konkareiden ja superlupauksien välissä vain kasvaa. Toki esimerkiksi Courtois, Varane ja esimerkiksi Carvajal ovat parhaassa iässään tai vasta tulossa siihen, mutta kyllähän tämän tasoisessa joukkueessa vähintään seitsemän-kahdeksan avauksen miehen pitäisi olla maailman kirkkainta eliittiä ja iän olla lähempänä 25 kuin 30.

Kesä kertoo paljon, mutta kyllä jollain Balen myynnillä aika paljon rahoitettaisiin tulevaisuutta. Mpabbe ja Hazard käyvät kalliiksi, mutta rahaa on, niin nyt kannattaisi iskeä euroa pöytään ja rakentaa tulevaisuus. Eiköhän tällä duolla hyvin pitkälti Ronaldon maaliaukkoa täytettäisi.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Lähtökohtaisesti näkisin, että Madridissa kyllä noita mentoreita riittää ilman Mataakin, mutta ei mies huono hankinta olisi. On kuitenkin maailmanluokan pelaaja ja puolittain omia poikia, joskin Real Oviedon kasvatti. Viimeisen sinetin junnuvuosilleen haki kuitenkin Real Madridista. Rotaatiomielessä enemmän kuin tervetullut hankinta, mutta näkisin, ettei Matan varaan kovin menestyvää joukkuetta rakenneta.

Onhan keskikentällä tosiaankin vähän kokeneempaa nimeä Kroosin ja Modricin muodossa, mutta Mata espanjalaisena voisi toimia oikein hyvänä mentorina juuri sitten espanjaa puhuville pelaajille. Modric puhuu jo ihan hyvää espanjaa, Kroosin kielitaidosta en ole ihan satavarma, mutta toisaalta kun nämä ovat lähtökohtaisesti niitä avauksen pelaajia niin heidän rooliin ei kuulu juurikaan se nuorempien mentorointi vaan otteluiden ja pystien voittaminen. Matan osalta rooli olisi juuri luokkaa rotaatiopelaaja, joka sitten omalla esimerkillään pystyisi auttamaan näitä nuorempia pelaajia ottamaan niitä seuraavia steppejä urallaan. Ja no, vaikka ura on ehtoopuolella niin kyllä Matasta jotain pelillistä hyötyäkin varmaan saisi revittyä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ja no, vaikka ura on ehtoopuolella niin kyllä Matasta jotain pelillistä hyötyäkin varmaan saisi revittyä.

Kyllä saisi. Lähinnä tarkoitin sitä, että rooli ei saa olla liian iso. Onhan tuo itse kapellimestari pari-kolme vuotta Mataa vanhempikin. Ehkä joku Matan kaltainen vaihtomies toisi Modricille ihan kaivattua lepoa tason putoamatta liiaksi.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Kyllä saisi. Lähinnä tarkoitin sitä, että rooli ei saa olla liian iso. Onhan tuo itse kapellimestari pari-kolme vuotta Mataa vanhempikin. Ehkä joku Matan kaltainen vaihtomies toisi Modricille ihan kaivattua lepoa tason putoamatta liiaksi.

Joo rooli ei saa missään nimessä olla liian suuri, mutta Mata on tasoltaan kuitenkin sellainen vielä, että pystyy haastamaan näitä saman pelipaikan pelaajia vielä ihan kohtuullisen hyvin ja sen mentoroinnin lisäksi Mata toimisi myös ihan hyvänä kirittäjänä nuoremmille pelaajille.
 

tooMi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JP#13, MG#64, Real Madrid
Näin off-weekille siirtohuhuja sisään ja ulospäin. Varanea huhutaan haluavan muualle uusiin haasteisiin. Asiaa vauhdittaa se, että mieheltä kysyttiin tulevaisuudesta niin totesi ettei halua puhua asiasta. Toisaalta ymmärrän, mies taitaa kaiken mahdollisen olla jo voittanut melkein. Tuo vähän uudistettavaa tuohon, jos mies todella saa tahtonsa läpi, ei riitä enää pelkkä Militao siinä.

Mbabbesta tuli myös huhua eli mitä ilmeisimmin PSG joutuu 150milliä hommaamaan jostain kesällä. Tästä sitten espanjalais- ja ranskalaislehdistö kirjoittaa, että viimeisimpien sakkojen ja putoamisten ja sanktoiden jälkeen olisi todellakin mahdollista, että Mbabbe saattaisi kesällä liikkua. Noh oli miten oli mielenkiintoista nähdä, mitä kesällä tapahtuu noin niinkuin myös Bayernissa ja PSGssäkin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös