TPS kaudella 2018–2019

  • 471 980
  • 1 740

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Eivätköhän Palmu ja Virta lähde tahkoamaan AHL:ää jos rapakon taakse lähtevät. Eihän kummallakaan nyt pitäisi olla oikein mitään edellytyksiä NHL:ää päästä ensi kaudella pelaamaan. Eli mikäli lähtevät, ei heitä tarvinne maitojunalla takaisin odotella, sillä tähtäin on tällöin selkeästi AHL-peleissä.
Niin - tässä kaverit siis voivat laskea tilipussiin AHL-palkan sekä allakirjoitusbonuksen. Molemmat yhteensä saattavat ylittää nykyisen sopimuspalkan - tai sitten ei, niitäkin ilmeisesti voidaan kesken kauden tarkistaa? Kummallekin nousu NHL-kelpoiseksi vie varmaan sen pari kautta, täältä on kuitenkin sinne lennätetty lahjakkaampiakin yrittämään. Palmulla on tuo koko ainakin hidastavana tekijänä, eikä Virran kulunut kausi ollut taas lähelläkään edellisen kautta. Molempien toivoisin silti vielä yhden kauden jatkavan meillä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korpikoski-Palve-Kakko
Suoranta-Filppula-Pajuniemi
Väyrynen-Karvonen-Nurmi
Kuru-Virtanen-Nieminen
Siiki

Piskula-Eronen
Heikkinen-Lukka
E-J-Forsström
Kaskinen-Isiguzo

Tirronen/Haukeland

Pari hyökkääjää tuohon vielä tuomaan kilpailua pelipaikoista.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Eikös Siikiäkin ole huhuiltu lähteväksi Mestikseen?

Suorannan yli 40 pelin kauteen ei usko kukaan. Kyllä tuo tosiaan ainakin paria hyökkääjää huutaa. Budishin jatkoakin on huhuiltu. Mutta noita Virran ja Palmun tapaisia pieniä väkkäröitä voisi ainakin yhden naarata.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suorannan yli 40 pelin kauteen ei usko kukaan.

Minä uskon. Loukkaantumisissa on ollut huonoa tuuria mukana, ei Suoranta mikään Tukonen sentään ole. Hyvä hankinta Tepsiltä
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Korpikoski-Palve-Kakko
Suoranta-Filppula-Pajuniemi
Väyrynen-Karvonen-Nurmi
Kuru-Virtanen-Nieminen
Siiki

Piskula-Eronen
Heikkinen-Lukka
E-J-Forsström
Kaskinen-Isiguzo

Tirronen/Haukeland

Pari hyökkääjää tuohon vielä tuomaan kilpailua pelipaikoista.

Yksi pakkikin (ei junnu) tarvitaan tuohon listaan kyllä vielä leveyden takia. Siiki voisi pelata jossakin muualla (esim. Mestiksen kärkipään tai liigan peräpään joukkue) ihan omankin uransa takia.
 

Aleshki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, England.
Suorannasta kun ollut puhetta täällä, niin pakko kertoa mun viime yön unesta. Alkuun pakko mainita, että viikon ollut kuumeessa, joten unetkin ollut levottomia.

Elikkä, mun unessa pelattiin välierien 7. Ottelua, matsi oli TPS-HIFK, olin katsomassa matsia Gatoradella paikan päällä, mutta jostain syystä seurasin ottelua teksti-tv:ltä. Uni päättyi siihen kun ottelua oli jäljellä 10 minuuttia, HIFK johti 5-3, ja kaksi HIFK:n maaleista oli tehnyt Suoranta, syöttäjänä maaleihin toimi myös Suoranta. :D

En tiedä todellakaan mitä uni tarkoitti. :D
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Korpikoski-Palve-Kakko
Suoranta-Filppula-Pajuniemi
Väyrynen-Karvonen-Nurmi
Kuru-Virtanen-Nieminen
Siiki

Piskula-Eronen
Heikkinen-Lukka
E-J-Forsström
Kaskinen-Isiguzo

Tirronen/Haukeland

Pari hyökkääjää tuohon vielä tuomaan kilpailua pelipaikoista.

Tässä on oikeastaan juuri sellainen kokoonpano, jota voisin toivoa ensimmäisiin CHL- ja Liigamatseihin. Pakistossa olisi vielä yhdelle runkopakille tilaa ja hyökkäyskin kaipaa syvyyttä ja rotaatiota. Toki pappojen jatkot varmaan katsotaan viimeiseen asti; Mikäli Piskula- ja Lukka-huhut toteutuvat sekä Tallen päättäisi jatkaa, olisi pakisto terveenä ollessaan kohtalaisen kovaa valuuttaa ainakin nimellisesti. Kakko ja Pajuniemi toden totta ansaitsevat viime kauden perusteella kunnollista roolia ja vaikuttivat sopivan pelitavallisesti Tepsin kiekkoon selvästi paremmin kuin nämä raskasjalkaiset Budit ja kumppanit. Jääkiekkoromantikkona tietysti haluaisi pappaosaston vielä jatkavan pienemmässä roolissa tukemassa "sukupolven vaihdosta", mutta toisaalta veisivät siinä tilanteessa nuorten poikien mahdollisuudet oman roolin pelipaikoille.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
On todellakin hienoa, että jääkiekkokausi vielä jatkuu MM-kisoilla. Kannattaakin katsoa TV:tä tarkkaan, miten parhaimmat joukkueet pelaavat. Pelin evoluution voi nähdä hienosti tällä tavoin.

Oma veikkaukseni on, että pelinopeus tulee olemaan yksi avainasioista. Siksi Suomenkin joukkueeseenkin on otettu nuoria, nopeajalkaisia pelaajia, jotta Suomellakin olisi mahdollisuus mennä vaikka tappiin asti.

Kun tätä asiaa peilataan TPS:ään, niin Turussakin pitäisi vihdoin ja viimein tajuta, ettei nykyjääkiekossa menestystä saa ”puukäsillä” eikä ”papoilla” . Siksi onkin käsittämätöntä, että tälläkin palstalla toivotaan, että oikeastaan mitään ei TPS:ssä tarvitsisi muuttaa verrattuna päättyneeseen kauteen. Oli vain pompuista kiinni, ettei ”torilla tavattu”. Kyllä tällaisella ajatusmallilla ollaan niin pielessä kuin olla ja voi, mutta onhan se kiva pettää itseään eikä silloin tarvitse miettiä sen syvällisempiä eikä ainakaan tehdä mitään muutoksia.

Toivottavasti Antsa Niittymäki ei ole möhlinyt, vaan on rakentanut ”kaikessa hiljaisuudessa” TPS:n ensi kauden joukkueen sellaiseksi, että TPS pystyy pelaamaan voittavaa jääkiekkoa ja myös valmennuksella on sen varmistamiseksi oikeanlainen pelisysteemi, sillä ilman sellaista yksikään joukkue ei pysty menestymään. Viime kaudella ei valmennuksella ollut play offeissa minkäänlaista pelisysteemiä. ”Hitaat” ja ”puukädet” olivat kentällä otteluiden ratkaisuvaiheissa. Nuoret ja jalkavat pelaajat katselivat vaihtoaitiosta, kun oma verkko soi. Näin ei kyllä voida jatkaa. Toivottavasti valmennus on tämän nyt oppinut.

Summa summarum: paljon on muutoksiin tarvetta edellyttäen, että play offeissa halutaan menestyä eikä TPS leimaudu joka kevät suurimmaksi pettymykseksi niissä peleissä, joissa on oikeata panosta. Runkosarjassa kyllä voidaan läpsytellä lähes miten vain, sillä kympin sakkiin pitäisi pystyä menemään vaikka ”silmät kiinni”.

”Massiivista”
mielenkiinnolla odotellen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En edes muistanut, että Haukeland seisoi viime MM-kisoissa päällään Suomea vastaan. Tulee olemaan selkeä ykkösmaalivahti ensi kauden Tepsissä. Mielenkiintoista seurata miten menee nämä kisat. Toivottavasti ei kiusaa liikaa Suomea...
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En edes muistanut, että Haukeland seisoi viime MM-kisoissa päällään Suomea vastaan. Tulee olemaan selkeä ykkösmaalivahti ensi kauden Tepsissä. Mielenkiintoista seurata miten menee nämä kisat. Toivottavasti ei kiusaa liikaa Suomea...

Hyvä ettet muistanut, koska silloin maalissa oli Lars Haugen.
 
Jos ei asetelma ole kääntynyt ihan päälaelleen Olympialaisista, niin Lars Haugen on Norjan selkeä ykkösmolari ja Haukeland pelaa sen pelin tai kaksi. Mielenkiintoista seurata kyllä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onneksi nyt MM-kisoissa voidaan seurata tätä jääkiekon uutta trendiä - luistella mahdollisimman nopeasti. Mukavaa vaihtelua edelliseen trendiin, jossa luisteluhitaus oli avainasemassa... Tai sitten siinä on vaan yksi helppo keppihevonen, kun siitä Kärppien kohdalla kaikki jauhoivat, kuka tietää...

Aika raskas pettymys oli tuo kauden loppu, vasta pikkuhiljaa alkaa olla takanapäin. Nyt seuraa sekavaa tajunnanvirtaa mitä tässä mielessä on pyörinyt.

TOP-4 sijoitus ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen toki oli kehitystä, mutta Tepsin aseettomuus pleijareissa oli suuri pettymys. Jotenkin sen 7-0 voiton jälkeen ei oikein löydetty aseita vastustajan puolustusta vastaan. Näin ulkopuolisena on vaikea arvioida mistä homma jäi vajaaksi, helppoja keppihevosia ovat nopeus ja kuntovalmennus, mutta ei se nyt varsinaisesti esim. Tapparaa vastaan siltä näyttänyt, vaikkeivat ne toki mitään vahvuuksiakaan Tepsille olleet. Erikoistilannepelaaminen oli järkyttävää ja tiiviin puolustuksen läpi murtautuminen oli mahdoton tehtävä, vaan peli suuntautui kulmiin vaikka näennäisesti 5vs.5 pelissä oltiin hyvin mukana. No, ei siitä enempää tässä ketjussa, vaan kohti tulevaa.

Huhuja on liikkunut, mutta mitkä pitävät paikkansa ja ennen kaikkea mitä on tulossa huhujen ulkopuolelta on vielä täysin auki, eli ei tässä nyt vielä viitsi ranteita viillellä. Se on kuitenkin oma mielipide, että jos Pajuniemeä ja Kakkoa sovitellaan lähtökohtaisesti kahteen kärkiketjuun niin suora playoff-paikka on mestaruus ensi kaudella. Kakko on huikea prospekti, ehkä jopa Rantasen veroinen, mutta silti on muistettava että pojalla on alla kuusi Liigaottelua tehoin 0+1. Sillä ei voi menestyvässä joukkueessa lähtökohtaisesti olla TOP-6 hyökkääjä, vaikka kehitys tuossa iässä voikin olla huimaa. Pajuniemellä ja Kakolla on potentiaalia ottaa se paikka edessä olevilta pelaajilta, mutta jos lasketaan liikaa sen varaan ja noista muutamista fantasiarostereista otetaan vaikkapa Filari ja Suoranta pois loukkaantumisten takia niin... Laajuutta pitää olla ja vastuuta saa sen ansaitessaan, ainakin toivottavasti (viitaten Pajuniemeen tämän kevään pleijareissa).

Valmennus saa ottaa piikkiinsä peluutuksesta, erikoistilannepelaamisen surkeasta tasosta ja vaikeuksista murtaa tiukkaa viisikkopuolustusta. Puolustukseksi voidaan sanoa että ehkä rosteri ei kaikin osin ollut valmennukselle mieleinen, ja oppirahat on aina maksettava. Kaskisella on kuitenkin apuvalmentajana vakuuttava kokemus, se huolestuttaa että tuollaiselle tiiviille viisikkopuolustukselle ja tökkivälle erikoistilannepelaamiselle ei keksitty kertakaikkiaan mitään lääkkeitä pudotuspeleissä, siinä kun tuntui että esim. Manner pystyi ihan ottelutasolla sopeuttamaan pelitapaa vastustajaan sopivaksi, meillä puskettiin päätä samaan seinään. Potkuja ja niiden tuomaa turbulenssia en missään tapauksessa toivo, eikä varmasti ole tulossakaan, mutta toivon että toiselle kaudelle on tullut oppeja paremmasta reagoinnista ja ehkä mahdollinen pappojen lopettaminen jopa palvelee joukkuetta sillä että auktoriteettia valmennukselle ja vastuuta muille tulee enemmän, yhtään väheksymättä Kallion, Ekin ja Tallenin upeaa panosta Tepsin nousussa.

Sitten siirrytään vieläkin ohuemmille jäille ja mutu -puolelle: Itsestäni tuntuu että nämä uuden aallon valmentajat vannovat erittäin paljon taktiselle puolelle ja se fyysinen puoli jätetään sivuun. Panostetaan tarkkaan taktiikan noudattamiseen, kuin peli olisi jotain shakkia, ja nähdään esim. taklaukset vain tapana ajaa itsensä ulos orjallisesti noudatettavasta pelisuunnitelmasta. Korostan edelleen että tämä on vain omaa mutua, mutta tuo taklausten ja fyysisyyden vähyys, ja mm. Pikun ja Fraserin vaisuus pleijareissa vaikutti juuri siltä että tuollainen hämmentäminen, möyhentäminen ja maalineduskahinat nähdään vain haittana pelisuunnitelmalle ja niistä pyritään eroon. JOS näin, niin se on kyllä suuri sääli ja laskee omaa mielenkiintoani lajia kohtaan suuresti. Aika hmv -meininkiä nuo pleijarit pääosin olivat, eikä suuria tunteita tarvinnut kotisohvalla kokea otteluiden sisällä. Oli syy sitten mikä tahansa, niin toivon että fyysinen puoli ei kokonaan pelistä katoa.

Tässä vähän sekavasti jäsenneltynä mennyttä ja tulevaa. Palataan asiaan tarkemmin "the massiivisen" jälkeen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Täytyy nyt sitten toivoa valmennustiimiltä päivitystä pelitapaan kun kehittyvässä iässä kuuleman mukaan vielä ovat. Viime kaudella nähty hidas pelitapa loputtomine viivelähtöineen alkaa olla menneen talven lumia ja peliä tulisi nopeuttaa huomattavasti kuten kv-pelit ovat osoittaneet, mielenkiintoista seurata mitä tuolla rintamalla tulee tapahtumaan Palloseurassa. Toivottavasti Kaskinen pystyy luomaan ja iskostamaan joukkueelle nykykiekossa ajantasalla olevan pelitavan ja siinä palapelissä fysiikkavalmennus tulee olemaan ratkaisevassa roolissa joten skarppausta sillekin rintamalle on tultava.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Viime kaudella nähty hidas pelitapa loputtomine viivelähtöineen alkaa olla menneen talven lumia

Ehkä ollaan katsottu eri pelejä viime kaudella, mutta en nyt lähtisi Tepsiä vertailemaan johonkin Pekka Virran KalPaan tai muuhun jätönjätönjättö-jengiin.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ehkä ollaan katsottu eri pelejä viime kaudella, mutta en nyt lähtisi Tepsiä vertailemaan johonkin Pekka Virran KalPaan tai muuhun jätönjätönjättö-jengiin.
Ei pidäkään vertailla niihin tai ylipäätään Liigan jengeihin vaan mihin suuntaan maailmalla jääkiekon pelitapa on menossa ja sitä kautta olla Suomessa edelläkävijä pelitavan suhteen, tosin Kärpät noita askeleita mielestäni sen suhteen otti jo tällä kaudella oikeaan suuntaan.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Huhuja on liikkunut, mutta mitkä pitävät paikkansa ja ennen kaikkea mitä on tulossa huhujen ulkopuolelta on vielä täysin auki, eli ei tässä nyt vielä viitsi ranteita viillellä. Se on kuitenkin oma mielipide, että jos Pajuniemeä ja Kakkoa sovitellaan lähtökohtaisesti kahteen kärkiketjuun niin suora playoff-paikka on mestaruus ensi kaudella. Kakko on huikea prospekti, ehkä jopa Rantasen veroinen, mutta silti on muistettava että pojalla on alla kuusi Liigaottelua tehoin 0+1. Sillä ei voi menestyvässä joukkueessa lähtökohtaisesti olla TOP-6 hyökkääjä, vaikka kehitys tuossa iässä voikin olla huimaa. Pajuniemellä ja Kakolla on potentiaalia ottaa se paikka edessä olevilta pelaajilta, mutta jos lasketaan liikaa sen varaan ja noista muutamista fantasiarostereista otetaan vaikkapa Filari ja Suoranta pois loukkaantumisten takia niin... Laajuutta pitää olla ja vastuuta saa sen ansaitessaan, ainakin toivottavasti (viitaten Pajuniemeen tämän kevään pleijareissa).

Tämä onkin näissä nuorissa niin mielenkiintoista ja toisaalta GM:n roolissa hankalaa. Muuan Patrik Laine pelasi samoin tehoin läpimurtoaan edeltäneenä kautena, taustalla vielä junnuvuosien toilailut ja henkiset ongelmat. Kotkaniemi pelasi suoraan ensimmäisen kautensa Ässissä tulosyksikössä. Paljonko heidän varaansa laskettiin rosteria luodessa, vaikea sanoa.

Kakko käytännössä pesi lattioita Kupareilla ja kumppaneilla u18-kisoissa kokonaisvaltaisessa pelissä. Toimi Primus motorina Kotkaniemen ja Nordgrenin kentässä vuotta nuorempana, vaikutti fyysisesti ketjukavereitaan valmiimmalta. Reilu vuosi on pitkä aika ja monet asiat vielä ehtivät muuttua, mutta tällä hetkellä Kakko nähdään todennäköisenä top5-varauksena. Kehityksen ja tulevan kauden osuessa kohdilleen voi taistella Hughesin kanssa jopa ykkösvarauksesta. Erilaisia suunnitelmia kaverin kehityksen ja onnistumisen suhteen pitää organisaatiossa olla, mutta ajattelisin silti, että lähtökohtaisesti voidaan ja pitää laskea sen varaan, että miestä oikeasti voidaan taitojen ja vahvuuksien edellyttämässä roolissa peluuttaa.

Pajuniemestä puhuessa on hyvä huomioida se, että on varsin monikäyttöinen pelaaja. Pystyi hyödyntämään vahvuuksiaan sekä Monnin viljelemissä päätykiekoissa että Kallion pyörittämässä YV:ssa. Kävi kauden aikana käytännössä jokaisessa kentässä ja pääosin suoriutui roolista kuin roolista varsin mallikkaasti. Rooli ei tuloskenttiin ole niinkään sidottu, mutta potentiaalia sinne näkyi orastavasti jo viime kaudella. Kuten itsekin mainitsit, myös minä haluaisin näyttöjen puhuvan pelipaikkojen suhteen puolestaan. Esimerkiksi Tappara-sarjan ensimmäisissä otteluissa Pajuniemi olisi jälkiviisastellen todennäköisesti tuonut kentälle enemmän kuin Kapteeni. Kunpa joku vielä uskaltaisi tehdä ne päätökset sinä oikeana hetkenä...

Syvyyttä tietysti täytyy löytyä hyökkäyskalustossa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, ja on tosiaan täysin turha lähteä teilaamaan ensi kauden rosteria ennen tulevan joukkueen julkistusta ja lopullista tietoa pappajaostonkin osalta. Vielä ollaan huhujenkin perusteella kohtalaisen ohkaisella kalustolla liikkeellä. Toivon kuitenkin, että tulevaisuudessa meiltä löytyisi neljä suhteellisen tasavahvaa kenttää, jotka kaikki pystyvät pelaamaan kiekolla. Viime kausina on monesti menty niin, että Kallio-Perrin -parivaljakko pelaa omaa give and go:ta, junnut koohottavat ja hyrräävät laidoissa ilman suurempaa suunnitelmaa, ja nelonen painaa raskasjalkaista ajokoirakiekkoa. Yhtenäisyys joukkueen aktiiviseen pelitapaan olisi toivottavaa sekä valmennuksellisesti että rosterin kokoamisen suhteen, ja meikäläisen mielestä ainakin rosterin puolesta huhut puoltavat tähän suuntaan menoa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Ehkä ollaan katsottu eri pelejä viime kaudella, mutta en nyt lähtisi Tepsiä vertailemaan johonkin Pekka Virran KalPaan tai muuhun jätönjätönjättö-jengiin.

En mäkään lähtisi. Oli nimittäin esim. Peksin viimeisen kauden KalPa pelinopeudeltaan aika lailla eri tasoa kuin Tepsin tämän kauden jengi.

Seuraava ei mitenkään Mr/Mrs Likaselle suunnaten, mutta... Ennen kuin antaa esim. Jatkoajassa varomattomia kommentteja jääkiekon taktis-teknisistä elementeistä etenkin viisikkopeliin liittyen, olisi hyvä omata ymmärrystä siitä, mitä kentällä tapahtuu. Sopisi myös valtaosalle suomalaisista jääkiekkojournalisteista.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
En mäkään lähtisi. Oli nimittäin esim. Peksin viimeisen kauden KalPa pelinopeudeltaan aika lailla eri tasoa kuin Tepsin tämän kauden jengi.

Pelinopeus oli ihan OK ensimmäiset neljä viikkoa. Sitten kone piiputti ensimmäisen kerran. Syystä tai toisesta. Kannattaisi melkein tsekata onko vanha kunnon kuntovalmennus sittenkään ihan kuosissa. Soitto Rautaloille auttaa jos on tarvetta rekryihin.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Lyhyesti taktisteknisistä asioista. Tappara ei pelannut träppiä mitenkään erityisen paljon meitä vastaan. Jukka ei nyt pääse oikein karvoistaan, mutta ei me kaaduttu Tapparaa vastaan siihen ettei oltaisi päästy läpi Tapparan träpistä. Ennakkoasetelmat toki oli varoittavat SaiPaa vastaan ja tiedossa piti olla mihin varautua. Sekö se lopulta sitten yllättikin ettei sieltä tullutkaan pelkkää träppiä vastaan. Mene ja tiedä. Kauden tärkeimmissä matseissa Kallen kyky muuttuvaan pelikirjaan kuitenkin näkyi negatiivisessa mielessä. Mielestäni pelin eri vivahteet oli paremmin esillä runkosarjassa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Missä olivat nopeat suunnanmuutokset ja rintamahyökkäykset useamman pelaajan voimin keskialueella kun kiekko saatiin riistettyä vastustajalta? Ei paljon näkynyt moisia vaan sen sijaan kiekko palautettiin pääsääntöisesti omille pakeille jonka jälkeen olikin keskialue vastustajan toimesta tukossa, meneillään olevassa skoda-cupissa pelattiin eilen täysin em. päinvastaisesti(CAN-USA, DEN-GER)
noissa peleissä ei kiekkoa paljon taaksepäin palauteltu ja leivottu omassa päässä tolkuttomasti vaan välittömästi joukkueet pyrkivät kiekon saadessaan kääntämään peliä hyökkäyssuuntaan ja tuohon suuntaan peli on kiistatta kehittymässä. Ja mitä tulee vielä Tepsin pelaamiseen viime kaudella niin olihan se pääsääntöisesti aikamoista tervanjuontia vuodenvaihteen jälkeen.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Joo ei tietysti pelkkään trappiin kaaduttu, ja ehkä pitäisi itsekin puhua ennemmin puolustuksen murtamisesta. Se luonnollisesti oli tiiviimpää kuin mihin runkosarjassa oltiin totuttu ja Kaskisen olisi pitänyt osata reagoida tilanteeseen. Siinä oli ero miten Tepsi pääsi hyökkäysalueelle ja miten Tappara pääsi hyökkäysalueelle.
Itseäni pisti silmään Tepsin oma ns. moderni hyökkäysalueen puolustaminen, tai pikemminkin sen puute. Selin toteutti tätä viuhkakarvausta jolla pyrittiin porrastetusti hyvin ajoittamalla kiekonriistoihin vastustajan päässä. Myös Kaskisen karvaus oli alkukaudesta liki samanlaista ja aktiivista. Tapparaa vastaan lähdettiin kuitenkin vain ja ainoastaan träppäämään ja toteutettiin oikeastaan vain old school tyyppistä yhden miehen karvausta ja/tai tiivistä träppiä. Hieman jopa kuvotti että "trapparaa" haukuttiin mediassa vaikka oma pelimme oli siinä sarjassa käytännössä pelkkää träppiä.

Kun ei sitten aktiivista karvuspeliä ollut ainoat hyökkäystilanteiden luomisen jäi päätykiekkojen varaan, jota kyllä saatiin, mutta Tappara puolusti keskustan hyvin. Ja vaihtoehtoisesti ylivoimatilanteisiin, joissa taas oltiin surkeita.

Aktiivisella hyökkäysalueen puolustamisella Kärpät teki maalipaikkoja melko hyvinkin tuohon finaalisarjaan. Pelin evoluutiosta puhutaan jatkuvasti mutta itse olen aina ollut sitä mieltä ja olen edelleen, että se valmentaja on vahvoilla kenellä on niitä sivuja siinä pelikirjassa. Aiemmin sivuttu Atun tyyli oli hyvä viime kaudella, mutta aivan järjetöntä niin kuluttavaa pelitapaa on yrittää pelata koko runkosarja 60min, se nähtiin ettei paukut riitä. Pitää osada jäädyttää peliä välillä vaikka se olisikin kuinka "antijääkiekkoa".

Kaskisella oli runkosarjassa vivahteita reagoinnista. Kaiken a ja o on reagointi muuttuviin tilanteisiin, miten siis missäkin tilanteessa tulisi pelata. Poffeissa kuitenkin näytti että juostaan sillä yhdellä aseella päin seinää vaan jatkuvasti. En tiedä loppuiko jalat vai mikä mutta näitä olisi kyllä ollut. Aktiivisempaan hyökkäysalueen puolustamiseen oli kyllä tarjolla Niemistä ja Siikiä. Pajuniemi sentään sai lopussa vastuuta. Sitä en ihmettele miksi Budishista ja Kalliosta ei ollut tuota aktiivista viuhkakarvausta toteuttamaan kun takana on jo yli 60 peliä.

Tästä voi katsoa tallenteen kolmannesta ottelusta. Träpistä haukuttu Tappara iski kolmanteen erään kiinni juuri tuolla hyökkäysalueen aggressiivisella viuhkakarvauksella joka tuottikin tulosta, vaikka edellisessä erässä olivat vielä pelanneet aivan erilaisesti. Variaatioita pitää siis olla ja niitä oli vielä alku kaudesta, jonnekin ne sitten hävisi.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Aijaa, no mun mielestä Tepsi toteutti juurikin tätä nopeaa suunnanmuutospeliä kiekonriiston jälkeen hyvinkin paljon. Aika erilailla voi näköjään pelin nähdä.
Saipaa vastaan kun noin oltaisiinkin pelattu niin ei oltaisi oltu niin kusessa heidän keskialueen sumpun kanssa. Peli oli sellaista virheiden välttelyä eikä pelirohkeudesta ollut tietoakaan, toki tämä on minun oma mielipiteeni asiasta ja en sen enempää viitsi alkaa tästä inttämään.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämän viestin olisi ihan yhtä hyvin voinut kirjoittaa tuonne jälkipyykki -ketjuun, mutta laitan nyt tähän ja yritän kirjoittaa tiiviisti. Ensi kautta silmällä pitäen haluan, että valmennus tekee huolella kotiläksynsä muutamaan asiaan liittyen sekä kehittää omaa toimintaansa. Näistä asioista voisi kirjoittaa, vaikka kuinka paljon, mutta yritän pitää tiiviinä.

1) Pelitapa: Aika monta peliä tuli kauden aikana katsottua paikanpäällä ja varmaan puolet peleistä kotisohvalta käsin. Monta kertaa kiinnitin huomiota siihen, että Tepsin hyökkäyksiin lähdöt olivat monta kertaa tosi hitaita, jolloin vastustaja ehti organisoida puolustuksensa ja oli valmis ottamaan vastaan Tepsin hyökkäyksen. Tepsillä oli ajoittain vaikeuksia päästä keskialueen ja vastustajan sinisen yli. Tuntui, että Tepsillä ei ollut kentällä yhtään tilaa, eikä oikein välillä meinattu millään päästä vastustajan maalille vaan pyörittiin kulmissa. Kiinnitin huomiota, että samoissa peleissä taas vastustaja pääsi välillä melko helposti keskialueen ja siniviivan yli Tepsin puolustusalueelle. Vastustajan hyökätettässä heillä tuntui olevan tilaa ja aikaa, vaikka kuinka paljon. Vastustajan hyökkäyksiin lähdöt monesti olivat myös nopeampia ja suoraviivaisempia. Ei näistä vastustajan hyökkäyksistä aina vaarallisia tilanteita tullut, mutta monesti tuntui, että vastustaja pääsi helpommin Tepsin alueelle, kuin Tepsi vastustajan alueelle. Minusta Tepsin pelaaminen oli välillä vähän hidasta ja hyökkäyksiin lähdöt tuntuivat olevan vaikeita. Nopeat vastahyökkäyksen ja suunnanmuutokset olivat aika harvinaisia. Kyllä niitä nopeitakin hyökkäyksiin lähtöjä näkyi. Jotenkin vain Tepsin hyökkääminen tuntui välillä hitaalta ja vaikealta vastustajaan verrattuna. Minusta myös tuntui, että Tepsin pelaamisesta puuttui variaatioita, eikä pelaaminen oikein kehittynyt kauden aikana.

2) Peluutus: En vieläkään ymmärrä, että miksi alivoimatilanteissa piti aina tunkea Kallio ja Perriin kentälle, vaikka liike on hidastunut ja puolustaminen ei ole kummankaan vahvuus. Joukkueessa oli Väyrystä, Lindsteniä, Nurmea, Kurua, jotka olisivat minun mielestäni kaikki soveltuvampia pelaamaan alivoimalla. Virtanenkin on parempi alivoimalla, kuin Kallio ja Perriin. Ei nyt ole tilastoa asiasta, mutta olen melko varma, että suurin osa Tepsille tehdyistä YV maaleista tuli, kun Perrin ja Kallio olivat kentällä. Alivoimalle tarvitaan nopeajalkaisia pelaajia, jotka ovat hyviä, myös omalla maalilla tai sitten sellaisia pelaajia, jotka kykenevät peittämään tilanteita ja vääntämään omassa päässä. Esimerksi yhdessä pleijareiden Tappara pelissä Tepsillä oli AV:lla aloitus Tapparan päässä. Aloitus meni aikalailla tasan, mutta Perrin ja Kallio menettivät kiekon ja sitten tulivat rollaattorimummon vauhdilla omaan päähän ja vastustaja teki helposti maalin.

Tasakentällisin pelattaessa oli myös muutamia tilanteita otteluiden tai erien lopussa, kun Tepsi oli alakynnessä tai vastustaja hyökkäsi kuin viimeistä pävää. Silloinkin papat piti välttämättä laittaa kentälle, vaikka eivät tahtoneet pysyä pelissä mukana tai olivat vaikeuksissa omalla alueella. Saipa ottelusarjan viimeinen peli oli hyvä esimerkki tästä, kun Saipa tasoitti varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Siinä Kallio ja Perrin seurasivat aitiopaikalta, kun vastustaja teki maalin. Todennäköisesti kumpikaan Kallio ja Perrin eivät meillä enää pelaa, mutta valmennnuksen tulisi ottaa oppia siitä, kuinka nyt toimittiin ja millaisia virheitä tehtiin peluutuksessa ja siinä keitä kentälle milloinkin laitettiin. Minusta esim. Väyrynen on täydellinen pelaaja tilanteissa, joissa vastustaja painaa päälle kuin viimeistä päivää ja pyöritään omalla alueella. Ei Väyrynen nyt erityisen fyysinen ole, mutta hän on mainio vastaiskupelaaja, koska nopeutta löytyy. Tilanteissa, joissa ollaan alakynnessä tai pitäisi varmistella omaa johtoaa, niin pitäisi olla kentällä hyökkääjiä, joilta löytyy jalkoja ja osaamista myös puolustuspäässä sekä kykyä nopeisiin vastahyökkäyksiin. Valmennuksen pitäisi miettiä paremmin, että keitä kentälle laitetaan milloinkin ja ketä kannattaa missäkin tilanteessa peluuttaa.

Hyvä esimerkki toisenlaisesta peluutukseen liittyvästä tilanteesta. Tappara ottelusarjan yhdessä pelissä Pajuniemi teki heti alussa tehot 1+1 ja hankki lisäksi vastustajalle yhden jäähyn. Ei Pajuniemi Tepsille yksinään mestaruutta olisi tuonut, mutta jaksan ihmetellä, että miksi tässä kyseisessä pelissä valmennus palkitsi hänet peräti 6 minuutin peliajalla. Pajuniemestä paistoi kauas halu olla ratkaisemassa pelejä sekä edistää oman joukkueen peliä. Hänen pelaamisessaan tapahtui paljon positiivisia asioita. Joo siinä Hifkiä vastaan pelatussa pronssipelissä olisi voinut käydä laittamassa varmuuden vuoksi sen ylärimassa käyneen kiekon maaliin. Kärkiketjuissa oli ajoittain pelaajia, jotka eivät saaneet mitään aikaiseksi ja peli takkusi esim. Budish ja Kallio. Oli Virtakin välillä vähän pimennossa. Valmennukselta ei tuntunut löytyvän kykyä radikaaleihin muutoksiin. Sanon vielä kerran, että esim. Pajuniemeä olisi voinut hyödyntää paljon enemmän, kun tuntui välillä siltä, että usein Pajuniemen ollessa kentällä tapahtui positiivisia asioita. Valmennus peluutti jatkuvasti samoja miehiä, vaikka homma takkusi, eikä uskaltanut tehdä radikaaleja kokeiluja.

Peluutuksesta ja lähinnä peliajoista vielä se, että taas tietyt pelaajat lähinnä Perrin ja Kallio peluutettiin puhki liian suurella kuormituksella. Esim. Kalliota olisi ihan hyvin voinut runkosarjassa lepuuttaa muutaman kokonaisen pelinkin. Minusta Tallinderia olisi myös hyödyttänyt pienempi peliaika. Bergeriä olisi voinut hyvin peluuttaa enemmän, koska pelaaminen oli melko hyvää. Ei hän nyt mikään TOP 10 puolustaja ole, mutta kyllä hänelle olisi voinut peliaikaa antaa enemmän ja ajoittain pärjäsi hyvin. Monesti kummastelin sitä, että Tepsillä oli kokoonpanossa seitsemän puolustajaa, mutta seiskapakki pelasi muutaman minuutin tai ei ollenkaan. Minusta tässä ei ole mitään järkeä. Ihmettelen myös sitä, että miksi Forsström sai enemmän vastuuta kuin Berger, Reunanen tai Keskitalo. Forrströmille en näe mitään käyttöä. Reunanen ja Keskitalo eivät ehkä kuitenkaan olleet tarpeeksi hyviä liigan kärkijoukkueen pakeiksi, mutta mieluummin heille olisi suonut peliakaa kuin Forsströmille, koska Reunanen, Berger ja Keskitalo ovat vielä siinä iässä, missä voi kehittyä. Forsström myös aika usein seurasi aitiopaikalta vastustajan maalintekoa ja oli jatkuvasti vaikeuksissa. Kyllä Bergeristä olisi enemmän hyötyä ollut, vaikka oli hänkin välillä vaikeuksissa.

Peluutuksessa ihmettelen myös sitä, että miksi lähes aina Tepsin ylivoiman aloitti Kallion ja Perrinin ylivoima, kun 2 YV tuntui olevan useimmiten parempi ja vaarallisempi. Ylivoimasta ihmettelen myös sitä, miksi asiaan ei puututtu tai mitään ei muutettu, kun liian usein näkyi sitä, että Heikkinen ja Kallio hautoivat kiekkoa keskenään ja pelaaminen YV:llä oli muutenkin älyttömän hidasta. Kiekkoa ei laitettu liikkeelle, eikä välillä tuntunut tapahtuvan oikein mitään. Ylivoimahan oli sitten pleijareissa ihan katastrofi, mutta asiaan ei reagoitu mitenkään. Olisi pitänyt tehdä jotain muutoksia, mutta ei.

3) Fysiikkavalmennus: Nyt oli ainakin toinen kausi peräkkäin, kun joukkueelta loppui bensa moottorista kauden tärkeimmillä hetkillä. Yhdellä jos toisella tuntui kunto loppuvan kesken ja jaloissa painavan. Liike oli raskasta. Näytti vähän siltä, että kunto loppui kesken. Valmennuksen tähän osa-alueeseen täytyy panostaa ja tätä pitää kehittää.

4) Asennepuoli: Ymmärrän, jos ei marraskuun sateisessa ja pimeässä tiistai-illassa peli KooKoota (kaikella kunnioituksella KooKoota kohtaan) vastaan aina motivoi, mutta kyse on ammattilaisista, niin ihmettelen Tepsin ajoittaista ylimielisyyttä, flegmaattisuutta ja löysää pelaamista. Varsinkin näissä rökäletappioissa, mutta myös joskus muulloinkin Tepsin pelaaminen oli huolimatonta, lepsua, laiskaa, vetelää ja asenneongelmaista. Välillä oltiin liikkeellä turhan heikolla asenteella ja välillä tuntui, että keskittyminen ja huomio oli jossain muualla kuin pelissä ja valmistautuminen oli mennyt ihan vihkoon. Olen sitä mieltä, että pelejä on aivan liigaa ja voi olla, että tämä asia vaikuttaa pelaajiin alitajuisesti. Huonoja pelejä tulee, eikä siinä mitään. Se kuuluu asiaan. Tähän myös valmennuksen tulee jatkossa kiinnittää huomiota. Peleihin kuuluu valmistautua kunnossa jne.

Jotta ei tule liian pitkää viestiä, niin lopetan nyt tähän ja ehkä jatkan joskus toiste näistä asioista, missä meni minusta pieleen tällä kaudella ja josta tulisi oppia. Positiivisella mielellä olen kyllä seurannut Tepsin uutta tulemista ja eteenpäin menoa. Paljon on hyviä asioita tapahtunut ja oli tämä kausi kuitenkin ihan hyvä. Lopetus olisi voinut olla parempi. Paljon hyviä asioita oli tässäkin kaudessa ja kyllä sen voi sanoa, että Tepsi on palannut uskottavaksi seuraksi.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yksi asia:Teidän maalivahtipeli on ensi vuonna timanttia. Haukeland on h..in hyvä molari verrattuna siihen, mitä meille tuli takaisin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös