Välierät 2015: KooKoo – TUTO Hockey

  • 48 746
  • 316

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Oikeastaanhan nuo kokoonpanotiedot ovat tuolla jo noin aikaisin vain meitä "asiantuntijoita" huvittamassa. Virallinen kokoonpanohan lie vasta se, joka on ilmoitettuna kun ottelua alkaa. Vai onko säännöissä jotain muuta? Eikös noita alkulämmöissä loukkaantuneita ole nähty kuin myös niitä lämmitelleitä pelaajia, joita ei sitten kokoonpanossa enää ole.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Niin tosiaakin kannattaa meidän tuntea tekevämme kaikkemme KooKoon eteen. Jospa tuo kokoonpanojulkaisu onkin sitä varten, että joukkue, joukkueen johto ja valmentajat asettavat suunnitelmansa nähtäviksi ja arvioitaviksi "kaikkitietävälle suurelle yleisölle" ja tämän antaman palautteen perusteella toimivat. Näin se täytyy olla!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taas mennään. KooKoo laittoi jo "alustavat" kokoonpanot nettiin. Karevaanari jää tänään Kouvolaan ja kakkonen on muodossa Rinkinen - Rajala - Peltonen, vaikuttaa lupaavalta. Kuusi puolustajaakin ilmoitettu, mukana myös Västilä. Nelonenkin näyttää ihan hyvältä Espo - Virtanen - kangasmäki. Lisähyökkinä Jesse Koskinen. Rämö maalissa.

SJL Tilastopalvelu

Tänään sit sarja tasoihin vai mitä häh?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko tietoa, miksi Karevaara ei ole tänään mukana Turussa?
Henri Tuominen puuttuu myös kokoonpanosta tänään kuten eilenkin. Onko Tuominen taas loukkaantunut?
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuominen käveli keppien kanssa eilen Sumulaaksossa. Tiedä sitten onko polvi paskana vai mikä, mut tuskin pelaa enää tällä kaudella.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tuominen käveli keppien kanssa eilen Sumulaaksossa. Tiedä sitten onko polvi paskana vai mikä, mut tuskin pelaa enää tällä kaudella.
Tuomiselta vääntyi keskiviikon pelissä polvi pahan näköisesti ihan normaalissa pelitilanteessa. Tilanteen jälkeen Tuominen meni tuettuna suoraan pukukoppiin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Taas vaihtuu kultakypärä KooKoossa. Tänään sitä kantaa Rajala. Ei huonosti "neloskentän" mieheltä :)
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Muutamia huomioita 3. välierästä:

Laskujeni mukaan 2.erässä KooKoolla 7 huippupaikkaa, joista yksi ohi tyhjästä ja toinen tolppa. Näiden lisäksi Rajalan maali, jossa Juuso vei Kaapoa 100-0. Mahtavaa malttia katsoa maalivahdin reagointi ja sen jälkeen toimia itse. Onnistumisprosentti oli toki melko huono näissä.

Kehuttiin kaverin kanssa Lehtosta ja Vuorisaloa taivaisiin ensimmäisen erän jälkeen, mutta kas kummaa miten alkoikin 2.erässä pallo pomppia lavassa ja lopulta ihan poltella. Pomminvarma kiekollinen työskentely omassa päässä muuttuikin ajoittaiseksi haparoinniksi ja kun kaksikko veti ajoittain joka toista vaihtoa niin KooKoo sai käytettyä tämän hyväksi. Ottelun loppupuolella sitten pojilta paloi jo käämityskin melkoisesti. Ihmetellä täytyy että Jere Laine komennettiin estämisjäähylle, vaikka Lehtonen roikkui KooKoo -pelaajassa ja lopulta makasi hänen päällään.

Yli-inhimillinen Kähkönen palasi kuolevaisten kastiin ja Björnisen siniviivaropellihan hörpsähti todella helposti.

Lehkonen puhui lehdistötilaisuudessa että ensimmäinen erä oli "maailmanluokan kiekkoa". Onneksi tuota kyttäilyä ei nähty kuin se yksi erä. Ehkä tuollainen peli sataa TUTOn ja Lehkosen laariin, joten hän toivoisi sitä "huippupeliä" nähtävän mahdollisimman paljon.

Lehikoinen haki taas pommeja ahkerasti, mutta lienee TUTOssa pantu tämä merkille ja pelaajat onnistuivat väistämään näitä melko tehokkaasti joutuen usein kuitenkin samalla luopumaan kiekosta.

KooKoo onnistui kääntämään pelin aktiivisella ja onnistuneella riistopelillä, josta myös osattiin lähteä nopeisiin vastaiskuihin. Näin TUTO ei ehtinyt järjestää 1-4 ohjauspeliään keskialueelle ja siitä mentiin heittämällä sisään.

Lehkonen käyttää hivenen KooKoota kapeampaa materiaaliaan erittäin tehokkaasti edelleen. TUTO ei joudu tekemään kovinkaan paljon ylimääräistä työtä. Eniten ihailen sitä, miten TUTO reagoi omassa hyökkäyspäässän kiekonmenetykseen. Siinä näyttäisi olevan tasan ja ainoastaan 2vaihtoehtoa. Jos on mahdollisuus ehtiä paineistamaan niin mennään kahdella, mutta vain silloin kun varmasti ehditään. Muuten vetäydytään siihen 1-4 -peliin.

KooKoo näköjään vaihtelee pelitapaansa niin paljon ottelun sisällä ettei siitä voi sanoa tällä puutteellisella taidollani mitään yleispätevää. 3.välierä ratkesi minusta KooKoon erinomaiseen riistopeliin ja nopeisiin kääntöihin sekä siihen, että kamppailupeli alkoi kääntyä KooKoon voitoksi.

Tällaisia. Mutta lähes kaikkiin kommentteihin kannattaa suhtautua suurella varauksella, koska alkaa olla täälläkin päässä "tunnetta pelissä".
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mielenkiinnolla odotan sitä että lähteekö Mattila kuormittamaan tiettyjä pelaajia, kolmikoita tai kentällisiä erityisesti. Viime ottelussahan esim. vain Esa Lehikoinen kellotti samalaisia minuutteja kuin TUTOn kärkipelaajat.

Kun tarkastelee tämän 4.välierän KooKoon kokoonpanoa niin voisi veikata että 3 ensimmäistä kolmikkoa saavat paljon peliaikaa verrattuna neljänteen. Toki jo eilen Kangasmäki - Peltonen - Virtanen pelasivat selvästi vähemmän kuin muut hyökkääjät. Nyt kun Peltonen on siirretty "tulosyksikköön" niin luulen 4.hyökkäyskolmikon pelaavan entistä vähemmän.

Tai sitten mennään Mattilalle tyypillisesti mahdollisimman tasakuormalla.

Toivotaan KooKoon myös keksivän jotain tuohon toimimattomaan ykkösylivoimaan.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Se on sitten 1-3 otteluvoitot. Vaikea nähdä että KooKoo tästä enää nousee, ehkä vielä Turkuun saadaan viivytettyä mutta game seveniin en usko.

E. Hetken hengähdettyä niin uskotaan nyt vielä vähän, kun niin tasaisia otteluita ollut. Ei sovi luovuttaa
 
Viimeksi muokattu:

dextro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko lajina
Onse kyllä kummallisen vaikeeta KooKoolla tehdä maaleja. Ei se auttais yhtään vaikkei tuto olis tehnyt tuota yhtä maalia sillä peliä ei vielä ole pystytty voittamaan nolla maalilla.

Yv ollut suhteellisen luokatonta poffeissa. Toimiva yv ja nämä pelit olisi kaikki viety mennen tullen.

Noh niinhän se aina on että helppoo täältä näytön takaa on huudella.
 
Sellainen viimeinen isku tuntuu puuttuvan maalinteosta. Ei mennä tarpeeksi kovaa maalille, vaikka Kähköseltä kyllä irtopaloja saisi. Maalipaikkoja saadaan kyllä luotua hyvin, mutta nyt se on siitä kiinni, että saadaanko Kähkösen taaksekin niitä kiekkoja.

Taistelu jatkukoon ja tiistaina voitto ja sen jälkeen onkin ryöstön paikka Turussa. Game Seven olisi turkulaisille täysi helvetti.

EDIT. Ilkkujoita toki riittää, mutta onhan tämä sentään perkele urheilua, että parempi jengi tästäkin sarjasta menee jatkoon oli se kumpi tahansa. Toivottavasti osataan arvostaa sitä, jos TUTO tästä menee jatkoon, että joukkue on yksinkertaisesti parempi kuin KooKoo, eikä puhuta mistään "Liiga-joukkueen sulamisesta." Eiköhän meistä jokainen tiedä, että tämä joukkue tulee muuttumaan ensi kaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Koppari

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Kunnioitan KooKoo-pelurien asennetta tässäkin sarjassa. Ajatellen joukkueen pelureiden tulevaisuutta. Itsekin tiedän joitakin nimiä tulevan Liiga-KooKoon pelureiden nimiä. Jatkakaa samalla sykkeellä, vaikka tulevaisuus on auki!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pitäisikö KooKoon hakea jostain mentaalipuolen valmentajasta apua tuohon maalinteon vaikeuteen. Rajalakin laittaa tyhjästä ohi niin jossain kirraa. Seuraavaan peliin voisi sitä johtomaalia lähteä hakemaan rytinällä jo ekassa erässä. Mitä pidempään on kojo-kojo niin se on TuTon etu.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ei voida muuta kysyä kuin: Petri Mattila. Ykkösylivoima???

Eihän näitä sarjoja voida voittaa jos leiikitään illasta toiseen toimimattomilla leluilla tärkeimpinä hetkinä. Vai pitäisikö kysyä että halutaanko edes voittaa?

Kiekko alueelle (paitsi jos Julkunen kuskaa), ylivoima käyntiin (vai voidaanko siitäkään puhua), pallo ei liiku, miehet eivät liiku, kiekko viivaan Julkuselle ja TOIVOTAAN TOIVOTAAN. Käsittämätöntä.

Eikö joukkueella ja Mattilalla ole tosiaankaan mitään kapasitettiia reagoida tuon ylivoiman ongelmiin? Aivan kun ei edes haluttaisi. Aina samat ukot jäällä ja sama kuvio. Ei tarvitse olla huippuvalmentaja vastustajalla kun katselee videoita ja tuhoaa tuon ylivoiman.

Jos on pakko pelata niin, että ei pystytä saamaan ristisyöttöä neliön läpi niin ei kai ole pakko yrittää pelkästään kiekkoa viivaan ja mahdollisimman nopea laukas eikä kai ainakaan niin että laukojana on lähes aina sama pelaaja, joka ei kertakaikkiaan vaan onnistu.

Mihin ihmeen menneisyyteen Mattila on takertunut tuon Julkusen peluutuksen kanssa? Vai onko niin että kun miehellä on sopimus (?) ensikaudeksikin niin peluutetaan nyt ja annetaan opetella ensi kautta varten?

Mattilan sai onneksi ihmeherätyksen Sinkkoselta puolivälieräsarjassa ja keksi toimivamman alivoiman. Nyt olisi sitten tiistaihin aikaa reagoidan ylivoimapeliin. Muuten tulee varma noutaja. Mitä mieltä olette? Ehtiikö Mattila reagoida ja onko hänellä leegolaatikossa palikoita, joista hän osaisi vielä kasata toimivan lelun?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Olen pöyristynyt siitä, ettei kouvolalaiset kirjoittajat uskalla vieläkään ottaa kantaa Mattilan tekemiseen. Kai he edelleenkin luulevat, että jääkiekkojoukkue päättää itse miten ylivoimaa pelataan. Ja, ehkäpä KooKoossa näin onkin.

Mattila on huono pelillinen osaaja.

Et varmasti hyötynyt viestistäni etkä tällaista vastausta toivonut, mutta tää ei ollut sulle mitään. Vaan sille, että tuolle viiden sanan mittaiselle lauseelleni on koko kausi naureskeltu kouvolalaisten toimesta. Alkakaa pikkuhiljaa heräilemään.
 
Hohhoijaa...

Tilastollisesti katsottuna se ylivoima ei ole edes järin huonoa, mutta onhan se tehotonta. Kiekko ei vaan kertakaikkiaan löydä tietään maaliin ja sille ei voi tehdä muita poppaskonsteja kuin avatan henkisiä lukkoja. Alueelle päästään ja kuviokin rauhoitettua, mutta ei se vaan aina lähde.

Antti Pennanen on valmentaja muiden joukossa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mattila on huono pelillinen osaaja.

Voi olla tai ei ole, tämä kausi ei sitä vielä kerro. Mattilan pelitavassa on ongelmansa (esim. JuuJuun aikana pakkien hitaampi avauspelaaminen toimi paljon paremmin) ja aika Hokissa paistaa lävitse eli "otetaan" haastajan rooli otteluissa (kärkivastustajia vastaan).

Tuntuu, että tällä kaudella harjoitutetaaan ensi vuoden liigarunkoa 15-16-kauden pelitapaan ja siihen, että KooKoo on lähtökohtaisesti altavastaaja useimmissa otteluissa. Tämä voi olla ihan järkevää ja toisaalta mestaruus on aivan yhtä tyhjän kanssa tällä kaudella. Tulee jos tulee, mutta ns. minimitavoite on jo saavutettu ja lisäarvo on lähinnä muutama isomman yleisömäärän kotipeli. Lisäksi yllätävän paljon näkyy kentällä, että muutama viime kevään ratkaisupelaaja (Karevaanari ja Västilä esim.) eivät mitä ilmeisimmin jatka ensi kaudella ja anna sitä kautta täyttä panostaan joukkueelle *tähän eräs Tamin fraasi*. Runkosarjassa Mattila pystyi tuloksellisesti pitämään paketin nollasummapanoksilla yllättävänkin hyvin kasassa, vaikka heittelyä otteissa nähtiin niin matsien sisällä kuin pidemmissä periodeissakin. Käsi pystyyn kuka yllättyi, kun tiesi tilanteen?

Mutta joo, eihän tässä tyytyväinen voi olla, kun esim. viime matsissa TuTon Kähkönen on tehokkaampi kuin KooKoo, mutta liikaa paineita en tässä vaiheessa osaa vielä ottaa. Mattilan onnistuminen tai epäonnistuminen määritellään kuitenkin vasta Liigassa ja sielläkin oletusarvoisesti vasta kaudella 16-17. Haapakosken myötä on myös pätevä vaihtoehto heti käytettävissä, jos homma ei ala yhtään toimia missään vaiheessa.
 
Tottahan se on, että ei tässä nyt mikään pelko persiissä ole, kun Liiga-paikka on jo ansaittu viime vuoden voitolla ja Sportinkin sarjasijoitus on ohitettu, joten mikään kabinettien katastrofi ei KooKoo ole.

Mattila hommatiin puikkoihin lähtökohtaisesti tuomaan KooKooseen sen Hokki-kiekon Liiga-kaukaloihin ja ensi kaudesta me voimme häntä analysoida tarkemmin. Haapakoski tuotiin selvästi pelastusrenkaaksi jo vierelle samantien.

Tässä sarjassa tällä hetkellä TUTO on ollut parempi ja jos se on jatkossakin parempi, niin silloinhan he menevät jatkoon. (bubismi)
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Tottahan se on, että ei tässä nyt mikään pelko persiissä ole, kun Liiga-paikka on jo ansaittu viime vuoden voitolla
Tietääkö joku, onko missään lajissa missään muussa maassa tällaista järjestelmää, että menneiden vuosien sarjamenestyksen perusteella noustaan ylemmalle sarjatasolla joskus tulevaisuudessa.

Tämän käytännön mukaanhan jos Kookoo tai Sport olisi jäänyt sarjan viimeiseksi niin se olisi silti noussut Liigaan, vaikka se olisi mahdollisesti pudonnut Mestiksestä. Ja kaikki torille juhlimaan nousua
 
Eiköhän tämä välikausipelleily ihan suomalainen innovaatio ole. Kenties sen voisi tuotteistaa ja myydä ulkomaille. Euroopan seurapomot vaan Vierumäelle saunaan ja kerrotaan miten ei tarvitse enää koskaan pelätä epäonnistumista, vaan voi jatkaa puuhastelua ikuisesti. Kerrotaan läpsyttimistä, säälipleijareista, kevätpäivän uimarengastasauksista ja kuinka tyhjien katsomojen jättämää vajetta kassavirtaan saa paikattua tyhjennysmyynneillä. Kimmo tarjoaa Koffit. Kaikki tämä lisenssillä Tikin firmasta kun pistätte vaan nimen alle. Kaupan päälle Kalen konsultaatio siitä millä lehmänkaupoilla lajiliitot saa yleensä raivattua asettumasta poikkiteloin tämän TUOTTEEN tielle.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Lisäyksenä vielä se, että Sporthan ei Mestiksessä muualla menestynyt kuin kabinetissa.
 

yaremchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo,Green,Strömwall, Caito, JP Haataja
Voi olla tai ei ole, tämä kausi ei sitä vielä kerro. Mattilan pelitavassa on ongelmansa (esim. JuuJuun aikana pakkien hitaampi avauspelaaminen toimi paljon paremmin) ja aika Hokissa paistaa lävitse eli "otetaan" haastajan rooli otteluissa (kärkivastustajia vastaan).

Tuntuu, että tällä kaudella harjoitutetaaan ensi vuoden liigarunkoa 15-16-kauden pelitapaan ja siihen, että KooKoo on lähtökohtaisesti altavastaaja useimmissa otteluissa. Tämä voi olla ihan järkevää ja toisaalta mestaruus on aivan yhtä tyhjän kanssa tällä kaudella. Tulee jos tulee, mutta ns. minimitavoite on jo saavutettu ja lisäarvo on lähinnä muutama isomman yleisömäärän kotipeli. Lisäksi yllätävän paljon näkyy kentällä, että muutama viime kevään ratkaisupelaaja (Karevaanari ja Västilä esim.) eivät mitä ilmeisimmin jatka ensi kaudella ja anna sitä kautta täyttä panostaan joukkueelle *tähän eräs Tamin fraasi*. Runkosarjassa Mattila pystyi tuloksellisesti pitämään paketin nollasummapanoksilla yllättävänkin hyvin kasassa, vaikka heittelyä otteissa nähtiin niin matsien sisällä kuin pidemmissä periodeissakin. Käsi pystyyn kuka yllättyi, kun tiesi tilanteen?

Mutta joo, eihän tässä tyytyväinen voi olla, kun esim. viime matsissa TuTon Kähkönen on tehokkaampi kuin KooKoo, mutta liikaa paineita en tässä vaiheessa osaa vielä ottaa. Mattilan onnistuminen tai epäonnistuminen määritellään kuitenkin vasta Liigassa ja sielläkin oletusarvoisesti vasta kaudella 16-17. Haapakosken myötä on myös pätevä vaihtoehto heti käytettävissä, jos homma ei ala yhtään toimia missään vaiheessa.

Harjoitetaan ens kauden liigarunkoa?Mitä runkoa?Veikkaanpa,että tosta porukasta jos kentällisen verran ens kaudella Kookoossa pelaa,niin se on siinä.Ja toisekseen,näiden pleijareitten rahallinen potti on niin tärkeä,että en usko,että niiden kustannuksella paljon ens kauden pelitapaa harjoitellaan.Ihmettelen vaan suuresti,että jos Mattila ei saa tällaisesta materiaalista ulosmitattua ihan kaikkea,miten se onnistuu ens kaudella,kun materiaali ei todellakaan ole liigan parasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös