Aku Ankka -kliseet

  • 92 823
  • 335

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Olikos Nallella tosiaan lapsia?

Toinenkin klisee tuli mieleeni; Aku Ankka ja Mikki Hiiri kumppaneineen asuvat samassa kaupungissa ja ovat toistensa tuttuja elleivät jopa ystäviä. Silti nämä kaksi kohtaavat tarinoissa todella harvoin.

Tässä vastaus ensimmäiseen:
Veli Nalle – Wikipedia

Ehkä tästä meille ei niin tunnetusta syystä eivät kohtaa tarinoissa kovinkaan usein:
Mouseton – Wikipedia
Jossain varhaisessa Taskukirjassa on Mikki tarina, jossa asuvat Hessun kanssa Hiirelä/Hiirilä/Hiirula nimisessä kaupungissa, en nyt vain saa päähäni mikä tarinan nimi on ja missä Taskarissa se on. Tällaisen löysin Aku Ankan nettisivuilta: Mikkilä (toisinaan Mikki Hiiren kotikaupunki).

Molemmat linkit vievät wikipediaan.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Tällaisen löysin Aku Ankan nettisivuilta: Mikkilä (toisinaan Mikki Hiiren kotikaupunki).

Missäs muuallakaan tämä ylimielinen mulkku voisi asua kuin oman nimen mukaisessa kaupungissa. Varmaan kehtaa väittää, että kaupunki on vieläpä nimetty hänen mukaan. Luulin olevani yksin Mikki- traumojeni kanssa, mutta onneksi tästä ketjusta on löytynyt vertaistukea.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Mikki on kyllä rasittava. Aina niin täydellinen pallokorva, joka ei koskaan tee virheitä vaan ratkaisee tapauksen kuin tapauksen nöyryyttäen niin rikollisia kuin tutkijakumppaneitaan. Arkielämässäkin Mikki on todellinen pyhimys.

Mikki Hiiri on suoranainen synonyymi huonolle. Suikkanen haukkuu huonoja tuomareita mikkihiiriksi ja F1-kuskit ympäri maailmaa toteavat tylsien ratojen olevan Mikki Hiiri -ratoja eli mitä tästä opimmekaan; Mikki Hiiri on yksinkertaisesti karmea.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Pelle rakentaa ja hyva etta koskaan edes saa palkkaa.

Pelle on vähän sellainen autistin oloinen tapaus vai mikä nyt olisikaan oikea termi. Ihan täysi guru yhdessä asiassa, mutta muissa hommissa sitten jossain pikkulapsen taholla. Kaiken tuo osaa rakentaa ja usein on juuri sattumalta saanut juuri tarvittavan härvelin rakennettua kun tarve tulee. Toisaalta sitten itse tuo hyödy keksinnöistään oikeastaan mitenkään, omiin tarpeisiin tehdyissä keksinnöissä on joku koko keksinnön kannalta karmea bugi ja aina miestä vain voidaan jekuttaa. Tuohon joku 17-kesäinen merkonomi ja taidelukion käynyt suunnittelija, niin tulos ei ainakaan huonompi voisi olla.

Pelle on vähän sellainen kaveri, että tosielämässä olisi suunnilleen edunvalvoja haettuna ja hulluna kaverina sitten jossain kellarin nurkassa väsäisi omiaan. On kuitenkin muistettava, että tietyissä tarinoissa Pelle vahingoittaa itseään lyömällä vasaralla päähän ja toisissa käyttää sitä kuuluisaa mietintämyssyään. Ei ole kaikki intiaanit muumitalossa ja muumit kanootissa vai miten se nyt menikään.

Toki on Roopelta äärimmäisen sikamaista riistää tuollaista(kin) yksilöä. Roopen syntilista on silti sitä luokkaa, että hyi vittu mikä yksilö. Taikauskonkin takia ei viitsi antaa eteläeurooppalaiselle köyhälle naisihmiselle yhtä lanttia, mutta vittumaisuuttaan vaikka lentää yksityiskoneella hakemaan kyseisen lantin takaisin pois köyhän käsistä.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Jotenkin ei yllätä ranskalaisten luonteenlaadun perusteella, että Pariisin Disneylandissa Mikki Hiiri on ylivoimaisesti suosituin hahmo ja Mikki-krääsää myydään kaikista eniten. Mitäpä muuta hahmoa ylimieliset patongit ihannoisivat kuin ylimielistä pallokorvaa.

Hessukin kasvattaa superpähkinäpensastaan kaikessa rauhassa talonsa takapihalla kastellen sitä kastelukannulla ikkunasta ja kenellekään ei tule mieleen a) assosioida Super-Hessua Hessuun b) pölliä pensaasta itselleen superpähkinöitä. B-kohdan joku läski roisto muistaakseni jossain 70-luvun sarjakuvassa hoksasi ja alkoi rötöstellä uusilla supervoimilla varastettuaan pensaan itselleen. Jotenkin Hessu sai hommattua pensaan takaisin, istutti sen samaan paikkaan ja kukaan ei jatkossa koske siihen.
 

Nick Neim

Jäsen
Hessukin kasvattaa superpähkinäpensastaan kaikessa rauhassa talonsa takapihalla kastellen sitä kastelukannulla ikkunasta ja kenellekään ei tule mieleen a) assosioida Super-Hessua Hessuun b) pölliä pensaasta itselleen superpähkinöitä. B-kohdan joku läski roisto muistaakseni jossain 70-luvun sarjakuvassa hoksasi ja alkoi rötöstellä uusilla supervoimilla varastettuaan pensaan itselleen. Jotenkin Hessu sai hommattua pensaan takaisin, istutti sen samaan paikkaan ja kukaan ei jatkossa koske siihen.

Joo, Hessulla oli hatussaan puolikas tai kokonainen superpähkinä, ja sen avulla kävi hakemassa puskansa takaisin.

Hessu on kaiken lisäksi niin saatanan tyhmä, että ei tajua käyttää supervoimiaan edes järkeviin tekoihin, kuten pankkiryöstöihin, salamurhiin tai vaikkapa lomamatkoihin. Aina se reissaa sen mulkkumikin kanssa lentokoneessa tai junassa, vaikka olisi parissa sekunnissa kalsareissaan jo paikalla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aina se reissaa sen mulkkumikin kanssa lentokoneessa tai junassa, vaikka olisi parissa sekunnissa kalsareissaan jo paikalla.

Mikki ei tiedä Hessun olevan Superhessu. Muutenkin matkustamisessa usein menomatka on tärkeä osa reissua.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Mikki tosiaan on helvetin vastenmielinen hahmo. Kaikki tarinat, missä se impotentti homo vilahtaakin, tulee skipattua välittömästi. Niinkuin monet ovat jo maininneetkin, Hessu on ihan vitun retardi kun hengailee Dikki Hiiren kanssa. Hessusta saattaisi tulla kova panomies, jos pääsisi pois Mikin hyväksikäyttöringistä. Mutta sitä ei tule tapahtumaan.
 

Nick Neim

Jäsen
Mikki ei tiedä Hessun olevan Superhessu. Muutenkin matkustamisessa usein menomatka on tärkeä osa reissua.

Tiedän, mutta ajatuksena se on niin helvetin outo. Miksi ihmeessä hengata Mikkilän paskimman jätkän kanssa, kun löytyisi huomattavasti parempiakin tapoja matkustaa?

Toisaalta Hessuhan on niin saatanan hönö, että piirtäjät ovat kenties halunneet pitää realistisuutta matkassa. Eihän se hölmö tuollaista tajua.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Hannun etutukka muuten näyttää hiukan Pentti Matikaiselta, ilman takatukkaa on yhdennäköisyys melkoista luokkaa. Milla Magiaa pidän todella seksikkäänä olentona, ja ilman hieman värikästä menneisyyttäni Jatkoajan sivustolla olisinkin valmis aukaisemaan ketjun "Panisitko Milla Magiaa", nyt en sitä kuitenkaan tee;) Milla saa kuitenkin kuumaksi kenet tahansa.

Onkohan Etsivä Kaasilla kuinka onnellinen avioliitto, vai onko kyseessä kenties maksalaatikkoa mässyttävä sinkkumies? Vai paljastuuko Kaasilta joskus jariaarniomaisia salaisuuksia?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Vai paljastuuko Kaasilta joskus jariaarniomaisia salaisuuksia?

Olen täysin varma siitä, että Sisulla on pimeätä rahaa maakätköissä ja piriä tynnyrit täynnä.

Miettikää nyt. Kaveri on täysin epäpätevä hommaansa ja ei saa töitään tehtyä ikinä. Rikokset kuitenkin ratkeavat kummasti sillä, että kusipäinen siviiliasuinen "salapoliisi" hoitaa kuin ihmeen kaupalla rikolliset telkien taakse. Tässä kun yhdistelee johtolankoja, niin kuviohan on aivan selvä. Poliisin ulkopuolisia lähteitä käyttäen (Mikki) Sisu saa rikollisia kiinni ja tuossa on aivan varmasti joku taka-ajatus. Oman teoriani mukaan Sisu ja Mikki vain siivoavat katuja kilpailijoista ja diilaavaat siinä sivussa sitten alamaailmalle päihteitä. Tätä teoriaa tukisi myös se, että yksittäisissä sarjoissa vieraan alueen poliisi päästää Mikin putkasta yhden puhelinsoiton avulla, Mikki harvoin istuu Ankkalinnassa yhtä yötä pidempään ja esimerkiksi väkivaltaa hän saa käyttää hyvinkin rankasti pidätystilanteissa. Koitappa tosielämässä vetää kierrepotku kaksi kertaa pidempää korstoa leukaan, nappaa lentävä ase ilmasta ja uhkaa toista aseella. Yleensä tuosta tulee reikä otsaan, eeppinen epäonnistuminen tai todennäköisesti usein toistuessaan syyte ruumiinvamman tuottamisesta ja/tai hätävarjelun liioittelemisesta.

Ehdotankin rikostutkintaa Sisun kotiin ja aktiivista tiedustelutoimintaa paikallisen huumeyksikön jätkiltä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Jännä juttu, Mikki Hiirihän on parhaita hahmoja koko linnassa. Minä, Mikki Hiiri lukemistani tarinakokoelmista paras. Sitäpaitsi, Eka Vekara.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Nykyään lähes kaikki ankkalinnalaiset ovat eläimiä, mutta vanhemmissa Aku Ankoissa nähtiin myös ihmisiä. He olivat yleensä esitetty julkkiksina ja ihastuksen kohteina, joiden sydäntä ei voinut kovinkaan helposti valloittaa.
 

Baldrick

Jäsen
Olisipa hieno päätös koko vitun Mikki Hiirelle ja juuri ylläkirjoitetuille tarinoille kun vastaan tulisi kerrankin kaveri, joka hiiren nähtyään ja kiinni saatuaan tokaisisi vain "Hasta la vista, hiiri" ja laittaisi nallin otsaan niin kuin kunnon rikollisten tai ganstereiden kuuluu.

Vaihtoehtoisesti olisi tietysti hienoa nähdä sellainenkin "kommervenkki", että maharadjan smaragdia etsiessään Hessu ajaa aavikolla vahingossa väärään suuntaan pidettyään karttaa ylösalaisin ja he joutuvatkin ääri-islamistisen järjestön "IMIM:n" alueelle ja he joutuvat panttivangiksi. Mukaan vedetty Roope Ankka on ainut, jolla on varaa maksaa lunnaat, mutta hän tuttuun tapaansa kitsastelee, jolloin Hessu ja Mikki poltetaan elävältä tai hukutetaan häkissä, "aakooneljäseiskojen" iloisesti rummuttaen taustalla.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Nyt kun Mikin ja Sisun pimeät puuhat on selvitetty, Hessun hitauden syy selviää samalla. Se onnetonhan on Mikin järkkäämässä huumekoukussa pahan kerran, siksi Hessu on niin orjallisesti Mikin perässä ja tekee mitä vaan. Mikki hoitaa Hessulle kamaa sen minkä ehtii polttaa, vetää nokkaan ja piikittää, näkeehän tuon jo hampaistakin että kaikkea kamaa vedetään ja legot putoilee suusta. Sitten kamapäissään poloinen Hessu luulee syöneensä superpähkinöitä, supervoimat ja lentokykykin on. Voi vittu Mikki, olet hirveä olento! Mikki saattaa jopa myydä Hessua irstaiden mielitekojen kohteeksi, se selittäisi Hessun tyhjän katseen, hän on nähnyt asioita...
 

Ralph

Jäsen
Jos on erikoista, ettei Superhessua kukaan tunnista Hessu Hopoksi, niin yhtä lailla Taikaviitan ja Aku Ankan yhdistäminen tuottaa ongelmia. Yhdessä sarjassa Taikaviitalla on Aku-naamio, jonka pois otettuaan hän näytti täysin samalta, mutta oli vain se naamio kasvoilla. Ja vieressä seisonut Roope Ankka ihasteli "oho, ei ollut hän Aku vaan hänen hyvä ystävänsä Taikaviitta".

Jos minä heittäisin tuollaisen samanlaisen pienen naamion päähäni, niin eikö kukaan minuakaan tunnistaisi?
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jos minä heittäisin tuollaisen samanlaisen pienen naamion päähäni, niin eikö kukaan minuakaan tunnistaisi?

No hieman Off-topic, mutta olikohan Mad-TV:ssä sketsi missä joku koittaa kertoa että Clark Kent on Teräsimies ja muut vastaavat tyyliin "No hei! tämähän on käyty jo monta kertaa läpi! Clarkilla on silmälasit, Teräsmiehellä ei! Taasko tämä keskustelu pitää käydä"
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nykyään lähes kaikki ankkalinnalaiset ovat eläimiä, mutta vanhemmissa Aku Ankoissa nähtiin myös ihmisiä. He olivat yleensä esitetty julkkiksina ja ihastuksen kohteina, joiden sydäntä ei voinut kovinkaan helposti valloittaa.

Hankin internetin syövereistä Aku Ankat 1951-2014. Kaikenlaisia ihmisiä siellä on, etupäässä rosvoja näin alkuun. Ei näitä ikivanhoja kyllä jaksa lukea, yksi hyvä ankkatarina on per lehti ja muut ovat sitten aivan väsyneitä mikkistrippejä ja Pikku Paha Hukka on joka numerossa. Selataan nämäkin nyt läpi, mutta vasta siinä 70-luvulla alkaa olla tolkkua tarinoissa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sitten kamapäissään poloinen Hessu luulee syöneensä superpähkinöitä, supervoimat ja lentokykykin on.

Psykoosi olisi toki hyvä selitys Superhessulle. Tuossa ei siis kuvatakaan mitä "oikeasti" tapahtuu, vaan kirjoittelija siirtyy psykoosin vallassa olevan Hessun "maailmaan". Tässä maailmassa sitten vedetään superkykyjä antavia luonnontuotteita, kekkuloidaan kalsareissa, lennetään, käytetään supervoimia ja kaikki on hyvin. Tuohan on suorastaan nerokas tapa esittää psykoosin vaaroja nykynuorille!

Mitäs mieltä jengi on täällä Hannusta? Itse jotenkin vierastan tuota veikkoa, tulee ihan suomenruotsalainen mieleen. Autot ovat parempia kuin muilla, kaikki tulee kuin Manulle illallinen ja onhan tuo ulkonäöstään huolimatta parempaa rotua kuin Ankkalinnan Ankat. Kovasti vielä yrittää liehitellä köyhemmän naista, välttelee työntekoa parhaansa mukaan ja on tainnut jopa syödä hanhenmaksaa jossain vaiheessa.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Luultavasti jo mainittu, mutta totean silti, että Super-Hessu puhuu kirjakieltä kun taas Hessu puhuu kirjakielen ja katukielen sekoitusta. Tainnut mennä tyyppi sekaisin Mikin elvistellessä kaiken huomion keskipisteenä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kysyttiin Hannu Hanhesta ja jotenkin diggaan siitä. Ottaa rennosti, ei stressaa, käy välillä panemassa Aku Ankan muijaa.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Yksi hienoimmista ketjuista jatkoajassa tämä on. Vallan mainiota.

Omasta mielestä on hienoa,että muutkin ovat huomanneet Mikin pahuuden. Manipuloiva rotan perkele.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Kysyttiin Hannu Hanhesta ja jotenkin diggaan siitä. Ottaa rennosti, ei stressaa, käy välillä panemassa Aku Ankan muijaa.
Aika WT-meiningiltä kuulostaa.

Hannussa ihmetyttää, että miksi se on tuon Iineksen perään? Äijällä käy kauhea flaksi asiassa kuin asiassa, voittaa kaikki kilpailut, niin hän haikailee jotain akkaa, mikä loppujen lopuksi ottaa aina surkimuksen, motkottaa turhasta ja parhaimmillaan usuttaa jonkun Marttakerhon perään. Todella vittumainen luonne ja juttujen mukaan ei kauheasti makuuhuoneessakaan tapahdu. Luulisi Hannun saavan hieman laadukkaampaakin tavaraa.

Mikki Hiiri oli muuten South Parkissa aika osuvasti kuvattu hahmo, viitseliäät voi youtubesta pätkän etsiä, jos ei ole nähnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös