Pe 1.3.2019 KooKoo - Ässät

  • 2 365
  • 14

Punamusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maaliskuu aloittaa kevään, niin sääoloissa kuin myös kotimaisessa kiekkoliigassa. Nyt pelataan runkosarjan osalta kenties niitä kaikkein kutkuttavimpia kamppailuita ja ratkotaan lopullisesti pudotuspelipaikat, joilta sitten joukkueet lähtevät tavoittelemaan huhti-toukokuista maljan nostelua.

Tästä huolimatta huomisen ottelu Kouvolassa ei ole juuri merkityksellinen kummallekaan joukkueelle. Isäntänä toimiva KooKoo on kahden ottelun voittoputkessa ja edellisissä viidessä ottelussaan jäänyt vain kerran pisteittä, mutta tästä huolimatta oranssimustat ovat sarjataulukossa kolmanneksi viimeisiä, yhteensä 14 pisteen erolla pudotuspeliviivaan. Takana on Jukurit vain pisteen päässä, mutta edellä olevaan KalPaan on vain kolmen pisteen ero. Näin ollen kouvolalaisseuralla on vielä mahdollisuus parannella hieman koko kauden sijoitustaan.

Vierasjoukkue Ässien tilanne on oikeastaan sama kuin jo viime lokakuussa: viimeisellä sijalla, vailla mahdollisuuksia edes toiseksi viimeiseen sijaan. Punamustat patapaidat ovat neljän ottelun tappioputkessa ja voittaneet viimeksi varsinaisella peliajalla noin kuukausi sitten KalPan 3-2. Ässien ero toiseksi viimeiseen jukurilaumaan on jo muhkeat 17 pistettä. Omasta muististani en osaa sanoa, milloin viimeksi jumbojoukkue on ollut noin kaukana muista, mutta luulisin edellisestä kerrasta olevan melko mukavasti aikaa. Joka tapauksessa, Ässät tulee hyvin varmasti jäämään viimeiseksi. Samalla siitä tulee neljäs kerta Ässien historiassa, kun sijoitus on kaikkein viimeisin: aiemmat kerrat ovat kausilta 1988-89, 2000-01 ja 2007-08. Koska kotimaista kiekkoilun pääsarjaa ei olla vielä kovin kauan pelattu 15 joukkueella, tästä tulee samalla myös Ässien historian alhaisin loppusijoitus, sillä nykyinen joukkuemäärä on toistaiseksi liigahistorian korkein.

Kauden keskinäisistä kohtaamisista KooKoo on vienyt kaksi ja Ässät yhden. Lokakuussa Pata taipui kahden koon käsittelyssä kahdesti, ensin Kouvolassa 4-1 ja puolisentoista viikkoa sen jälkeen Porissa 0-3. Joulukuussa Ässät voitti kotonaan maalein 5-2, joten jokainen ottelu on päättynyt kolmella maalilla, toiselle kolmen pisteen arvoisesti. Kouvolassa ollaan pelattu joukkueiden välillä KooKoon vuoden 2015 liiganousun jälkeen seitsemän kertaa. Voitot ovat Ässille 2-5, maalit Padalle 16-23 ja pisteet porilaisille 5-15, joten Ässät on ollut Kouvolassa suhteellisen voitokas vierailija. Huominen ottelu voi tästä huolimatta päättyä kummalle vain, sillä tunnetta kentällä tuskin nähdään päätähuimaavasti ja vastassa on kaksi vailla mahdottomuuksia pelaavaa pakkaa.

KooKoon paras maalintekijä ja pistemies on saldolla 21+25 joukkueen ruotsalaistimantti Malte Strömwall. Yli 30 pisteen ovat menneet myös Miikka Pitkänen (16+26), Anrei Hakulinen (15+22) ja Juha-Pekka Haataja (13+20). Strömwallin 21 osumasta 13 on tullut ylivoimalla. Ässien jäljellä olevasta nipusta eniten tehopisteitä on kasassa Peter Tiivolalla, 8+11. Tiivola on täten myös joukkueen maalipörssin ykkönen. Vastikään jatkosopimuksen ensi kaudeksi tehnyt Mikko Salmio on koonnut kasaan 7+7 ja mies on neljän ottelun pisteputkessa (1+3). Puolustajista Jyri Marttisella on koossa 6+10.

Puolustuksen suhteen onkin mielenkiintoista nähdä huomenna, miten Ässät lähtee pelaamaan, sillä pakistosta puuttuvat huomista varten Niko Peltola (myyty), Jere Seppälä (myyty), Tommi Taimi (sairastuvalla), Juho Tommila (myyty), Kristian Tuohilampi (yhden ottelun pelikiellossa), Teemu Vuorisalo (sairastuvalla) ja Juuso Ketola (sairastuvalla). Lisäksi Saku Salmela ei ole kaiketi pelikunnossa. Näin ollen jäljelle jäävät Marttinen, Aleksi Varttinen ja Niklas Peltomäki. Eli useammankin hyökkääjän on pelattava puolustajana, ellei muuta keksitä...

Runsasmaalinen ilta olisi tällaiselle valitettavan panoksettomalle kohtaamiselle mukava lisä, mutta luulisin lukemien pysyvän silti kohtuullisina. Jompi kumpi voittaa maalein 3-2. Ja yleisömäärä... se taitaa valitettavasti alkaa huomenna kakkosella. Ässät ei muutenkaan taida olla Kouvolassa mikään kiinnostavin porukka, kuten myöskin toisinpäin.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kouvolan Sanomien mukaan Malte Strömwall pelaa tänään 90-prosentin varmuudella. Villejä huhuja ollut taas liikkeellä Malten poissaolon syistä, mutta kyseessä ollut siis ihan arkinen ylävartalovamma.

KooKoon päävalmentaja Mikko Heiskanen ampuu alas villit huhut Malte Strömwallin poissaolosta — Ruotsalaistähden lisäksi myös Juha-Pekka Haataja palannee kauk... - Kouvolan Sanomat

Myös Juha-Pekka Hataja ja Kalle Valtola nähtäneen tämän illan pelissä.

Loukkaantumisten takia pidempään sivussa olleiden Kimi Koiviston ja kapteeni Toni Kähkösen paluuta odotellaan ensi viikolla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Maaliskuu aloittaa kevään, niin sääoloissa kuin myös kotimaisessa kiekkoliigassa. Nyt pelataan runkosarjan osalta kenties niitä kaikkein kutkuttavimpia kamppailuita ja ratkotaan lopullisesti pudotuspelipaikat, joilta sitten joukkueet lähtevät tavoittelemaan huhti-toukokuista maljan nostelua.

Kyllä tähän iltaan paljon sellaista ironiaa liittyy, tämänkin kutkuttavan kamppailun meille tarjoaa keväinen liiga, joka on tunnetusti kiekkoilijan parasta aikaa..

KooKoon kausi on osoittanut, että kyllä se menestys nykypäivän liigassa vain on niin monisyinen juttu ettei tosikaan. Jos katsoisin vain joukkueen pistepörssiä tietämättä mitään muuta, niin sanoisin tuon olevan heittämällä pudotuspelijoukkue, niin valtaisia pistemääriä KooKoon miehillä on kasassa, ja vieläpä usealla. Pakitkin tehneet yli 20 maalia.. mutta ei kun ei. KooKoo muuten saa ilmeisesti tänään myös takaisin riviin näitä supertehoilijoitaan, joten kiire ilta tulee Ässille. Sinällään voi nähdä, että KooKoolle ottelu ei myöskään ole aivan panokseton, sillä kyllä se kuitenkin nyt ainakin näyttää paremmalta jos joukkue on runkosarjan lopussa sijalla 12 kuin sijalla 14, vaikka kyseessä on sinällään tekninen sivuseikka..

Ässillä on siis todellakin tänään hilpeästi käytössä kolme puolustajaa, varsin ironisesti ottelussa joka on muutenkin merkityksetön. Olen seurannut Ässiä aktiivisesti jostain noin vuodesta -92, ja tämä on mielestäni kyllä tässä suhteessa surullisuuden multihuipentuma mitä minä olen nähnyt. Hyökkääjät taitavat aivan juuri ja juuri riittää siihen, että kolme heistä pelaisi pakkeina. Tosin ilmeisesti jonkin tiedon mukaan A-junnuista olisi tänään yksi puolustaja mukana reissussa

Ässäthän on viime aikoina pelannut ihan hyvin, oikeastaan jo pidempäänkin. Tietysti vain tilanne on sellainen, ettei aikuisteen oikeaan voitosta taistelemiseen oikein käytännössä enää resursseja ole, mutta joukkue on silti (tai kenties juuri siksi) onneksi esiintynyt hyvin vapautuneesti. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, sillä eihän tässä tänäkään iltana tietenkään muuta voi odottaa..
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ässillä on siis todellakin tänään hilpeästi käytössä kolme puolustajaa, varsin ironisesti ottelussa joka on muutenkin merkityksetön.

KooKoolla on ollut hieman päinvastainen ongelma taas viime aikoina, kun hyökkääjiä ei ole ollut riittävästi käytössä. Hyökkysvajetta jouduttu paikkaamaan puolustajilla, kun Kalle Valtola ja Ed Wittchow pelanneet joitakin pelejä hyökkääjänä. Wittchow kylläkin onnistunut erinomaisesti hyökkääjänä Kärppiä vastaan tehot 1+1 ja KalPaa vastaan niinikään 1+1.

KooKoon kausi on osoittanut, että kyllä se menestys nykypäivän liigassa vain on niin monisyinen juttu ettei tosikaan. Jos katsoisin vain joukkueen pistepörssiä tietämättä mitään muuta, niin sanoisin tuon olevan heittämällä pudotuspelijoukkue, niin valtaisia pistemääriä KooKoon miehillä on kasassa, ja vieläpä usealla. Pakitkin tehneet yli 20 maalia.. mutta ei kun ei.

KooKoo aloitti taas viime kauden tapaan tämänkin kauden erinomaisesti ja oli marraskuun loppupuolella taas kuudennessa sijassa kiinni. KooKoo pelasi tuossa vaiheessa 12 pelin jakson, joista peleistä hävisi vain kaksi peliä. Sen jälkeen marras-jolukuun vaihteessa kelkka kääntyi täysin runsaiden loukkaantumisten vuoksi ja seuraava 12 pelin jakso meni puolestaan niin, että KooKoo voitti vain kaksi peliä ja suunta sijalta kuusi meni kokoajan alaspäin ja negatiivista kierrettä ei saatu pysäytettyä. Onhan tuo mystistä, että kupletin juoni Tuokkolan aikana oli aina sama, erinoaminen alku ja joulukuussa sulaminen. Toki Tuokkolan joukkueilla on kai aikaisemmin ollut taipumuksia sulaa hyvän kauden alun jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
KooKoolla on ollut hieman päinvastainen ongelma taas viime aikoina, kun hyökkääjiä ei ole ollut riittävästi käytössä. Hyökkysvajetta jouduttu paikkaamaan puolustajilla, kun Kalle Valtola ja Ed Wittchow pelanneet joitakin pelejä hyökkääjänä.

Älä nyt vain ymmärrä väärin, kyllä meilläkin neloskenttä on ollut aika pakkivoittoinen pitkin tätä kevättä...

Surkuhupaisa kausi. Onneksi näitä ei tarvitse ottaa vakavissaan.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kookoon kentälliset näyttää tänään hyvältä. Voi tulla runsasmaalinen ottelu. Kung Malte is back
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Nämä on niitä kevään pelejä pojjaat!... ainakin meille ollut jo neljättä kautta putkeen, näihin se sarjajärjestelmä kulminoituu. Kentät näyttää KooKoolla hyvältä, eli toivottavasti kairataan kiekkokevään kiimaisin voitto.

Ehkä uskomattomin asia tässä pelissä on kuitenkin se, että herää siihen tosiasiaan että Tuomas Huhtanen pelaa vielä liigassa.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Älä nyt vain ymmärrä väärin, kyllä meilläkin neloskenttä on ollut aika pakkivoittoinen pitkin tätä kevättä...

Joo ymmärrän kyllä täysin Ässien tilanteen ja tiedän, että siellä on jo pitkään mm. pelaajamyyntien takia jouduttu pelaamaan todella kapella rosterilla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Toivottavasti tänään tulee maalirikas peli, tilauksessa voisi olla vaikkapa 4-4. Neppailua ei oikein tässä kohtaa jaksaisi katsoa, Ässillä varsinkin panokset ovat niin minimaaliset kuin vain olla ja voi, KooKoo sentään voi vielä KalPan ohitse kipaista
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Kyllä tähän iltaan paljon sellaista ironiaa liittyy, tämänkin kutkuttavan kamppailun meille tarjoaa keväinen liiga, joka on tunnetusti kiekkoilijan parasta aikaa..

Onko se liigan (Liigan?) vika, jos 53:n peliin keräät pistekertymän 45 ja sen takia iso osa kevään peleistä on panoksettomia? Tässä on myös vastaironiaa, kun kaikki joukkueen ongelmat tuntuvat olevan liigan vika. Heh.

Toki, jos avattaisiin Liiga, niin tässä ottelussa saattaisi olla hyvinkin koko seuran tulevaisuus panoksena.

KooKoon kausi on osoittanut, että kyllä se menestys nykypäivän liigassa vain on niin monisyinen juttu ettei tosikaan. Jos katsoisin vain joukkueen pistepörssiä tietämättä mitään muuta, niin sanoisin tuon olevan heittämällä pudotuspelijoukkue, niin valtaisia pistemääriä KooKoon miehillä on kasassa, ja vieläpä usealla. Pakitkin tehneet yli 20 maalia.. mutta ei kun ei.

Kieltämättä harmillista, kun pisteitä ei kartuta pelkästään tehdyt maalit. Joukkue on 44 maalia pakkasella.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maalirikasta ja viihdyttävää peliä. Molempien joukkueiden panokset ovat minimaalisia joten häviönpelkoa tuskin esiintyy.
Erityisesti Kiviniemelle peukut pystyyn.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivon vauhdikasta ja maalirikasta ottelua. Kovia taklauksia ja tunnetta (heh). Tasainen matsi toiveissa, todennäköisesti Kookoo tulittaa Ässät seulaksi 8-2.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei ollut Ässillä tänään palaa voittoon, Strömwall piti siitä lähes yksin huolen. Hyvä tietysti KooKoolle, että saavat tähän kauden loppupeleihin voittoja alle vaikka kausi Kouvolassakin päättyy runkosarjaan. Huomenna jatkuu ja jospa Ässät kotonaan laittaisi Lukolle kovemmin kampoihin
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös