Aikuisten oikeasti

  • 10 154
  • 73

Tunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flonaldo imee.
Kuka on keksinyt tämän hauskan lausahduksen, jota kuulee nykyään radiossa ja tv:ssä ja näkee jopa kielellisesti hienostuneella Jatkoajan palstalla?

Aikuisten oikeasti hei, kertokaa, hei, aikuisten oikeasti!
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jaa... sitä kuulee joka paikassa? Minä kun luulin, että tämän termin takana on yksi kaverini, joka hokee tuota fraasia joka paikassa...

Ainakin luulin melkein aikuisten oikeasti, siis lasten leikisti, ei kun... leikisti oikeasti tai jotenkin sinne päin.

En kyllä ainakaan itse keksi, mistä tuo olisi tullut... TV:ssäkään ei pyöri mitään viihdesarjaa, josta tuo olisi voitu repäistä. Kummeli-vitsiltähän tuo kuullostaa... mutta...
 

Aksu

Jäsen
Ei aavistustakaan. Itselleni se jäi sanavarastoon joitakin vuosia sitten erään kaverin hokiessa sitä aina kun hänen piti saada sanoilleen vakuuttavuutta. Yleensä kuulijakunnassa heräsi hilpeyttä ja otin sananparren myös itselleni. Koomiseltahan se kuulostaa vieläkin, kenen tahansa suusta.
 

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Radiossa - siis ihan oikeesti

Jos ei muualla, niin ainakin viime aikoina eräässä radiossa pyörineessä mainoksessa on eräs autojobbari yrittänyt vakuutella "kuuman" auton puhtoisuutta ostajakandidaatille loppukaneetilla "aikuisten oikeasti". Siis hemmo-ostohalukas kysyy että oikeastiko paperit on kunnossa tms. mihin vastauksena se aikuisten oikeasti.

Ihan hyvä lohkaisu copyltä!
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Olisko taas Predator?

Niin, en malta olla kysymättä, että koskakohan nimimerkki Predator marssii paikalle ja ilmoittaa "taas" olevansa ko. termin takana, samoin kuin tuon pissaliisa-terminkin...?

Jään jännityksellä odottelemaan, eli siis niinku vittu venaamaan. Tiäxte, vai nou?

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisi ihan mielenkiintoista tietää, mikä saa laittamaan omaan puheeseen näitä täytesanoja. Jonkinlaista oppimista se lienee.
Oikeasti- sana ei minulle ole vielä kenenkään kielenkäytössä särähtänyt korvaan, mutta niinku- ihmisiä tunnen useita. Aikoinaan peruskoulussa piti huutaa hep, jos historianopettajamme sanoi tuota tai niinku.
Toni Niemisen tota noin oli aikoinaan hyvinkin tunnettu.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aikuisten oikeesti on ärsyttävä sanonta ja sitä todellakin kuulee joka paikassa. Siitähän on sitten kehittynyt tämä eläkeläisten oikeesti, joka on v**tuilua niille, jotka käyttävät aikuisten oikeesti- sanontaa.

Täytesanojen maailmanmestari on ilman muuta miljonääri-jussi Ville "tiätsä" Loponen. Ohjelman katsomisesta saa helposti hiukan jännittävämpää, kun kaverin/kavereiden kanssa ottaa kisan, kuka ehtii sanoa nopeiten "en" kun Ville on kysynyt "tiätsä?". Kannattaa joskus kokeilla...
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Eiköhän tuo aikuisten oikeesti ole tullut tuolta pissaliisa maailmasta. Pissaliisat ja vittuterothan käyttävät alituisesti tuota typerää täytesanaa, sopi se sitten lauseeseen tai ei. " siis vittu oikeesti vai!?", särähtää ainakin minun korvaani tuoden mielikuvan siidukalla marinoidusta tolppakengissä kyykkivästä meikkihirviöstä. Niin siis tuolla aikuisten versiolla vain nauretaan tuota meidän tulevaisuuden sukupolvea, oikeesti.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aikuisten oikeesti sanaa käytti ainakin yksi Miljonääri Jussin tytöistä. Tosiaan tuolta Pissisten maailmasta.
 

hokkineito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki ja jossain määrin Oulun Kärpät
Aikuisten oikeesti esiintyy nykyään myös Käenpesä-sarjassa...

Ehkä se tarkottaa sitä, että aikuiset sit tosissaan tarkottaa sitä, ku johonki lisätään toi aikuisten oikeesti.

Mutta Ruutuässällä oli kyllä paras heitto tohon "tiätsä"-lisään. Ja se on oikeesti, siis aikuisten oikeesti todella raivostuttavaa... Tiätsä niinku sillee ;)
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tiättekste, et se on niinku tota silleen ihan tosi niinku ärsyttävää, et sitä "aikuisten oikeasti" lohkasua silleen kuulee niinku melkein joka paikas niinku. Tai sitten mua vaan silleen ärsyttää niinku sen toi tota kuuleminen niin silleen paljon, et se tiätsä silleen särähtää niinku korvaan.

On tuon "aikuisten oikeasti" -fraasin kuulemiseen jo vähän kyllästynyt, kun sitä kuulee niin pajon. Tai sitten se ärsyttää niin paljon, että korvaan sattuu aina, kun sen kuulee.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Ainiin, yksi juttu vielä

Niin, se piti vielä sanomani, että itselleni tulee aina mieleen ko. termistä naisen rinnat.

Syytä moiseen riettauteen en osaa yksiselitteisesti nimetä.

Täältä tähän
 

Filosofem

Jäsen
Tuo 'aikuisten oikeasti' on kyllä helvetin ärsyttävä termi. Kun ensimmäistä kertaa kuulin sitä käytettävän joskus vuosi sitten, se hymyilytti. Nyt se on aivan huomaamatta levinnyt joka paikkaan ja kaikki toistelevat sitä puheissaan ja teksteissään. Hajotkaa.
 

Kalba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. kerran kuulin - aikuisten oikeesti- lauseen Ravintola Lady Moonin mainoksessa muutama vuosi sitten, mainosta pyöritettiin ainakin Cityllä
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
Kyllä me Tampereella ollaan sitten varmaan eri juntteja ja puutukkia, kun en ole ikinä kuullut moista sanontaa käytettävän. Vai enkö minä vaan tunne ihmisiä eikä kukaan puhu minulle. Tässäkö on vika ja onko se minussa vai muissa.
 

Boomhauer

Jäsen
Viestin lähetti Kalba
1. kerran kuulin - aikuisten oikeesti- lauseen Ravintola Lady Moonin mainoksessa muutama vuosi sitten, mainosta pyöritettiin ainakin Cityllä

Minäkin kuulin tuon lauseen tuosta mainoksesta. En muista kuulinko sen Cityltä vai joltain muulta radiokanavalta. Silloin se lausahdus jostain syystä ärsytti (luultavasti johtuen siitä että olin silloin vielä kauempana aikuisuudesta kuin nyt), mutta kun kuulin sen ensimmäisen kerran jossain muussa yhteydessä, niin se oli mielestäni aika osuvaa.
 

Warre

Jäsen
Kyseinen lausahdus on myös poikinut kunnon viihdesarjojen tapaan ainakin yhden spinnohvin tapaan: " Ihanko oikeen oikeesti?"

pavenro8:n tapaan taidan olla juntti tai muuten jälkeenjäänyt, kun en ole kenenkään kuullut tuota alkuperäistä lausahdusta livenä käyttävän...vielä.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Onpa harvinaislaatuisen paska kela.
 

Kaivanto

Jäsen
Syyllinen on löytynyt

Syväluotaavien tutkimusteni mukaan ilmausta "aikuisten oikeasti" käytti Jatkoajassa ensimmäisen kerran nimimerkki bystander 31.01.2003 10:21.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohan on vanha juttu, jota tuli itsekin käytettyä joskus ala-asteen ensimmäisillä luokilla.

Edit: Täsmennettäköön vielä, etten ole enää ala-asteella.
 
Viimeksi muokattu:

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Muista muoti-ilmauksista

Niinku-sanan änkeminen joka väliin tuntuu täälläpäin olevan kovasti muodissa. Tai tarkemmin ottaen koulussa (lukio) muutamat tyttölapset sanovat niinkua joka helvetin väliin, vastatessaan tunnilla. Pistää todella ärsyttämään välillä sellainen, välillä naurattamaan.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Filosofem
Tuo 'aikuisten oikeasti' on kyllä helvetin ärsyttävä termi. .
Samaa mieltä! Vituttaa tuollaiset teennäisen hauskat uudissanat ja letkautukset. Samoin kuin sanonta "loppupeleissä". Enkä nyt tarkoita finaaleja tai loppuotteluita yms. Loppujen lopuksi tai lopulta mutta ei helvetissä missään LOPPUPELEISSÄ. Vaikka ei kai minun mielipiteelläni loppupeleissä ole mitään merkitystä!
 

Tumba

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Viestin lähetti Tunkki
Kuka on keksinyt tämän hauskan lausahduksen, jota kuulee nykyään radiossa ja tv:ssä ja näkee jopa kielellisesti hienostuneella Jatkoajan palstalla?

Aikuisten oikeasti hei, kertokaa, hei, aikuisten oikeasti!
Samaa on ihmetelty täälläkin. Toinen Jatkoajasta tuttu on " miettikkääpä sitä". Miettikääpä sitä aikuisten oikeasti.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Itse pidän tästä "aikuisten oikeasti"-fraasista, sillä voin kuvitella kahden 5-vuotiaan väittelevän jostain asiasta ja toisen heistä vahvistavan väittämäänsä tällä "aikuisten oikeasti"-fraasilla. Se onkin sitten ihan eri juttu sopiiko se aikuisten suuhun, mutta tälle palstalle taatusti.

"Miettikääpä sitä" on jo klassikko ja saa aikaan toivotun reaktion useimmissa eli hatutuksen.

"Loppupeleissä" tai "-geimeissä" onkin sitten ihan sitä itseään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös