Vittu että alkaa kyllästyttää

Noutolokku

KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Sääntöjen mukaan näin kuuluu tuomita.
Ok. Outoa sinällään kun ei läpiajossa ollut vaan oli 2-1 hyökkäys. Olisin syönyt mukisematta jos olisi läpiajo ja ukko vaihdosta tulee.
No olihan KalPalla omat saumat mutta kun ei niin ei. Ei tää kovin hyvältä näytä enää

Raymond Pearl

Ilves
Sääntöjen mukainen tuomio Kalpan päivänselvästä väärästä vaihdosta, jolla se esti jatkoajalla Ilveksen ylivoimahyökkäyksen.

Tyrväinen jatkaa samassa hyvässä vireessä myös maalinteon osalta, mikä alkoi jo viime kauden loppupuolella.

tulikaste

KalPa, Tero Lehterä
On elämä vaan kovaa.

Toisaalta maali- ja pistetilit pitkästä aikaa auki, joten suuntahan on ylöspäin.

Hollanti

Varmaan se KalPa
Saatiin maali tänään. Enempää en odottanut. Piste oli plussaa.

Ilves
Pisteen menetys tuli, mutta se on hyvä muistutus joukkueelle siitä, että pelikuri ei saa pettää.

Samalla on hyvä muistaa, että ilman Toivosen Hanskia olisi Ilveksellä puolet vähemmän pisteitä kuin nyt. Nyt on maalivahti joutunut vähän liikaakin kantamaan joukkuetta reppuselässään.

Streider

Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Toivonen ei suostu päästämään yli kahta maalia pelissä, ja hyvä niin. Kyllä oltaisiin kusessa ilman Hannua, mutta samalla kiva nähdä että tappioasemastakin löytyy eväät nousta tasoihin ja ohi.

Ilves
Muistui mieleen, kun Salak jossain liigassa vastaavassa tilanteessa kaatoi maalin. Seurauksena rankkari, jonka Salak torjui.

Tuo ei itse asiassa olisi maalivahdilta mitenkään tyhmä liike, vaikka epäurheilijamaista olisikin. 1-1 -tilanne on kuitenkin aina maalivahdille edullisempi kuin "kahden pelaajan läpiajo".

Kaukosäädin

Ilves 365
SÄÄNTÖ 173 – RANGAISTUSLAUKAUKSEN TUOMITSEMINEN / VARSINAISEN PELIAJAN KAKSI VIIMEISTÄ MINUUTTIA TAI JATKOAIKA

i. Jos pelaaja tarkoituksellisesti siirtää maalin paikaltaan varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajalla, päätuomari tuomitsee eirikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukauksen.

ii. Jos joukkue tahallisesti tekee sääntöjenvastaisen vaihdon luoden ”liian monta pelaajaa jäällä” –tilanteen varsinaisen peliajan kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajan aikana, tuomitaan ei-rikkoneen joukkueen hyväksi rangaistuslaukaus.

iii. Tahallinen sääntöjenvastainen vaihto syntyy, kun joukkue tarkoituksellisesti lähettää pelitilanteen aikana ylimääräisiä pelaajia jäälle tarkoituksenaan saavuttaa etua, aiheuttaa pelikatko tai estää maali.

iv. Normaalia vaihtovirhettä pelitilanteessa ei pidetä tahallisena sääntöjenvastaisena vaihtorikkeenä ja tällöin rikkoneelle joukkueelle tuomitaan joukkuerangaistus, ellei tilanne ole taktinen, kuten Säännössä 173-iii kuvataan.

v. Jos sen joukkueen kapteeni, mikä pelaa kahden pelaajan alivoimalla ottelun kahden viimeisen minuutin aikana tai milloin tahansa jatkoajan aikana, esittää varusteen mittauspyynnön, mikä sitten todetaan aiheettomaksi, päätuomarin tulee tuomita rangaistuslaukaus mittauspyynnön esittänyttä joukkuetta vastaan.

eriatarka

Lukko

Itse asiassa muistankin 90-luvun alusta tilanteen Ilves-Ässät ottelusta, jossa Jukka Tammi siirsi jatkoajalla maalia, Ässille tuomittiin rankkari, jonka Jari Korpisalo laukoi maaliin.