Rakennusajan kehitysehdotuksia

  • 15 299
  • 77

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Yhdessä ketjussa spekuloidaan joukkuetta, toisessa hallia ja sitä rataa. Mietin tuossa vain, että voisi olla paikallaan avata oma ketju kehitysehdotuksille yleisesti, koska osa liittyy vain viitteellisesti halliin tai joukkueeseen. Nythän meillä on tämä kuuluisa rakennusaika, jonka puitteisa toimisto miettii varmasti hyvin laajalla säteellä sitä miten toimintaansa kehittää ja pääteemana on toki joukkueen sekä valmennuksen kasaaminen ja jäähallin parannustyöt kevät-kesällä 2015.

Kuitenkin myös muutamia muita pullonkauloja löytyy, joihin olisi hyvä laittaa muutama miete jos aikaa kaiken tärkeämmän rinnalla vain riittää:

Lipunmyynti

Kertalippujen ostajien määrä luukulta ei missään nimessä pienene ensi kaudeksi ja luukut ovat polvillaan, kun yleisömäärä on kahden tuhannen tasolle ja ensi vuonna yleisötavoite on tasoa 3500 ml. "tupa täyteen" pelit SaiPaa yms. vastaan. Lienee yksi pieni parannus olisi avata C oven lipunmyynti, mutta isossa kuvassa sen apu on aika pientä. Yhden ostotapahtuman käsittelyaika on liian suuri tällä erää ja ensi kaudella porukka on varmasti vielä tarkempia siitä, että mihin kohtaan katsomoa lippu sijoittuu - nythän on helppo räiskiä vain joku lippu menemään.

Toki nettilippuja menee enemmän ja tästä valistaminen tuo myös jotain helpotusta, mutta edelleen nyt ja pitkälle lähitulevaisuuteen asti on iso blokki Sarkolan tekojään ajoilta, joka ei tule sitä lippua koskaan netistä ostamaan ja he sun muut kertakatsojat kyllä tulevat lippuluukkua kuormittamaan.

Tuotemyynti

Tuotteiden puolella valikoima menee tasaisesti eteenpäin, mutta tässä lienee ne selvät kehityskohteet ovat nettimyynnin avaaminen ja valikoiman kehittäminen edelleen. Muuten erityiskiitosta siitä uudesta reebokin T-paidasta, on mielestäni tyylikkäin ja laadukkain KooKoo fanituote koskaan, tätä lisää (Topi Kukon tutuksi tekemät verkkarit eivät ihan pääse samaan tasoon).

Tuotemyyntiä olisi kiva nähdä myös lisää kaupoissa Sokoksella ja Prismassa onkin joitain tuotteita ollut. Joensuussa oli ihan mielenkiintoinen idea, kun kaikki "pääjoukkueet" avasivat keskustaan pienen myymälän, jossa myytiin kaikkien joukkueiden fanituotteita. Tähän olisi myös Kouvolassa nyt erinomainen sauma olemassa, kun olemme ennätyskaupunki tässä - KPL. Kouvot, MyPa ja KooKoo fanituotteet yhden katon alta jossain sopivassa paikassa olisi aika hieno kokonaisuus ja luulisi kaupungin pr-puolenkin kiinnostuvan tästä.

Sitten pienempänä yksityiskohtana on fanituoteshopin avoinna pitäminen myös pelin jälkeen - nyt siitä menee suurin osa yleisöstä pelin päättymisen jälkeen ohi ja kauppa on kiinni -> bad for business.

Virvokemyynti

Tämäkin sektori on mennyt uskomattoman paljon eteenpäin viiden vuoden aikana ja hallin fasiliteettien kehittäminen tuo tähän taas uutta potkua. Tästä ei minulla ole mitään ideoita, se A-puolen nakkikioksi tekee juoksuradan 2500+ yleisömäärän jälkeen aikamoisen ruuhkaiseksi, mutta kun sitä jonoa ei voi oikein kellarinkaan siirtää, en tiedä sitten voisiko sitä jotenkin karsinoida että edes takaa pääsisi kulkemaan paremmin.

Fasilitettien osalta tilapotentiaalia on myös nykyisellään käyttämättä, eli se pääsisäänkäynnin alla oleva kaljakuppilan viereinen puoli "Buffet" taitaa olla tällä erää käyttämätön, eiköhän porukka sillekin jotain keksi.

Nämä nyt muutamat jutut, joita minulle tuli mieleen... saa jatkaa jos jotain mietteitä heräilee.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhdessä ketjussa spekuloidaan joukkuetta, toisessa hallia ja sitä rataa. Mietin tuossa vain, että voisi olla paikallaan avata oma ketju kehitysehdotuksille yleisesti, koska osa liittyy vain viitteellisesti halliin tai joukkueeseen. Nythän meillä on tämä kuuluisa rakennusaika, jonka puitteisa toimisto miettii varmasti hyvin laajalla säteellä sitä miten toimintaansa kehittää ja pääteemana on toki joukkueen sekä valmennuksen kasaaminen ja jäähallin parannustyöt kevät-kesällä 2015.

Hyvä avaus!

Tuotemyynti:

Näin nopeasti heitettynä se verkkokauppa pitää saada pystyyn. Kauppa on nykyisellään liian pieni muutenkin, se on +2000 katsojan pelissä aivan tukossa. Se on toki mitoitettu tämän hetken tarpeen mukaan, mutta silti. Olisi niin paljon mukavampaa & helpompaa tilata verkkokaupasta se Reebokin paita (josta tykkään itsekin). Verkkokauppa palvelisi "kaukokannattajia" erittäin hyvin.
 
Lipunmyynti

Tällä hetkellä Mestiksessä ei ongelmia ole, jos yleisöä on tulossa sen 2000 tuntumaan, mutta heti kun aletaan lähestymään esim. 2500-3000 ruuhkautuvat lippuluukut aivan liikaa. Ongelmaa ei välttämättä tänä vuonna vieläkään tarvitse korjata ennen playoffseja, mutta Liiga-kausille tuo on ihan ensimmäinen mihin pitää puuttua. Jokaista lippuluukkua pitää miehittää ainakin kaksi myyjää ja pääportin täytyy olla täynnä myyjiä. Myöskin esim. pääportin oikean reunan oville voisi perustaa yhden lipunmyynti pisteen (tai kaksi), joka hajaannuttaisi tuota väkeä pienemmäksi pääporteilla. Monet ihmiset ei vaan kertakaikkiaan ikinä osta sitä ennakkolippua ja tähän kuuluu nuoriakin ihmisiä, jotka kyllä sen helposti saisivat. Heidän vaan täytyy päästä jostain syystä jonottamaan ja meidän ei pidä muuttaa tätä vaan helpottaa! Helppo lippuluukkukokemus tuo katsojan kyllä uudestaan halliin, mutta jos joutuu 30 minuuttia odottamaan tikettiä, niin voi olla vähän hiljaisempaa.

Fanituotteet

Mene sivuille www.kookoo.fi, koita etsiä fanituotteita, kappas eipä niitä internetistä saakkaan! On aivan saatanan huono juttu, ettei netistä saa tilattua fanituotteita. Voisin kuvitella, että nettimyynti fanituotteiden kohdalla on jopa isompaa kuin varsinainen myymälä-myynti. Myös toivoisi vielä enemmän nuorennusleikkausta fanituotteisiin ja näkisin, että KooKoo-capit ja nuorekkaat hupparit myyvät huomattavasti enemmän kuin se legendaarinen musta nahkalippis, sekä KooKoo-viiri. Toisaalta KooKoon nahkalippiksestä voisi tehdä jonkun 50:n painoksen erän, ihan vain sen takia, että onhan nyt kyseessä aivan kulttituote. Mahdollisesti vielä painatuksin, jotka kertovat; "Välikausi 2014-2015."

Tuo teroz:in mainitsema Kouvolan kaupungin pr-tuotemyymälähän löytyy siitä Kino-Kouvon läheisyydestä, mutta kuten huomaat, niin eipähän siitä kukaan mitään tiedä, eikä kukaan sitäkään tiedä, että sieltä vissiin jotain fanituotteita saa. Tähän olisi kyllä myös hyvä panostaa ja juuri tuohon, että myydään tätä koko kunnan urheilua eteenpäin. Se joka väittää, että nykyinen on hyvällä mallilla, voi oikeasti palata takaisin 70-luvulle. Myös hyvä maininta tuo fanishopin pitäminen auki pelin jälkeen, mutta miten minulla on sellainen muistikuva, että se kyllä olisi ollutkin tällä kaudella auki?

Virvokemyynti

Pub Sporttivartin viereinen buffet on tosiaan käyttämättä ja tuohan on ihan mahtavaa tilaa esimerkiksi kioskeille ja muille safkapaikoille, joten sitä tulisi kehittää ehdottomasti enemmän. Näin myös saataisiin pois ruuhkaa pois juoksusuorilta. Myöskin kun seisomakatsomoon pakkautuu todennäköisesti ensi kaudella melkoinen väkimäärä se lisää helvetisti kuormitusta fanipäädyn pubiin, joten siihen on syytä varautua, kun sen aikaisemman 200:n sijaan paikalle pamahtaa väh. 600 ihmistä samaan aikaan. Tämän vuoksi olisi hyvä myös selvästi laittaa ohjeviittoja, että A-katsomon ja seisomakatsomon välisestä kulmasta pääsee kierreportaita pitkin tälle "Buffet-alueelle" ja Pub Sporttivarttiin + tupakoimaan. Tällöin saadaan myös lisää painetta pois päädyn pubista.

Myös jotain muuta syötävää kuin sitä kumista höyrynakkia tai lihapiirakka/hodari-comboa olisi kiva myös muunkin kuin rahvaan saavan. Ranskalaisia, hampurilaisia, pizza slicea jotain vastaavaa ja pientä vaihtelua toimintaan.

Ja tsiisusfakinkraistus hommatkaa nyt helvetti lisää niitä kortinlukijoita!

Katsomofasiliteetit

Seisomakatsomoon en toivoisi liikaa kaiteita, vaan ne tulisi jakaa siten, että estävät ihmisten pakkautumisen yhteen isosti, mutta taas toisaalta toisivat sitä tiiviyttä katsomoon. Jossain paikkakunnilla on pilattu seisomakatsomot vetämällä joka rivin välille kaiteet, joka tarkoittaa sitä, että katsomosta syödään n. 25% vetävyydestä, koska siitä tulee lähinnä nojailupaikka. Sen tiedän jo, että KKP:lle ja sen katsomonjohtaja(i)lle on tulossa koroke, joka helpottaa tunnelman lietsomista päädyssä. Se on hieno homma, koska kyllähän tässä on nyt KKP:lläkin paikka kasvattaa aika räjähdysmäisesti väkimääräänsä, kun ensimmäistä kertaa ympärillä on oikeasti jengiä pirusti. Tämä potentiaali on nähty jo vierasmatkoilla ja viime vuonnakin Mikkelissä saatiin koko pääty täytettyä huutavilla ihmisillä, miksei myös Kouvolassa lauantai-iltana SaiPaa vastaan?

En tiedä mikä mahdollisuus on päästä eroon kuppipenkeistä, mutta voisihan ainakin värit täsmätä jossain määrin? Esim. onko mahdollista vaihtaa a-katsomon penkkejä mustiksi ja taas D-päädyn penkkejä vaikka oransseiksi? Onhan ne päädyn ruskeat penkit jotenkin masentavia ja miksi helvetissä muutenkaan meillä on punaisia penkkejä A-katsomossa? Tiedossa on, että penkit ovat kyllä kalliita, mutta kyllähän tuo kohentaisi jo hallin yleistunnelmaa aika paljon. Kaupunkihan kuulemma hyötykäyttää johonkin ne seisomakatsomon alta jäävät valkoiset penkit. Penan Grillinhän voisi tuoda Sarkolasta keskelle seisomakatsomoa?

Ottelutapahtuma


Nyt kun meillä on tuo mediakuutio ja sen tuomat mahdollisuudet, niin kyllähän sitä toivoisi esim. jotain kunnon fiiliksen nostatusta noista pelaajakuvista yms.. Ei vaan sitä yhtä 20 sekunnin klippiä ja se on siinnä. Kunnon rokki soimaan ja taululle showta. En ymmärrä miksi cheerleadereille pitää pyhittää noin iso aika muutenkaan ennen pelin alkua, kun käytännössä heitä ei kukaan siellä jäällä nää, eikä nyt oikein mitään muutakaan roolia siellä ole? Mä olen aina ihmetellyt, että miksi ei käytetä hyväksi meidän hallin massiivista kokoa ja esimerkiksi järjestetä taukoisin jotain kunnon tapahtumaa ympäri hallia. Jossain kulmassa voisi esiintyä paikallisia bändejä erätauon ajan tai muita viihdyttäjiä stand up-miehistä taikureihin yms. Tällöin olisi perheenpienimmillekin katseltavaa ja esim. kaljabaarissa soisi live-rock, mikäs sen parempaa?

Näin tunnelman näkökulmasta toivoisi myös, että jos ensi kaudella seisomakatsomo pauhaa ja ns. kiima on korkealla, niin jos sitä musiikkia ei tarvisi aina laittaa soimaan 120db:llä, vaan antaisi hallin yleisön luoda itse se tunnelma. Mainokset ja muut sellaiset ymmärrän, mutta tarviiko meidän niitä samoja ralleja kuunnella aina. En tiedä yhtäkään ihmistä, joka ei kuuntelisi mielummin pauhaavaa hallia sen sijaan, että hakattaisiin jotain puhkipoltettua poppirallia "tunnelman luomiseksi." Musiikki ei kesken pelin tuo juuri mitään uutta tunnelman parissa.

--

Tässä nyt jotain, katsotaan myöhemmin tuleeko jotain mieleen.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Lipunmyynnistä vielä - S-kortin alennus ja liikuntasetelit ohjaavat myös ostajia luukulle. Toivottavasti S-alennus pysyy myös ensi kaudella, se on sitten jokaisen valinta että hakeeko sen 2€ alen jonon kautta vai ei. Liikuntaseteleitä kai voi jo verkkokaupassakin maksamiseen käyttää ainakin osassa lippukauppoja.

Tosiaan nettimyynti ylittäisi varmaan nopeasti itse kaupan myynnin, etäfanit varmasti hoitaisivat sen puolen ja tosiaan esim. viime pelin erätauolla se ryysis pelotti monet asiakkaat pelkästään pois ja tämänkin porukka voisi sitten asioida netissä. Itsehän olen jo monesti kirjoittanut, että jos ei saa kunnon nettikauppaa pystyyn niin laittaisi sitten vaan ne tuotteet sivuille ja postittaisi niitä ihan manuaalisesti, sekin tietäisi varmasti plussaa kassaan nykyiseen nähden.

Oli siinä fanishopin ovessa miehen mentävä aukko pelin jälkeen, eli ovi oli lähes kiinni, eikä sinne yksikään ihminen ainakaan tämän vuoksi ohjautunut. Mutta kauppa pelin jälkeen auki ja pari kuulutusta pelin aikana, että se palvelee myös pelin päätyttyä veisi hommaa jo eteenpäin. Samaa mieltä tuosta tuotteiden nuorennusleikkauksesta valikoimaan, osa tuotteista on aika "cheesy" kategoriaa, mutta on sekin puolin nyt visusti parantunut, muistan ajat kun fanilippu oli ainoa tuote myynnissä nakkikioskin takaseinällä. Mutta tuosta Reebok paidasta on hyvä jatkaa esim samanlainen huppari olisi kovaa valuuttaa.

Lähtökohtahan fanituotteille pitäisi olla niin kunnianhimoinen, että kamat olisi niin hienoja, että myös tahot jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan koko seurasta tai lajista haluaisivat käyttää niitä. Tuo Reebok paita ylittää sen kynnyksen mielestäni ensimmäistä kertaa, joskin se old school takki jossa oli jäähallin kuva selässä on hyvin lähellä sitä (heh).
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Lipunmyynti

Ottelutapahtuma[/B][/U]

Nyt kun meillä on tuo mediakuutio ja sen tuomat mahdollisuudet, niin kyllähän sitä toivoisi esim. jotain kunnon fiiliksen nostatusta noista pelaajakuvista yms.. Ei vaan sitä yhtä 20 sekunnin klippiä ja se on siinnä. Kunnon rokki soimaan ja taululle showta. En ymmärrä miksi cheerleadereille pitää pyhittää noin iso aika muutenkaan ennen pelin alkua, kun käytännössä heitä ei kukaan siellä jäällä nää, eikä nyt oikein mitään muutakaan roolia siellä ole? Mä olen aina ihmetellyt, että miksi ei käytetä hyväksi meidän hallin massiivista kokoa ja esimerkiksi järjestetä taukoisin jotain kunnon tapahtumaa ympäri hallia. Jossain kulmassa voisi esiintyä paikallisia bändejä erätauon ajan tai muita viihdyttäjiä stand up-miehistä taikureihin yms. Tällöin olisi perheenpienimmillekin katseltavaa ja esim. kaljabaarissa soisi live-rock, mikäs sen parempaa?
Tässä nyt jotain, katsotaan myöhemmin tuleeko jotain mieleen.

Kai se on luvallista tällaisessa ketjussa fantasioida jos jonkinlaista, mutta ihan kaikkea mitä tulee mieleen ei kannata ajatella uusina hienoina kehitysehdotuksina. Tässä vaiheessa kautta tietysti se mieli pyrkii nousuendorfiinihuumassa orhimaan pahastikin.

GouGou Göölssit ovat tehneet niin hienoa yhteistyötä KooKoon kanssa jo pitkään että heille on varattava aikaa ottelun alkuun ja heidän näkyvyyttään on mieluummin lisättävä kuin vähennettävä. Siis Göölssien näkyvyyttää on lisättävä joukkuesisääntuloassa ja koko sisääntuloa tehostaa ja mediamokkulasta ottaa lisää tehoja irti.

Olen ehdottomasti sitä mieltä että Jääkiekko-ottelussa on sirkusta tapeeksi. Mitään "jokaiselle jotain - kenellekään ei kunnolla mitään" -tapahtumaa ei kannata järjestää. Nuo kaikki koomikko - bändi - sirkus -ehdotukset ovat aivan hulluja. Mihin näitä lykätään? Mistä tarvittava tila ( jos halutaan yleisöä 3500+)? Kuka nämä maksaa? Ketä kiinnostaa kuunnella bändiä sen 3kappaleen verran kun sinä aikana yleensä keskustellaan ottelusta. Mistä sellainen bändi ettei suurta osaa pakkokuulioista ala vituttaa ja korvia särkeä? Bändejä voi nähdä muuallakin ja niitä mennään ihan varta vasten katsomaan jonnekin.

Ei hemmetti mitään järkeä tuoda sirkusta sirkuksen keskelle kilpailemaan sirkuksen kanssa!

Ja perheen pienimmille: "Perheen pienimmät", jos taaperoikäsiä ei lasketa mukaan ovat aina löytäneet tapahtumissa kaikkea kivaa tekemistä. Siellä he kirmaavat toistensa kanssa pitkin hallia jos peli ei jaksa kiinnostaa.

LIPUNMYYNNISTÄ:

Moni ei tosiaankaan osta ennakkolippuja. Ostaisin, mutta minulla ei ole printteriä eikä monikäyttö- eli älytöntä puhelinta vaan puhelin, johon ei mitään lippua saa ladattua. Ei pidä syyllistää missään vaiheessa niitä, jotka haluavat tulla hallille ja ostaa lipun. Tämähän pitäisi olla aivan oikea ja kunnollinen toimintatapa.

Mutta lipunmyynnissä on tällä hetkellä ongelmana lipunmyyjien ammattitaito sekä lippuluukun myyntijärjestelmä. Moni lipunmyyjä tuntee hallin. Siis tietää katsomoiden penkkijärjestyksen ja numeroinnin melko hyvin ja muutama todella hyvin. Mutta on myös myyjiä, jotka eivät näitä tunne eli ei ole ammattitaitoa. Tiedän ne myyjät jotka hommansa osaavat ja menen aina heiltä ostamaan. On kuitenkin käynyt niin että näytän katsomakartasta pikat, joihin haluan ja minulle on sanottu että: "En pysty noin tarkasti lupaamaan että tuleva lippu osuu tuohon, mutta on siellä hallissa tilaa..."

Myyjä ei luukulla saa auki sellaista katsomokarttaa, jossa olisi tarkat penkkinumeroinnit. Tätä olen ihmetellyt. Hän kyllä näkee mitkä numerot milläkin rivillä ovat vapaana, mutta jos hän ei tiedä mihin kohtaan katsomoa nämä numerot osuvat niin tämä on ongelma. Eli asiakkaan pitäsi tietäää mikä numero on missäkin valitessaan.

Puutteita on myös näköesteellisten paikkojen tunnistamisessa. En tiedä ovatko ne paikat edes myynnissä, joissa on pleksiviidakko edessä tai ne DJ Nahkasohvakorokkeen takaiset paikat, joista ei näe juuri mitään. Tätä viimeksi kysyin siltä myyjältä, joka on mielestäni kaikkein ammattitaitoisin, mutta hänkään ei tiennyt. Nämä näköestepaikat pitäisi olla selkeästi ilmoitettu tai sitten niille ei missään tapauksessa saisi myydä paikkoja. Viimeisessä loppuottelussa viimekeväänä olimme siellä nahkasohvan takana ja kenttä oli osittain pimennossa.

Miksi nämä mainitsemani asiat ovat merkityksellisiä? Yksinkertaisesti siksi että nämä hidastavat olennaisesti lipunmyyntiä ja tekevät siitä huomattavasti hankalampaa niin ostajalle kuin myyjällekin.

Myyjille olisi ehdottomasti saatava eteen sekä rivi- että istuinnumeroitu katsomokartta irtopainoksena, josta katsoja voi näyttää haluamiaan paikkoja. Nyt siellä on kartat, mutta niissa on merkinnät vain katsomolohkoiista ja niiden numeroista. Tällainen numeroitu kartta nopeuttaisi paikka-arpajaisia huomattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Myynti nopeutuisi, jos lippuja olisi tulostettu etukäteen valmiiksi. Monille ei ole mitään merkitystä minkä paikan saa, mutta silti kestää kauan.
 
Kai se on luvallista tällaisessa ketjussa fantasioida jos jonkinlaista, mutta ihan kaikkea mitä tulee mieleen ei kannata ajatella uusina hienoina kehitysehdotuksina. Tässä vaiheessa kautta tietysti se mieli pyrkii nousuendorfiinihuumassa orhimaan pahastikin.

GouGou Göölssit ovat tehneet niin hienoa yhteistyötä KooKoon kanssa jo pitkään että heille on varattava aikaa ottelun alkuun ja heidän näkyvyyttään on mieluummin lisättävä kuin vähennettävä. Siis Göölssien näkyvyyttää on lisättävä joukkuesisääntuloassa ja koko sisääntuloa tehostaa ja mediamokkulasta ottaa lisää tehoja irti.

No mielestäni on vähän väärin, että joukkueen ja muun yleisön showta latistetaan sen takia, että Go Go Girlseille saadaan näkyvyyttä? Eikö nuo nyt ala olemaan aika "vanhaliiton liikunnanope"-juttuja mennä katsomaan lätkäpeliin cheerleadereita? Ei siinä, hyvää näkyvyyttähän varmasti he tuovat KooKoolle, mutta kyllä omasta mielestäni pitäisi ennen pelin alkua ottaa mediakuutiosta kaikki irti. Ehkä Go Go Girlsit pystyisivät jotenkin tähänkin vaikuttamaan?

Olen ehdottomasti sitä mieltä että Jääkiekko-ottelussa on sirkusta tapeeksi. Mitään "jokaiselle jotain - kenellekään ei kunnolla mitään" -tapahtumaa ei kannata järjestää. Nuo kaikki koomikko - bändi - sirkus -ehdotukset ovat aivan hulluja. Mihin näitä lykätään? Mistä tarvittava tila ( jos halutaan yleisöä 3500+)? Kuka nämä maksaa? Ketä kiinnostaa kuunnella bändiä sen 3kappaleen verran kun sinä aikana yleensä keskustellaan ottelusta. Mistä sellainen bändi ettei suurta osaa pakkokuulioista ala vituttaa ja korvia särkeä? Bändejä voi nähdä muuallakin ja niitä mennään ihan varta vasten katsomaan jonnekin.

Ei hemmetti mitään järkeä tuoda sirkusta sirkuksen keskelle kilpailemaan sirkuksen kanssa!

Ja perheen pienimmille: "Perheen pienimmät", jos taaperoikäsiä ei lasketa mukaan ovat aina löytäneet tapahtumissa kaikkea kivaa tekemistä. Siellä he kirmaavat toistensa kanssa pitkin hallia jos peli ei jaksa kiinnostaa.

Tämä viesti oikeastaan kuvastaa hyvin, mikä on tällä hetkellä aika monella organisaatiolla urheilun parissa pielessä ja se on se, että ottelusta ei tehdä tapahtumaa, vaan se on pelkkä jääkiekkomatsi. Nykyään on mahdollisuus katsoa kaikki matsit myös Mestiksestä, että Liigasta kotisohvalta, joten jos ei ole muuta tarjottavaa kuin se matsi, niin aika moni sen katsoo kotisohvalta. Ennen kaikkea tällöin on tärkeä olla hyvä keskuteluyhteys faniporukan kanssa, jonka kanssa kehittää hallin tunnelmaa -> tämä on yksi asia, joka saattaa olla se kytkin lähteä hallille. Eli kun katsoja odottaa saavansa paikanpäältä paremman katselukokemuksen hän lähtee paikalle. Kuitenkin kun tämä asia ei ole relevanttia, niin tarvitaan muita houkutuksia ja nähtävyyksiä matseihin. On ihan turha tosiaan odottaa enää, että paikan päälle tullaa katsomaan pelkkää peliä. 50% hallin väestä ei tajua hevonvittuakaan koko jääkiekosta ja se on huomioitava markkinoinnissa. Ei kai nyt paikallisista kyvyistä mitään tarvitsisi maksaa? Kyllä se 4000 ihmisen potentiaalinen yleisö saa varmasti aika monen esiintyjän lähtemään hallille. Minusta olisi ainakin siistiä, jos pubissa raikaisi liverokki ja siinä siemailisi kaljaa. Se on taas se asia mikä saa lähtemään hallille.

Lipunmyynnistä vielä sen verran, että kyllähän edelleen mielestäni on ihan turha edes myydä paikkalippuja luukulla näillä resursseilla. Jos kertakaikkiaan haluaa jonkun tarkanpaikan, niin varmasti näkee sen verran vaivaa, että hakee joko toimistolta lipun siihen tai tilaa sen internetistä.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ihan ensimmäiseksi pitää saada kioskien jonot kulkemaan juoksuradan suuntaisesti eikä poikittain niin kuin nykyään. Tätä on ihmetelty vuodesta toiseen ja siitä on tietääksi myös sanottu,mutta mitään ei ole tapahtunut asialle. Hermo menee kävellessä sekä jonottaessa tämän takia. Siten kun pääset lihiksen ja juoman kanssa vihdoin siitä kioskilta niin väkeä on joka puolella eikä meinaa päästä kunnolla pois sieltä luukulta. Kyllähän vähimmäisvaatimus olisi esim. lentokentiltä tutut nauhatolpat millä saadaan jonot haluttuun suuntaan. Siihen kun jättää vielä raon että sieltä luukulta pääsee poiskin niin avot. Ja koko ajan on puolet tai enemmänkin juoksuradasta auki kulkua varten. Toimisto, tehkää tämä ja olen ikuisesti kiitollinen.
Saattaisipa lisätä myyntiäkin niissä tilanteissa missä väkeä on >2500 kun tuntuu että kaikki eivät viitsi sinnehärdelliin edes lähteä kun jengiä on hallilla vähänkin reilummin.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei luulisi olevan vaikeaa kioskin kohdalta puhkaista seinäja viedä kioski parimetriä ulospäin.KKtigille,kyllähän peliin yleisö tulee nimenomaan katsomaan jääkiekkopeliä,eikä mitään taikureita(onhan niitä kaukalossakin) ja vielä GoGo Girlssit kuuluvat sinne samalla tavalla kuin pelaajille mailat(on tainnut tulla KKtigille pakit tytöiltä).
 
Olen ehdottomasti sitä mieltä että Jääkiekko-ottelussa on sirkusta tapeeksi. Mitään "jokaiselle jotain - kenellekään ei kunnolla mitään" -tapahtumaa ei kannata järjestää. Nuo kaikki koomikko - bändi - sirkus -ehdotukset ovat aivan hulluja. Mihin näitä lykätään? Mistä tarvittava tila ( jos halutaan yleisöä 3500+)? Kuka nämä maksaa? Ketä kiinnostaa kuunnella bändiä sen 3kappaleen verran kun sinä aikana yleensä keskustellaan ottelusta. Mistä sellainen bändi ettei suurta osaa pakkokuulioista ala vituttaa ja korvia särkeä? Bändejä voi nähdä muuallakin ja niitä mennään ihan varta vasten katsomaan jonnekin.

Ei hemmetti mitään järkeä tuoda sirkusta sirkuksen keskelle kilpailemaan sirkuksen kanssa!
Juuri toisessa ketjussa soimasit jatkoajan keskustelupalstan asiantuntijayleisöä oman mielipiteensä yleistämisestä koko yleisön mielipiteeksi, ja nyt nukutun yön jälkeen syyllistyt itse samaan. Se, että sinulle riittää sen jäähtyneen pehmeän lihapiirakan mutustelu omalla istumapaikalla ja muiden paikkakuntien väliaikatilanteiden tarkastelu tulostaululta siinä ohessa ei todellakaan tarkoita että muillekin riittäisi. Käy änärimatsissa, niin siellä lapsiperheille ja muillekin on jos jonkinlaista sirkusta ja on käytävä monet matsit että ehtii erätauoilla kaikki sirkukset kiertämään. Tässä nyt jotain pientä esimerkkiä.

Bändin tai trubaduurin saa parvipubin nurkkaan soittamaan 3 x 15 min setin jo luvatulla näkyvyydellä ympäri kaupunkia ottelumainosten yhteydessä, ilmaisilla ruuilla, ottelulipuilla ja oluilla.
 
Viimeksi muokattu:

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei luulisi olevan vaikeaa kioskin kohdalta puhkaista seinäja viedä kioski parimetriä ulospäin.

Tämä ei nyt ihan auennut, mitähän kioskia tarkoitat? Eikös juoksuradan kioskit ole tällä hetkellä ulkoseinää vasten? Jos niitä vie pari metriä ulospäin niin ollaan jo hallin ulkopuolella.
 
Ei luulisi olevan vaikeaa kioskin kohdalta puhkaista seinäja viedä kioski parimetriä ulospäin.KKtigille,kyllähän peliin yleisö tulee nimenomaan katsomaan jääkiekkopeliä,eikä mitään taikureita(onhan niitä kaukalossakin) ja vielä GoGo Girlssit kuuluvat sinne samalla tavalla kuin pelaajille mailat(on tainnut tulla KKtigille pakit tytöiltä).
No mutta juurihan sanoit, että yleisö tulee sinne nimenomaan katsomaan jääkiekkopeliä (mikä ei pidä paikkansa), eikä niitä GoGoGirlsejä? Eikä se tässä nyt ole kyseessä vaan se, että mielestäni kyllä pelin alussa shown pitäisi olla parempi nykyisellä hässäkällä. Turha nyt sekoittaa keskustelua siihen onko cheerleaderit tarpeellisia vai ei. Miksei KooKoo ja GoGoGirlsit voisi suunnittella sitä pelinalkuseremoniaa siten, että oikeasti saataiisiin kunnon myllytys siihen alkuun? Mielestäni nykyinen ei toimi, joka siis käytännössä menee näin:

1. Kuuluttaja kuuluttaa KooKoon pelaajat yksitellen ja aina nimen kohdalla ilmestyy pelaajakuva taululle (ei musiikkia)
2. Tulee 20 sekunnin animoitu intro ja sen jälkeen musiikit vaihtuvat sisääntulobiisiin ja GoGoGirlsit tanssivat samalla, kun pelaajat luistelevat jäälle.

Miksi ei lähdetä tuotakin asiaa kehittämään, kun potentiaali on tämä: https://www.youtube.com/watch?v=pL04INIzAWk

Linkki vie YouTubeen Halifax Mooseheadsin (kanadalainen juniorijoukkue) alkushowhun.

KooKoo ei saa tyytyä asioissa siihen mihin me HC-kannattajat olemme tyytyväisiä, vaan tapahtuman pitää olla myyvä niille, joita jääkiekko ei edes kiinnosta. Meille kelpaa se Koppasen lihis, trip-mehu ja Topi-kukko joraamassa hikisissä verkkareissa nahkalippis päässä, mutta kun tuote pitää myydä niille, jotka haluavat vetää sen sisäfileen, Chateua Bleualbaoeeöön-punaviinin ja katsella GoGoGirlsejä. Tauoilla meille riittää tosiaan ne 2. divarin väliaikatilanteet, mutta jotain ihmistä, joka ei välttämättä niin jääkiekosta perusta haluaa ehkä kokea muutakin. Kyllä minun mielestäni, jos 20 euroa pyydetään lipusta, niin asiakkaan olisi saatava nykypäivän muutakin kun 60 minuuttia hokia vastineeksi. Varsinkin, kun kyseisen toimenpiteen voi nykyään suorittaa puoleen hintaan omalta kotisohvalta.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse kioski hallin ulkopuolelle,mutta myyntiluukut sisäpuolelle niin tulee muutama metri lisää liikkumiselle.
 
Itse kioski hallin ulkopuolelle,mutta myyntiluukut sisäpuolelle niin tulee muutama metri lisää liikkumiselle.
Niin, että hakataan hallin rakenteita nurin ja tehdään vaan keskelle jäähallia reikä, josta voidaan myydä jonkun Pekka Niskan-nosturin päältä olutta hallin ulkopuolelta? Jos olet perehtynyt yhtään jäähalliin korkeussuunnassa, niin tuo ei kyllä ole mitenkään mahdollista.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tuo Halifaxin alkushow on melkoisen näyttävä,kelpaisi kyllä kouvolaankin vastaava.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Antaa olla se kioski sitten noin kun ei tunnu rakennushommat olevan hallussa.

On vain pirun paljon halvempaa ohjata jonot juoksuradan suuntaisesti kuin puhkaista hallin seinä ja rakentaa kioski monen metrin korkeuteen tyhjän päälle.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On vain pirun paljon halvempaa ohjata jonot juoksuradan suuntaisesti kuin puhkaista hallin seinä ja rakentaa kioski monen metrin korkeuteen tyhjän päälle.

Eikös tässä nyt puhuta siitä A-katsomon takana olevasta kioskista (joka on lähellä vieraskannattajien paikkoja)? Sehän on käsittääkseni ihan maan tasolla, eli siis jos sen seinän siitä puhkaisisi, kioski tulisi ulos siitä pääsisäänkäyntien vierestä. Eli silloin ei tarvita mitään pekkaniskoja sinne kannattelemaan kioskia ilmassa.

Onko muuten joku lakisääteinen juttu, että ne juoksuradan loisteputket pitää olla koko ajan päällä? Ne voisi napsaista pois edes pelaajien sisääntulon ajaksi, jolloin koko muu halli olisi about pimeä, ja vain kaukaloa valaistaisiin esim. niillä valonheittimillä, jotka olivat kauden avauksessa. Silloin sisääntulossa oli huikeasti enemmän fiilistä, ja toivoinkin, että kyseinen käytäntö olisi tällä kaudella jokaisessa kotimatsissa, mutta näin ei ole ollut.
 

Oskupoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pepe Jürgens
Eikös tässä nyt puhuta siitä A-katsomon takana olevasta kioskista (joka on lähellä vieraskannattajien paikkoja)? Sehän on käsittääkseni ihan maan tasolla, eli siis jos sen seinän siitä puhkaisisi, kioski tulisi ulos siitä pääsisäänkäyntien vierestä. Eli silloin ei tarvita mitään pekkaniskoja sinne kannattelemaan kioskia ilmassa.

Eihän nekään ole ihan maantasossa, joskaan ei niin korkealla kuin toisella puolella. Muutaman metrin korkeudessa kuitenkin.
 
Onko muuten joku lakisääteinen juttu, että ne juoksuradan loisteputket pitää olla koko ajan päällä? Ne voisi napsaista pois edes pelaajien sisääntulon ajaksi, jolloin koko muu halli olisi about pimeä, ja vain kaukaloa valaistaisiin esim. niillä valonheittimillä, jotka olivat kauden avauksessa. Silloin sisääntulossa oli huikeasti enemmän fiilistä, ja toivoinkin, että kyseinen käytäntö olisi tällä kaudella jokaisessa kotimatsissa, mutta näin ei ole ollut.
Minäkin olen aihetta kommentoinut, mutta turhaan. Nyt asian luulisi olevan helpommin toteutettavissakin kun hallivalaistusta on päivitetty. Silloin kun kaukalossa tapahtuu, niin valot muualta pois, ja taasen ennen sisääntuloa ja erätauolla kun kaukalossa ei tapahdu niin valot kaukalosta pois jotta ihmiset tajuavat tehdä jotain muuta kuin jäädä tuijottamaan tyhjää kaukaloa, vaikka se mainostajien mielestä varmasti mukavaa olisikin. Tunnelma 9000+.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Myös jotain muuta syötävää kuin sitä kumista höyrynakkia tai lihapiirakka/hodari-comboa olisi kiva myös muunkin kuin rahvaan saavan. Ranskalaisia, hampurilaisia, pizza slicea jotain vastaavaa ja pientä vaihtelua toimintaan.

Ja tsiisusfakinkraistus hommatkaa nyt helvetti lisää niitä kortinlukijoita!

Kyllähän tuohon syömä- sekä juomapuoleen pitäisi panostaa ihan eri tavalla ihan joka jäähallissa, pesisstadioneilla, koripalloareenoilla ja jalkapallostadikoilla. Suurimmalla osalla kenttiä eletään vieläkin talkoohengellä ja 70-luvun tuotepaletilla.

Syömäpuolen lisäksi kaipaisin pubien olutvalikoimaan edes pari vaihtoehtoa lisää. Hidasälyisinkin pubinpitäjä on kai jo huomannut että tällä hetkellä eletään vahvaa olutboomia ja jäähallilliseen ihmisiä mahtuu aika paljon porukkaa joka voisi haluta erätauolla jotain muuta kuin sitä peruslageria. Ihan nollan eruron satsauksella tuonne saisi kuitenkin Olvilta sen hanalagerin lisäksi helposti pari tölkkiolutta myyntiin. Vaikka nyt Sandels Vehnä ja Tumma alkuun kun ei se kylmäkaappitila ihan kaikkeen riitä.
 
Syömäpuolen lisäksi kaipaisin pubien olutvalikoimaan edes pari vaihtoehtoa lisää. Hidasälyisinkin pubinpitäjä on kai jo huomannut että tällä hetkellä eletään vahvaa olutboomia ja jäähallilliseen ihmisiä mahtuu aika paljon porukkaa joka voisi haluta erätauolla jotain muuta kuin sitä peruslageria. Ihan nollan eruron satsauksella tuonne saisi kuitenkin Olvilta sen hanalagerin lisäksi helposti pari tölkkiolutta myyntiin. Vaikka nyt Sandels Vehnä ja Tumma alkuun kun ei se kylmäkaappitila ihan kaikkeen riitä.
Seconded. Paljon mieluummin sitä maksaisi 12e jostain juotavasta 0,5l bissestä muovituopissa kuin 5e kotimaisesta 0,33l tölkistä muovituopissa. Asiakkaalle hintaero ravintolahintoihin on suhteellisesti suunnilleen sama (ravintolahinnat x2), mutta katteiden suhteen voi hidasälyisinkin pubinpitäjä laskeskella kannattaisiko ottaa paremmat bisset marginaalituotteeksi kusilagerin oheen.
 

Pipo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Virvokemyynti

Ja tsiisusfakinkraistus hommatkaa nyt helvetti lisää niitä kortinlukijoita!

Tämä ei nyt varsinaisesti ole mikään rakennusajan kehitysehdotus vaan jo nykyhetken selkeä puute, joka aiheuttaa ainakin minulle hengenvaarallista verenpaineen nousua tasaisin väliajoin.

Esimerkkiskenaario viimekaudelta:
Töistä kotiin ja mietin, että lähdenkö peliin
---> päätän lähteä lapsen(taapero) kanssa peliin (klo 17:45)
---> hymy huulilla ostan lipun netistä ja varaan mieluisan paikan yläriviltä johon on kätevä jättää rattaat viereen + lisäbonus kun ei tarvitse lapsen kanssa jonottaa lippuluukulla.
---> lähdetään ajamaan hallille 18:10 (ajallinen matka hallille n. 5min)
---> keskutaan saapuessa jäähalli jo häämöttää kunnes muistan, että eihän minulla nyt taaskaan ole käteistä ja syömäänkään en ehtinyt, lihapiirakkaa tekisi mieli + lapselle voisi vaikka pillimehun ja tikkukaramellin ostaa.
---> sitten pohditaan että missähän niitä automaatteja täällä keskustassa olikaan, päätän mennä Anttilaan.
---> revin lapsen pois auton lastenistuimesta ja lähdetään marssimaan kohti edesmenneen Anttilan automaattia. Matkalla kadunmies kyselee kahta euroa "ruokaan". Totean, että muuten antaisin, mutta kun ei satu olemaan käteistä mukana. Tästä herrasmiehen lähentelystä lapseni säikähtää ja alkaa tihrustaa itkua. Jatkamme matkaa kohti automaattia, jossa iloksemme on jonoa ja jonon keulalla toppahousuihin pukeutunut itänaapuri yrittää ilmeisesti maksaa laskuja, kyllä, ottoautomaatilla. Kun viimein saan rahan nostettua kello näyttää 18:28 ja vielä pitää ajaa hallille, viedä auto parkkiin, kasata rattaat paksista ja juosta hallille.
---> Kun pääsemme sisään halliin tulostaulu näyttääkin jo 2-0 kotijoukkueen johtoa, olen täysin hiestä märkä ja rentouttava ilta jääkiekon parissa on muuttunut siihen, että opetan parhaani mukaan lastani kiroilemaan.

Tämä kaikki sen takia, että niillä saatanan nakkikioskeilla ei voi olla kortinlukijoita käytössä. Tehkää asialle jotain, HETI.
 
Jossain välissä oli puhetta, että KooKoon matseihin tulisi sellainen systeemi, missä kausikortille pystyisi lisäämään rahaa ja tällä sitten maksaa kätevästi fanituotteita ja virvokkeita yms. Ihan kunnianhimoinen kokeiluhan tuo olisi.

Tosiaan niitä maksupäätteitä saisi kyllä olla lisää ja vähän ihmetystäkin aiheuttaa, että miksi näin ei ole, koska nehän ovat melkoisen halpoja laitteita muutenkin? Nyt sentään joka kioskilla taitaa olla maksupääte, mutta esim. Ratabaarissa on vain molemmilla kaljatiskeillä maksupääte ja siinnä välissä olevassa nakkikioskissa ei. Tämä yleensä aiheuttaa sen, että jos kaljaa ei maistukkaan, vaan mieli virkoasi paremmin limpparilla, niin joutuu odottelemaan kaljapuolelta sitä maksupäätettä ja kun se saa, niin taas myynti takkuaa toisella puolen. Ei pitäisi olettaa, että kaikki käyvät kiltisti nostamassa sitä käteistä, kun eiköhän tässä muutenkin yhteiskunnassa ole vähän tarkoitus päästä koko paperirahasta eroon.

Tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaimmista ketjuista, koska tiedossa on se, että toimistolla näistä otetaan vaari. Hienoa ajatustenvaihtoa ja toivottavasti lisää asioita tulee mieleen, jotta saadaan kaikille parempi Liiga ja KooKoo-kokemus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös