Florida Panthers 2016–2017

  • 174 009
  • 430
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kun en pelaajia mitenkään tunne, mutta mitä tätä kissapalstaa nyt kolmisen vuotta olen lukenut, niin nykyinen joukkue vaikuttaa puoliummikon silmissä joukkueelta, jolla on jo realistisesti mahdollisuus taistella pytyssä. Korjatkaa, jos olen aivan kujalla.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Kyllähän tuo Yandlen sopimus on loistava uutinen! Jos/kun Campbell jatkaa matkaa, niin Keithistä saadaan pitkäksi aikaa iloa joukkueelle.
Jos Matheson jatkaa ensi kaudella samanlaisia otteita kun esim. kevään mm-kisoissa, niin näyttää erittäin hyvältä.
 

susi

Jäsen
Näinköhän Yandlea kaavaillaan tuohon Ekbladin vierelle ykköspariin. Tämä olisi ihan järkevä liike, joka mahdollistaisi Mathesonin sisäänajon hieman pienemmällä vastuulla ja helpommilla minuuteilla sekä kenties kakkosylivoimassa.

Matheson pelasi kyllä aika vakuuttavasti sekä Ekbladin pakkiparina kuin myös MM-kisoissa niin melkein toivoisin että tällä parilla jatketaan ensi kaudellakin. Siinä olisi meinaan pakkipari jolla voi mennä pitkälle tulevaisuuteen.

Mitenköhän Kulikovilta onnistuisi oikeana pakkina pelaaminen vaikka on left? Ja pitäisikö Yandlen rinnalle saada ns. vielä enemmän stay-at-home pakki kuten Petrovic? Saa nähdä hommataanko tuohon X:n paikalle vielä tosiaan esim. joku fyysinen stay-at-home pakki vai annetaanko paikka jollekin jo organisaatiossa olevalle, kuten McCoshen, Hulström, Kindl etc.

Matheson-Ekblad
Yandle-Petrovic
Kulikov-X
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Matheson-Ekblad
Yandle-Petrovic
Kulikov-X

Itse haistelisin tuohon vapailta markkinoilta kokenutta oikeankätistä pakkia maltillisella sopimuksella kuten Ben Lovejoy jos halutaan että kätisyydet natsaa taikka sitten Jason Demers, Luke Schenn... Pieni haikailu kylläkin Gudbranssonista mutta antaa ajan kulua.

Mites näette tuon pakiston laajennus draftia ajatellen kun suojaamatta on jätettävä yksi pakki? Kolme pakkia suojataan jotka ovat todennäköisesti Matheson, "X" sekä Yandle ja Ekblad, Kulikov, Petrovic ja Kindl ovat automaattisesti suojattuja koska nykyinen sopimus loppuu tulevan kauden jälkeen. Jääkö jäljelle sitten ainoastaan Kampfer jos pelaa tulevalla kaudella vähintään 23 peliä? Olenko nyt ymmärtänyt jotakin väärin kun luin noita drafti ohjeita pikaisesti esim. Onko silloin suojaamaton pelaaja jos pelaaja tekee jatkosopimuksen? Pahoittelen huonoa englannin kielen taitoa etten saanut noihin kysymyksiini vastauksia itse.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mitenköhän Kulikovilta onnistuisi oikeana pakkina pelaaminen vaikka on left?

No hyvinhän tässä alkaa näköjään pää olemaan juhannuskunnossa, kun unohtuu tuollaiset oleelliset asiat. Pidetään tosiaan se Kulikov vasemmalla, jolloin vasen puoli pakistossa on aika lailla valmista kauraa. Täydellisessä maailmassa Kulikovin korvaa sitten aikanaan McCoshen. Eikä tosiaan mitään sitä vastaan, että Matheson Ekbladin kanssa pelaisi, jos homma toimii. Hyvä olla kuitenkin olemassa vaihtoehto iskeä siihen kokenut Yandle, jos nuorukaisella menee jossain vaiheessa kautta vähän pakka sekaisin.

Oikealla puolella ei sitten Ekbladin lisäksi ole oikeastaan sellaisia varmoja tapauksia. Petrovic on toki kehittynyt kausi kaudelta ja todella toivon, että mies ottaa ensi kaudella askeleen 82 ottelun varmaksi oman pään portsariksi. Steven Kampfer alkaa olla jo siinä iässä, että tuskinpa tuosta mitään harppausta enää tapahtuu. Pätevä stunttaaja ja hyvä kiekon kanssa, muttei millään ainakaan top4-tasoa.

Jason Demers kuulostaisi näin äkkiseltään hyvältä vaihtoehdolta tuohon oikean puolen rotaatioon. On ilmeisesti sellainen jokapaikan höylä ilman sen suurempia vahvuuksia tai heikkouksia, joskin muistan Starsin ketjusta lukeneeni hieman negatiivista kommenttia (@AJTSS @heketsu88 @Benn ?) miehen otteista. Pelasi joka tapauksessa Dallasilla sellaiset 20 minuuttia ottelussa ja teki ihan mukavat tehotkin. Lovejoy ei oikein sytytä, vaikka varmasti pätevä veteraani onkin. Ihan makuasioita.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näinköhän Yandlea kaavaillaan tuohon Ekbladin vierelle ykköspariin. Tämä olisi ihan järkevä liike, joka mahdollistaisi Mathesonin sisäänajon hieman pienemmällä vastuulla ja helpommilla minuuteilla sekä kenties kakkosylivoimassa.
Näin sivuhuomiona: hauska ajatella, että 1996 syntynyt Ekblad on jo siinä asemassa, että hänen taakse voi suojata prospecteja helpommille minuuteille. Kova jannu.
 

mästare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK & San Jose Sharks
Pantteripuolustuksen tulivoima (Ekblad, Yandle, Matheson) alkaa näyttää jo hyvältä, mutta sitä yhtä oman pään pelotetta ja isäntää edelleen kaipailisin.

Yandle - Ekblad
X / Matheson - Kulikov
Matheson / X - Petrovic / Kindl
Kampfer

Kyllä hyvältä alkaa näyttää. Kiekollista osaamista ja tulivoimaa on tarpeeksi. Itse pidän tästä Yandlen hankinnasta todella paljon. Pelaaja oikeastaan parhaassa iässä, kiekollinen, tehokas ja peliälyä löytyy. Erittäin hyvä ylivoimalla. Mutta tosiaan sellaista omanpään stay-at-home mörköä huutaisi vielä Floridan pakisto. Hyvältä näyttää!
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Mites näette tuon pakiston laajennus draftia ajatellen kun suojaamatta on jätettävä yksi pakki? Kolme pakkia suojataan jotka ovat todennäköisesti Matheson, "X" sekä Yandle ja Ekblad, Kulikov, Petrovic ja Kindl ovat automaattisesti suojattuja koska nykyinen sopimus loppuu tulevan kauden jälkeen. Jääkö jäljelle sitten ainoastaan Kampfer jos pelaa tulevalla kaudella vähintään 23 peliä? Olenko nyt ymmärtänyt jotakin väärin kun luin noita drafti ohjeita pikaisesti esim. Onko silloin suojaamaton pelaaja jos pelaaja tekee jatkosopimuksen?
Juu ei. Kaikki pitää erikseen suojata, paitsi pelaajat joilla on max kaksi kautta ammattilaisena, eli käytännössä tämän kauden tulokkaat. Sopimustilanne ei sinänsä vaikuta suojaamiseen, mutta siinä oli jotain rajoituksia kuinka paljon laajennusjengi saa ottaa katkolla olevia soppareita. Eikä UFAa tietysti kannata edes suojata. Siis Panthers suojannee Ekbladin, Yandlen ja ehkä Kulikovin jos aikovat sen pitää. Mathesonia ei kaiketi tarvitse suojata.

Edit
Niin ja suojaamattahan piti jättää 2hyökkiä ja 1 pakki joilla edelliskaudella 40 peliä tai kahdella kaudella 70. Ja nämähän ei saa olla UFA-miehiä?
 
Viimeksi muokattu:

Louis

Jäsen
Runkosarjassa ei toisaalta tarvitse kuin edetä pudotuspeleihin ja millään muulla ei ole väliä. Joten näkisin että puolustus on nyt valmis ensi kautta varten:

Matheson-Ekblad
Yandle-Petrovic
Kulikov-Kindl/Kampfer

Rentalilla voi sitten siirtotakarajalla hakea vahvistusta puolustukseen.

Hyvin on nyt kortit pelattu treideillä myös laajennusdraftia varten, koska sekä McCann ja Matheson ovat suojassa (2 tai vähemmän vuosia ammattilaisena kesällä 2017). Suojattava on siis seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yksi maalivahti. Tai vaihtoehtoisesti 8 kenttäpelaajaa ja 1 maalivahti. Kulikovin, MacKenzien ja Kindlin sopimukset päättyvät tulevan kauden jälkeen.

Hyökkääjät (7): Barkov, Huberdeau, Jagr (jatkaa 50-vuotiaaksi), Trocheck, Jokinen, Smith, Bjugstad
Puolustajat (3): Ekblad, Yandle, Petrovic
Maalivahti (1): Luongo

Ja näin runko on kiinnitetty myös kaudesta 2017-18 eteenpäin:

Huberdeau-Barkov-Jagr
Jokinen-Trocheck-Smith
McCann-Bjugstad-X
X-X-X

Matheson-Ekblad
Yandle-Petrovic
X-X

Luongo
X

Näitä X-ruutuja voi sitten huoletta täyttää vaikkapa Crousella, Hawrylukilla, Lammikolla, McCoshenilla, Hultströmilla, Huntilla, tai vapailla agenteilla. Mitään isoa ruutua ei ole täytettävänä.
 

Duffman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chelsea, Florida Panthers, Azzurri
Hyökkääjät (7): Barkov, Huberdeau, Jagr (jatkaa 50-vuotiaaksi), Trocheck, Jokinen, Smith, Bjugstad
Puolustajat (3): Ekblad, Yandle, Petrovic
Maalivahti (1): Luongo

Jagriakaan ei tarvitse suojata, koska hänhän teki vain vuoden sopimuksen, näinollen laajennusdraftia koskien on kissalassa asiat erittäin hyvin!
 

Rat

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Floridan varausvuorot tulevana viikonloppuna ovat #23, #33, #94, #114, #174, #175.

Ketä palstaveljet haluaisivat Floridassa nähdä? Suomalaiset varmaan kiinnostavat aina. Heittäkää nimiä vuoroille jotka voisivat olla mahdollisia ja jotka ovat mielestänne mielenkiintoisia tai hyviä hakuja. Perustelut voi jättää pois, kunhan saa varaustilaisuutta odotellessa mielenkiintoisia nimiä pöytään jotka muut ovat huomanneet.

Heitän itse tällaiset:
#23 German Rubtsov
#33 Pascal Laberge
#94 Henrik Borgström
#114 Aapeli Räsänen
#174 Kristian Rubins
#175 Veini Vehviläinen
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Sinne meni Rocco. Noh, kuten aikaisemmin tuli spekuloitua, kaverin katto lienee tuolla jossain Nathan Gerben tasolla ja uhkana on myös AHL-jyräksi jääminen. Ei siis paha menetys, vaikka mies mitä ilmeisimmin oli pidetty miekkonen ja todellinen joukkuepelaaja. Berra on vähän arvoitus. Hyviä otteita aikanaan, mutta taitaa vähän heitellä sveitsiläisen taso pelistä toiseen.

Sitten mielenkiintoisempaan aiheeseen, eli lähestyvään varaustilaisuuteen. Florida varaa siis numerolla 23, jossa BPA-periaate ei enää välttämättä elä niin vahvana, kuin esimerkiksi viidentoista ensimmäisen varauksen aikana. Jos hieman katsellaan organisaation edellisiä varauksia ja lupauksia, on jokainen pelipaikka suhteellisen hyvin katettu. Puolustuksessa jo nyt NHL:ssä pelaavien nuorten lisäksi on juuri sopimuksen joukkueeseen solmineet Ian McCoshen ja Linus Hulström sekä omat varaukset Thomas Schemitsch, MacKenzie Weegar ja Josh Brown. Ei mitään eliittitason puolustusosaamista, mutta jokaisella on potentiaalia NHL:ään saakka kakkos- tai kolmospariin. Ekbladhan se tulee joukkueen ykköspuolustaja olemaan vuosia, joten ei tuolta nuorista sitä suurinta vastuunkantajaa olla edes tarvitsemassa. Jos nyt kuitenkin puolustajaa lähdettäisiin varaamaan, niin kaksi nimeä nousee esiin, jotka saattavat vielä olla vapaina tuolla 23. vuorolla.

Dante Fabbro: Älykäs, rauhallinen ja ennen kaikkea varma. Todennäköisesti ehtii mennä jo kahdenkympin sakissa, mutta riemusta kiljuen varaisin Fabbron jos Floridan vuorolle näinkin kokonaisvaltainen puolustajalupaus putoaisi.

Logan Stanley: Olisiko tässä sitten tulevaisuudessa se uusi Gudbranson? Iso, vahva ja varmasti peliä avaava puolustajalupaus, jolla on edelleen parannettavaa luistelussaan. Mitään pistelinkoa Stanleysta tuskin koskaan tulee, mutta ihan kärkipään shutdown -puolustajaksi Loganilla on potentiaalia.

Muut puolustajat ovatkin sitten rankingeissa sen verran ylempänä tai alempana, etten näe heitä varteenotettavina vaihtoehtoina Panthersille. Tietysti jos Panthersin oma kasvatti Jakob Chychrun jatkaa putoamistaan, on kaverin nimen huutaminen siinä vaiheessa aika no-brainer. Henkisiltä ominaisuuksiltaan Chychrunissa on ilmeisesti hyvin paljon samaa, kuin Aaron Ekbladissa.

Laitahyökkääjäosastolla Floridalla on melko hiljaista Lawson Crousen ja Dryden Huntin jälkeen. Etenkin oikea laita on syvyydeltään kyseenalainen ja tämä mielessä esiin nousee selkeästi yksi nimi:

Julien Gauthier: Jälleen on todella epävarmaa, onko Gauthier enää Floridan vuorolla saatavilla, mutta tämä todella fyysinen ja maaliahne laitahyökkääjä olisi vastaus tuohon oikean laidan syvyysongelmaan. Kun pitkässä juoksussa Jussi Jokinen ja Jaromir Jagr vaihtuisivat Lawson Crouseen ja Julien Gauthieriin, olisi joukkue kyllä iso ja vahva läpi kokoonpanon. Gauthierin kohdalla epäilyksiä lienee lähinnä pelityylin yksipuolisuudessa. Onko Gauthierista hyötyä joukkueelle silloin, kun verkot eivät heilu?

Muista laitahyökkääjistä maininnat ricknashmaiselle Riley Tuftelle sekä Kanadan juniorisarjojen All Stars -kisoissa loistaneelle Pascal Labergelle, jonka tosin ennen NHL:n porttien aukeamista on kasvettava massaa melko lailla. Aikaisemmin ketjussa taidettiin mainita myös venäläinen Vitali Abramov, jota vertaisin Jason Zuckeriin. Moni on väläytellyt myös Alex DeBrincatin valitsemista tällä vuorolla, mutta itse hieman vierastan ajatusta. Jotain - pienen koon lisäksi - täytyy olla pielessä, jos niinkin kovilla pistemäärillä ollaan ennakoissa siellä ensimmäisen ja toisen kierroksen rajamailla.

Keskushyökkääjien osalta Panthersilla on pullat hyvin uunissa jo NHL:nkin puolella. Barkov, Bjugstad, Trocheck ovat kullanarvoinen kolmikko ja kun vielä Jayce Hawryluk ja Denis Malgin ovat lupauskatraan kovimmat yksilöt ei Rowella, Tallonilla ja kumppaneilla välttämättä ole tarvetta varata keskushyökkääjää tänä vuonna ensimmäisellä kierroksella. Kaksi nimeä nostan kuitenkin esiin, jotka toimikoon poikkeuksina. Oletan nyt, että Logan Brown, Clayton Keller ja Tyson Jost ovat kaikki jo vuoroja sitten varattu Panthersin väen astellessa lavalle.

Michael McLeod: Keskushyökkääjäksi merkitty McLeod kykenee ilmeisesti ongelmitta pelaamaan myös laidassa ja ehkä nuorukaisen suoraviivainen läpi-harmaan-kiven -pelityyli sopiikin parempin laitaan. On täysin mahdollista, että myös McLeod on ennen Floridan vuoroa varattu. Potentiaalin katto lienee jopa siellä kärkiketjujen puolustavan sentterin ja alivoimaspesialistin tasolla, mutta mahdollisuus jäädä alaketjujen energiapelaajaksi on olemassa. Vuorolla 23 riski lienee kuitenkin turvallista ottaa.

German Rubtsov: Loistava kahdensuunnan sentteri ja ihmettelen aina vain alhaista sijoitusta rankingeissa. Tästä jollekin ryöstö. Saattaisin jopa varata ennen McLeodia tämän valmentajan unelmapelaajan (enpä olisi uskonut veli venäläisestä käyttäväni tätä nimitystä missään vaiheessa). Craig Button osaa sentään arvostaa Rubtsovin sijalle 14, mutta miten russian factor vaikuttaa? Rubtsov saattaisi pitkässä juoksussa tehdä Bjugstadista tai Trocheckista kauppatavaraa. Nähdäkseni häntä ei nimittäin laiturin paikalle tulla istuttamaan.

Eli näiden puheiden jälkeen oma draft-ranking Panthersin osalta:

1. Julien Gauthier
2. German Rubtsov
3. Dante Fabbro
4. Michael McLeod
5. Riley Tufte
6. Logan Stanley
7. Pascal Laberge
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ekbladille ollaan Friedmannin mukaan tekemässä kahdeksan vuoden sopimusta, about $60 miljoonan arvoista. Ei kommentteja Floridan leiristä, mutta saa tosiaan tehdä jatkodiilin aikasintaan heinäkuun 1. päivä.
 
Ekbladille ollaan Friedmannin mukaan tekemässä kahdeksan vuoden sopimusta, about $60 miljoonan arvoista. Ei kommentteja Floridan leiristä, mutta saa tosiaan tehdä jatkodiilin aikasintaan heinäkuun 1. päivä.
Mitähän Barkov tuumii, jos Ekblad saa noin paljon enemmän. Se olisi kaudessa verojen jälkeen 973 000 enemmän. Kuka täällä olikaan se ykkönen, ja eikö yleensä meille hyökkääjätähdille makseta enemmän kuin puolustajille.
Ennätysmäisiksi tulee nousemaan Ekbladin tulot uran ajalta. Ainakin puolustajien osalta. Jos nyt saisi 60 miljoonaa, ja sen jälkeen 8x8 = 64. Ja sittenkin ura vielä jatkuu varmasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitähän Barkov tuumii, jos Ekblad saa noin paljon enemmän.

Ei mitään? Barkov on viimeisen päälle joukkuepelaaja ja nöyrä äijä, ei se tuommoisista pienistä eroista kausipalkassa välittäisi. Itse luulen, että Ekblad tulee saamaan suurin piirtein saman kokoisen sopimuksen kuin Barkov. Ekblad on kyllä huima puolustaja nuoresta iästään huolimatta, kyllä panttereiden kelpaa.
 
Nyt on kyllä pakko ihmetellä mitä tietoa Panthersilla on, mitä muilla ei ole. Borgströmiä jossain villeimmissä versioissa lyötiin ykköskiekan loppuun, mutta pääosin mies on löytynyt sieltä kolmoskiepiltä ennakoissa. Toki McKenzie arvosti miestä kakkoskiekan alkuun, joten nykyinen tilastoguruosasto on varmasti tietoinen jostain mitä ei muuten nähdä. Toki pääosa miehen pisteistä oli ns. "tärkeitä pisteitä". En olisi pistänyt pahitteeksi varausta, jos keskellä ei olisi nyt jo ylitarjontaa. Barkov, Trocheck, Bjugstad ovat siinä ~5 vuoden päästä primessaan, joten hieman ihmetyttää. Sitten on vielä Hawrylukia ja Malginia, jotka tosin pystyvät pelaamaan myös laidalla. No, ehkä tässä varaudutaan jo siihen, ettei ole varaa pitää kolmea noin kovapalkkaista sentteriä riveissä.

Kuitenkin tasaisia ukkoja oli tarjolla, joten BPA oli pakko olla vankasti Borgströmin puolella. Jokusen pelin mieheltä nähneenä on pakko yhtyä siihen, että potentiaalia on. Henrik on kuitenkin pituuden puolesta hyväraaminen pelaaja, mutta köykäinen. Ei pystynyt fysiikallaan dominoimaan junnuissakaan, mutta toki pitkällä varrellaan pystyi kaivamaan kiekkoja. Luotettava kahdensuunnan pelaaja, jolla on kuitenkin kiitettävästi käsiä. Upsidea on totisesti vielä paljon. Nyt vielä lähtee yliopistoon pelailemaan, joten varauskin on voimassa vielä hyvän tovin ja aikaa rauhalliseen kehitykseen on. Varauksettomat pinnat eleistä ja olemuksesta varauksen tultua.

Nyt on sitten vielä aikainen kakkoskiepin vuoro (#33, Gudbranson-diilistä), kaksi neloskiekan vuoroa ja kuudennella yksi vuoro. Myöhäisempiä varauksia en osaa edes spekuloida, mutta omat suosikit kakkoskiepin vuorolle olisivat Vitali Abramov, Pascal Laberge ja Boris Katchouk. Abramov olisi high risk - high reward, mutta omasta mielestä nykyisellä poolilla olisi mahdollisuus ottaa vähän riskiäkin. Pelkällä seiftillä ei voi pelata, kun viime vuonnakin napattiin ykköskiekalla se ns. "varma" Crouse. Laberge on jopa todennäköinen menijä ennen Panthersin vuoroa. Monipuolinen, hyvin kahteen suuntaan pelaava, mutta älykäs pelaaja, joka pystyy viimeistelemään ja tekemään peliä. Kuulostaa Pantterilta. Kanadalaisvenäläinen Katchouk on hyökkäävä vauhtikone. Sijoitettu kaikissa ennakoissa top32:seen, joten jos on vielä tarjolla, niin puhutaan hyvästä hausta.

Tosin, jos meno jatkuu ensimmäisen kierroksen tyylillä, niin sieltä napataan joku sijalle 150. ennakoitu sentteri, joka on lähdössä yliopistouralle. Lähtökohtaisesti hakisin itse laituria, mutta ymmärrän kyllä pakkihankinnan. Itseä kiehtoo edelleen Sean Day, vaikka kyseessä lienee pitkässä juoksussa bust, joka varataan lähinnä tuon poikkeusstatuksen takia aikaisemmin, kuin "pitäisi", mutta silti lähtisin hakemaan kolmannella kierroksella treidiä kyseiselle kierrokselle, jos Day on vielä vapaana.
 

susi

Jäsen
Olipa pommi tuo Floridan varaus. Bogströmista oli kyllä etukäteiskaavailua että menee ekan kierroksen lopulla eli ihan puskista ei tullut. Toisaalta itsekin ajattelin että juuri Florida ei Bogströmiä varaa koska sentteriosasto on jo varsin kunnossa. Toisaalta, Borgström lienee NHL-kokoonpanoon valmis aikaisintaan kaudelle 2018-19 joten siihen mennessä voi tapahtua kaikenlaista. Borgströmin tarina kyllä mielenkiintoinen, potkut Jokereista liian pienikokoisena (ei helvetti...), vastahakoisesti pelaamaan Hifk:on jona aikana 20 cm kasvupyrähdys. Tämän takia pelannut viimeiset vuodet omien ikäistensä kanssa, toisaalta Göran Stubbin mukaan olisi taitojensa puolesta mahtunut pelaamaan Hifkin liigajoukkueeseen jos ei olisi ollut suuntaamassa ensi kaudeksi yliopistosarjaan.

Mutta in the end, kuka NHL-seura ei haluaisi riveihinsä yli 190 cm pelitaitavaa kiekollista sentteriä? Fyysisyyden kanssa on toki stadin kundilla vielä tekemistä, lisää lihaksia ja voimaa luisteluun, mutta kuten kaveri itse totesi, lähtemällä yliopistoon "ostaa" itselleen nyt aikaa joka lienee aivan oikea ratkaisu. Niin, ja Harvey Fialkovin mukaan Borgström oli Floridan papereissa koko draftin taitavin pelaaja. Se kertonee jotain siitä miksi varaus tehtiin. Mutta varmasti myös suuri luottamuksen osoitus seuran Euroopan scoutille Jari Kekäläiselle.

Tänään lähtisin, pienestä koosta huolimatta, valitsemaan 33. pickillä Alex Debrincatin. Ei nuo tehot ja maalimäärät voi ihan vahingossa tulla. Ja nyky-NHL:ssä pärjää myös pienemmät kaverit.
 

susi

Jäsen
Florida teki sitten heti draftin alkuun kaupan ja Kulikov lähti Floridaan vaihdossa Mark Pysykiin ja kolmannen kierroksen varaukseen. Lisäsi seurat vaihtoivat 2. kierroksen varauksensa. Tällä Buffalolta saadulta vuorolta Florida varasi sitten Adam Mascherinin, myös pienikokoinen pelaaja, mutta hyvän laukauksen omaava. Luistelussa kehitettävää. Debrincat olisi ollut Floridallekin saatavilla vielä mutta Florida päätti toisin.

Eilen oli jo paljon huhua siitä, että monet seurat olivat Kulikovista kiinnostuneita ja toisaalta siitä, että Florida halusi tehdä jatkosopimuksen Kulikovin kanssa. Ilmeisesti alustavat neuvottelut eivät tuottaneet tulosta ja kauppaan suostuttiin. Pysyk ei ilmeisesti ollut GMTM suosikki, ja esim. advanced statsit kertovat vain hyvää Pysykistä. No, vaikka Kulikov olisi myös leftin miehenä pystynyt pelaamaan rightin puolella niin nyt saatiin tilalle aito rightin pakki ja samalla 3.3 miljoonaa cap-tilaa.
 

susi

Jäsen
Niin vielä, Masherin oli verrannut itseään haastattelussa Panttereille Phil Kesselinä. Siis laukauksensa osalta :)

Pysykin suhteen Florida uskoo, että omaa enemmän potentiaalia kuin Kulikov. Pysyk 1. kierroksen varaus vuodelta 2010.
23. valinta kuten myös Matheson oli.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Pysykin läpimurtoa on odoteltu jo muutama vuosi, mutta ei todellakaan ole vielä mikään menetetty tapaus. Voi olla parin vuoden sisään hyvä top-4 pakki, ellei jopa jo seuraavalla kaudella. Tuli seurailtua hänen uraansa silloin varausta edeltävänä kautena ja ura näytti olevan hyvällä suunnalla.
 
Pysyk voi osoittautua kovaksi tekijäksi, siitä ei kahta sanaa. Silti mulla on todella pettynyt olo. Nyt siis saatiin käytännössä Kulikovista prospekti (heh, sinänsä hassua käyttää nimitystä prospekti, kun ukot varattu perättäisinä vuosina, mutta eroa on yli 300 pelattua peliä) ja 3rd rounderi. Lisäksi vielä heikennettiin omaa kakkoskiekkaa. Voisin lyödä vetoa, että ensi vuoden TDL:llä vastine olisi ollut parempi, jos olisi ollut halu treidata. Treidi olisi ollut täysin fine, jos oman kakkoskiekan varauksen puolesta olisi mennyt toinen 4. kierroksen varauksista.

Kulikov itsessään ei ollut mikään merkittävä tapaus tässä vaiheessa. Oli toki pelannut itsensä jo vakaaksi NHL-pelaajaksi, mutta henkilökohtaisesti olen täysi kysymysmerkki. Kulikov, Mitchell, Campbell, Gudbranson, mitä yhteistä? Kaikki pois jengistä tällä nyt. Kaikki olivat myös vakaita pelaajia, eikä tässä kohtaa kannata vetää mitään Mitchellin loukkaantumista mukaan, miksei ensikaudellakin joku voi olla koko loppukautta sivussa? Tuon porukan mukana lähti 2678 ottelua kokemusta NHL:n runkosarjan peleistä. Nyt pakistossa on toki Yandle, mutta hänen takanaan seiskapakki Kindl on ainoa, jolla on yli 200 NHL-ottelua. Jos siellä nyt ollaan niin saatanan paljon numeroiden perässä, niin lyökää nyt excelliin, mikä on onnistumisen todennäköisyysprosentti.

Toki tämä tarkoittaa sitä, että joko lisää treidejä on tulossa tai UFA-markkinoilla ollaan helvetin aggressiivisia. Ainoa huono puoli on, että UFA-markkinoilla on rajattu määrä pelaajia, jotka täyttävät puutteita, eli kokemusta ja vakautta takalinjoilla. Hamhuis, Polak ja Russell (ehkä Demers) ovat ainoat nimet, jotka pystyvät edes teoriassa hyppäämään top4-rooliin (eli kahden ensimmäisen parin minuutit + av).

Oli miten oli, tämä yltiöpäinen kikkailu treidien ja riskit varausten kanssa aiheuttavat mun tilastopäässä sen, että Panthers on ensi kauden Avalanche. Eli suonenvedosta takaisin pudotuspelien ulkopuolelle. Mielelläni olen väärässä, mutta kyllä mulla menee kylmät väreet (ei hyvät), jos 50-60% pakistosta vaihdetaan yhden kesän aikana.

Palaan myöhemmin tänään tai huomenna noihin varauksiin, tällä hetkellä omat aivot pystyy prosessoimaan vain tuota treidiä. Alla vielä oma hahmotelma puolustuksesta tulevalle kaudelle:

Ekblad - Matheson (kysymysmerkki, vaikka onkin hyvä pelaaja)
Yandle - XXXXXXXX
Petrovic - Pysyk
Kindl - Kampfer
etc.
 

susi

Jäsen
Floridallahan on nyt about 19 miljoonaa käytettävissä, osa tuosta menee lähinnä Trochekille, joten odotettavissa luulisi olevan että Florida on aktiivinen vielä FA-markkinoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös