Harrastekiekkoa

  • 164 991
  • 747

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Morjesta vaan!

Täällä ois nyt yksi 23v kaveri, joka ehtisi harrastekiekko joukkuetta PK-seudulta! Jääkiekkotaustaa on 10v takaa, kun jouduin lopettamaan terveyssyiden takia. Nyt kuitenkin hinku jäälle on kova ja harrastekiekko siihen sopii, koska taklauksia ei sallita. Tosiaan muutakin urheilutaustaa on sitten jääkiekonkin jälkeen ollut. pelasin 3v salibandya ihan liitontasolla junnuna ja nyt sitten opiskelun ohessa kaveriporukalla Lappeenrannan paikallista Huhtarliigaa. Tällähetkellä urheileminen on lähinnä kuntosali painotteista.

Pelipaikkani silloin kun pelasin oli puolustaja (olin yks joukkueen isoimmista). Ja sitä pelipaikkaan haluaisin nyttenkin. Hyökkääjänkin tontti kyllä kelpaa, mutta pakkina varmasti paremmat edut :D jos nyt löytyy tän kautta joku yhteyshenkilö, tai joku vois heittää joitain joukkueiden nimiä joilla sattuisi olemaan edes nettisivut tai vastaavaa niin voi laittaa eka jatkoajassa yksityisviestiä tai sittten vaan kirjoittaa tähän ketjuun.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
31 vuotias kaveri Pirkanmaalta etsiskelee harrastekiekko porukkaa. Jonkin verran pysyn pystyssä ja osaan laukoa. Silloin tällöin myös syöttää. Taustalla kiekkoa seuraamassani seurassa A-nuoriin asti ja siitä eteenpäin sitten en kerro enempää täällä.
 

Mahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hc Andersen, Valencia CF
Tampereella pelataan harrastesarjaa viidessä eri tasolohkossa. Osa lohkoista on vielä jaettu pienempiin osiin, eli yhteensä sarjoja on about kahdeksan. Homma menee periaatteessa niin, että 1. lohko on kovin ja 5. lohko heikoin. Ongelmana tosin on se, että joka vuosi joukkueet saavat ilmoittautua mihin lohkoon tahansa, jolloin osa jengeistä ilmoittautuu tahallaan liian huonoon sarjaan jotta saisi pyöritellä huonompia porukoita 10-0. Pääosin homma kuitenkin toimii ihan kohtuu hyvin.
1. ja 2. lohkossa on aika kovatasoista peliä ja siellä voi kyllä olla hieman pulassa pelkällä pipolätkätaustalla. Vastassa on kuitenkin entisiä liigapelaajia ja pitkään junnujoukkueissa pelanneita. Tai sitten muuten vaan kovia pelimiehiä.
Meidän joukkue pelaa 4. lohkossa ja joukkueessa on mukana pari vuotta sitten pelaamaan aloittaneita, eli ihan varmasti "mahdut" johonkin joukkueeseen mukaan.
Sarjamaksu taitaa joukkueelta olla jotain parin tonnin luokkaa. Tästä en tosin mene takuuseen. Lisenssi pyörii jossain 80 euron nurkilla.
Tietenkin voi koittaa myös etsiä ihan vaan jotain höntsävuoroa, jos ei välttämättä halua pelata harrastesarjaa. Höntsävuorojen hinnat vähän riippuu ajasta ja paikasta mutta tavallisesti liikutaan jossain 5e ja 10e/nenä/tunti välillä.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Laitanpa vitutusketjun puolelta kirjoitukseni myös tänne:

Suomen Jääkiekkoliiton ahneus, haistakaa Kal€t ja muut paska. Ahneudella ei liene mitään rajaa.

Rullakiekko - Suomen Jääkiekkoliitto

Vitutuksen aiheen löytää tuolta, vielä viime kesänä divarin hinta oli 700€ joka sekin tuntui suurelta. Noh, eipä tule sarjaan mentyä, neppaillaan omissa porukoissa kerran viikossa. HV SJKL

Laskeskelin vähän tässä aikani kuluksi summia koskien Tampereen alueen harrastetta.

Joukkueen kausimaksu taisi olla 2700 jolla saa 18 peliä eli 150 e / ottelu joten kun ottelussa pelaa aina loogisesti kaksi joukkuetta saa liitto tästä 300 e / ottelu.

-Tuomari maksavat 35 e / kpl eli 70 e. Tähän jos laskee päälle ottelua kohti 20 km / tuomari saadaan 18 e lisää korvattavaa. Eli tuomareista keskimäärin 106 e

-Jäävuoro maksaa paremmissa halleissa (yksityisissä) liitolle muistaakseni 100 e, kaupungillä vähemmän mutta jos lasketaan vaikka tuolla satasella niin ei mene ainakaan alakanttiin

Eli tuomarit ja hallikulut tekevät 206 euroa. Kate / ottelu 94 e.

Yhdessä lohkossa pelattiin talven aikana arviolta 90 ottelua / lohko. Lohkojen sisällä pientä heittoa. Suurin taisi olla vähän yli 100 peliä. Tampereella oli talvisarjoissa 7 lohkoa.

Näillä arviomäärillä saadaan siis liitolle jäävää rahaa vähän alle 60 000. Tähän päälle sitten harrasteen ulkojää, veteraanisarjat ja kevätsarjat. Niin ja naisillakin on pari sarjaa. Hämeen alue repii siis harrastekiekolla melkein 100 000 e rahaa toimintaansa.

Kyllä tässä tulee ainakin alueen toimintaa rahoitettua.

Mitä tällä saa? 18 peliä ilman minkäänlaista sarjasysteemiä. Pelaajat voivat käytännössä pelata vaikka 2-divaria ja harrastetta samaan aikaan. Ei playoffeja, ei mitään mikä tekisi tästä edes vähän sarjamaisen. 18 peliä, ei muuta. Niin ja tuomareita jotka ei kauden aikana ota edes spurtteja.

Jatkoin vähän mietiskelyä. Miten tuon voisi hoitaa paremmin? Halvemmin? Kaikille mukavammin?

Yksi malli alla:

8 joukkuetta joilla oma jäävuoro. Vuoroja on tarjolla nihkeän ja täyden Tampereen lisäksi runsaasti ainakin Ylöjärvellä, Kangasalla ja Lempäälässä. Tampereen kallein vuoro on 155 e niin käytän sitä laskurina jatkossa kaikissa.

8 joukkueen kolminkertainen sarja. 21 peliä per joukkue. Koska kyseessä olisi liiton ulkopuolinen sarja ei tuomareita saa tuomarikerholta. Mutta monille paikkakunnilla on omia sarjoja jossa pelaajat viheltävät toisen joukkueen pelejä. Pelejä / pelaaja tulee maksimissaan pari, riippuen tietenkin pelaajien määrästä.

Tuomareille joku pieni bonari, muutama euro ns. kausimaksukassaan / vihelletty peli.

Tällöin saadaan pelikohtaiseksi maksimiksi vaikka 175 jossa laskettu 10 / tuomari / ottelu tätä "kassamaksua".

Tilastointi ei ole kovinkaan vaikeaa. Excelilla tekee sarjalle yleisen pöytäkirjapohjan ja kerran viikossa taulukkojen ja tilastojen päivittäminen on helposti jaettava homma.

Jos ajatellaan että seura on valmis panostamaan tuon saman 2700 niin pelikohtaisella vaikka 90 e maksulla saisi silloin 30 ottelua.

21 ottelua runkosarja

P-offit (ylemmät 4 omansa ja alemmat 4 omansa) paras kolmesta eli maksimissaan 6 peliä / joukkue.

Nyt tämä olisi jo sarja. Jossa oikeasti voitaisiin saada vielä ihan ok pöhinä hommaan kun siinä joukkueet olisivat innokkaina mukana.

Tämän raapasin kasaan vartissa. Ajattelulla voisi syntyä paljon parempaa.

Itse asiassa, jos tämän lukee Tampereen joukkueiden väkeä ja intoa olisi johonkin parempaan niin laittakaapa YV:ä. Ideoidaan pikkasen
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
Viikonloppuna Oulussa pelataan Rock Hockey SM 2014. Onkos ketään muita palstalaisia tulossa pelaamaan?

https://www.facebook.com/rockhockey2014

Linkki vie Facebook sivuille

On tullut käytyä tossa turneessa useita vuosia, olisko kymmenen turneeta kierrettynä ja nykyään ei enää yhtään kiinnosta tulla pelaamaan kun oulun, turun ja muutaman muun joukkueen toimesta homma on mennyt hampaat irvessä pelaamiseksi ja turneen alkuperäinen idea on kaukana nykyisestä. Vaihtuvuus on tänä vuonna näköjään ollut todella iso joukkueissa.

Toivotan kuitenkin hyviä pelejä, ja etenkin jälkipelejä
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Pitää korjata vähän laskelmia, muistin sarjamaksun väärin joten hinta / ottelu putoaa 40 €. Toisaalta jäävuorojen hinnat tuossa varmasti yläkanttiin. Ja tuomarit viheltää mahdollisimman usein 2 peliä putkeen joten kilsoistakin putoaa 40 % pois mutta putoaa kate sentään vähän.

Kallista on silti laatuun nähden
 
On tullut käytyä tossa turneessa useita vuosia, olisko kymmenen turneeta kierrettynä ja nykyään ei enää yhtään kiinnosta tulla pelaamaan kun oulun, turun ja muutaman muun joukkueen toimesta homma on mennyt hampaat irvessä pelaamiseksi ja turneen alkuperäinen idea on kaukana nykyisestä. Vaihtuvuus on tänä vuonna näköjään ollut todella iso joukkueissa.

Toivotan kuitenkin hyviä pelejä, ja etenkin jälkipelejä

Kiitos.

Tiedän mitä tarkoitat. Tuon Oululaisjoukkueen dominointiin myös paikallisessa kiekkoliiton harrastesarjassa on saanut tottua ja samaan osoitteeseen tämänkin vuoden mestaruus meni. Oma porukkamme oli yksi näistä uusista mukaan tulleista, tosin 2005 oltiin mukana täytejoukkueena kun turnaus edellisen kerran oli Oulussa. Silloiseen verrattuna eräänlainen 'show'-meininki ja leikkimielisyys kyllä suurelta osin tämän vuoden turnauksesta puuttui. Pelaamamme pelit olivat enimmäkseen tasaisia, oman porukan taso riitti hyvin ja kokonaisuudessaan hommasta jäi positiivinen maku. Hyviä tyyppejä ja reilusti kannustavaa ilmapiiriä. Suureen vaihtuvuuteen käsittääkseni vaikutti turnauksen järjestäminen täällä syrjässä. Saa nähdä mikä on meininki ensi vuonna.

Kun ikää on sen verran että kansaneläke on rippikoulua lähempänä jälkipeleistä toipuminen kestää kauemmin kuin peleistä palautuminen.
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
2005 oltiin mukana täytejoukkueena kun turnaus edellisen kerran oli Oulussa. Silloiseen verrattuna eräänlainen 'show'-meininki ja leikkimielisyys kyllä suurelta osin tämän vuoden turnauksesta puuttui.

Olin silloin mukana myös ja meininki oli kyllä hauskempaa kuin mulle vikaksi jääneessä Tampereen turnauksessa. Tuli osallistuttua siihen näytösotteluunkin jossa pelasi jotain maajoukkueen mimmejä ja Nokka Jalosen broidi ja jotain muita oululaisia.

Tuo 45 Starsien meininki johtaa lopulta siihen että kaikki kilpavarustelee jengejään ja sitten hauskuus katoaa lopullisesti, tai sitten porukkaa jää pois turnauksesta koska tietävät miten siellä kuitenkin käy. Itse olen jäänyt pois kun se ei enää ole hauskaa.

Propsit Vesijärven Lahnoille, jotka edelleen kuulemma pelaavat samalla populalla kuin aikaisemminkin ja kilpavarusteluun ei ole lähdetty.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös noissa joukkueissa alunperin ollut ihan oikeita muusikonrenttuja, joille kiekkoturnaukset oli mukavaa vaihtelua muihin rellestysreissuihin?

Oulun nimilistaa kun katsoo, niin kohtalaisena musiikkimiehenä tunnistan vain ex-Sentencedin Lopakan ja Kukkohovin nimet. Tosin ei nyt kiekkoympyröistäkään tuttuja taida olla muut kuin entinen liigavahti Antti Kangas.

Mutta kaiketi suhteellisen kauas alkuperäisestä ideasta on jo päädytty.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Oliskohan täällä tampereella harrastejengiä mihinkä mahtuis höntsäilemään? En tiedä kaupungista vielä oikein mitään mutta jos linja-autolla pääsisi jäähallin lähettyville niin olisi tässä vaiheessa ainakin plussaa. Nuorehko jannu olen, 22v ja höntsäkiekkoa jypinkylässä tullut muutama vuosi pelattua. Näin aluksi jos pääsisi vain vuoroille pelailemaan ja myöhemmin sitten vaikka ihan peleihin jos "hyvin käy". Joukkueella ja sen tasolla ei mitään väliä kunhan vain on rento meininki.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Meillä on vielä kolmet jäät tälle keväälle Hakametsässä. Sitten mennään tauolle.

Tänäänkin olisi pari vielä mahtunut
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Meillä on vielä kolmet jäät tälle keväälle Hakametsässä. Sitten mennään tauolle.

Tänäänkin olisi pari vielä mahtunut

Jos teillä on joskus maalivahtipulaa, niin saa ottaa yhteyttä :) Tällä hetkellä ei ole kuin 1-2 jäät viikossa ja kyllä tohon vielä muutama jäävuoro mahtuisi....
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Noista harrastehinnoista, niin onko pakko pelata liiton alaista sarjaa? Esim. moottoriurheilupuolella harrastajat äänesti kukkaroilla ja ajelevat omia harrastekisoja, jotka järjestää seura tai ry. Ideana on siis kiertää liiton järkyttävät lisenssi- ja byrokratiamaksut, jotka eivät edes anna mitään etua tai lisävakutuusta (lisenssi), jota ei muualta saa. Ottamalla yksityisen vakuutuksen sai paremmat edut murto-osalla lisenssihinnasta.

Tuolla sadalla tonnilla saa jo kivasti jääaikaa, jokainen voi ottaa haluamansa tapaturma/urheiluvakuutuksen ja ehkäpä hankittua pelipaitaa tms. Nyt rahat valuu liiton kassaan, josta harrastaja ei paljoa kostu. Tietty hyvä olla tukemassa jääkiekkoliiton työtä mutta eiköhän ne isot rahat koostu ihan muista puroista.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Noista harrastehinnoista, niin onko pakko pelata liiton alaista sarjaa? Esim. moottoriurheilupuolella harrastajat äänesti kukkaroilla ja ajelevat omia harrastekisoja, jotka järjestää seura tai ry. Ideana on siis kiertää liiton järkyttävät lisenssi- ja byrokratiamaksut, jotka eivät edes anna mitään etua tai lisävakutuusta (lisenssi), jota ei muualta saa. Ottamalla yksityisen vakuutuksen sai paremmat edut murto-osalla lisenssihinnasta.

Tuolla sadalla tonnilla saa jo kivasti jääaikaa, jokainen voi ottaa haluamansa tapaturma/urheiluvakuutuksen ja ehkäpä hankittua pelipaitaa tms. Nyt rahat valuu liiton kassaan, josta harrastaja ei paljoa kostu. Tietty hyvä olla tukemassa jääkiekkoliiton työtä mutta eiköhän ne isot rahat koostu ihan muista puroista.

Tuomarit. Liiton alainen yhdistys. Tuomareita ei saa kuin liiton peleihin.

Eli tuo omilla tuomareilla toimiminen on varmasti isoimpia haasteita
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
Eikös noissa joukkueissa alunperin ollut ihan oikeita muusikonrenttuja, joille kiekkoturnaukset oli mukavaa vaihtelua muihin rellestysreissuihin?

Oulun nimilistaa kun katsoo, niin kohtalaisena musiikkimiehenä tunnistan vain ex-Sentencedin Lopakan ja Kukkohovin nimet. Tosin ei nyt kiekkoympyröistäkään tuttuja taida olla muut kuin entinen liigavahti Antti Kangas.

Mutta kaiketi suhteellisen kauas alkuperäisestä ideasta on jo päädytty.

Joskus käytiin läpi asiaa oululaisten kanssa jonkun turnauksen yöriennoissa että tajuavatko itse miten paljon se vituttaa kun he tuovat tasokkaita pelimiehiä jotka pelaavat tosissaan muiden enemmän keskittyessä kaljotteluun ja hassutteluun niin ylimielinen vastaus oli: "meillä on varmasti eniten kultalevyjä näistä porukoista, joten turvat kiinni".

Toisille se nöyryyttäminen ja voitontahto on vaan niin iso että ei osata olla puristamatta mailaa hampaat irvessä.
Kuulemma tämän vuoden turneessa on jo keskusteltu siitä että kiertopalkintona oleva Kotka luovutetaan ennen turnauksen alkua Oululaisille ja muut pelaavat sitten turnauksen voitosta. Olisi sopiva näpäytys mielestäni.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Löytyiskö pääkaupunkiseudulta jotakin aikuisten höntsäliigan rullakiekkojoukkuetta, johon mahtuisi vielä yksi puukäsi suhaamaan?

Vaikka jonkinlaista pelitaustaa on sekä jää-, että rullakiekossa, varsinaiset kilpailulliset ambitiot on heitetty jo aikoja sitten romukoppaan. Ihan siis vain huvi- ja harrastelumielessä olisi mukava käydä nöyryyttämässä vastustajaa tai sitten itseänsä.

Voi vaikka laittaa yv:llä viestiä, mikäli joukkueenne kaipaa yhtä lisäpelaajaa.
 

Bbird80

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hallivuoro Malmilla, tule mukaan!

Nyt olis muutamalle (3-5) pk-seudulla vaikuttavalle jatkoaikalaiselle oiva paikka päästä vetämään höntsälätkää yhden vuoron verran ennen kesälaitumille siirtymistä!

Aika: ti 27.5. illalla, ei lepakkovuoro!
Paikka: Malmin jäähalli
Varustus: maila, kypärä, hanskat, housut, polkkarit, kyynärsuojat ainakin, täysi lätkävarustuskin käy jos löytyy
Pelaajien taso: välillä "en ole luistellut alakoulun jälkeen" - "lähes änärivaraus"
Pelin henki: hauskaa höntsäilyä pääosin JYP-henkisessä porukassa
Paikalla: 2 mv + 15-20 kenttäpelaajaa, 20-25 olis optimi eli vielä mahtuu
Hinta: 15 €/nuppi

Lisätietoja yv:llä!
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ajattelin jo tässä vaiheessa kevättä laittaa tänne viestiä, kun haluaisin ensitalvena päästä johonkin harrasteporukkaan mukaan ihan aktiivisesti vetämään lätkää, jossa mielellään kamat päällä siis pelattaisiin jonkunlaista puulaaki lätkää. Asun Tampereella, ikää 35 vuotta.

Vähän taustaa:

Luistelun oppinut 4 vuotiaana ja lätkää pelannut ahkerasti B-junnuihin (jonka jälkeen muut asiat alkoi kiinnostamaan). Laitahyökkääjänä pelannut eniten. En ole pitkä, mutta voimaa kuin pienessä kylässä. Nopea luistelija, hyvä pelisilmä, kädet ei mitkään nopeimmat.

Eli toivottavasti joku porukka löytyisi.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tuli tässä kaverin kanssa mieleen, että voisi mennä johonkin mahd. alimman tason harrasteporukkaan höntsäämään. Alueena Tampere. Power forward on varmaan kummallekin sopiva kuvaus, itse vähemmän power ehkä. Smirklaukset sujuu ja eteenpäin mennään, lätty lähtee ja puolet meistä osaa vetää. Että jos jollain palstaystäväisellä on tilaa rosterissa (ja palkkakatossa) niin voitaisiin (mikäli sopii) tulla tasonmittaukseen. Kiekkotaustaa lähinnä ulkojäiltä. Löytyy kuitenkin vuosikymmenen säbäkokemus minulta ja toinen on entinen huippupesäpalloilija. Varusteet saa kyllä kasaan, osa löytyy jo.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
^ Täällä myös sama. Kamat löytyy edelleen.

Säbää en ole pelannut, mutta lätkätaustaa löytyy. On myös metallia esillä, vasen puolustaja sopisi parhaiten.

Hieman kiivas luonne ja käytöskymppejä voi tulla.

Olisi muuten tietyllä tapaa hienoa kasata jatkoaika.com/tampere joukkue harrastepuolelle. Ikähaitari 15-45 vuotta ja mukana sekä Ilveksen että Tapparan miehiä/naisia.

Nimimerkillä: Mullakin on Raipen vanhat pelihousut ja Jussi Halmeen pelisukat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös