Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

  • 65 012
  • 507

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille. Täytynee fiilistellä jo näin päivästä. Eli lasi viiniä ja sitten kuunnellaan Finlandia, jääkärimarssi ja veteraanin iltahuuto.

e: Harmi kun ei ole lunta maassa. Nimittäin MustatKortit voisi antaa kunnon lumipesun näille takkutukille, jos eivät osaa olla tänään ihmisiksi.
 
Vieraslista vaikutti ihan hyvältä, kunnes päästiin kohtaan "Suvi Auvinen". Huumoriohjelma luvassa siis katsojille.
Minusta anarkismissa ei ole mitään hauskaa. Tulisivat järkiinsä. Sama toki koskee tuota Apusen edustamaa porukkaa. Susanna Kuparinen näytti olevan asiasta samoilla linjoilla kuin meikäläinen eilen:
Itse ihmettelen vain sitä, miksi TV:n fantasia ylipäätään sisältää demokratiaa tai äänestämistä. Tavoitteet kun näyttävät yhtenevän niiden vasemmistoanarkistien kanssa jotka huomenna taas hilluvat otsikoissa. Ainoastaan keinot ovat eri. Toiset juovat kaljaa ja hakkaavat hevosia, toiset trollaavat netissä.
 

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Aiemmassa viestissä mainitsin kuulleeni vasta tällä viikolla olevani sukua kahdelle jääkäriupseerille. Tässä Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistyksen nettisivuilta löytyvästä äänitteessä toinen heistä kertoo niistä ajoista, jolloin suomalaisia nuoria miehiä värvättiin jääkärikoulutukseen Saksaan. On kyllä todella mielenkiintoista kuulla kun nuo ajat elänyt henkilö kertoo omat kokemuksensa tuon ajan tapahtumista. Jos sinulla arvon palstalainen on vajaa tunti aikaa, niin kuuntele ihmeessä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Oli mukavaa nähdä oman joukko-osaston, eli rannikojääkäripataljoonan toiminnan esittelyä paraatilähetyksen yhteydessä. Heti tuli hyvät fiilikset, nostalgiset sellaiset. Milloin taas kertaamaan? Palauttakaas nyt se rahoitus normaalille tasolle!
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kuvassa aivan etualalla näkyvälle "aukiolle" Presidentin linnan eteen olisi kaikenlaisten kutsumattomien houkka- ja moukkavieraiden hyvä kokoontua ja heitä voisi siinä tarpeen mukaan avustaa.

edit. kuvassa piti näkyä presidentinlinnan edessä oleva satama-allas. Liittäminen ei onnistunut, oli niin pitkä osoite

Oli mukavaa nähdä oman joukko-osaston, eli rannikojääkäripataljoonan toiminnan esittelyä paraatilähetyksen yhteydessä. Heti tuli hyvät fiilikset, nostalgiset sellaiset. Milloin taas kertaamaan? Palauttakaas nyt se rahoitus normaalille tasolle!
Miksi muuten nämä houkka- ja moukkavieraat eivät yritä osallistua näihin sotilasparaaateihin? Onko kunnioitus maanpuolustusta kohtaan niin suuri ettei kiinnosta vai eikö vaan uskallusta riitä? (väärähenkistä yleisöä liikaa paikalla?)
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

e: Harmi kun ei ole lunta maassa. Nimittäin MustatKortit voisi antaa kunnon lumipesun näille takkutukille, jos eivät osaa olla tänään ihmisiksi.
Kuvassa aivan etualalla näkyvälle "aukiolle" Presidentin linnan eteen olisi kaikenlaisten kutsumattomien houkka- ja moukkavieraiden hyvä kokoontua ja heitä voisi siinä tarpeen mukaan avustaa...

Raporttia paikan päältä

Eli kävin tsekkaamassa tilannetta, mutta vielä oli täysin rauhallista. Eikä ihme, koska luokkakokous on alkanut kello 17 Itäkeskuksessa, kevyen musiikin ryydittämänä. Poliisin läsnäolo torilla oli aika massiivista.

Se mikä kyllä huvitti, niin kävin varmistamassa Kasarmintorilla, että kai "poissa yleisön silmistä" oli varattu sopivat kuljetuspelit mahdollisille rähinöitsijöille. Arvasin ihan oikein, siellähän nökötti pari bussia kuljetusvalmiina, sekä ratsupoliisien hevosvaunu.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Tänään ohjelmassa Pinnekjøttia ja itsekerättyä suolasienisalaattia oikealla reseptillä, eli ei mitään kermoja ja majoneeseja sotkemaan.

Maha täyteen lammasta sekä salaattia systerin tykönä ja sitten himaan Areenan ääreen seuraamaan linnan juhlia. Tuntuu täällä Norjassakin miltei itsenäisyyspäivältä, kun on sunnuntai.

Onnea 98-vuotias Suomi!!
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Hyvä itsenäisyyden vuosipäivää 206-vuotias Suomi.

Eipä tämä päivä eroa tavallisista sunnutaista millään tavalla. Vuoden päästä itsenäisyyspäivä osuus tiistaille, joten silloin sitten jotain erikoisempaa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Onhan itsenäisyys juhlimisen arvoista - ja yhä enemmän alkaa tuntua siltä, että liberaalidemokratia toteutuu kaikkein parhaimmin kansallisvaltiossa, eikä esimerkiksi osin aika keinotekoisissa EU:n tapaisissa federaatioissa. Ja Suomen tasavaltaa sopiikin juhlia - huhtikuussa 1918 kun oikeisto oli vielä lähettämässä harvoja eloonjääviä punaisia Saksaan orjatyövoimaksi kalkkikaivoksille niin K.J. Ståhlberg kirjoitti Helsingin Sanomiin "Tulevaisuuden lähtökohtia" -artikkelin, jossa sitkeästi, itsepäisesti hahmotteli maltillisen, demokraattisen oikeusvaltion. Aikansa anti-öyhöttäjä. Kyllä maltillisten keskusta-vasemmistolaisten tulee olla tästä suvaitsevasta, oikeudenmukaisesta ja demokraattisesta maastamme todella ylpeiitä.
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille suomalaisille!
_________________________________
l------------llllll----------------------------l
l------------llllll----------------------------l
l------------llllll----------------------------l
|lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
l
------------llllll----------------------------l
l
------------llllll----------------------------l
l
------------llllll----------------------------l
-----------------------------------------------
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Täällä sateista, synkkää ja lumetonta. Hyvän itsenäisyyspäivän toivotukset Päijät-hämeestä!
 

Liitteet

  • IMG_20191206_150429~3.jpg
    IMG_20191206_150429~3.jpg
    716,3 KB · kertaa luettu: 223

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle suomalaiselle ikään, sukupuoleen, ulkonäköön, ihonväriin tai mihinkään muuhunkaan katsomatta.

Tämä on meidän suomalaisten yhteinen itsenäisyyspäivä ja annetaan tälle päivälle se kunnia mikä sille kuuluu ja toivottavasti pystymme edes tänään, yhtenä päivänä olemaan yhtenäinen kansa.

Kiitos kaikille siitä, mitä olette Suomen eteen tehneet ja kiitos varsinkin veteraaneille siitä, että puolustitte maamme itsenäisyyttä ja onnistuitte lähes mahdottomalta tuntuvassa tehtävässä ja säästitte meidät tulevat monelta pahalta.

Suomi 102-vuotta! ♥️
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle jatkoaikalaiselle! Minulla oli mahdollisuus tänään käydä hiihtämässä, kunnioitin tällä kansallisella ja hyvin suomalaisella liikkumismuodolla itsenäisyyttämme, olihan taitava hiihtotaito sekä tekninen suksien käyttö sotavuosina erittäin merkityksellinen etu suomalaisille.

Jos ei muuten tule mietittyä itsenäisyyttämme, niin tänään jos milloin se kannattaa tehdä. Itsenäisyyden juhlistaminen on minulle tärkeää, jo edesmenneitä sotien sankareita ja maamme puolustajia on luonnollisesti omastakin suvusta löytynyt ja kunnioitan suunnattomasti veteraaneja. Kylmät väreet tulevat joka kerta, kun näen seppeleiden laskua, kuulen tarinoita rintamalta tai näen todellisten sotureiden marssivan yhä edelleen Niinistön vastaanotolle.

Itsenäisyys on toki muutakin kuin puhuttelevien sotamuistojen muisteloa. Mitä ovat suomalaiset arvot, mielipiteiden ilmaisun vapaus, koulutus, demokraattiset vaalit, terveydenhuolto, osaaminen eri tieteenaloilla, perusturvallisuus, ihmisarvon kunnioitus. Noista on mistä ammentaa ja näitä on hyvä vaalia jatkossakin. Kaikki ei ole itsestäänselvää. Ei tarvitse vierailla kuin itänaapurin puolella, niin leikin käsikirjoitus muuttuu ja Suomea arvostaa aivan eri tavoin. Suosittelen kaikille sitä.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin itsenäisyyspäivänä tulee usein mietittyä mikä siinä kotimaassa on niin erikoista. Ulkomailla olen asunut yli 10 vuotta elämästäni, ja joka paikassa kyllä viihtynyt, mutta aina Suomessa käydessä osa musta haluaa jäädä sinne.

Tässä vaiheessa elämää ei ole vielä mitään paluusuunnitelmia, mutta on hyvä tietää että se mahdollisuus on aina olemassa. Jos kaikki menee täällä perseelleen, voin palata Suomeen koska vaan.

Niin, mikä siinä kotimaassa sitten on niin erikoista että sinne aina mieli tekee takaisin?

Mä tiivistäisin asian näin: Suomessa asiat ovat keskimäärin hyvin. Koulutus, terveydenhuolto, virkavalta - kaikki nämä asioita joihin Suomessa luotan enemmän kuin muualla. Kärkisijoille menee myös Suomen luonto järvineen ja metsineen, sekä tietysti suomalaiset ihmiset. Mun parhaat kaverit ovat kaikki Suomessa, mun vanhemmat ja sisko perheineen on Suomessa. Aika moni suomalainen on Suomessa. Tosin, jos en olisi suomalainen, tuskin ymmärtäisin tätä kansanmiesten ja -naisten kaipuuta. Kyllä suomalaisen tunnistaa melkein missä vaan, vaikka ei puhetta kuulisikaan. Ja täytyy olla suomalainen jotta voisi tajuta tämän meidän kansallisen melankolian, meidän huumorintajun ja meidän kulttuurin ylipäätään.

Mikään maa ei ole täydellinen, mutta mulle se täydellisin on aina Suomi. Sinne on aina mukava palata ja missään ei hermo lepää niin hyvin kuin mökillä isänmaan korpien keskellä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille, vaikka hävettääkin se, että natsit marssivat tänä juhlapäivänä pääkaupunkimme kaduilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös