NBA

  • 621 981
  • 4 328
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Todella hienoa, jos Markkanen tosiaan pääsee tänään irti! Ja vielä Hardenin Rocketsia vastaan. Ai että, eihän tässä malta nukkua.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
On muuten tosi häiritsevä lattiamainos Lakersin kotikentän päädyissä, monesti luulee, että kentän pinnassa makaa loukkaantunut pelaaja, muttai mainoshan se onkin.
Nyt alkoi sen verran kiinnostamaan mikä tämä on, muttei googlella mitään moista löytynyt silmiin. Oliko joku specialkenttä kyseessä, olisiko kuvaa?
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Nyt alkoi sen verran kiinnostamaan mikä tämä on, muttei googlella mitään moista löytynyt silmiin. Oliko joku specialkenttä kyseessä, olisiko kuvaa?

Itse asiassa ei mainos vaan iso Lakersin logo, joka on kummassakin päädyssä 3 sekunnin alueen vieressä.
Kai se voi olla siihen jollain nykytekniikalla projisoitu, eikä ole lattiassa oikeasti vaan näkyy vain tv-lähetyksessä...
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Bullsin valmentaja Hoibergille kenkää. Aika tekemättömään paikkaan Hoiberg joutui lukuisten loukkaantumisten vuoksi ja muutenkin ihan osaava koutsi kyseessä, joka on hyvin perillä nykykoriksen lainalaisuuksista. Tuskin apuvalmentaja Boylenkaan Bullsia mihinkään hirmuiseen vireeseen piiskaa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos Bullsilla onkin tarkoitus vaan varmistella asemia pohjilla... Ihan pohjaan ei kalahda, kun Suns on täysin väärässä sarjassa, ja myös Cavs sekä Hawks taitavat jäädä taakse, jos Bulls yhtään saa paremmin juonesta kiinni. Mutta eihän Bulls tuolta kasin sakkiin nouse, tai sitten nähdään jo useampia jäätymisiä muilta. Onhan Boylenilla pitkä ura kakkosena, mutta pystyykö se nyt enää tuomaan tuohon Bullsin peliin mitään ryhtiä. Nyt voi tietenkin jo rauhassa miettiä ja suunnitella systeemeitä ensi kautta varten. Tosin Boylen taidettiin nimittää vain ns. virkaa tekeväksi, vai saiko se heti pidemmän sopparin? Sikäli mielenkiintoiseen aikaan Hoibergin fudut tuli, että käsittääkseni 2-3 viikon sisällä pitäisi pelaavassa rosterissa olla myös Portis ja Dunn.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Lauri Markkanen teki viime yönä tehot 21/10 vaikka on vielä aivan selvästi keskenkuntoinen loukkaantumisen jäljiltä.
Kolmoset Lauri latasi sukkaan ihan kohtalaisesti 5/13 (39%).

21 pistettä on viiden ottelun kierroksen kolmanneksi kovin pistemäärä Lilliardin 33:n ja Collisonin 23 pisteen jälkeen.
Loppukauden suhteen tämä tietää hyvää, kun pisteitä tulee Laurille jo heti paluun jälkeen vanhaan tyyliin.

Lauri on poppaajana ehdottomasti koko NBA:n eliittiä. (Pick&Pop - mikä on oikea suomennos, en tiedä?)

Selvennykseksi.

Pick and pop (Yle Urheilu - Koripallo-Suomi sanakirja)

Toinen koripallon perushyökkäyskuvio Pick&Roll hyökkäyksen lisäksi. Siinä hyvä heittäjä tekee screenin yleensä takamiehelle. Screenin tehtyään sen tekijä etsii vapaan heittopaikan. Kuvio on tehokas erityisesti sellaisille isoille pelaajille tehtynä, jotka ovat hyviä heittäjiä.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Luka Doncic Full Highlights 2018.12.08 Mavs vs Rockets - 21 Pts, 4th Quarter TAKEOVER! | FreeDawkins
Doncic alisti Houstonia viime yönä.
Aika hienoa NBA kautta pelataan. Paljon hyviä otteluita ja Lebron lännessä tuo ihan uuden mausteen koko sarjaan,

Why Luka Doncic is 'the best advertisement for the EuroLeague ever' | The Jump

On melko huvittavaa että jotkut epäilivät Doncic:n fyysistä valmiutta NBA:han vaikka kaveri oli pelannut miehiä vastaan jo vuosia. On oikeastaan käsittämätöntä ettei hän mennyt draftissa ensimmäisenä. Pehmeä, pah, jos jossain on pehmeää niin omassa kuplassaan elävien amerikkalaisten korvien välissä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Isiah Thomas & Kevin McHale on Markelle Fultz diagnosed with thoracic outlet syndrome | NBA GameTime

Case Markelle Fultz, kesän 2017 NBA-draftin ykkösvaraus. Noin viikko sitten uutisoitiin että hänellä on diagnosoitu "thoracic outlet syndrome" joka on siis enemmänkin baseball pitchereiden vaiva, he kun viskovat pientä palloa oikein olan takaa.

What is Thoracic Outlet Syndrome, How is it Diagnosed and Treated

Tässä lääkäri selittää mistä vaivassa on kyse mutta onko kyse Markellen kohdalla tuosta vai onko vaiva enemmän henkistä laatua, kuka tietää. Muistaakseni pelasi vielä kesäliigaa 2017 ihan hyvin mutta kun kausi alkoi niin heitto katosi jonnekin. Merkillinen tapaus kaikkinensa.

Linkit vievät Youtube-videopalveluun.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Aaaaaaaah tänään mä olen iloinen Hornets-fani!

Jeremy Lamb GAME-WINNER - Pistons vs Hornets | Dec 12, 2018 | 2018-19 NBA Season

Tuli kylmät väreet kun tuon hetken pääsi todistamaan livenä. Ai että nyt tekee gutaa! Monen vuoden ajan oon jo niin tottunut ja kasvanut siihen että se on mun Hornets joka sulaa pelin loppuhetkillä. Tänään suli Pistons. Peli oli 93-82 vierailijoille kolmannen neljänneksen jälkeen, neljänneksen jonka aikana Charlotte heitti karmaisevalla 17% tarkkuudella heittonsa sisään. Peli olisi käytännössä ollut tuon slumpin ansiosta ohi elleivät Parker ja Kemba olisi päässeet toistuvasti vapaaheittoviivalle.

Pelin viimeisellä viidellä minuutilla sitten tapahtui tuo huikea comeback ja Detroitin sulaminen. Tilanne oli 101-91 Pistonsille kun James Borrego otti aikalisän. Hornets päätti pelin 17-6 runilla ja tuo Jeremyn game winner reilu sekunti ennen buzzeria!!! Silkkaa seksiä fanin silmille. Tästä voi suunnata loistofiiliksellä kohti uutta päivää!

Lambin game winnerin jälkeen nähtiin muuten vielä kentällä melko erikoinen episodi tuomareiden toimesta kun videotarkistuksen jälkeen Hornetsilla tuomittiin olleen "kuusi" pelaajaa kentällä tuon pelin ratkaisseen heiton aikana, joten Detroit sai vielä teknisen vaparin ja pallon itselleen mutta kellossa oli tuossa kohtaa enää 0.3 sekuntia ja koska aikalisätkin oli käytetty niin he pystyivät yrittämään enää ihmettä toivoen tippausta joka ei vähemmän yllättäen sitten onnistunut. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Seuraavaksi orastavaa voittoputkea jatkamaan perjantaina tankkaavan Knicksin isäntänä ja heti seuraavana yönä onkin back-to-back Lakersia vastaan. Tuon pelin suhteen en toivo mitään muutta kuin että hävittäisiin LeBronin poppoolle siedettävin lukemin. Olikohan Kemba ikinä urallaan päihittänyt Jamesin joukkuetta? Tappioputki LeBronia vastaan on ainakin jo nälkävuoden pituinen joten mitään odotuksia ei ole lauantailta. Kunhan tosiaan hävittäisiin ottamatta turpiin oikealta ja vasemmalta.

PS. Warriors on ottamassa paraikaa turpiin liigaa johtavalta Raptorsilta. Peli on edennyt kolmannen neljänneksen alkupuolelle ja tilanne on 62-45 Toronton hyväksi. Niin ja Raps pelaa ilman Kawhi Leonardia. Niinpä. Mitä ihmettä? Warriorsin pitäminen 41 pisteessä avauspuoliajalla on hatunnoston arvoinen teko. Respektit Torontolle.
 
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Ja näin. Raptorsille ensimmäinen vierasvoitto Golden Statesta sitten 2004, suvereenisti lukemin 113-93. Näin ne pitkätkin putket vaan katkeaa. Toi Warriorsin pitäminen 41 ekan puoliajan pisteessä on ihan älytön suoritus jopa tän hetken parhaalta joukkueelta. On toi lännen tilanne vaan kutkuttavan upee kun Portland Trail Blazers rekordilla 15-13 kuikuilee yhdeksännellä sijalla SACRAMENTO KINGSIN?!? takana eikä läntistä konferenssia johda tällä hetkellä edes Warriors vaan Nuggets!

Idästä sitten taas "yllättäen" ei löydy edes seitsemää voitokasta rekordia. 7. Detroit 14-14 (kuusi peräkkäistä tappiota alla) ja 8. Orlando 12-15 (kolme peräkkäistä tappiota alla). Melkonen kuilu taas rakentumassa konferessien välille. Sikäli Toronto ja Milwaukee "have it easier" mitä tulee niiden kohtaamiin vastustajiin verrattuna lännen huippuihin.

Tän hetken pisimmät voittoputket löytyy silti idän puolelta. Boston on voittanut seitsemän peliä putkeen ja kaheksan kymmenestä. Indiana seilaa sekin viiden pelin voittoputkessa vaikka se on joutunut tulemaan viime ajat toimeen ilman Victor Oladipoa. Mahtaako meikäläisen Charlottekin liittyä mukaan taisteluun kärkipaikoista? Nyt kolme perättäistä voittoa plakkarissa. Kuten aina, olen tietysti Hornets-fanina varsin skeptinen. Lisäksi Nic Batumin kammottava miljoonasopimus kummittelee aina takaraivossa jopa silloinkin kun menee hyvin. Tänään miljoonamies kaksi pelitilanneheittoa ja kaksi pistettä... Ei siis taaskaan mitään uutta fransmannilta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Häviää viimeistään finaaleissa
Knicksin roskasakilta turpiin jatkoajan jälkeen vaikka Hornets johto oli jopa 19 pistettä avauspuoliajan jälkeen. Tämmöstä tunteiden vuoristorataa tän jengin kannattaminen on vuodesta toiseen. Ei ole edelleenkään mitään syytä luopua skeptismistä Charlotten suhteen. Kings ja Warriors tasoissa 123-123 noin minuutti ennen loppua. Saas nähä mennäänko Kaliforniassakin jatkoajalle. Toivottavasti Kingsit venyy voittoon!

Edit: Ja Warriors voittaa lopulta. Kings suli 10 pisteen johdon viime minuuteilla. Voihan perhana. Paska kierros!
 

Zohan

Jäsen
Melkosen matsin tarjoili taas Bulls. Ensimmäisen puoliajan jälkeen näytti, että Spurs menee aivan menojaan. Ero pahimmillaan 20pst. Toisella puoliajalla Bulls alkoi puolustaa todella hyvin ja Spursin heitot jäi jatkuvasti rautoihin. Markkanen 23/7, ja muutama todella hyvä puolustuspään peli.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alkaa tuo Houston Rocketsin partajehu olemaan kohtalaisessa tikissä. Kahteen peräkkäiseen peliin triplatupla. Ensimmäinen näistä vielä uran neljäs ja toinen tähän kalenterivuoteen, kun tuohon tilastoriviin sisältyy +50 pistettä. Kaveri painaa hommia urakkaluonteisesti.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Johan oli jännittävä tilanne. NBA:n seuraaminen on jäänyt vähemmälle, mutta ilmeisen normaali tilanne. Joku sai pallosta päähän ja piilolinssi putosi. Samantien otettiin aikalisä ja löytyi taskupeili ja nopeasti pieni pullo linssinestettäkin.

Kaikkeen sitä varaudutaan ja miksipäs ei vaan ihme touhua. Kareem Abdul-Jabbar tietenkin pelasi okulaarit päässä, mutta eihän jonnet ehkä muista.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaikkeen sitä varaudutaan ja miksipäs ei vaan ihme touhua. Kareem Abdul-Jabbar tietenkin pelasi okulaarit päässä, mutta eihän jonnet ehkä muista.
Eikä tuota tarvitse mihinkään historiaan mennä Nykyään Israelin liigassa pelaava, viimeksi 2016 NBAssa esiintynyt Amar’e Stoudemire käytti ainakin ajoittain (jos ei aina) suojalaseja.

Mutta kun katsoin tässä viikolla jotain NBA-historiaan liittyvää videota missä näkyi Abdul-Jabbar suojalaseineen, niin aloinkin miettimään tuota suojausasiaa. Mielestäni yllättävän vähän pelaajat käyttävät suojalaseja. Tai sitten niitä kontaktitilanteista seuranneita silmävammoja ei tule paljoakaan. Mutta kyllähän ne kädet heiluu siihen malliin että kai niitä aina joku kaudessa tulee. Tykkäisi se seuran omistajakin enemmän kun ei parikymmentä miltsiä kaudessa tienaava pelaaja ole kuukausia sivussa silmävamman takia, minkä saisi suojalaseilla estettyä. Muistelen että NHL:n puolella Flyersin pomo joskus "pakotti" Simmondsin visiirin käyttöön sattuneen silmävamman jälkeen. Tosin siellä heiluu kädet nyrkkiin puristettuna ja mailatkin lisäksi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kysytään enemmän NBA:ta seuraavilta palastatovereilta että kun toi Seattlen halli nyt uusitaan täysin ja siitä on tulossa todella hieno niin varmasti koittavat saada Super Sonicsin takas. Kumman vaihtoehdon uskotte olevan lähmpänä toteutumista. Joku joukkue muuttaa Seattleen vai NBA seuraa NHL:lää ja NFL:lää ja kasvaa myös 32 jengin sarjaksi?
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Koskahan mahtaa James palata. Lakers pudonnut nyt yhdeksänneksi ja kun Lonzokin on poissa viikkotolkulla niin vaarat junasta putoamisesta on ilmassa.
Toisaalta Lebronin saikku saattaa tuoda sen verran lisävirtaa kevääksi että joku kärkiseedeistä on vielä ihmeissään kun "the beast" astelee kentälle
playoffseissa. Kunhan nyt vaan sinne selviävät. Toivottavasti Carmeloa ei nähdä Losissa.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Koskahan mahtaa James palata. Lakers pudonnut nyt yhdeksänneksi ja kun Lonzokin on poissa viikkotolkulla niin vaarat junasta putoamisesta on ilmassa.
Toisaalta Lebronin saikku saattaa tuoda sen verran lisävirtaa kevääksi että joku kärkiseedeistä on vielä ihmeissään kun "the beast" astelee kentälle
playoffseissa. Kunhan nyt vaan sinne selviävät. Toivottavasti Carmeloa ei nähdä Losissa.

En muista mistä luin ja oliko jopa joku podcast niin siinä spekuloitiin että James hyppää viikonloppuna mukaan remmiin. Taisi olla niin että miestä kaavaillaan takaisin Phoenix Suns peliin. Vaikka Lakers on tällä hetkellä 9sijalla niin ei siitä ole kovin paljoa eroa vaikka 4sijaan. Länsi on kyllä todella tasainen.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Oma veikkaus että täällä mainituista Celtic/Lakers osastolle mies siirtyy.
Molemmilla löytyy paljon hyviä nuoria pelaajia vaikka muille jakaa. AD ei varmasti kyllä tule liikahtamaan ihan pientä vastinetta vastaan. Oliko miehellä sama manageri kuin Jamesilla.
Jos mies nyt eksyy Lakers nuttuun eikä Lakers menetä ihan liikaa kaupassa niin voisin jopa nostaa joukkueen GSW pariksi lännen finaaliin.
@VilleLeino oma ajatuksesi mahdollisesta trendistä ja mihin veikkaat miehen päättyvän?
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Oma veikkaus että täällä mainituista Celtic/Lakers osastolle mies siirtyy.
Molemmilla löytyy paljon hyviä nuoria pelaajia vaikka muille jakaa. AD ei varmasti kyllä tule liikahtamaan ihan pientä vastinetta vastaan. Oliko miehellä sama manageri kuin Jamesilla.
Jos mies nyt eksyy Lakers nuttuun eikä Lakers menetä ihan liikaa kaupassa niin voisin jopa nostaa joukkueen GSW pariksi lännen finaaliin.
@VilleLeino oma ajatuksesi mahdollisesta trendistä ja mihin veikkaat miehen päättyvän?

Celtics ilmeisesti pystyy hankkimaan vasta kesällä ja jos ennen deadlineä niin se ilmeisesti vaatisi Irvingin treidiä mitä Boston tuskin haluaa. Jostain muistelin lukeneeni että Kyre olisi halukas jatkamaan Bostonissa. Ensikaudesta vissiin pelaajan optio. En tiedä onko Lakersillä kuitenkaan mitään järkeä maksaa Kuzmaa.Ballia,Ingramia ja varauksia Davisista. Ensi kesänä saattaa kuitenkin olla Durant tai Kawhi otettavissa free agenttina.
No mukavaa spekulointia taas jokapuolella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös