Finaalit 2015: Jukurit – KooKoo

  • 31 800
  • 161

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No niin, täällähän on heitetty löylyä jo ihan urakalla ja päästy itse asiaan (sekä vähän asian viereenkin).

Tämän kauden unelmafinaali siis toteutuu ja lähtökohdat ottelusarjaan ovat tuttuun tapaan kihelmöivän jännittävät. Kahteen aiempaan kevääseen verrattuna tilanne on silti nyt monella tapaa erilainen. Finaalisarjan voittajaa ei odota karsintapelit liigajoukkuetta vastaan. Lisäksi toinen finalisteista on jo varmistanut paikkansa Liigassa. Onhan tässä kuitenkin paljon perinteistä ja tuttua tarjolla. Hieman reilut 100 km ja 15 peräkkäistä kautta samassa sarjassa luovat jo kaiken oleellisen pohjan todelliselle jännitysnäytelmälle, josta ei tunnetta tule puuttumaan niin kentältä, kuin myös katsomoista. Toivottavasti kuitenkin ylilyönneiltä vältytään ja saadaan rehti ja tasokas päätös joukkueiden Mestis-taipaleelle.

Joukkueiden tiet finaaliin ovat kulkeneet varsin erilaisia polkuja. Se oikeastaan heijastuu jo runkosarjasta. KooKoo oli suvereeni syksyllä, kun taas Jukurit sai koneensa täyteen iskuun vasta loppukaudesta. Pleijareissa Jukurit onnistui hyvin KeuPaa ja Hokkia vastaan, vaikka tuloksellisesti sarjat näyttivät helpoilta. Ottelut nähneiltä voi kysellä vahvistusta sille, että todellisuudessa oli hyvin pienestä kiinni, että tulokset olisivat voineet olla jotain muutakin. Enkä nyt tarkoita pelkästään sitä Kajaanin maraton-ottelua. KooKoo taas on tehnyt pitkän päivätyön molemmissa ottelusarjoissa. Nousu varsinkin TUTO:a vastaan oli huikea. Tosin näin jukurikannattajana se ei tunnu niin ihmeelliseltä, kuin ehkä monen muun mielestä. TUTO:n sulaminenhan tuli mikkeliläisille tutuksi viime kevään välierissä.

Mielenkiintoista nähdä kuinka erilaiset lähtökohdat näkyvät kentällä tiistaina. Molemmat joukkueet (ja kannattajat) varmasti tiedostavat tilanteen, joten en sitä kertaa enempää. Täysillä pitää silti mennä, jos meinaa voittaa. Toivottavasti yleisö löytää molempiin halleihin. Erityisesti odotan mikkeliläisten heräämistä, vaikka nyt tarjotaankin mestisfinaaleja jo kymmenettä kertaa (!), niin nyt on se tilanne, kun kotijoukkue todella tarvitsee sitä kannustusta. Onneksi sattuu oma työmatka huomenna Mikkeliin päin, niin pääsee mukaan tunnelmaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
kun taas Jukurit sai koneensa täyteen iskuun vasta loppukaudesta. Pleijareissa Jukurit onnistui hyvin KeuPaa ja Hokkia vastaan, vaikka tuloksellisesti sarjat näyttivät helpoilta. Ottelut nähneiltä voi kysellä vahvistusta sille, että todellisuudessa oli hyvin pienestä kiinni, että tulokset olisivat voineet olla jotain muutakin. Enkä nyt tarkoita pelkästään sitä Kajaanin maraton-ottelua. KooKoo taas on tehnyt pitkän päivätyön molemmissa ottelusarjoissa. Nousu varsinkin TUTO:a vastaan oli huikea. Tosin näin jukurikannattajana se ei tunnu niin ihmeelliseltä, kuin ehkä monen muun mielestä. TUTO:n sulaminenhan tuli mikkeliläisille tutuksi viime kevään välierissä.
...
Jukureilla oli jälleen näissä pleijjareissa tavallaan turha ensimmäinen kierros siinä mielessä, että sarja oli täydellinen ylikävely. Tällainen tilannehan on itse asiassa ollut nyt aika monena keväänä ja aina on ollut ensimmäisen sarjan jälkeen mielessä, että pääsiköhän liian helpolla jatkoon ja tuleeko koventunut vastus niin kovana yllätyksenä että seuraavalla kierroksella tuleekin "tosipeleissä" turpaan. Hokki-sarjan katkaisu näytöslukemin (joskaan ei näytöstyyliin, tiukka sarja tuo oli ja yksittäiset pelit olisivat voineet kääntyä myös kaverille) osoitti ettei liian helpolla jatkoon pääsy ainakaan Jukureiden peli-iloa tai -tottumusta ole syönyt. Näistä lähtökohdista katsoen ihmettelisin jos Jukurit eivät olisi yhtä valmiina huomiseen koitokseen kuin KooKookin, huolimatta pidemmästä ottelutauosta. Rosterin laajuus auttaa toki KooKoota kestämään jo viidenteentoista matsiin huomenna kestäneen pleijjarimatkansa (Jukuripelaajien CV:t kalpenevat KooKoon ukkojen vastaaviin pelimäärien suhteen), mutta laaja rosteri Jukureillakin on (ja ihmeellisesti vielä ehjä, toki Iivosta ei varmuutta ole ennen huomista kokoonpanojen julkaisua, johtuen viimeisessä Hokki-matsissa saamastaan päähän kohdistuneesta taklauksesta) ja varmasti kevyemmät jalat KooKoon ukkoihin verrattuna. KooKoota palvelee pitkähkö tauko ensimmäisen ja toisen matsin välillä, mutta vlopun back-to-back saattaa jo alkaa pohkeissa painamaan. Tai sitten ei, senhän tietää sunnuntaihin mennessä mikä on sarjan suunta.

Hyvää hokia varmasti luvassa, ei nämä joukkueet suotta ole finaalipariksi päätyneet. Toivotetaan rauhaa ja hyvää tahtoa mahdollisuuksien rajoissa sekä kentälle, että kentän ulkopuolelle. Saunatouhu-, fanitouhu-, yms ulkopuoliset vittuilut voisi jättää niille sopivampiin ketjuihin, vittuillaan sitten täällä toisillemme finaalisarjassa tapahtuvista asioista.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos Jukureiden nousu on jo sovittu, on sitten tulos finaaleista mikä tahansa, niin nämä finaalithan on panokseltaan syksyn harjoitusotteluiden luokkaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jos Jukureiden nousu on jo sovittu, on sitten tulos finaaleista mikä tahansa, niin nämä finaalithan on panokseltaan syksyn harjoitusotteluiden luokkaa.
En usko tähän, kuulostaa lähinnä sellaiselta huhulta jolla pyritään sekoittamaan joukkueen ja kannattajien pasmoja. Lähde tälle (samoin kuin esim "valheellinen budjetti"- ) huhulle olisi eittämättä mielenkiintoista tietää. Tai lähinnä että onko lähteenä joku organisaatio vai pelkästään intomieliset joukkueen x kannattajat yksityishenkilöinä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Näin alkuun minua kiinnostaa eniten pelillisesti se, minkälaiset "hippaset" Pennanen ja Mattila saavat aikaan. "Kissa-Hiiri -leikistä" ei kai voida puhua, koska aiemmin aukottomasti todistettiin että tällaiseen pystyvät vain Pennanen ja Laukkanen.

Näin yhtä vaille kaikki KooKoo - TUTO -välierät ja minun silmiini niissä mentiin melkoista taktiikka- ja pelitapahippaa. Molempien oli reagoitava ja sopeuduttava, muutettava ja sovellettava taktiikkaa ja pelitapaa. Väitän että kumpikaan ei pystynyt pelaamaan ns. omaa peliä ottelusarjassa kuin vain ajoittain. Lehkonenhan sanoi tämän myös ääneen (en viitsi kaivaa linkkiä).

Vaikka runkosarjassa kohdattiin ihan tarpeeksi, niin niillä peleillä ei ole enää mitään merkitystä nyt. Niin paljon on vettä virrannut Kymes (300-400 kuutiometriä / s) että runkosarjan voi unohtaa täysin. Pelit ovat toiset ja pelillisesti mennään uusin nuotein ainakin KooKoossa.

Epäilin suuresti Mattilan muuntumiskykyä ennen pudotuspelejä. En epäile enää. Välillä tosin näyttää että juututaan toimimattomaankin elementtiin ja kuten olen kirjoittanut TOIVOTAAN TOIVOTAA. Mutta esim. AV-peli on aivan muuta kuin runkosarjassa.

Mitään en veikkaa enkä arvo tämän sarjan suhteen. Parempi vain katsoa. Ensimmäiseen otteluun lähdetään täällä päässä uteliain mielin, vailla mitään odotuksia. Tämä juuri siksi, että pudotuspelit osoittivat KooKoon olevan aivan jotain muuta kuin mitä runkosarjassa nähtiin ja Jukureita en ole nähnyt kuin runkosarjassa.

Kiva että kiekkokevät jatkuu vielä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näin alkuun minua kiinnostaa eniten pelillisesti se, minkälaiset "hippaset" Pennanen ja Mattila saavat aikaan. "Kissa-Hiiri -leikistä" ei kai voida puhua, koska aiemmin aukottomasti todistettiin että tällaiseen pystyvät vain Pennanen ja Laukkanen.

Näin yhtä vaille kaikki KooKoo - TUTO -välierät ja minun silmiini niissä mentiin melkoista taktiikka- ja pelitapahippaa. Molempien oli reagoitava ja sopeuduttava, muutettava ja sovellettava taktiikkaa ja pelitapaa. Väitän että kumpikaan ei pystynyt pelaamaan ns. omaa peliä ottelusarjassa kuin vain ajoittain. Lehkonenhan sanoi tämän myös ääneen (en viitsi kaivaa linkkiä).
Ainakin henkilökohtaisesti erittäin mielenkiintoista näkökulmaa illan otteluun, @MurhaaMenoo !

Puhu vaan kissoista ja hiiristä. En minä mitään todistanut, vaikka se mielipiteeni olikin. Kyllä pelin sisällä varmasti nähdään hippasia, vaikka ne eivät samalla tavalla koskekaan kiekkokontrollia kuin Hokin ja Jukurien välillä. En millään usko, että Mattilalla olisi halua (eikä myöskään KYKYÄ) lähteä kilpailemaan varsinaisessa kiekkokontrollissa Jukureita vastaan. Ei. Tarjoan skumpat koko Mestis-osaston poppoolle, jos KooKoo pitää tässä finaalisarjassa enemmän kiekkoa kuin Jukurit. Eli siis: Mattila ei lähde edes yrittämään kiekkokontrollin saamista, vaan hänen suurimpana tehtävänä on Jukurien kiekkokontrollin tuomien etujen saaminen minimiin. Yrittääkö KooKoo lähteä jopa estämään Jukurien pelin hidastamista? Viimeisimmässä kohtaamisessa Mattila yritti sitä. Jukurit pelasi silloin viivelähdön hidastamalla (pakki-pakki-pakki), mutta KooKoo yksinkertaisesti halusi sen estää (ja toki estikin, sen kuin laittaa ukon pakkien väliin). Se oli ns. "yritys hyvä kymmenen", mutta parin minuutin päästä Pennasella oli taas homma hallussa. Hän oli kehitellyt kuvion, jossa pakki syöttää kiekon laidan kautta suoraan siniviivalla odottavalle laiturille, ja tämä laituri syöttää kiekon seinänä vauhdissa oleville hyökkääjille. Kuviota ei oltu taidettu harjoitella, koska se ei aluksi tuottanut tulosta vaan kiekko usein menetettiin. On mielenkiintoista nähdä, onko kyseinen kuvio tänään käytössä jos Mattila estää Jukurien viivelähdön pakki-pakki syötöt. Parhaimmillaan se johtaa jatkuvaan keskialueen vauhtieroon, jolloin Mattilan on pakko luovuttaa, ottaa miehensä alemmas ja antaa Jukurien pelata viiveensä hidastamalla. Siinä nyt pieni esimerkki siitä, mitä "hippasten" suhteen voi tänään olla luvassa.

Uskon Jukurien lähtevän peliin pitkälti Hokki-sarjan prioriteeteillä. Klassinen Jalosen rytmitys pitäisi olla toimiva tänään. Onko joukkueet keksineet muita kikkoja, joista illalla saadaan turista? Toivottavasti ainakin Jukurit on.

Usein on yleinen mielipide, että näissä peleissä taktiikalla ei ole mitään väliä vaan avainsanat on "kiima, tahto ja tunne", ja mitä näitä on. Tarkoitus on varmasti hyvä (tuskin kukaan jaksaa tärkeän voiton jälkeen laskeskella viivelähtöjen määrää tai mitä tahansa), mutta tietyllä tavalla asia on juuri päinvastoin. Edellä mainitut termit toki ohjaavat peliä ja ovat tapissaan, mutta samoin pelitapa ja sen toteuttaminen nousee isoon rooliin. Oikeastaan nämä pelit ovat pelistä kiinnostuneiden kulta-aikaa. Virheet ovat minimissä ja peli on äärimmilleen jalostettua. Kyllä sellaista kelpaa katsoa analyyttisinkin silmin, jos vain jännitykseltään pystyy.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään on väkisin vähintään 3000 katsojaa hallilla kun tässä vaiheessa jo normiparkki ja raviskan mutka täynnä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tänään on väkisin vähintään 3000 katsojaa hallilla kun tässä vaiheessa jo normiparkki ja raviskan mutka täynnä.
Ei ollut kuin 2716.

Toivon Jukureille menestystä, jotta nähdään onko heistä oikeasti Liigajoukkueeksi, mutta eihän tällaiset katsojamäärät kyllä anna hyvää signaalia. Todennäköisesti Liigassakin jäätäisiin 2500 keskiarvoon. Tsemppiä kuitenkin finaaleihin ja hoitamalla jokaisen sarjan puhtaasti jäisi ainakin kuva, että joukkue on liian hyvä tähän sarjaan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Valtakunnallinen uutiskynnys ylittyi 10 sekunnin verran Urheiluruudussa. Parempi tietty kuin ei mitään. Jukureille odotetusti ensimmäinen kiinnitys, perjantaina seuraavat tanhut.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä näistä vielä tiukat kinkerit saadaan aikaan jos ensimmäisen pelin sapluunalla mennään koko sarja. Jukureilla saattoi pelaamattomuus (vai voisiko olla hermostuneisuudesta kyse?) näkyä tehottomuutena ensimmäisen erän maalipaikoissa, mutta kolmannessa oltiin kyllä ihan rehellisesti välillä jo pahanlaisesti purjeessa kun naapuri pisti hönkää lisää eikä saatu enää kontrollia päälle oikein millään. Ihmeellistä kyllä, Jukurit oli kolmannessa se joukkue joka ei tuntunut millään saavan kontrolloidusti kiekkoa hyökkäyssinisen yli (välillä teki tuskaa päästä edes puolustussinisen yli, tai edes saada kiekkoa siitä menemään).

Mutta nyt se pakollinen ensimmäinen matsi on sitten taputeltu ja kotivoittokin odotetusti (joskin tosiaan lopulta aika vaikeasti) tuli. Perjantaihin mennessä molemmat joukkueet ehtivät lepäilemään kunnolla, eli eiköhän silloin nähdä sarjan laadullisesti paras matsi. Lauantaina Jukureiden virkeämpien jalkojen pitäisikin sitten olla jo todella kovaa valuuttaa (samaan tapaan kuin tänään ensimmäisessä erässä, ja mielellään vielä siten että maalipaikat realisoituvat myös tulostaululle).
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Valtakunnallinen uutiskynnys ylittyi 10 sekunnin verran Urheiluruudussa. Parempi tietty kuin ei mitään.
No ainakin oikeassa Urheiluruudussa, eli YLEn urheilu-uutisissa, juttu oli heti ensimmäisenä ja kesti 40 sek. Kun kuitenkin +/- 800 000 ihmistä tuota lähetystä katsoo, niin 40 sekuntia on minusta oikein kelvollinen. Linkki vie Yle Areenaan.

Sarja on avattu tiukalla pelillä. Hyvä että Kalevankankaalla saatiin kerrankin jännittää.

E: Ja mainittakoon ihan knoppitietona, että Jukurien voittoputki on nyt 12 ottelua.
 
Viimeksi muokattu:

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos välillä puhuttaisiin kannattajakulttuurin sijasta jääkiekosta. Luulen että perjantaina on Rämön vuoro pelata ja Paulin vuoro ei ole pelata, ellei sitten puolustajia ole vemppaosastolla. Mielummin sitten vaikka Julle puolustamaan jos ukkoja loukkaantuneena. Kookoo varmaan lähtee eri temmolla ensimmäiseen kotiotteluun ja toiveissa olisi ensimmäiseen erään johtomaali niin ei apina kiipeäisi selkään.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se on kyllä harmi, että jukuri fanit eivät osaa olla trollaamatta tätäkin sarjaa täällä palstalla. Pyyntönä sinne mikkeliin, kunnioita peliä, vastustajaa sekä kanssakirjoittajaa. Tuo riittää.

Mv valinta aika ympäripyöreä perjantain peliin, maku kysymys kun koira pallejaan nuoli. Levokari rotaatiossa ellei sitten joku pakeista ole telakalla, Jullea en siirtäisi, taas rikottaisi toimiva ketju. Uskon että ketjut on nyt sementoitu niihin millä on menty edelliset pelit, ehkä pientä rotaatiota nelosessa.
Ylivoimaa pitää saada paremmaksi, taas jäätiin pyörimään ulkopuolelle ja sieltä ei homma luista.
Korostus pelinopeuteen, nopea avaus omista, syötöt lyhyemmäksi ja niihin laatua. Ja meillä kun ei ole pelikirjassa kuin yksi sivu, niin kovaa vaan vastustajan maalille ja avaamaan karkkikauppaa. Siellä niitä sankareita leivotaan.

Positiivista vielä, että tiistain pelissä ei voinut erottaa että toinen joukkueista on pelannut puolet enemmän pelejä, tasatahtiin mentiin. Luistin ei juurikaan KooKoolla painanut. Ja tätä faktaa vasten maalin tappio vieraissa on jotenkin hyväksyttävissä. Mutta ei enää tämän jälkeen.

Jäädään odottamaan mahdollisia lisäsanktioita lopun kähinästä ja muutoksia kokoonpanossa. Toivotaan että molemmat selviää ilman lisärangaistuksia, nää kuuluu peliin. Tunnetta kaukaloon niin kaikki viihtyy.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Väitin etten odottanut ensimmäiseltä ottelulta mitään. Jossain alitajunnassa kyllää piili pelko siitä että Jukurit tulevat peliin todella KOVAA. Eivät tulleet. Yllättävän varovaista ja tunnustelevaa peliä Jukureilta vaikka he ensimmäsistä erää veivätkin.

Mutta KooKoo. Taas sama! YKKÖSYLIVOIMA. Mattila on reagoinut aiemmissa ottelusarjoissa lähes kaikkeen muuhun toimimattomuuteen paitsi tähän.

Kyllä luulisi Mattilan tietävän, että Pennanen on opetellut ulkoa ja opettanut alivoimalle ne 2ainoaa KooKoon tapaa tehdä maaleja tai edes yrittää niitä ykkösylivoimalla. Seuraavassa nämä:

1. Ylivoima käyntiin. Äkkiä viivaan ja Julkunen roiskaisee. Rinkinen ehkä yrittää ohjata jos kiekko menee edes sinne päin. Joskus laukoo Lehikoinen ja vedot ovatkin vaarallisempia.

2. Peli pyörii ja Rajala pitää kiekkoa "konttorissaan" oikean B-piisteen ulkokaarella. Rinkinen päivystää oikealla tolpalla. Rajala ei näytä mihin syöttää vaan on hakevinaan syöttöä neliön läpi. Syöttö kuitenkin Rinkiselle ja siitä maalintekoyritys. Ripareita sisään siirtämässä Karevaara tai Rinkinen.

Edelleen kysyn: Miksi Julkunen??? Mieluummin kädellinen ja kiekollinen pelaaja Julkusen tilalle ja pelataan riskillä yhdellä pakilla. Tilalle vaikka hyvä 2.suunnan sentteri Peltonen tai Juutilainen. Tai sitten rohkeasti 2pakkia, joista toiselle tontti liikkua viivasta syvään Rajalasta vastapuoleiselle B-pisteelle. Tähän vaikka Ikonen ja Lippojoki, jos Lehikoista ei haluta käyttää.

Syöttöä neliön läpi ei tarvitse alivoiman pelätä, koska siellä ei yleensä ole vastaanottajaa. Rajala näihin upeisiin neppeihin pystyy jos vaan luodaan tila. Mutta yleensäkin ihmettelen sitä, miksi on niin kiire. Miksei käytetä vaikka koko 2min tai vajaa jos saadaan maali nelikon väsyttämiseen ja juoksuttamiseen. Ainakin tätä voisi yrittää. Vai onko nykyinen ylivoimafilosofia kääntynyt siihen, että se nopea ensimmäinen laukaus tuhoaa alivoiman parhaiten?

En tajunnut katsoa kunnolla Jukuri -alivoiman pelitapaa. Mieleen jäi vain se, ettei se ollut niin aggressiivinen kuin mitä runkosarjassa nähtiin. Siis niin että aina ja kaikkialla tultiin kiekolliseen kiinni jopa 2pelaajan voimin. Paljon jää näkemättä kun pelijännitys vie voiton. Ja muutenkin kun vastassa on taa "uusi joukkue" eli ei olla pelattu pitkää sarjaa ja runkosarjakohtaamisista on kauan niin hankala on tehdä kovin paljoa tarkkoja havaintoja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Positiivista vielä, että tiistain pelissä ei voinut erottaa että toinen joukkueista on pelannut puolet enemmän pelejä, tasatahtiin mentiin. Luistin ei juurikaan KooKoolla painanut. Ja tätä faktaa vasten maalin tappio vieraissa on jotenkin hyväksyttävissä. Mutta ei enää tämän jälkeen.
...
Kyllä KooKookin ehti levätä TUTO -sarjan jälkeen muutaman päivän ja vielä perjantaihin mennessä lisää, kun välissä kuitenkin 3 päivää. Jos jonkunlaisia eroja väsymyksestä johtuen on sarjassa nähtävissä, niin uskoisin niiden näkyvän lauantain matsissa. Akkasen Juuso tosin ainakin tiistain Länsi-Savossa arveli ettei KooKoon pidemmällä matkalla välierissä ole käytännössä merkitystä, koska:

Juuso Akkanen Länsi-Savossa kirjoitti:
...
Akkasen mukaan finaalisarja ei tule ratkeamaan fyysiseen rasitukseen.
-Seitsemännestä ottelusta saa itseluottamusboostin ja pelien välillä on tarpeeksi päiviä palautumiseen. Pelien fyysinen rasitus on kuitenkin sen verran pieni.
...

Eilisen matsin ensimmäinen erä lupaili rumia lukemia, mutta kuten kaikki paikallaolleet pystyivät näkemään, olisi matsi loppupeleissä voinut kääntyä kummalle tahansa. Jukureiden alkurynnistys tuotti kyllä maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli ongelmia (johtuiko jännityksestä vai pelaamattomuudesta, no kumpikin pitäisi nyt olla entinen ongelma), minkä ansiosta KooKoo pysyi matsissa mukana. Näyttäisi alustavasti siltä että saadaan paria kevättä mielenkiintoisempi sarja, mutta katsotaan nyt miltä sunnuntaina näyttää. KooKoo haluaa varmasti kääntää sarjan itselleen viikonlopun perättäisissä matseissa, Jukureiden pitää jaksaa tehdä omaa juttua ja etenkin pitää pää kylmänä hiillostuksesta huolimatta. Eilisen pelin kolmannessa erässä näytti välillä siltä että tunne alkoi voittaa tilaa järjeltä ja hetkittäin pelattiinkin (erittäin viihdyttävää mutta laadullisesti järkyttävän huonoa) havaijinkiekkoa. Perjantaille enemmän järkeä ja tylsyyttä ja annetaan kaverin puskea innoissaan itseään tainnoksiin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Vielä eräs ihmettely KooKoon ylivoimasta:

Ainakin TUTO -sarjassa moni TUTOn ylivoimamaali lähti viivalaukauksesta ja Lukka teki myös tällaisen ensimmäisessä finaalissa. Muttta nämä laukaukset eivät olleet järjettömiä POMMEJA, vaan ranteella maalin suuntaan toimitettuja kiekkoja. Missä ovat Julkusen tarkat rannelaukaukset? Lehikoiselta näitä on muutama nähtykin. Ja jos viivalaukausta ei saada lähtemään tarpeeksi nopeasti eli nähdään että keppi tulee eteen tai vastustaja peittää laukauksen melko varmasti niin miksei siirretä sivuun toiselle viivamiehelle tai sitten sinne laitaan.

No, ehkä Pe toisessa finaalissa taas tulee uusia havaintoja ja lisää kyseltävää.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä tuota KooKoon ykkös yv:tä on sen verran paljon nähty että jopa meikäläinen, suuri maallikko, osais kertoa vastustajalle mitä ne on tekemässä. Huomenna voisivat vaikka treenailla jotain uutta siihen ja mikä siinä on että pitää laukoa ensimmäisen pakin jalkaan. Ihme ettei ole vielä av:lla kaveri rokottanut.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eipähän tarvitse kirjoittaa pitkää stooria kun @MurhaaMenoo ja @mustaoranssi jo tiivisti omat ajatukset. Osa ongelmaa on hyvän laukauksen omaavien pakkien puute. Lehikoinen, Lipari ja Västilä. Siinäpä ne. Marlo ei ole vetomiehiä ja Kärmeniemi vielä vähemmän. Julkunen on käytännössä ainut vaihtoehto T-P Heikkisen kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jukureilla Lukka teki todella monta maalia syyskaudella viivasta ja tuolloin nimenomaan hirveällä laukauksella. Kauden edetessä viivavetoja viljeli erittäin innokkaasti, mutta syksyn jälkeen ne kovimmat laukaukset on suuntautuneet järjestään plekseihin. Eilen pisti viivasta tosiaan maalin, mutta veto ei mikään kova ollut, vaan nyt malttoi pistää hieman hiljaisemman mutta huomattavasti paljon tarkemman vedon joka onnistuneella maskipelaamisella löysikin tiensä Cloutierin selän taakse.

Ylivoima pyöri Jukureilta totutun nätisti ja kiekkoa saatiin pidettyä hyvin alueella. Pitkät pyöritykset ovat Jukureiden vahvin ase ja niitä jäi eilisessä matsissa kaipaamaan tasakentällisin pelatessa (ehkä liikaa intoa matsissa ja unohtui paikoin sapluuna). Liian moni hyökkäykseenlähtö kuivui kasaan aivan älyttömään pystysyöttöön (helppoja metrin korkuisia lättyjä pistivät useampiakin) ja välillä sitten sellaista yksin puskemista mustakultaiseen muuriin (ja tämän muuriinpuskemisen luotin vahvasti olevan nimenomaan mustakultaisten kohtalo tässä sarjassa, onnittelun KooKoolle että osoittivat ainakin ensimmäisessä matsissa oletukseni vääräksi). Mitenkään tuota analyyttisemmin ei tullut matsia seurattua, kun kyllä se tunne itselläkin alkoi viedä tilaa miltään järjellisemmältä ajattelulta (jos sellaista nyt yleensäkään ihmeemmin on).
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pennanen vahvistaa Länkkärin "pika-analyysissään" ne asiat, joita vähän oli tiistaina näkyvillä:
Ensimmäisessä finaaliottelussa Jukurit oli hallitsevampi osapuoli aina kolmanteen erään asti. Pennasen mukaan tiistaina ongelmia aiheutti se, että omasta pelitavasta lipsuttiin.
- Tänään tärkeintä on, että pidämme omasta pelityylistämme kiinni, emmekä lähde soveltamaan sitä ehdoin tahdoin, jos siihen ei ole tarvetta. Meidän on saatava pidempiä hyökkäyksiä, sillä KooKoo ei tykkää puolustaa.


Noin minäkin asian näin. Heti kolmannen erän alkuun alkoi tulla niitä kuuluisia pieniä tappiollisia tekoja, jotka vähitellen alkoivat kääntää virtauksen KooKoolle. Erän puolessa välissä ei enää henkinen kantti riittänyt työstämään rytmiä kuntoon, vaan joukkue tyytyi puolustamaan ja toivomaan että se riittää. Ja kyllähän se toki riittikin. Mutta jos sama tapahtuu tänään jo vaikkapa ensimmäisessä erässä, täytyy pystyä kokoamaan peli ja saamaan virtaus Pennasmaiseen tasapainoon.

Lisäksi edellä olevan pohdinnan tueksi muistuttaisin, että pelin hallinta on kovin laaja määritelmä. Peliä voi hallita kiekolla, mutta itse pelin virtausta voi hallita myös kiekottomana. Ja itse asiassa, täydellisen virtauksen saaminen on täysin mahdotonta jos ei uskalla tietyissä paikoissa luopua kiekosta. Mutta kuten Pendo tuossa hieman selvemmässä muodossa ilmaisee, on pitkät hyökkäyspelit pelin virtauksen kannalta tärkein tekijä. Tiistaina Jukurit laukoi mielestäni aivan liikaa, niissä tilanteissa missä olisi pitänyt kärsivällisesti hakea tilaa keskustaan uuden päädyn ylimiehityksen kautta. Tähän toivoisi tänään selvää parannusta. "Toimita kiekkoa maalille, hyviä asioita tapahtuu plaa plaa" on ihan hyvä kasku, mutta pelin virtaukseen se ei valitettavasti sovi. Kiekkoa on tänään toimitettava vähemmän maalille kuin tiistaina.

Ensimmäisessä pelissä Jukurit rytmitti peliä huomattavan paljon palauttamalla. Palautuksen jälkeen suoritettiin kovin usein ns. nopea kontrollilähtö sen sijaan, että olisi lähdetty kokonaan uudella viiveellä. Usein pakin nopea nosto jalalla ei vain tällaisessa tilanteessa ole kovin järkevä vaihtoehto, tai ei ainakaan tiistaina ollut. Välitöntä painetta ei päätyyn saatu ja jouduttiin turhaan ohjailemaan. Toivottavasti Pendo on laittanut asian merkille ja tänään palauteltaisiin vähän vähemmän, ja näiden sijasta käytettäisiin kiekkokontrollitekoina lähinnä viivelähtöä(hidastuksia tarvittaessa).

Tiistaina Mattilan peli oli minusta pääosin yhtä kankeaa kuin aina ennenkin. Kahdessa ensimmäisessä erässä kun Jukurit määräsi pelin hallinnan, niin se määräsi, ja kolmannessa kun Jukurit antoi siimaa ja päästi KooKoon peliin mukaan, niin KooKoo pyöri pelin ulkopuolella eikä saanut sieltä sen suurempaa aikaan. Yhden ainoan ison muutoksen bongasin, ja se oli ylivoiman avauspeli. Siihen oli saatu sen verran järkeä, että nyt se kauhean spurtin (eli yleensä Rajala tms) tekevä pelaaja oli kiekottomana, ja sai kiekon vasta siniviivan jälkeen. Näin KooKoo sai edes yhden lyhyen syötön keskialueen ylityksessä, ja viisikon nopeus oli sellainen että sillä jo mennäänkin hallitusti alueelle. Saa nähdä onko Pennanen reagoinut asiaan. Tosin loppuun on mainittava, että vaikka KooKoo nyt sitten sai kerrankin sen kiekon YV:llä alueelle, niin siellä alueella oltiin taas niin pelin ulkopuolella että ihmetyttää. Tosin, kyllähän KooKoo silläkin meiningillä yhden maalin teki.

Eli pelillinen sotasuunnitelma illalle (Jukurien näkökulmasta): Virtaus rauhassa haltuun, pitkiä pyörityksiä, pelinkäännöt oikeanaikaisesti, oikeanaikainen puolustusrytmi, ei kusta omaan nilkkaan kärsimättömyydellä kuten liian innokkaalla laukomisella/yksin hyökkäämisellä, pelataan tarpeeksi kiekkokontrollitekoja ja vastataan KooKoon yrityksiin saada peli haltuun. Jukurit on tässä mestari. Harmi rikkoa illuusio, mutta sanonpahan vaan, että niin kauan kuin Jukurit ei ole johdossa, se tulee tänäänkin hallitsemaan peliä (siinä merkityksessä kuin suuri yleisö sen ymmärtää).

E: Ja illalla saa toki tulla kuittalemaan, jos edellä oleva väite on syytä kumota. En vain oikein usko siihen.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielenkiintoisia näkemyksiä paraspelaajalta. Ei ehkä osu kaikilta osin tänään, mutta joka tapauksessa paljon mielenkiintoista asiaa ja toivottavasti näitä saa lukea jatkossakin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oli kyllä KooKoo tänään juuri niin kankea kuin amatöörivalmentajan valmennuksessa voi olla... Jos Jukureilla olisi joku vaihtaa kesken ottelun maaliin niin varmaan "Rane" olisi tänään vaihdettu. Ei paljon apuja tullut puolustukselta. Huomenna Jukurit jaksaa kun tänään ei tarvi käydä edes suihkussa. Luulen että KooKoon maalissa huomenna Cloutier kun melko hyvässä vireessä.

E. Vielä sen verran että Jukurit hävisi miltei kaikki kaksinkamppailut, onko pelaajille kerrottu että nousu tulee anyway eikä enää sit huvita?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös