Playoffs 2018

  • 193 502
  • 1 421

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Kyllä mutta eipä nyt keulita sitä jopoa.
Pelejä vielä riittää ja lauletaan vasta sitte ku se paksu leidi on ...
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On kyllä kerrassaan mahtavaa tekemistä! Tuo senttervajauskaan ei pääse muodostumaan niin isoksi ongelmaksi tällä systeemillä, kun kiinteitä pelipaikkoja ei ole samalla tavalla kuin yleensä.

Sen verran kuitenkin kirjoitan tänne, että tänään tuomaritoiminta oli mielestäni vähän kallellaan Tapparalle. Olen päättänyt, että avaan suuni kun siltä tuntuu enkä jaksa nyt pelätä reaktioita toisilta (kuten yleisellä puolella kävi jollekin samasta asiasta kirjoittavalle).

Kärppien jäähyt olivat pääosin ihan perusteltuja, vaikka yhdestä tai kahdesta voisi hieman nurista ainakin pienillä värilaseilla. Mutta Tapparan kohdalla käytettiin mielestäni hieman väljempää tulkintaa ja pari jäähyä enemmän olisi voitu viheltää heillekin. Tämä mahdollisimman neutraalisti katsottuna ja kirjoitettuna, ei ole iso numero ja saa olla toki täysin eri mieltä.

Veini tulee tekemään uskoakseni mukavan uran rapakon takana. Samoin Hakanpää. Junttilakin saattaa käydä kokeilemassa siipiään.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mikko Manner on kyllä uskomaton ukko. Maajoukkuevalmentaja tietenkin vielä joskus. Käytöksensä, valmennuksen taso, jatkuva nöyryys ja omanarvontunto. Saa joukkueesta kaiken irti.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Tämä joukkue ja tämä kausi vetää sanattomaksi. Kuten joku yllä tai jossain ketjussa totesi, niin ei saa vielä keulia, mutta haluan silti oksentaa kaikki päällimmäiset tunteet näppäimistöltäni, koska haluan joskus sadan vuoden päästä lukea tämän viestin uudelleen ja elää vielä hetken tässä tunteessa.

Aloitetaan valmentajasta. Mikko Manner nosti Kärpät tuhkasta kuin Feeniks linnun konsanaan. Varmaan kukaan meistä ei uskaltanut (ainakaan kovin realistisesti) unelmoida, kun kausi alkoi, että tämä Joukkue voittaa suhteellisen suvereenisti runkosarjan, ja pelaa vielä finaalissa, jossa on täydet mahdollisuudet ottaa se kultainen mitali. Pelitavan uudistaminen ja sitä kautta Suomi-kiekon kehittäminen viihdyttävään ja vauhdikkaaseen suuntaan. Jatkuvasti nöyrä, vastustajaa kunnioittava, mutta omiin täysillä uskova. Kaikki kauden aikana pelaajien suusta tulleet kommentit kertoo siitä, kuinka valmentajan johdolla on saatu luotua upea ilmapiiri, joka mahdollistaa maksimipotentiaalin irti saannin jokaisesta pelaajasta. Jos valmentaja uskoo sinuun, on helppo uskoa myös itseen ja pelikavereihin. Olipa hieno tänään pelin jälkeen kuunnella taas Mannerin kommentit, kun tunnustusta vastustajalle tulee ansion mukaisesti ja hänen lanseeraama "never too high, never too low" näkyy aina esimerkillisesti. Jos saisin itseeni edes hieman Mannerin malttia ja itsevarmuutta, olisin onnellinen ja parempi ihminen.

Joukkue. Joukkue isolla J:llä. Tietysti pelaajilla on välillä huonompia hetkiä ja jaksoja, mutta jaksan yllättyä joka kerta siitä, kuinka juuri niillä tärkeimmillä hetkillä ne onnistujat ja vastuunkantajat löytyy kuitenkin jostain raosta. Tasoa nostetaan, kun niin täytyy tehdä. Mitä kovempi paikka, sitä kovempi Kärppä. Aina kun on tarvetta ison roolin ottajalle, niin huutoon vastataan, välillä jopa vähän odottamattomammat nimet, kuten esim. tänään voittomaalin tehnyt Jasse Ikonen, jota itsekin olen tainnut välillä kovasanaisesti täällä arvostella. Joukkueesta huokuu se ajatus, että halutaan auttaa joukkuekavereita onnistumaan ja tätäkään ei pysty kuukausitolkulla feikkaamaan, vaan se ajatus ja halu on saatu oikeasti iskostettua koko joukkueelle syvälle alitajuntaan.

Suuret yksilöt ja tasonnostot. Kukapa olisi uskonut, että Hakanpää dominoi jäällä tähän tyyliin, tai että Veini ottaa ykkösmaalivahdin paikan jopa pleijareissa, ja kauan ja hartaasti odotetun sulamisen sijaan hän antaa syyn joukkueelle voittaa joka ikinen ilta. Yhtään helppoa ei ole tämän playoffskevään aikana mennyt, lukuisia gameseivereitä on tullut, nollapeli ensimmäisessä finaalisarjassa... Kapteeni Kukkonen oli alkukaudesta heikompi kuin toivottiin, mutta kun pelit kovenee, niin Lassen taso nousee, se on varmaa. Kolmos-nelosketjun miehet löytävät koko ajan uutta virettä.

Tämä tuhkimotarina - nämä pelaajat, tuo valmentaja, koko Joukkue ansaitsee kultaisen päätöksen kaudelle. Tämä kausi on ollut upeaa aikaa Kärppäfanille.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ehdottaisinkin Mäenalaista ensi kaudeksi vakituiseksi keskilinjalle, kun tuntuu homma toimivan varsin mallikkaasti sentterinä. Peli vain paranee ottelu ottelulta, antanut jotenkin lisäboostinkin itselleen finaaleihin. Eritoten kiinnitin huomiota äkkiseltään aloituksiin, missä ukko on parantanut paljon. Elintärkeä elementti, kun huolehtii vallankahvan omille.

Itse finaalisarja on vielä pahasti kesken, mutta täytyy kiinnittää kyllä huomiota siihen, miten hienosti joukkue on reagoinut välieräsarjasta oman pään merkkauspelaamiseen. Totta kai, pelitapaa hienosäädetään vastustajan mukaan. Tässä varmasti päästään aasinsiltana siihen, että Tapparan tunnepelaaminen ei ole ollut omalla tasollaan - varsinkaan tässä toisessa pelissä. Vaikkakin se parantui huomattavasti ensimmäiseen peliin nähden. Kärpät on vain nälkäisempi tällä hetkellä. Sen näkee joukkueen elekielestä, kaikesta tekemisestä. Tunne on nyt läsnä, ja se tuo meille suvereenina haastajana hirvittävän hyvän tuloksen.

Onkin mielenkiintoista nähdä, löytyykö Tapparalta tarvittavia lääkkeitä parantaa. Pelihän on oumissaan ja sitä mitä tiedetään, mutta kaikki jää puolitiehen, jos pelistä uupuu tunne ja nälkä, ns. voittamisen tahto. Kärpät pelaa nyt aisteilla, sydämellä ja rennosti, välillä myös Tapparan omilla aseillaan. Ja kuten me tiedämme, kaikki lähtee itseluottamuksesta. Ainakin, kun katsoo Berthandin peliä tällä erää, verrattuna maalittomaan putkeen.

Peli on kauttaaltaan nautittavaa katsottavaa, toivottavasti myös ensi viikollakin. Mitään isoa ei ole voitettu.
 
Viimeksi muokattu:

superjurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt täytyy herätä n. 5 vuoden sivusta seuraamisesta ja sanoa, että onhan toi Kärppien peli aivan ihanaa katottavaa. Materiaaliltaan suvereenia Tapparaa vastaan en olis uskonu, että Kärpät pystyy pelaamaan noin upeeta kiekkoa. Ennen sarjaa jo spekuloin, että tässä sarjassa Kärpät päässee pelaamaan enemmän vahvuuksillaan kuin noissa kahessa aiemmassa sarjassa, mutta se, miten hyvin tuo Mannerin pelikirja tykittää merkkejä Kärppien sarakkeeseen on kyllä kaikesta huolimatta vaan sellasta, ettei voi hehkuttamatta olla. Kärppien upea tunnetila ja Mannerin toitottama kaverille pelaaminen vs. Rautakorven huippunamiskoista rakennettu vähintään puolisieluton kone, ja tilanne 2-0. Vielä tarvitaan ne kaks voittoa lisää ja nostan Mannerin pienoiseen jumal-asemaan omassa jääkiekon (kelta)mustassa kirjasessani.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan taas esitys eilen. Aivan loistavaa tekemistä, erityisesti puolustamista, koko joukkueelta. Tätä lätkää on oikeastikin mukavaa katsoa. Välillä tulee turpaan, ja sehän vasta vituttaa, mutta kuuluu kuvioon. Veini on ollut aivan loistava koko kevään, toivottavasti jatkaa myös ensi kaudella. Ikosen ketjulle iso plussa, kuten myös Anttilalle. Olisi ollut helppo työ olla hyödytön Mäenalasen ja Junttilan ketjussa, mutta mies pelasi ihan kelpo ottelun.

Tulta..... ei vielä.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Ikosen ketjulle iso plussa, kuten myös Anttilalle. Olisi ollut helppo työ olla hyödytön Mäenalasen ja Junttilan ketjussa, mutta mies pelasi ihan kelpo ottelun.

No jösses, sanopa muuta. Kotikatsomossa jo hieman alahuuli väpätti, kun Leskisen ilmoitettiin olevan poissa. Sitten mieleen hiipi ajatus, että tuleepahan yhdet hieman tuoreemmat jalat kentälle. Ja niinhän se Sandy Anttila sitten heittikin tehot 0+2 taululle. Hänen ketjunsa sentteri - taitava ja fyysinen Saku - pelaa kyllä valtavalla itseluottamuksella juuri nyt.

Seuraavaan peliin toivoisin Kärpiltä samaa otetta kuin ensimmäisessä kotipelissä, jossa hierottiin Tapparan tähtipelaajien naamaa. Yhtä nöyrä, tyly ja ilkeä pitäisi olla nytkin.


...kelleille!
 

Warrior13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huomenna toivotaan täyttä raksilaa ja kärpät laittaa sellaisen pyörityksen päälle ettei tappara edes löydä hakametsään takaisin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Saravon Pekka
No jösses, sanopa muuta. Kotikatsomossa jo hieman alahuuli väpätti, kun Leskisen ilmoitettiin olevan poissa. Sitten mieleen hiipi ajatus, että tuleepahan yhdet hieman tuoreemmat jalat kentälle. Ja niinhän se Sandy Anttila sitten heittikin tehot 0+2 taululle. Hänen ketjunsa sentteri - taitava ja fyysinen Saku - pelaa kyllä valtavalla itseluottamuksella juuri nyt.

Seuraavaan peliin toivoisin Kärpiltä samaa otetta kuin ensimmäisessä kotipelissä, jossa hierottiin Tapparan tähtipelaajien naamaa. Yhtä nöyrä, tyly ja ilkeä pitäisi olla nytkin.

Erityisesti lämmittää Hakanpään kovat, puhtaat niitit Haapalaan. Eilenki vetäs kyllä sellasen töötin Haapalan rintakehään, että kyllähän nuo täytyy vaikuttaa herran peli-iloon.
Muutenki tuntuu, ettei Tappara oo pystyny vastaamaan Kärppien fyysiseen peliin. Sieltä puuttuu tällaset Tyrväisen ja Åstenin kaltaset hämmentäjät. Repo välillä koittanu hieroa naamaa, mutta muuten aika vähällä on Kärppäpakit päässy omalla maalilla.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tappara oli kyllä selvästi hyvällä tunnetasolla liikenteessä avauserässä. Onneksi tuo erä meni maaleitta. Nyt sitten Kärpiltä toivon 2.erään pitkiä kulmaralleja ja pari maalia niistä. Tulta munille!
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ihan hyvä erä Kärpiltä. Parista harhasyötöstä sai Tappara pitkät pyöritykset, kun pakit oli väsyneitä. Tarkempia syöttöjä vaan niin hyvää tulee
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Nyt haiskahtaa kyllä vahvasti Tapparan voitolta tänään. Vierasjoukkue on ollut hyvä tänään eikä Kärpät nyt oikein ole vakuuttanut. Tänään harmittavasti mielestäni taas kärkiäijät (Ruohomaa, Junttila jne) ovat olleet heikkoja. Neloskenttä jatkaa hyvällä tasollaan.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Rinnalle ja ohi. Nyt vain ne syötöt lapaan ja maskia maalille, niin homma hoidetaan kotia. Tappara alkaa tyytymään 1-maalin johtoonsa, ja Kärpät tulee rokottamaan siitä.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
J.Koivistolta junnumainen moka yhdessä Kivihalmeen kanssa, siitä läpiajo ja 0–1.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ei tässä mitään menetettävää ole kolmanteen erään, nyt vaan all in ja hirmu höngällä päälle ja ohi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös