TV-sarja jota katsoit nuorena

  • 96 833
  • 419

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Olikohan se tuo Äärirajoilla mitä itsekin tuli joskus junnuna katsottua silloin 90-luvun lopussa, ainakin Yleltä tuli joku sellainen sarja iltaisin mikä oli todella pelottava ja tosiaan unta ei mahtanut saada noiden jaksojen jälkeen. Sitä tuli tosiaan vahdattua isosiskon ja broidin kanssa. Joku X-files tuntui ihan "lastenkamalta" tuohon verrattuna :)
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Täältä myös yksi ääni The Outer Limits-sarjalle! Todella hyvin käsikirjoitettuja ja jännittäviä jaksoja. Kaikki ne tuli väijyttyä, etenkin "Hiekkakuninkaat" oli hyvä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
No jos mennään kasarille, "nuoruuteen", niin sillonhan oli kaikkea parasta eli esim. Konnankoukkuja kahdelle, saakelin kova sarja! Sitten tämä sarja, joka aiheutti kaikille paitsi hinteille rakastumisen Makepeaceen. Miami Viceä jotenkin dissasin, mutta yleensä ihailin kaikkea rapakon takaista. En silloinkaan lähtenyt mukaan USA-inhoon, tuohon populistiseen naurettavuuteen, vaan määrittelin asiat ihan itse.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Schimanskia tuli kesäiltoina katseltua. Ei mitään 45 min. räpellyksiä.

- Prätkähiiret

Tässä vaiheessa tajusin naapureideni (ja ihmisten yleensä) idioottiuden.

Katuhaukka oli kyllä kova. Potentiaalia jopa kaikista kovimpaan.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan tuota The Outer Limitsiä koskaan edes uusittu? Parhaimmillaan jaksot olivat tosiaan sellaisia, että nuoren aikuisenkin piti tarkistaa ennen nukkumaanmenoa, ettei sängyn alla ole mörköjä. Voisi kyllä katsoa uudestaankin.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
http://yle.fi/vintti/yle.fi/muistik...tki/rouvaruutu/pidatteko-ostereista-sarja.htm

Tuolta selviää että tämä tuli ulos marraskuussa -69 joten olin kahdeksanvuotias. Muistan että molemmat vanhemmat olivat tuolloin töissä ja vanhemman siskoni piti minua vahtia mutta hän lähti jonnekin kaverinsa kanssa ja jäin yksin kotiin. Muistan vieläkin kuin eilisen päivän kun Ossi Ahlapuron näyttelemä hahmo löytyi jäätyneenä arkkupakastimesta. Pikkaisen pelotti olla loppuilta yksin kun ulkona oli pimeää ja kävi kova tuuli.

Television aarteet: Rikas, rakas, köyhä, varas - Rich Man, Poor Man

Tämä oli kova juttu yläasteikäiselle varhaisteinille. Tämä sarja toi Nick Nolten tutuksi ja ura lähtikin kovaan nousuun sarjan jälkeen. Sarjan pahishahmo Falconetti häikäisi valtavilla käsivarsien ojentajalihaksillaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Onkohan tuota The Outer Limitsiä koskaan edes uusittu? Parhaimmillaan jaksot olivat tosiaan sellaisia, että nuoren aikuisenkin piti tarkistaa ennen nukkumaanmenoa, ettei sängyn alla ole mörköjä. Voisi kyllä katsoa uudestaankin.

Ei ainakaan muista nähneeni uusintoja ensimmäisen esityksen jälkeen. Piti oikein fiilistellä ja katsella Youtubesta klippejä. Tuo pelkkä introkin toi kylmät väreet ja kuumotuksen samaan aikaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Katsomistasi ohjelmista päätellen olet kanssani samaa ikäluokkaa. Muistaako sellaiset sarjat kuin Salainen agentti Maxwell Smart, Cannon, Columbo, Kojak, Sheriffi McCloud, Näkymätön mies, Kuuden miljoonan dollarin mies, Alias Smith and Jones (siis ne kaksi lain suojatonta Kid Curry ja Hanibal Heyes) Mennään bussilla, Merilinja lauantai iltaisin vaikka se ei itselläni mikään suosikki sarja ollutkaan sekä lasten ohjelmista Arja tädin Tenavatuokio, Niksula TV ja Pätkis joka tuli myös myöhemmin 80 luvun alussa ja jota opiskelu boxissa tuli tuijotettua torstai iltaisin ennen baariin lähtöä.

Edit: Pakko lisätä vielä Veijareita ja Pyhimyksiä.

Tuttuja kaikki. Lisäksi seurasin Coronation Streetiä ja Myrskylintuja.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Muuten on kaikki sarjat mainittu, mutta en äkkiseltään huomannut että Veijari nimeltä Brisco (The Adventures of Brisco County Jr.) olisi saanut yhtään mainintaa vielä. Kelly Rutherford, ooh.
Toinen vähän vastaava tapaus oli Pakomatkalla Johnny Bago (Johnny Bago), mutta siitä muistikuvat ovat hatarat.
Molemmat siis noin vuonna '94 tulivat telkkarista, ensinmainittu muistaakseni Yleltä ja toi toinen maikkarilta.
 

Rocco

Jäsen
Aika monta on mainittu, mutta tässä oma listaus satunnaisessa järjestyksessä:

- Perhe on paras
- Ritari Ässä
- Baa Baa Black Sheep
- Alf
- Hukkaputki
- Viemäri-TV
- Seitsemän jalokiven arvoitus (Brøderne Dal og spekralsteinene)
- Tutti Frutti
- Pulmuset
- Kultainen Apina
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muista lapsena/nuorena katsotuista sarjoista tulee aina mieleen Neloselta (?) tullut Dream Team. Harchester United nevöfoget. Wikipedia näyttää sarjan loppuneen vasta 2007, mutta mielestäni sitä ei kyllä niin kauaa Suomessa esitetty? Uusintakierros olisi erittäin tervetullut.

Tehtiin kaverin kanssa FIFA 2000 -peliin tuo kyseinen joukkue...sillä sitten pelattiin ja voitettiin.Kaikkea sitä...
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Viemäri-TV oli roskahuumorin eliittiohjelma. Älykästä ohjelmaa älykkäille ihmisille ja Bidee specialit oli sketsejä, jotka toimi niin monella tasolla. Vielä tänäkin päivänä naurattaa.

Englannissa tuli katseltua setämiehiä, jotka sitten myöhemmin kostautuivat pitkän linjan pedofiileiksi, mutta sillon ne oli vielä arvostettuja hahmoja.
 

Rene Saari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hamilton Mustangs
Pakko kysyä, kun jäi vaivaamaan...
Muistaako kukaan (mini?)-sarjaa, jossa muistaakseni poika lähti välillä lentämään huoneellaan, eli huone muuttui alukseksi...
Luulisin, että brittiläinen / pohjoismainen sarja. Nimen veikkaisin alkaneen C:llä. Sijoittaisin 80-luvun puolivälin jälkeen, 86-89 välille.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Rooman Sheriffi oli useamman vuoden ajan osa koulusta paluu rituaalia. Kotiin, leipää lautaselle ja telkun ääreen. Taisi alkaa siinä noin kolmeta arkisin.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rosvo-Rudolf oli ihan helmi skidinä ja sen haluan tähän mainita
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Aiemminkin tullut tähän ketjuun vastattua, mutta koetetaanpa miettiä lisää:

Täydelliset naiset Joo, tuli katsottua paljon samoja ohjelmia äidin kanssa. Ihan iskevä ohjelmahan Täykkärit sinällään oli, ja varsinkin Breen hahmosta pidin paljon.

Inno menee siihen samaan kastiin, eli katsoin kun äitikin katsoi. Inno aiheutti minulle pakkomielteen kerätä värikortteja maalikaupoista. Tiedättehän ne kortit, joissa on eri värisävyjä. Voisikin joku päivä taas käydä maalikaupassa nappaamassa kortin, kun en ole niitä kerännyt päälle kymmeneen vuoteen.

Frendit edelsivät aikoinaan Simpsoneita, joten Frendejä tapitin eräänlaisena lämmittelynä. Vasta viime vuosina olen oikeasti oppinut arvostamaan sarjaa, jonka ehdoton kuningas on Chandler. Nyt ja aina.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Heikko-Peikko. Punanaamaisia juopon näköisiä nukkeja, kävelytyylikin melko katkonaista.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lehtijengi. Julia Sawalha nuorena pikkuisessa minihameessa koululehden rempseänä päätoimittajana, uuh. Tuon jälkeen ei vaan pystynyt enää katsomaan Todella upeeta-sarjaa, kun siinä oli ihan väärässä roolissa.
 

jäämies-70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Die Mannschaft
Aika monta on mainittu, mutta muistaako kukaan Rekkakuskit-sarjaa?
Movin’ On taitaa olla alkuperäinen sarjan nimi.
Sitä katseltiin pikkuveljen kanssa varmaan joka jakso. Oli huikea sarja!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Muistaako kukaan V-ohjelmaa? Itse en sitä saanut katsella mutta osa ala-asteellani sai katsoa. Naapurin Tomi (nimi muutettu) sai katsella ja kertoi meille muille tarinoita. Ehkä ne vähän pelottikin, vierailijat ulkoavaruudesta.

On jännä että muistaa aika vähän nuoruuden ohjelmia. Olenko vanha? Kyllä se nuoruutta oli kun oli LA Beat aka Beverly Hills 90210, Kummeli, Studio julmahuvi, Teho-osasto, Ihmeidentekijät, Frendit.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Heartmix se vaan oli jotakin.

Se oli vaan kuin väärin ymmärretty nuori tiedemies, paljon edellä aikaansa. Nykyisessä tosi-tv-tajunnanvirrassa menisi varmasti täydestä... Ja jotenkin tuli mieleen, että onko kukaan maininnut Gonzo-tv:tä?

Muistan kuunneelleni kateellisena, kun kaveri kertoi katsoneensa Alf-sarjaa Hesan serkkujen luona PTV:ltä. Alkoihan se sitten näkyä jossain vaiheessa myös muualla Suomessa. Kesä 68 -sarjasta on lämpimät muistot, mutta ei oikeastaan mitään tarkkoja muistikuvia.

Kymppitonni ja Napakymppi ja myöhemmin myös Onnenpyörä kuuluivat jotenkin asiaan. Nykyversiot ei. Enkä kyllä ole tainnut saksalaisia dekkareitakaan katsoa sitten 80-luvun.

Reinikainen, Tankki täyteen ja Näkemiin vaan, muru sen sijaan ovat ajattomia klassikoita.

Tarkkis-sarja olisi löytynyt Yle Areenasta. En katsonut, koska epäilen että ei olisi iskenyt samalla tavalla kuin aikoinaan. Häräntappoasetta sen sijaan vilkuilin vähän aikaa sitten. Ja Lista-ohjelman Areenasta löytyvät ensimmäiset vuodet tuli katsottua, kuten toisessa ketjussa mainitsinkin.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
PTV:stä tuli mieleen Ankronikka. Isoveli (13 vuotta vanhempi) opiskeli Vaasassa ja se oli ilon ja onnen päivä kun tämä tuli kotona käymään, koska toi mukanaan PTV:ltä nauhoittamansa Ankronikka-jaksot. Ne tuli katsottua yleensä moneen kertaan seuraavaa erää odotellessa.

EDIT: Legendaarinen The Outer Limits eli Äärirajoilla mainittu useaan otteeseen ketjussa. Jos oikein muistan, TOL:n jälkeen samana iltana tuli joku Playboy-sarja tms. (luultavasti mainoskanavilta). Sitähän piti aina vilkuilla ja käsi oli kaukosäätimellä valmiina vaihtamaan kanavaa jos jompikumpi vanhemmista vielä poistui makkarista. Tuolloin kun ei vielä ollut omassa huoneessa tv:tä.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Muistaako kukaan V-ohjelmaa? Itse en sitä saanut katsella mutta osa ala-asteellani sai katsoa. Naapurin Tomi (nimi muutettu) sai katsella ja kertoi meille muille tarinoita. Ehkä ne vähän pelottikin, vierailijat ulkoavaruudesta.

V-sarjalla oli kova maine, itse tosin tutustuin sarjaan pitkälti sen sarjakuvaversioiden avulla, se ilmestyi lehtenä jonkin aikaa. Katsoin jonkun jakson, mutta en koko sarjaa.

Outoa kyllä tuo konsepti (muukalaiset ovat ihmiskasvojensa takana liskoihmisiä) puree joihinkin ihmisiin ihan tosissaan, eli on salaliittoteorioita jonka mukaan maapallon eri päättäjät olisivat liskohumanoideja. David Icke -niminen höyrypää on tunnetuimpia tämän aiheen puolestapuhujia, ja The Guardian -lehden artikkelin mukaan peräti 12 miljoonaa amerikkalaista uskoo, että avaruudesta tulleet ja ihmisiksi naamioituneet reptiliaanit hallitsevat Yhdysvaltoja.

12 miljoonaa eli kaksi kertaa Suomen väkiluku. Se on aika paljon se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös