Liigan kurinpitopäätökset 2015–2016

  • 470 673
  • 3 251

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaikki päätökset oli hyvin perusteltuja. Pikkaraiselle olisi ehkä riittänyt yksi peli, kun historiaakaan ei ollut, mutta ei tuollaisesta yksipuolisesta moukaroinnista/siihen pyrkimisestä pidä selvitä ilman pelikieltoa.

Jotakuinkin näin myös itse tilanteen näkisin. Lisätuomiot hyvin perusteltuja joten eipä niistä sen enempää. TPS:n sikailu karkasi täysin lapasesta. Kovaa saa ja pitää pelata mutta nyt meni pahasti överiksi.

Kaiken kaikkiaan tuomiot kyllä varmaan taulukon "yläpäästä", näinhän ei aina tämän kauden aikana ole ollut. Toivon mukaan sama linja jatkuu myös jatkossa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei varmaan oo kovin paljoo varaa itkeä ku teidän joukkue vetää noin vihkoon että koko suomi (poislukien turku) nauraa teille.
Kabinettinousu ja niin edelleen.

Jännää tämä Marjamäki keskustelu, aidosti huvittuneena seuraan tätä. Vaikka kuinka katson minkä lasien läpi, olen aina pitänyt häntä hyvinkin fiksuna ja tunteet kurissa pitävänä valmentajana, joka TODELLA harvoin valittaa tuomareista esim. ottelun jälkeen.
Hmmm, miksiköhän Marjamäki valittaa todella harvoin tuomareista. Perkule kun ei tule yhtään syytä mieleen.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Siis ihan oikeasti puhutte edelleen siitä, kun Aittokallio viskasi hänelle lahjoitetun kyynärsuojan laidan yli? Varoittava esimerkki tuommoisesta - ei hemmetti. Tästä tilanteestahan ei ole puhunut kuin muutama TPS fani, jotka on epätoivoisesti koittaneet keksiä Kärpistäkin jotain syyllisiä noihin omien perseilyihin. Ei noihin kannata lähteä mukaan. Samat kaverit on menneet tuohon Pikkaraisen miinaan jostain Marjamäen "seurustelukerhosta". Jääkiekkoihmiset nauraa partaansa koko touhulle.

Tepsin tekemiset ymmärtää, koska ei tuossa ottelussa oma taso riittänyt. Aika inhimillistä hakea syitä kaikkealta muualta kuin omasta osaamisesta. Varsinkin, kun edellisenä päivänä näytti siltä, että TPS voi haastaa Kärpät ihan pelaamallakin. Sama tarttuu sitten faneihinkin ja ihan sama toimisi myös toisinpäin. Sitä kuvittelee omasta joukkueestaan helposti vähän liikoja, kun tunteella mennään.

Toivottavasti tänään tulee nuo päätökset, niin päästään eteenpäin. Moisio tuskin tässä sarjassa enää pelaa ja veikkaisin Monsterimonnin saavan yhden ottelun tuosta Rajaniemen päälle käymisestä. Ei vain sovi, että veskarin kimppuun käydään. Pikkaraisen tilanteesta tuskin tulee. Frimanin taklaus ei pelikiellon arvoinen, jos ei sitten semmoista kuvakulmaa löydy, missä näkyisi pääosuma.


Ei kyllä pitäisi edes jaksaa, tää oli niin täyttä soopaa kuin mikään ikinä voi olla, ja kun värilaseista puhutaan, niin tässä on malliesimerkki. Voisi sanasta sanaan viedä suoraan sanakirjaan värilasit; kohdan perään.

-Hänelle lahjoitetun? Katso video, pelaaja heittää suojan kaukalossa, Aittokallio kumartuu laidan yli ja poimii sen kentältä, jonka jälkeen nakkaa pleksin yli katsomon puolelle. Ja säännöt taitaa aika suoraan täälläkin esitetysti sanoa, että tälläistä ei saa (ei saisi, mutta kun Kärppä pelaaja/kultapoju päiväkerho Marjamäen joukkueesta kyse, niin näköjään saa) tehdä.

-Pikkaraisen miina? Päivänselvä asia, joka mediassakin huomioitu, Marjamäen kerho tolkuttoman monta kertaa pystyssä tuomareitten kanssa. Se toki on vaikeaa asioita nähdä kun oma joukkue kyseessä, mutta ihan oikeasti se silmien avaus ei olis pahitteeksi.
Todellakin kaikki nauraa tuolle touhulle, nimenomaan Marjamäen touhulle.

Tepsin tekemiset ymmärtää juurikin siitä syystä, että kaikki turhautuu ihan täysin kun toiset saa tehdä lähes mitä huvittaa, tuomarit ei reagoi vaan viheltelee miten sattuu ja lopun ajasta vielä seurustelee vastustajan valmentajan kanssa neuvotellen miten vihelletään tms. Olen ollut itsekkin mukana pelissä, jossa toiselta joukkueelta lähtee tuolla tavalla lapasesta, kun homma on tarpeeksi puolueellista tuomareiden puolesta. (ei toki tuolla tasolla, mutta samat lain-alaisuudet, ihmiset turhautuu kun touhu on puolueellista ja näyttää toisen porukan herrat vielä oikein jatkuvasti pitävän palaveriä asioista, kun toiselta puolelta ei kuunnella mitään, en yhtään ihmettele että alkaa valmentajatkin haistatella kun pinna palaa)
Tepsi näytti Oulussa miten hyvin pystyy kyllä haastamaan Kärpät, kunhan tuomarit vain vetäisivät puolueettomasti ja kunhan kultapoju keskittyisi vain valmentamaan omaa joukkuettaan, raitapaitojen tiimi on ihan eri asia, eikä kuulu hänelle mitään.

Mitä tulee itse tilanteisiin niin nuo nyt ei ole edes mitään sen suurempia perseilyjä, esim. Virtasen tilanne, menee puolustamaan joukkuekaveriaan kun Rajaniemi painaa sen niskaan. Se joku meni hakkaamaan sitä yhtä päällikköä jolla on ihan omat säännöt ollut pelissä jo pitkän aikaa, Rajaniemi meni tilanteen ulkopuolta sen kimppuun. Minkä vitun takia Virtanen ei sitten saisi tehdä samaa? Veskarin päälle ei mene kukaan, jos veskari itse ei mene toisten päälle. Veskarin ei sovi mennä muiden päälle, jos ei halua itse saada kyytiä.
Ihan sama oikeus Virtasella mennä myös väliin, jos kerran Rajaniemellä. Ja sitäpaitsi, mitä se sille teki, vähän veteli ristikosta ja laittoi maihin, vellihousu ite kumarteli ja veteli vaan kilpikonnaa kuin pikkutyttö. Samanlainen kuin Humaloja, luuleeko joku, ettei sekin ole siellä myös soittanut suutaan? Pikkarainen koitti ottaa miehestä mittaa suutuspäissään, niin eikun tämäkin luikki vaan karkuun kuin mikäkin ballerina.

En tykkää erityisemmin tappeluista, enkä tälläisistä touhuista, enkä sen ihmeemmin puolustele noita tekoja. Ovat silti ihan ymmärrettäviä kun katsoo sivusta taustaa mistä Tepsin puolella turhauduttiin ihan täysin, ja kyllä tuossa eniten nauroin noille Kärppäläisten kumarteluille ja karkuun luikkimisille, vellihousuja.

Summasummarum. Marjamäki turpa kiinni ja keskittyis valmentamaan vaan Kärppiä, Tuomarit keskittyy viheltämään vaan puolueettomasti ja rajaniemi pysyy vaan siellä maalillaan eikä mene pelaajien kimppuun niin ei kukaan tule molarin päälle, ja kärppäläiset vois jättää tätä jeesustelua ja ulvomista vähemmälle, kyllä te tuon sarjan tod.näk. kairaatte ihan pelillisestikin, keskittykää niin ollen ihan peliin vaan.

Ps. Naurettavat rankut myös Tepsille, taannoinen runkosarjan peli (joka toki jo taputeltu itsessään, mutta vertauksena) olis päivänselvästi enemmän ollut tämmöisten "käskytysten" ja sikailujen jälkeen tälläisillä rankuilla päätettävä. Tässä meni huti ja pahasti koko paska. Moisiolle peli pari, tuomarit vaihtoon ja Marjamäelle nootit että siellä pelataan jääkiekkoa, eikä pidetä Marjamäen päiväkahvikerhoa tuomareiden kanssa. Uhkasakko niskaan jos moinen voitelu ei lopu. Ei muuta.

Naurettavaa sontaa Kärpiltä, ainakin omissa silmissä arvostus laskenut melkoisesti, eikä vähiten näiden monien kannattajien osalta.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Kova taklaus Turussa: Kukkonen pukukoppiin – Marjamäki tulistuu tuomiosta | Ruutu Eikö tämä ruudun video riitä näytöksi että näin ei tapahtunut?

Varmaan ne värilasit ja muuta lässynlässyä, mutta mielestäni Friman osuu ihan puhtaasti olkapäähän. Tämän jälkeen kun Lassukka on jo holtittomassa ilmalennossa niin hänen naamansa osuu Frimanin hanskoihin josta sitten varmaan sai tämän vakavan vammansa. Tuon klipin viimeisessä hidastuksessa sen näkee mielestäni hyvin, eli alkaa ajasta 1.00.

Puhdas kova taklaus. Ilman mitään tunteita mihinkään suuntaan.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Juu. Sen verran kuumana Pikkarainen kävi eilisen ottelun jälkeisessä pressissä että vaikea nähdä että pystyy toimimaan huomenna joukkueen rauhoittelijana. Kuten sanoin, Selinin rangaistus on helvetin iso menetys joukkueelle. Tuleeko rangaistuksen tarkka syy pysymään ikuisesti mysteerinä vai annetaanko noista koskaan mitään tarkempaa tietoa? Jotainhan on tuomarille vissiin sanottu.

Tässähän se lukee:

"Pelikieltojen lisäksi turkulaisjoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin on saanut yhden ottelun toimintakiellon sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Tuomari kävi varoittamassa Seliniä, että hän saa pelirangaistuksen, mikäli TPS:n pelaajat aloittavat vielä yksipuolisia tappeluita. Varoituksen jälkeen Pikkarainen haastoi Miska Humalojan, minkä vuoksi Selin sai pelirangaistuksen."


TPS:lle tuntuvat rangaistukset lauantain nyrkkihipoista - "Emme kaipaa tällaista toimintaa" - SM-LIIGA - 21.03.2016 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt kyllä @AaTee veti ainakin allekirjoittaneen mielestä pohjat, täydellinen repeäminen tuli ainakin mulle :D

Ja taas meikä tarttuu, mukavastihan tämä päivä näin vempalla on mennytkin...

-Hänelle lahjoitetun? Katso video, pelaaja heittää suojan kaukalossa, Aittokallio kumartuu laidan yli ja poimii sen kentältä, jonka jälkeen nakkaa pleksin yli katsomon puolelle. Ja säännöt taitaa aika suoraan täälläkin esitetysti sanoa, että tälläistä ei saa (ei saisi, mutta kun Kärppä pelaaja/kultapoju päiväkerho Marjamäen joukkueesta kyse, niin näköjään saa) tehdä.

Huomaa myös siltä samaiselta videolta, että Moisio yrittää heittää suojallaan vastapuolen pelaajaa. Tästä pitäisi sääntöjen mukaan tulla lisää penaltia, kaiketi oikea tuomio koko tilanteessa olisi sitten ollut 5+5+10+20+20.
Noh, dumari ei heittoa viheltänyt. Ja ei, ei viheltänyt myös Aittokallion todellista sikamaisuutta lähennellyttä varusteen heittoa.
Tilanne meni 1-1 siis, eli mistä kiikastaa?
Ja edelleen, vaikka olisi Aittokalliolle viheltänyt jäähyn, itse peliin se vihellys ei olisi vaikuttanut kun peli oli jo käytännössä ohi.

Tepsi näytti Oulussa miten hyvin pystyy kyllä haastamaan Kärpät, kunhan tuomarit vain vetäisivät puolueettomasti ja kunhan kultapoju keskittyisi vain valmentamaan omaa joukkuettaan, raitapaitojen tiimi on ihan eri asia, eikä kuulu hänelle mitään.

Kyllä se kultapoju nyt valitettavasti vie dumareita (tosin vieläkään ei kukaan ole faktaa saanut ladottua pöytään, että mihin tämä oikein perustuu), TPS:ää, osaa TPS faneista, sekä mediaa (ainakin J. Pikkaraisen ja Selinin mielestä) satanolla.
Jostain syystä Marjamäki on kuitenkin pari suomenmestaruuttakin voittanut koutsina, ja onpa maajoukkueestakin jo pari mitalia kaapissa. Eli täysin paska valmentaja on oltava. Vai miten tämä on mahdollista?
Ja tämä vastapuolen valmentaja... Mitä hän on voittanut?

Ja sitäpaitsi, mitä se sille teki, vähän veteli ristikosta ja laittoi maihin, vellihousu ite kumarteli ja veteli vaan kilpikonnaa kuin pikkutyttö. Samanlainen kuin Humaloja, luuleeko joku, ettei sekin ole siellä myös soittanut suutaan? Pikkarainen koitti ottaa miehestä mittaa suutuspäissään, niin eikun tämäkin luikki vaan karkuun kuin mikäkin ballerina.

Jep, jep, ja vielä kerran jep.
Että maalivahdin olisi pitänyt oikein alkaa myllyttämään vastapuolen suurimman äijän kanssa? Ja vielä tilanteessa, että peli on jo hoidettu?
Sama myös Humalojan suuntaan, toinen käy takaapäin kimppuun kun peli jo ratkennut. Kannattaako alkaa vääntämään yhtään? Olisi Pikkarainen edes koittanut ns. reilua tappelua... Tissiposki mikä tissiposki :)
Kyllä sitä Pikkaraista enemmän vitutti kun Humaloja ei alkanut millekään...
Ja satavarmasti Humaloja suutansa on soittanut, ei kahtapuhetta. Se on kato sitä ihon alle menemistä, nääs.

En tykkää erityisemmin tappeluista, enkä tälläisistä touhuista, enkä sen ihmeemmin puolustele noita tekoja. Ovat silti ihan ymmärrettäviä kun katsoo sivusta taustaa mistä Tepsin puolella turhauduttiin ihan täysin, ja kyllä tuossa eniten nauroin noille Kärppäläisten kumarteluille ja karkuun luikkimisille, vellihousuja.

Naurettavaa sontaa Kärpiltä, ainakin omissa silmissä arvostus laskenut melkoisesti, eikä vähiten näiden monien kannattajien osalta.

Triplaa tässä metsästetään, mites sun kannattama jengi?

Mut kiitti vielä päivän postauksesta, rispektit lähtee sinne suuntaan! Keep up the good work! :)
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Mikähän siinäkin on, että tuo Pikkarainen näyttää olevan oikea prototyyppi niistä penaalin tylsimmistä. Ei kyllä äly silmistä loistanut haastattelussa, vaan nippanappa vältti piipaat ja valkotakkiset kutsumasta paikalle. Puhisi ja sähisi ku kantakirjasonni, rengas vaan puuttu sieraimesta.

Tulee ilkeästi mieleen eräs tuttava, joka erosi ton kopiosta. Väkivalta oli arkipäivää, mutta onneksi sai vielä jätettyä. Huonolla tavalla inhottava ukko tuo Pikkarainen ja oikeasti, kun hän on nyt ohjaksissa huomenna, voi tärkeitä Kärppiä lasaretti kutsua. Ei tuolla ole itsehillintää minkään vertaa.

Jos Kärppiä aletaan tahallaan vahingoittaa, pitää meidän nelkku ottaa myös kovat, mutta jäähyttömät otteet.

Maa kutsuu.
 
Selinin rangaistuksen ymmärrän, joskin kurinpitäjän perustelu "näkemykseni mukaan pelaajat eivät ainakaan lähtökohtaisesti tee kaukalossa mitään ilman valmentajan hyväksyntää ja pelaajat pelaavat sekä toimivat valmentajan kulloinkin määrittelemällä tavalla" on vähän huvittava, vähän
Niin, tuolla perustelulla on nyt vedetty sellainen linja, että enää ei tarvitse miettiä kahta sanaa onko jossain tilanteessa käskytetty vai ei. Koutsi on aina kaiken takana.
 
Viimeksi muokattu:

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Nyt kyllä @AaTee veti ainakin allekirjoittaneen mielestä pohjat, täydellinen repeäminen tuli ainakin mulle :D

Ja taas meikä tarttuu, mukavastihan tämä päivä näin vempalla on mennytkin...



Huomaa myös siltä samaiselta videolta, että Moisio yrittää heittää suojallaan vastapuolen pelaajaa. Tästä pitäisi sääntöjen mukaan tulla lisää penaltia, kaiketi oikea tuomio koko tilanteessa olisi sitten ollut 5+5+10+20+20.
Noh, dumari ei heittoa viheltänyt. Ja ei, ei viheltänyt myös Aittokallion todellista sikamaisuutta lähennellyttä varusteen heittoa.
Tilanne meni 1-1 siis, eli mistä kiikastaa?
Ja edelleen, vaikka olisi Aittokalliolle viheltänyt jäähyn, itse peliin se vihellys ei olisi vaikuttanut kun peli oli jo käytännössä ohi.



Kyllä se kultapoju nyt valitettavasti vie dumareita (tosin vieläkään ei kukaan ole faktaa saanut ladottua pöytään, että mihin tämä oikein perustuu), TPS:ää, osaa TPS faneista, sekä mediaa (ainakin J. Pikkaraisen ja Selinin mielestä) satanolla.
Jostain syystä Marjamäki on kuitenkin pari suomenmestaruuttakin voittanut koutsina, ja onpa maajoukkueestakin jo pari mitalia kaapissa. Eli täysin paska valmentaja on oltava. Vai miten tämä on mahdollista?
Ja tämä vastapuolen valmentaja... Mitä hän on voittanut?



Jep, jep, ja vielä kerran jep.
Että maalivahdin olisi pitänyt oikein alkaa myllyttämään vastapuolen suurimman äijän kanssa? Ja vielä tilanteessa, että peli on jo hoidettu?
Sama myös Humalojan suuntaan, toinen käy takaapäin kimppuun kun peli jo ratkennut. Kannattaako alkaa vääntämään yhtään? Olisi Pikkarainen edes koittanut ns. reilua tappelua... Tissiposki mikä tissiposki :)
Kyllä sitä Pikkaraista enemmän vitutti kun Humaloja ei alkanut millekään...
Ja satavarmasti Humaloja suutansa on soittanut, ei kahtapuhetta. Se on kato sitä ihon alle menemistä, nääs.

En tykkää erityisemmin tappeluista, enkä tälläisistä touhuista, enkä sen ihmeemmin puolustele noita tekoja. Ovat silti ihan ymmärrettäviä kun katsoo sivusta taustaa mistä Tepsin puolella turhauduttiin ihan täysin, ja kyllä tuossa eniten nauroin noille Kärppäläisten kumarteluille ja karkuun luikkimisille, vellihousuja.



Triplaa tässä metsästetään, mites sun kannattama jengi?

Mut kiitti vielä päivän postauksesta, rispektit lähtee sinne suuntaan! Keep up the good work! :)


Ja sama sonta eikun jatkuu joka toki ei petä odotuksia ollenkaan, tässä on vain se pieni ero, että sinä suollat kaiken tuon juurikin pelkästään Kärppien näkökulmasta, nuo mainitut värilasit päässä, etkä niin ollen kuule, näe, ymmärrä mitään mitä muut koittaa objektiivisesti vierestä sanoa. Hyvä yritys, laita lisää.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huomaa myös siltä samaiselta videolta, että Moisio yrittää heittää suojallaan vastapuolen pelaajaa. Tästä pitäisi sääntöjen mukaan tulla lisää penaltia, kaiketi oikea tuomio koko tilanteessa olisi sitten ollut 5+5+10+20+20.
Noh, dumari ei heittoa viheltänyt. Ja ei, ei viheltänyt myös Aittokallion todellista sikamaisuutta lähennellyttä varusteen heittoa.
Tilanne meni 1-1 siis, eli mistä kiikastaa?
Ja edelleen, vaikka olisi Aittokalliolle viheltänyt jäähyn, itse peliin se vihellys ei olisi vaikuttanut kun peli oli jo käytännössä ohi.

Miksi ihmeessä edelleen kaivat sen Moision suojan heiton, jos puhutaan Aittokallion varusteen heitosta katsomon puolelle? Aittokalliolle olisi tuosta kuulunut se ulosajo tulla ja, jos yhtään noita jäähyjä ymmärsin oltaisiin peliä jatkettu 4vs3 eikä 5vs3. Tämä nyt tuskin olisi mihinkään lopputuloksiin vaikuttanut, mutta entäpä, jos tuo episodi olisi tapahtunut ensimmäisessä erässä pelin ollessa tasan?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Niin. Oman ymmärryksen mukaan tuolla perustelulla on nyt vedetty sellainen linja, että enää ei tarvitse miettiä kahta sanaa onko jossain tilanteessa käskytetty vai. Koutsi on aina kaiken takana.

Näin juuri.

Kääntäen ja selventäen aiempaa huvittuneisuuttani: kurinpitäjän mielestä lähtökohtaisesti kaikki, mitä pelaajat tekevät kaukalossa, on valmentajan hyväksymää. Se on aika kova linja, ja mielenkiintoista nähdä, suhtaudutaanko jatkossakin kaikkiin törkeisiin rikkomuksiin tämän lähtökohtaisen linjauksen mukaisesti - tilanteita siis tulkittava lähtökohtaisesti vähintään epäsuorana käskytyksenä.

Huvittuneisuus siksi, että 1) lähtökohtaisesti on juuri niin epämääräistä miltä kuulostaakin, eikä sinänsä tarkoita yhtään mitään ja 2) no tottahan toki kurinpitäjä suhtautuu jatkossa kaikkiin isompiin rikkomuksiin lähtökohtaisesti suorana tai epäsuorana käskytyksenä. Ihan takuulla. Ihan joka kerta.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Miksi ihmeessä edelleen kaivat sen Moision suojan heiton, jos puhutaan Aittokallion varusteen heitosta katsomon puolelle? Aittokalliolle olisi tuosta kuulunut se ulosajo tulla ja, jos yhtään noita jäähyjä ymmärsin oltaisiin peliä jatkettu 4vs3 eikä 5vs3. Tämä nyt tuskin olisi mihinkään lopputuloksiin vaikuttanut, mutta entäpä, jos tuo episodi olisi tapahtunut ensimmäisessä erässä pelin ollessa tasan?

Siis Moision suojanhan se Aittokallio sinne katsomoon nakkasi. Eli miksi en kaivaisi? Ilman Moision heittoyritystä ei Aittokallio olisi mitään arvatenkaan heittänyt laidan yli... Tuskin nyt omia/joukkuekaveriden kamoja sentään?
Mutta tuosta Moision heittoyrityksestä olisi pitänyt myöskin tulla sääntöjen mukaan lisärangaistus itse ottelussa. Sen takia minä sitä kaivan, kun ei sitä Moisionkaan heittoa vihelletty... Joten tilanne meni tuolta osin ihan tasan.

Jos tuo olisi tapahtunut eka erässä, tasatilanteessa, tuskin olisi Aittokallio sitä Moision varustetta heittänyt jos Moisio samallalailla siinä riehuisi ja hoitaisi Kärpille aika pitkää ylivoimaa?
Kai nyt Aittokalliollakin sen verta pelisilmää on, että tässä kuvitteellisessa tasatilanteessa ei kannata alkaa häröilemään?
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hitto kun kurjasti tekivät ja menivät viheltämään TPS-pelaajille pelin lopussa rangaistuksia, vaikka peli oli jo käytännössä ohi.

Noh, kuten jo monesti olen sanonut. Aittokalliolle olisi pitänyt se jäähy viheltää, mutta siitä nyt ei olisi mitään jatkoseuraamuksia tullut (säännöt eivät edes anna mahdollisuutta mihinkään lisäsanktioihin tuossa tapauksessa?), saatika se ei olisi ko. pelissä vaikuttanut enää mihinkään, joten se ja sama.

Tosissasi vertaat Aittokallion ja teidän hurjien tempauksia keskenään? :)
 

sinikettu

Jäsen
Ketä vittu oikeasti kiinnostaa joku Aittokallion suojan heittäminen katsomoon. Joo, jäähy olisi pitänyt antaa, niin kuin olisi pitänyt antaa viidestä muusta tuomareiden ohi menneestä rikkeestä. Taisi olla tuomareilla tuossa tilanteessa muutenkin vähän muuta tehtävää kuin joukkueiden kakkosmaalivahtien tarkkailu suurennuslasilla.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Jaahas. Itse en nyt allekirjoita juuri mitään näistä Liigan päätöksistä. Tanssiin tarvitaan aina kaksi ja eiköhän siellä Kärpätkin jotain muuta ole tehneet kuin pelkästään positiivista kannustusta antaneet, että tällaiset rangaistukset annetaan. Moision rangaistuksen voin vielä hyväksyä, mutta tuo Pikkaraisen rangaistus on täysin naurettava suhteessa muihin vastaavista annettuihin.

Ari-Pekka Selinin lisärangaistus on vielä käsittämättömämpi; yhden ottelun toimitsijakielto, koska hänen sanomisensa HALVENSIVAT Liigaa ja sen erotuomareita? Miten se voi halventaa erotuomareita, että sanoo vastustajan päävalmentajan yrittävän vaikuttaa heidän päätöksiinsä? Ei vaan tajua. Liiga kyllä osoitti tuolla TPS:n sakolla tasottomuutensa tällä hetkellä. Pikkaraisen ja Selinin rangaistukset ovat yksinkertaisesti täysin väärin ja eivät ole linjassa minkään aiemman päätöksen suhteen. Aikaisemmin mm. Leinonen on saanut 3000 €:n sakot vähän vastaavasta ja muistaakseni Rautakorpi kanssa sai samansuuntaiset.

Ei Liiga ne päätökset ja kritiikki siitä vähene sillä, että kritiikki ja keskustelu hiljennetään. Kyllähän valmentajien kädet on todella sidotut ja mistään epäkohdasta et saa ääneen sanoa. Et edes siitä, että vastuksen vaihtoaitiossa käydään 9x pelin aikana selittämässä tuomioita. Onhan tämä nyt täyttä pelleilyä omasta näkökulmasta. Jotain linjaa nyt.

Moision rangaistus oikein, kaikki muut päin sitä itseään. Toivottavasti TPS kyseenalaistaa päätöksen, koska videomateriaalia löytyy mm. siitä, kun Aittokallio lyö Pikkaraista aitiosta ja heittää Moision varusteita katsomoon. Onko TÄMÄ sellaista toimintaa, joka ei halvenna liigaa tai kuuluu tuohon? Ja eikö ihan samalla logiikalla päävalmentaja Marjamäellä ole vastuu, että kakkosmolari ei osallistu peliin kuin korkeintaan verbaalisesti? Jos kerran A-P Selin on vastuussa siitä, että Pikkarainen ei käy kentällä.

Täysin samaa mieltä. Aivan älytöntä ripulia, ampuu yli todella pahasti aiemmasta "linjasta" muttei toisaalta tosiaan yllätä yhtään kun on kyse kultapojun Kärpistä ja kannujahdista. Tokihan silloin pitää tarkemmin ottaa muiden tekemiset, ja jättää samalla toisen puolen rikkeitä sitten täysin huomioitta. Lupaa hyvää jo ennakkoon IFK:lle finaaliin.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tuossa Aittokallion tapauksessa ole pointtina se, että toinen joukkue saa tehdä temppuja joita toinen ei saa. Tuomaroinnin pitäisi olla tasaväkistä, tasaisella linjalla, nyt se ei sitä ole. Kärppien vaihtoaitiossa ollut veskari on kahdessa pelissä saanut häröillä miten haluaa ilman seuraamuksia - ne on jätetty noteeraamatta kokonaan pl. Jatkoajan artikkelia viikonlopulta. Sitten ihmetellään kun toisella joukkueella keittää yli.

Olisi mielenkiintoista myös tietää, olisiko lopputulos tuomioiden osalta ollut tämä jos kyseessä olisi ollut toinen ottelupari (kuten myös jännä nähdä nyt miten tulevissa ottelupareissa ja peleissä mahdollisesti vastaaviin tilanteisiin reagoidaan). Muistaakseni ei ole kauden aiemmista vastaavista tapauksista juurikaan valmentaja saanut rangaistuksia? Tai edes onko joukkueet saaneet sakkoja / uhkasakkoja?
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Saiko Pelicans aikanaan uhkasakkoa, kun pelaajat sekoili oikein urakalla SaiPaa vastaan? Tulikos silloinkin kolme ulosajoa viimeisen viiden minuutin aikana? Ai niin, mutta silloinhan vastassa oli joku SaiPa, joka ei kiinnosta Iltapaskoja. Huutonaurut Liigan kurinpidolle, joka on täysin Kärppien vietävissä. Onneksi tuollaiset sakot on Tepsille ihan karkkirahoja. Mites jos Moisio olisi vetänyt Ahon polven paskaksi, niin olisiko tullut 100k sakkoa turkulaisille. Sitten voisi niellä, jos samat seuraamukset olisi kaikille, mutta kun ei ole.

Juurikin tämä. Random runkosarja peli jolla ei ole/ollut mitään väliä, itse "teot/tapahtumat" eri kaliiberia jne. Mutta sellasta se on, säännöt ei ole ihan samat kaikille.
Älyttömyyksiä oli Tepsiltä joo ei kahta sanaa, mutta kyllähän nää rankut on jotain todella naurettavaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ketä vittu oikeasti kiinnostaa joku Aittokallion suojan heittäminen katsomoon.

Niillä tuomareillakin taisi olla jotain tähdellisempää tekemistä tuolla hetkellä. Esim. se suojan alunperin heittänyt kaveri olisi nähdyllä riisuuntumisinnolla vetänyt itsensä todennäköisesti alasti kohta. Tuskin siinä tuomarit kauheasti ehti vilkuilla, että mitäs se Sami siellä penkin päässä touhuaa...

Vähän kyllä ihmetyttää tämä valitus Marjamäen juttutuokioista tuomarien kanssa. Kyllä ne valmentajat Karri Kiveä, Rautakorpea ja Jortikkaa myöden ovat aina puhuneet tuomarien kanssa. Toiset ihan aktiivisesti joka pelissä, ei kai tässä nyt mitään suosimista/uutta ole?

Tuomiot hyvät, vaikka Pikkaraiselle olis tosiaan pelikin riittänyt.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hmmm, miksiköhän Marjamäki valittaa todella harvoin tuomareista. Perkule kun ei tule yhtään syytä mieleen.

Oulussa on pidetty tuomarilinjoja ja kurinpitopäätöksiä epäreiluina siinä missä muuallakin. Itse asiassa Marjamäki on saanut joskus kritiikkiä joiltain kannattajilta siitä, ettei ole hyvinkään kiistanalaisissa tuomioissa valittanut päätöksistä. Eihän tässä ole kauaa kun ihmeteltiin sitä, että Kärpät oli selvässä liigajohdossa mutta silti lähes eniten jäähyjä saanut joukkue. Aika monta kertaa kurinpitopäätökset ovat tuntuneet epäreiluiltakin Kärppiä kohtaan, mutta parhaansa siellä kurinpidossa varmasti tehdään ja kannattajien tuntemuksiin vaikuttavat usein hyvinkin vahvat värilasit.

Tämä on vaan kokonaisuutena tällaista tyhjänpäiväistä jauhantaa, joka on odotettavaakin kun yhdellä joukkueella on pari mestaruutta takana ja siten sympatiat kohdistuvat helposti toisaalle. Ainakin Tampereella ja Jyväskylässä on muutamalla nimimerkillä jotain hampaankolossa Kärppiä kohtaan, mikä selittyy tämän vuosituhannen historialla.

Olen itsekin kritisoinut Marjamäkeä useista pelillisistä asioista, sillä ei hänkään täydellinen ole. Mitä tulee suoriin vaikutusyrityksiin tuomareihin on hän kuitenkin aika kiltti poika moneen muuhun valmentajaan verrattuna.
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Puhutaan värilaseista sun muista... Sullahan AaTee näyttäisi toki olevan ihan objektiivinen neutraalin sivustakatsojan näkemys Kärpistä :D.

Kyllä huomaa, että Kärpät on taas huipulla.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
TPS jatkaa valitulla linjalla liigan likaisimpana joukkueena. Ihmettelen tosin että mitään pelikieltoja on yleensä Turussa pelatussa ottelussa jaettu mutta hyvä näin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jostain syystä Marjamäki on kuitenkin pari suomenmestaruuttakin voittanut koutsina, ja onpa maajoukkueestakin jo pari mitalia kaapissa. Eli täysin paska valmentaja on oltava. Vai miten tämä on mahdollista?
Ja tämä vastapuolen valmentaja... Mitä hän on voittanut?

Paska valmentaja? Mitäköhän helvettiä meinaat tällä argumentilla? Johan Selin itsekin sanoi tuossa haastattelussa, mistä miestä on moitittu ja mustamaalattu, että Kärpät on äärimmäisen hyvin valmennettu joukkue. Vai kuka Marjamäen valmennustaitoja on kyseenalaistanut?
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Eiköhän tuossa Aittokallion tapauksessa ole pointtina se, että toinen joukkue saa tehdä temppuja joita toinen ei saa. Tuomaroinnin pitäisi olla tasaväkistä, tasaisella linjalla, nyt se ei sitä ole. Kärppien vaihtoaitiossa ollut veskari on kahdessa pelissä saanut häröillä miten haluaa ilman seuraamuksia - ne on jätetty noteeraamatta kokonaan pl. Jatkoajan artikkelia viikonlopulta. Sitten ihmetellään kun toisella joukkueella keittää yli.

Minunkin on aika helppo nimetä kaksi viheltämätöntä TPS:n rikettä. Toinen joukkue saa tehdä temppuja joita toinen ei saa?

Noita rikkeitä nyt jää viheltämättä peleissä aina, puolin ja toisin. Tuomarit eivät ole mitenkään suosineet kumpaakaan joukkuetta tässä sarjassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös