Ti 25.10.2016 Otteluseuranta (Liiga)

  • 69 311
  • 883

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Kyllä se näytti kuulaan osuvan kun tilanteen uudestaan näyttivät erätauolla. Tosin voiko tossa edes osua muualle kuin päähän, ku Kiviranta niin alhaalla. No pitää kattoa viel pelin jälkeen hidastuksena uudestaan, et osuko se lopulta päähän.

Itse en osumaa päähän huomannut, mutta jos osui ja se saadaan videolta näkymään niin hyväksyn sen. Jäähy ei kuitenkaan siitä tullut ja kädet ei ollut ylhäällä. Vain pituusero ja ottavan osapuolen pää alhaalla tuon mahdollistaisi.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Nyt kyllä tulee jäähyjä liukuhihnalta HPK:lle. Kaksi jälkimmäistä on ihan oikein vihellettyjä jos sääntökirjaa katsotaan mutta aika usein noita katsotaan läpi sormien.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Mikko Alikoskikin näköjään pelaa vielä. Siinäkö Ahon seuraava hankinta?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos se osuu päähän niin se osuu päähän. Onko vaikea ymmärtää? Täällä kovin "yllättäen" itkee jokainen ifk-fanipoika.

Kenen mukaan osui päähän? Rangaistus tuli estämisestä, ja jos et tiedä mitä estäminen tarkoittaa, voin avittaa kertomalla että ei ainakaan taklauksen osumista päähän. Ja siinä missä nerokas huomiosi "jos se osuu päähän niin se osuu päähän" on määritelmällisesti toki totta, lienevät ymmärtämisvaikeudet lähinnä sinulla, jos sääntökirjaan olet tutustunutkaan (http://www.leijonat.fi/files/Jaakiekkosaannot/Jaakiekon_virallinen_saantokirja_2014-18.pdf). Lainaan sieltä pätkän:

Jos kiekkoa kuljettava pelaaja pitää päätään alhaalla, kun hän lähestyy taklaajaansa, taklausta ei rangaista päähän tai niskan alueelle kohdistuvana taklauksena, ellei taklaaja käytä ylöspäin suuntautuvaa liikettä vastustajaan tai iske vartaloaan ylös vastustajaan.

Kyseessä siis sääntö 124 ja kohta vii. Tähän tapaukseen tämä nyt ei edes liity, mutta ajattelin vain korjata ilmeisen virheellisen käsityksesi.

Eiköhän tuomarit tulkinneet tuon Finleyn tilanteen kiekottoman estämiseksi.

Tämä lienee itsestäänselvää jäähyn syyn ollessa estäminen. Sääntökirjan mukaan minusta on periaatteessa ymmärrettävää tai vähintäänkin mahdollista tulkita tilanne niin, ettei Kiviranta ollut kiekollinen pelaaja. Jälleen lainaus samasta lähteestä:

Pelaajalla on kiekko hallinnassaan, jos pelaaja käsittelee kiekkoa mailallaan, käsillään tai jaloillaan pelaten. Jos toinen pelaaja tai hänen varusteensa koskevat kiekkoon, kiekko osuu maaliin, irtautuu pelaajalta jollain tavoin, niin pelaajalla ei katsota enää olevan kiekko hallinnassaan.

Kiekon hallussapidolla viitataan pelaajaan, joka käsittelee kiekkoa mailallaan, tarkoituksellisesti ohjaa kiekon kanssapelaajalleen tai sulkee kiekon. Mikään kiekon tahaton osuma tai kimpoaminen vastustajaan, maalikehikkoon tai laitoihin ei merkitse kiekon hallussapitoa. Viimeisellä kiekkoa pelanneella kenttäpelaajalla katsotaan olevan kiekko hallussa ja häntä voidaan sääntöjen puitteissa taklata edellyttäen, että taklaus tapahtuu hänen hallitessa kiekkoa tai välittömästi sen jälkeen, kun pelaaja on menettänyt kiekon hallustaan


Tuollaisessa tilanteessa kai aktivoituu estämisen kohdalta pykälä, jonka mukaan

Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa estämisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tässä tapauksessa siis, mikäli Kiviranta tulkitaan kiekottomaksi, Finley vahingoitti vastustajaa estämisen seurauksena eikä muita vaihtoehtoja tuomiolle ollut. Itse en tuosta tulkinnasta sitten ole ihan samaa mieltä, eikä näytä olevan moni täälläkään, mutta tämän valossa tuomareita on helpompi ymmärtää. Huonoa tuuria joka tapauksessa, mikäli Kivirannalle olisi tullut kunnon syöttö nähdyn roiskaisun sijaan, ei tuossa olisi ollut estämistulkinnalle mitään sijaa.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Voisko ton alisuorittajaparin Vahalahti-Gagnon erottaa, kun ei sitä oletettua tulosta ole tullut ja tuskin tuleekaan. Gagnon on muutenkin täysin yliarvostettu pelaaja. Liigan tulokaskauden meriiteillä ansaitsee 1. ketjun paikan kaudesta toiseen.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Ihan ovela tämä Kerhon taktiikka, boksia vaan niin TPS ei tee lisämaaleja.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
AIJAI JOKINEN!
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Voi jumalauta tuomarit kun vihellätte Tepsin vastustajille niitä kakkosia. Onko aivan pakko??
 

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Aika tylsää peliä molemmilta. SaiPa ei pääse edes paikoille. Kärpillä ollu kolme jäähyä ja siitäkin huolimatta Rynnäksellä mahtavat kuusi torjuntaa...
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Jaa onnittelut voitosta KalPalle. Ei yksinkertaisesti kulje Pelicansilla tänää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös