La 16.02.2019 Lukko - TPS

  • 4 347
  • 24

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#24 Kaapo Kakko - #89 Oula Palve - #51 Markus Nurmi
#25 Teemu Väyrynen - #62 Patrick Bjorkstrand - #52 Petrus Palmu
#45 Olli Kaskinen - #29 Jonne Virtanen - #41 Oskari Siiki
#58 Joonas Savolainen - #92 Olli Valtola - #73 Jesper Larinmaa

#47 Joe Piskula - # 6 Aleksi Salonen
#49 Ilkka Heikkinen - # 5 Santeri Lukka
#61 Lucas Ekeståhl-Jonsson - #36 Elmeri Eronen
#20 Jani Forsström

#30 Henrik Haukeland
(#32 Rasmus Tirronen)

Loukkaantuneet: #26 Lauri Korpikoski (11.02.2019 - "helmikuu"), #43 Otto Nieminen (11.02.2019 - "neljä viikkoa"), #44 Elias Karvonen (11.02.2019 - "noin kuukausi"), #56 Hannu Kuru (11.02.2019 - "viisi viikkoa"), #81 Ilari Filppula (11.02.2019 - "noin viikko")
Rotaatio: #35 Eetu Anttila (A-jun), #46 Juuso Pärssinen (A-jun), #50 Simon Suoranta, #53 Arttu Nevasaari (A-jun), #76 Bernard Isiguzo (A-jun)
Lainat: # 6 Eetu Pylkkänen (02.02.2019 - SaPKo, 30.04.2019 saakka)
Pelikiellot: #18 Zach Budish (16.02.2019 - kymppitili), #48 Lauri Pajuniemi (16.02.2019 - väliaikainen pelikielto)

Mitä pidemmälle kausi etenee, sitä huumoripitoisemmalla kokoonpanolla lähdetään liikenteeseen! On se hyvä, että siirtotakarajan kynnyksellä ei joukkueeseen raahattu mitään vahvistuksia tai "vahvistuksia" viemään omilta junnuilta pelipaikkoja. Tänä iltana joukkueen 12 hyökkääjästä viisi (vai peräti kuusi? Markus Nurmi?) on juniori-ikäisiä - yksi vieläpä pelipaikaltaan puolustaja.

Hyvät asiat ensin: maalivahtiosasto on kunnossa. Vuorotteluperiaatteella mennään edelleen. Eilen (15.02.2019) voiton Tapparasta torjunut Rasmus Tirronen on luukkuvahtina. Tolppien välissä aloittaa Henrik Haukeland, joka pelasi viimeksi keskiviikkona (13.02.2019) voitokkaassa TPS-JYP -matsissa.

Seuraava positiivinen asia: puolustusosasto on kunnossa. Määrällisesti puolustajia on aivan riittävästi - jopa niin paljon, että yksi (Olli Kaskinen) voidaan irrottaa jopa hyökkäyksen avuksi. Muuten puolustus jatkaa tismalleen samassa kuosissa kuin eilisessäkin matsissa. Kuten sanottua määrällisesti puolustajia on aivan riittävästi - erityisesti eilisen matsin perusteella laadussa voisi olla vaikka vähän parannettavaakin.

Sitten päästään huumoriosastolle eli Palloseuran hyökkäykseen. SM-liigan kurinpitodelegaatio on asettanut Lauri Pajuniemen väliaikaiseen pelikieltoon TAP-matsissa tapahtuneesta selkäänajosta. Zach Budishin selkäänajo ei sentään mennyt jatkokäsittelyyn - kuitenkin ottelun aikana tuomitusta 2+10min rangaistuksesta Budishin kymppitili täyttyi, joten hänkään ei ole tämän päivän pelaavassa kokoonpanossa. Budishin ja Pajuniemen poissaoloista johtuen kärkiketjut menevät uusiksi. Kakko-Palve-Nurmi sekä Väyrynen-Bjorkstrand-Palmu -triot eivät itsessään kuulosta edes hirvittävän pahoilta. Todellinen huumoriosasto alkaa vasta kolmos- ja nelosketjujen kohdalla.

Ensimmäinen oletukseni oli, että Simon Suoranta nousisi kärkiketjuihin. Ottia tuota sano jotta... taisihan se jo kaksi matsia pysyäkin ehjänä. Virallista loukaantumisilmoitusta ei ole tullut, joten pidetään Suoranta ainakin toistaiseksi rotaatiolistalla. Todellisempi veikkaus lienee jälleen kuuden viikon sairasloma? Näin TPS:n kolmosketjuun nousevat nelosketjun uskolliset puurtajat Oskari Siiki sekä Jonne Virtanen. Vasemmaksi laitahyökkääjäkseen kaverukset saavat Olli Kaskisen - parikymppisen ensimmäistä täyttä SM-liigakauttaan pelaavan puolustajan! Eihän se huono valinta ole varsinkin kun Kaskinenkin on juuri palannut takaisin sairastuvalta. Hyvähän se on hakea pelituntumaa suoraan kolmosketjun hyökkääjän tontilta lähes kärkiottelussa.

Nelosketju... no joo! Jos mä haluaisin nähdä junnuja kaukalossa, mä menisin katsomaan junnujen matseja. Kolmikon yhteenlaskettu SM-liigakokemus <10 matsia (pers'tuntumalta heitetty)!
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kaikki merkit näyttävät tänään siltä, että Raumalla nähdään hieno jääkiekko-ottelu. Meidän Villen juhlallisuudet, taistelu pudotuspelipaikoista, ehkä jopa täysi tupa viittaavat siihen. Tämä luulisi sopivan jo sille kaikkein penseimmällekin "iirolle" laittaa ne pieruverkkarit jalkaan ja lähteä lampsimaan kohti Äijänsuota katsomaan livelätkää. Jos nyt ei sytytä, niin on kyllä ihme.

Viikon Pelicans voitto, sekä Kärppien täydellinen syvänmeren kairaaminen antaa oivalliset lähtökohdat Lukolle illan matsiin. Faktaahan on se, että nämä pelit ovat jo Lukon pudotuspelejä. Pisteitä pitää saada ja mielellään kolme kappaletta. Elävästi muistuu mieleen matsi, jossa Lukko tavoitteli 10:ttä perättäistä voittoa. Vastassa oli juurikin TPS, joka Palmun johdolla vei kaikki pinnat Turkuun täyden katsomon edestä.

Tänään tuo ei saa toistua, vaan kolme pistettä on kiinnitettävä Lukon sarakkeeseen. Tuo onnistuu niin, että jatketaan samaan malliin, kuin kuluneella viikolla.

Kokoonpanoista sen verran, että yksittäisiin matseihin vajaallakaan rosterilla ei ole niin paljon merkitystä. Pelkästään yksilöt voivat pelejä kääntää itsekseen omille. Tästä hyvä esimerkki oli viime pelissä Turun oma paatintappi, Petrus Palmu. Toki TPS::llä taisi tuossa pelissä olla mukana enemmän vakiorosterin pelaajia, mutta silti.

Hienoa kiekkoiltaa kaikille ja erityishuomio Meidän Villelle!
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Melkoinen kokoonpano. Jos ei Lukko voita, niin on joku mennyt pahasti vihkoon kotijoukkueen kannalta. TPS pelasi eilen ja nyt vielä noin vajaa rosteri. Ainahan voi yllätyksiä tapahtua, mutta reiluhko kotivoitto etukäteen ajateltuna.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korpikoski-Filppula-Pajuniemi
Suoranta-Karvonen-Budish
Kuru-Pärssinen-Nieminen

Ihan pätevät kentät näistä poissaolevistakin saisi kasattua. Pääasia että uusia loukkaantumisia ei tule. Olisi myös kiva jos ei hävittäisi ihan niin paljon kuin Kärpät.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En suostu vaipumaan epätoivoon vaikka hyökkäysketjut ovat karmean näköiset. Pakisto kuitenkin hyvässä tikissä ja Haukeland on ollut vakuuttava. Tänään esimerkiksi Nurmi voisi tiputtaa eläintarhan niskastaan parin maalin muodossa. Tulosvetoon 1,2-1,2.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen oletukseni oli, että Simon Suoranta nousisi kärkiketjuihin. Ottia tuota sano jotta... taisihan se jo kaksi matsia pysyäkin ehjänä. Virallista loukaantumisilmoitusta ei ole tullut, joten pidetään Suoranta ainakin toistaiseksi rotaatiolistalla.
Virallinen rotaatioilmoitushan sen sijaan tuli TPS:n otteluennakossa. Toki Suoranta otti eilen vähän kolhua, joten jos on tullut joku ihan pikkuvamma, joka vaatii yhden ottelun huilin niin ehkä se on mieluummin haluttu selittää näin.

TPS:n tämän illan neljän hyökkäyskentällisen pelaajat ovat viimeistelleet tällä kaudella yhteensä 57 maalia, kun mikkelsonin postaamat kolme katsomokentällistä ovat tehneet 56 maalia.
 

Tony Clifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, K-67
Miten mahtaa Tepsillä riittää energia kun pitäisi eilisen jälkeen pelata tänään kahdella hyökkäyskentällä.

@Mr.Fox saavutetaanko tällä kokoonpanolla seuraennätys hyökkääjien alhaisin keski-ikä?
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
Olenko liian vaatimaton... Tosiaan kuten Mikkelson sanoi niin itsekin lähden sillä ajatuksella halliin katsomaan peliä, että kunhan hävitään vähemmän kun Kärpät niin olen tyytyväinen
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nelosketju... no joo! Jos mä haluaisin nähdä junnuja kaukalossa, mä menisin katsomaan junnujen matseja. Kolmikon yhteenlaskettu SM-liigakokemus <10 matsia (pers'tuntumalta heitetty)!

Uteliaisuuteni heräsi ja nopeasti laskin, että siellä on 9+1+1=11 ottelua liigakokemusta ja sentterin paikalle laitettu Valtola ainakin Liigan sivujen perusteella laitahyökkääjä. Ottelun jälkeen pakko tarkistaa, paljonko VELJILLE (Tamin äänellä) kertynyt peliaikaa.

TPS:n vierasvoitolle annettu kerroin 3,50 tuntuu korkealta eli kai Lukko sitten on selvä ennakkosuosikki. Karkit on ostettu, vielä pitäisi käydä salilla ennen illan ottelua, jonka ilahduttavasti näkee ilmaiseksi tänään.

Mukavaa ja jännittävää matsi-iltaa kaikille!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nyt pitää ottaa kaikki aseet käyttöön kotikatsomossa. Eli päälle puen Yli-Torkon aidon pelipaidan, jossa vielä komea kettulogo. Lisäksi avaan kaikki kotona olevat lukot auki. Tepsin voittoa siis odotellessa...

Edit. Niin ja kymppi vielä Lukon voitolle.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mr.Fox saavutetaanko tällä kokoonpanolla seuraennätys hyökkääjien alhaisin keski-ikä?
Uskoisin, että ainakin lähelle päästään!

Ensimmäisenä mä lähtisin hakemaan vertailukohtaa kevään 1995 finaaleista. Neljännessä TPS-JOK -finaaliottelussa 06.04.1995 wanhoja partoja oli tukuttain pelikiellossa. Tuolloin joukkueen vanhin kentällä ollut pelaaja taisi olla Vjatseslav Fandul (17.03.1969) eli vähän reilu 26-vuotiaana.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaaha. Neljästä peräkkäisestä kotipelistä tämä on järjestyksessä kolmas. Sitä olen hokenut että näistä mainituista neljästä pelistä eli Pelicans, Kärpät, TPS ja KalPa, pitää Lukon ottaa yhdeksän pistettä jotta paikka kuuden joukossa olisi mahdollinen. Pelicans ja Kärpät on jo sotkettu suohon kuuden pisteen arvoisesti mutta kuinkahan käy tänään Tepsiä vastaan? Viimeksi joulukuun lopullahan se oli juuri TPS joka tuon Lukon pitkän voittoputken katkaisi.

Tämä on kauden viides kohtaaminen. Voitot ovat 2-2 ja kumpikin on ehtinyt voittamaan myös vieraskaukalossa.

Lukko lähtee peliin ihan samalla miehistöllä ja ilmeisesti vielä täysin samoilla ketjuillakin kuin Kärppiä vastaan. Ja ihan ymmärrettävä asia sekin on sellaisen pelin jälkeen.

Mv: Lehtinen (Setänen)

I: Ahonen-Sevänen; Keränen-Ilomäki-Sopanen
II: Heinola-Krejcik; DeFazio-Danforth-Koivisto
III: Reunanen-Riikola; Nyman-Laakso-Saarela
IV: Vidgren-Koivistoinen-Ganahl
(7. puolustaja: Auk)

Ville Vahalahti pelasi hienon uran molemmissa seuroissa ja tämä on hänen juhlapelinsä. Yleisöä tulee halli täyteen ja fiilis on varmasti sen mukainen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei tässä muuta jännättävää ole kuin paljon Lukko maaleja intoutuu latomaan tänään. Kärpät oli täysi vastaantulija kovalla materiaalillaan, Tepsi tänään niin siipirikkoinen ettei mitään jakoa, paitsi jos Hauki yltää jumalmoodiin maalin suulla...
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän tässä nyt on Lukolla erinomaiset mahdollisuudet kartuttaa voittosaraketta. Mihinkään vastustajan vajaan kokoonpanon tuijottamiseen ei ole varaa. Myöskään Kärppien murjominen ei saa enää vaikuttaa takaraivossa, että ollaanpa me kovia. Nöyrästi työn ja oman pelin kautta. Turha varmaankaan silti odottaa mitään suurta maalieroa Lukon hyväksi. Olisin tyytyväinen ylipäänsä voittoon, vaikka jatkoajalla. Mieluusti toki 3 pistettä pitäisi saada. Lukko tarvitsee niitä, niin lähellä muut ovat sarjataulukossa vaanimassa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ensimmäisenä mä lähtisin hakemaan vertailukohtaa kevään 1995 finaaleista. Neljännessä TPS-JOK -finaaliottelussa 06.04.1995 wanhoja partoja oli tukuttain pelikiellossa.

Hyökkääjistä pelikiellossa taisi olla ainoastaan Summanen ja Pirjetä. Kun muistaakseni Vuori ja Aalto olivat loukkaantuneina poissa, niin nopeasti laskin, että hyökkääjien keski-ikä olisi ollut 21,9 vuotta (Fanduls 26, Sihvonen 24, Suvanto 24, Alatalo 23, Sillgren 23, Koivu 21, Lehtinen 21, Rintanen 21, Tiilikainen 21, Mikkola 21, Rouvali 19, Hyvönen 19).

Edit. Tämän illan ottelussa TPS:n hyökkääjien keski-ikä 22,08 vuotta.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
- - - nopeasti laskin, että hyökkääjien keski-ikä olisi ollut 21,9 vuotta (Fanduls 26, Sihvonen 24, Suvanto 24, Alatalo 23, Sillgren 23, Koivu 21, Lehtinen 21, Rintanen 21, Tiilikainen 21, Mikkola 21, Rouvali 19, Hyvönen 19).

Edit. Tämän illan ottelussa TPS:n hyökkääjien keski-ikä 22,08 vuotta.
Joo, näin mä olin kanssa laskevinani:

Jonne Virtanen 30, Patrick Bjorkstrand 26, Oula Palve 26, Oskari Siiki 23, Petrus Palmu 21, Joonas Savolainen 21, Teemu Väyrynen 21, Olli Kaskinen 20, Jesper Larinmaa 20, Markus Nurmi 20, Olli Valtola 19, Kaapo Kakko 18

Keski-ikä 22,08 vuotta
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Bussissa kohti hallia ja toivottavasti Ville saa ansaitsemansa juhlallisuudet. Omasta mielestä paita Gatorade Centerin katossa muutaman vuoden kuluttua ei olisi vääryys. Yksi kaikkien aikojen tepsiläisistä ja vaikka se kamalaa onkin, että juuri Raumalle lähti uraa jatkamaan Vuoren hienojen liikkeiden jälkeen. Kuitenkin hienoa, että sai uralle uuden nousun ja oli pistepörssin kärkipaikoilla.

Kyllähän se harmitti menettää Ville silloin, kun tämä tapahtui, mutta itselle kyseessä tepsiläinen nro. 1. Kiitokset siis Villelle vuosista, jotka palloseurassa vietti.

Lopuksi hienoa kiekkoiltaa kaikille!
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittaa kyllä ettei Vahaa päässyt tänään paikalle kunnioittamaan. Tepsiltäkin taitaa faniryhmä olla tulossa paikalle, olisi muuten pirun hienoa jos Tepsin ja Lukon faniryhmät olisivat sopineet Villelle jonkun yhteisen chäntin, tuli vaan mieleen... Noh, television välityksellä mukana. Toivottavasti Telia näyttää koko tilaisuuden ilman selostajan päällelätinää.

Lähtökohdat itse otteluun eivät ole kummoiset; isoja poissaoloja nippukaupalla ja Lukolla lepoetu, hyvä vire ja varmasti henkisesti iso boosti Kärppien teurastuksesta (Hieman piti kyllä silmiä hieraista kun torstaina tuloksia katsoi). Nyt on ainakin junnuilla näytönpaikkoja ja parhaimpaan on monesti pystytty silloin kun vähiten olisi odottanut. Ehkä suurin huoli on peluutuksen jakaantuminen; oletettavasti junnuneloselle on jaossa vain jämäminuutteja ja 1-2 ketjut pelaavat paljon, toisena perättäisenä päivänä. Toivottavasti vältytään loukkaantumisilta.

Hienoa kiekkoiltaa kaikille, erityisesti Vahan juhlallisuuksia odotan suuresti!
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Nurmella oli paikka tänään, mutta ei niin ei. Kuitenkin hieno reissu Raumalle ja suhteellisen hyvä peli Tepsiltä tänään.

Edit. Ja onhan se Kaapo vaan kova poika pelaamaan. Ei mulla muuta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos nyt torstaiseen vertaa niin ei ollut kovin hyvä peli Lukolta, mutta sitten taas noin yleisesti ottaen ei myöskään mikään kovin huono. TPS tuli selkeällä keskusta tukkoon ja paikoista maalit-taktiikalla pelaamaan ja onnistui siinä täydellisesti.

Lukko olisi ehdottomasti tarvinnut avausmaalin, mutta kun sitä ei tullut ja TPS sai sen vielä kohtalaisen nopeastikin niin Lukolta ei lääkettä löytynyt tuohon Tepsin taktiikkaan, ennen kuin sitten kolmannen erän loppupuolella vasta. Ja silloin oli jo auttamatta liian myöhäistä.

Vaikka kyllähän siinä Lukollakin paikkansa oli. Oliko peräti se Nurmen ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alun tuplakakkosen aikana, kun Lukolla sai kaksi kertaa kiekon maalirautoihin. Kerran ekassa ja kerran tokassa erässä. Niistä sisään niin tiedä miten olisi käynyt, toisaalta Lukko taisi saada Kärppiä vastaan niin paljon apua rouva Fortunalta että tänään sitä oli turha ruinata edes säälistä, niinkuin naisilta joskus joutuu ruinaamaan.

Eikä kyllä ollut paras päivänsä Lehtiselläkään. En minä Lassia tappiosta syytä, mutta kyllähän se neljäs maali toisen erän loppuun oli kauhea imurointi, eikä kolmaskaan nyt mahdottomalta otettavalta näyttänyt. Ei ihme että Setänen tuli kolmanteen erään ja varmaan jatkaa KalPa-pelissäkin.

Harmi tosiaan kun TPS sai sen neljännen maalin lahjana toisen erän loppuun. Ja vielä viidennekin siihen. Lukon kiri alkoi hiukan liian myöhään niin että ei Tepsin voitto missään vaiheessa uhattuna ollut, jännempää vaan olisi tullut kun Lukko olisi kaventanut vaikkapa kolmannen erän puolivälissä.

Vaan ei tämä tappio maata kaada. Perjantaina syödään kalakukko mieheen ja taas maailma näyttää hiukan paremmalta.

Lisään vielä tähän loppuun illan parhaat: Tepsin ja koko kaukalon ykkösmies oli tietysti hattutempun tekijä Kaapo Kakko. Lukosta paras puolestaan oli Justin Danforth, tuttu mies hänkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös