Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 192 677
  • 1 078
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Dufvalle pieni keskisormi noista rankkareista. Onko ego niin saatanan iso, että pitää leikkiä ikään kuin välinpitämätöntä rankkareiden kohdalla? Ensin joukkue taistelee hyvin liigan kuuminta joukkuetta vastaan 65min ja sitten Duffaffaaduffaffaa laitta jonkun Mikkolan ampumaan ratkaisevan rankkarin. Monta pistettä jo hävitty näissä.

Vaikka pisteputki jatkuukin, niin liito on hidastunut hieman. Enää kun ei toimi ylivoima, niin nyt ei voittoja sitten tulekaan. Onhan se selvää, ettei tuollainen yv voi jatkua läpi kauden, mitä se Lukolla oli vähän aikaa sitten. Aika paljon Ristolla on mietittävää jatkossa.

Sitten tuo saatanan sama kikkailu Piitulaisen ja Koiviston kohdalla jatkuu. Tänään toki aiheestakin poijjaat vilttiin laitettiin, kun ei kerran kulkenut. Toinen iso mietinnän aihe lisää.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jääkiekossa (onneksi) melko harvinainen 0-0 ottelu. Pelissä nähtiin molemmin puolin paljon estämistä, kahvaamista, painimista ja keskialueen tukkimista. Maalipaikkoja ja syöttöketjuja valitettavan vähän. Minusta Lukolta nousujohteinen peli, Tappara vei ensimmäistä erää, toinen tasainen ja kolmas erä selvästi Lukon. Jatkoajalla Lukko piti kiekkoa, mutta suurimman osan omassa päässä. Aivan lopussa Niäminen sai Peltolan munauksen jälkeen maalipaikan, mutta ajautui liian lähellä Metsolaa.

Plussat.
++++ Zapolski. Nollapeli. Toisessa erässä otti alivoiman aikana pari todella tärkeää gamesaveria, mm. nollasi Kuuselan avopaikan.
+++ Gagnon. Pystyi yksilösuorituksilla luomaan maalipaikkoja, kolmannessa erässä huitaisi tyhjästä maalista ylärimaan. Kauhoi aloituksia käsittämättömän hyvin, mm. kolmannessa erässä taisi voittaa ylivoimalla 4 hyökkäyspään aloitusta putkeen.
++ Je.Virtanen. Nosti kiekkoa jalalla hienosti ja putki liikkui. Ansaitsisi enemmän peliaikaa, esim. Mikkolan minuutteja voisi vähentää, jos pelisuoritusta katsotaan.

++ Alivoimapeli. Tappara ei saanut edes myllyä pyörimään, ainoastaan toisessa erässä oli vaaran paikat, kun Gagnon pelasi ilman mailaa.
++. Kolmosketju (lue kakkosketju). Saivat hyviä kulmaralleja, tänään ei eväät riittäneet aivan huippupaikoille, tosin vastustaja puolusti Kankaanperän johdolla maalin edustaa hyvin.

Miinukset:
--- Rankkarit. Miksi Niäminen laukoo peli toisensa jälkeen, vaikka tulosta ei tule? T.Koivisto pisti viimeksi rankkarin pussiin, nyt ei päässy koittamaan, vaan Mikkola. En ymmärrä. Siellä on Ahtolaa, Gagnonia, Nurmea, Koivistoja, ... tarjolla. Osaamista pitäisi olla, nyt RD se käyttöön. Rankkareiden voittomaali on yhden sarjapisteen arvoinen, sitä on mielestäni turha vähätellä!
- Kakkosketju. Vaihtoja jäi jo heti pelin alusta väliin, eivät päässeet peliin mukaan. Jopa nimekäs ja kokenut T.Koivisto hyytyi alle 10 min. peliajan.
- Tuomarilinja. Todella paljon saa repiä ja roikkua, sen molemmat joukkueet hyödynsivät tehokkaasti.
- Niskala. Pari pahaa kiekonmenetystä, kiekollisena ei esittänyt mitään. Paljon enemmän odotetaan.

Muuta: Omasta mielestäni Lukko voisi hanakammin hakea jatkoajalla voittomaalia, eikä peruutella. Varsinkin nyt, kun rankkareissa on ihmeellistä ongelmaa, vaikka maalitekotaitoa on rosterissa urakalla.

Huomenna uskon Lukon palaavan voittojen tielle. Tiedot Vaasasta kertovat, että HIFK:n ykköspakkipari oli loukkaantunut ja jättänyt pelin kesken. Siellä saattaa Otto olla ykköspakkina huomenna ja pyörittämässä ylivoimaa. :) Jos eivät jostain saa hätäapuja huomiseen mennessä.

Ilmeisesti tällainen pakisto HIFK:lla huomenna:

Noniin onko meidän pakkikalusto huomenna sitten seuraavanlainen:

Otto Honkaheimo - Yohann Auvitu
Juuso Salmi - Sebastien Moberg
Eemeli Heikkinen - Juha Tarkkanen

Ja sitten on pakit loppu?
 
Viimeksi muokattu:

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukko oli lähempänä tänään voittoa. 5-5 pelissä ei mitään hätää, vaikka 2. kenttää ei ollut. Tai oli Virtasen kenttä, joka pelasi erittäin hyvän pelin taas.

Jesse Virtaselta saatanan hyvä matsi. Molemmissa päissä kenttää.

Gagnonin ylärima jäi harmittamaan, siinä meni 3 p.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
-Mielestäni peli oli vaisu ja tuntui, että kumpikin koitti säästellä tämän päiväiseen peliin.

-Kerrankin tuomarit olivat tehtäviensä tasalla. Linja oli selvä alusta loppuun ja palveli peliä paljon paremmin kun tuomarit eivät muuta linjaansa monta kertaa pelin aikana.

-Virtanen ansaitsisi enemmän peli-aikaa kuin "sauna-kaverit" jotka surffaavat pelistä toiseen jokun muun kuin pelillisten syiden takia. On aika huvittavaa, että Tikkanen vetää YV:tä huonon lämärinsä kanssa mutta Virtanen ei.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Eilinen marginaalitappio saa aikaan niin paljon negatiivista kirjoittelua, että ainoastaan Hagi on maininnut Zapolskin nollapelin. Jännä juttu.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos sulla olis väähääkään silmää kattoa noita rankkareita nii oisit varmaa huomannu, että Metsola lähti jo eri suuntaa mihi Mikkola oli viemässä kiekkoa. Ainoa vain että sai tuikattua kiekon pois. Metsola on ihan helvetin hyvä rankkariveska. Jolleki muulle olis varmasti menny.
Usko tai älä, mulla on jokusen verran historiassa rankkareista kokemusta tässä lajissa, eli ihan vähän sitä silmää pitäisi löytyä. En sanonut että Mikkolan yritys olisi ollut surkea, vaan ihmettelin tuota sun kommenttia että "treenenissä onnistunut". Eikä siinä sinäänsä mitään, että haetaan eri vetäjiä, kun näyttää siltä että ketään ei osu maalipuiden sisälle. Allekirjoitan myös sen että Metsola on näissä maan parhaita, mutta niin tuntu olevan kaikkien muidenkin joukkueiden maalivahdit juuri Lukkoa vastaan. Lukolla on Dufvan aikana ollut voittolaukauskilpailuja 17 kpl, joista on irronnut 4 voittoa (1 x Jokerit, 1 x JYP ja 2 x Kärpät). Ei se kauhean hyvätä näytä, kun kuitenkin käsiä pitäisi joukkueesta löytyä.

Peltolan maali oli komea ja ei siinä Zapolskilla kauheasti saumaa jäänyt. Taisi Peltola ratkaista edellisenkin rankipotku voiton Tapparalle. Lukolla tuollaista vetäjää ei tällä hetkellä ole ja se on sääli.

Lisätään vielä sen verran, että Lukon peli oli eilen muuten todella hyvää vieraskiekkoa ja todella lähellä voittoakin oltiin. Mielestäni ehkä paras vieraspeli tuloksesta huolimatta.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolla on Dufvan aikana ollut voittolaukauskilpailuja 17 kpl, joista on irronnut 4 voittoa (1 x Jokerit, 1 x JYP ja 2 x Kärpät). Ei se kauhean hyvätä näytä, kun kuitenkin käsiä pitäisi joukkueesta löytyä.
Luulisi tosiaan löytyvän niitä käsiä mutta tosihetkellä joko hyydytään ja kädet puuroutuu yms muuta liirum laarum paskaa selitykseksi. Arpapeliähän nuo ovat ja yhä edelleenkin ärsyttää tiukan ja hyvän taistelun päättäminen teennäisiin rankkuihin. Tuli niissä voitto tai ei. Eilinenkin 0-0 tulos jatkoajan jälkeen olisi ollut huikea päätös illalle.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun mielestäni noi rankut on ihan yhtä tyhjän kanssa. Monesti jos peli tulee töllöstä lopetan pelin katsomisen jatkoajan jälkeen. Mulle eilinen peli meni tasan ja sitten vähän yleisölle sirkushuveja. Eli hyvä peli kun ei ollut mitään ihmeellisiä murheita missään vaiheessa ja saatiin väännettyä 0-0 tulos vieraskentällä.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Juuri tällaista peliä haluan Lukolta nähdä!! Ja sellaista tunnetta mitä tänään sai pelissä kokea, mahtavaa! Komeita maaleja ja lauantai-illan huumaa. Tämä oli tärkeä voitto parin nihkeämmän pelin jälkeen. Ylivoima oli taas näyttävää ja tilanteita luotiin. Varsinkin kakkoskentän hyvä peli lämmittää mieltä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Turkuun asti piti sitten mennä katsomaan sitä samaa saamattomuutta, jota siellä aina näkee. Peli oli hyvin kontrollissa, mutta molempien maalien edustalla oltiin lapasia. Smolenak hakkasi pari riparia sisään, kun meidän pakit katsovat vierestä tekemättä mitään. Hyökkäyspäässä taas omat yritykset olivat kevyitä läpsyttelyjä, joilla ei Lassilaa yllätetä. Tappamisen meininki loisti poissaolollaan.

Lisäksi kun Zapo oli korkeintaan keskinkertainen jos sitäkään, ei lopputulos ollut yllätys. En nähnyt yhtään koppia jäävän hanskaan pelin aikana. Ihme pomputtelua joka torjunnassa.

Maalista ja sen varjelusta pitää maksaa hintaa, ja nyt jäi hinnat maksamatta. Muutosta tarvitaan perjantaiksi, tai kolme pistettä matkaa Poriin.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Yhdyn kaikkiin, jotka kirjoittavat, että Lukolta puuttui tänään tappamisen meininki. Turun jääkiitorata on aina paikka, jossa halut ovat kadoksissa. Osaisikohan urheilupsykologi Osku Grönman analysoida tätä pidemmälle? Onnistujia on vaikea hakea, sitä vastoin epäonnistujia on turhan pitkä liuta, joten olkoon niiden luetteleminen. Uusi alku tarvitaan. Mitä pikemmin sitä parempi.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Seuraavaan peliin rohkeasti Setänen maaliin, pelin huili voisi tehdä hyvää Zapolle ja samalla Setäselle uusi mahdollisuus testata kantin pitävyyttä paikallispelissä.
En katsonut peliaikoja mutta miksi peluutetaan alivoimillakin Vahaa ja konjakkia kun olisi isoja ja ulottuvia äijäkin peittämään ja blokkaamaan vetoja ?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seuraavaan peliin rohkeasti Setänen maaliin, pelin huili voisi tehdä hyvää Zapolle ja samalla Setäselle uusi mahdollisuus testata kantin pitävyyttä paikallispelissä.
En katsonut peliaikoja mutta miksi peluutetaan alivoimillakin Vahaa ja konjakkia kun olisi isoja ja ulottuvia äijäkin peittämään ja blokkaamaan vetoja ?
Ja kannattaako sitä Kousaakaan alivoimalla peluuttaa. Toisaalta eikös Nummelinkin pelannut viime kaudella alivoimaa, eli EOM.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Vaikka kakkoskenttä oli tänään hyvä, heräsi peliä katsellessa mieleen ajatus, onko tämä Lukon taso silloin, kun ykköskenttä on unessa.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Vaikka kakkoskenttä oli tänään hyvä, heräsi peliä katsellessa mieleen ajatus, onko tämä Lukon taso silloin, kun ykköskenttä on unessa.

Onhan tässä muitakin matseja ollut, jolloin ykköskenttä ei ole ollut ainakaan tuloksellisessa tikissä. Silloin esim. kolmoskenttä ollut hyvä. Pienestä välillä toki kiinni, Vahalahti syötti loistopaikan Gagnonille, mutta laittoi suoraan logoon. Tänään näinpäin.
 

onoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seuraavaan peliin rohkeasti Setänen maaliin, pelin huili voisi tehdä hyvää Zapolle ja samalla Setäselle uusi mahdollisuus testata kantin pitävyyttä paikallispelissä.
?
Taisin aikasemmin sanoa että Zapolskilla on jotain vaivaa jossain, siksi ei peli ole oikeen tainnut likiaikoina kulkea.

Kakkossentteri puuttu täysin ja koko kakkoskentän tekeminen on hiukan kuin vitosen pakkivaihde.

Ja parissa viimepelissä on ollu havaittavissa tuhvakiekon (robottikiekko) estäminen aika totaalisesti. Kannattais varmaan uusia kuvioita ruveta reenaamaan. Hyviä avauksia ei enää ole nähtävillä joita oli alkukaudella koska vastustaja osaa jo lukea peliä.
Ykköskenttä jumitetaan kulmiin ja nelonen rouhii sitten menemään, mutta kakkosen ja kolmosen tekemiset on hiukan niin ja näin.
Nelosella puhun siis tota isompien poikien kentällistä.

Samaten YV painotetaan joko pakille tai toiselle laidalle josta koitetaan jakaa sitä saatanan hienoa poikittaissyöttöä. Tähänkin pitäisi lukon saada lisää variaatiota.

Toki nää on mun näkemykset tästä tilanteesta. Ja jopa väärässäkin voin olla ettei kukaan vaan pahota mieltään.
 
Viimeksi muokattu:

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vaikka pääsin katsomaan peliä vasta ensimmäisen erän puolivälissä ja katsoin vain 4-1 maaliin asti, niin en kyllä kauhean huolissani ole. On tuo peli kehittynyt kuitenkin alkukaudesta ja nytkin oli näennäistä kontrollia jonkin verran. Onko sitten tuo itämeren-kokoinen kaukalo yhdistettynä tuohon pelitapaan Lukolle vaan vaikea pala. Piitulainenkin rupeaa heräilemään, HKoivisto ei mielestäni esittänyt mitään niin kauhean ihmeellistä, ainakaan verrattuna laitureihinsa.

Hyvä asia on myös se että pelaajakaupoille ei ole kiirettä ja jos jotain hankitaan, sen täytyy olla kovaa laatua. Ei ole pulaa jarrukentän sentteristä tai kolmoskentän energiavippurista. Puolustus ja Zapo on kyllä uinahdellut viime peleissä (paitsi Tappara-pelissä) ja tähän tarvitsisi löytää lääkettä. Kai tuo YV rupeaa taas kohta takomaan kunnolla tulosta. Perjantaina kolme pojoa ja elämä hymyilee
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itseäni otti aivoon Niskalan ja Tikkasen pelaaminen TPS:n ensimmäisessä ja toisessa maalissa. Ensimmäisessä annettiin Smolenakin rauhassa hakata kiekko sisään ja toisessa pakiteltiin nätisti B-pisteiden tasolle tekemään omalle maalivahdille maskia ja annettiin Laschin katsoa rauhassa minne laukoo. Kolmannen maalin tarjosi Zapolski (vai osuiko Smolenak mailallaan Mojzisin vetoon) ja neljännen Forsberg spedeilyllään hyökkäys-sinisellä, josta tuli 2-1 hyökkäys. Lisäksi suuri osa parhaista paikoista osui tällä kertaa osastolle Riska-Sipiläinen, joilla ei tunnetusti ole mitään jakoa saada kiekkoa maaliin, kun on hieman tilaa ja aikaa. Piitulaisen ja T.Koiviston peli näytti hyvältä ja H.Koiviston tarvitsee saada pian tulosta aikaan. Eilen kiekko tuntui olevan jokaisen syötön jälkeen vastustajan lavassa. Perjantaina sitten paremmin.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
@muti Turun kaukalo on nykyään saman levyinen kuin Raumalla. Eli 28 metriä. Pituus siellä on 60 metriä. Eli metrin pidempi kuin Raumalla.

Perjantaina on PAKKO ottaa kolme pistettä Ässiltä. Noille liigan heittopusseille ei vaan saa hävitä.

Lukon puolustus tarvisi kyllä vähän hauista tuonne kentälle. Forsberg on ollut jokaisessa pelissä todella huono. Ei ole liigatasoa. Eikä Jaatinenkaan ole vakuuttanut.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuo minusta niin heikko esitys ollut, 5vs5 pelissä Lukko oli mielestäni edellä. Tällä kertaa väkivahva Smolenak oli liian vahva ylivoimalla maalin edessä ja Lassila pelasi huippupelin. Esim. Kevin Lankista vastaan olisi Lukko noista paikoista nakuttanut maaleja enemmän. Zapolski ei eilen ollut normaalilla tasolla ja pomputti vetoja, eikä ottanut gamesavereita normaalin tyyliin.

Peluutuksesta:
Vahalahti ja Gagnon pelasivat "vain" n. 18:00 min, eli liki 4 min. vähemmän kuin normaalisti. Toisaalta Vaha ja Gagnon pelaavat normaalisti enemmän, kuin muut avainhyökkääjät Liigassa. H.Koiviston neloskentälle tuo ei juuri lisää peliaikaa tuonu, vaan peliaika jäi Henrikillä 10:26 min.

Minusta H.Koivisto ei ihmeitä esittänyt, luistin liikkuu mukavasti, mutta (liian) keveyesti mies otetaan kiekosta irti.

Zapolskin torjuntaprosentti oli eilen 83.33 %, silloin harvemmin pisteitä tulee. Luultavasti huomenna Zapolskilla taas koppi tarttuu ja 3 pistettä irtoaa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Peluutuksesta:
Vahalahti ja Gagnon pelasivat "vain" n. 18:00 min, eli liki 4 min. vähemmän kuin normaalisti. Toisaalta Vaha ja Gagnon pelaavat normaalisti enemmän, kuin muut avainhyökkääjät Liigassa.
Yleensä Lukko on saanut reilusti enemmän ylivoimaa, kun eilen.Eilen ylivoima aika jäi n. 2,5 minuuttiin ja tämä tottakai vaikuttii kaikkien ketjujen peliaikoihin, etenkin Vahan ja Gagnonin peliaikaan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Länsi-Suomen mukaan RD ei ollut täysin tyytyväinen "kakkosketjun" peliin. RD mainitsi, että liike oli hyvää, mutta peli ajoittain liian pikkunättiä. Lisäksi RD:n mukaan kaksi maalia ketjulle omiin on liikaa, siitä pitää parantaa.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Joo, kakkonen päästi molemmat 5vs.5-maalit omiin.

Ensimmäisessä oli juuri tuota "pikkunättiä" pyöritystä, jossa pelattiin hieman taaksepäin, mutta kuitenkin edelleen hyökkäysalueella. TPS käänsi riiston jälkeen nopeasti pystyyn ja Lasch teki komean maalin, osin Tikkasen turhan pakittelun takia.

Toinen oli sitten 3-1 tilanteessa, jossa pitikin hakea kavennusta. #25 sen sähläsi oikein urakalla hyökkäyssinisellä, ja TPS:n 2-1 yv-hyökkäys pelattiin aika hienosti. Ja kruununa Zapo ei saanut mitään kiinni.
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse en Tps-peliä nähnyt mutta radiossa Nummelin sr ihmetteli suuresti Lukon puolustajaparien sekoittelua pelin aikana, ainakin näin asian tulkitsin turunmurteen ja mukahauskan höpöttelyn lomasta.
 

onoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko-ässät peliä on nyt pelattu 2 erää ja osaa ässätkin nyt puolustaa tota robottikiekkoa vastaan.
Eikö nyt alkais olee aika jo ruveta vaihtamaan taktiikoita?

YV ei toimi ja 5-5 peli on ihan tukossa. Koska kaikki tehdään samalla opitulla tavalla ja muuta tapaa ei tunnu olevan enää Lukolla.
Ässät pääsee helposti hyödyntämään Lukom pelitaktiikkaa ja monesti nyttenkin päässyt ylivoimahyökkäykseen.
Samaa teki TPS viime matsissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös