Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016

  • 983 253
  • 3 965

pahamaineinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapparan edellisen Oulun vierailun jälkeen vakuutuin siitä, että helvetinmoinen ihme pitää sattua, jos joku muu kun Kärpät aikoo kannua nostella. Ylivoimainen materiaali, toimiva pelitapa ja vielä varmaan lisävahvistuksia tulossa. Täydessä latingissa tekevät mitä lystää.
Ei siihen mun mielestä mitään ihmeitä tarvita. Tapparakin ollut pari edellistä kautta maalin päässä kannusta, se on oikeesti aika helvetin vähän 7 ottelun sarjassa.

Noi materiaali jutut on myö aika makuasioita. Ei Kärppien materiaali mikään ylivoimainen ole, mun mielestä ei VÄLTTÄMÄTTÄ edes paras. Silti Kärpät on mullekkin mestarisuosikki numero 1, mutta eniten Marjamäen takia.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Kärpät on mestarisuosikki numero uno, oli alkukaudesta, oli sitä IFK:n 5-1 voiton jälkeen ja tänään IFK:n 8-2 tappion jälkeen, ei voimasuhteet pelillisesti ole mun mielestä muuttunut parin murska voiton tai tappion jälkeen, Hirso sensijaan toi pari pykälää Kärpille lisää edgeä. Yllä @pahamaineinen kirjoitti hyvin, materiaali ei ole missään nimessä ylivoimainen, mutta Lauri Marjamäki tuo isoimman lisän. Tehokas pelitapa on se jolla Kärpät voittanee tämänkin runkosarjan, playoffeissa asiat on pienestä kiinni ja siten varmaa mestaria ei liigassa tälläkään kaudella ole. IFK ei myöskään ole noin heikko kuten tämänpäivän esitys näytti, tai niin hyvä kuin viime viikon Kärppä matsi näytti.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei tässä nyt kannata yksittäisten pelien perusteella mitään mestarisuosikkeja vaihdella. HIFK:lla on loukkaantumishuolia, mutta kun selviävät niistä niin ovat taas back on track. IFK johtaa sarjaa joten ovat toistaiseksi omissa laskuissa mestarisuosikki numero uno. Kärpät sitten kakkonen ja Tappara tiukasti perässä.

Mutta tottakai jos rostereihin tulee olennaisia muutoksia, esim Pitkäsen jalka alkaa kestää pelaamista hyvällä tasolla niin sitten katsotaan asiaa uudestaan.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Alkaako playoffjuna pikkuhiljaa lähteä asemalta? 9 pistettä 9. ja 11. välillä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun täällä on vuorotellen ties minkä nousukasjoukkueen fanit käyneet kirjoittelemassa, niin nyt on Pelicansin vuoro:

- 5 ottelun kuntopuntarissa 1.
- 10 ottelun kuntopuntarissa 2.
- 15 ottelun kuntopuntarissa 4.
- 20 ottelun kuntopuntarissa 5.

Mestaruutta kohti menossa.

Vakavammin kirjoiteltuna Pelicansin peli on kyllä kokenut ison muutoksen sairastuvan tyhjentymisen jälkeen. Sopanen on tehnyt ykkösketjusta ykkösketjun, mutta laajuutta löytyy myös sen takaa. Juvonen on maalillaan totutun hyvä, kun on päässyt pelaamaan enemmän. Jäähymäärät ovat vähentyneet.

Kuukausi sitten sairastuvan ollessa täynnä fiilikset olivat melko erilaiset, mutta nyt säälipaikka näyttäisi hyvinkin realistiselta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tappara ei kyllä tällä hetkellä ole suosikki mihinkään, mutta onneksi se ei ole sitä ollut ikinä marras-joulukuussa. Tapparan selkeinä haasteina ovat ylivoima-, alivoima-, maalivahti- ja avauspeli, sekä tasaisuus.
Tappara on vahvin Kärppien haastaja. Erinomainen valmennus ja hyökkäys. Puolustus on haavoittuva, mutta eiköhän sinne hyvin liikkuva pakki hommata ennen siirtorajaa. Maalivahtipeli on ehkäpä se suurin kysymysmerkki. Tosin onhan Karhunen näyttänyt kyntensä voittavana maalivahtina. Huoli pois, Tappara on kova.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kun tarkastellaan joukkueiden suorittamisen tasaisuutta maalipaikkojen määrällä, on Kärpät selvä ykkönen tällä hetkellä. Kärpät pystyi kauden alussa luomaan keskimäärin 5 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustaja ja pystyy edelleen luomaan keskimäärin 4,9 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustaja. Tuossa 10. ottelun tienoilla Kärpät oli huippulukemissa, kun siinä vaiheessa pystyivät luomaan keskimäärin 6 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustaja. Kun takana on jo puolet kaudesta, niin noinkin korkean lukeman ylläpitäminen on erinomainen suoritus. Tarkoittaa siis tähän astisen kauden mitalla sitä, että Kärpillä on ollut suurin piirtein 29 * 4,9 = 142 maalipaikkaa enemmän kuin vastustajalla. Tarkastelun alaisia (eli tasakentällis-) maaleja on syntynyt 13 enemmän kuin vastustajalla. Kyseisellä maalipaikkamäärällä 13 tehtyä maalia enemmän ei ole kovin tehokas suoritus.

Toiseksi tasaisimmin on suorittanut Tappara. Alkukaudesta Tappara pystyi luomaan 1-2 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustaja, sitten noustiin parhaimmillaan tasolle 3,3 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustajalla ja nyt ollaan tahdissa 2,1 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustajalla. Tapparalla on ollut suurin piirtein 29 * 2,1 = 61 maalipaikkaa enemmän kuin vastustajalla ja tarkastelun alaisia maaleja on Tappara tehnyt 24 enemmän kuin vastustaja, eli Tapparan maalintekotehokkuus on pysynyt Liigan parhaimpana.

HIFKillä on ollut hieman samansuuntainen kehityskäyrä kuin Tapparalla. HIFKillä oli alkukaudesta keskimäärin 2-3 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustajalla, otteluvälillä 12-19 maalipaikkaetu nousi 2:sta 3:een ja nyt se on laskenut tasaisesti tasolle 1,7 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustajalla. HIFKillä on ollut suurin piirtein 30 * 1,7 = 51 maalipaikkaa enemmän kuin vastustajalla ja tarkastelun alaisia maaleja on HIFK tehnyt 9 enemmän kuin vastustaja, eli kärkijoukkueista HIFK on käyttänyt "enemmät maalipaikkansa" tehdyillä maaleilla mitaten heikoimmin, mutta suhteellisesti HIFK:n enempien maalipaikkojen hyödyntämistehokkuus 17,6 % asettuu Tapparan (39,3 %) ja Kärppien (9,2 %) väliin.

Lukko ei ole maalipaikka-mittaristolla ollut kärkijoukkueita, mutta sarjataulukko kertoo muuta. Alkukaudesta Lukolla oli maalipaikkojen määrässä paljon heittelyä, ensin oli 1,5 maalipaikkaa per peli vähemmän kuin vastustajalla ja sitten oli 2 maalipaikkaa per peli enemmän kuin vastustajalla. 10. ottelun jälkeen taso asettui lukemaan 2 maalipaikkaa per peli vähemmän kuin vastustajalla, mutta viimeisen 10 ottelun aikana on Lukko noussut tasaisesti +/- 0-tasolle maalipaikkojen suhteen. Tarkastelun alaisia maaleja on Lukko tehnyt yhden vähemmän kuin vastustaja, suurimmilta osin johtuen kärkijoukkueiden osalta heikoimmasta tasakentällis-hyökkäystehosta.
 

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Itselläni Kärpät on yhä mestarisuosikki numero yksi. Vakuuttava pelaajisto ja Liigan paras valmennus nyt vain nostavat Kärpät sinne.

HIFK:sta jotenkin semmoinen tuntuma, että tulee vielä hyytymään sinne 5-7 paikoille. Ei vaan riitä vieläkään. Maalivahdit ja valmennus varmaan suurin syy tähän.

Tapparan taas uskon olevan runkkarin päätyttyä sijoilla 1-3. Kärkiketjut jatkuvasti äärimmäisen vaarallisia ja peli jo tällä hetkellä melko hyvässä kondiksessa.

Lukko kuuden joukossa, mutta ei kärkikolmikossa. Joukkue makaa liikaa Zapolskin varassa.

KalPalla taas mahdollisuudet kunnon jytkyyn ja saada kotietu pleijareihin. Virran kiekonhallintapeli kehittynyt paljon suoraviivaisemmaksi ja näen että tuollaisella pelillä voidaan voittaa matseja ainakin runkkarissa. Matsit voi kuitenkin aika nopeasti muuttua maalin voitoista tappioiksi. Kärki on kapea.

TPS taas tulee jäämään kuuden ulkopuolelle, paikat 7-9 varattuna heille. Yhdellä veteraani ketjulla kun ei tässä sarjassa mestaruuksia voiteta. Joukkueesta en myöskään yhtään pidä, niin varmaan sekin alentaa TPS:ä omissa silmissä. Mutuamutua....

JYP on aika mielenkiintoinen jengi. Voivat sinäänsä olla missä vain paikoilla 5-8. Joukkueesta en paljoa tiedä, mutta tältä nyt vain tuntuu. :D

Pelicanskin voi hätyytellä suoraa pleijaripaikkaa, mutta luultavimmin jää sinne paikoille 9-10. Ei riitä vielä, mutta projektihan siellä onkin vasta alkanut.

Oma jengi, SaiPa, on ollut järkyttävän ailahteleva tänä vuonna. Välillä peli ollut semmosta asennevammasta hiihtelyä, että kaikki usko oli jo mennä, ja välillä taas asenne ollut kunnossa ja sen johdosta pelikin kulkenut. Yksi suurin ongelma alkukaudella SaiPalla ollut ajoittaisen asennevamman lisäksi maalivahtipeli, sillä molemmat molarit, niin Markkanen kuin Nieminenkin, ovat päästäneet nollakulmista vetoja ja pelanneet päin vittua. Viime Tappara matsi nyt oli SaiPalta varmaan kauden parhaimmasta päästä oleva peli. Se, missä SaiPa runkkarin jälkeen oleilee, on täysin siis kiinni siitä, saavatko raavittua sitä parastaan irti joka ilti. Jos saavat, ei kuuden joukkoon pääsemiseen ole mitään esteitä. Jos taas peli pysyy ailahtelevana, voi SaiPa jäädä taistelemaan sijoista 8-10. Itse kuitenkin uskon, että poijjaat saavat pelin kunnolla kuntoon ja SaiPa on runkkarissa ennemminkin sijoilla 4-6. Varsinkin kun saadaan Nokelainen takaisin, vahvistuu SaiPan hyökkäys merkittävästi. Hieman juu SaiPa lasit päässä.

Vielä KooKoosta sen verran, etten vain voi millään uskoa että noilla mestisjätkillä ja vanhoilla veteraaneilla kestää kunto enään loppu runkkariin. Tulevat tippumaan kuin lehmän häntä jälkipuoliskolla. Hyvin ovat kuitenkin vedelleet tähän asti ja mielelläni näkisin että yllättäisivät itsenikin, mutta realiteetit on mitkä on.

Tämä siis kaikki omaa mutua, eikä varmaan paskankaan verran totuutta, mutta laitoin nyt kuitenkin tänne. Ei kannata kenenkään ottaa nokkiinsa.

1. Kärpät
2. Tappara
3. KalPa
4. - 7. Lukko, JYP, SaiPa, HIFK (ei tarkkaa järjestystä)
8.TPS
...
Jotain tuommoista päässä hahmottelin.
KalPa voi olla kuitenkin semmoinen, joka saattaa vaihtaa paikkoja jonkin sijoilla 4-7 olevan kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itselläni Kärpät on yhä mestarisuosikki numero yksi. Vakuuttava pelaajisto ja Liigan paras valmennus nyt vain nostavat Kärpät sinne.

HIFK:sta jotenkin semmoinen tuntuma että tulee vielä hyytymään sinne 5-7 paikoille. Ei vaan riitä vieläkään. Maalivahdit ja valmennus varmaan suurin syy tähän.

Tapparan taas uskon olevan runkkarin päätyttyä sijoilla 1-3. Kärkiketjut jatkuvasti äärimmäisen vaarallisia ja peli jo tällä hetkellä melko hyvässä konsiksessa.

Lukko kuuden joukossa mutta ei kärkikolmikossa. Joukkue makaa liikaa Zapolskin varassa.

KalPalla taas mahdollisuudet kunnon jytkyyn ja saada kotietu pleijareihin. Virran kiekonhallintapeli kehittynyt paljon suoraviivaisemmaksi ja näen että tuollaisella pelillä voidaan voittaa matseja ainakin runkkarissa. Matsit voi kuitenkin aika nopeasti muuttua maalin oitoista tappioiksi. Kärki on kapea.

TPS taas tulee jäämään kuuden ulkopuolelle, paikat 7-9 varattuna heille. Yhdellä veteraani ketjulla kun ei tässä sarjassa mestaruuksia voiteta. Joukkueesta en myöskään yhtään pidä, niin varmaan sekin alentaa TPS:ä omissa silmissä. Mutuamutua....

JYP on aika mielenkiintoinen jengi. Voivat sinäänsä olla missä vain paikoilla 5-8. Joukkueesta en paljoa tiedä, mutta tältä nyt vain tuntuu. :D

Pelicanskin voi hätyytellä suoraa pleijaripaikkaa, mutta luultavimmin jää sinne paikoille 9-10. Ei riitä vielä, mutta projektihan siellä on vasta alkanut.

Oma jengi, SaiPa, on ollut järkyttävän ailahteleva tänä vuonna. Välillä peli ollut semmosta asennevammasta hiihtelyä, että kaikki usko oli jo mennä, ja välillä taas asenne ollut kunnossa ja sen johdosta pelikin kulkenut. Yksi suurin ongelma alkukaudella SaiPalla ollut maalivahtipeli, sillä molemmat molarit, niin Markkanen kuin Nieminenkin, ovat päästäneet nollakulmista vetoja ja pelanneet päin vittua. Viime Tappara matsi nyt oli SaiPalta varmaan kauden parhaimmasta päästä oleva peli. Se, missä SaiPa runkkarin jälkeen oleilee, on täysin siis kiinni siitä, saavatko raavittua sitä parastaan irti joka ilti. Jos saavat, ei kuuden joukkoon pääsemiseen ole mitään esteitä. Jos taas peli pysyy ailahtelevana, voi SaiPa jäädä taistelemaan sijoista 8-10. Itse kuitenkin uskon, että poijjaat saavat pelin kunnolla kuntoon ja SaiPa on runkkarissa ennemminkin sijoilla 4-6. Varsinkin kun saadaan Nokelainen takaisin, vahvistuu SaiPan hyökkäys merkittävästi. Hieman juu SaiPa lasit päässä.

Vielä KooKoosta sen verran, etten vain voi millään uskoa että noilla mestisjätkillä ja vanhoilla veteraaneilla kestää kunto enään loppu runkkariin. Tulevat tippumaan kuin lehmän häntä jälkipuoliskolla. Hyvin ovat kuitenkin vedelleet tähän asti ja mielelläni näkisin että yllättäisivät itsenikin, mutta realiteetit on mitkä on.

Tämä siis kaikki omaa mutua, eikä varmaan paskankaan verran totuutta, mutta laitoin nyt kuitenkin tänne. Ei kannata kenenkään ottaa nokkiinsa.
KalPasta sen verran. Timonen oli levinnyt. No nyt oli poissa kaksi kärkisentteriä Bluesia vastaan - joka näkyy varmasti muillakin. Sentterikkö oli eilen Harjama-Bengtson-Pitkänen-Kinnunen. Kuka? Ketä? Toki Blues oli muutenkin jälleen parempi

Näin muuten. Mielestäni tämän kauden parasta KalPaa on ollut se, että vihdoin meillä on kaksi ratkaisuihin kykenevää kenttää. Keränen-Rissanen-Davis sekä Lauritzen(Tammela)-Ruohomaa-Mankinen ratkoivat vuoronperää voittoja Marraskuussa. Rissanen menee ppg keskiarvolla ja Keräsellä jo 11 kaappia kasassa. Myös kolmonen Tammela-Sebok-Nuutinen pystyy paikoin ratkaisuihin.
Pakisto on lähes sama ja Kilpi on ollut liekeissä. Toki jos tuosta nyt Timonen Ruohomaa ja Rissanen ovat useita viikkoja sivussa ja esim Kilpi leviää voidaan sanoa heihei tälle kaudelle. Tuskin ketään huippumokkea saataisiin tilalle revitttä. Paitsi jos Laurikainen irtoaisi Hämeenlinnasta tai Noronen tulee ruokapalkalla.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
tse kuitenkin uskon, että poijjaat saavat pelin kunnolla kuntoon ja SaiPa on runkkarissa ennemminkin sijoilla 4-6. Varsinkin kun saadaan Nokelainen takaisin, vahvistuu SaiPan hyökkäys merkittävästi. Hieman juu SaiPa lasit päässä.

Minusta tuohon tavoitteeseen on ilman laituriosaston täsmävahvistusta vaikea yltää. Loukkaantumisia tulee jatkossakin ja tommijokisilla kärkiketjuissa ei pärjätä. Jos palettiin sopivia ja osaavia laitureita hankittaisiin vielä kaksi ja Järveläinen laitettaisiin pihalle, niin saumoja voisi olla kotietuunkin. Brad Moranin kaltainen täsmähankinta nostaa hyökkäyksen ratkaisupotentiaalia hurjasti. Puolustus alkaa olla Naganderin tulon myötä kunnossa ja tosiaan ajoittain epävarmoille ja huonoille maalivahdeille ei ole laskettu älyttömästi pahoja tilanteita.

Lisätään vielä, että edellä mainituilla panostuksilla SaiPa voi taistella myös ihan hyvin mitalipeleistä. Se tosin vaatisi nähdäkseni myös veskareiden tasonnostoa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
Minusta tuohon tavoitteeseen on ilman laituriosaston täsmävahvistusta vaikea yltää. Loukkaantumisia tulee jatkossakin ja tommijokisilla kärkiketjuissa ei pärjätä. Jos palettiin sopivia ja osaavia laitureita hankittaisiin vielä kaksi ja Järveläinen laitettaisiin pihalle, niin saumoja voisi olla kotietuunkin. Brad Moranin kaltainen täsmähankinta nostaa hyökkäyksen ratkaisupotentiaalia hurjasti. Puolustus alkaa olla Naganderin tulon myötä kunnossa ja tosiaan ajoittain epävarmoille ja huonoille maalivahdeille ei ole laskettu älyttömästi pahoja tilanteita.

Lisätään vielä, että edellä mainituilla panostuksilla SaiPa voi taistella myös ihan hyvin mitalipeleistä. Se tosin vaatisi nähdäkseni myös veskareiden tasonnostoa.

Niin no, toki sinne mahtuisi yksi laituri, mutta tällä hetkellä semmosta ei voi oikein hommata, kun Venäläinen, Koho ja Strömberg vetää helvetin hyvää kautta. Alentaisi vain joukkuehenkeä. Toki tuleva vahvistus voisi sitten aloittaa vaikka kolmos ketjusta ja kivuta siitä sitten ylöspäin Venäläisen tai Strömbergin tulosten mahdollisesti heiketessä. Kuitenkin pakko sanoa, että pullat on loppujen lopuksi aika hyvin uunissa hyökkääjienkin osalta. Toki kauteen mahtuu heikkoja hetkiä, mutta silloin kuin nyt esim. Venäläisen ja Strömön pelatessa hyvällä tasolla on turha ainakaan heidän paikoille mitään laittaa. Vahvistusta ei siis oikeastaan tarvita tällä hetkellä korvaamaan ketään, mutta vahvistamaan kylläkin.
Ketjuthan olisi Nokelaisen tullessa jotain tämmöistä:
1. Rau - Nokelainen - McIntyre
2. Strömberg - Järvinen/Koho - Venäläinen/ täsmähankinta
3. Vainikainen -Järvinen/Koho - Jokinen/täsmähankinta
4. Leivo - Hämäläinen - Kuronen
neloseen nyt menee kaikki nobodyt. Tosin Hämäläisen paikka sementoitu. Tuli vähän sekava teksti ja muuttui vähän itsemietiskelyksi, eikä varsinaisesti edes liittynyt Swift tekstiisi.

Sori pieni offtopic.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Kiitos muuten näistä tilastoista, Näidän vuoksi Jatkoajan keskustelussa kannattaa käydä.

Kiinnostaisi maalipaikkatilastot Kärppien, Tapparan, HIFK:n ja Lukon keskinäisistä peleistä. Liekö mahdollista kaivaa?

Liehän tuo mahdollista. Alla keskinäisten kohtaamisten maalipaikkatilastot. Otteluparin perässä keskiarvot ja alla ottelukohtaiset.

Kärpät suorittanut maalipaikkojen valossa parhaiten, vain yksi maalipaikkatappio Lukolle.
Toisena Tappara, niskan päällä Lukosta ja HIFKistä.
Kolmantena Lukko, Kärpistä yksi maalipaikkavoitto ja niskan päällä HIFKistä.
Heikoimmin on mennyt HIFKillä, kaikissa keskinäisissä maalipaikkatappiot.

Kärpät - Tappara 13 - 8
13 - 10
12 - 5
Kärpät - HIFK 14 - 8
20 - 6
12 - 11
19 - 7
Kärpät - Lukko 12 - 12
8 - 6
16 - 18

Tappara - HIFK 15 - 11
14 - 12
16 - 10
Tappara - Lukko 16 - 10
16 -13
15 - 7

HIFK - Lukko 12 - 16
10 - 12
14 - 19
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Vakavammin kirjoiteltuna Pelicansin peli on kyllä kokenut ison muutoksen sairastuvan tyhjentymisen jälkeen.

Kuukausi sitten sairastuvan ollessa täynnä fiilikset olivat melko erilaiset, mutta nyt säälipaikka näyttäisi hyvinkin realistiselta.

Voi kunpa sama ilmiö kohtaisi meidät Ilvesläiset vuodenvaihteen jälkeen. On tämä niin saatanan synkkää taas.
 
Mukavasti taas keikauttaa maajoukkuepelit tilannetta. Tapparalta pois KalPa- ja Ilves-peleistä Kuusela, Lajunen ja Laine. Sillälailla. Esim. IFK:lta vain Järvinen ja Kärpiltä Nutivaara & Niemi aikuisten mukana. Helppo veikata, ettei Tappara montaa maalia tee yhteensäkään noissa kahdessa pelissä.
 

JPL

Jäsen
Mukavasti taas keikauttaa maajoukkuepelit tilannetta. Tapparalta pois KalPa- ja Ilves-peleistä Kuusela, Lajunen ja Laine. Sillälailla. Esim. IFK:lta vain Järvinen ja Kärpiltä Nutivaara & Niemi aikuisten mukana. Helppo veikata, ettei Tappara montaa maalia tee yhteensäkään noissa kahdessa pelissä.

Kärpistä lisäksi tietenkin myös Aho ja Puljujärvi, jotka lähtee junnujen matkaan ja reservistä lisäksi Kalapudas. Eli Kärppien osalta lähtee 1. 2. 6. 10. ja 19. parhaat pistemiehet. (Tapparalta 1. 4. ja 11.) - Jos siis ajattelit, että Tappara häviää eniten, niin ei tullut voittoa tästä.
 

Runkosarja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat KooKoo
Kun täällä on vuorotellen ties minkä nousukasjoukkueen fanit käyneet kirjoittelemassa, niin nyt on Pelicansin vuoro:

Mestaruutta kohti menossa.

Vakavammin kirjoiteltuna Pelicansin peli on kyllä kokenut ison muutoksen sairastuvan tyhjentymisen jälkeen. Sopanen on tehnyt ykkösketjusta ykkösketjun, mutta laajuutta löytyy myös sen takaa. Juvonen on maalillaan totutun hyvä, kun on päässyt pelaamaan enemmän. Jäähymäärät ovat vähentyneet.

Kuukausi sitten sairastuvan ollessa täynnä fiilikset olivat melko erilaiset, mutta nyt säälipaikka näyttäisi hyvinkin realistiselta.

Samankaltaisia fiiliksiä. Tämänhetkinen sarjasijoitus vastaa odotuksia ennen kauden alkua.
Tosin tähän on tultu pientä vuoristorataa.
Nykyisen vireen (ja vaihteeksi hyvän loukkaantumistilaston) säilyessä Pelsu taistelee jopa suorasta pudotuspelipaikasta,
Mutta se on erittäin kovan takana.
SaiPa, JYP, TPS, KalPa ja Pelsu. Jos lähdetään siitä, että tästä viisikosta kaksi pääsee kuuden parhaan joukkoon (muut siellä Kärpät, HIFK, Tappara ja Lukko), niin uskon, että onnistujat ovat TPS ja KalPa. Säälien kotietu on jo hyvin realistinen tavoite Pelsulle.
Pidän kuitenkin aiheelisena, että joukkueen tavoite on suora playoff. Miksi pyrkiä vähempään?
 
Kärpistä lisäksi tietenkin myös Aho ja Puljujärvi, jotka lähtee junnujen matkaan ja reservistä lisäksi Kalapudas. Eli Kärppien osalta lähtee 1. 2. 6. 10. ja 19. parhaat pistemiehet. (Tapparalta 1. 4. ja 11.) - Jos siis ajattelit, että Tappara häviää eniten, niin ei tullut voittoa tästä.
No jaa. Tapparalta ykkösketjusta 2/3 ja lisäks se ainoa jatkuva vaaratekijä alemmista ketjuista. Sekä tietenkin 3/5 ykkösylivoimasta. Kärpiltähän noista ainoastaan Aho on selkeä menetys, koska Puljujärvellä on vähän ailahdellut ja toisaalta Niemen poissaolo ei vaikuta, kun Hirschovits tuli. Kuten sanottu, Kalapudas reserviä ja Nutivaara yksi pakki muiden joukossa. Jos ei Tappara häviä eniten, niin ainakin liki. Lisäksi ilmeisesti näissä piti olla kierrätystä, mutta Tapparalta kuitenkin samat ukot kuin edellisturnauksessa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Mukavasti taas keikauttaa maajoukkuepelit tilannetta. Tapparalta pois KalPa- ja Ilves-peleistä Kuusela, Lajunen ja Laine. Sillälailla. Esim. IFK:lta vain Järvinen ja Kärpiltä Nutivaara & Niemi aikuisten mukana. Helppo veikata, ettei Tappara montaa maalia tee yhteensäkään noissa kahdessa pelissä.

Ja itseasiassa Kärpillä ei ole yhtään Liiga-peliä aikavälillä 16. - 18.12., jolloin noita mahdollisia päällekkäisiä pelejä tulee (16.päivä matkustuspäivä Prahaan). Eli Venäjän turnauksella ei ole juurikaan merkitystä Kärpille, sen sijaan nuorten turnauksella on suurikin merkitys kun sieltä tosiaan on pois ennenkaikkea Aho ja Puljujärvi.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Mukavasti taas keikauttaa maajoukkuepelit tilannetta. Tapparalta pois KalPa- ja Ilves-peleistä Kuusela, Lajunen ja Laine. Sillälailla. Esim. IFK:lta vain Järvinen ja Kärpiltä Nutivaara & Niemi aikuisten mukana. Helppo veikata, ettei Tappara montaa maalia tee yhteensäkään noissa kahdessa pelissä.

Yhtään Tapparan menetyksiä väheksymättä on pakko ihmetellä, että miten helvetissä tälläiseen viestiin ei saada faktoja kohdalleen. @JPL tuossa jo korjasi Kärppien osalta, ja nyt minä puolestani ilmoitan, että Järvisen lisäksi IFK:lta on pois Järvisen lisäksi Hintz. Vai onko viestisi taustalla vain tarve uhriutua?
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Ja SaiPalta on ollut jo pitkään poissa Nokelainen, jonka äiti hakkaa kaikkien noiden pelaajien äidit.

Näin on. SaiPa ei vaan kiinnosta ketään.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehkä Käsien kommentista välittyä enemmän se aito jokaisen Tapparafanin huoli, että jo kerran on nähty, että kuinka hyvin Tapparalla meni silloin, kun Haapala, Ilomäki ja Kuusela olivat yht'aikaa loukkaantuneina.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Tapparafaneista ehkä pääsee vaan huolestunutta turhautumista pihalle, koska ilman noita miehiä joukkueesta jää paljoakaan jäljelle ja ongelmat ovat aika varmoja. Lajusella on niin ylisuuri rooli Tapparassa Dixonin floppauksen seurauksena, että voisin melkein sanoa, että sitä saa mitä tilaa. Tapparan laajuus ei riitä edes auttavasti paikkaamaan puutteita, mutta ei se mitään, onhan fakta samalla myös se, että eihän Tapparalla noillakaan miehillä todellisuudessa Ilvestä vastaan mitään hätää pitäisi olla, mutta voi olla, että ilman heitä oikeasti on :D
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukolta turnauksessa on Koivisto ja Niskala. Ykköshyökkääjä ja -pakki. Mutta eiköhän 1-2 peliä pärjätä ilman.

Ihmettelen kyllä tätä Tapparafanien masennusta jos joukkueesta on pelaajia majoukkueessa. Itse ainakin iloitsen siitä, että Lukkopelaajia pääsee maajoukkueeseen ja toivoin, että Virtanenkin olisi päässyt.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Yhtään Tapparan menetyksiä väheksymättä on pakko ihmetellä, että miten helvetissä tälläiseen viestiin ei saada faktoja kohdalleen. @JPL tuossa jo korjasi Kärppien osalta, ja nyt minä puolestani ilmoitan, että Järvisen lisäksi IFK:lta on pois Järvisen lisäksi Hintz. Vai onko viestisi taustalla vain tarve uhriutua?

Tappara menettää ykkösen sentterin ja laiturin kahdeksi peliksi. Hifk Järvisen kolmeksi peliksi ja Kärpät Niemen ja Nutivaaran yhdeksi peliksi. Tapparan man games lost on neljä, Hifkillä kolme ja Kärpillä kaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös