Otteet kaukalossa kaudella 2015–2016

  • 72 415
  • 339
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kyl tää tästä. Jussi saa ens kaudelle hyviä junnuja, jotka saaneet paljon peliaikaa. Siihen pari täsmähankintaa, niin ei tunnu lähteneet pelaajat missään. Toki ehdottomasti olisin pitänyt Korhosen. Kaikki muut voi vaihtaa, jos nyt hintalaatusuhdetta haluaa katsoa. Mielestäni jatkossa optimitilanne ois 2,5 ketjua omia Suomen parhaita junnuja ja 1,5 ketjua täsmähankintoja. Sillä päästäisiin keskikastiin ihan heittämällä. Toi suhde pidettäisiin eli ns. hankinnoille olisi tietty kiintiö. Jos ei saa tietyllä liksalla hankintaa niin ei oteta. Kulut pysyisivät kurissa. Uutta junnua tulisi jengiin sitä mukaan kun osa lähtee rahakkaammille apajille
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa pitkästä aikaa katselen muuta, kuin HIFK:n peliä. Toki sen verran oma lehmä ojassa, että joka piste tekee etua HIFK:lle Kärppiä vastaan ja Tapparakin häviää. Blues pelaa erittäin pirteää jääkiekkoa, kun sen suhteuttaa materiaaliin. Toki vaikka peli on yritteliästä, niin kärkipään lähtijät tekevät sen, että laatupaikkojen rakentaminen on hankalaa. Vähän sellaista tehotonta pyörimistä kriittisten alueiden ulkopuolella. Silti pakko Bluesille on hattua nostaa, sillä HIFK samassa tilanteessa ja turpaan tulisi rumasti joka ilta. Blues on tottunut venymään ja se näkyy.

Siinä mielessä Espoolaisten jääkiekkofanien lienee turha olla huolissaan, että kyllä Espoossa liigakiekkoa pelataan jatkossakin. Tämä on täysin varmaa. Millä nimellä ja omistajilla pelataan on toinen juttu. Blues on aina ollut sellainen pääkaupunkiseudun kolmosseura, joka kuitenkin on menestynyt varsin hyvin. Etenkin HIFK:sta Blues on kaapannut HIFK:lta sivuraiteille joutuneita pelaajia: Karalahti, Hirso, Caloun, Ramstedt, Liivik... Blues on yrittänyt olla iso seura ja sen historiassa on nähty nimekkäitäkin rostereita, mutta ajoittaisesta menestyksestä huolimatta se ei ole isoksi seuraksi koskaan noussut, yleisömäärät ovat olleet vaisuja, talous kuralla ja mikä ehkä pahinta, espoolaiset eivät ole ottaneet seuraa isoilla massoilla omakseen.

Tämän kaiken paskan keskellä Blues voi ehkä pakon edestä joutua tilanteeseen, jossa se tavallaan joutuu palaamaan juurilleen. Halli toki on Matinkylää hienompi, mutta rosteria kun nyt katsoo, niin se on ehkä espoolaisin sitten K-Espoon vuosien. Bluesilla on ollut juniorityö Suomen ehdotonta eliittiä jo vuosia, mutta Bluesin joukkueen rungossa se ei ole näkynyt niin paljon, kun olisi ehkä pitänyt näkyä. Johonkin ne Bluesin lahjakkaat junnut vaan ovat kadonneet ja joukkue on pääasiassa ollut tunnettu muista joukkueista haalituista pelaajista. Jotenkin toivoisi, että Blues pelaisi tämän kauden loppuun näillä ja vaihtaisi ensi kaudeksi omistajapohjaa ja palaisi K-Espooksi. Joukkue rakennettaisiin pakon edestä omiin nuoriin pelaajiin ja muualta hankittujen lupausten varaan, mutta pääpaino pysyisi omissa junioreissa. Päävalmentajaksi itse oikeutetusti Tero Lehterä. Voisihan se alkuun vaiketa olla ainakin menestyksen suhtreen, mutta näin Espoossa olisi automaattisesti tie A-nuorista liigaan. Joukkue rakennettaisiin pienellä rahalla ainakin alkuun ja näin ei yleisömääristä olisi niin suurta painetta. Ehkä espoolaiset ostaisvat tämän ja ajan myötä. Parhaassa tapauksessa Joukkueesta kasvaisi tukku pelaajia, jotka lähtisivät tekemään uraa Suomen ulkopuolelle ja palaisivat joskus nimimiehinä takaisin. Siitä se kulttuurikin kehittyisi.

Onnittelut kahdesta pisteestä ja kiitos. HIFK teki vähän kaulaa sarjan kärjessä. Harvinaista herkkua meille.
 

hoffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kiitos Apassi hienosta kirjoituksesta....Ja olihan mukava voitto tänään, vaikkakin Kärpillä viimeistely ontui. Pelaajat pelaa-porukat hallille-ja omistuspohja laajemmaksi todellakin..
 

Enslaved

Jäsen
Mites nuori Niemelä pelasi vähät minuuttinsa? Ei päässyt hallille tänään eikä radiosta katsottuna ole mitään käsitystä muutenkaan miten peli meni.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Oli hyvää peliä huomioiden kuinka paljon ns. nimimiehiä lähtenyt. Itseluottamus varmasti kasvoi, kun voitettiin suuri ja mahtava Kärpät. Engstrandilta ihan jäätävän hyvä esitys. Jotenkin tuntuu, että Näckel on todellinen velho kehittämään veskarien sijoittumista. Vedot tulee syliin, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Se kehuista.

Kehitettävää. Liian usein vastustajat blokkaavat vedot. Siihen pitäisi kiinnittää huomiota. Ristolaisen haastattelusta luin, että tosi paljon kehittänyt tapaa saada kiekko maalille. Ei ois huono juttu näille nuorille pelaajille kans alkaa tsiigaamaan videoita ja sieltä ammentamaan oppia.

Kyl mä uskon, että tosta vikasta säälipleijaripaikasta taistellaan loppuun asti.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Pitäisikö nyt ehkä lähteä pelaamaan enemmän vain suoraviivaisemmin kun taitovaje on selvä? Eli miehet ja kiekot maalille.
Nähdäkseni tätä toteutettiin jo eilen. Peli oli ajoittain hyvin suoraviivaista ja vauhdikasta maalille ajamista. Se tuntui myös toimivan hyvin, kiekkoa saatiin maalin eteen ja sitten vain miekkailemaan sitä sisään. Varsinkin ylivoimapelissä kannattaa nyt laukoa paljon entistä enemmän, kun ei ole mitään selvää maestroa pyörittämässä peliä. Oden vedot blokataan hyvin usein pois, joten häntä kannattaisi pyörittää ylivoimassa välillä vähän yllättäviinkin paikkoihin, saattaisi hämätä alivoimanelikkoa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Täytyy kyllä kehua Bluesin taistelua kaukalossa, ukkoja lähtenyt mutta ei näytä tuntuvan missään.
Tsemppiä teille Espooseen, uskon ja toivon että te vielä nousette tästä suosta.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämän kaiken paskan keskellä Blues voi ehkä pakon edestä joutua tilanteeseen, jossa se tavallaan joutuu palaamaan juurilleen. Halli toki on Matinkylää hienompi, mutta rosteria kun nyt katsoo, niin se on ehkä espoolaisin sitten K-Espoon vuosien.

Hyvää pohdintaa noin kokonaisuuteena, ja itsekin pyöritellyt saman suuntaisia ajatuksia viime aikoina.

Monella tapaa paluu juurille on jo tapahtunut viime vuosien aikana. Ahon Bluesia on koottu aika lailla samalla strategialla kuin K-Espoo aikanaan - omia nuoria ja tueksi muualta tulleita kokeneita pelureita. Tavallaan ollaan jatkettu siitä mihin jäätiin joskus aikoinaan, välissä vaan oli sellaiset 10 vuotta vähän eri meiningillä.

Nythän tämä nuorennusleikkaus on tosin aivan liian raju ja hallitsematon, joukkue on varmaankin paperilla heikoin mikä meillä on koskaan ollut liigassa. Mutta jos tästä nyt jotenkin selvitään ja pelataan ensi kaudellakin, niin koen kyllä että "K-Espoon malli" on paras ratkaisu. Eli pohja kuntoon ja siitä sitten kohti uusia korkeuksia. Ja oikein markkinoituna voisi mennä ihan hyvin läpi - suomalaisethan rakastavat altavastaajia.

Tämä malli tosin edellyttäisi että lahjakkuudet saadaan pidettyä seurassa ja että jostain löydetään kokeneita kavereita jotka ovat halukkaita tulemaan mentoreiksi. Hirson lähtö oli tässä mielessä helvetinmoinen takaisku koska sehän oli isähahmona lyömättömän hyvä.
 
Nähdäkseni tätä toteutettiin jo eilen. Peli oli ajoittain hyvin suoraviivaista ja vauhdikasta maalille ajamista. Se tuntui myös toimivan hyvin, kiekkoa saatiin maalin eteen ja sitten vain miekkailemaan sitä sisään.
Mä en kyllä kauheasti tuota nähnyt. Ehkä meillä on erilaiset käsitykset tästä asiasta. En sellaista Matikaisen tapaista kiekkoa maalille ja hakataan sisälle ole nähnyt.. eikös muuten Pelicans ole voittanut nyt meidät joka kerta ja lähes aina(?) tehnyt maalit jostain puolen metrin lähettyviltä maalista?
 
Tämän kaiken paskan keskellä Blues voi ehkä pakon edestä joutua tilanteeseen, jossa se tavallaan joutuu palaamaan juurilleen. Halli toki on Matinkylää hienompi, mutta rosteria kun nyt katsoo, niin se on ehkä espoolaisin sitten K-Espoon vuosien. Bluesilla on ollut juniorityö Suomen ehdotonta eliittiä jo vuosia, mutta Bluesin joukkueen rungossa se ei ole näkynyt niin paljon, kun olisi ehkä pitänyt näkyä.

Tietynlaista aatteellista paluuta juurille seura on alkanut jo tehdä. Pienenä käytännön esimerkkinä jo viime kaudella Barona Arenalla oli myynnissä K- Espoon fanipaitoja mm. kulttipelaaja Prajhinin nimellä ja numerolla.

Itselläkin on sellainen kuva että mikä Bluesin ajoi nykytilaan on se, että menestystä haettiin nimihankinnoilla ja harkittua imagoa yritettiin luoda aina maalibiisin valintaa myöten. Kaikki oli vähän niinkuin Espoo muutenkin: modernin oloinen ja positiivisesti yritteliäs, muttei kumpaakaan riittävästi ollakseen kiinnostava. Ja kun seurassa mietittiin miltä kaikki näyttää ulospäin niin hiljalleen Blues vieraantui siitä vahvuudestaan jolla se aikanaan nousi liigaan: espoolaisuudesta.

Jo viime kaudella mitä kävin muutaman Bluesin matsin katsomassa niin tunnelma kovin vaisu. Respektiä annan toki kulman faniporukalle joka jaksoi pitää tunnelmaa yllä. Muutenkin jotenkin Barona Arena oli hieman nuhjuisen oloinen, penkit vaikuttivat kulahtaneilta ja hallista näki käytön jäljet. Kaikesta tästä jotenkin vaistosi jo tuolloin että joukkueen trendi ei tule olemaan jatkossakaan ainakaan nouseva.

Bluesissa on vuosien aikana pelannut tukku liigan huippunimiä ja sen alueen juniorityö on vahvaa. Toivottavasti seura jaksaa läpi nykyisten haasteiden ja ehkä löytää siinä sivussa uudelleen sen jutun mihin K-Espoon liigauran alku pohjasi.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mikähän on pelejä-vääriävaihtoja-ratio tällä hetkellä? 1 per peli? Käsittämättömän paljon niitä tuntuu koko ajan tulevan.
Ei tavallaan yllätä. Ketjuja sotketaan melkeen joka matsiin/matsin aikana, joukkueeseen on tullut uusia pelaajia ja sitten vielä jotkut saattaa pelata vieraalla pelipaikalla. Saa olla kyllä vaihtopenkillä hereillä että menee oikeasta kaverista sisään.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Totta viimeaikoina mutta kyllä niitä tuli aika paljon alkukaudestakin.
Eiks sillon alku kaudesta ole vähän sama tilanne. Uusia kavereita ja ei vielä niin tuttu vaihtojärjestys. Tietenkin toinen vaihtoehto on että siellä on yksi tohelo joka omalla toiminallaan aiheuttaa noita vääriä vaihtoja.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Onhan noita tullut ihan liikaa, mutta syyt ovat jokseenkin ymmärrettäviä. Into menee tällä hetkellä järjen ohi.
 

Kyjy

Jäsen
En tiedä onko muilla samanlaisia tuntemuksia, mutta itse olen viime peleissä viihtynyt hienosti. Ehkä osittain johtuu tilanteesta, mutta nuorten ennakkoluulottomia otteita on ollut hieno seurata. Eikä pelkästään nuorten vaan onhan esim. Sailiokin pelannut ihan eri lailla kun aiemmin. Nimimiesten huvetessa tulee pelaajille ihan uusia mahdollisuuksia nostaa rooliaan ja hienosti tilanteen moni on hyödyntänyt. Ja taitaa Ahokin hienosti leiviskänsä hoitaa.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
En tiedä onko muilla samanlaisia tuntemuksia, mutta itse olen viime peleissä viihtynyt hienosti. Ehkä osittain johtuu tilanteesta, mutta nuorten ennakkoluulottomia otteita on ollut hieno seurata. Eikä pelkästään nuorten vaan onhan esim. Sailiokin pelannut ihan eri lailla kun aiemmin. Nimimiesten huvetessa tulee pelaajille ihan uusia mahdollisuuksia nostaa rooliaan ja hienosti tilanteen moni on hyödyntänyt. Ja taitaa Ahokin hienosti leiviskänsä hoitaa.
Vauhti on ainakin kasvanut huomattavasti ja se piristää peliä kummasti. Kentän molemmissa päissä sattuu ja tapahtuu. Kyllähän joukkueessa on ollut jo pidemmän aikaa sellaista me vastaan muu maailma-asennetta, joka näkyy monen pelaajan nousseena suoritustasona. Toivottavasti se pystytään säilyttämään tänään ja myös joulutauon jälkeen.
 
Itsellä myös on alkanut löytyä innostusta pelien seuraamiseen. Esim. jo useammassa viime pelissä on aidosti ruvennut tulemaan hihkaisuja ja tuuletuksia kun joku maalin tekee.. tätä ei pahemmin alkukaudesta tapahtunut. Nyt on niin kova altavastaajan tilanne ja nuorten pelaajien esiinnousu, että innostusta alkaa löytyä. Jos asenne on kunnossa ja taistellaan tosissaan vaikka tappioitakin tulee, niin ei voi valittaa.. paitsi ehkä muutamasta asiasta. ;)

Pakko avautua yhdestä asiasta joka vaivaa joka pelissä; miksi se Kaijomaa on ykkösylivoimassa? On niin h kädetön äijä kun vain voi ja paljon sössii meidän ylivoimia nyt.

Rantakarista taasen pakko sanoa, että on se vain huikea ukkeli, pelaa nyt puoliksi kiekollisen pakin ja sentterin rooleja.. selvästi parempi kuin Hirso kun sillä rupesi taakka painamaan.

Sailio on nostanut tasoa, pikkasen kun olisi kuti parempi, niin korvaisi melkein Talajan suoraan.

Eilisessä pelissä Punkero istui välillä penkillä ja heti huomasi, että Suomelan ketju ei toiminut Rooban kanssa mielestäni yhtään. Pitkänen tekee aika paljon peliä tuossa ketjussa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
En tiedä onko muilla samanlaisia tuntemuksia, mutta itse olen viime peleissä viihtynyt hienosti. Ehkä osittain johtuu tilanteesta, mutta nuorten ennakkoluulottomia otteita on ollut hieno seurata. Eikä pelkästään nuorten vaan onhan esim. Sailiokin pelannut ihan eri lailla kun aiemmin. Nimimiesten huvetessa tulee pelaajille ihan uusia mahdollisuuksia nostaa rooliaan ja hienosti tilanteen moni on hyödyntänyt. Ja taitaa Ahokin hienosti leiviskänsä hoitaa.

Pelaajabudjetti pienenee -> viihdearvo kasvaa. Aika nurinkurista, mutta näin se tuntuu menevän. Kaiken lisäksi jengi pelaa voittavaa lätkää! Kyllähän näitä Suomeloita, Kangasniemiä, Vaakanaisia, Vainioita (tuplamonikko), Kähkösiä, Arkiomaita ja Westermarckeja on kerrassaan mahtava seurata. Eikä pidä unohtaa "kokeneita" Rantakareja, Tiivoloita ja Seppälöitä (oma henk. koht. suosikki). Tuollaiset kaverit kun Mahbod ja Engstrand ovat jo vähän vanhempia, mutta hakemassa uralleen nostetta, eli sinällään samassa tilanteessa kuin junnutkin. Muutaman nuoren nimen jätin mainitsematta, kun eivät ole muhun ihan täysillä vielä iskeneet. Hyvin ovat kyllä paikkansa ottaneet ja osoittaneet pystyvänsä pelaamaan SM-Liigassa, mikä on itsessään todella kova suoritus!
 

Narayana

Jäsen
On kyllä härskiä ajatella, että tämä talouskriisi on loppuen lopuksi tehnyt hyvää pelillisille asioille. Mutta kun peliä katsoo, niin näin on käynyt. Lähteneet pelaajat - pois lukien ehkä Korhonen - olivat vain tulppana nuoremmille pelaajille. Joukkue alkaa hitsautua kaiken paskan jälkeen äärimmäisen tiukasti yhteen.

Parilla täsmähankinnalla Espoo Blues saattaisi olla jälleen äärimmäisen vaarallinen kevään saapuessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös