HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 008 892
  • 29 634

Johan Kesti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menee kyllä niin haaveiluksi, mutta Iiro Pakarisella on sopimus katkolla kesällä. Minulla ei ole mitään hajua siitä kuinka hyvin on Edmontonissa pelannut, kun en ole nähnyt kuin pari ottelua Iirolta. Joten en sitten tiedä, että onko hänellä mahkuja saada vielä NHL-sopimus. Nybari voisi ainakin kuulumiset Pakariselta kysellä. Mutta eiköhän, jos Pakarinen eurooppaan palaa niin uusi joukkue löydy sitten Jokereista tai jostain muusta KHL/SHL -joukkueesta.

Toinen nyt sitten on tämä Ruudun Tuomo, jolla myös sopimus katkolla ja hän nyt ei ihan varmastikkaan tule uutta sopimusta NHL:ään saamaan johtuen hänen loukkaantumishistoriastaan. Tämän takia en välttämättä Ruutua ottaisi IFK:hon, ei varmasti olisi edes mikään halpa pelaaja ja olisiko enää motivaatiotakaan kovin hirveästi, koska ura on kyllä ollut niin monta vuotta syöksylaskussa. Mutta kyllä Tompankin varmaan aika vaikea olisi sanoa EI, jos Tuomo palveluitaan meille tarjoaisi. Jotenkin ehkä toivoisin, että naapuri "ryöstäisi" tämän meiltä ja jättäisi Zaborskyt & Partaset rauhaan.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ei sitten tullut tiedotetta, eilen oli siirtoraja ja mitään ei kuulunut.

On totta, että jengi on kasattu paremmin kuin aikoihin. On totta, että IFK:lla on paljon parempi puolustus, etenkin puolustavien puolustajien osalta, kuin viime kaudella. Hyökkäys on laaja, meillä on todellinen pisteitä tekevä ykköspakki ja kummatkin maalivahdit ovat parhaimmillaan riittäviä mestaruuteen asti. Laiturit ovat nopeita, koko jengi on melko nopea ja hyviä laukojia löytyy niin vasemmalta kuin oikealta. Puolustavia hyökkääjiä ja rouhioita on oikein hyvä määrä pleijareihin. Uskon, ettei Ramstedtin tai Elkinsin loukkaantuminen välttämättä tarkoittaisi kauden päättymistä, sillä Leino, Hintz ja Nykopp ovat kaikki nostaneet tasoaan (Nykopp oli jo viime kaudella hyvällä tasolla). On myös totta, ettei tässä ole mitään syytä olla kateellinen Mannisista, Jasuista, Säiliöistä, Mäntylöistä tai Pitkäsistä.

Mistä sitten voin valittaa? No siitä, ettei sitä viimeistä silausta sitten kuitenkaan saatu suoritettua. Pidän Auvitusta, hän on sympaattinen ja melko hyvä puolustaja. Pidän Grillforsista, hänkin on sympaattinen ja melko hyvä puolustaja. En silti ole aivan vakuuttunut enkä pidä kumpaakaan riittävän hyvänä kiekollisena pakkina toiseen pariin. Taipalus on siitä tasosta todella kaukana. Taipaluskin vaikuttaa kiltiltä, ehkä jopa sympaattiselta, mutta hän on myös tyhmä kuin saapas. Se näkyy etenkin haastatteluissa ja ylipäänsä ulosannissa, mutta myös kentällä käsittämättömän tyhminä ratkaisuina, jatkuvasti. Ehkä Taipalusta yritettiin vaihtaa Rantakariin, mutta se ei ikävä kyllä onnistunut. Tuskin yritettiin tarpeeksi. Saatamme kestää jommankumman ykkössentterin loukkaantumisen, mutta emme missään nimessä kestä ykköspakin Taimen loukkaantumista. Koska toimisto ei mielestäni ole hankkinut toista erinomaista kiekollista puolustajaa, saattaa tämä olla se ratkaiseva pieni puute josta johtuen IFK ei tule pelaamaan finaaleissa, ellei joku taas auta meitä sinne, kuten pikkuveli kahtena edellisenä mestaruuteen johtaneena keväänä (tiputtamalla TPS:n 1998 ja Ässät/JYPin 2011).

Itse olisin yrittänyt Rantakaria loppuun asti, kosiskellen järjettömällä, ns. mottipäisellä summalla (sanotaan vaikka että satatonnia) ja antanut lisäksi pikkuveljelle ilmaseksi (eli maksanut niiden palkat) Heikkisen, Taipaluksen, Salmen, Mobergin ja Tuomiston, ehkä Tammisenkin. En usko, että Nybondas on yrittänyt tuota viimeistä laatikkoa riittävän kovalla innolla täyttää.

Tämän voisi ajatella myös niin, että finaalipaikka/mestaruus on, kaiken muun mennessä suunnilleen suunnitelmien mukaan, Danielin ja Yohanin käsissä. Suurin tasonnosto pleijareihin vaaditaan siis tältä kaksikolta. May the force be strong in these two.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olisin yrittänyt Rantakaria loppuun asti, kosiskellen järjettömällä, ns. mottipäisellä summalla (sanotaan vaikka että satatonnia) ja antanut lisäksi pikkuveljelle ilmaseksi (eli maksanut niiden palkat) Heikkisen, Taipaluksen, Salmen, Mobergin ja Tuomiston, ehkä Tammisenkin. En usko, että Nybondas on yrittänyt tuota viimeistä laatikkoa riittävän kovalla innolla täyttää.

Miten näiden pelaajien työntäminen Bluesiin (oletan, että tätä tarkoitetaan pikkuveljellä) olisi edistänyt Rantakarin saamiseen MoDosta? Toki tammikuussa olisi voinut auttaakin, mutta se juna meni jo silloin...

Itse olen ihan tyytyväinen siihen, ettei lisää pelaajia hankittu. Olen oppinut tässä vuosien varrella, että joukkueen harmonia on loppupeleissä lähes yhtä tärkeää kuin materiaali, vrt. Ässät 2013. Eikä IFK:lla materiaalista jää kiinni, vaikka Kärpillä nyt leveämpi rosteri onkin. Auvitu muuten on Liigan runkosarjassa kerännyt 0,25 pistettä ottelua kohden, pudotuspeleissä 0,31. Kahdella viimeisimmällä kaudella 14 pudotuspelissä tehot 5+3=8. On siis tavannut nostaa tasoaan pudotuspeleissä. Ei Taimi-tasolle, mutta siihen nyt pystyy muutenkin aika harva.

Isoin ongelma (näin kieli poskella) on mainitsemasi pikkuveljen puute pudotuspeleistä. IFK:han ei K-Espoon nousun jälkeen ole pelannut finaaleissa kohtaamatta espoolaisia pudotuspeleissä.
 

Sleep

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se ettei ketään hankittu jo "täyteen" joukkueeseen on minusta hyvä asia. Se on suora luottamuksen merkki johdolta joukkueelle jotka ovat jo koko kauden pelipaikasta ja peliajasta kamppailleet, siihen joku tulee oikealta ohi voi aiheuttaa vitutusta. Lisäksi jos 20 sopparia on jo nyt, niin en ensisijaisen tärkeää sille ryhmälle saada lisää kokemusta PlayOffeista yhdessä. Tilaa pitää antaa myös viimehetken tasonnostolle. Näillä mennään ja hyvä niin!
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
HIFK:lla on todella kova pakisto, eikä oikeaa tarvetta hankinnoille nyt ollut. Taipalus ja Teppo kisaavat kaikkien ollessa terveenä 7 pakin paikasta, vaikka varmasti kolhujakin tulee ja kaikkia tarvitaan. Minusta Teppo on ajanut jo kevyesti Laten ohi, saa nähdä mikä on marssijärjestys Törmäsellä.

Jotain rajaa noille tasonnosto- jutuillekin. Grilli vetää n. 20 min matsissa todella hyvällä ja varmalla tasolla, ja täällä peräänkuulutetaan jotain reilumpaa tasonnostoa kevääksi? Tosin sikäli allekirjoitan, että nimenomaan kiekollista vastuuta Grilli ei ole loukkaantumisen jälkeen niin paljoa ottanut, mutta toisaalta on esimerkiksi Auvitun parina pelatessaan selvästi varmistavammassa roolissa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Minusta Teppo on ajanut jo kevyesti Laten ohi, saa nähdä mikä on marssijärjestys Törmäsellä.
Tosin sikäli allekirjoitan, että nimenomaan kiekollista vastuuta Grilli ei ole loukkaantumisen jälkeen niin paljoa ottanut, mutta toisaalta on esimerkiksi Auvitun parina pelatessaan selvästi varmistavammassa roolissa.
Laten suhteen samaa mieltä, ei asiaa kokoonpanoon kaikkien ollessa terveinä. Teppo/Keijo/Matti on se 7-pakki, miten nyt milloinkin pöytäkirjaan merkitään. Minuuteissa ei 7-pakin rooli paljon Stögön IFK:ssa näy.
Grillistä sen verran, että jos sen taso ei jollekin riitä @Lemieaux , niin nimeää sitten paremman all-round pakin, joka Länsi-Euroopan sarjoissa pelaa, ja olisi ollut saatavilla....
Grilli ei saa YV-aikaa enää ollenkaan, joten se vaikuttaa väkisinkin pisteiden määrään. On keväällä painonsa arvoinen kultaa, ei ole vahingossa voittanu Ruotsin mestaruutta kahdesti. Jymäkän kanssa täysin samaa mieltä, että jotain järkeä noihin "tason-nosto" juttuihin....
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska toimisto ei mielestäni ole hankkinut toista erinomaista kiekollista puolustajaa, saattaa tämä olla se ratkaiseva pieni puute josta johtuen IFK ei tule pelaamaan finaaleissa, ellei joku taas auta meitä sinne, kuten pikkuveli kahtena edellisenä mestaruuteen johtaneena keväänä (tiputtamalla TPS:n 1998 ja Ässät/JYPin 2011).
Mun mielestä nämä jutut jostain auttamisista ovat aikamoista jossittelua. Eikö voida ajatella että esimerkiksi TPS 1998 tippui koska oli paskempi kuin Blues? Jos ne olisivat olleet parempia niin kait ne olis sen sarjan voittaneet?
Itse olen tyytyväinen ettei hankittu ketään.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin olen tyytyväinen, että ei hankittu ketään. Mikäli meidän suurin ongelma on nyt Taipalus, niin omasta mielestäni meillä on pullat helvetin hyvin uunissa. Kun on näet ollut kausia, jolloin ei oikein mikään osa-alue ole ollut riittävän hyvä. Mikäli HIFK saa hyvän flown päälle pudotuspeleissä, niin uskon sen kantavan Taipalustakin ja jos vielä saa jonkun henk. koht onnistumisen siihen, niin vielä parempi. Mikäli sitten on riski pudotupelimenestykselle, niin poppariosastolla on tilaa. Ei Heikkinen ole ykkösenä sieltä nousemassa. Ymmärrän sen näkemyksen, että kiekolliselle puolustajalla olisi ollut ehkä käyttöä mikäli nyt rosteria aletaan kriittisesti tarkastelemaan ja tämäkin vain sen takia, että Taipalus ei ole ihan sitä roolia pystynyt ottamaan, kun mitä hänelle laskettiin. Joku Vaakanainen ei olisi ollut mikään ratkais tähän. Joku Rantakari ehkä olisi ollut, mutta olisiko HIFK edes halunnut häntä, jos diili esim. Tapparaan on ollut jo olemassa? Ei tuolla nyt sellaista kiekollista puolustajaa missään liikkunut, että olisi tuonut ratkaisevasti mitään lisäarvoa: Blake Kessel, Juuso Vainio, Pasi Puistola...Tuukka mäntylä ja Joni Pitkänen tietysti, mutta he pelaavat siellä missä ovat aina pelanneet.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Miten näiden pelaajien työntäminen Bluesiin (oletan, että tätä tarkoitetaan pikkuveljellä) olisi edistänyt Rantakarin saamiseen MoDosta? Toki tammikuussa olisi voinut auttaakin, mutta se juna meni jo silloin...

En tiedä onko tämä tahallista provoa vai älyllistä laiskuutta, mutta tottakai tarkoitin kommentilla "loppuun asti" siihen asti, kunnes hänet kaupattiin ruotsiin. Senkin jälkeen toki olisi voinut koittaa kalastaa jonkun samantyylisen pakin, mutta ei toki enää Espoosta eikä enää samoilla pelikorteilla (Espooseen voi siirtää pelaajia kysymättä lupaa, muilla jengeillä ei ole yhtä akuuttia rahatarvetta jne).
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jotain rajaa noille tasonnosto- jutuillekin. Grilli vetää n. 20 min matsissa todella hyvällä ja varmalla tasolla, ja täällä peräänkuulutetaan jotain reilumpaa tasonnostoa kevääksi? Tosin sikäli allekirjoitan, että nimenomaan kiekollista vastuuta Grilli ei ole loukkaantumisen jälkeen niin paljoa ottanut, mutta toisaalta on esimerkiksi Auvitun parina pelatessaan selvästi varmistavammassa roolissa.

Sanot "jotain rajaa", mutta allekirjoitat juurikin sen mun pointtini kiekollisesta vastuusta. Jotain rajaa. Grilli on hyvä pakki omaan päähän, mutta en keksi ketään muuta kuin Grilli ja Auvitu jolta voisi olla realistista odottaa sitä kiekollista vastuuta. Pelatessaan luultavasti yhdessä, kakkosparissa, se vastuu on enemmän Auvitulla, mutta kyllä Grillforskin voisi kontribuoida enemmän.

Tekstini ei ollut millään lailla kritiikki Grillforsia kohtaan.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Grillistä sen verran, että jos sen taso ei jollekin riitä @Lemieaux , niin nimeää sitten paremman all-round pakin, joka Länsi-Euroopan sarjoissa pelaa, ja olisi ollut saatavilla....
Grilli ei saa YV-aikaa enää ollenkaan, joten se vaikuttaa väkisinkin pisteiden määrään. On keväällä painonsa arvoinen kultaa, ei ole vahingossa voittanu Ruotsin mestaruutta kahdesti. Jymäkän kanssa täysin samaa mieltä, että jotain järkeä noihin "tason-nosto" juttuihin....

Täytyykö teidän kaikkien tulkita sanomiseni päin helvettiä? En ole puhunut all-round pakeista. En nimeä parempaa, koska sellaista ei varmaan ole. Puhuin pisteitä takovista pakeista, ja koska sellaista ei hankittu joutuu Auvitu ja Grilli (jotka on ainoat jotka voisin kuvitella voivan hoitaa homman) auttamaan tällä osa-alueella. Grilli on keväällä painonsa arvoinen kultaa, siitä samaa mieltä.

Itseni kanssa täysin samaa mieltä, että jotain järkeä noihin väärintulkintoihin...
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mun mielestä nämä jutut jostain auttamisista ovat aikamoista jossittelua. Eikö voida ajatella että esimerkiksi TPS 1998 tippui koska oli paskempi kuin Blues? Jos ne olisivat olleet parempia niin kait ne olis sen sarjan voittaneet?
Itse olen tyytyväinen ettei hankittu ketään.

Et tainnut seurata TPS:n menoa kyseisellä kaudella, oli meinaan pirun vakuuttavaa. Se rosteri ei juuri IFK:n mestaruuskokoonpanolle kalpene, ja TPS:n tippuminen Kiekko-Espoolle oli vuosikymmenen suurin pommi (josta muuten voi myös kiittää TPS:n maalilla heikosti pelannutta Jan Lundellia). Voi kyllä olla, että IFK olisi silti vienyt mestaruuden, mutta seuraavana vuonna TPS oli ainakin liian kova. Voi olla että tuonakin vuonna Ilves semifinaaleissa ja TPS finaaleissa olisi rasittanut jengiä sen verran enemmän, että ei olisikaan tullut kultaa. Jossittelua, toki.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Nyt kun ketään ei tullut siirtorajan kynnyksellä voidaan vähän jossitella mille meillä olisi ollut käyttöä:

HIFK maalivahtit:
Husso, Lankinen, Heljanko. Hyvä kaksikko, ainoa miinus maalivahtien vähäinen kokemus. Lankisen tilalla olisi voitu hakea kokenut kakkosmaalivahti mutta olisiko sillä saavutettu mitään etua muihin joukkueihin nähden? Ei mitään.

Pakisto:
Taimi, Auvitu, Järvinen, Generous, Aulie, Grillfors, Taipalus, Teppo + muut

Olisi voitu hankkia 2-3. ketjuun kiekollinen pakki tuomaan syvyyttä IFKn pakiston kiekolliseen osaamiseen. Miinuksena olisi ollut vaikeus (=ovat liian kalliita) hankkia tuollainen hyvä pelaaja juuri siirtorajan kynnyksellä. Sekä hintaansa nähden pieni vaikutus IFKn tasoon.

Hyökkäys
Zabo-Ramstedt-Puustinen
Partanen-Hintz-Rask
Luttinen-Elkins-Ikonen
Liivik-nykopp-Leino/Åsten/Lamberg

Nämä hyökkäysketjut riittävät tappelemaan voitosta ja nakkikattilasta tämän kauden liigassa. Ei olisi ollut mitään tarvetta vahvistuksille.

Yhteenvetona voidaan helposti sanoa että yksi täsmähankinta olisi voinut ehkä mahtua joukkueeseen mutta hyvin vähän sillä olisi ollut merkitystä isossa mittakaavassa. Mikään osa-alue ei ole rikki tai vajavainen vaan joukkue toimii ja kerää hyvin pisteitä (kymmenestä viimeisestä ottelusta kaksi pistemenetystä) joten miksi hajoittamaan toimivaa pakkaa?

-Tinke
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Et tainnut seurata TPS:n menoa kyseisellä kaudella, oli meinaan pirun vakuuttavaa. Se rosteri ei juuri IFK:n mestaruuskokoonpanolle kalpene, ja TPS:n tippuminen Kiekko-Espoolle oli vuosikymmenen suurin pommi (josta muuten voi myös kiittää TPS:n maalilla heikosti pelannutta Jan Lundellia). Voi kyllä olla, että IFK olisi silti vienyt mestaruuden, mutta seuraavana vuonna TPS oli ainakin liian kova. Voi olla että tuonakin vuonna Ilves semifinaaleissa ja TPS finaaleissa olisi rasittanut jengiä sen verran enemmän, että ei olisikaan tullut kultaa. Jossittelua, toki.

Järjetöntä jossittelua. Muista muuten kiittää myös Kimmo Leckliniä, joka oli tuolla kaudella TPS:n ykköskassari.

Muutenkaan en avautumistasi en oikein jaksa sulattaa. Paljon kertoo jo se, että kirjoitat fraasilla "Mistä sitten voi valittaa", tekstistä oikein tuoksuu lävitse halu päästä kitisemään. Käytössä on kuitenkin liigan paras puolustus, joka on vielä terveenä.
 

Stigu

Jäsen
Itseni kanssa täysin samaa mieltä...
Tästä pidän. Elämä olisi melko vaikeaa, jos ei olisi itsensä kanssa samaa mieltä. Se olisi ainaista kinastelua ja vänkäämistä. Sitä varten on jo keksitty aviopuolisot, jotta itsen kanssa sentään voi olla asioista samaa mieltä. Ainakin suurimman osan ajasta. Lemieauxille tarjoan bissen, jos hallille vielä tällä kaudella eksyn!

Meitsi on kyllä huolissaan tuosta hyökkäyksen kapeudesta pelaavan kokoonpanon jälkeen, kuten pari päivää sitten kirjoitin. Jos nyt esim. nimellisistä 1-3 kentällisistä joku loukkaantuu, on nelosesta helppo nostaa Nykopp, Leino tai Liivik heidän tilalleen, mutta ketä nostaa reservistä neloseen heidän tilalleen? Reservissä on 2 lasipolvea (Tuomisto, Lamberg) , 1 hasardi (Saarelainen, hyvä laukaus+ hyvä luistelu, mutta esim. plusmiinuksessa -8 kertoo puolustustyöskentelystä) ja yksi yksiulotteinen pelaaja (MMÅ, erityisesti kiekollisena huono). Tilanne luonnollisesti heikkenee, jos loukkaantumisia on vaikkapa 2.

No, saattaahan olla, että jengi selviää pleijarit läpi ilman loukkaantumisia, mutta mielestäni tuossa hyökkäyksen kapeudessa on IFK:n isoin riski. Toisaalta, terveenä ollessaan tuo hyökkäys näyttää kyllä timanttisen kovalta.

Ja kyllä se Alavuuren Taipaluksen äireen poika tulee vielä. Tässä on kuukausi aikaa saada Lauri-boyn itseluottamus kuntoon.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Herramunjee! Konsensus oikeassa olemisesta, selvä linjamuutos Åstenin suhteen, joka ei ole enää pelkästään huono, vain joiltain (toki vielä erityisesti) osa-alueiltaan ja selvä luotto Taipalukselle sekä jopa kevyet näkemykset siitä, että kaikki ei olisikaan automaattisesti menossa huonosti, vaan mahkut voi olla, että kaikki ei loukkaannu. Pitääkö siis minunkin muuttaa asennettani? Ja ottaa sieraimet auki ja haistella palaneen nakin käryä?
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Täytyykö teidän kaikkien tulkita sanomiseni päin helvettiä? En ole puhunut all-round pakeista. En nimeä parempaa, koska sellaista ei varmaan ole. Puhuin pisteitä takovista pakeista, ja koska sellaista ei hankittu joutuu Auvitu ja Grilli (jotka on ainoat jotka voisin kuvitella voivan hoitaa homman) auttamaan tällä osa-alueella. Grilli on keväällä painonsa arvoinen kultaa, siitä samaa mieltä.

Itseni kanssa täysin samaa mieltä, että jotain järkeä noihin väärintulkintoihin...
Mikä on sun määritelmä pisteitä takovasta pakista? Erittäin hankala on tulkita sun sanomisiasi, kun verrokkia et Auvituun, joka siis vasta IFK:n kakkos-yv:n pakki, esitä.
Otin aikani kuluksi Liigan parhaiden pakkien ppg:t.
Taimi, 33 o. 0.85ppg!!!
Leimu, 43 o. 0.72ppg
Numppa, 26 o. 0.69ppg
Kemilänen, 40o. 0.62ppg
Rantakari, 37o. 0.54ppg
Auvitu, 39o. 0.38ppg
Auvitun ero on Liigan toiseksi parhaaseen Taimin jälkeen, eli Leimuun on 0.34 pinnaa per peli. Joten aika kova pisteitä takova pakki sieltä olis pitäny saada, jotta tehtyihin maaleihin olisi kovasti parannusta saatu. Auvitussa kun menetetään n. 1 tehopiste kolmessa pelissä, verrattuna Liigan toiseksi tehokkaimpaan pisteiden tekijään, joka häärii omassa jengissään lähes rajattomalla yv-ajalla.
Näin yritin kumota vaateesi kiekollisesta pakista, mikä on sun vasta-argumenttisi asiaan? Mun mielestä pakisto on sarjan paras juuri näin.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mikä on sun määritelmä pisteitä takovasta pakista? Erittäin hankala on tulkita sun sanomisiasi, kun verrokkia et Auvituun, joka siis vasta IFK:n kakkos-yv:n pakki, esitä.
Otin aikani kuluksi Liigan parhaiden pakkien ppg:t.
Taimi, 33 o. 0.85ppg!!!
Leimu, 43 o. 0.72ppg
Rantakari, 37o. 0.54ppg
Auvitu, 39o. 0.38ppg
Taipalus, 50o. 0.22ppg

No, itsehän mainitsin tuon Rantakarin. Taipaluksen tilalle yksi Rantakari ja se olisi 0.32ppg eli +145%:n (2,45 kertainen) parannus. Tämä ei juurikaan olisi ollut pois Auvitun peliajasta ja tehoista (no, vähemmän YV-aikaa toki), sillä Taipaluksen peliaika on Auvituakin suurempi (18:30 vs 17:52).

Auvitun ero on Liigan toiseksi parhaaseen Taimin jälkeen, eli Leimuun on 0.34 pinnaa per peli. Joten aika kova pisteitä takova pakki sieltä olis pitäny saada, jotta tehtyihin maaleihin olisi kovasti parannusta saatu. Auvitussa kun menetetään n. 1 tehopiste kolmessa pelissä, verrattuna Liigan toiseksi tehokkaimpaan pisteiden tekijään, joka häärii omassa jengissään lähes rajattomalla yv-ajalla.
Näin yritin kumota vaateesi kiekollisesta pakista, mikä on sun vasta-argumenttisi asiaan? Mun mielestä pakisto on sarjan paras juuri näin.

Auvitun ero Leimuun on joo tosiaan 89% eli lähes kaksinkertainen, ei ihan mitätön. En vaatinut, että meillä pitäisi olla toinen Taimi, mutta Rantakarin tasoiseen pakkiin olisi varmasti ollut mahdollista päivittää. Ja Auvitua en halua missään nimessä päivittää tai korvata, Taipaluksen olisin halunnut korvata. Se on oikeastaan sitten melko sama olisiko 2. ja 3. -parit rakennettu Auvitu-Grillfors ja Rantakari-Teppo/Generous/Aulie vai Auvitu ja Rantakari toisinpäin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska toimisto ei mielestäni ole hankkinut toista erinomaista kiekollista puolustajaa, saattaa tämä olla se ratkaiseva pieni puute josta johtuen IFK ei tule pelaamaan finaaleissa, ellei joku taas auta meitä sinne, kuten pikkuveli kahtena edellisenä mestaruuteen johtaneena keväänä (tiputtamalla TPS:n 1998 ja Ässät/JYPin 2011).

Itse olisin yrittänyt Rantakaria loppuun asti, kosiskellen järjettömällä, ns. mottipäisellä summalla (sanotaan vaikka että satatonnia) ja antanut lisäksi pikkuveljelle ilmaseksi (eli maksanut niiden palkat) Heikkisen, Taipaluksen, Salmen, Mobergin ja Tuomiston, ehkä Tammisenkin. En usko, että Nybondas on yrittänyt tuota viimeistä laatikkoa riittävän kovalla innolla täyttää.

Tämän voisi ajatella myös niin, että finaalipaikka/mestaruus on, kaiken muun mennessä suunnilleen suunnitelmien mukaan, Danielin ja Yohanin käsissä. Suurin tasonnosto pleijareihin vaaditaan siis tältä kaksikolta. May the force be strong in these two.

Ymmärrä kuitenkin se, ettei millään muullakaan kärkijoukkueella ole kahta erinomaista kiekollista puolustajaa. Kärpillä ei ollut ennen Pitkästä oikeastaan ainuttakaan, Laatikainen vanhoilla päivillään vaikuttaa enemmänkin yleispuolustajalta tai hyvältä kiekolliselta pakilta, ja Nutivaaralla on potentiaalia, mutta vielä ei ole täydellisen läpimurron aika. Tappara on pari kertaa mennyt finaaliin sillä että vanhenemaan päin oleva Teemu Aalto on ollut joukkueen ainoa selkeä parempi kiekollinen pakki. Plastino tällä kaudella PPG 0.39 eli samaa luokkaa kuin meidän yleispakki Auvitulla. Ei playoffeissa ratkaisevaa eroa tee yksi erinomainen kiekollinen pakki, vaan hyvin molempiin suuntiin pelaavat yleispakit sekä puolustuspelin kivijalat eli peruspakit.

Siinä olet oikeassa että 3.parissa Taipaluksen heikomman kauden jälkeen olisi tarve paremmalle hyökkäävälle pakille, mutta ei tuo tarve ole niin huutava että me siihen keväällä kaadutaan. Lisäksi on aika järjetöntä odottaa kahdelta yleispakilta (Daniel ja Yohan) jotain suurta tasonnostoa kiekollisessa pelissä, molemmat ovat yleispakkeja eivätkä he hyvin todennäköisesti tule pettämään eikä älyttömästi yllättämään keväällä. Silti tuo pakkipari on meille elintärkeä etenkin keväällä, yleiseltä varmuudeltaan tuo pakkipari on paljon jopa Järvinen - Taimi -paria edellä. Taimen kiekollista peliä on hehkutettu aiheesta, silti kiekottoman pelin virheitä on tullut paljon mainittua enemmän. Ja tuo ei ole mikään iso piikki Taimelle, yleensä puhtaammat kiekolliset pakit eivät ole mitään mestareita kiekottomassa puolustamisessa, siinä yksi syy miksi moni joukkue valitsee kakkospariin yleispakit eikä toiseksi pakiksi kiekollisempaa.

Vielä kerran, keväällä peräpään suoritusvarmuus on kaiken A ja O. Lisäksi Törmäsen IFK on tehnyt ne tarvittavat maalit jopa repaleisemmalla rosterilla kuten mm. viime vuoden puolivälierät näytti, eli maaleille löytyy kyllä tekijät kunhan peräpää ei vuoda liikaa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taipaluksella on pelattuja matseja 50. Peliaika keskimäärin 18 ja puoli minuuttia ja päästettyjä maaleja tasakentällisin 18. Taipalus on käytännössä pudonnut kolmospariin, jolloin pisteet 1+10 on ihan mukiinmenevät.

Jos Taipalus olisi ykkösparissa vetelisin ranteita auki, mutta koska kyseessä on kolmosparin pelaaja en todellakaan valita. Ei taida liigasta kovin montaa parempaa kolmosparin puolustajaa löytyä. Jos taas ei jostain syytä mahdu kolmospariin, niin HIFK:lta löytyy sinne stuntit jolloin Taipalus voi olla jopa ns. kaksipakki. Kertoo pakiston tasosta.

Kuvaavaa on se, että isoimmat murheet joukkueessa vaikuttaisivat olevan kolmosparin pakki sekä Åsten/Leino. Ja saattaa olla että ainoa joka noista mahtuu jengiin on Leino, joka on muuten jengin viidenneksi tehokkain hyökkääjä.

Joku Pena olisi tullut eilen Tsekeistä mukanaan joku kaksimetrinen ja 120-kiloinen nimihirviö josta kukaan ei ollut koskaan kuullutkaan. Ja molemmat seitinohuessa. Ykkössentteriä lähdettiin hakemaan, mutta tuo nyt tuli mukaan, lieköhän Pena ollut edes oikeassa kaupungissa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Meitsi on kyllä huolissaan tuosta hyökkäyksen kapeudesta pelaavan kokoonpanon jälkeen, kuten pari päivää sitten kirjoitin. Jos nyt esim. nimellisistä 1-3 kentällisistä joku loukkaantuu, on nelosesta helppo nostaa Nykopp, Leino tai Liivik heidän tilalleen, mutta ketä nostaa reservistä neloseen heidän tilalleen? Reservissä on 2 lasipolvea (Tuomisto, Lamberg) , 1 hasardi (Saarelainen, hyvä laukaus+ hyvä luistelu, mutta esim. plusmiinuksessa -8 kertoo puolustustyöskentelystä) ja yksi yksiulotteinen pelaaja (MMÅ, erityisesti kiekollisena huono). Tilanne luonnollisesti heikkenee, jos loukkaantumisia on vaikkapa 2.

Mietitäänpä vaikka tilanne, jossa joukkueen tärkein laitahyökkääjä Zaborsky sekä kenties tärkein sentteri Ramstedt sattuisivat loukkaantumaan. Äärimmäisen harvinainen tilanne ja todella paska säkä, että näin kävisi, mutta tämänkin jälkeen saisi vielä kasattua ihan toimivat ketjut.

Partanen - Hintz - Puustinen
Luttinen - Elkins - Rask
Leino - Nykopp - Ikonen
Lamberg - Liivik - Åsten

Ketjunumeroita ja pelaajiakin voi siirrellä toki miten haluaa, mutta silti 14-16 maalin ukkoa riittää jokaiseen kolmeen ensimmäiseen ketjuun ja kaupan päälle varmaan Liigan vittumaisin nelonen. Ei noita liigatason ukkoja voi huvikseen haalia määrättä reserviin ja toisaalta kyllähän se joka joukkueella tuntuisi jos kaksi kirkkaasti parasta hyökkääjää putoaisi yhtäkkiä sivuun.
 

444

Jäsen
Tästä pidän. Elämä olisi melko vaikeaa, jos ei olisi itsensä kanssa samaa mieltä. Se olisi ainaista kinastelua ja vänkäämistä. Sitä varten on jo keksitty aviopuolisot, jotta itsen kanssa sentään voi olla asioista samaa mieltä. Ainakin suurimman osan ajasta. Lemieauxille tarjoan bissen, jos hallille vielä tällä kaudella eksyn!

Meitsi on kyllä huolissaan tuosta hyökkäyksen kapeudesta pelaavan kokoonpanon jälkeen, kuten pari päivää sitten kirjoitin. Jos nyt esim. nimellisistä 1-3 kentällisistä joku loukkaantuu, on nelosesta helppo nostaa Nykopp, Leino tai Liivik heidän tilalleen, mutta ketä nostaa reservistä neloseen heidän tilalleen? Reservissä on 2 lasipolvea (Tuomisto, Lamberg) , 1 hasardi (Saarelainen, hyvä laukaus+ hyvä luistelu, mutta esim. plusmiinuksessa -8 kertoo puolustustyöskentelystä) ja yksi yksiulotteinen pelaaja (MMÅ, erityisesti kiekollisena huono). Tilanne luonnollisesti heikkenee, jos loukkaantumisia on vaikkapa 2.

No, saattaahan olla, että jengi selviää pleijarit läpi ilman loukkaantumisia, mutta mielestäni tuossa hyökkäyksen kapeudessa on IFK:n isoin riski. Toisaalta, terveenä ollessaan tuo hyökkäys näyttää kyllä timanttisen kovalta.

Ja kyllä se Alavuuren Taipaluksen äireen poika tulee vielä. Tässä on kuukausi aikaa saada Lauri-boyn itseluottamus kuntoon.
Mä en olisi tuossakaan tilanteessa tippaakaan huolissani siitä, kuka mitä missä ja häh meidän nelosessa pelaisi. Sen sijaan jonkun Märän nostaminen tulosyksikköön söisi koko muun vitjan tekemistä.
Ylipäänsä on vähän hassuttelua ajatella, että nelosketju ratkaisisi pudotuspeleissä juuri mitään. Toki se on tärkeä pala koko joukkuetta, mutta huomattavasti tärkeämmässä roolissa ovat tulosta tekevät yksiköt. Nelosta tarvitaan toki väsyttämään ja tylsyttämään vastustajan kärkeä, mutta olisihan joku Liivik-Rask-Luttinen aika hurja ketju ratkomaan pelejä kumpaankaan suuntaan.

Eli yhteenvetona: jos ykkösketjun äijä loukkaantuu, ollaan kusessa, koska tilalle ei ole heittää toista ykkösketjun äijää. Tilannetta voidaan paikata nostamalla joku työmyyrä alemmasta ketjusta, mutta silti siinä kärsii eniten tuloksenteko.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eli yhteenvetona: jos ykkösketjun äijä loukkaantuu, ollaan kusessa, koska tilalle ei ole heittää toista ykkösketjun äijää. Tilannetta voidaan paikata nostamalla joku työmyyrä alemmasta ketjusta, mutta silti siinä kärsii eniten tuloksenteko.

Ainakaan Nykoppia ja Leinoa (jotka viime aikoina ovat nelosessa pelanneet) ei voi hyvällä tahdollakaan pitää minään perinteisinä yksiulotteisina työmyyrinä. Ja toisaalta ei ykkösketju-tason miehiä voi pitää reservissäkään siltä varalta, että joku sattuu pelaavasta kokoonpanosta loukkaantumaan.
 

444

Jäsen
Ainakaan Nykoppia ja Leinoa (jotka viime aikoina ovat nelosessa pelanneet) ei voi hyvällä tahdollakaan pitää minään perinteisinä yksiulotteisina työmyyrinä. Ja toisaalta ei ykkösketju-tason miehiä voi pitää reservissäkään siltä varalta, että joku sattuu pelaavasta kokoonpanosta loukkaantumaan.
Tämän vuoksi puhuinkin vain Liivikistä, koska Nykopp ja Leino eivät istuneet agendaan.
Loppuosasta olen tismalleen samaa mieltä. Monesti ihmisiltä tuntuu unohtuvan se, että joukkueessa ei kovin helposti voi olla kolmea joukkueellista erinomaisia kunkin roolin pelaajia. A) koska budjetti ja B) koska jokainen kehittymistä haluava urheilija haluaa myös riittävästi vastuuta. UTJ:n vastuulla toki on pitää huoli, että optimitilanteessa pelaavan kokoonpanon ja reservin parhaiden välinen ero ei ole liian suuri (tinkimättä pelaavan kokoonpanon laadusta), mutta erinomainen liigatason pelaaja ei mielellään istu poppareilla tai käy pelailemassa KiVa:ssa vain siksi, että IFK. Mieluummin tämä pelaa Liigaa jossain muussa joukkueessa, jossa saa enemmän vastuuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös