Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 418 380
  • 22 739

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämä erottelu on tosiaan DT:n vastuulla kokonaan ja kyse on läskin hallinollisesta määräyksestä.

Totta jäi tuohon vahingossa sana laki. Tarkistin sen, ja korjasin toisaalle tekstiini "tiukentuneiden määräysten", mutta tuo jäi vahingossa korjaamatta.

Se on isomman keskustelun paikka, onko Yhdysvalloilla muutakin kuin moraalinen velvoite. Onko Meksikon elinolosuhteiden epätasaisuus, huumeongelmat tms. kuinka paljolti Yhdysvaltojen poliittisten ambitioiden ja tekojen seurausta jne. Joka tapauksessa pitkällä aikavälillä olisi Yhdysvaltojen oma etu auttaa Meksikoa pääsemään sosiaalisista ongelmistaan, mutta koska maahan saataisiin presidentti joka tajuaisi tämän oikeasti?

Nyt USA:ssa on pressa, joka ilmoitti kampanjassaan estävänsä laittomien siirtolaisten pääsyn mm. Meksikosta. Kansa hyväksyi tämän ja Trump valittiin vaaleissa pressaksi. Jos Trump ei toteuta vaalilupauksiaan, seuraa Jatkoajassa parku. Kun Trump toteuttaa vaalilupauksiaan, seuraa Jatkoajassa parku. Toki parkuminen Jatkoajassa on riippuvainen somen ja liberaalien erilaisista näkemyksistä muualla. Se valitus Jatkoajassa ei siis ole itsenäistä, vaan mainituista johdettua.

Tilannehan vertautuu eurooppalaiseen tilanteeseen sikäli, että ilmastonmuutoksen yms. aiheuttaman eskaloituvan köyhyyden myötä maanosamme rajoilla on lähitulevaisuudessa kymmeniä miljoonia turvapaikanhakijoita, jollemme eurooppalaisena yhteisönä ota asiaksemme jeesata lähi-idän, Keski-Aasian ja Afrikan pohjoispuolen valtioiden tilannetta.

Jos laittaisi oman näkemyksen, se on seuraava: USA on helvetin isosti vastuussa sotineen Neuvostoliiton/Venäjän kanssa maailman Lähi-Idän pakolaisongelmista. Olisi oikeus ja kohtuus, jos USA ja Venäjä ottaisivat valtaosan pakolaisista ja EU pääsisi vähemmällä jatkossa. Näin ei vaan tapahdu. Mitä tulee Keski-Aasian ja Afrikan pohjoispuolen valtioiden tilanteeseen, kansainvälisen vastuun pitäisi jo nyt olla 10-50 kertaa suurempi. Mutta USA ja Venäjä ovat vapaamatkustajia.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tämä erottelu on tosiaan DT:n vastuulla kokonaan ja kyse on läskin hallinollisesta määräyksestä. Ei siis mikään laki. Tämä pitkään vallineen käytännön muutos on silkkaa ihmisten halveksintaa ja näyttää myös siltä, että läskin eka vakava virhe.
Tämä pitkään valinnut käytäntö johon viittaat oli nimenomaan lain noudattamatta jättäminen. Obaman kuuluisa a pen and a phone jossa excutive orderein tehtiin lakeja, vaikka lakin säätäminen kuuluu kongressille.

Tässä on siis laki jota Sakon mukaan ei ole olemassa:

"(a)Improper time or place; avoidance of examination or inspection; misrepresentation and concealment of facts
Any alien who (1) enters or attempts to enter the United States at any time or place other than as designated by immigration officers, or (2) eludes examination or inspection by immigration officers, or (3) attempts to enter or obtains entry to the United States by a willfully false or misleading representation or the willful concealment of a material fact, shall, for the first commission of any such offense, be fined under title 18 or imprisoned not more than 6 months, or both, and, for a subsequent commission of any such offense, be fined under title 18, or imprisoned not more than 2 years, or both.

alien who is apprehended while entering (or attempting to enter) the United States at a time or place other than as designated by immigration officers shall be subject to a civil penalty of—
alien who has been previously subject to a civil penalty under this subsection.
Civil penalties under this subsection are in addition to, and not in lieu of, any criminal or other civil penalties that may be imposed.
immigration laws shall be imprisoned for not more than 5 years, or fined not more than $250,000, or both.

immigration laws shall be imprisoned for not more than 5 years, fined in accordance with title 18, or both


8 U.S. Code § 1325 - Improper entry by alien | US Law | LII / Legal Information Institute"


Väitätkö että ei ole lakia joka tuomitsisi laittomasta rajanylityksestä? Osoita tuosta se kohta jossa sanotaan että saa jänispassin jos on lapsi mukana?

Obama laittoi Keski-Amerikkalaisia äitejä ja lapsia detention centereihin odottamaan vuosiksi kunnes 9th District court of appeals oikeus päätti vuoden 2016 kesällä että ns. Flores Agreementia sovellettiin myös lapsiin jotka tulivat äitinsä mukana. Flores agreement sanoo ettei lasta voi pitää näissä detentionkeskuksissa kuin maksimissaan 20 päivää. Obaman ratkaisu oli päästää äidit ja lapset menemään ja odottaa että he ilmestyisivät seuraavana vuonna oikeuden eteen jota valtaosa ei tietenkään tehnyt.

Eli tämän pitkään vallinnut käytäntö ehti olla Obaman kaudella voimassa noin puoli vuotta ennenkuin Trump tuli ohjaksiin ja vasta nyt Sessionsin ohjeessa jossa sanotaan että lakia pitää noudattaa.

Puheessa jonka Sessions piti 14.kesäkuuta Fort Waynessä hän totesi

"So let me clear a few things up.

Yes, we are pursuing a “zero tolerance” prosecution policy at the border.

Under the laws of this country, illegal entry is a misdemeanor. Re-entry after having been deported is a felony.

Under the law, we are supposed to prosecute these crimes. Accordingly, I have ordered our prosecutors to pursue 100 percent of the illegal entries on the Southwest border that DHS refers to us.

If you cross the Southwest border unlawfully, then the Department of Homeland Security will arrest you and the Department of Justice will prosecute you. That is what the law calls for—and that is what we are going to do. Having children does not give you immunity from arrest and prosecution. It certainly doesn’t give immunity to American citizens.

However, we are not sending children to jail with their parents. The law requires that children who cannot be with their parents be placed in custody of the Department of Health and Human Services within 72 hours.

We currently spend more than $1 billion a year in taxpayer dollars taking care of unaccompanied illegal alien minors. Most are in HHS custody. They are provided food, education in their native language, health and dental care, and transported to their destination city—all at taxpayer expense."

Sessions väittää puheessaan myös seuraavaa:

"Please note, Church friends, that if the adults go to one of our many ports of entry to claim asylum, they are not prosecuted and the family stays intact pending the legal process."

Tässä valossa en oikein ymmärrä, että jos lähtötilanne kotimaassa on usein varsin mahdoton ja kun on aidosti pakko lähteä, niin pakkoko siihen on aina yhdistää rajarikos? Miksi turvapaikkaa ei voi anoa laillisia teitä pitkin?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Nyt USA:ssa on pressa, joka ilmoitti kampanjassaan estävänsä laittomien siirtolaisten pääsyn mm. Meksikosta. Kansa hyväksyi tämän ja Trump valittiin vaaleissa pressaksi.
Juu, näinhän se meni ja sen kanssa eletään, siellä ja täällä... Noihin tiukentuneisiin määräyksiin => vallassa oleva puolue saa tehdän lain puitteissa mitä vaan (niin karmealta kun se kuulostaakin), mutta se mikä meikäläisellä saa veren kiehumaan on Trumpin hallinnon master plan syyttää Demokraatteja rajan tapahtumista ja kiristää heitä hyväksymään Trumpin mielipuolinen suunnitelma rakentaa se prkleen MUURI tuonne etelärajalle! Noita mukuloita käytetään nyt Trumpin hallinnon toimesta politiikan teon ja kiristyksen välikappaleina ja se ei, hyvät palstaveljet ja -siskot (olkoon kukin sitten oikeistoa tai vasemmistoa tai keskustaa) ole jumalauta oikein!
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tässä valossa en oikein ymmärrä, että jos lähtötilanne kotimaassa on usein varsin mahdoton ja kun on aidosti pakko lähteä, niin pakkoko siihen on aina yhdistää rajarikos? Miksi turvapaikkaa ei voi anoa laillisia teitä pitkin?
Sikäli kun olen ymmärtänyt ei noihin "many ports of entry" ihan helpolla pääse, mutta ennen kuin tämän "naulaan" niin pitää tutkia vähän lisää...
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä pitkään valinnut käytäntö johon viittaat oli nimenomaan lain noudattamatta jättäminen.
Mikä on taannut rebuille riistettävää työvoimaa ja antanut demeille mahdollisuuden olla inhimillinen. Win-win.
Obaman kuuluisa a pen and a phone jossa excutive orderein tehtiin lakeja, vaikka lakin säätäminen kuuluu kongressille.
Obama ei voinut muuten tehdä mitään, kun rebujen enemmsitö torppasi ihan kaiken. Jopa zika viruksen torjuntaan halutut varat. Kyse oli puhtaasta rasismista. JA läski jatkaa samalla linjalla aika pitkästi, koska se on helppoa. Eikä DT osaa noita poliittisia kiemuroita, vaan painaa täysiä päälle ja valehtelee..

mutta se mikä meikäläisellä saa veren kiehumaan on Trumpin hallinnon master plan syyttää Demokraatteja rajan tapahtumista
Läskin masterpalan on aina syyttää jotain muuta ja valehdella varmuudeksi päälle. Samaa vanhaa kauraa se on syöttänyt maailmalle alusta lähtien.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tämä pitkään valinnut käytäntö johon viittaat oli nimenomaan lain noudattamatta jättäminen. Obaman kuuluisa a pen and a phone jossa excutive orderein tehtiin lakeja, vaikka lakin säätäminen kuuluu kongressille.
Obama teki vähemmän EO:ita kuin Bush (34,6/vuosi vs 36,4/vuosi) ja huomattavasti vähemmän kuin Trump (53,4/vuosi).

Kaikki tietävät tämän. Miksi julistat sitä vielä?

Keskusteluun jotakuinkin liittyen muuten TDS:n pätkä poliisityöstä kaupungeissa liittyen paperittomiin: What Policing Is Like in a Sanctuary City | The Daily Show - YouTube .
 

Ouninpohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Obama ei voinut muuten tehdä mitään, kun rebujen enemmsitö torppasi ihan kaiken.

Muistelen katsoneeni jokunen vuosi sitten Yleltä dokumentin (Ulkolinja), jossa todettiin, että rebujen päästrategi tms. (nimeä en muista) linjasi jonkin vaalitappion jälkeen, että "tästä lähtien vastustamme aivan kaikkea, mitä Obama esittää", Ilmeisesti linja piti varsin hyvin.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
G.W. Bushin vaimo ja aiempi FLOTUS Laura Bush on ottanut aika tiukasti kantaa tuohon lasten erottamiseen vanhemmistaan... Näiköhän vähän rauhallisemmat Republikaanit alkavat ottaa pesäeroa Trumpiin? Myös Speaker Ryan hiukan tuohon suuntaan kommentoi, toki siitä on vielä pitkä matka siihen, että mitään tapahtuu GOP’n ja Trumpin välillä.

Marraskuu taitaa olla se hetki kun tuon liiton tulevaisuus lyödään lukkoon => kunnon turpasauna vaaleissa pakottanee GOP’n tekemään muutoksia politiikkaansa!
 

Undrafted

Jäsen
YLE näytti joskus hyvän dokumenttisarjan, missä seurattiin latinojen asemaa Yhdysvalloissa alkaen aina Espanjan valtakaudesta. Aika ylä- alamäkeä ollut, kun välillä kaivattu työvoimaa ja toisina aikoina kerätty kuljetettavaksi etelään rajan yli. Nyt taas kireämmät ajat.
 
Tämän hetken kommentteja omastakin leiristä kuuntelemalla voisi kuvitella, että tästä rajapolitiikasta peräännytään aika pian. Taidetaan vain miettiä keinoa, miten se näyttäisi mahdollisimman pieneltä tappiolta tai jopa voitolta. Sitä odotellessa twiitataan, miten Saksa ja Eurooppa ovat olleet heikkoja pakolaisten kanssa sekä kerrotaan, miten perustetaan avaruusjoukot, kun kuitenkin Etelä-Korean kanssa sotaharjoitukset on niin kalliita.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Sitä odotellessa twiitataan, miten Saksa ja Eurooppa ovat olleet heikkoja pakolaisten kanssa sekä kerrotaan, miten perustetaan avaruusjoukot, kun kuitenkin Etelä-Korean kanssa sotaharjoitukset on niin kalliita.
Trump taisi jossain pauhata kuinka Saksassa ollaan ennätysmäisissä rikosmäärissä maahanmuuton vuoksi, mutta aika pian joku jo ”fact checkkasi”, että Saksan rikosmäärät ovat alhaisimmillaan sitten vuoden 1992... Mutta mitäpä väliä sillä.

Edit sen verran tuosta perääntymisestä; tämä Stephen Miller on oikein kunnon Neo-Nazi & valkoisen ylivallan kannattaja ja about ainoa alkuperäinen Trumpin advisor (muut häipyneet, kuka minne). Jos/kun tästä Trumpin (Jope Ruonansuun äänellä ”Millerin”) policysta irtisanoudutaan voi se tarkoittaa, että Millerin päivät WH’ssa on luetut. En tiedä onko se posia vai negaa, mutta sitten Trump on aikalailla yksin tyttärensä, vävypojan ja Kellyn kanssa pähkimässä asioita...
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tämän hetken kommentteja omastakin leiristä kuuntelemalla voisi kuvitella, että tästä rajapolitiikasta peräännytään aika pian. Taidetaan vain miettiä keinoa, miten se näyttäisi mahdollisimman pieneltä tappiolta tai jopa voitolta.
Keino lienee säätää laki joka mitätöi 9th district courtin päätöksen siten enää vaadita että lapsi pitää päästää pois laitoksista 20 päivän jälkeen.

Samaan syssyyn ohjataan rahoja että rajalla riittää perheasuntoja joissa rajarikoksista tuomitut voivat kärsiä tuomionsa lastensa kanssa.

Jos laki on lainsäätäjien mielestä "barbaric" ja "inhumane" niin olisi aika luonnollista että lainsäätäjä säätää lain joka kumoaa moisen lain, eikä paukuttaa päätä excutive branchille.

Lain säätämiseen tarvitaan 60 ääntä senaatissa ja republikaaneilla on 51 ääntä (tai 50 riippuen John McCainin kunnosta). paas katsoa suostuvatko demokraatit antamaan äänensä asian ratkaisemikseksi koska onhan tämä herkullinen asia millä ratsastaa midtermeihin. Demokraateille olisi ikävää jos asia ratkeisikin pian. Veikkaan että demokraatit tulevat sanomaan että eivät hyväksy lakiehdotusta ellei mukaan oteta DACA:a.

EDIT: katsoin DHS-johtaja Kirjsten Nielsenin pressin eiliseltä jossa hän avasi lisää tuota lainsäädäntöä. Hän kutsui niitä porsaanreiksi (loopholes) ja sanoi että nämä pitäisi korjata

2008 trafficking victims protection reauthorization act. Laki Nielsenin mukaan kannustaa perheitä antamaan lapset salakuljettajien käsiin että lapsi saadaan tuotua USA:han laittomasti.

Asylym laws - ne jotka oikeasti tarvitsevat turvaa saisivat helpommin haettua turvapaikkaa.

Flores settlemenet agreement - juuri tuo mistä puhuin joka nykytulkinnan mukaan estää perheiden yhdessäpitämisen. Nielsen vaati kongressilta rahoitusta että perheet voitasiin pitää yhdessä (eli juuri miten itsekin asian tulkitsin)

Nielsen sanoi että kongressi on tämän ongelman luonut ja kongressi voi asian ratkoa. Siihen asti Nielsenin DHS valvoo olemassaolevia lakeja.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Demokraatit varmaan hyväksyisivät lain jos se olisi vain laki tuosta asiasta, mutta sinne tungetaan porsaan selässä miljardeja rajamuurihömpötyksiin, mikä saattaa aiheuttaa taloudellisesti vastuuntuntoisemmille demokraateille niskakarvojen pystyyn nousemista.
 
Keino lienee säätää laki joka mitätöi 9th district courtin päätöksen siten enää vaadita että lapsi pitää päästää pois laitoksista 20 päivän jälkeen.

Samaan syssyyn ohjataan rahoja että rajalla riittää perheasuntoja joissa rajarikoksista tuomitut voivat kärsiä tuomionsa lastensa kanssa.

Jos laki on lainsäätäjien mielestä "barbaric" ja "inhumane" niin olisi aika luonnollista että lainsäätäjä säätää lain joka kumoaa moisen lain, eikä paukuttaa päätä excutive branchille.

Lain säätämiseen tarvitaan 60 ääntä senaatissa ja republikaaneilla on 51 ääntä (tai 50 riippuen John McCainin kunnosta). paas katsoa suostuvatko demokraatit antamaan äänensä asian ratkaisemikseksi koska onhan tämä herkullinen asia millä ratsastaa midtermeihin. Demokraateille olisi ikävää jos asia ratkeisikin pian. Veikkaan että demokraatit tulevat sanomaan että eivät hyväksy lakiehdotusta ellei mukaan oteta DACA:a.

EDIT: katsoin DHS-johtaja Kirjsten Nielsenin pressin eiliseltä jossa hän avasi lisää tuota lainsäädäntöä. Hän kutsui niitä porsaanreiksi (loopholes) ja sanoi että nämä pitäisi korjata

2008 trafficking victims protection reauthorization act. Laki Nielsenin mukaan kannustaa perheitä antamaan lapset salakuljettajien käsiin että lapsi saadaan tuotua USA:han laittomasti.

Asylym laws - ne jotka oikeasti tarvitsevat turvaa saisivat helpommin haettua turvapaikkaa.

Flores settlemenet agreement - juuri tuo mistä puhuin joka nykytulkinnan mukaan estää perheiden yhdessäpitämisen. Nielsen vaati kongressilta rahoitusta että perheet voitasiin pitää yhdessä (eli juuri miten itsekin asian tulkitsin)

Nielsen sanoi että kongressi on tämän ongelman luonut ja kongressi voi asian ratkoa. Siihen asti Nielsenin DHS valvoo olemassaolevia lakeja.

Tämä tapaus on taas hieno esimerkki siitä, miten vähän asioita vääristelemällä perustellaan asioita. Tuo lakihan ei anna vain kahta mahdollisuutta eli ottaa ihmiset maahan tai erottaa lapset vanhemmista. Vähän väliä toiminnan puolustajat kuitenkin sanovat lapsen erottamista vastustavien haluavan avointa rajaa. Täyttä perseilyä.

Demokraatit ihan varmasti suostuvat muuttamaan tuota lakia, jos sinne ei tungeta yhteen muuria tai muita omituisuuksia, ei heillä ole tarvetta varmasti DACA:n mukaanottoon. Mutta eihän tässä koko toiminnassa ole kyse mistään muusta kuin siitä, että Trump yrittää painostaa demokraatteja lainmuutokseen, jolla saa haluamaansa eli todennäköisesti muurin. Tuo laki ei ole 20 vuoteen pakottanut toimimaan noin, Trump vaan huomasi, että se sallii tehdä niin ja siten saa ehkä painostettua haluamiaan asioita.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
EDIT: katsoin DHS-johtaja Kirjsten Nielsenin pressin eiliseltä jossa hän avasi lisää tuota lainsäädäntöä. Hän kutsui niitä porsaanreiksi (loopholes) ja sanoi että nämä pitäisi korjata

Nielsenin suurin saavutus edellisen vuorokauden aikana on, että välillä hän on kieltänyt, että koko käytäntöä on edes olemassa: "We do not have a policy of separating families at the border. Period." Ja sitten toisessa yhteydessä hän syytti kongressia tilanteesta. Se että sinun takeawaysi Nielsenin edesottamuksista oli tuo yllä mainittu antaa vahvaa vinkkiä agendastasi.

Koko viestisi oli muutenkin läpinäkyvä yritys valkopestä Trumpin hallinnon luomaa käytäntöä ja vetäytyä tuon lain taakse. Fakta on se, kuten itsekin varmasti tiedät, että tämä zero tolerance policy on Trumpin hallinnon ihan itse valitsema tulkinta laista. He voisivat muuttaa käytäntöä kirjaimellisesti koska vain. Sen sijaan he käyttävät sitä neuvotteluaseena ja/tai pelotteena.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tämä tapaus on taas hieno esimerkki siitä, miten vähän asioita vääristelemällä perustellaan asioita. Tuo lakihan ei anna vain kahta mahdollisuutta eli ottaa ihmiset maahan tai erottaa lapset vanhemmista.
Mitkä muut vaihtoehdot ovat kuin

a) päästää perhe kokonaisuudessaan maahan ja sopia court date jonne perhe ilmestyy jos ilmestyy
b) erottaa perhe siten että lapsi menee laitokseen siksi aikaa kun aikuinen käy oikeusprosessin ja mahdollisen vankilatuomion läpi

@steierwrass haluaisin tähän aika spefisen vastauksen, eikä taas yleistä käsienheiluttelua miten joku taas tyhmä ja läski.

Laki on ollut erittäin ongelmallinen. Obaman aika tehtiin siten että vanhempi karkoitettiin ja lapsi jäi maahan. Uutta tässä on että Trumpin hallinto asettaa syytteeseen myös vanhemmat. Bush jr ja Obama noudattivat nollatoleranssia operation streamline mukaisesti, mutta jos mukana oli lapsi niin tämä oli jänispassi maahan sen jälkeen kun 9th district court päätti Flores agreementin sisältävän myös accompanied lapset.

Tässä paikallisen YLE:n juttu vuodelta 2011:

Study: 5,100 Kids in Foster Care After Parents Deported | Lost in Detention | FRONTLINE | PBS | Official Site

Tässä vuodelta 2013 oleva Human Impactin Partnersin tutkimus:

"An estimated 660,000 children – 150,000 last year alone – have been separated from one parent or both by our nation’s heartless detain-and-deport immigration laws."

Jostain syystä narratiiviin ei mahtunut että Nobel-voittaja Obama olisi repinyt itkeviä lapsia vanhempien käsistä.

Nielsenin suurin saavutus edellisen vuorokauden aikana on, että välillä hän on kieltänyt, että koko käytäntöä on edes olemassa: "We do not have a policy of separating families at the border. Period." Ja sitten toisessa yhteydessä hän syytti kongressia tilanteesta. Se että sinun takeawaysi Nielsenin edesottamuksista oli tuo yllä mainittu antaa vahvaa vinkkiä agendastasi.
Ehkä en ihan sinun statseillasi tässä ketjussa paljoa huutelisi agendasta.
 
Mitkä muut vaihtoehdot ovat kuin

a) päästää perhe kokonaisuudessaan maahan ja sopia court date jonne perhe ilmestyy jos ilmestyy
b) erottaa perhe siten että lapsi menee laitokseen siksi aikaa kun aikuinen käy oikeusprosessin ja mahdollisen vankilatuomion läpi

@steierwrass haluaisin tähän aika spefisen vastauksen, eikä taas yleistä käsienheiluttelua miten joku taas tyhmä ja läski.

Kiitos tästä lisäyksestä. Heti kun kerrot, missä kohtaa olen käyttänyt tuollaista kieltä, niin annan sulle vastauksen. Keksit varmaan ihan itse tapoja, missä niitä aikuisia yhdessä lasten kanssa ei tarvitse päästä vapaaksi maahan, mutta silti pitää yhdessä.
 
Keksit varmaan ihan itse tapoja, missä niitä aikuisia yhdessä lasten kanssa ei tarvitse päästä vapaaksi maahan, mutta silti pitää yhdessä.

Obama ei ainakaan keksinyt ratkaisua siihen ongelmaan, vaan aikuiset kylmästi heitettiin ulos maasta ja lapset jätettiin väkipakolla foster-järjestelmään, jonka läpikäyneistä käytännössä jokaisesta tulee epäonnistuja ja haitta yhteiskunnalle.
 
Viimeksi muokattu:

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Keksit varmaan ihan itse tapoja, missä niitä aikuisia yhdessä lasten kanssa ei tarvitse päästä vapaaksi maahan, mutta silti pitää yhdessä.
"Keksit varmaan itsekin?"

Sain siis spefisisen vastauksen sijasta lisää epämääräistä käsienheiluttelua.

Ole hyvä ja kerro minulle sillä lukemani perusteella en keksi kuin nuo kaksi vaihtoehtoa.

a) päästää perhe kokonaisuudessaan maahan ja sopia court date jonne perhe ilmestyy jos ilmestyy
b) erottaa perhe siten että lapsi menee laitokseen siksi aikaa kun aikuinen käy oikeusprosessin ja mahdollisen vankilatuomion läpi
 

Undrafted

Jäsen
Voihan perheen sulkea kokonaisuutena laitokseen/leiriin/vankilaan odottamaan oikeusprosessia. Mahdollinen vankilatuomio toki sotkee sitten jatkoa pitää perhe yhdessä, jolloin lapsen huostaanotto tulee ajankohtaiseksi.

Mikä estää perheen karkoittamisen kokonaisuutena mahdollisen sakkorangaistuksen kera? Jos ovat maksaneet salakuljettajalle hänen palveluksistaan, niin tuskin montaa kertaa varaa maksaa salakuljettajallekaan.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Huvittavinta tässä keississä on se, että suurin paskamyrsky repesi niistä Obaman hallinon aikaisista kuvista. Lisäksi odotetun huvittavaa on myös se, että porukka osaa olla myös todella naiiveja. Ei käsitetä ollenkaan, että tuossa joukossa on suuri määrä lapsia, jotka ovat ihmissalakuljettajien kanssa ylittäneet rajan. Täten on erittäin tärkeää, että jokainen maahantullut lapsi erotetaan siitä aikuisesta, jonka kanssa hän ylitti rajan.

Nykyiset lainsäädännöt ovat muuten Bushin ja Obaman hallintojen käsialaa, joten Laura Bushin avautumisia voidaan pitää jokseekin kummallisina.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän hetken kommentteja omastakin leiristä kuuntelemalla voisi kuvitella, että tästä rajapolitiikasta peräännytään aika pian.
Tai sitten ei. DT:n corekannattajat rakastaa tätä uutta ja rasistista käytäntö. Joten luopuminen tekisi särön sinne ja sitä läski ei halua.

CNN paneelissa oli joku proläski radiojuontaja ja se oli kuin ilmetty idolinsa. Ensin kielsi kaiken. Kun ei voinut kieltä äLaura Bushin lausuntoa, niin hyökkäsi tämän aviomiehen kimppuun aloitetuista sodista->Lauraa ei tarvitse kuunnella.

Mutta mitäpä väliä sillä.
Tuo hyökkäyas Saksaa vastaan oli taas i särö ja samalla taas yksi määrätietoinen liike heikentää Euroopan ja USA:n suhteista.

Mutta eihän tässä koko toiminnassa ole kyse mistään muusta kuin siitä, että Trump yrittää painostaa demokraatteja lainmuutokseen, jolla saa haluamaansa eli todennäköisesti muurin.
Se sai jo paimennettua rebut taakseen. Nyt kai yrittää samaa demareille.


Tää lasten erottelu on huomattavasti karkeampaa kamaa kuin kuvittelin. Luultavasti iso tukku skidejä erotellaan vanhemmistaan tällä prosessilla lopullisesti. Vanhempien juttu käsitellään nopeasti ja lasten hitaasti - > väistämätön seuraus. 4-5 vuotiaat viedään varmasti ja joitain silminnäkijälausuntoja, joissa puhutaan alta vuoden vanhoista...Donald Trump järjestää pedofiilikavereilleen juhlia...tuoreella pakolaisten nuorella lihalla.

Tältä kuullostaa läskin ja hänen kannattajensa onnela:
The sound of children crying for their parents at the border - CNNPolitics
Tuon kauempana ei voisi läntisistä arvoista olla.

Pikantti yksityiskohta. DT sanoi, että USA:sta ei tule pakolaisleiri ja tällä rajakontrolliniin määrämällään muutoksella se saa aikaan juurikin pakolaisleirejä....

. Ei käsitetä ollenkaan, että tuossa joukossa on suuri määrä lapsia, jotka ovat ihmissalakuljettajien kanssa ylittäneet rajan. Täten on erittäin tärkeää, että jokainen maahantullut lapsi erotetaan siitä aikuisesta, jonka kanssa hän ylitti rajan.
Salakuljettajien avustuksella lähes kaikki tulee. Kun vanhemmat pakenee kotimaansa väkivaltaa ja köyhyyttä, niin ihmissalakuljettajaan turvautuminen on se viikunanlehti, joka oikeuttaa tuhoamaan tuhansien lasten elämän?
 
Salakuljettajien avustuksella lähes kaikki tulee. Kun vanhemmat pakenee kotimaansa väkivaltaa ja köyhyyttä, niin ihmissalakuljettajaan turvautuminen on se viikunanlehti, joka oikeuttaa tuhoamaan tuhansien lasten elämän?

Onneksi ei vielä olla Obaman hallinnon sadoissa tuhansissa.

"An estimated 660,000 children – 150,000 last year alone – have been separated from one parent or both by our nation’s heartless detain-and-deport immigration laws."
https://humanimpact.org/wp-content/uploads/2017/09/Family-Unity-Family-Health-2013.pdf
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös