Kärpät pudotuspeleissä 2015

  • 114 259
  • 512

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi asia, mikä on muuttunut kevään aikana on se, ettei hyökkääviin ketjuihin ole enää samalla lailla kilpailua. Kun Komulainen myytiin pois ja kun päätettiin, ettei Puljujärvi ja Mäenalanen oikein kuulu suunnitelmiin on lähes jokaisen kärkiketjun hyökkääjän pelipaikka taattu. Eli vaikka kaikki ovat terveitä ei ole oikein ketään, jota nostaa Mannisen tai jonkun muun hyökkääjän tilalle.

Kun Komulainen kaupattiin pois uskoin, että Puljujärvi ja Mäenalanen olisivat juuri noissa pelipaikoista kilpailevissa rooleissa, mutta Marjamäki taisikin olla jo päättänyt, ettei heitä tarvita tällä kaudella. Selkeästi Aho oli se, josta Marjamäki suunnitteli mustaa hevosta, mutta hänen tasonsa ei näytä riittävän ihan vielä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
1. Pyörälä - Pirnes - Huml
2. Kaspar - Maxwell - Davis
3. J-J-J
5. Alikoski - Keränen - Suoranta

Pakistoon Nutivaaran muodossa tuoretta verta lauantaiksi ja Vallinille pelin huili
Kukkonen - Mashur
Glenn - Nutivaara
Spang - Laatikainen
Niemelä (Vallin)

Olen jo pidemmän aikaa haikaillut nuita hyökkäysketjuja. Jokainen niistä on jo osoittanut toimivuutensa joissain peleissä, joten mielestäni olisi melko optimi tilanne, että nuo olisi ne kentät millä jatketaan. Pakistossa Nutivaara ehdottomasti kehiin ja Vallin veke. Itse tosin olisin laittanut Nutivaaran Spangin kaveriksi kolmos pariin.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Tuskinpa Nutivaara pääsee pelaamaan, kun on pari peliä voitettu. Itse näin Torstain pelissä, että Kaspar väläytteli välillä potentiaaliaan. Pari hyvää tarjoiluakin antoi Manniselle, mutta ei poika saanut sisään. Manninen tuosta pitäisi korvata Puljujärvellä tai Mäenalasella, ei vaan riitä fysiikka Mannisella, valitettavasti.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Kärpät on liikaa Kemppaisen ketjun varassa, joukkueessa on tällä hetkellä liian monta vapaamatkustajaa. Esimerkiksi Humlin jäätävät tehot 0+0. Pyörälä väläyttelee välillä niin kuin Maxwell ja Pirnes. Keränen on ollut omassa roolissaan ihan hyvä, viime pelissä jopa erinomainen vetäen hienoja pommeja ja mikä parasta, puhtaasti. Kukkonen on pelannut tasaisesti, mutta ei ole todellakaan ollut vielä sillä play-offs tasolla mitä hän näytti esimerkiksi viime vuonna. Laatikainen on ollut tähän saakka mielestäni se joukkueen ykköspakki. Toki Laatikainenkin voisi ylivoimalla tehdä pari kaappia. Tuossa muutama huomio.

Paljon on joukkueen nostettava tasoaan jos meinaa pitää pojan kotona keväällä.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kukkonen on pelannut tasaisesti, mutta ei ole todellakaan ollut vielä sillä play-offs tasolla mitä hän näytti esimerkiksi viime vuonna.
"Miksei asioista puhuta, niitten oikeilla nimillä", lauloi Lapparit joskus aikoinaan. Tasaisesti tosiaan. Ainoa pakki, joka on miinuksella tehotilastossa. Kukkonen on tehnyt alokasmaisia virheitä pitkin ottelusarjaa, eli tasaisesti on kyllä pelannut. On ollut hyviäkin hetkiä, mutta ne on olleet silloin kun SaiPa ei ole iskenyt kahdella päälle tai sitten YV:lla, kun SaiPa ei ole enää jaksanut aktiivista alivoimapeliään harjoittaa.

Nyt se jumalamoodi pois Kukkosen kohdalla. On loistava puolustaja ja "paita kattoon kamaa", mutta tämä kulunut kausi ei ole ollut lähelläkään viime kautta. Oli keskinkertainen runkosarjassa, on keskinkertainen playoffseissa. Miksei sitä voi kukaan sanoa ääneen, kun sen kaikki kuitenkin näkee?
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Mikä uusi sääntö? Linkitin juuri tuohon edelle voimassaolevan sääntötulkinnan aiheesta. Vai onko tämä taas niin, että Suomessa ja Liigassa ei näitä sääntökirjan mukaan vihelletä?
No tätä samaa itsekin ihmettelin. Yövuorossa lueskelin noita raportteja vähän joka mediasta niin en nyt valitettavasti muista missä tuo Donskoin kommentti oli. Ja voihan se olla niinkin, että kyseessä oli piikki tuomarin päätöstä kohtaan:)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpas erityisen mukava lompsia tänään Raksilaan. Playoff-kiekkoa on tarjolla ja Kärpillä sarjan katkaisun paikka. Kova luotto on joukkueeseen ja tappion mahdollisuutta pidän erittäin pienenä. Veikkaus asettuu kansani samalle viivalle tarjoten SaiPalle hulppeaa kerrointa, 5,70.

Toiveissa olisi samanlainen kliininen puolustuspeli kuin edellisessä kotipelissä. Toivoisin kuitenkin, että Marjamäki suosisi tänään hitusen rohkeampaa kiekollista peliä. Tiistaina joukkueemme tyytyi kovin usein kuskaamaan kiekon keskviivalle, jonka jälkeen vain kiekkoa päätyyn. Toki näin vältellään keskialueen kiekonmenetyksiä. Toisaalta taas oma hyökkäyspeli kärsii, kun ei päästä kiekon kanssa yhtenäisesti hyökkäysalueelle. Tällöin maalipaikat tulevat kiekonriistoista ja laitakamppailuvoittojen kautta. Näin varovaiseen pelaamiseen en näe tässä tilanteessa syytä. Nyt on lauantai-illan huuma, Kärpillä on 3-1 johto otteluvoitoissa ja selkeästi parempi joukkue kuin vastustajalla. Ei muuta kuin rohkeasti rähinä päälle ja matka jatkukoon välieriin.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Toivoisin kuitenkin, että Marjamäki suosisi tänään hitusen rohkeampaa kiekollista peliä. Tiistaina joukkueemme tyytyi kovin usein kuskaamaan kiekon keskviivalle, jonka jälkeen vain kiekkoa päätyyn.
Rohkeuden määrittelijät hyvin usein omivat määritelmät itselleen. Annan oman versioni.

Rohkeutta on se, että luopuu kiekosta. Rohkeutta on pitää kiekkoa. Rohkeutta on luottaa omaan, ennalta sovittuun pelitapaan. Uhkarohkeaa olisi pelata toisin. Rohkeaa on lyödä pitkä päätyyn. Siitähän tulee oman pään aloitus. Se on jopa uhkarohkeaa, mutta joskus se voi olla myös rohkeaa jos vaikka on pitkä vaihto alla ja paine on kova.

Rohkeasti vaan ajattelemaan asioita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Rohkeuden määrittelijät hyvin usein omivat määritelmät itselleen. Annan oman versioni.
Näinhän se menee, rohkeus on määrittelykysymys. Joukkueurheilussa on yleisesti käytössä sana rohkeus määriteltäessä sitä, kuinka paljon tietty joukkue panostaa hyökkäyspeliin puolustuksen kustannuksella. Tätä hyökkäyksen ja puolustuksen suhdetta minä lähtisin Marjamäkenä kallistamaan enemmän hyökkäyksen suuntaan. Tiistaina joukkueemme pelasi puolustus edellä, jolloin potentiaalisia hyökkäyksiä edistäviä syöttöjä jätettiin antamatta, jotta syötönkatkoriski minimoitaisiin. Tästä seurasi toistuva päätykiekkojen pelaaminen. Toivoisin, että Kärpät pelaisi keskialueen ylityksen tänään hitusen rohkeammin, jolloin voisimme tuottaa enemmän maalipaikkoja kuin viimeksi.
Toki Kärppien tiistaista peliä voi kommentoida, jotta Kärpät pelasi rohkeasti puolustuksen kautta. Jokainen rohkeuden määrittelijä voi rohkeasti valita oman tapansa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ihana pakki tuo Spang: osaa antaa terävän ja nopean avaussyötön ilman älytöntä hautomista.

Spang on saanut niin paljon kuraa niskaansa (aiheestakin), että nyt on kyllä mahtavaa, kun on aihetta kehua kaveria! Sama koskee Davisiakin. Tällaisten peliesitysten vuoksi heidät hankittiin Kärppiin!
 

Ränse

Jäsen
Todennäköisesti siis JYP tulossa vastaan välierissä. Hirmuvireessä on Valtra tällä hetkellä, saivat pelin uomiinsa kreivin aikaan, osittain ehkä Bluesin avustuksella, en nähnyt yhtään peliä. Siitä sarjasta tulee helvetin kova ja tasainen, uskon näin. Jyväskylä on kuitenkin Kärpille mutulla sanottuna pahin mahdollinen paikka ollut sen jälkeen ku JYP nousi menestysjoukkueeksi. Vierasvoittoja tuskin montaa voi odottaa. Muista mahdollisista vastustajista uskon että KalPa olisi ylikävelykamaa mutta HIFK varmasti paha eteenkin kotikaukalossaan (jossa sielläkään eivät ole Kärpät paljon 2000-luvulla viihtyneet). JYP kuitenkin ylivoimaisesti pahin näistä mahdollisista vastustajista.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Näinhän se menee, rohkeus on määrittelykysymys. Joukkueurheilussa on yleisesti käytössä sana rohkeus määriteltäessä sitä, kuinka paljon tietty joukkue panostaa hyökkäyspeliin puolustuksen kustannuksella.
Siinäpä se on: yleinen ajatusvirhe.

Minä en suostu ajattelemaan noin. Aivan yhtä rohkeaa on puolustaa ja luottaa siihen. Vaikka nettipalstoilla sitten helposti huudellaankin monenlaista.

Joo, Kärpät on taas välierissä. Peli parani, mutta SaiPa ei ehkä kuitenkaan ollut mikään todellinen mittari. Seuraava vastus on.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Jos vastaan asettuu ja niinkuin näyttää, JYP, parempaa latausta tuskin voisi näin kotikatsomossa seuraavaan vaiheeseen odottaa. Henkilökohtainen anti-suosikki, joka olisi kunnia-asia pudottaa laulukuoroon.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ennen pudotuspelien alkua joku nosti suurimmaksi uhkaksi Vallin-Niemelä pakkiparin. Viiden ottelun lämmittelyn perusteella ei mittää hättää: Vallin 0+4 ja +4, Niemelä 0+1 ja +5. Kuriositeettina heittäisin, että ykkösparimme Masuhr - Kukkonen selvisi SaiPa-sarjasta jopa nollanollalla.
 

Itäpuu

Jäsen
Niemelä on nyt ottanut sen askeleen, mikä on puuttunut. Hienoa ja virheetöntä peliä, ja uskaltaa myös nousta nykyisin tukemaan hyökkäystä mahtavalla luistelullaan. Aivan loistavaa, pitänee Niinimaan kanssa perustaa fan-clubi hänelle. Toinen loistava juttu tässä Saipa-sarjassa oli nelosketjun herääminen. Maalit tietysti plussaa, mutta hienoa pyöritystä ja painavia taklauksia.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihana pakki tuo Spang: osaa antaa terävän ja nopean avaussyötön ilman älytöntä hautomista.
Spang on pelannut kolme aivan erinomaista ottelua näissä pudotuspeleissä. Näyttää olevan todellakin kevään mies. Kyllä tuo Laatikainen-Spang on ihan kelpo pakkipari. Hienoa on myös, ettei Vallin-Niemelä pari ole näyttänyt vielä romahtamisen elkeitä. Varsinkin Niemelä näyttää päivä päivältä enemmän Atte Ohtamaalta. Jotenkin tuo Vallinin peli syöttöpisteistä ja teholukemista huolimatta näyttää pikkaisen surffailulta. Maila ei tahdo pysyä miehen kädessä, eikä hän mene vastustajan iholle kuten mielestäni kuuluisi. No, ehkä se on vain kokeneen pelimiehen rauhallisuutta. Eilen oli kyllä koominen tilanne toisessa erässä. SaiPan alivoimaa oli jäljellä yksi sekuntti ja aloitus oli Kärppien hyökkäysiniviivan tuntumasta. Vallin jätettiin alemmas varmistamaan, ettei jäähyltä tuleva pelaaja pääse läpi. Niin vain Ari löysäili ja nukkui niin, että vaarallinen tilannehan siitä tuli. Onneksi Niemelän valtava luistelu alaspäin ja oivallinen käärmeenkielituikkaus pelasti Kärpät takaiskulta.

Kärpät tuli tähän peliin rohkeammin kuin edelliseen kotipeliin. Rohkeasti hyökäten ja keskialueen enemmän syötellen ylittäen Kärpät loi kahteen ensimmäiseen erään valtavan määrän erinomaisia maalipaikkoja. Mielestäni peli oli taputeltu jo ensimmäisen erän jälkeen. Mahtavaa Kärpät, rohkea rokan syö!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Hienoa on myös, ettei Vallin-Niemelä pari ole näyttänyt vielä romahtamisen elkeitä.

Onpa negatiivista. Odotatko kovastikin, että Niemelä-Vallin romahtavat, että pääset kuittaamaan asiasta? Vallin ja Niemelä pelasivat kerta kaikkiaan upean Saipa-sarjan ja olivat pakkiparina Kärppien parasta osastoa millä mittarilla tahansa mitattuna. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että Niemelä on ottanut isoja askelia eteenpäin ja vanha mestari on jälleen kyennyt nostamaan tasoaan kevään peleissä. Marjamäki näki, että tässä parissa on potentiaalia, naulasi sen kiinni runkosarjan lopulla ja siitä syystä Glenn ja Spang ovat vuorotelleet poppariosastolla, joskin Spang on nyt näistä kahdesta selvästi edellä ja pelaamassa myös upeita pleijareita.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onpa negatiivista. Odotatko kovastikin, että Niemelä-Vallin romahtavat, että pääset kuittaamaan asiasta? Vallin ja Niemelä pelasivat kerta kaikkiaan upean Saipa-sarjan ja olivat pakkiparina Kärppien parasta osastoa millä mittarilla tahansa mitattuna. Olen äärimmäisen iloinen siitä, että Niemelä on ottanut isoja askelia eteenpäin ja vanha mestari on jälleen kyennyt nostamaan tasoaan kevään peleissä. Marjamäki näki, että tässä parissa on potentiaalia, naulasi sen kiinni runkosarjan lopulla ja siitä syystä Glenn ja Spang ovat vuorotelleet poppariosastolla, joskin Spang on nyt näistä kahdesta selvästi edellä ja pelaamassa myös upeita pleijareita.
Mikäs nyt on, hyvä Hxxx? Juurihan kirjoitin, että on hienoa, etteivät Vallin ja Niemelä ole vielä esittäneet romahtamisen elkeitä. Toivon kovin, etteivät esitäkään. En tiedä miten muilla, mutta minulla on jonkin verran myös huonoja kokemuksia Vallin-Niemelä kaksikosta. Voi olla, että kovana kärppäkannattajana pelkään välillä kannattamani joukkueeni puolesta turhaankin, niinkuin nyt kolmosparimme tason putoamista. Valtavan onnellinen olen, jos kaikki menee hyvin. Varsinkin Niemelän onnistuminen läpi pudotuspelien olisi enemmän kuin tervetullutta. Niemelä on mahtava luistelija. Tämän kauden aikana hän on ottanut aimo harppauksen eteenpäin myös lajivoimassa ja kaksinkamppailut päättyvät yhä enemmän ja enemmän Niemelän eduksi. Niemelän itseluottamus on noussut ja hänen pelikäsityksensä vaikuttaa parantuneen.

Ei, tarkoitukseni ei ollut olla kovin negatiivinen. Enkä myöskään odota innoissani kolmospakkiparimme romahtamista. Toki myönnän, että pelkään hiukan, että Vallinin virheet voivat maksaa esimerkiksi JYPiä ja Tapparaa vastaan isomman hinnan kuin SaiPaa vastaan. Vallin on mielestäni joukkueemme virhealtein puolustaja. Samaan hengenvetoon tunnustan, että tämän pelon takana voi olla enemmän menneisyys kuin nykyisyys. Tulevaisuudesta emme tiedä varmaksi.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mikko Niemelä on pelannut toistaiseksi huikea peliä! Oivaltavia syöttöjä, hienoja blokkauksia/katkoja. Toivottavasti sama meno jatkuu!
Ensi kaudella Niemelä tulee olemaan entistä tärkeämpi palanen alakertaa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ei, tarkoitukseni ei ollut olla kovin negatiivinen.

Hyvä näin. Etenkin Niemelän tason nousu on ollut upeaa seurattavaa ja myös Vallin on pystynyt pelaamaan parasta peliään pleijareissa. Vallin pystyy jopa auttamaan joukkuetta tehopisteillä, mikä on erinomainen asia. Siitä pitää antaa molemmille positiivista palautetta, eikä sitä romahtamista ole tulossa, siihen meidän kannattajien pitää luottaa. Marjamäki selvästikin luottaa tähän kaksikkoon ja niin teen minäkin. Jos tasonlaskusta jotain voi syyttää, niin kapteeni Kukkosta, joka oli Saipa-sarjassa yllättävänkin heikko. Viisi peliä, 0+1, -1. Lasse tulee sieltä vielä, se on varmaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Onnea Kärpille jatkopaikasta ja menestystä jatkopeleihin. Saappaat jalassa SaiPa kaatui, mutta kyllä nuo otteluvoitot 4-1 kuvaavat lopulta aika hyvin sarjan tasoeroa. On teillä kova nippu, koska silloinkin, koska keskinkertaisellakin pelillä pystyitte voittamaan sarjan pelejä. Ja Donskoista ei voi liikaa ylisanoja sanoa - mieletön pelaaja ja tämän ottelusarjan ykköstähti. Nyt tämä SaiPa-fani vetäytyy kesätauolle toivomaan, että Spang ja Davis eivät ihan niin hyvin innostu pelaamaan, että jomman kumman huhuttu paluu Lappeenrantaan jääkin siksi toteutumatta :)
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Kärppien parhaimmistoa SaiPa-sarjassa Kemppaisen ketjun lisäksi olivat mielestäni ärhäkästi pelannut Davis, kovien pelien mies Vallin sekä Pirnes-Pyörälä-kaksikko, joka Pirneksen paremmalla viimeistelyllä olisi tehnyt paljonkin kovempaa jälkeä kuin nuo kaksikon (molempain) 1+2 tehot. Erityisesti liike on ollut molemmilla todella hyvää. Mistähän Essi löysikin tuollaiset jalat pudotuspeleihin?

Suurimpina pettymyksinä tehojen puolesta Huml (0+0, -2), jolla kyllä on yritystä - mm. 19 laukausta - mutta fokus tuntui vielä olevan hieman hukassa. Ja ketjukaverit edelleen hakusessa. Samoin Kukkosen 0+1 ja -1 ovat yllättäviä tilastoja, mutta toisaalta Lasse oli jälleen tiukoissa paikoissa mies paikallaan. Uskon että välierissä molemmat nostavat vieläkin tasoaan.

Edelleenkin uskon myös että Glennillä on jotain pikku vaivaa. Jotakin tapahtui liikkeessä ja sitä kautta peliaikakin ansaitusti katosi. Tilastothan 3 ottelussa näyttivät kuitenkin 0+2 ja +1. Toisaalta Spang on jälleen osoittanut olevansa pudotuspelipelaaja ja on aivan eri mies kuin oli runkosarjan synkillä hetkillä.

Lisäksi Maxwellin löytynyt maalivire lupaa hyvää välieräsarjaa ajatellen. Vaikka ketjunsa vetikin miinuksille (niukasti), on parempaa lupa odottaa heiltäkin. Kärpillä on nyt kasassa neljä maalintekoon kykenevää ketjua. Tällaista asetta ei mielestäni ole kellään vastustajista.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kärpillä on nyt kasassa neljä maalintekoon kykenevää ketjua. Tällaista asetta ei mielestäni ole kellään vastustajista.

Tämä on juuri näin ja tässä on Kärppien suurin etu muihin joukkueisiin verrattuna, kun pytystä aletaan pelata. Pleijareissa tarvitaan leveyttä ja yllätysratkaisijoita. Esimerkiksi Kärppien nelonen liitää tällä hetkellä sellaisessa hurmoksessa, että sieltä voi tulla todellakin ihan mitä vain.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Kiitos Kärpät! Taas mitalipeleissä, on tämä upeaa. Mitään ei tule ilmaiseksi ja kaikki on aina työn tulosta. Hävittäväähän Kärpillä vaan oli tässä sarjassa, mutta kova työ tuottaa tulosta ja parempi menee aina jatkoon.

Eilinen oli Kärpiltä ehdottomasti sarjan paras peli ja luultavasti koko playoff-kevään yksi dominoivimmista esityksistä. Ja Marjamäelle valtava peukku, paras asia mitä Kärpille on tapahtunut 2010-luvulla. Nyt ei todellakaan lähdetä voitolla yöhön. Siihen voi olla myöhemmin aihetta, mutta se ei ole tämän päivän asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös