Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 497
  • 1 898

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Mitä ihmeen muuta tässä tarvitsee muistaa ja kokea?

Ei kai viestini sisältöä nyt niin vaikea ollut ymmärtää. Ekan finaalilähetyksen käynnistyessä tartuttiin aiheeseen ja todettiin studiossa, että käsillä on saletisti klassikkofinaalien sarja.

Tähän toteaisin, että sellaista ei ole nähty, kiitos Hifkin huikea kotipelaamisen ja/tai Tapparan surkean vieraspelaamisen. Toki aikaa onneksi on vielä, mutta en mä näitä paria matsia kovin jänniksi klassikoiksi kutsuisi.

Ja siis hyvänen aika, eihän tässä mitenkään Hifkiä dissata, pikemminkin päin vastoin.
 
Toistaiseksi tämä sarja ei ole noussut klassikon asemaan.

Ei ole ja se johtuu vain ja ainoastaan Tapparasta.

HIFK:n lätkää on hieno katsella ja tuossa kyydissä tekisi tiukkaa itse kullakin. Kuitenkaan mitään tennislukemia ei Liigan finaaleissa pitäisi joutua katselemaan - hävetkää tuhnut! SerieA:ssa pitäisi jo luovuttaa paidat katsomoon.
 

Isäntä

Jäsen
Niin... siihen on totuttu. HIFK:n pelaaminen on uutta tässä sarjassa. Aktiivista, helvetin nopeaa, taitavaa... nauttisin näkemästäni varmasti itsekin, jos pylly pystyssä vastassa ei olisi Tappara. Näin pitäisi myös maajoukkueen pystyä tulevaisuudessa pelaamaan, jos mielitään kultamitaleita ottaa ja jotain Ruotsia tai Kanadaa haastaa.
Juu ja ovathan Tappara ja Kärpät olleet viime vuosien kaksi parasta joukkuetta, joten onhan heidän pelinsä ollut ihan perustellusti parasta mitä on saatavilla. Itsekin kovasti Tapparan mestaruuden puolesta liputan, mutta kyllähän HIFK aika hiljaiseksi vetää esityksillään. Kovin huonoja ovat esimerkiksi Tapparan kärkipelaajat. Kuuselalta toki tänään väläyksiä, mutta hänen pitäisi ehdottomasti olla kentän parhaita joka ilta. Nyt ei ole sinnepäinkään. Eikä sentteriltä ainakaan apuja tule, Lajuselle syöttäminen merkitsee lähinnä kiekonmenetystä, jopa ylivoimalla.

Jotain radikaalia valmennuksen pitäisi nyt tehdä sekä pelin, että koostumusten suhteen. Voi vaan olla jo vähän myöhässä tähän kevääseen.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Finaaleissa ei pitäisi joutua näkemään 6-0 lukemia. Eikä sellaisia nähty edes ehkä kaikkien aikojen epätasaisimmissa finaaleissa Blegiä vastaan 2011. Mutta ehkä olemme jonkinnäköisen pelitapamuutoksen äärellä mitä tulee uskaltavaan hyökkäyspelaamiseen. Ja Tappara on lähtenyt täysin väärin valmennuksellisin keinoin vastaamaan tähän Törmäsen hyökkäys-HIFK-pelaamiseen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kuuselalta toki tänään väläyksiä, mutta hänen pitäisi ehdottomasti olla kentän parhaita joka ilta...

Mitään tietoa ei ole, mutta Kärppä-sarjan jälkipuoliskon ja tämän sarjan perusteella (esitykset & kehonkieli sekä tavallista heikompi kaksinkamppailupelaaminen) veikkaan, että finaalien päätyttyä saamme kuulla Kuuselan pelanneen loukkaantuneena.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tämä sarja hönkii samanlaista väsymystä Tapparan osalta kuin Pelsulla -12 ja Bluesilla -11. Toivottavasti Tappara kampeaa jostain lisätehoja niin saadaan tasaisia vääntöjä lopuissa peleissä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitään tietoa ei ole, mutta Kärppä-sarjan jälkipuoliskon ja tämän sarjan perusteella (esitykset & kehonkieli sekä tavallista heikompi kaksinkamppailupelaaminen) veikkaan, että finaalien päätyttyä saamme kuulla Kuuselan pelanneen loukkaantuneena.
Tämä on ollut tiedossa. Kärppä-leiristä tuli huhua jo neljännen välieräpelin alla, jonka Kuusela huilasi, että olkapään kanssa on ongelmaa. Se tuli Kukkosen taklauksesta kolmannessa välieräpelissä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllähän tämä sarja hönkii samanlaista väsymystä Tapparan osalta kuin Pelsulla -12 ja Bluesilla -11. Toivottavasti Tappara kampeaa jostain lisätehoja niin saadaan tasaisia vääntöjä lopuissa peleissä.

Kyllä, sekä fyysistä, että henkistä. Mieleen tulee myös Ässät 2006, joka kampesi suuret suosikit ulos, mutta hyytyi finaalissa. Tavallaan harmi,että kun Hifk pelaa huikeaa lätkää, niin Tappara taas ei selvästi ole parhaimmillaan Kärppä-mörön kaadon jälkeen (kolme vierasvoittoa Raksilassa!).

Meille sivustaseuraajille vähän tylsää...
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Enpä usko, että Kuusela kovin loukkaantunut on. Tai siis voi olla, mutta eikös tuo huili johtunut ärhäkästä flunssasta?

Kuusela yrittää, mutta taso ei nyt riitä. Myöskään ketjukavereilta ei tule apuja. Tapparassa on monta pelaajaa, jolta vaaditaan isoa tason nostoa. Mainitaan nyt ensimmäisenä ne, joiden pitäisi liidata eli Lajunen, Mäntylä, Peltola.

Ei nyt aloiteta mitään loukkaantumisilla selittelyä. Ei HIFK:nkaan terveystilanne paras mahdollinen ole.

Toivottavasti ensi pelissä nähdään ketjumuutoksia. Laine tai Savinainen ykköseen, Dixon ylemmäs hierarkiassa, Peltola alempiin kenttiin jne.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nyt olisi oikeastaan hyvä paikka jonkun sortin ohipeli- kuitille, mutta olkoon. Ei tuo nyt niin selvä peli ollut, mitä numeroista voisi päätellä. Tapparan avopaikat sisään, niin peli olisi voinut olla jossain vaiheessa 2-2. Mutta vain olisi, sillä kyllähän HIFK vei peliä koko ajan ensimmäistä varovaista kymmenminuuttista lukuun ottamatta. Tappara ei ole löytänyt lääkkeitä Stögön trappiin, ja jalat ei riitä ohittamaan päätykiekoilla. Erät on nyt 7-1 HIFK:lle, yksi tasan. Aika pitkä matka tuolta on otteluiden tai sarjan voittoon, yksikin vähän ihme pelitapahtumien perusteella. Mutta en mä silti usko, että Tappara on antautunut, perjantaina laittavat kaiken likoon, ja saa nähdä mihin riittää.

Yllätys on muuten minullekin HIFK:n hyvyys. Kyllä mä ajattelin, että JYP oli vähän heikompi mittari, mutta maalijuhlat ne vaan jatkuu betoni- Tapparaakin vastaan. Kyllä on huikea jengi!
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokeneet Tapparan puolustajat keräilivät tänään miinukset kotiin vietäviksi, vaikka peluutus oli minusta melko tasaista, miksi näin?

Millainen on Karhusen pääkopan kestävyys? Alku hyvä, mutta lopputulema 6 omissa ja torjuntaprosentti himpan yli 70. Onko mahdollista, että ranka napsuu?

Onko Tapolan työkalupakki tyhjä, onko hymyilevä Tao Tao vain liian kova, mitä tekee eeppinen Marko Ojanen?

Meneekö Laineen inssi läpi, jos ei niin antaako Åsten vinkkejä uusintaan?
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Onneksi olkoon Hifk Suomen mestaruudesta ! Sen verran vakuuttavasti Teidän peli kulkee tällä hetkellä. 3 peliä ja Teillä 11 tehtyä maalia Tapparan 2 vastaan !
Tappara on ollut 2 kertaa Teidän kotona täysin lapanen ja siellä olisi pakko kerran voittaa. Nähdyn 2 pelin perusteella sitä ei tule tapahtumaan.
Tää sarja on taputeltu
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparassa on monta pelaajaa, jolta vaaditaan isoa tason nostoa. Mainitaan nyt ensimmäisenä ne, joiden pitäisi liidata eli Lajunen, Mäntylä, Peltola.
Pitäisikö Tapparan saada rytmitys kuntoon yksilöiden tason nostolla vai saada yksilöiden taso ylös koko viisikon rytmityksen parantamisella. Nyt ei osata lukea viisikkona milloin kiekotellaan omissa karvauksen paine pois viivelähtöä varten, milloin isketään nopeasti pystyyn ja milloin lähdetään puolinopealla. IFK:n loistava karvaus häiritsee Tapparan pelaajien pelinlukua ja ei olla samalla sivulla, ei edes samassa kappaleessa tai luvussa.
 

lego

Jäsen
Vähän turhan isoksi repesi ero. Varsinkin toinen erä oli katkeraa katseltavaa - Tapparalla oli moninkerroin kovemmat ja enemmän maalipaikkoja, mutta silti erä 2-0 HIFK:lle. Ei siinä, vain itseään saa syyttää, jos ei tee vittu tyhjään maaliin.

Turha tässä on tämän enempää selitellä, HIFK oli parempi ja piste.

Nordikselta oli tappion lisäksi tuomisina parkkisakko. Joku muukin oli näköjään saanut.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
HIFK on hirveassa flow tilassa ja Tappara ei ole lahellakaan siella. Vitutaa katsella tuollaista paskaa, kun puolivalierat varsinkin Tapparan ja Karppien valilla oli rautaa. Selvasti voitetun Karppa-sarjan jalkeen tuli ulospuhallus Tapparalta ja sita ilmaa ei ole taysin takaisin saatu vielakaan. Tietylla tavalla ymmarretavaa, sen verta Karpat oli traumoja tamperelaisille antanut, etta tuollaisen jalkeen hiukan puhaltaa, mutta vain niin vaara paikka kuin olla ja voi. Paaseeko Tappara takaisin sarjaan, en usko. Jengi on niin paljon takamatkalla ja kiimaa ei saa vaksinkaan luotua. Toki HIFK:n peli on kaunista ja helvetin nattia, mutta valitettavasti kyseessa on urheilukilpailu, ja minua ei yksinaisen joukkueen otteet kiinnosta, jos ei kyseessa ole HPK. Mutta missa Tapparalla on Ilomaki, Karjalainen, Mantyla, Savinainen, Jarvinen jne jne. Pakko olla rakenteellistakin vikaa, kun noin moni pelaaja pelaa pain vittua, mutta kylla siella on henkilokohtaisestikin pain vittua mennyt.

Noin muuten studiossa huomasi, kuka on urheilutoimittaja ja kuka on kovan luokan kiekkoanalyytikko. Rantaselta ja Nyholmilta valilla ihan ok juttua, mutta se kaikki pitaa sopertaa helvetin rasittavalla provovalla tyylilla. Silloin se asia menee multa ohi, kun se tarjotaan paskassa paketissa. Sitten valilla Kivi sanoo jotain, kertoo asian suoraan miten menee ja miksi menee ja putsaa poydan ja toimittajanplantut on hiljaa vieressa kunnioituksesta. Tuntui etta valilla Kiveakin hiukan vitutti naapurin flamettaminen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onneksi et kuitannut, koska se olisi osoittanut, ettet ymmärrä näkemääsi. Tapparan ilme oli erilainen kuin ensimmäisessä pelissä. Paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta ei maistu edes tyhjä maali. Tänään IFK käytti paikat, Tappara ei.

No ei tuo ainoa ero ole. HIFK pääsee jatkuvasti keskialueen läpi ja hyökkäämään, Tapparalla tuo keskialueen ylitys on työn ja tuskan takana. Pelin tempo menee HIFK:n pillin mukaan. Toisessa erässä Tappara oli taas hyvä, osaa selvästi paremmin tuon pitkän vaihtomatkan metkut.

Laine on kyllä kova, mutta loppua kohti katosi taas vähän kuvasta. Onneksi ei saanut edes mitään lohdutusmaalia, pysys nyt vaan hanat kiinni mahdollisimman pitkään.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Montakohan kertaa HIFK on lyönyt Karhusen takapatjaan, ollut ensimmäisenä irtokiekossa ja iskenyt maalin tai saanut vähintään vaarallisen maalintekopaikan? Tämä täytyy kyllä skoutata pois ja oikeastaan ainoat lääkkeet on a) pystyä pitämään HIFK pois vetopaikoilta, mutta tämä nyt ei tietenkään tule onnistumaan, vaikka kuinka hyvin pelattaisiin b) voittaa rebound-kiekot. Tässä - niin kuin niin monessa muussa kiekkopeliin liittyvässä olennaisessa asiassa - on hävitty järjestään. Vastaavasti itse ei päästä reboundille ja aiheuttamaan riittävästi hämminkiä Husson maalille.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tappara on väsynyt henkisesti ja fyysisesti. Näin se vaan on.. 4 finaalia turpaan peräkkäin. Karua on.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No ei tuo ainoa ero ole. HIFK pääsee jatkuvasti keskialueen läpi ja hyökkäämään, Tapparalla tuo keskialueen ylitys on työn ja tuskan takana. Pelin tempo menee HIFK:n pillin mukaan.
Rohkeus ja työnteko. IFK: pakit pelaa rohkeammin hyökkäyssinisen ja keskialueen. Siinä toki auttaa hyökkääjien työnteolla antama takakarva. Siinä on ainakin suuri ero näitä pelejä katsoessa.

Tapparan pakit luocuttavat hyökkäyssinisen, puolustussinisen ja sen jälkeen ollaan kusessa, kun hyökkääjien tukitoimet viipyvät ja kiekollinen voi pelata poikittain, hidastella, odottaa toista, kolmatta aaltoa.

Ei tässä silti synkistellä, otetaan kolme voittoa vaikka sitten paskalla pelillä. Ja jos ei oteta, niin onnitellaan parempaa.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on Tapparan touhu aika flegmaattista. En tiedä mistä revitte hyvän pelin aineksia heiltä. Jes, pari kaks-ykköstä ja paskaa viimeistelyä. Kuka vittu niitä muistelee? Tollasella munattomalla esityksellä veikkaan, että Tapolan makkara ei paljoa päitä silittele kopissa ja antele tikkareita "hyvistä" maalipaikoista.

Jumalauta, 4-0 ja 6-0 vieraissa turpaan. Nyt käsi housuihin jätkät ja etsikää munianne älkääkää jotain pelillisiä hyvyyksiä.

Jos Räikkönen häviää formuloissa 6.kierrosta kärkeen, niin vitut se selittele mitään. Pari nopeeta kierrosta ei jeesaa mitään jos muuten on täyttä ripulia.

C'mo Tappara! Täällä tiedetään, että u can do it!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mieltä edellisten kirjoittajien kanssa. Finaaleissa ei pitäisi joutua näkemään 6-0 lukemia.

Miten mulla on sellainen muistikuva, että myös edellisellä kerralla, kun IFK kohtasi finaaleissa tamperelaisen jengin, taululla oli yhden ottelun jälkeen 6-0.

Matsihan oli hyvinkin tasainen ekat 40 minuuttia, mutta Tappara kunnostautui paikkojen tuhlailussa. Toisaalta IFK:n puolustus hoiti hyvin oman pään ja Husso poimi marjat pois. Olin oikeastaan yllättynyt, että toisen erän laukaukset menivät Tapparalle niin selkeästi, mutta maalit jäivät puuttumaan.

Sarja on kuitenkin vasta 2-1 ja mitä tahansa voi vielä käydä. Parhaassa tapauksessa tämäniltainen nöyryytys jää kummittelemaan kirvesrintojen takaraivoon ja IFK hakee perjantaina tuorein jaloin kliinisen vierasvoiton Hakametsästä, minkä jälkeen sarja katkaistaan seuraavana päivänä Nordiksen järkyttävässä huutomyrskyssä ja nakkikattila heitetään kiukaalle.

Toinen vaihtoehto on, että Tappara käy vielä kerran saamassa turpaan Helsingissä, mutta sinnittelee hengissä kotivoittojen turvin. Game 7:ssa DIxon ja kumppanit kaivavat takaraivosta Kärppä-sarjan ratkaisupelin muistot, yllättävät mailaa puristavat isännät ja valtaavat Nordiksen. Tähän en tosin aivan usko, koska tänä keväänä Nordiksen yleisö tuntuu pelistä toiseen olevan se kuudes kenttäpelaaja ja IFK pelaa kotiluolassaan, kuin hermoja ei olisikaan. Luotan, että tämä menee IFK:lle, mutta montako ottelua siihen vaaditaan, on vielä avoinna.
 
HIFK pääsee jatkuvasti keskialueen läpi ja hyökkäämään, Tapparalla tuo keskialueen ylitys on työn ja tuskan takana. Pelin tempo menee HIFK:n pillin mukaan.
Kyllä, kyllä ja kyllä. Silti Tappara saa hyviäkin paikkoja, joista pitäisi tehdä maalit, jotta IFK joutuisi muuttamaan peliään. Mutta selvästi kuskin paikalla hesalaiset ovat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös