Pittsburgh Penguins (2.) – Philadelphia Flyers (3.), Metropolitan 1. kierros

• 38 261
  • 151

valkeaori

Penguins
Varmasti tuo Couturierin poissaolo oli osasyynä, mutta olipahan siitäkin huolimatta vaisu esitys kotijoukkueelta. Ensimmäisessä erässä Murraylta yksi iso torjunta Konecnyn läpiajoon, mutta muuten ei tarvinnut kovin kummoisiin torjuntoihin venyä. Kokonaisuudessaan vaikuttava esitys Penguinsilta, tekivät tarvittavan ja puolustivat hienosti läpi ottelun.

Bosco

HPK, Pittsburgh
Tyylipuhdas 5-0 sarjan neljännestä ottelusta vierasjoukkueelle ja sen myötä Penguins sarjassa 3-1 johtoon. Penguinsilta erinomainen aloitus ottelulle, oli selvää Penguinsin hallintaa ja sitten ylivoimalla supertähdet siirsivät joukkueen johtoon. Flyers sai juonesta kiinni erän puolessa välissä, mutta Malkin-Kessel kaksikko hiljensi Flyersin rynnistyksen nopeasti tekemällä vastahyökkäyksestä 2-0 osuman. Toinen erä olikin Penguinsin hallintaa lähes alusta loppuun ja tuloksena pari maalia lisää. Flyersille tarjottiin erän loppuun neljän minuutin yv:llä vielä mahdollisuutta tehdä nousua, mutta Penguins hoiteli alivoiman tyylikkäästi. Kolmas erä olikin sitten hyvää johtoasemassa kellon pelaamista Penguinsilta.

Murray oli erinomainen jälleen kerran ja ansaitsi nollapelinsä. Teki siellä oikea-aikaisia torjuntoja jälleen kerran, ja etenkin ensimmäisen erän lopulla Patrickin läpiajon torjuminen oli ottelun kannalta todella suuressa asemassa. Muutoin joukkue puolusti edessä hyvin ja Murrayn ei nyt minkään erityisen suuren paineen alla tarvinut olla missään vaiheessa, mutta tosiaan ne ajottaiset Flyersin paremmat tilanteet sitten hoiteli tyylikkäästi.

Crosbyltä jälleen myös mahtavaa pelaamista. Kessel on sarjan edetessä hiljalleen parantanut, ja Malkin on ollut läpi sarjan hyvä, mutta ei kuitenkaan vielä siinä ihan parhaassa vireessään. Puolustuksessa Letang, Dumoulin ja Schultz ovat pelanneet todella upeaa sarjaa.

Vielä sitä yhtä voittoa vaaditaan ja se olisi hyvä hoidella heti ensimmäisen tilaisuuden tullen perjantaina.

~KarKaus~

Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Kyllähän se vaan niin on että tämä sarja oli tässä. Pens on vaan niin paljon parempi että ei toi vaan käänny millään enää. Isät vs pojat sarjasta ei voi kuitenkaan puhua koska isät ei kehtais olla noin tylyjä. Olen lyöty....

#25 Primeau

Philadelphia Flyers
0-5 taululla niin eipä siinä mitään voi selitellä.
Pittsburgh pelaa tällä hetkellä todella hyvää ja tehokasta kiekkoa. Eipä tarvi ihmetellä miksi 2 edellisenä vuotena Crosby on joutunut nostamaan pyttyä kauden viimeisen ottelun jälkeen ilmaan. Philadelphiassa vasta opetellaan pleijareissa pelaamaan. Löytyykö idästä Pittsburghille edes haastetta? Omasta mielestäni paria edellistä vuotta enemmän kyllä. Muutenkin paljon kiitosta tämän ketjun kirjoittajille siitä että taso ja raportit on ollut erittäin asiallisesti kirjoitettu. Vaikkakin kentällä toinen on painanut kuivalla kakkoseeen

Jay79

18-6 kertoo kaiken oleellisen tästä sarjasta, ei oikein mikään toimi. Tässä se nähdään jälleen kerran kun ne tosipelit alkaa ei millään runkosarjan piste tehtailuilla jne ole mitään väliä, kyllähän pingviineistä näkee sen että pari mestaruutta on napattu putkeen. Sieltä löytyi se vaihde heti kun alettiin pelaamaan, aika kovaa oppia saa nuoret sekä vanhemmatkin konkarit nyt Penguinsin suunnalta. Crosby alkoi myös pelaamaan niin sanotulla "omalla" tasollaan kun sen aika tuli, pahalta tuntuu näin vihun kannalta sanoa mutta helppoa se on kun sen osaa ja saa hommat rullaamaan.

Rene Saari

Hamilton Mustangs
Nyt taitaa jäädä kyl seiskapeli haaveeksi.

Giroux`n käytös on aika noloa. Hokee ’fakkia’ pitkin kenttää, kun pitäisi antaa esimerkkiä EHKÄ jollain muulla tavalla.

Ei tuolta Phillyn puolelta montaa onnistujaa löydy.
Provorov on näyttävä pelaaja ja pojan pelaamista on kyllä hienoa katsella. Vaivattoman näköistä touhua.

Ghosti sitten räpelsi alusta loppuun Crosbyn lopullisen niitin 4-0. Ensin pelkää päätykiekkoa, ja sitten lepsuilee lopetuksen.
Ei edelleenkään (lähelläkään) heittämällä. Ainakaan tähän mennessä, tässä sarjassa.

lake79

Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kyllä näytti Flyers lyödyltä joukkueelta kapteeninsa johdolla niin kentällä kuin katsomossakin. Pahin esimerkki siitä miten ei kuulu toimia.

Jarvis

Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Ei voi kuin ihmetellä kuinka Philly on noin hengetön kotijoukkue, vaikka pingviinit vastassa ja pelataan kauden parhaimpia ja tärkeimpiä pelejä. Onko vika penkin takana vai "johtavien" pelaajien asenteessa, ettei saada henkeä päälle? Koko ajan vähän varotaan ja pelataan sukkasillaan. Jos 2-1 tappioaseman jälkeen ollaan jo lyötyjä paras 7-sarjassa, oli maalierot mitä tahansa, niin joutaakin kyllä kesälomille. Pens näyttää vievän joka osa-aluetta ja viimeistely kun on mitä on, niin Murray vie maalivahtitaiston 100-0. Taitaa nykyään olla kaikilla mukavaa pelata Philadelphiassa.

LemMy

Samaa pistin merkille itse vaikka muuten Girouxsta pelaajana pidän ja hieno kausi miehellä alla, mutta oli kyllä todella ala-arvoista johtamista mieheltä.

Pahoja puolustuspään virheitä, ylipitkiä vaihtoja ja jokaisen tilanteen jälkeen pelkkää pään pyörittelyä ja fakin huutelua.

Muutenkin on ollut koko sarjan jotenkin aivan pihalla ja keskittyy vääriin asioihin kokoajan. Ei mielestäni mitenkään hyvän kapteenin malliesimerkkiä ainakaan tässä sarjassa ole esittänyt.

Loorz15

Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Kylläpäs vituttaa ja oikein ankarasti. Flyers on tällä hetkellä täysin munaton ja aseeton jengi, ei uskoisi että pudotuspelejä pelataan kun heidän meininkiään katsoo. Toivottavasti loppuisi jo ensi pelissä niin ei tarvitsisi enää yhtään enempää hävetä.

Ni$pekt15

BOSTON BRUINS
Oli kyllä uskomattoman surkea alku otteluun Philadelphialta. Ensimmäiseen 6 minuuttiin aivan älytöntä neppailua ja hyvä kun pääsivät oman sinisen yli. Alkoiko jo tässä vaiheessa kannattajat buuamaan kotijoukkueelle? Kruununa se mahtava pitkä paine paskapurkin päässä ja juuri kun tasoitus tulossa niin 2vs1 hyökkäyksestä 2-0 taululle. Muutenkin aika helvetin paskaa peliä kotijoukkueelta ja omaan silmään erottui Simmondsin paskuus,vaikkakin se 8s yv:tä kulunut ja tasoittava jäähy oli tuomareitten lahja vieraille.

disco-stu

JK Mylly
Kruununa se mahtava pitkä paine paskapurkin päässä ja juuri kun tasoitus tulossa niin 2vs1 hyökkäyksestä 2-0 taululle.
Tässä kohtaa joutui jo Pens-faninakin pyörittelemään päätään - ei ihan mennyt tasan nallekarkit. Penguins hävisi jonkun 30 kaksinkamppailua täysin pystyyn tuossa ~5 minuutin pesukoneen aikana ja Murraykin joutui heittämään melkoisia arpatorjuntoja ja paine oli ihan älytön. Sitten yksi junnutason pelinlukuvirhe Sanheimilta (?) ja klip-klap naps, 0-2 ja selkärangasta kuului rutinaa. Pensiä vastaan ei vaan saa tehdä noita virheitä, sillä niin käsittämättömällä prosentilla tuo hyökkäyskalusto taikoo maaleja. Ei ole helppoa, sillä hyökkäävää ja liikkuvaa jääkiekkoa pelaamalla Pens on niin vaikea voitettava. Todella äärikurinalaisella haistapaska-tappara-trap-ajokoirakiekolla tuohon voisi koittaa vastata, sillä puolustuspäässä Pens on kyllä vaikeuksissa eikä puolustuspelaaminen kiekollisena saati kiekottomana ole huipputasoa. Vaatisi vain Phillyltä täydellistä muodonmuutosta, enkä oikein usko että siihen ovat kykeneväisiä vaikka periaatteessa materiaali saattaisi jossain määrin moiseen kelvata.

Vähän off-topicina, näkisin että pelityyliltään Boston ja Columbus vaikuttaisivat sellaisilta jengeiltä jotka Pensiä idässä voivat horjuttaa. Tampa sitten haastaa jo ihan puhtaan taitotason ja varsinkin puolustuksen laajuuden osalta. Lännestä en kyllä osaa sanoa muuta kuin Nashvillen, muilla ei riitä kurinalaisuus eikä taitotasokaan. Ehkä Vegas mustana heppana.

Noh, se siitä off-topicista ja sarjaa poikki kotona seuraavassa ettei tule pelkoa persiiseen.

Giroux

Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Muutenkin aika helvetin paskaa peliä kotijoukkueelta ja omaan silmään erottui Simmondsin paskuus,vaikkakin se 8s yv:tä kulunut ja tasoittava jäähy oli tuomareitten lahja vieraille.
Simmer kaiken hyvän lisäksi taitaa pelata loukkaantuneena, joten ei varsinaisesti yllätä että erottuu paskuudellaan. Ollut toki heikko koko kevätkauden muutenkin.

Aikamoinen ylikävely tästä sarjasta tuli Pensille. Ehkä yksi tuurivoitto voidaan vielä napata Pittsburghista, mutta tuskinpa. Eniten kummastuttaa, että miten Flyers voi pelata kotona kaksi noin paskaa peliä putkeen? Olisi jotain tasonnostoa odottanut tähän nelospeliin, mutta mitäpä sitä turhaan..

Walkin

Pittsburgh Penguins
Loistava peli Pensiltä, alusta loppuun asti hallinnassa ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Vielä sarja on kuitenkin pahasti kesken, neljä vuotta sitten 2014 Rangersia vastaan toisella kierroksella oli sama tilanne ja Rangers nousi sarjassa voittoon joten kaikki on auki. Toki se on täysin selvää, että jos Flyers aikoo tästä vielä nousta voittoon niin voimasuhteiden on käännyttävä aivan totaalisesti, sanoisin Flyersin olleen yhdessä erässä tässä sarjassa Pensiä edellä ja se oli kolmospelin ensimmäinen erä, muuten hallintajaksot ovat jääneet parin-kolmen vaihdon mittaisiksi vain.

Seuraava peli on kuitenkin se pahin, Pens hoiti nyt vieraissa molemmat ja ottelut ja sarja on katkolla ensimmäistä kertaa kotona, ulospuhallus? Flyersia nöyryytettiin kotona fanien edessä, all in seuraavaan peliin? Pitäisi ainakin löytyä sitä oikeaa kiukkua. Katkaisupeli on se kaikista vaikein aina.

~KarKaus~

Jason Mackey twiittaili että Murray olis loukkaantunut harjoituksissa. Ei sen tarkempaa tietoa vielä ollut. Hmmmm

Bosco

Penguins ei tykkää hoidella näitä helpoimman kaavan kautta eikä tämäkään sarja tehnyt poikkeusta. Todella huono alku ottelulle ja ensimmäisestä erästä selvittiin vain yhden maalin takaa-ajoasemassa. Toisessä erässä peli kääntyi Penguinsille sitten. Siinä olisi ollut paikka erän loppuun heti johtomaalin jälkeen lisätä johtoa mutta sen sijaan Flyers tasoitti pelin alivoimalla. Murraylle meni nyt helposti tuo, mutta maalia edelsi todella huono ja turhanpäinen Kesselin poikkisyöttö hyökkäyssiniviivalla. Kolmas erä Penguinsin hallussa hyvin, eikä Flyersille paljoa tilanteita ja hyökkäysaikaa tullut, mutta lopussa sitten voittoon heille riitti yksi veto siniviivalta ja hienoinen osuma matkalla Penguins-puolustajaan ja kiekko maaliin. Kun ei itse ratkota peliä ylivoimalla kun sitä tarjotaan niin näin siinä käy. Tuo Flyersin voittomaalikin oli haisteltavissa kun Malkin kiekon pelaamisen sijaan hyökkäysalueella lähti ottamaan taklausta vastaan, ja siitä peli kääntyi sitten toiseen suuntaan. Puolustusalueella seurasi sitten useampi kiekonmenetys ennen tuota maalia, joten kaikin puolin huonoa tekemistä Penguinsilta siinä voittomaalia edeltäneessä tilanteessa.

Toivottavasti Malkin on kunnossa jatkon kannalta, eikä tuosta ensimmäisen erän tilanteesta aiheutunut mitään pidempää vaivaa hänelle. Täydessä kunnossa olevaa Malkinia tarvitaan menestyksen tavoitteluun. Tänään kuitenkin huono peli Genolta. Tyhmä kostojäähy toisessa erässä kumosi tulossa olleen ylivoiman ja sitten tosiaan huono pelaaminen hyökkäysalueella joka johti voittomaaliin syntyneeseen Flyersin hyökkäykseen.

No sunnuntaina jatketaan.

disco-stu

JK Mylly
Mä alan pikkuhiljaa jo toivoa, että Flyers menee tästä parista jatkoon. Niin saatanan naurettavaa neppailua tää Pensselin touhu on juuri silloin, kun se kiima pitäisi olla kovimmillaan. Vastustaja on köysissä, tuomarilinja suosii, vastustajan veskari pelannut joskus jouluna, kotiottelu ja kaikki avaimet käsissä. Mitä sieltä tulee? No tuutin täydeltä löysää paskaa! Ylivoimaa tarjotaan saavikaupalla hopeatarjottimella ja sitten siellä käydään lähinnä oleskelemassa, perseillen vieläpä alivoimamaali vastustajalle. Kaikkea sitä, vittu, tässäkin iässä vielä pitää kestää.

Todella typeriä ja idioottimaisia henkilökohtaisia ratkaisuja ympäri ämpäri kenttää, eikä tuosta nyt oikeastaan puuttunut kuin oma maali tai vaikka Crosby&Letang yhteentörmäys, jossa molemmat halvaantuvat. Aivan vitun sama vaikka pari kuppia on jo nosteltu, nyt on nyt eikä vuosi sitten. Vittu hereille siellä. Sullivan saa panna pukukopin remonttiin ja hakata vaikka nyrkillä sitä motivaatiota noihin vätyksiin. Pakkoko tässä on taas tehdä elämä itselle niin helvetin vaikeaksi? Ei mua saatana kiinnosta taas mikään.

Flyers in 7, kiitos ja anteeksi.

Jay79

Ei lähdetty ihan lampaina Golf kentille, Provorov 30:07 nuff said.

Schadowan

Vähän oli hyvänolontunnetta Pensin pojilla,mutta kotipelin häviö kyllä poistaa sen. Seuraavassa pelissä Kesselit,Letangit ja kumppanit ovat taas mentaalisesti oikealla levelillä. Flyersilta hieno voitto.

Jay79

Taisi muuten loukkaantua juuri ennen Couturierin voittomaalia...

No se nyt olisi vaan ihan perus tuuria jos näin kävi, toivottavasti ei mennyt mitään pahemmin ja kundi on karsittu kasaan ensi otteluun.

Jyyd

♠️, Flyers
Niin. Kaatui laitaa päin ja löi kätensä/olkapäänsä. Nousi hiljalleen ylös ja lähti heti pidellen kättään vaihtoon, samalla Couturierin tehdessä maalin. Palasi vielä vikaan vaihtoon jäälle, mutta lähti sitten koppiin ennen pelin loppua.

Fat Cat

Näinkö on vihdoin aika Valtteri Filppulalle nousta ykkössentteriksi? 20 minuuttia peliaikaa ja 1+2 tauluun hallitsevaa mestaria vastaan kuolemanpelissä.