Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 182 468
  • 9 663

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Huonoa säkää, että Zucker oli juuri menossa vaihtoon ja Kuemper avasi oven, muutenhan tuossa ei olisi käynyt mitään. Mielestäni aika normaali tuuppaisu Niederreiteriltä, mitä näkee jokaisessa pelissä. Ei edes vetänyt Määttää suoraan laitaa kohti, vaan viistossa.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Hölmö, tarpeeton tönäisy mutta seuraukset enemmänkin poikkeuksellisen huonoa tuuria. Näitä tehdään paljon, mutta ei nyt pelikieltoa voi antaa. Laitaan päin tönäiseminen ja laitaa pitkin tönäiseminen eri asioita. Tämä oli jälkimmäistä, mutta sai pahan päätöksen, koska oli juuri vaihto kesken ja taklattava ajautui oviaukkoon.

Tsemii Olli, paska tsägä pojalla. Valitettavasti tulee taas jarruttamaan rakettimaista kehitystä. Viime kausi oli jo paha.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tilanne on verrattavissa Kanen loukkaantumiseen viimekaudella: Gotta See It: Kane injured after crashing into boards - YouTube
Myös Ekman-Larssonin tuuppaisu pitkälti samanlainen: Gotta See It: Nelson brutally boarded by Ekman-Larsson - YouTube

Sillä erotuksella että Määttä ei ole lähellekään kiekollinen pelaaja. Ehdottomasti ainakin jäähyn arvoinen suoritus, ja veikkaan että jäi tuomareilta vain näkemättä.
Kerry Fraserilta vielä hyvä teksti aiheesta: C’Mon Ref: Niederreiter deserved a boarding major and game misconduct - Article - TSN
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Mun silmissä taas ei ole verrattavissa Kaneen ja Nelsoniin. Perustuen siihen, että ilman auki olevaa luukkua, Määttä olisi mennyt vain "laitaa pitkin", kun taas Kane ja Nelson tönäistään suoraan päin laitaa, jolloin fysiikan lakien mukaan isku on huomattavasti voimakkaampi.

Kuten sanoin, tyhmä tönäisy Ninolta, mutta eniten oli vain epäonnea ja - varauksella - ehkä huolimattomuutta luukuveskarilta avata luukku. Tilanne kuitenkin niin nopea ja veskari vilkaisi juuri vaihtoon tulevaa pelaajaa, ettei ehtinyt kuin automaattisesti avata luukku vaihtoon tulevalle. Loukkaantuminen eniten epäonnista ja siksi ei pelikiellon arvoinen suoritus. Huomautus ja sormen heristely Ninolle.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Eikö toi kuitenkin ollut sen verran törkeä, että siitä ois pitänyt antaa yks peli vähintään? Keihästäminen kun on aina automaattisesti ulosajon paikka niin miksei tuosta tullut pelikieltoa... Noi sakot kun on ihan karkkirahoi noille pelaajille ja niillä ei kyllä kitketä keihästämisiä lajista pois. Ennemmin tuollaiset läpsyt poskelle saavat pelaajat ajattelemaan, että se on sallittua tai jopa toivottua vähän keihästää vastustajan kasseja.
 

Baldrick

Jäsen
Toivottavasti Boston nostaa seuraavaan kohtaamiseen jonkun AHL-jyrän, joka käy vetämään Prustin tai ehkä Henrik Sedinin kauden päättävällä polvipommilla paskaksi. En kyllä olisi innoissani, mutta olihan tuo aika epäsoitettu eli "uncalled" temppu.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Toivottavasti Boston nostaa seuraavaan kohtaamiseen jonkun AHL-jyrän, joka käy vetämään Prustin tai ehkä Henrik Sedinin kauden päättävällä polvipommilla paskaksi. En kyllä olisi innoissani, mutta olihan tuo aika epäsoitettu eli "uncalled" temppu.
Eiköhän Marcand kykene ihan itse telomaan kanukkeja, case Salo, case Sedin. Kukin voi muodostaa omat näkymyksensä Marchandista.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Hauskinta videossa oli (sen lisäksi tietty, että karma maksoi Marchandille takaisin), kun Bostonin selostajat alkavat jeesustella miten tuo ei kuulu peliin ja sen voi joko sallia tai ei. Newsflash, liiga on tehnyt selväksi, että nämä temput ei ole kieltojen arvoisia viime vuonna, kun Lucic selvisi ei yhdestä vaan kahdesta ja vielä ilman sakkoja.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Palleille hutkiminen on mun makuun turhan ämmämäistä. Olisi voinut täräyttää naamaan. Samaa olen toivonut mm. Cookelle. Marchand on loistava pelaaja, mutta samalla repeat asshole, jota pitäisi kouluttaa aivan vitusti.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Joo on tuo kasseille keihästäminen vähän liikaa oman koodin vastaista, että tässä nyt voisi hurraamaan alkaa. Pieni littipeukku sille, miten taitavasti Prust tekonsa toteuttaa tilanteen ulkopuolella. Joku Weber-tyylinen pieni "ravistelu" olisi astetta miehekkäämpää. Oldschoolia olisi tietysti vetää sopivassa tilanteessa kyynärpäällä vastapalloon, mutta siitä saa perhana pelikieltoa nykyään. Ja kaverille voi tulla paha pipi pääppään.
 

juhna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins & Jokerit
Nuo Prustin kommentit jo kertovat tuon sakon olevan jotai ihan käsittämtöntä paskaa. 5000 ei tunnu missään NHL kiekkoilijoilla, sen pitäisi olla huomattavasti suurempi summa tai suoraan pelikieltoa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Käsittämättömästä paskasta tulikin muuten mieleen tuo Gudasin pelikielto. 3 matsia plus 15k sakkoa. Kun tätä vertaa Rinaldon reilun kuukauden takaiseen headhunttaukseen(5+20, ei jatkoseuraamuksia), jonka vuoksi Couturier sai aivotärähdyksen ja oli lähemmäs kuukauden sivussa, siinäkin lienee käsittämätöntä paskaa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
A) En voinut olla nauramatta Prustin kommenteille. B) Verenpaine olisi saattanut nousta, jos Prust olisi keihästänyt Bergeronia tai jotakuta muuta tyylikästä herrasmiestä, mutta Marchandin kohdalla ei voi todeta kuin että kylvää ja niittää, pata ja kattila. C) Kyllähän liigan pitäisi yrittää (kassi)keihästyksistä eroon. Siinä voi käydä huonosti ja ennemmin tai myöhemmin jollekin käy, koska jos alle keskipalkalla pelaavat jannut pitävät rikkeestä määrättyjä sakkoja parhaiten tuhlaaminaan dollareina, niin varmaa on, että keihästyksiä nähdään useassa kuumassa ottelussa.

D) Canucksin ja Bruinsin finaalikohtaamisesta alkaa olla aikaa, mutta kyllä tuo on rivalry edelleen, varsinkin kun pelataan Vancouverissa. Mikä on hienoa. Niin paljon mitäänsanomattomia runkosarjapelejä...
 

Baldrick

Jäsen
Eiköhän Marcand kykene ihan itse telomaan kanukkeja, case Salo, case Sedin. Kukin voi muodostaa omat näkymyksensä Marchandista.

Joo on tuo kasseille keihästäminen vähän liikaa oman koodin vastaista, että tässä nyt voisi hurraamaan alkaa.

A) En voinut olla nauramatta Prustin kommenteille

Pystyy kyllä telomaan, mutta ehkä ykkös/kakkoskentän taituria kannattaa tuskin uhrata, ellei tosiaan metsästä Sediniä. Se on totta, että Marchand on takaisnpäin kovuutta ansainnut, mutta itseäni alkoi vähän ärsyttämään, kun keihästys kiville on se, mitä hurrataan. Jos olisi puhtaasti ajanut Marchandin lasarettiin, niin luultavasti itsekin olisin sympatiani antanut, mutta en vain ymmärrä, että miten NHL tai palstaveljet voivat ottaa kassi-iskut noin kevyesti. Itseäni vitutti jo silloin, kun Boston ja Montreal harrasti noita playoff-sarjassa aktiivisesti. Lucicin temput ärsytti kanssa, jotta ei tule epäselvyyttä.

Prustin kommentti oli kyllä hauska ja hymähdin itsekin. Toki sen jälkeen aloin miettimään, että kertoo tietysti aika paljon siitä, että ei tuo rangaistukselta tunnu. Voisi kuvitella, että kostotoimenpiteet lisääntyvät keihästämisinä, kun ei tuo ole edes oikea rangaistus jätkälle, joka tienaa 2 miljoonaa tälläkin kaudella. Kaveri tienää yhdestä pelistä 82 matsin runkosarjassa jo pyöreät 25 tonnia (24 390$), joten kai tuosta yhden viitisen tuhatta voi heivata kevyesti.

Toivon rehellisesti kuitenkin, että joku AHL-jyrä kävisi vetämässä McSorley-tyylisen viikatelyönnin Prustin päähän, vaikkei Prust muuten ole mitenkään vastenmielinen pelaaja ollutkaan pl. tämä keissi. Tämän jälkeen selkeä kysymys, että vieläkö oli parhaat viisi tonnia? Väkivallan uhka se on, jolla nuo loppuu, kun liiga itse ei tee mitään. Big Bad Bruins pitää maineestaan kiinni, joku AHL-jyyry nyt saa 20 peliä kakkua ja Prust tietää, ettei enää keihästele. Kaikki on sallittua näyttävästi... Silloin tulen tänne hurrailemaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Se on totta, että Marchand on takaisnpäin kovuutta ansainnut, mutta itseäni alkoi vähän ärsyttämään, kun keihästys kiville on se, mitä hurrataan. Jos olisi puhtaasti ajanut Marchandin lasarettiin, niin luultavasti itsekin olisin sympatiani antanut, mutta en vain ymmärrä, että miten NHL tai palstaveljet voivat ottaa kassi-iskut noin kevyesti.

Nyt en ihan pysy mukana ajatuksen juoksussa. Olisitko sitten antanut sympatiasi jos Prust olisi kyykännyt vastaavalla tavalla mitä Marchand on useampaan otteeseen tehnyt ja Prust olisi onnistunut päättämään sillä vaikkapa Marchandin kauden tai parhaassa tapauksessa uran? Miksi Marchand olisi pitänyt ajaa puhtaasti lasarettiin jos nimenomaan Marchandin tuotemerkki on noi sikailut, joilla ajetaan pelaajia lasarettiin? En itsekään suosi mitenkään noi keihästyksiä, mutta en ymmärrä millä tavalla parempi vaihtoehto on tuo Marchandin tyyli jossa tosiaan lopetetaan parhaassa tapauksessa pelaajien uria ja noi Marchand tekee täysin tietoisesti siitä riskistä.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
En itsekään suosi mitenkään noi keihästyksiä, mutta en ymmärrä millä tavalla parempi vaihtoehto on tuo Marchandin tyyli jossa tosiaan lopetetaan parhaassa tapauksessa pelaajien uria ja noi Marchand tekee täysin tietoisesti siitä riskistä.

Ei kai täällä kukaan ole Marchandin temppuja puolustellutkaan ja väittänyt niitä paremmiksi vaihtoehdoiksi? Miksi alentua samaan paskaan, kun voisi vetää vaan täysiä päin tai vaikka pudottaa rukkaset?
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ei kai täällä kukaan ole Marchandin temppuja puolustellutkaan ja väittänyt niitä paremmiksi vaihtoehdoiksi? Miksi alentua samaan paskaan, kun voisi vetää vaan täysiä päin tai vaikka pudottaa rukkaset?
Onko Marchand sikailussaan antanut mahdollisuuksia sille toiselle kaverille valmistautua/puolustautua? Ei ne koiruudet Marchandin tai Lucicin kohdalla ole loppuneet "sallituin" keinoin. Niin kauan kuin liiga käsittelee kaikki tällaiset "pikkusikailut" silkkihanskoin, tullaan niitä myös näkemään.

Prustin kommenteista saa myös kuvan, että Bradi tuttuun tyyliin varmaan yritti kalastella Brandonille isompaa kakkua.

Sitten vielä, kun ihmeteltiin miksi tälle hurrataan niin, tarpeeksi vittumaisen pelaajan maineen kun saa, niin onko se ihme? Jos jakelet itse näitä samoja temppuja pitkin pelejä ja pääset niistä kuin koira veräjästä, niin onko mikään ihme, että juuri ne samat "uhrit" on tyytyväisiä, että saa maistaa omaa lääkettään?

Edit: typoja

Edit: Toissavuoden pleijareista esim. tämä Brad Marchand punches Thomas Plekanec - YouTube syletti melkoisesti.
 
On se kuinka tahansa oikein sille sikailun kohteelle, niin täytyy ihmetellä, että ihmiset silti vain hurraavat. Kuinka pitkälle siinä saa mennä, että hurraaminen jatkuu. Se on tapa jatkaa koston kierrettä. Joka kerta vähän kovempaa ja enemmän. Missä vaiheessa hurraaminen loppuu? SIinä, kun joku on kuukauden sairaslomalla? Siinä, kun joku menettää pelikyvyn? Siinä, kun menettää mahdollisuuden normaaliin elämään?

Rangaistukset ovat naurettavia näistä. Käytännössä NHL hyväksyy nämä teot. Kostaminen sääntöjen sallimin keinoin toimii lopulta paremmin ja on myös itselle terveempää. Ja NHL:n painostaminen siihen, että näistä rangaistaan. On käsittämätöntä, miten peli oikeuttaa kohtelemaan ihmisiä kuin esineitä, joita saa aina kaupasta uusia.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
On se kuinka tahansa oikein sille sikailun kohteelle, niin täytyy ihmetellä, että ihmiset silti vain hurraavat. Kuinka pitkälle siinä saa mennä, että hurraaminen jatkuu. Se on tapa jatkaa koston kierrettä. Joka kerta vähän kovempaa ja enemmän. Missä vaiheessa hurraaminen loppuu? SIinä, kun joku on kuukauden sairaslomalla? Siinä, kun joku menettää pelikyvyn? Siinä, kun menettää mahdollisuuden normaaliin elämään?

Rangaistukset ovat naurettavia näistä. Käytännössä NHL hyväksyy nämä teot. Kostaminen sääntöjen sallimin keinoin toimii lopulta paremmin ja on myös itselle terveempää. Ja NHL:n painostaminen siihen, että näistä rangaistaan. On käsittämätöntä, miten peli oikeuttaa kohtelemaan ihmisiä kuin esineitä, joita saa aina kaupasta uusia.
Oletko miettinyt, että ehkä nämä mätisäkit ovat syyllisiä saamaansa kohteluun ja koston kierteeseen, koska ovat sen alunperin itse aloittaneet? En usko, että jos kohteena olisi ollut Bergeron, että tämä Prustin temppu olisi saanut samat reaktiot aikaan.

"Oikein" kostaminen ei hyödytä yhtään mitään niin kauan kuin liiga nämä sikailut sallii (aivan kuten sanoitkin).
 

Baldrick

Jäsen
"Oikein" kostaminen ei hyödytä yhtään mitään niin kauan kuin liiga nämä sikailut sallii (aivan kuten sanoitkin).

No rottailisi sitten vastaan edes kunnolla, esim. tuon linkitetyn Plekanec-kopautuksen tavoin. Sellaisilla tavoilla, joilla saa kuumenemaan, eikä tuollaisilla törkytempuilla. Siihen päälle vielä pari puhdasta niittiä, että Marchand jää haukkomaan happeaan ja vitusti kuittailua, niin eiköhän se viesti mene perille ja peli solmuun.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
No rottailisi sitten vastaan edes kunnolla, esim. tuon linkitetyn Plekanec-kopautuksen tavoin. Sellaisilla tavoilla, joilla saa kuumenemaan, eikä tuollaisilla törkytempuilla. Siihen päälle vielä pari puhdasta niittiä, että Marchand jää haukkomaan happeaan ja vitusti kuittailua, niin eiköhän se viesti mene perille ja peli solmuun.
Eli aloitusympyrässä olisi kuitenkin sunkin mielestä lupa leipoa päähän ihan ilman varoitusta? Ei nyt jotenkin tämäkään mene ihan yksiin. Pahemman vamman siitä nyrkistä päähän voit saada kuin pienestä hipaisusta housuille. Käytännössä en itsekään ole mitenkään sikailujen puolesta mutta Marchandin kohdalla olen enemmän kuin tyytyväinen.
 

Baldrick

Jäsen
Eli aloitusympyrässä olisi kuitenkin sunkin mielestä lupa leipoa päähän ihan ilman varoitusta? Ei nyt jotenkin tämäkään mene ihan yksiin.

Katsoppa nyt uudestaan tuo kopautus ja mieti, että tuleeko siitä kuinka pahoja vammoja. Sen sijaan ärsyttää varmasti sitäkin enemmän. Toinen vaihtoehto olisi Prustille vaikka ollut, että olisi kopauttanut vähän kivuliaammin vaikka pohkeille tjsp.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös