Memorial Cup 2016

  • 10 363
  • 27

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
En tiedä onko riittävästi kiinnostusta Suomessa tämän ketjun avaamiseksi mutta kokeillaan silti.

Memorial Cup turnaus pelataan joka vuonna Canadian Hockey League (CHL) jäsenliigojen mestareitten + isäntäjoukkueen välillä ja turnauksen voittoa arvostetaan suuresti Pohjois Amerikassa. CHL koostuu kolmesta Kanadan pääjunioriliigoista jotka ovat Ontario Hockey League (OHL), Western Hockey League (WHL) ja Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL). Isäntäjoukkue valitaan vuorotellen yhdestä näistä kolmesta sarjasta, joka tarkoittaa sitä että yhdestä sarjasta on aina mukana kaksi joukkuetta. Memorial Cupin kaikki ottelut pelataan isäntien kotihallissa. Turnaus pelataan tänä vuonna 19-29 toukokuuta ja isäntäjoukkueena toimii WHL-liigan Red Deer Rebels.

Turnaukseen on siis vielä aikaa ja jokaisessa kolmessa liigassa on tällä hetkellä vielä välierät käynnissä. Ottelusarjoijen tilanne jokaisessa liigassa tulee tässä:

OHL:

Erie Otters 0 - 3 London Knights
Barrie Colts 0 - 3 Niagara IceDogs

WHL:

Brandon Wheat Kings 2 - 1 Red Deer Rebels
Kelowna Rockets 0 - 3 Seattle Thunderbirds

QMJHL:

Rouyn-Noranda Huskies 2 - 1 Moncton Wildcats
Shawinigan Cataractes 2 - 1 Saint John Sea Dogs

Suomalaiset pelaajat joilla on vielä pelit kesken ovat:

Olli Juolevi - London Knights (OHL)
Julius Nättinen - Barrie Colts (OHL)
Oliver Felixson - Saint John Sea Dogs (QMJHL)

Tämän vuotisesta Memorial Cupista tulee mielenkiintoinen sillä mukana tulee olemaan monta kovaa lupausta. Turnauksesta pitäisi tulla tasainen sillä myös isäntäjoukkue Red Deer Rebels on kovatasoinen joukkue. Itse veikkaan että vuoden 2016 Memorial Cup joukkueet ovat Red Deer Rebels, London Knights, Brandon Wheat Kings sekä Rouyn-Noranda Huskies. Mestaruuden vie Huskies.

Vapaasti saa tänne nyt kirjoittaa omia ajatuksia ja veikkauksia vuoden 2016 Memorial Cupista ja jos kellään on kysymyksiä niin niitä saa esittää. En ole mikään junnuliigojen asiantuntija mutta voin vastata kysymyksiin parhaani mukaan! Myös junnuliigojen pleijareista saa kirjoittaa tänne.
 
OHL:ää tulee noista kolmesta pääliigasta eniten seurattua ja siellä London tekee kyllä vakuuttavaa jälkeä. Huippunimiä vilisevä Erie Otters on ihan paperia Londonin käsittelyssä. Vaikea uskoa, että Niagarasta (tai Barriesta) on vastusta finaaleissa Londonille.

Jos nyt pitäisi veikata, niin isäntäjoukkue Red Deerin lisäksi Memorial Cupissa pelaa London, Brandon sekä Rouyn-Noranda.
 

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
London on kieltämättä kova. Valmentajana ex Capitals koutsi Dale Hunter ja sitten vielä Marner, Dvorak, Tkachuk kolmikko joka vaikuttaa tällä hetkellä olevan pysäyttämätön.

Jos vire pysyy en ihmettelisi vaikka juhlisivat Memorial Cuppia kuukauden päästä.
 
London on kieltämättä kova. Valmentajana ex Capitals koutsi Dale Hunter ja sitten vielä Marner, Dvorak, Tkachuk kolmikko joka vaikuttaa tällä hetkellä olevan pysäyttämätön.

Jos vire pysyy en ihmettelisi vaikka juhlisivat Memorial Cuppia kuukauden päästä.

Marnerilla ja Tkachukilla "ujot" tehot OHL:n pudotuspeleissä. 13 pelattua ottelua ja Marnerilla 35 ja Tkachukilla 31 pistettä. Noilla keskiarvoilla hätyytellään jo McDavidin viime kauden lukemia. Tai itse asiassa Marnerin tahti on jopa McDavidin viimekautista kovempi. Koko OHL:n historiassa harvemmin nähty moista tehoilua.
 
Kolmen liigan finalistit ovat selvillä. Ja finaalien voittajat eli kyseisten sarjojen mestarit matkaavat Memorial Cupiin isäntäjoukkue Red Deer Rebelsin vieraiksi.

QMJHL:ssa finaalissa kohtaavat Rouyn-Noranda Huskies ja Shawinigan Cataractes. Ensin mainittu lähtee nähdäkseni ennakkosuosikkina voitettuaan runkosarjan jokseenkin ylivoimaisesti. Huskiesin hyökkäyksen kärkenä vaikuttaa viime kesän San Josen 1. pick Timo Meier sekä koko Q:n MVP:ksi valittu Francis Perron (OTT-2014). Puolustuksen isoimmat nimet ovat varaamaton, mutta kesällä Phillyn kanssa NHL-sopimuksen tehnyt ja tämän kauden aikana huimasti kehittynyt Philippe Myers sekä Bostonin viime kesän 2. kierroksen varaus Jeremy Lauzon.

Shawiniganin hyökkäys on mielestäni vastustajaansa laajempi ja laadukkaampi. Anthony Beauvillier (NYI #28), Dmitri Timashov (TOR #125), Gabriel Gagne (OTT #36), Dennis Yan (TB #64) ja joukkueen pistepörssin selkeä ykkönen Alexis D'Aoust. Kaikki edellä mainitut viime kesän varauksia pl. varaamaton D'Aoust. Puolustuksessa erityisesti tulevana kesänä mahdollisesti 1. kierroksella varattava Samuel Girard johtaa orkesteria. Maalivahtien osalta en osaa sanoa oikeastaan mitään kummankaan joukkueen osalta. Veikkaus: Rouyn-Noranda 4-3.
 
OHL:n finaalit käynnistyivät viime yönä. Finaalissa kohtaavat London Knights ja Niagara IceDogs. Kuten jo ylempänä mainitsin, niin en usko Londonille löytyvän pysäyttäjää. Ensimmäisen finaalin Knights voittikin helposti 4-1.

Niagaralla on laadukas joukkue ja ihan ansaitusti ovat pelanneet itsensä finaaliin. Hyökkäyksen kirkkaimpana tähtenä tuikkii jonkinlaisen ongelmapelaajan maineessa oleva Joshua Ho-Sang. Brendan Perlini, Grahma Knott ja Jordan Maletta täydentävät hyökkäyksen kärjen. Puolustuksen johtohahmo on Vince Dunn. Maalilla Niagaralla on heittää liigan parhaimpiin kuuluva Alex Nedeljkovic.

Londonin huima ykkösketju Marner-Dvorak-Tkachuk tekee mitä tahtoo. 15 ottelun jälkeen tuo kolmikko on kerännyt yhteensä 101 tehopistettä eli keskimäärin yli 2 pinnaa per peli jokaiselle. Taustaltakin löytyy leveyttä riittämiin mm. Max Jonesin, Cliff Pu'n ja JJ Piccinichin johdolla. Puolustuksessa isonta kuormaa kantaa tietenkin Olli Juolevi. Maalivahti Tyler Parsons kuuluu tulevana kesänä varattaviin nimiin. Veikkaus: London 4-1.
 

Bronco

Jäsen
Vastaus löytyisi taatusti googlettamalla, mutta keskustelun edistämiseksi kysyttäköön millä periaatteella neljäs joukkue olisi valittu silloin, mikäli isäntäjengi Red Deer Rebels olisi voittanut WHL:n mestaruuden?

EDIT: Kiitos nimimerkille F#21 nopeasta vastauksesta!
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
Vastaus löytyisi taatusti googlettamalla, mutta keskustelun edistämiseksi kysyttäköön millä periaatteella neljäs joukkue olisi valittu silloin, mikäli isäntäjengi Red Deer Rebels olisi voittanut WHL:n mestaruuden?
Jos isäntäjoukkue voittaa oman sarjansa mestaruuden, niin kyseisen sarjan finaalivastustaja osallistuu Memorial Cupiin.
 

jugitzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
PePo HC ja Florida Panthers
Ainakaan nopea googlaus ei vastausta tuonut, mutta miten se Memorial Cupin vuotuinen isäntäjoukkue valitaan/päätetään?
 

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
Ainakaan nopea googlaus ei vastausta tuonut, mutta miten se Memorial Cupin vuotuinen isäntäjoukkue valitaan/päätetään?

No ainakin kaikki kolme sarjaa vuorottelee joka vuosi isännydeestä mutta miten se itse joukkue valitaan, niin siitä en ole aivan varma. Ymmärtääkseni isäntäjoukkueen pitää olla kilpailukykyinen joukkue, jotta siitä ei tulisi heittopussia turnauksessa. Tänä vuonna isännyydestä kilpaili Red Deerin lisäksi Vancouver Giants, mutta millä kriteereillä se sitten Red Deerille myönettiin niin en tiedä.

Kaikki joukkuuet jotka pelaavat tämän vuotisessa Memorial Cupissa ovat muuten nyt selvillä ja sinnehän menivät kaikki ne joita itse veikkasin. Sen verran pitää kuitenkin muokata omaa veikkausta että laitan London Knightsin turnauksen voittajaksi Rouyn-Norandan edelle. Joukkue pelasi niin vakuuttavat pleijarit että nousivat omaksi suosikiksi turnauksen voittajaksi.

Tämä tulee muuten olemaan Londonin neljäs Memorial Cup viiteen vuoteen joten ovat kyllä tehneet huikeeta työtä siellä. Eivät ole kuitenkaan voittaaneet turnausta sitten vuoden 2005 joten uskoisi että nälkää on.
 

sakkr

Jäsen
Omissa papereissa London on ennakkosuosikki. Marner, Dvorak ja Tkachuk on pelannut jäätävän hyvin ja varsinkin Marner voi ratkoa jopa yksin pelejä.

Wheat Kings, Rebels ja Huskies ovay hyviä joukkueita, mutta heistä ei ole vastuksiksi Knightisille
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ohhoh, Red Deer voitti viime yönä Rouyn-Norandan 5-2. En peliä nähnyt, joten tilasto- ja highlight-scouttauksella mennään.

Kahdeksan peliminuutin jälkeen Huskies johti peliä 2-0, mutta niin vain Red Deer pääsi kotiyleisönsä edessä hurmioon ja voitti lopulta 5-2. Kolme maaleista tehtiin ylivoimalla ja yhteensä ylivoimamahdollisuuksia oli 9, joten voisi sanoa, että jäähyihin kaatui Huskies. Mm. Colorado-prospect AJ Greer kävi ottamassa 3 kakkosta. Rebelsin voiton avaimina toimivat Jake DeBrusk (Boston) ja Adam Helewka (San Jose), jotka väsäsivät 3 pistettä mieheen. DeBrusk myös laukoi 7 kertaa, Helewka 8. Tuurivoitto ei missään nimeessä ollut kyseessä, sillä vedotkin menivät melko selkeästi (38-24) Rebelsille. Molemmat maalivahdit ottivat tärkeitä koppeja, mutta Huskiesin toinen maali meni aivan liian helposti Rebels-maalivahti Rylan Tothille.

Tässähän voisi syyttää QMJHL:n heikkoa tasoa, mutta voittivat jo WHL:n mestarin Brandonin...

Ensi yönä sitten London ja Brandon vastakkain.
 

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
Kova voitto Red Deeriltä jonka Iltalehti huomioi vähättelevään sävyyn.

Ketä kiinnostaa? Kuvat kertovat, kuinka nuivasti Kanadassa uutisoitiin MM-kullasta | m.iltalehti.fi

Anyway, hienosti on MemCup alkanut ainakin omasta mielestä. 3/4 joukkueista ovat jo avanneet voittotilin joten turnaus näyttää olevan tasainen. Toivottavasti Brandon pystyisi haastamaan Londonin tänä yönä, joka vaikuttaa olevan aika ylivoimainen tällä hetkellä.

Katsoin muuten maalikoosteen tuosta Red Deer - Rouyn-Noranda pelistä ja sen perusteella Rebelsit hallitsi peliä aivan täysin 2-1 maalin jälkeen. Taisi vedot kohti maalia toisen erän puolessa välissä olla 25-11 Red Deerille. Se kertoo jo aika paljon vaikka Huskies taisi ottaa paljon jäähyjä.

Laitan linkin alle MemCupin kotisivuille mistä pystyy katsomaan maalikoosteita ja lehdistötilaisuuksia eri peleistä. Näkeekö muuten pelejä jostain? Meinasin itse ainakin finaalin kattoa jos jostain saisi striimattua.

Mastercard Memorial Cup
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Reddit.comista löytyy matseja. Pistät hakuun nhl streams, sitte klikkaat vasemmalla ylimmän aukevan striimin johon tulee sitten päivän pelit ja sieltä London Knightsin ottelun. Sori spoilerista...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Anyway, hienosti on MemCup alkanut ainakin omasta mielestä. 3/4 joukkueista ovat jo avanneet voittotilin joten turnaus näyttää olevan tasainen. Toivottavasti Brandon pystyisi haastamaan Londonin tänä yönä, joka vaikuttaa olevan aika ylivoimainen tällä hetkellä.

Tasainen ehkä noiden kolmen muun osalta, mutta sitten on London. 2 matsia maalierolla 15-3.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Aika hirveetä tuhoa kylvää tuo Marnier,Dvorak ja Tkachuk linja Londonilla. Jokohan siellä on jotkut ennätykset rikottuna tai vaarassa, jos joku sattuis tietämään.
 

F#21

Jäsen
Aika hirveetä tuhoa kylvää tuo Marnier,Dvorak ja Tkachuk linja Londonilla. Jokohan siellä on jotkut ennätykset rikottuna tai vaarassa, jos joku sattuis tietämään.
Vielä ei ole ainakaan mitään henkilökohtaisia piste-ennätyksiä rikottu.

Kopioitu Memorial Cupin sivuilta:
MOST GOALS
  • 8 – Dale Hawerchuk, Cornwall (1981)
  • 8 – Luc Robitaille, Hull (1986)
  • 8 – Pat Falloon, Spokane (1991)
MOST ASSISTS
  • 13 – Dan Hodgson, Prince Albert (1985)
MOST POINTS
  • 16 – Jeff Larmer, Kitchener (1982)
  • 16 – Guy Rouleau, Hull (1986)
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mitenkäs tuo tie-breaker systeemi meneekään tässä turneessa, olettaen että tämän yön jälkeen kolme jengiä ovat tasapisteissä voitettuaan jokainen yhden matsin ristiin? Londonhan on ihan ylivoimainen ja meni heittämällä finaaliin ilman mitään ongelmia. Aika täysin tuntuisi yhden kentällisen jengi olevan, mutta eipä se haittaa kun veljet jaksaa painaa!

Tänään siis BWK - Red Deer, elikkäs W'n välierän uusinta. Tuolloin Wheat Kings vei sarjan voitoin 4-1, mutta tiukkoja matseja väänsivät joten paha sanoa kumpi tässä on todellinen ennakkosuosikki. Kotietu näyttelee ehkä jonkinlaista osaa, kun Red Deer oli runkosarjassa 24-12 himassa. BWK tosin 23-13 vieraissa, jotta tasaista on senkin puoleen. Noh, jännä matsi tulossa ja hieno turnee muutenkin! Brandonilta odottelisin vielä viimeistä rutistusta, vähän vaisulta on vaikuttanut tähän mennessä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pari erää finaalia pelattu. Londonin varma mestaruus on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu. Tilanne 1-1 40min ja Rouyn-Nouranda pisti tokassa erässä Londonin aivan köysiin sveitsiläisen Sharks-prospekti Timo Meierin johdolla.
 

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
J
Pari erää finaalia pelattu. Londonin varma mestaruus on kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu. Tilanne 1-1 40min ja Rouyn-Nouranda pisti tokassa erässä Londonin aivan köysiin sveitsiläisen Sharks-prospekti Timo Meierin johdolla.

Joo oon kattonu finaalia ja ainakin omasta mielestä Huskies on ollut parempi. Äsken olivat putken päässä siirtyä johtoon. Olli Juolevi ollut mielestäni aika vaisu tänään.

Edit. Nyt Huskies sitten siirtyi johtoon. 10.35 minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Helvetti kun tulikin missattua melkein koko matsi.. Jos joku on seurannut niin miten Huskiesin Myers on pärjännyt, entä Juolevi?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ja sieltä Dvorak lyö pelin tasoihin. Jones kaivoi hyvin kiekon vielä omilleen.
 

Vg Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Habs, Peterborough Petes
Siinä Marnerilla vielä kaksi maalipaikkaa viimeisellä minuutilla josta ensimmäinen osui putkeen. 2-2 tilanteeasa mennään jatkoille. Taidetaan muuten pelata maalin asti ilman rankkarikisaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös