Kärppien peliesitykset 2014–2015

  • 67 063
  • 185

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Hyökkääjät:

Ivan Huml 3,5
- 31gp 4+19=23. Jälleen kerran Kärppien tehokkain hyökkääjä. Syksyn aikana Siwan Humlinkin esitykset ovat vaihdelleet melko paljon. Yhteispeli Haatajan kanssa ei ole toiminut ja keskellä on käynyt koittamassa Manninen ja Komulainen. Varakapteenin natsat täksi kaudeksi lunastanut Huml on kuitenkin löytänyt peli-iloaan mitä pidemmälle syksy on edennyt, joten sikäli olen luottavainen sen suhteen, että niitä tehoja tulee vielä paremmin keväällä, vaikka ei nykyinenkään saldo ole heikko. Voisi laukoa enemmän eikä hakea aina sitä Haatajan lapaa.

Juha-Pekka Haataja 2,5
- Joo-o, Haataja oli ensimmäisissä peleissä tehokas ja Kärppien kultakypärä, mutta sen jälkeen meni ainakin kymmenen matsia ilman maalia. En jaksa tarkistaa tarkkaa lukemaa. Siitä huolimatta 29 otteluun 17 pinnaa (7+10). Keväälle jää reippaasti petrattavaa. Totesi eräässä haastattelussa, että sopeutuminen Laten pelityyliin on ollut vaikeaa. Jospa se ketsuppipullo sieltä aukeaisi pikkuhiljaa. Liike ollut välillä myös hieman kankeaa.

Sakari Manninen 2,5
- Manniselle kaavailtiin rotaatiopelaajan roolia ennen kauden alkua, mutta Komulaisen flopatessa Manninen on sementoinut paikkansa Humlin ja Haatajan välissä. Luistelu ja kädet ovat liigatasoa, vielä pitäisi löytää kovuutta kaksinkamppailuihin. Anyway 3+7 tehot 27 matsiin. Saa nähdä luottaako Marjamäki Mannisen tasoon vai hankitaanko kakkossentteriksi pykälän kovempi nimi.

Joonas Donskoi 4,5
- Kärppien tehokkain pelaaja CHL:ssä (10gp 7+4). Myös Liigassa peli on kulkenut mallikkaasti Kemppaisen ja Jullen kanssa. Vain piste vähemmän kuin Humlilla tässä vaiheessa kautta, joten Donskoi on pelaamassa lopullista läpimurtokautta on yli 40 pisteen vauhdissa. Lisäksi Donskoi palkittiin maajoukkuekutsulla käynnissä olevaan Sotshin EHT-turnaukseen. Edelleen kaipaisin lisää suoraviivaisuutta Donskoin pelaamiseen, mutta muutoin ei löydä hirveästi valitettavaa.

Joonas Kemppainen 4,5
- Kärppien tasaisin ja paras sentteri. CHL:ssä pinna per peli -tahtia ja Liigassa 31 peliin 15 pinnaa, jolla heltiää sisäisen pörssin neljäs sija. Tehotilasto on joukkueen paras yhdessä Lassen kanssa (+9). Kirurgi on mahtava molemmissa päissä kenttää ja tekee äärimmäisen harvoin huonoja ratkaisuja kiekon kanssa.

Julius Junttila 3
- Ensimmäiset viisi-kuusi peliä tehokas ja kantoi myös kultakypärää, mutta sen jälkeen on ollut meno vaisumpaa. Toki ollut osana Kärppien parasta ketjua tälläkin kaudella, mutta toistaiseksi kasassa on vain 12 tehopistettä. Toki viimeiset kahdeksan peliä Junttila on missannut loukkaantumisen vuoksi. Edelleen Liigan nopeimpia luistelijoita, mutta maalipaikoissa kädet eivät ole riittävän kliiniset, jos näin voi sanoa.

Esa Pirnes 3
- Kesken kauden Kärppiin, kun Deschamps osoittautui flopiksi. Ei ole ollut toistaiseksi yhtä hyvä kuin keväällä, mutta toisaalta pelituntuma oli ensimmäisissä peleissä kateissa. 18 peliin kuitenkin mukiinmenevät 10 tehopistettä. Parantanee kevättä kohden mentäessä. Aloituksiin kaipaa lisää terävyyttä, prosentti toistaiseksi 47,9.

Mika Pyörälä 3
- Kärsinyt Daviksen ja Deschampsin epävireisyydestä. Sitten Pirneksen kanssa pelaaminen on sujunut paremmin. Luottopelaaja ali- ja ylivoimalla. CHL:ssä 10 pelissä vain yksi maali, joka on liian vähän ykkösketjun laiturille. Liigassa puolestaan 0,5p/ottelu -tahti on kiitettävä suoritus.

Patrick Davis 2
- SaiPasta tullut Davis ei ole vakuuttanut. Paljon tyhmiä jäähyjä keski- ja hyökkäysalueella. Ollut myös iso pettymys tehojen valossa (25gp 7+1 & CHL 10gp 2+0). Ei ole sopinut Marjamäen pelitapaan kunnolla ja hiihtelee pelin ulkopuolella. Deschampsiin verrattuna ollut sentään hieman yritteliäämpi, mutta syksyn osalta pitkä miinusmerkintä Patrickin kohdalle.

Sebastian Aho 2,5
- Liigauran avausmaali Turussa vieläpä siihen päätyyn, jossa olin istumassa toisessa erässä. Tuurannut pääosin kolmos- ja nelosketjussa. 17 matsia ja viisi pinnaa ei ole huono suoritus. On pystynyt ajoittain pätevään kiekolliseen peliin, mutta joissakin matseissa ollut melko lapanen. Fyysisyyttä lisää niin hyvä tulee.

Juho Keränen 2
- Nelosketjun sentteri ja tehotilasto pakkasella -4. Ei näin. Koko nelosketju on alisuorittanut syksyn ajan ja myös Keränen. Aloitusprosenttikin on vain 48,9. Keränen on koohottanut vähän liikaa ja huolellisuus ei ole ollut tapissa jokaisessa matsissa. CHL:ssä esitykset olleet parempia kuin Liigassa.

Joonas Komulainen 1,5
- Ei kyennyt lunastamaan kärkiketjuista sentterin tonttia, joten on sen jälkeen lähinnä ollut kolmos- ja nelosketjun laiturina. 23 peliä ja saaliina viisi syöttöpinnaa, joten maalisarakekin on avaamatta. Kärsii auttamatta pienestä koostaan ja en ole varma, löytyykö Komulaiselle roolia tulevina kausina Kärpistä. Ainakaan sellaista roolia, jollaisen Komu itse haluaisi.

Jesse Puljujärvi 3
- Superlupaus Puljujärvi on tehnyt räväkän tulon miesten peleihin yhdessä Ahon kanssa. 12 matsia ja niissä on syntynyt tehot 3+1=4. Luistelu ja laukaus ovat jo nyt liigatasoa, mutta hontelomaiseen olemukseen tarvitaan lisää massaa. Nuori kaveri vielä ja välillä Puljujärvi käväisi myös Mestiksen puolella hakemassa tatsia. Olen ollut joka tapauksessa positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka valmis pelaaja Puljujärvi on ollut jo tällä kaudella.

Mikko Alikoski 2
- Heikkoa suorittamista jos vertaa viime kauteen. Tehotilasto Keräsen tavoin neljä pykälää pakkasella. 26 matsia ja tehot 1+1. Alikoski ei kuitenkaan ole ollut niin tärkeä mies alivoimallakaan tällä kaudella etteikö hän olisi korvattavissa. Antaisin itse Suorannalle ja Komulaiselle enemmän peliaikaa Keräsen laitureina nelosessa. Toki Alikoski raastaa ja taistelee, mutta keväälle riittää parannettavaa oman pään pelaamisessa.

Simon Suoranta 2
- Pelannut vain 17 matsia ja onnistunut niissä nappaamaan yhden syöttöpisteen. Suorantakin kävi Mestiksessä hakemassa uutta vauhtia. Muihin nelosketjuun äijiin verrattuna tehotilasto on vain -2, mutta sekin on liian heikosti. Pari kautta sitten Suoranta loisti Kemppaisen ketjussa, mutta jo viime kaudella vastuu alkoi vähenemään ja tällä kaudella sitä on tullut vielä vähemmän. Kaipaisi säännöllistä peliaikaa. Suorannalla on kuitenkin paremmat kiekolliset taidot kuin esimerkiksi Alikoskella. Myös kaksinkamppailuissa Suorantaa harvemmin horjutetaan.

Saku Mäenalanen 1,5
- Vaikea syksy nuorten maalikuninkaalle. Siirto Pelicansiin ei ollut menestys sekään ja Saku palasi Kärppiin. Sen jälkeen kävi Mestiksessä ja nyt viimeisimmässä SaiPa-pelissä Mäenalanen oli jälleen Kärppien kokoonpanossa. Pelannut tällä kaudella yhteensä Liigaa 11 ottelun verran (1+1). Tasaisuus ja itseluottamus ovat olleet kadoksissa koko syksyn Mäenalasella. Toivottavasti onnistuisi keväällä maalinteossa myös Kärppien paidassa ja vieläpä useasti.

Nicolas Deschamps 1
- Ykkössentteriksi ja Maxwellin korvaajaksi hankittu Deschamps oli floppi. Periaatteessa fysiikka, luistelu ja kädet olivat liigatasoa, mutta nuo elementit eivät koskaan realisoituneet peliesitysten ja tehojen muodossa. Kahdeksan liigapelin jälkeen kasassa oli vain yksi maali. Se riitti valmennukselle ja Deschampsille näytettiin ovea. Paha pettymys, ei voi muuta sanoa.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämähän alkaa taas näyttämään hyvältä. Huolimatta joidenkin pelaajien kauden kestäneestä alavireestä, ollaan 6 voiton putkessa, sarjan piikkipaikalla, pienimmällä päästetyllä maalimäärällä ja 20 ottelun kuntopuntarissa sijalla 1 pistekeskiarvolla 2,20/peli. Juna puksuttaa kohti kanadamaljaa jälleen
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Tämähän alkaa taas näyttämään hyvältä. Huolimatta joidenkin pelaajien kauden kestäneestä alavireestä, ollaan 6 voiton putkessa, sarjan piikkipaikalla, pienimmällä päästetyllä maalimäärällä ja 20 ottelun kuntopuntarissa sijalla 1 pistekeskiarvolla 2,20/peli. Juna puksuttaa kohti kanadamaljaa jälleen

Lähtekää ny jo sinne KHL:llään, oikeen kunnon ruplajäille, niin olis teillekin jotain vastusta;)
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Joo, kyllähän tämä meno alkaa jo vetää perinteiseen tapaan vähän hiljaseksi tässäkin ketjussa. Mutta ei se mitään, nautitaan nyt tästä niin kauan kuin kestää!
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy sanoa, että melkoinen lahjavoitto oli Lukosta. Tuolla paitsioiden ja virheiden määrällä ei olisi ansainnut yleensä kuin tappion kotiin viemiseksi. Nyt pelasti Karhusen torjunnat ja yhden kerran myös tolppa. Ei Lukko tosin montaa huippupaikkaa saanut, vaikka 2-0 maali olikin erittäin lähellä. Sitten toisessa päässä Glennin ranneveto upposi kolmannessa ja jatkoilla Arska Vallinin sutaisu. En tiedä pelasiko Lukko tarkoituksella jotain sekasotkua, mutta Kärpät ainakin hakkasi keskialueella päätään Dufvan miesmuuriin varsinkin kolmannessa erässä. Hyvin sekava ottelu ja nyt on Marjamäellä kyllä porukalle varmaan muuta asia teroitettavana. En nähnyt tiistain Frölunda peliä, mutta kuulopuheiden perusteella ei sekään mitään herkkua ollut Kärpiltä. Noh, ei saa valittaa liikaa kun 2 pinnaa tuli kuitenkin. Parannettavaa kyllä löytyy monella osa-alueella jos mielii kevättä kohden olla iskussa. Tosin niin kauan kun pelit voittaa, eikai ole niin väliä miten se tapahtuu.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arizona Coyotes
Ylivoima on kyllä karseeta katseltavaa pelistä toiseen. Varsinkin, kun lähellä viivaa pelasi Junttila, Laatikainen ja Donskoi. Kätisyydet eivät sopineet mihinkään suuntaan suoraa laukausta varten ja se laukaus näillä kavereilla onkin melko tuhnu.

No eipä se ylivoima sillä toisellakaan poppoolla toimi. Tulee pian Haatajaa ikävä, vaikka ei hänkään ole tällä kaudella onnistunut. Se potentiaali siinä laukauksessa kuitenkin piilee.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy sanoa, että melkoinen lahjavoitto oli Lukosta. Tuolla paitsioiden ja virheiden määrällä ei olisi ansainnut yleensä kuin tappion kotiin viemiseksi. Nyt pelasti Karhusen torjunnat ja yhden kerran myös tolppa. Ei Lukko tosin montaa huippupaikkaa saanut, vaikka 2-0 maali olikin erittäin lähellä. Sitten toisessa päässä Glennin ranneveto upposi kolmannessa ja jatkoilla Arska Vallinin sutaisu. En tiedä pelasiko Lukko tarkoituksella jotain sekasotkua, mutta Kärpät ainakin hakkasi keskialueella päätään Dufvan miesmuuriin varsinkin kolmannessa erässä. Hyvin sekava ottelu ja nyt on Marjamäellä kyllä porukalle varmaan muuta asia teroitettavana. En nähnyt tiistain Frölunda peliä, mutta kuulopuheiden perusteella ei sekään mitään herkkua ollut Kärpiltä. Noh, ei saa valittaa liikaa kun 2 pinnaa tuli kuitenkin. Parannettavaa kyllä löytyy monella osa-alueella jos mielii kevättä kohden olla iskussa. Tosin niin kauan kun pelit voittaa, eikai ole niin väliä miten se tapahtuu.

(Boldaus oma) Omasta mielestä Frölunda pelissä Kärpät oli hyvä siihen asti kun tuli se yli tunnin mittainen tauko. Kärpät oli minusta siihen asti jopa pienoisesti kuskin paikalla. Ja peli oli vauhdikasta, samanlaista peliä kaipaisin näihinkin matseihin.

Mutta tämän päiväiseen peliin. Olihan toi aika räpellystä, mutta hienosti tulivat lopussa tasoihin ja jatkoilla voitto. Vähän kärsitään heikosta keskikaistasta, toivottavasti pian tulisi vahvistusta sille osastolle. Ja toivottavasti Humlille ei sattunut pahasti, positiivista että omin jaloin pääsi pois.
 

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noh, vastuksen suoritukseen verraten Kärppiä on turha liikaa soimata. Jos Lukko vannoo viiden vastahyökkäyksen ja viiden oman ylivoimahyökkäyksen varaan pelin voiton on kaiken kauniin ja hyvän mukaista ettei voittoa tipu. Toki Kärppien hallinta oli jokseenkin näennäistä ei niinkään vaarallista, mutta parempi voitti.

Laatikainen kämmäili pariin aika kovaan kohtaan.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noh, vastuksen suoritukseen verraten Kärppiä on turha liikaa soimata. Jos Lukko vannoo viiden vastahyökkäyksen ja viiden oman ylivoimahyökkäyksen varaan pelin voiton on kaiken kauniin ja hyvän mukaista ettei voittoa tipu. Toki Kärppien hallinta oli jokseenkin näennäistä ei niinkään vaarallista, mutta parempi voitti.

Laatikainen kämmäili pariin aika kovaan kohtaan.
Kyllähän siellä oli myös Glenn, joka kaatuili, menetti kiekkoja, hävisi kaksinkamppailuja, syötteli vastustajalle ym. eli kaikenkaikkiaan todella onnetonta peliä Glenniltä kaikin puolin. Onneksi sentään teki tasoitusmaalin ja sai näin anteeksi huonouttaan. Mietityttää onko Glenn kenties katselemassa muita seuroja ensi kaudeksi ( tiedän, että sopimus Kärppien kanssa jatkuu) mutta ei osaa vielä valita joukkuettaan ja pelaa sen takia kaikkia joukkueita vastaan vaisusti...Kyllähän tuo puolustus on paljon epävarmempi kuin viime kaudella ja kiekollinen osaaminen loistaa poissaolollaan varsinkin kun vertaa Pokkaa ja Ohtamaata näihin Spangiin ja Glenniin.

Ihmettelen miten joku voi edes kehua Glennin pelisilmää kun tämä osaa hyvin lähinnä vain parin metrin syötön omalle pakkikaverille ja muut variaatiot ovat ihan utopiaa. Paras Glennin pelisilmän osoitus on ollut jo aika monessa pelissä kun Kärpillä on ollut pitkä pyöritys vastustajan päädyssä ja kiekko pelataan Glennille, niin tämä lämää muita vaihtoehtoja miettimättä kiekon silmät kiinni maalia kohti! Usein vedot menevät maalille ilman maskia, jolloin maalivahti ottaa helpon kopin ja pyöritys päättyy siihen tai sitten kiekko kimpoaa vastustajasta katsomoon. En oikein jaksa uskoa, että Glennin ja Spangin touhusta tulee koskaan tuon kummempaa ja isoja riskejä he tulevat olemaan koko loppukauden ajan.

Tärkeät pisteet Kärpille ja hyökkääjät tekevät puolustushommatkin esimerkillisesti, sillä tuon puolustuksen edessä täytyy hyökkääjien ajatella paljon enemmän puolustupeliä kuin hyökkäämistä jos halutaan voittaa. Toki ainahan se on niin ollut mutta kyllä se on tällä kaudella on oikein korostunut se asia. Ja kiitos, että on Kemppaisen kenttä, joka pitää painetta vastustajan päädyssä minuuttitolkulla, jolloin puolustukseen ei kohdistu liikaa paineita. Valitettavasti Kemppaisen kenttää tuskin ensi kaudella enää Kärpissä nähdään...sitten täytyy vain uusien sankarien astua kehiin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kyllä tässä pykälän verran täytyy olla huolissaan. Kaikki muu toimii, paitsi hyökkäyssuuntaan pelaaminen. Se on yhtä kuin Kemppaisen kentän vastuulla. Ei tuo tosiaankaan hyvältä näytä, että ainoa tapa voittaa pelejä on 2-1, 1-0 jne. ja Kemppaiset käyvät illasta toiseen pelastamassa muun joukkueen. Tämä on tapahtunut nyt kolmesti putkeen, että tuo kenttä on pelastanut muut.

Huml on täysin yössä, eikä saa kasassa pysyvää esitystä aikaiseksi kuin hetkittäin, Davis ei puhu samaa kieltä muiden kanssa ja Haataja on ulkona jengistä. Deschamps meni jo aiemmin. Siinä on aika iso ero, mitä syksyllä kuviteltiin. Pirnes on vain paikkoratkaisu, samoin Manninen, eikä näiden varaan voi tuloksentekoa pudotuspeleissä laskea. Lisäksi joukkueen ylivoima on armottoman surkeaa illasta toiseen.

Tuosta olen aika isostikin huolissaan. Kaikki me tiedämme, että mitään maalitalkoita ei pudotuspeleissä nähdä, varsinkaan mitä pidemmälle kausi venyy. Silti se viimeistelyvastuu ja etenkin siinä onnistuminen on liian kapeilla harteilla.
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Se on yhtä kuin Kemppaisen kentän vastuulla.

Mä näkisin, että vaikka toi maalinteko onkin suurimmilta osin JJJ-ketjun harteilla, Pirneksen kenttä on alkanut osoittaa lupaavia otteita nyt, kun Komulainen saatiin siihen toiseksi laitalinkiksi. Jätkät saavat kohtuullisen monta tilannetta melkein joka matsissa vastustajan maalille, ja vuodenvaihteessahan tämä ketju tehoili useammassa matsissa putkeen. Ei tuo tilanne nyt kovin loistava ole, että mestaruutta jahtaavalla (?) jengillä on vain yksi "takuuvarma" maaleja tekevä kentällinen, mutta on siellä jotain tulossa heidän takaansa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mä näkisin, että vaikka toi maalinteko onkin suurimmilta osin JJJ-ketjun harteilla, Pirneksen kenttä on alkanut osoittaa lupaavia otteita.

Ei tämä nyt nähty pirneksen kenttä riitä siltikään vielä taustatueksi kemppaisen ketjulle. Ja mikäli donskoi väsyy ja alkaa pitämään kiekkoa aivan liikaa ja turhaan kuten eilen niin ison ongelman äärellä ollaan. Silti pudotuspeleissä meillä on yksi takuuvarrma pisteiden tekijä ja se on pyörälä. Hänen ympärilleen on hyvä kasata ainakin yksi ykkös kentällinen mikäli ketjuja joudutaan sekoittelemaan.

Mutta vielä runkosarjaa kun pelataan niin huml-davis-puljujärvi kannattaa katsoa loppuun asti. Vaikka eilisessä pelissä tahtoi tapahtua enemmän omassa päässä kuin hyökkäyspäässä, niin tässä on saumat toiseen pisteitä tekevään kentälliseen. Paljon riippuu siitä pystyykö davis marjamäen sentteripelin edellyttämälle tasolle tukien näin varsinkin nuoren puljujärven peliä.
 

Itäpuu

Jäsen
Hyvällä YV:llä saisi aika paljon anteeksi näistä mainituista hyökkäyspään ongelmista. Tai no huono yv on tietysti osa sitä. Mutta YV:llähän ongelma on viivassa, ei suinkaan Junttilassa tai Komulaisessa. Ei sieltä lähde suoraan syötöstä vetoa, joka menisi ohi ensimmäisistä polkkareista ja kohti maalia. Donskoinkin aivan turhaa vedellä rannareita B-pisteeltä, tai hakea sitä iän ikuista ohjuria. Ne maalit tehtiin jo, keväällä ei tule yhtään noilla kuvioilla. Käsittämätöntä, että ainoa potentiaalinen suoraan syötöstä laukoja on 16 vuotias...
Pirnestä/Kerästä/Komulaista pitäisi testata taas pointilla, jos Masuhr ei ala herätä.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kyllähän tässä Frölunda-pelissä näki, että paketti on loistavassa kunnossa, mutta maalintekijöistä on huutava pula. Noista paikoista olisi pitänyt iskeä heittämällä puolitusinaa häkkiä. Kauden alussa Deschampsin piti olla ykkössentteri ja Haatajan ykkösketjun laituri. Nyt kun nämä herrat ovat poistuneet, niin kokoonpanosta puuttuu ykkössentteri ja yksi tehokas laituri. Pelkällä Kemppaisen ketjulla ei keväällä pärjätä.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Upea esitys tänään. Finaalipaikan menettäminen vituttaa tietysti mutta kyllähän joukkue näytti kuinka hyvä se on. Ylpeä saa olla.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tässä Frölunda-pelissä näki, että paketti on loistavassa kunnossa, mutta maalintekijöistä on huutava pula. Noista paikoista olisi pitänyt iskeä heittämällä puolitusinaa häkkiä. Kauden alussa Deschampsin piti olla ykkössentteri ja Haatajan ykkösketjun laituri. Nyt kun nämä herrat ovat poistuneet, niin kokoonpanosta puuttuu ykkössentteri ja yksi tehokas laituri. Pelkällä Kemppaisen ketjulla ei keväällä pärjätä.

Juuri näin. Peli oli kyllä hienoa ja sinänsä joukkueesta voi tosiaan olla ylpeä. Kaikenkaikkiaan nämä CHL-pelit antoi kyllä oikein mukavan lisämausteen keikkokaudelle. Mutta tämä peli vahvisti sen joka jo tiedetäänkin eli maalintekijöistä on tosiaan iso pula. Deschampsin ja Haatajan lisäksi maalintekovastuuta laskettiin varmasti Davisin varaan, mutta hänkin on osoittautumassa hutihankinnaksi tuon suhteen.

Jos Kärpät on ihan tosissaan maksimoimassa saumoja kevään suhteen niin kyllä Davisin vaihtamista tehokkaampaan hyökkääjään kannattaisi harkita myöskin. En tiedä onko tarve puolustustavalle hyökkääjälle kuitenkaan niin suuri, ei ainakaan verrattuna maalintekijään ja peliä tekevään ja maalintekoon kykenevään sentteriin. Ylivoimapeli pyöri paikoin ihan mukavastikin, mutta ylivoimatehokkuudessa tehtiin lopulta taas se pieni ero Kärppien ja Frölundan välillä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Tappio ei sinällään haittaa pätkän vertaa, sillä tuo oli parasta mitä saattoi tapahtua. Nyt kehässä nähtiin Kärpät, joka oli alusta lähtien hereillä täysillä vaistoilla, reagoi selkäytimellä ja heittäytyi pelille. Joukkue tunnisti sen hurmoksen, joka kolmannessa erässä vallitsi ja antoi mennä. Tuo 60 minuuttia ja exrat päälle osoitti, miksi tuo joukkue on pelillisesti ylivoimaisesti paras jengi Lügassa tällä hetkellä.

Hitaat kontrollillähdöt, jätönjätöt, Meidän pelit ja muut ehti viedä uskoani kärkipaikasta huolimatta. Mutta onko rohkeutta vetää pudotuspeleissä enää samalla tavalla? Siinä se avainkysymys. Tuolla tavalla pelaamalla kaikki on housut kintuissa saman tien. Sanomattakin on silti selvää, että täysin puhdas offensiivinen pelaaja ellei kaksi tuohon tarvitaan vielä lisää.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hitaat kontrollillähdöt, jätönjätöt, Meidän pelit ja muut ehti viedä uskoani kärkipaikasta huolimatta. Mutta onko rohkeutta vetää pudotuspeleissä enää samalla tavalla? Siinä se avainkysymys. Tuolla tavalla pelaamalla kaikki on housut kintuissa saman tien.
En sitten tiedä onko mennyt ohi, mutta nähdäkseni palstalla ei ole oikein syväluotaavasti otettu kiinni Kärppien pelitapaan enää vuosiin. Sinällään pelihän ei ole kymmeneen vuoteen muuttunut miksikään, joten tuskin siihen nyt on edes kovin tarvetta - enää. Tai sitten palstalaisilla on vieläkin kauhukuvissa sivuunkirjoittaneen kirjoitukset, joissa läpikäytiin Kärppien pelitapaa ja sen muuttuvia yksityiskohtia.

Totta kai peli tulee muuttumaan pudotuspeleissä. Tai paremminkin, pelitapaa muutetaan vastustajasta riippuen. Nyt nähty hillitön "kaasu pohjassa" -reagointipelitapa toi eittämättä mieleen Kari Jalosen aikakauden Kärpät, milloin joukkue hallitsi silloista SM-liigaa miten tahtoi. Kyse on tietenkin siitä, miten joukkueen peliin valmistaa ja sytyttää. Ja miten pelitavan muutoksiin osataan reagoida. Kärpät on yleensä ottaen todella omistautunut joukkue joka ilta, joten pelaajisto on ostanut Marjamäen & co. teesit hyvin. Lisäksi nyt nähty joukkue on ihan kelvollisen yksilötaidokas liigatasolle. Ehkäpä se CHL-loppuottelupaikka olisi vaatinut sen ykkössentterin sekä -laiturin, jota ei nyt nähdyistä syistä ollut tarjolla. Ehkä ensi vuonna sitten.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
mutta nähdäkseni palstalla ei ole oikein syväluotaavasti otettu kiinni Kärppien pelitapaan enää vuosiin.
Täällä on 23.3.2013 perustettu ketju Kärppien pelitapa. Toki on niin, että kun sinä et ole ketjun keskusteluun osallistunut, niin eihän keskustelu ole ollut syvällistä.
Sinällään pelihän ei ole kymmeneen vuoteen muuttunut miksikään, joten tuskin siihen nyt on edes kovin tarvetta - enää. Tai sitten palstalaisilla on vieläkin kauhukuvissa sivuunkirjoittaneen kirjoitukset, joissa läpikäytiin Kärppien pelitapaa ja sen muuttuvia yksityiskohtia.
Peli vai pelitapa? Pelitapa on muuttunut kymmenessä vuodessa kovin paljon, varsinkin suomalaisessa jääkiekkoilussa, peli sinänsä ei ole muuttunut. Säännöt ovat melko samat jne. Ei voi tietää, että puhutko pelistä vai pelitavasta. Nyt puhut (oikeammin: kirjoitat) molemmista, joten on vaikea kommentoida, täytyy paikoin arvailla ja päätellä.
 

RtSn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täällä on 23.3.2013 perustettu ketju Kärppien pelitapa. Toki on niin, että kun sinä et ole ketjun keskusteluun osallistunut, niin eihän keskustelu ole ollut syvällistä.
No niinpäs onkin. Anteeksi etten huomannut, kun en ole vuosiin palstalla käynyt. Hyviä pointteja näkyi olevan sielläkin. Joskin saman kertausta, mutta sitähän tämä jääkiekkokeskustelu on nykypäivänä.
Peli vai pelitapa? Pelitapa on muuttunut kymmenessä vuodessa kovin paljon, varsinkin suomalaisessa jääkiekkoilussa, peli sinänsä ei ole muuttunut. Säännöt ovat melko samat jne. Ei voi tietää, että puhutko pelistä vai pelitavasta. Nyt puhut (oikeammin: kirjoitat) molemmista, joten on vaikea kommentoida, täytyy paikoin arvailla ja päätellä.
Lähinnä tarkoitin Kärppien pelitapaa, ja sen yksityiskohtia, pelin sisällä. Pelitavan variaatiohan löytyy jääkiekkopelistä useita, joista ottaa kiinni. Mutta tuskin on tarvetta alkaa murtamaan Kärppien kokonaisvaltaista pelitapaa atomeiksi.
 

JPL

Jäsen
Tulee muuten todellinen kuuden pisteen kierros viimeisestä kierroksesta... vissiin pitää A-junnuilla pelata jo osittain?
Vissiin pitää Bluesin kanssa sopia että mennään A-junnuilla, kun heidänkin pitäisi pelata yhtä aikaa sekä Lappeenrannassa että kotonaan...

To 12.3.2015
413 18:30 Blues - Kärpät
414 18:30 HIFK - Ässät
415 18:30 Kärpät - JYP
416 18:30 Lukko - Pelicans
417 18:30 SaiPa - Blues
418 18:30 Sport - Ilves
419 18:30 Tappara - KalPa
420 18:30 TPS - HPK
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tulee muuten todellinen kuuden pisteen kierros viimeisestä kierroksesta... vissiin pitää A-junnuilla pelata jo osittain?
Vissiin pitää Bluesin kanssa sopia että mennään A-junnuilla, kun heidänkin pitäisi pelata yhtä aikaa sekä Lappeenrannassa että kotonaan...

To 12.3.2015
413 18:30 Blues - Kärpät
414 18:30 HIFK - Ässät
415 18:30 Kärpät - JYP
416 18:30 Lukko - Pelicans
417 18:30 SaiPa - Blues
418 18:30 Sport - Ilves
419 18:30 Tappara - KalPa
420 18:30 TPS - HPK
Imperiumin vastaisku!

Vakavasti puhuen voisi tuo yo. typeryyden laatija pikkuisen tarkastella tekemisiään, ennen kuin rykäisee maailmalle näiden rästipelien ajankohtia...
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Eipä ollut Laatikaisen ilta tämä, katseli kahta maalia aitiopaikalta,vallankin 3-3 tasoitus oli oikea puolustajan irvikuva. Nooh,sattuuhan näitä joskus. 90 pisteen raja rikki. Tuomarilinja oli myös tänään lievästi sanottuna erikoinen, huipentuen kolmannen erän Junttilan kaatamiseen ilman seurausta.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Okei, ollaan sarjajohdossa, joten ei saisi liikaa valittaa. Tuntuu kuitenkin siltä, että jos menetettyjä johtoasemia tilastoitaisiin, niin sielläkin kiikuttaisiin kärkipäässä. Kovalla prosentilla kyllä päästetään kaveria mukaan peliin kahden tai kolmenkin maalin takaa. Johtoasemassa pelaaminen täytyy saada kokonaan toiselle tasolle, jos keväällä meinataan pärjätä. Takin nappeja ei voi joka kerta avata, jos päästään parin maalin johtoon.
 

Rammjäger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, SaiPa, Jukurit
Minua huolestuttaa tällä hetkellä tuo Kärppien päästettyjen maalien määrä. Mitä niin dramaattista tapahtui CHL-välierien aikana / päätyttyä, että päästettyjen maalien keskiarvo on sen jälkeen ollut 2,66, kun se kymmenessä ottelussa ennen CHL:n välieriä oli 0,9? (Ainakin jos Liiga.fi tilastot eivät valehtele: viimeiset 6 ottelua, päästetty 16 maalia. Viimeiset 16 ottelua, päästetty 25 maalia.) Onko vain väsymystä otteluruuhkan takia? Tämä olisi muuten ymmärrettävää, mutta tänäänkin 3 omiin pitkän tauon jälkeen. Aluksi meinasin pistää myös Tarkin piikkiin, mutta ei tuo tänään mennyt Karhusellakaan sen ruusuisemmin. Vai voisiko CHL:n välierissä häviämisellä olla psykologinen vaikutus joukkueeseen? Tai sitten tulee mieleeni että ajetaan sisään toista taktiikkaa sen aiemman puolustuspainotteisen rinnalle, että voidaan reagoida erilaisiin vastustajiin Liigan välierissä, mutta tämän ajatuksen tiedostan itsekin haihatteluksi.

Viimeinen vaihtoehto on, että mielenkiinto runkosarjaa kohtaan on mennyt, kun voitto näyttää selvältä - jos näin on, niin sieltä saattaa vielä tulla JYP heittämällä ohi.

Laatikaisen otteita olen vähän huolissani seurannut CHL:n välieristä lähtien. On aika usein paraatipaikalla katsomassa vastustajan maaleja, mistä lie johtuukaan.

Vielä yksi huomio: seuraavat 8 päivää ovat merkittävät runkosarjan voiton kannatla: lauantaina JYP - Kärpät, ja ensi viikon tistaina HIFK - Kärpät. Kumpikin valitettavasti vieraissa, mutta jos noista kummastakin onnistuttaisiin edes piste vääntämään, niin alkaisi näyttää jo lupaavalta. Jos taas kummastakin matsista otettaisiin 3 pistettä, niin sittenhän runkosarja olisi jo käytännössä taputeltu.

Muokkaus:

Lisätään nyt kuitenkin jotain positiivistakin, ettei jää niin paha maku suuhun tästä postauksesta: on ihailtavaa, miten Kärpistä nousee kerta kerran jälkeen uusia ratkaisijoita. Jos JJJ-kenttä ei onnistu, niin sitten Pyörälä ja Pirnes löytävät toisensa. Välillä taas Davis (varsinkin viime aikoina) ruokkii junnuja niin että matsi ratkeaa siihen. Ja jos ei muu auta niin Mikko Niemelä päättää että nyt olisi aika alkaa tehoilemaan. Eli ei todellakaan olla yhden kortin varassa, mistä kertoo sekin että joukkue on sarjan piikkipaikalla, mutta paras pistemies löytyy "vasta" sijalta 7.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös